ניתוח וריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

03/12/2014 | 16:08 | מאת: ענבל

בעלי ואני מנסים שנתיים להיכנס להריון ללא הצלחה. מבירור פוריות נקבע שהבעיה היא אצלו מאחר והזרע שלו בשתי בדיקות זרע שביצע היה 4 מיליון לסמ"ק ו-2 מיליון לסמ"ק. ביצענו גם הקפאת זרע כחלק מהמלצתו של מומחה הפוריות. אמורים להתחיל בחודש הקרוב הפרית מבחנה. בעלי גם ביצע אוטרסאונד אשכים ודופלר אשכים ונתגלה וריקוצלה בדרגה 1 עם היפוך זרימה. טטוסטרון 14.6 ושאר ההורמונים תקינים. מומחה הפוריות הציע להתחיל טיפולי פוריות ורק אחרי שיושג הריון לחשוב לבצע ניתוח וריקוצלה, ובדרגה 1 שהיא נמוכה לא חייב לבצע ניתוח מאחר וההצלחה זה רק 50 אחוז וזה לא בטוח יעזור. רציתי להתייעץ איתך האם כדאי לבצע את הניתוח הזה בכל זאת במקביל לטיפולי פוריות? ישנה הדרדרות בספירת הזרע ולכן אני חוששת שבעלי יהיה עקר (למרות שיש זרע מוקפא) אם לא יבוצע הניתוח.. אשמח לעצה לגבי זה.. תודה מראש, ענבל

שלום רב, דבר ראשון - טוב שיש זרע קפוא - למקרה שתהיה הדרדרות באיכות הזרע. לשאלתך: לרוב ככל שהוריקוצלה גדול יותר יש יותר סיכוי שתהיה פגיעה ביצור הזרע. כאשר הוריקוצלה הוא רק בדרגה 1 - אכן הסיכוי לשיפור קטן יותר מאשר וריקוצלה גדול מאוד, ביחוד אם יש עוד סימנים לפגיעה באשך - למשל אשך קטן יותר. כדאי לחפש סיבות אחרות לבעיה ביצור הזרע בתשאול בבדיקה גופנית ובבדיקות העזר. כדאי למשל לבדוק את דרגת הוריקוצלה בבדיקה גופנית בעמידה - לעיתים הוריקוצלה יהיה בדרגה שונה בבדיקה. כדאי למדוד את גודל האשכים בבדיקה גופנית. כדאי לבחון הורמונים נוספים - מלבד הטסטוסטרון, למשל LH FSH. במקרים מסויימים - כאשר לא נמצאה הסיבה, בכל זאת ההמלצה היא לעבור ניתוח וריקוצלה ולקוות שבכל זאת יהיה שיפור. לסיכום, יש לבחון כל מקרה לגופו ולהחליט יחד עם הרופא. קשה להמליץ על ניתוח רק על סמך תוצאות ספירת הזרע ובדיקת האולטראסאונד. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים