ניתוח וריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

17/11/2014 | 11:21 | מאת: ענת

שלום, לבני בן 17 וחצי אובחן וריקוצלה בדרגה 2-3 וירידה בטסטוסטרון 4.6 האורולוג שלח אותו לבדיקת זרע ואמר שאם לא תיהיה תקינה יבוצע ניתוח. הבן מסרב בכל תוקף לבצע את הבדיקה ומבקש ניתוח. האם יש מצב שינתחו ללא בדיקת זרע. (מטופל ברמבם מזה כמה שנים בשל התפתחות מינית מאוחרת והאטה בגדילה) תודה ענת

שלום רב, התמונה כאן הרבה יותר מורכבת. צריך לברר מהן יחידות המדידה של רמת הטסטוסטרון. משתמשים לעיתים ביחידות שונות. אם אכן רמת הטסטוסטרון 4.6 כשהנורמה היא מעל 8.4 - מדובר ברמה נמוכה מאוד ונדרש ברור מלא. ודאי שערכי טסטוסטרון נמוכים מאוד אינם מוסברים על ידי וריקוצלה בלבד. אם הוריקוצלה הוא לא זה שגורם לטסטוסטרון הנמוך - אולי אכן לא צריך ניתוח. ניתוח עושים לרוב כאשר הוריקוצלה גורם לבעיה מסויימת. לכן אני מסכים עם האורולוג - שמנסה לחפש בעיה ביצור הזרע. אם הילד רק בן 17 והתפתחותו מאוחרת - צריך לשקול דחיה של כל העניין ומעקב בלבד בשלב זה, עם הבחור ועם האורולוג. אני בטוח שבשיחה פתוחה תוכלו כולם להגיע להחלטה נכונה ולהמנע מעימותים מיותרים עם הבן. בהצלחה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים