וריקוצלה - בדיקת זרע.

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

11/02/2015 | 11:25 | מאת: אבי

שלום ד"ר, רציתי את עזרתך בפיענוח בדיקת זרע, אני בן 26, יש לי רק חלק מהנתונים כי הבאים יתקבלו עוד כ 3 שבועות. אובחנה לי וריקוצל דרגה 2 באשך שמאל, ולכן נשלחתי לבדיקה (רציתי לדעת מה זה אומר על פוריות כי אני נשוי אבל לא ניסינו עדיין להכנס להיריון). abstinence - 4 days viscosity - normal volume - 5.6 ml PH - 7.6 count - 18 mil/ml tot.count 100.8 milion motiliti 1 - 60% grade - 2 motil.2 - אין תוצאה, מופיע / לתוצאות נוספות אמרו לי שצריך לחכות 3 שבועות. האם הבדיקה מעידה על בעיה עם הוריקוצל או על בעיית פיריון? תודה רבה

שלום רב, תוצאות בדיקת הזרע הן מעל ערכי המינימום בגברים פוריים, ערכים שפורסמו על ידי ארגון הבריאות העולמי. בדיקת הזרע אינה בדיקת פוריות ולכן לא ניתן לדעת האם אתה פורה או לא. ודאי שאם אין תאי זרע כלל או יש תאי זרע בודדים, אז אולי אין טעם אפילו לנסות להשיג הריון. במקרה שלך יש וריקוצלה - העלול לגרום לפגיעה הולכת ומתקדמת באיכות הזרע. צריך לראות את כל התמונה: כמה ילדים אתה רוצה, במשך כמה שנים מהיום אתה מעוניין להיות פורה, מהוא קצב הירידה באיכות הזרע וכו'. השאלה החשובה ביותר היא האם כעת קיימת בעיה להשיג הריון או לא. המלצתי: 1. תוצאות ספירת זרע כזאת בהחלט מצדיקות ניסיונות להשגת הריון ספונטני. 2. לאחר שיתקבלו תוצאות ספירת הזרע גש לאורולוג שיבדוק אותך, יתרשם מהוריקוצלה ומגודל האשכים, יעבור איתך על תוכניותיך לתכנון המשפחה ויחד תחליטו האם לטפל בוריקוצלה או להסתפק במעקב. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים