פורום טיפול בסרטן

הפורום יענה על שאלות מקצועיות בנושא הטיפולים בסוגי הסרטן השונים, בין אם מדובר בטיפולים בקרינה ובין אם מדובר בטיפולים כימותרפיים, טיפולים בכאב או טיפולים בסרטן באמצעות רפואה משלימה.

הפורום יתייחס לשאלות מהם החידושים בתחום, מהן תופעות הלוואי כתוצאה מהטיפולים השונים וכיצד ניתן להקל עליהן. כמו כן, ניתן לשאול שאלות בנוגע לתהליך שעובר המטופל במהלך הטיפול, וכן שאלות בנוגע לטיפול תומך במטופלי סרטן.

.
321 הודעות
256 תשובות מומחה

מנהלי פורום טיפול בסרטן

13/04/2015 | 09:45 | מאת: מיכל

שלום רב, האם קיים בדיקת דם לגילוי סרטן ? שמעתי על AMAS האם זה נכון ? תודה .

כיום אין עדיין בדיקות דם אמינות לגילוי סרטן. למעשה את מרבית סוגי הסרטן לא ניתן לגלות מראש באופן אמין.

18/03/2015 | 17:09 | מאת: המרכז הרפואי אסף הרופא, המכון האונק

מתכבדים להזמינכם, ליום עיון מקצועי לרופאי משפחה ואונקולוגים בקהילה. הנושא: גשר לחיים - שילוב טכנולוגיות מתקדמות ויצירת שפה משותפת להצלחת הטיפול, בחולה האונקולוגי. יום העיון יערך ביום רביעי ה- 15.4.15 בין השעות 8:30-14:15. לפרטים ומידע : http://www.assafh.org/…/Docum…/asafHaRofeOnkologiaAzmana.pdf

12/03/2015 | 22:15 | מאת: גלית1

בהתוויות לתרופות ביולוגיות מופיע לסרטן במעי הגס והרקטום גרורתי.... השאלה שלי היא האם התרופות יעילות גם בדרגות נמוכות יותר ? האם הם לא בסל? ובגלל זה לא מציעים אותם? האם רק לאחר כימותרפיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין תועלת לתרופות האלו בשלב מוקדם אלא רק במחלה גרורתית. הדבר נבדק בכמה מחקרים. בברכה עידו

24/02/2015 | 16:35 | מאת: סימונה

גיסי סובל ממחלה מאמרת של קיבה עם גרורות רבוצ של הצפק עכ כל יש מיימצ קשה ומנקזים לפחוצ פעם בשבועיים כ6 ליטר נוזחים עם יש טיפוחים חדשים להפחתת המימת בכבוד רב סימונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב טיפול כימותרפי עשוי לעזור. יש תרופה נוספת שאינה בסל שניתנת כנגד מיימת ולעיתים גם היא עשויה להועיל. מציע לברר האפשרויות צל האונקולוג המטפל. בברכה עידו

18/02/2015 | 11:52 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

לקראת חודש המודעות לסרטן המעי הגס: האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לחולי סרטן המעי הגס שיתקיים ביום רביעי, 11.03.15 בבית האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים "בית מטי", לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7, גבעתיים, אולם "סוזי", קומה 3. בהנחיית ד"ר עינת שחם - שמואלי, מנהלת השירות לגידולי מערכת העיכול, המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר. בתוכנית: 09:30 – 10:00 10:00 – 12:30 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן. הרצאות: • גורמי סיכון, מניעה וגנטיקה פרופ' דן אדרקה, מנהל השירות לגידולי מערכת העיכול, המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר. • הטיפול בסרטן מעי גס ממוקם ד"ר איילה הוברט, מנהלת המרכז לגידולים במערכת העיכול, מכון שרת, מרכז רפואי הדסה עין כרם. • הטיפול בסרטן מעי גס מתקדם ד"ר גלי פרל, אונקולוגית בכירה, היחידה לאונקולוגיה של מערכת העיכול, מרכז דוידוף, המרכז הרפואי רבין - בילינסון. • סרטן המעי הגס – תזונה נכונה בדרך להחלמה לימור בן חיים, תזונאית, אגודה למלחמה בסרטן. • התמודדות עם תופעות הלוואי בעקבות טיפולים ד"ר רוית גבע, מנהלת המרכז לגידולי מערכת העיכול, מנהלת יחידת המחקר, המערך האונקולוגי, מרכז רפואי ת"א ע"ש סוראסקי. , 12:30 – 13:00 הפסקה 13:00 – 14:00 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם והינו ללא תשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/colon/2015 או במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן: מיכל - טל' 03-5721678 / רויטל – טל' 03-5721615 / אוריין– טל' 03-5721670 / סילויה – טל' 03-5721618. יום העיון באדיבות חברת "רוש" מובילת פרויקט רוש מושיטה יד"

16/02/2015 | 10:45 | מאת: מיכל

שלום, לאחר שאלותיי הרבות במשך שנתיים וחצי אמי בת ה-73 נפטרה מסרטן לבלב עם כמה גרורות בריאות,בחלל הבטן ובעמוד שדרה . המצב היה בסדר במשך כמעט שנה הגידול נשאר אותו דבר והיה לה איכות חיים טובה עד שחזרו הכאבים לפני פחות משנה והומלץ לנו לעשות חסימה עצבית שהסתבכה וגרמה לה לחולשה ברגליים ואי יכולת ללכת ורק אז גילו את הגרורות בעמוד השדרה . עברה לפיזותרפיה לשיקום ותוך שבועיים המצב התדרדר וגילו לה צהבת חסימה בצינורית המרה התאשפזה בבית חולים להכניס סטנס כדי שיחליף את צינורית המרה . לאחר ביצוע הכנסת הסטנס סבלה מכאבי בטן חזקים עשו סי טי וראו שהסטנס במקום והכל בסדר לאחר מכן הומלץ לעשות ניקוז למיימת בבטן ,גם זה בוצע ושוחררה הביתה. המצב התדרדר מהר כל היום ישנה,הכל כאב לה טופלה באוקסיקוד ומדבקת פנטה,לא אכלה ובקושי שתתה . תוך 3 שבועות נפטרה בבית לקחנו הוספיס ביתי בהמלצת האונקולוגית שמטפלת בה בכאב שביום הראשון שראה אותה אמר לנו מייד שנשאר לה חודש/חודשיים גג לחיות . לא ידענו שזה הסוף היינו בטוחים שתתאושש מזה ותמשיך לטיפולים . שאלותיי הן : 1 . לפי הניסיון שלך האם אפשר להגיד שנפטרה בסופו של דבר מהחסימה של צינורית המרה ? 2 . והאם במצב שאני מתארת לך האם היינו יכולים לאשפז אותה שוב ולברר אולי יש שוב חסימה ? האם היו מבצעים לה את זה שוב במצב שהיא היתה ? 3 . האם לפי ידיעתך חולים סופניים מחרחרים בנשימות כבדות בסוף ונמצאים ללא הכרה עד שנפטרים ? האם הם מרגישים כאב בסוף ? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שאלות לא פשוטות. סביר שנפטרה מסרטן מתקדם כאשר חסימת דרכי המרה היא רק אחד הסיבוכים. בשלב בו כבר יש מיימת מדובר בד"כ במחלה מתקדמת מאד ולכן כלל לא בטוח שאשפוז נוסף היה משנה את מצבה. לעיתים חולים סופניים מחרחרים בכבדות, קשה לדעת כעת לגבי סבל, מנסיוננו, חוליםרבים בשלב הזה מעורפלי הכרה ולא סובלים. מי יתן ולא תדעו עוד צער עידו

17/02/2015 | 08:34 | מאת: מיכל

שלום שוב, תודה רבה על תשובתך . מה זה בדיוק מיימת? ממה זה נגרם? ואיך זה גורם למוות בסופו של דבר?

10/02/2015 | 09:00 | מאת: דיאנה

אבא שלי שנתיים לאחר סרטן המעי. לאחר כימו הקרנות ניתוח להסרה פלוס סטומה וניתוח חוזר למצב רגיל. אין לא שליטה על הרקטום ועם חיתול - כל היום/כל הלילה יציאות נוזליות וכך עוד לפני גילוי הסרטן - גילו בשלב מתקדם מאוד. לפני שבועיים החל לו כאבי תופת באזור האגן הימני הרקטום ומאחור באזור הישבן. היה במיון - קיבל תרופות יותר חזקות ושלחו לבדיקת מיפוי ו-CT. מיפוי יצא בסדר כך הבנו. CT אומר שכביכול כול האיברים בגודל תקין מלבד ישנה הסננת שומן וקשרי לימפה פרא-רקטאליים באזור הניתוח. לשקול PET CT. שאר בדירה ללא שינוי. מה זה אומר הסננת שומן - בכלל מה פירוש המשפט הזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הסננת שומן הכוונה שהשומן באזור לא נראה נקי. יתכנו לכך סיבות רבות, למשל דלקת ולעיתים גם חזרה של הגידול. כדאי לבצע את בדיקת הפט. בברכה עידו

11/02/2015 | 08:48 | מאת: דיאנה

12/02/2015 | 07:12 | מאת: דיאנה

בהמשך למה שנכתב בהודעה שלי לגבי ה-CT במיפוי עצמות כתוב קיימת קליטה מוגברת במדור פטלו-פמורלי דו"צ ואי סדיות קלה בקליטת בע"ש מותני. בסיכום רשום קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים. מה כל המשפטים האלה אומרים - וביחד עם תוצאות ה-CT זה שופך אור על הממצאים?

לא נראה שיש משמעות לממצאים האלה, אבל גם כאן הפט ייתן את התשובה המדוייקת.

02/02/2015 | 22:02 | מאת: אלירן

שלום, לצערי שבוע שעבר נתגלה לאמי גידול סרטני במעי הגס. הייתי רוצה לקבל המלצות, ממי שעבר או מכיר מישהו שעבר ניתוח דומה. המנתחים שביניהם אנו מתלבטים הינם: ד"ר רון שפירא, פרופ' עמרם אילון, פרופ' מוטי גוטמן וד"ר מרט חייקין. אודה לקבלת תשובות והמלצות בדחיפות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חשוב לבחור מנתח מומחה בתחום גידולי המעי הגס, יש מומחים בתחום למעשה בכל בית חולים גדול. בברכה עידו

03/02/2015 | 08:21 | מאת: אלירן

ד"ר וולף בוקר טוב, ראשית תודה על התגובה המהירה. שנית, האם אין סיכון בניתוח בבית חולים גדול (שיבא במקרה דנן), שינתח את אמא שלי סטאז'ר?

26/01/2015 | 00:10 | מאת: בני

לכ' ד"ר וולף רציתי לדעת מה המשמעות של חולה קרצינומה (עבר ניתוח במעי הגס, ונמצא בלוטה אחת נגועה מתוך עשרים) עם ערך של CEA נמוך אבל בעליה (1.1 -1.65). האם זה אומר שהגוף נקי? (בבדיקת CT אין ממצא). כמו כן האם יתכן שתרופות כגון קסלודה ואוקסליפלטין, יגרמו לתופעות לואי של דיכאון? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב CEA בערך של 1.65 הוא תקין לחלוטין. כמובן שיש צרך במעקב הדוק למשך חמש שנים מגילוי המחלה. לאחר טיפול כימי יש חולים הסובלים מדכאון, אולי בגלל התרופות ואולי בגלל המחלה עצמה והקושי שבטיפול. בהחלט כדאי לעקוב ולטפל בדיכאון. בברכה עידו

25/01/2015 | 13:43 | מאת: ענת

מצד אחד אתם טוענים שניתן להפוך את המחלה למחלה כרונית, ומצד שני, כשבאים אליכם, הרופאים נתקלים ביחס הכי מזמלזל, כמו " מה, את עדיין בחיים? לא נתנו לך יותר מ X זמן, ואתכבר חיי הרבה יותר מזה" אין מה לעשות כרגע. נגמרו הטיפולים. וכמה שהגוף לא יהיה מוכן להלחם במחלה הארורה, האדם נכנע לאמירות האלו, ולבסוף, כשהוא כבר מותש להלחם בכם הרופאים יותר מאשר במחלה עצמה האדם נפטר...

ענת שלום אכן את צודקת לחלוטין, אין כל מקום ליחס מזלזל או משפיל ובוודאי לאמירות מהסוג שציינת. חשוב לזכור עם זאת כי אנו מחוייבים לתת מידע מלא, כולל נתונים לגבי סיכויי תגובה וזמן, גם אם מדובר בנתונים לא מעודדים. אציין כי זכותו של החולה להגיד לרופא כי אינו מעוניין לקבל את המידע הזה ובמקרה כזה יש לכבד את רצונו. לצערי לעיתים אכן אין לנו אפשרויות טיפוליות יעילות להציע ואז יש לדבר על טיפול תומך מכוון לסימפטומים (טיפול פליאטיבי). בברכה עידו

תודה על תגובתך לצערי אמא שלי נפטרה. צעירה. לא הוצע לה שום טיפול תומך. ולדעתי הרופאה הרימה ידיים מהר מדי. לא היו לה סימפטומים. כל בדיקות הדם היו תקינות. הרופאה אמרה - " זה רק נייר. אני יודעת יותר טוב. לכי להוספיס".

ערב בריאות - "סרטן – ניתן למנוע ולגלות מוקדם" תאריך: 27.01.2015 שעה: 20:00 - 22:30 מיקום: באולם ההרצאות (אודיטוריום), בניין סוראסקי, קומה 2- המרכז הרפואי ת"א. במסגרת ערבי "בריאות בתל-אביב" המתקיימים במרכז הרפואי תל-אביב, ייערך ערב בריאות ביום שלישי, 27/1/2015, ז' טבת תשע"ה בשעה 20:00, באולם ההרצאות (אודיטוריום), בניין סוראסקי, קומה 2-, אגף ד' והפעם: "סרטן – ניתן למנוע ולגלות מוקדם" ערב בריאות המוקדש למניעת סרטן ואבחונו המוקדם – לרגל היום העולמי למניעת סרטן דברי פתיחה וברכה - ד"ר מנחם מושקוביץ, מומחה לרפואה פנימית וגסטרואנטרולוגיה ורופא בכיר במרכז המשולב לאבחון ולמניעת סרטן, המרכז הרפואי ת"א. "הכל בגנים? לא בדיוק!" – על הגנטיקה של מחלת הסרטן ככלי למניעה ולאיתור מוקדם של מחלת הסרטן - ד"ר רינת ברנשטיין מולכו, רופאה בכירה במערך האונקולוגי ובמכון הגנטי, המרכז הרפואי ת"א. "נשים סוף לסרטן" – על מניעת סרטן בנשים– ד"ר נדב משען, רופא בכיר ביחידה לגינקו-אונקולוגיה, ביה"ח "ליס" ליולדות, המרכז הרפואי ת"א. "לאבחן את נקודת החן" – על נקודות חן חשודות והדרכים לזהותן – ד"ר מור פבלובסקי, רופאה בכירה במחלקת עור, המרכז הרפואי ת"א. "מרפואה משלימה לרפואה משולבת ושלמה" – ד"ר שחר לב ארי, מנהל המרכז לרפואה משולבת-משלימה למטופלי סרטן והמעבדה לחקר צמחי רפואה לטיפול ומניעת סרטן, המרכז הרפואי ת"א. פאנל שאלות ותשובות. עלות ההשתתפות 20 ¤ לאדם, לחברי beWell 15 ¤ בלבד. את הכרטיסים ניתן להזמין בימים א' – ה' בין השעות 18:00 – 15:00 בטלפון: 03-6974239/3876 לרישום באמצעות אתר האינטרנט: www.bewell.org.il

30/12/2014 | 16:56 | מאת: נ.ת

לאחר ניתוח להסרת גידול במוח, חשוד כGBM האם ואיפה אפשר לעשות בארץ בדיקות גנטיות מסוג foundation1 ו targetNow? אני יודעת שזה לא הפרוטוקול המקובל אבל האם אונקולוגים פתוחים לפעול לפי תוצאות בדיקות אלו? האם זה ישים בפועל או עדיין לא? בגידול כמו GBM הטיפול המקובל לא כל כך אפקטיבי ככה שנראה לי שאין לנו הרבה מה להפסיד... תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה לבצע את הבדיקות- דרך חברת אונקוטסט טבע. חשוב לזכור שלפני שנותנים טיפולים שלא הוכחו ויעילותם לעיתים קרובות מוטלת בספק יש לתת את הטיפול היעיל והמוכח. לכן אנו נוהגים להתייחס לתוצאות הבדיקות רק בשלבים מתקדמים לאחר מיצוי הטיפולים הקיימים. הטיפול המקובל ב- GBM מנם לא מרפא אך יעילותו רבה ולא נכון לתת במקומו טיפולים ניסיוניים. בברכה עידו

24/12/2014 | 20:38 | מאת: מאחלת לאבא בריאות שלמה

אבי חולה אונקולוגי –מטופל בטיפול כימותרפי . אנחנו קרובי משפחתו –סובלים לעיתים מתופעות לוואי –דומות לתופעות של מטופל בתרופות כימותרפיות כגון: נימול ברגליים , בחילה , שלשול.(כמובן שבצורה פחותה בהשוואה למטופל) נאמר לנו בבית החולים לא להיכנס לאותם שירותים בהם משתמשים החולים האונקולוגים , כמו כן נאמר לנו –שאבינו יוריד את המים בשירותים פעמיים בבית –(למרות שהתרופות עוברות שינוי מסויים בהרכב –לאחר שעוברים במערכת הכליות של המטופל). השאלה האם יש דרך אחרת בה המטופל עלול לגרום לקרוביו הרגשה של תופעות לוואי דומה לחולה המטופל בכימותרפיה-כאשר אנו נמצאים בקרבתו-למשל בנשימה? –האם ניתן למנוע תופעה זו או להפחיתה..?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כמעט כל החומר הכימי מתפרק בגוף. הכמויות המשוחררות לסביבה (אם בכלל) הן זניחות ואינן גורמות לשום נזק לסובבים. למשל, בקרב הצוותים הרפואיים המטפלים מקרוב בהרבה חולים מדי יום אין שום עדות לנזקים או רעילות. אין לכם שום סיבה לדאגה. בברכה עידו

22/12/2014 | 15:34 | מאת: שמואל

שלום רב לפני 13 שנים עברתי כריתה של בלוטת התריס וטופלתי ביוד מאז עברתי עוד שלושה ניתוחים להסרת בלוטת נגועות והעתיד עדיין לא נראה ורוד (טיירוגלובולין עולה) האם הקיטרודה מסוגלת לטפל בפפילארי קרצינומה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין כיום כל עדות לגבי יעילות קיטרודה בסרטן בלוטת התריס. בברכה עידו

20/12/2014 | 09:21 | מאת: מיכל

שלום רב, רציתי לדעת מה הקשר בין בצקות ברגליים ובבטן לסרטן לבלב ? והאם אפשר לטפל בזה ? ואיך אפשר לטפל בכאבים בכתף ימנית ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

יתכנו סיבות שונות לבצקות ברגליים בחולי סרטן הלבלב. לפעמים מדובר בירידת רמת החלבון בדם, לעיתים לחץ על כלי דם ולעיתים אפילו תופעת לוואי של הטיפול. יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי האפשרויות השונות. בברכה עידו

11/12/2014 | 19:42 | מאת: מיכל

שלום רב, בת 73 סרטן לבלב מקומי מתקדם עם גרורות בריאות ונוזל בבטן עשו ניקור נוזלים בבטן וניקוז בדרכי מרה עקב חסימה וצהבת לפני כמה ימים . כרגע ללא טיפולים חודשיים סובלת מכאבים בכתף ימנית,ובבטן, ברגליים ובבטן יש בצקות קשות . עייפות כל הזמן. התרופות לא ממש עוזרות אולי לקצת והכאב שוב חוזר . מתי זה נקרא סופני ? וכמה זמן נשאר לחיות במצב כזה ? ומה הקשר בין הגידול לכאבים בכתף ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

ברור שמדובר במחלה בשלב מתקדם מאד, אך קשה להגדיר בדיוק מתי המצב סופני או לחזות בדיוק כמה זמן נותר. לעיתים מחלה בבטן יכולה להקרין כאבם לכתף.

11/12/2014 | 18:26 | מאת: אלי

כללית מושלם בגיל 55.ממרכז הארץ. רוצה לעשות בדיקה . רצוי לא וירטואלית. איך איפה וכמה זמן המתנה כנראה. פרטי ולא פרטי. יש אחות עם סרטן שד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מציע לשאול בקופת החולים. זמן ההמתנה משתנה לפי קופה, אזור מגורים וכו'. בברכה עידו

02/12/2014 | 09:59 | מאת: מיכל

שלום רב, מה דעתך על אימונתרפיה ועל התרופה קיטרודה לסרטן לבלב ? האם יש מחקר בתרופה זו ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

הנתונים עד כה לא מצדיקים שימוש בתרופה בסרטן הלבלב.

לד''ר וולף שלום רב, התחלתי לפני שבוע טיפולים סטנדרטיים לטיפול ב PRIMARY PERITONEAL CARCINOMA שלב 3C. (טקסול + קרבופלטין). האם אווסטין בקו הראשון של הטיפול יכול להוסיף משהו? האם ניתוח הוא גזרת גורל או שניתן לדלג עליו? האם קיטרודה - מהניסיון שנצבר עד כה - יכולה לתרום למיגור הגרורות? תודה על כל התייחסות - הבילבול והחשש שלי מלעשות טעויות גדול...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הטיפול הסטנדרטי כולל ניתוח, אסור לוותר עליו- הוא חיוני לריפוי. אין שום עדות לכך שקריטרודה משנה משהו בגידול הזה. בברכה עידו

ד''ר וולף, תודה רבה מקרב לב

27/11/2014 | 23:23 | מאת: רפי

שלום, אישתי סובלת ממנגיומה ממאירה. אובחנה לפני כשבוע, כימותרפיה לא הומלץ משום שלא יעיל לגידול זה, כך שהיפולים האפשריים זה קרינה או ניתוח להסרת הגידול. ברצוני לדעת עד כמה מסוכן לנתח? האם החתך הוא גדול ויש סיכון לדימומים כבדים בעקבותו? מה תופעות לוואי? ומה משך תקופת האישפוז של הניתוח? וכמובן תקופת ההחלמה, מתי היא תוכל לשוב לעצמה? אשמח לתשובה בברכה רפי

1.)מהו גודל הגוף הכי קטן שאפשר לראות בבדיקת סיטי ברזולוציה הכי גבוהה שקיימת כיום.(כולל הגדלה במחשב וכו אם צריך) 2.)מהי הרזולוציה הכי גבוהה של סיטי שקיימת כיום בשימוש בר הישג? 3.)האם ידועה לך עוד בדיקה המאפשרת איתור גופים כמה שיור קטנים בגוף? 4.)האם בדיקת MRI טובה יותר מבדיקת סיטי בתחום הנ"ל?

השאלה מאד מורכבת. ככלל כמה מ"מ ומעלה, אך תלוי באיזה איבר וכו'.

אני אפרט לגבי השאלה רציתי לדעם האם ב-CT ללא הנוזל אפשר לראות גופים קטנים כמו באותה בדיקה עם CT ללא נוזל? זא"מ האם בבדיקה עם הנוזל למשל אפשר לראות גופים קטנים יותר מאשר בדיקה ללא נוזל?

לקריאה נוספת והעמקה

סיטי עם חומר ניגוד נותן בד"כ תמונה מדוייקת יותר. בברכה עידו

25/11/2014 | 00:53 | מאת: בטי

שלום דוקטור, האם רדיוכירורגיה לגידול במוח גורמת לנשירת שיער? האם זה קורה בכל המקרים? מה הסיכוי שהשיער לא ינשור? תודה ולילה טוב

24/11/2014 | 22:22 | מאת: אופטימית

ד"ר שלום רב, אימי בת 70 וחושדים בסרטן לבלב לפי הסיטי וסמנים CA, אנחנו עדיין מחכים לקבלת הביופסיה. הרופאים אמרו שלפי הסיטי והסמנים זה סרטן לבלב ולא ניתן לנתח עקב חביקה של כלי דם ויש להקטין את הגידול בכימותרפיה ולבדוק מחדש אפשרות לניתוח. לא דובר על גרורות ולא ידוע השלב שלו עד קבלת תוצאות הביופסיה. אני גרה בארה"ב ושמעתי על הקיטורדה בארה"ב כטיפול ביולוגי לגידולי סרטן לא נתיח, וראיתי שגם בארץ התחילו לקבל את התרופה הזאת לכל מיני סוגי סרטן. 1. האם הקיטרודה נוסתה בחולי סרטן לבלב? 2. ואם כן, האם הטיפול עם התרופה הקטין והעלים גם גידול לבלבי? 3. במידה ויש סיכוי שהגידול ייקטן עם הקיטורדה ולא ייתנו לה אותה בארץ, קראתי שאפשר להוציא טופס 29ג' לאישור לייבוא אישי מארה"ב ואוכל לקנות לה את התרופה כתרופת מדף, האם נותנים את הטופס הזה בלי בעיה בארץ וייתנו לי לקנות לה את התרופה ולהביא לה לטיפול בארץ? תודה מראש על ההתייחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

אין כיום שום עדות שקיטרודה יעילה בסרטן הלבלב. למעשה התוצאות הראשוניות בסרטן זה הן שליליות. גם הנתונים לגבי גידולים אחרים (שאינם סרטן העור) מוגבלים ביותר כיום. אין בעיה לקנות את התרופה בארץ (כ- 35,000 ש"ח לכל חודש טיפול) אבל אין כעת שום הצדקה רפואית לכך.

25/11/2014 | 08:51 | מאת: אופטימית

תודה רבה על ההתייחסות המהירה! קראתי גם שיש הזרקת קפסולה של חברת סיילנסיד ( BC-819 ) ללבלב בשילוב עם תרופה כימותרפית משולבת (של 4 תרופות) וזה יעיל ביותר בהקטנת גידולים בלבלב, זה טיפול יעיל באמת? המפחיד יותר שקראתי הוא שסרטן לבלב בעייתי כי הוא מפתח סוג של עמידות לאחר כמה טיפולים כימותרפיים, זה נכון? אם כן יש דרך לעקוף את העמידות הזאת?

24/11/2014 | 09:24 | מאת: תמי

לאמא שלי גילו סרטן בבלוטת התריס לפני כשנתיים מאוחר מדי כנראה ובשתי ניתוחים לא הצליחו להוציא אלא רק חלק והיא קיבלה טיפולים גם קרינה וגם כימו כרגע היא רק במעקב יש אפשרות להשתמש בתרופה הזו האם היא תעזור לה להרוג את הסרטן או להקטין?

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי, באיזו תרופה מדובר?

15/11/2014 | 09:24 | מאת: מיכל

שלום רב, אישה בת 73 עם סרטן לבלב גרורתי הגילוי היה לפני שנתיים וחצי . כרגע עקב כאבים הומלץ על חסימה עצבית לפני שבועיים שכשלה והסתבכה יש פגיעה בעמוד השדרה ולא יכולה ללכת יש חולשה ברגליים עברה לשיקום פיזותרפיה .השתפרה כבר הולכת עם הליכון . עשו לה MRI שהראה גרורות בעמוד השדרה . יש כמה קשריות קטנות בריאות שהתכווצו כתוצאה מהטיפול הכימותרפי ג'מזר ,נוזל בבטן גרורות בשערי הכבד . בעבר שרק גילינו טופלה בפוליפורינוקס ו-5 הקרנות שנתנו לה 9 חודשים באיכות חיים טובה מאוד . כרגע בשיקום ירדה במשקל המון כבר לפני זה ,סובלת מכאבים ברגליים וזה רק מאז הניסיון החסימה עצבית וכאבים בכתף מטופלת במדבקה נגד כאבים, ליריקה פעמיים ביום ואופטלגין בשתייה לפי הצורך . המלצת האונקולוגית להפסיק טיפולים ולהתמקד בשיקום לעשות MRI חדש עוד חודשיים ואז נראה איך ממשיכים משם . אני מאוד חוששת שהסרטן ימשיך להתפשט ואז יהיה מאוחר מדי . חשוב לציין שלפני ההזרקה לחסימה עצבית הייתה עושה הליכה כל יום ומתפקדת רגיל למרות הטיפולים והתופעות לוואי . איך היית ממליץ להמשיך במצב כזה ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

אכן לפי התיאור שלך נראה שיש להתמקד בשלב הזה בשיקום ושיפור איכות חיים ולא במתן כימותרפיה. מכיוון שגמזר ופןךפירינוקס אינם יעילים יותר לפי התיאור שלך, אכן פחות קריטי להתמקד בטיפול הכימי.

15/11/2014 | 18:10 | מאת: מיכל

הפוליפורינוקס עזר מאוד כיווץ את הגידול ואז לא היה גרורות היה רק מעורבות של כלי דם וזה נתן לה 9 חודשים טובים . לאחר מכן שחזר לגדול שוב ואז הופיעו הגרורות ,האונקולוגית החליטה להביא לה ג'מזר שעזרו לגרורות בריאות והקטינו אותם . לאחר השיקום איזה טיפול היית ממליץ להמשיך ? אולי אפילו מחקר שמעת על TL-118 לסרטן לבלב גרורתי ? תודה שוב .

14/11/2014 | 19:01 | מאת: יעל

שלום, קיבלתי הפניה לבצע גסטרוסקופיה עקב אנמיה מחוסר ברזל. פריטין 3 אני לא מעוניינת לבצע את הבדיקה כל כך ואני לא מבינה למה ישר הרופא של המשפ' רוצה שאבצע בדיקה שכזו. אני מרגישה טוב פרט לאנמיה שעכשיו גם הסתדרה עקב כדורי הברזל. מעולם לא היו לי בעיות במערכת העיכול. רק לפני כמה שנים הייתי גם אנמית מאותה סיבה. עברתי בדיקת דם אחת ואינני סובלת מצילאק, תלסמיה, קרוהן , הפטטיס. וגם בדיקת צואה אחת לפרזיטים ויצא שאין לי דבר. האם זה בגלל חשד לסרטן? ( הוא שאל על סרטן במשפחה) אבל לא אמר לי דבר.

לקריאה נוספת והעמקה

קולונוסקופיה היא חלק בלתי נפרד מברור אנמיה. כדאי מאד לבצע אתהבדיקה. כמובן יש גם קשר לגיל- לא ציינת את גילך, אם את מתקרבת לגיל חמישים או מעליו זו ממילא בדיקת חובה.

16/11/2014 | 22:41 | מאת: יעל

אני מתקרבת לגיל 40. זה קולונסקופיה או גסטרוסקופיה או שזה הכל יחד? ולמה אתה חושב שכדאי למה לא לבדוק דברים אחרים קודם?

08/11/2014 | 18:01 | מאת: לילי

שלום רב, לאמא שלי היסטוריה של סרטן המעי הגס. בסיטי נראה שיש גרורות בריאות ולצערי הפט סיטי אישר זאת. בסיטי שנעשה ארבעה חודשים לפני, לא הופיעו גרורות. האם התרופה קיטרודה יכולה לעזור במקרה זה? הגרורות הופיעו רק בריאות. תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

על פי המידע שיש בידינו כיום, קיטרודה אינה יעילה בסרטן המעי הגס. בברכה עידו

05/11/2014 | 16:48 | מאת: קובי

ראשית,תודה רבה על התשובה המהירה. דבר נוסף שברצוני לדעת,הוא האם להערכתך ניתן להגיש בקשת אישור למשרד הבריאות על גבי טופס 29 ג' במקרה של סרטן קיבה בשלב זה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה. האונקולוג המטפל בוודאי יוכל לעזור.

05/11/2014 | 16:29 | מאת: קובי

שלום רב, ברצוני לדעת האם ישנן הוכחות לכך שקיטרודה יכולה לעזור גם במקרה של סרטן קיבה?. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

יש עדויות מאד ראשוניות שתיתכן תועלת. הדבר נבדק כעת בניסויים קליניים.

04/11/2014 | 10:27 | מאת: בית חולים איכילוב

המערך ההמטולוגי של המרכז הרפואי ת"א (איכילוב) בשיתוף האגודה למלחמה בסרטן מזמינים אתכם לכנס בנושא: לימפומה ו- CLL מה חדש? הכנס יתקיים ביום רביעי, כ"ו בחשון, תשעה, 19.11.14, החל משעה 17:30. באולם ההרצאות, רחוב ויצמן 6, בניין סוראסקי, קומה מינוס 2, אגף ד'. הכנס מיועד למטופלים ובני משפחותיהם. בתוכנית: 17:30-18:00 התכנסות, רישום וכיבוד קל 0 18:00-18:1 דברי פתיחה וברכה ד"ר עירית אביבי, מנהלת המערך ההמטולוגי, המרכז הרפואי ת"א. 0 18:10-18:3 "על קצה המזלג: מהי לימפומה?" ד"ר עירית אביבי, מנהלת המערך ההמטולוגי, המרכז הרפואי ת"א. 0 18:30-18:5 "כיצד מטפלים בלימפומה - 2014" ד"ר נדב שריד, רופא בכיר, המערך ההמטולוגי, המרכז הרפואי ת"א. 0 18:50-19:1 "כיצד מטפלים בלימפומה - מבט אל העתיד" ד"ר חוה פרי, מנהלת תחום הלימפומות, המערך ההמטולוגי, המרכז הרפואי ת"א. 0 19:10-19:3 מה זה CLL , כיצד מאבחנים וכיצד מטפלים? ד"ר יאיר הרישנו, מנהל מרפאת המטולוגיה, המערך ההמטולוגי, המרכז הרפואי ת"א. 0 19:30-19:5 "השתלת מח עצם - על שום מה, מתי ולמי?" ד"ר רון רם, מנהל היחידה להשתלות מח עצם, המערך ההמטולוגי, המרכז הרפואי ת"א. 5 19:50-20:1 "הסרטן ואני - רומן בהמשכים" סיפורו האישי של גיא תבורי שהתמודד עם מחלת הסרטן שלוש פעמים. 20:15-20:30 פאנל שאלות ותשובות. ההשתתפות בכנס הינה ללא תשלום אך כרוכה בהרשמה מראש בטלפון: 03-6973576 או בדואל: oranith@tlvmc.gov.il ביום הכנס, החל מהשעה 16:00 תתאפשר חניה חינם עב מקום פנוי בחניון ההנהלה בתוך ביהח, עם הצגת הזמנה זו. פרטים נוספים: http://www.tasmc.org.il/News/Pages/cll.aspx

03/11/2014 | 21:57 | מאת: שלום

מישהו שאני מכירה מאושפז במחלקת טיפול נמרץ מיום שישי בערב מחוסר הכרה ומונשם בגלל סרטן בריאות, הטיפולים הפסיקו לעזור הוגדר כחולה סופני, מה המשמעות האם לא ניתן לטפל? מה המשמעות של חולה סופני? האם יכול להיות שהוא ישוב להכרה? תודה ולילה טוב

02/11/2014 | 23:04 | מאת: ורד פריד

ד'ר וולף שלום , מה ידוע לך על התרופה הנמצאת כיום בשלבי ניסוי CDK4/6 INHIBITOR למי היא מתאימה ? והאם יש כבר אלו תוצאות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה נמצאת כעת בשלבי פיתוח. תוצאות ממחקרים ראשונים בסרטן השד מאד מעודדות (ביחד עם טיפול הורמונלי) אבל המחקרים לא הסתיימו. יש כעת מחקרים ראשוניים יותר במחלות נוספות.

29/10/2014 | 18:13 | מאת: מיכל

שלום רב, מה דעתך על טיפול נאב פקליטקסל לסרטן לבלב ? האם הוא יותר טוב מהג'מזר ? למרות שהוא לא בסל רציתי לברר עד כמה הוא יותר יעיל מתרופות כימו אחרות ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בתרופה טובה מאד שניתנת ביחד עם הגמזר. השילוב הזה נמצא יעיל יותר מגמזר בלבד, אבל סביר שהוא פחות יעיל ממשלב FOLFIRINOX

29/10/2014 | 10:35 | מאת: גבריאלה

שלום, אמא שלי בת 56 מעשנת שני קופסאות סיגריה ביום במשך 40 שנה. בחודש האחרון מעשנת כ10סיגריות ביום. בעקבות כאבים בחזה שלחו אותה ל -CT ובו נמצא גוש ותסחיף ראיתי. כרגע מטופלת בקומדין בעקבות התסחיף (הכאבים שלה עברו בעקבות הטיפול) ולכן לא יכולה לבצע ביופסיה. אבל ביצעה CT-PET ואלו הם התוצאות: סיבת הפניה: SOL OF LUNG בדיקת PET בוצעה לאחר הזרקה תוך ורידית של F-18 EDG בדיקת CT דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. תיאור ממצאים: צוואר: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה 1.1 ס"מ תת בריחית מימין. אברי הצוואר שמורים חזה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש ספקולרי 1.9 ס"מ ב RUL. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה עד 1.5 ס"מ במיצר העליון ואמצעי מימין, ובשער ריאה ימנית. בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית חזה שמורים. נודולים זעירים בריאות. מתחת לרזולוציה של ה PET. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. הכבד בגודל תקין. מרקמו אחיד. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכלור במימדים תקינים. רטרופריטונאום חופשי מבלוטות. אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים. אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות. עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. מרקם סקלרוטי בגוף חוליה C5 ללא קליטה פתולוגית של FDG - יש לשקול בבדיקת MRI. בסיכום: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר מתאימה לתהליך שאתי - נחוץ בירור היסטופתולוגי. השאלה שלי היא - מה זה אומר? האם זה אומר שנמצאו תאים סרטניים בצוואר ובריאות? האם זה אומר שנמצאו כמה גושים? מה זה אומר מרקדם סקלרוטי ולמה צריך MRI? ומה זה בירור היסטו-פתולוגי. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש ממצאים חשודים והדרל היחידה לדעת מה האבחנה היא ע"י דגימה של הגידול. עד אז לא ניתן לדעת אם אכן מדובר בגידול ובאיזה.בירור היסטו-פתולוגי פשוט אומר לקחת ביופסיה מהגידול. בברכה עידו

26/10/2014 | 19:32 | מאת: שושית שושית

שלום רב, רציתי לשאול את דעתכם בנוגע לאתר הזה- http://nurielmeni.blogspot.co.il/ תוך כדי חיפושים בגוגל מצאתי את האתר הזה...האם לדעתך יש פה משהו שאפשר לנסות? אמא שלי בת 42 ויש גרורות בכבד שקרובות לכלי הדם כתוצאה מסרטן במעי הגס...היא כרגע סיימה סיבוב שני אבל ראשון של טיפולים כימותרפים שהיו קצת קשים מהסיבוב הראשון....עוד חודש יש לה בדיקת פיט סיטי ונראה משם לאן מתקדמים או היה תעשה עוד סיבוב של טיפולים חודש וחצי או ניתוח. האם יש משהו חדש שלדעתכם יכול לעזור? רופא אחד אמר לנו שאפשר להפוך את המחלה כרונית ולחיות עם זה..אני לא מבינה איך זה יתאפשר כשיש פיזור משני בכבד והסרטן פעיל. בנוסף...בואו נגיד בדרך הכי קלה שאמא שלי לגמרי השתגעה...היא מרוכזת רק בעצמה וחושבת דברים כמו למשל שהשכנים שלנו אמורים לטוס לחו"ל אז היא חושבת לעצמה ומספרת לאבא שלי "מה יקרה אם המטוס שלהם יפול באמצע? " ואז מתחילה לבכות או שבת דודה שלה היה לה מחלה בכבד ואחותה נמצאת בחו"ול אז אמא שלי דואגת מה יקרה אם המחלה של הבת דודה תחזור שנית ואחותה בחו"ל ולא תוכל לעזור לה.... אני לא יודעת מה לעשות המצב משגע לגמרי...היא נשמעת לי מאד לא שפויה מה אתם חושבים שאפשר לעשות? כאילו אני בטוחה שזה לא קל....אני גם הייתי צריכה לעבור קולונסקופיה וכמעט מתתי רק מזה שחיכיתי לתוצאות הבדיקה ואצלה זה רק החמיר. תודה רבה על הכל!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב גם כשלא ניתן לרפא את סרטן המעי הגס, ניתן בעזרת טיפולים לעצור אותו למשך שנים. המטרה היא שהחולה ימשיך לתפקד למרות מחלתו. מתוך התיאור שלך נראה שיש מקום לסיוע פסיכולוגי לאימך- כדי להקל עליה את ההתמודדות עם המחלה. לגבי האתר- אינני מכיר את השיטות המוצעות בו. בברכה עידו

20/12/2014 | 21:18 | מאת: חולה לשעבר

היי, חליתי בסרטן לפני כ6 שנים עם גרורות לכבד ולריאות, נותחתי בחול וכעת אני נקיה !!! תתקשרי אלי , אשמח לעזור.

24/10/2014 | 18:16 | מאת: מיכל

שלום רב, בת 73 התגלה סרטן לבלב לפני שנתיים מקומי ללא גרורות לא ניתן לנתח עקב קרבה לכלי דם לאחר טיפולים פוליפורינוקס ומחקר קפסולה הזרקה ללבלב הגידול הצטמצם .הוחלט על מעקב בלבד לא היה לה כאבים איכות חיים טובה מאוד . לאחר 8 חודשים הכאבים חזרו בבדיקת סי טי הגידול אותו גודל התחילה טיפולים שוב הפעם בג'מזר עברה כבר 9 טיפולים הטיפול יותר קשה לה מהקודם מלווה בבחילות הקאות עייפות ירדה במשקל המון וסובלת מכאבים כרגע הורידו מינון בג'מזר והוסיפו ציספלטין לבדוק אם זה יהיה לה יותר טוב. בסי טי לפני 3 חודשים נצפו קשריות חדשות בריאות שלאחר 3 חודשים עם הטיפולים הן הוקטנו ורשום בסי טי שיש נוזל סביב כיס המרה ושיש הסננת שומן בבטן עליונה וסביב כיס המרה וכמות גדולה של נוזל במזנטריום,בחלל הבטן . 1 . האם זה אומר שיש גרורות בריאות ובצפק ? 2 . איזה טיפול (כימו,מחקר,ביולוגי) היית ממליץ להמשיך מכאן ? 3 . האם זה שהיתה רק במעקב 8 חודשים ב גרמה למחלה להתפשט או שזה היה בלתי נמנע ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה לתת תשובה מדויקת מבלי לעבור על כל הבדיקות. התפשטות המחלה היא בד"כ מצב בלתי נמנע בסרטן הלבלב, שמונה חודשים ללא טיפול בוודאי טובים מאד מבחינת איכות החיים. לגבי הטיפולים הבאים- יש אפשרויות מחקריות וגם שגרתיות- על כך יש לדון עם האונקולוג המטפל. בברכה עידו

26/10/2014 | 20:10 | מאת: מיכל

כמה זמן עם גרורות אפשר להאריך את החיים עם כימותרפיה לפי הניסיון שלך ?

23/10/2014 | 05:16 | מאת: רננה

שלום רופאים יקרים בעלי בן 68 ובשנת 2009 היה לו חשד לcll לימפוציטית עם ערכים של wbc 32000 והיום בחודש אוגוסט בבדיקות האחרונות 53.9 האם קצב בבתקדמות הוא מהיר והאם צריך טיפול כל שהוא אבקש לקבל תשובה למייל שלי אם אפשרי תודה רבה רננה

שלום רב אני פחות בקיא בטיפול בגידולים המטולוגיים. מציע שתפנו לרופא המטפל וכן לפורום המטולוגי. בברכה עידו

11/10/2014 | 15:58 | מאת: ש

שלום רב! אשתי בת 70. לפני כ-5 שנים עברה כריתת שד עקב גילוי גידול סרטני טופלה בכימותרפיה. לפני כשנתיים התגלו גרורות בעצמות וב- 5/14 התגלו גרורות בכבד להלן תוצאות פט-סיטי מ- 9/14: חזה: לאחר כריתת שד שמאלי. כיום, קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה חדשה ממרית פנימית משמאל 1.5 ס"מ. הראות נקיות. המדיאסטינום שמור. שערי הריאות חופשיים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגעים בודדים היפודנסיים בכבד (בכיפת הכבד) אשר גדלו. כמו-כן מספר נגעים היפודנסיים חדשים ללא קליטה פתולוגית של FDG או עם קליטה פתולוגית של FDG עם עוצמה נמוכה. טחול לבלב ואדרנלים –תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס, רטרופריטונאום חופשי מבלוטות. אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות. עצמות: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה במספר רב של נגעים גרמים מעורבים בשלד המודגם ללא שינוי מהותי מ-CT הפחתה שולית קליטה פתולוגית של FDG. בסיכום: מחלה מפושטת-התקדמות. תמונות ה-FUSION שנמסרו לנבדק ( דיסק) אינן באיכות אבחנתית, וניתנות להתרשמות בלבד. עד כאן הממצאים סובלת גירודים, הזעות, כאבים ברגלים, בחילות בעיקבות הנ"ל: ממשיכה בטיפול איזומרה פעם בחודש . זריקות פסלודקס הוחלפו בכדורי קסלודה 500 3 כדורים פעמיים ביום במשך שבועיים ולאחר מכן שבוע הפסקה וחוזר חלילה. אודה לך מאוד: א. אם תסביר לי את הממצאים הנ"ל בלשון פשוטה (איני מבין את המונחים הרפואיים) ב. מה המשמעות של הממצאים הנ"ל ומה הסיכויים להירפא ממחלה זו, שהולכת ומתפשטת. ג. האם יש טיפול פורץ דרך להירפא ממחלה זו אני מאוד מאוד מודאג ומחפש כל שביב של תקווה לריפוי. אנא היענה לבקשתי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב השאלות שאתה שואל חשובות מאד. לצערי לא נכון יהיה לענות עליהן במסגרת הפורום. צמיע להפנות השאלות בצורה ברורה לאונקולוג המטפל- מומלץ אפילו להגיע לביקור הבא עם רשימת שאלות. אני בטוח שתקבלו תשובות מלאות. בברכה עידו

23/09/2014 | 09:33 | מאת: אני

שלום רב! לפני כשנה וחצי אובחנתי בלימפומה NHL טופלתי בשישה טיפולים מסוג CHOP ותודה לאל החלמתי. כעת אני במעקב והכל בסדר. שלשום עשיתי PETCT והתוצאות יצאו טובות רק משפט אחד שם לא הבנתי ורציתי לשאול אותך מה זה אומר: "קיימת קליטה הומוגנית בכבד ובטחול" אני בת 35 ורוצה להיות שקטה עד הביקור אצל הרופאה שלי שזה לא משהו מחשיד. תודה ובברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קליטה הומוגנית היא דבר תקין ונורמלי. שנה טובה עידו

21/09/2014 | 21:34 | מאת: אני989

שלום, אבי סבל לפני כ-5 שנים מאנדוקרצינומה של הקיבה שהוסרה בניתוח+כימו. מזה כמה חודשים סובל מכאבים חזקים מאוד באיזור האפינדיציט. הוא ביצע: קלונסקופיה, קולונסקופיה וירטואלית, גסטרוסקופיה וכן בדיקות דם שלא הצביעו על ממצאים חשודים. באחת הבדיקות היה חשד לנפיחות קלה בקשרי הלימה, אולם בדיקה מאוחרת יותר סתרה את הטענה. על מנת לפתור את הסוגייה, המליצו לאבי לעשות בדיקת אנטרו-סיטי או PET סיטי אך אנחנו מאוד מבולבלים ולא יודעים באיזה בדיקה לבחור. נשמח לחוות דעת.

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לדעת באיזו בדיקה לבחור, תלוי מאד בתוצאות של הבדיקות הקודמות. את ההמלצה צריך לתת הרופא המטפל. בברכה עידו

19/09/2014 | 22:23 | מאת: מיכל

שלום שוב, האם שמעת על חיסון ניסיוני עבור המערכת החיסונית שמרפא או מקטין גידולי סרטן בארץ או בחול? ואם כן איפה? תודה .

19/09/2014 | 09:03 | מאת: מיכל

שלום רב, אמי בת 73 לאחר הפסקת טיפולים שעשתה בפוליפורינוקס ו-5 הקרנות למשך 10 חודשים שלא סבלה מכאבים והגידול התכווץ ומאז נשאר אותו גודל חזרו הכאבים. ,בחילות והקאות חזרה לטיפולים הפעם בג'מזר פעם השבוע והתחילה טיפול נגד כאבים במדבקה,אוקסיקוד ואופטלגין בהתחלה לא עזר ,אחרי כמה שבועות היה שיפור ואז הפסיקה טיפול ל-3 שבועות עד שעשתה סי טי והגידול נשאר אותו דבר והכאבים והבחילות וההקאות שוב חזרו המדבקה והתרופות כבר לא ממש עוזרות . בנוסף בסי טי האחרון הוסיפו שיש נוזל סביב כיס המרה . האם יכול להיות שהכאבים ממשהו אחר ? או שזה חייב להיות תופעות של הסרטן לבלב למרות שלא סבלה מכאבים כמעט שנה ? והיא כבר חזרה שוב לג'מזר . אודה לתשובתך .

לקריאה נוספת והעמקה

קשה מאד לדעת מבלי לראות את כל הפרטים הרפואיים ואת תמונות הסיטי. עם זאת, סרטן לבלב ידוע כגידול אלים שנוטה לחזור לכן בהחלט ייתכן שזו סיבת הכאב. בברכה עידו

19/09/2014 | 22:20 | מאת: מיכל

1. האם יכול להיות שהכאבים חזרו ככה אבל אין שינוי בגודל הגידול? 2. והאם בחילות והקאות זה גם תסמין של סרטן לבלב? 3. ובסי טי היה רשום שיש נוזל מסביב לכיס מרה? מה זה אומר? תודה.

שלום רב, קיבלתי תוצאות של ביופסיה: tubular adenoma with low grade dysplasia תאור מיקרוסקופי: 2 פרורים אפורים בגודל 0.4 ס"מ כל אחד. מה אני אמורה להבין מזה? קראתי באינטרנט קצת וממה שהבנתי שכל מה שיש לעשות במקרה שכזה, זה להמשיך לעקוב. אודה אם תוכל להסביר קצת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בממצא שפיר. יש להמשיך מעקב גסטרואנארולוגי. בברכה עידו

12/09/2014 | 09:51 | מאת: E.V.

גבר בן 59,אחרי גילוי High Grade Carcinoma Invaisive בשלפוחית השתן עבר ניתוח להוצאת הגידול. מקבל כימותרפיה CISPLATIN+GEMZAR, עכשיו בסיבוב שלישי. באמצע סיבוב שני מדד BetaHCG היהי 84,ואחרי סיבוב שני המדד עלה ל-137. השאלה: האם כימותרפיה מעלה מדד BetaHCG תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יש סיבות שונות לעלייה בסמן. כימותרפיה איננה מעלה בד"כ אך למשל קנביס ידוע כמעלה. יש לעקוב ולראות את מגמת השינוי. בברכה עידו

05/09/2014 | 08:33 | מאת: מיכל

שלום רב, האם ידוע לכם על מטופל שיש לו גידול בלבלב עם מעורבות כלי דם שהצליחו להקטין לו את הגידול כדי שייצא מהכלי דם והצליח לעבור ניתוח להוצאת הגידול ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

הדבר ניתן אך דורש טיפול מורכב ולעיתים ממושך. תלוי כמובן גם במידת מעורבות כלי הדם. אם המעורבות גבולית לניתוח הסיכויים טובים יותר מאשר אם מדובר במעורבות ממש נרחבת. בברכה עידו

01/09/2014 | 01:57 | מאת: Narek

שלום רב ד"ר וולף, אני בן 22, ובערך לפני 3 שנים שהתחלתי לגור לבד התחלתי לאכול ולשתות אוכל ושתיה לא בריאים, וכלל ללא כאבים התחילה אצלי הרגשת אי נוחות (DISCOMFORT או משהו כזה) באזור המעי הגס, לאחר כמה זמן הלכתי לרופא והוא התחיל לבחון אותי ולשאול שאלות, לאחר כמה לחיצות באזור הבטן, הוא אמר שאני צריך לעשות דיאטה(לא לאכול חריף,חמוץ,אוכל שומני,הרבה מוצרי חלב,ומשקאות מוגזים או אלכוהול) לפחות כמה חודשים בשביל שהכל יחזור לקדמותו ושאין לי ממש בעיה..לאחר בערך שבועיים שלוש לאחר הדיאטה שהוא אמר לי לעשות, ההרגשה עברה אבל שהתחלתי שוב, ההרגשה חזרה ואני חושב שזה בגלל שלא המשכתי את הדיאטה עד הסוף כמו שהוא אמר וככה ה"פצע" לא עבר עד הסוף ושוב "פתחתי" אותו. ההרגשה הולכת וחוזרת עם התזונה, בעיקר שאני אוכל מוצרי חלב או שותה משקאות מוגזים ודברים לא בריאים ממש. וההרגשה לרוב חולפת שאני שותה הרבה מים (אני לא ממש שותה הרבה מים ולפעמים אפילו עד כוס ביום וזהו) קורה שלפעמים יש דם על נייר הטואלט. רציתי לדעת אם יש קשר לבין מה שאמרתי לסרטן מעי הגס? אשמח לקבל עצה בקשר למצב.(חשוב לציין שבעבר היה גירוד משסביב לפי הטבעת או על פי הטבעת,נבדקתי והיו תולעים אבל אחרי הבדיקה הגירוד עבר ועכשיו הוא נמשך רק מסביב אבל יותר כמו יובש,מה כדאי לעשות?)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה לתת תשובה מדויקת בלי לראות את המטופל, אבל מכתבך לא נראה שהתלונות אופיניות לסרטן. בכל מקרה מומלץ להשלים את הבירור. בברכה עידו

30/08/2014 | 14:21 | מאת: רון

אני יודע שהיום אפשר להקפיא חלקים להשתלה. האם אפשרי לקרר חלק בגוף של אדם כדי למנוע את התפשטות המחלה כך שיהיה ניתן לטפל בו בלי שהמחלה תתפשט? וכך יהיה ניתן לטפל בכל התאים מבלי חשש שיתפשטו ואם תא סרטני יכול לשרוד בטמפרטורות קיצוניות ובשינויים קיצוניים?

שלום רב הנושא מורכב מאד. כיום ניתן להקפיא בד"כ תאים אך לא רקמות שלמות. בנוסף, התאים הסרטניים עמידים ואם נקפיא רקמה שיש בה תאי סרטן גם הם יוקפאו ולא ימותו. בברכה עידו

27/08/2014 | 11:35 | מאת: אינה רייטמן

שלום לפורום שמי אינה רייטמן ואימי בת 76 אובחנה לאחר קלונו וגסטרוסקופיה כחולת סרטן Gastric Adeno Carcinoma with signet ring cell comp לאחר בירור לגרורות לא נמצא שום דבר רק מספר תאונות בדרך שגרמו לה לסבל רב וימים ארוכים ומיותרים בבית חולים אני אישה עובדת רוב הזמן בנסיעות לחו"ל ואימא גרה לבד כיום היא עומדת לפני החלטה על ניתוח כיבה ואני לא יודעת האם הניתוח לא יגרום לה ליסורים נוספים והאם אין דרך אחרת כולל לא לעשות כלום ולתת לה להיות במצב הזה תודה לתגובהת יעוץ או המלצה על טיפולת מוסד רפאוית מנתח.....

שלום רב בכל מרכז רפואי גדול יש צוות שיוכל להחליט על הטיפול הנכון. מציע להתייעץ גם עם אונקולוג לפני החלטה על ניתוח. בברכה עידו

18/08/2014 | 17:49 | מאת: גלית

הבת שלי החלה לצאת עם בחור בן 23 שכבר בפגישה הראשונה סיפר לה שבגיל 22 התגלה אצלו סרטן בבלוטת התריס ולכן הבלוטה הוצאה בשלמותה.הוא גם ציין שכיום הוא בריא. הבחור אומנם נחמד מאוד אבל ברגע שהבת שלי שאלה אותי אם היותו חולה בעבר בסרטן לא מפריעה לי.לא ידעתי מה לענות לה.שאלתי היא: האם יכולה להיות חזרה של המחלה לאחר הסרת הבלוטה? האם בשל הסרת הבלוטה שלו יתכנו אצלו בעתיד בעיות פיריון ?האם החיים ללא הבלוטה יגבילו אותו בעתיד? תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב סיכויי ההחלמה מסרטן בלוטת התירס הם גבוהים מאד. אין שום מגבלה לאחר כריתת הבלוטה- הכדורים הניתנים כתחליף לבלוטה נותנים מענה מצויין. בברכה עידו