נגישות
נגישות

פורום טיפול בסרטן

הפורום יענה על שאלות מקצועיות בנושא הטיפולים בסוגי הסרטן השונים, בין אם מדובר בטיפולים בקרינה ובין אם מדובר בטיפולים כימותרפיים, טיפולים בכאב או טיפולים בסרטן באמצעות רפואה משלימה.

הפורום יתייחס לשאלות מהם החידושים בתחום, מהן תופעות הלוואי כתוצאה מהטיפולים השונים וכיצד ניתן להקל עליהן. כמו כן, ניתן לשאול שאלות בנוגע לתהליך שעובר המטופל במהלך הטיפול, וכן שאלות בנוגע לטיפול תומך במטופלי סרטן.

.
305 הודעות
244 תשובות מומחה

מנהלי פורום טיפול בסרטן

12/04/2018 | 21:24 | מאת: שולה

אחרי שלושה חודשים של לקיחת אפיניטור יש עדיין התקדמות לכיון הכבד ניתן לי לעשות מיפוי כבד בנתאים זה לוקח זמן לכן בזמן הזה יש כאבים חזקים בגוף מה עושים עם כל הכאבים החזקים אני לוקחת משכיי כאבים חזקים וגם קנביס שמן ובכל זאת הכאבים מאוד חזקים מה אפשר לעשות המצב בלתי נסבל שולה

לקריאה נוספת והעמקה

שולה שלום קשה לתת תשובה מדויקת בפורום מבלי לבדוק אותך. בכל מקרה יש דרכים לאזן כאב, מציע שתפני לצוות הטיפול התומך במכון האונקולוגי בו את מטופלת בברכה עידו

06/03/2018 | 01:30 | מאת: רחל

בפנייה הקודמת צירפתי קובץ. אני מבקשת לא להציג אותו בפורום

06/03/2018 | 01:24 | מאת: רחל

אני בת 71 וחליתי בסרטן השד. עכשיו אני אחרי ניתוח ולפני טיפול אונקולוגי. האם כדאי להוציא את השחלות והחצוצרות עוד לפני תחילת הטיפולים האונקולוגיים (ראה נא קובץ מצורף עם הטיפולים המוצעים), ובלי קשר לשאלת הנשאות? (עשיתי בדיקת דם לקביעת נשאות אבל עדיין אין לי תשובות). הבנתי שאין כל דרך לגלות סרטן שחלות בגילוי מוקדם. אם כך, האם לא עדיף בגילי פשוט להוציא אותן?

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום הוכחה שיש תועלת בניתוח כזה לנשים שאינן נשאיות, לכן ממליץ בשלב זה להתמקד בטיפול בסרטן השד בלבד. בברכת החלמה שלמה עידו

28/02/2018 | 21:37 | מאת: שירה

לאמי יש סרטן בחזה גוש גדול . התחילו לעשות טיפולים ביולוגיים שעשה פעולה הפוכה והחמרה שגרמה לא טוב לסרטן והחלישנאותה ופגע בהרבה מדגים חיוניים בגוף אושפזה וכרגע עדיין באשפוז ומיוצבת פחות או יותר ללא טיפול אונקולוגי. הרופא אמר שכנראה הדבר היחיד שאולי יעזורבשם זה הקרנות מה דעתך ומה הסיכוי להחלמה באיזור החזה בעזרת הקרנות והאם יכול להיות עוד משהוא שיכול לעזור ממש מחפשים מישהוא שיעזור לנו שתחלים ויקרה הנס כבר שנה עם סרטן שהתחיל במקומות אחרים עזר והחמיר בבית החזה?

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לתת תשובה מדויקת מכיוון שחסרים פרטים. אציין כי קרינה יעילה מאד לגידולים בבית החזה,

05/03/2018 | 22:24 | מאת: שירה

רציתי לשאול אם ההקרנות יעזרו אחרי כמה פעמיים בדרך כלל רואים תגובה לזה וזה מתחיל להשפיע בגוף? אם אחרי פעמים בודדות או שלוקח הרבה זמן?

בד"כ את האפקט של הקרינה רואים תוך כמה שבועות לאחר הסיום.

אבל במהלך ההקרנות יש סחכוי שנראה הקטנת הגיש (שנראה כמו פצע גדול) שזה עושה משהוא?

שלום לצוות המומחים. אבא שלי חלה בסרטן הערמונית לפני כ4 שנים ומאז התפשט לריאות ולראש. הוא עובר טיפולים דחופים ומאבד כמובן משקל ותיאבון. בין הארוחות הדלות הוא משתדל לשתות מנה של "אשדר" כתוסף תזונה. שאלתי היא האם אני יכול לתת לו לשתות תוסף תזונה יותר מסיבי (באופן מבוקר כמובן) כדוגמת "גיינר" שמלא יותר בפחממות וחלבונים?

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי תוספי תזונה- חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל. אנשור נותן מענה מצויין בד"כ

01/02/2018 | 01:42 | מאת: אסי

בן 58, במעקב א א ג עקב צרידות שנמשכת כ 4 שנים, בדיקת הMRI מראה תוצאה זו- תיאור הבדיקה והממצאים צואר, ללא ועם חומר ניגוד MRI , , ללא ולאחר הזרקת ח.נ.במישורים אקסיאלי קורונלי וסגיטלי T1, T2טכניקה: פרטים קלינים שיתוק חלקי של מיתר קול שמאל . הנזופרינקס והאורופרינקס והיפופרינקס תקינים. בלוטות הרוק התת-לסתיות והפרוטיס תקינות. באזור הגלוטיס בבירור מיתר הקול מצד ימין מודגמת התעבות רקמתית העוברת האדרה ס"מ. 1.2*1נמדדת בגודל כ ס"מ אינם מרובות. 1מודגמות בלוטות לימפה קטנות בגודל עד בלוטת המגן אינה מוגדלת עוברת האדרה אחידה למדי . התעבות פוליפואידית בסינוס מקסילרי מימין. מודגמים שינויים ניווניים קלים בע"ש צווארי. ס"מ 1*כ1.2לסיכום התעבות רקמתית באזור מיתרי הקול מימין עוברת האדרה בגודל להמשך בירור מה התוצאה אומרת? מה זה התעבות רקמתית העוברת האדרה? באיזה מצב רפואי אפשרי זה קורה? האם הדגמה של בלוטות לימפה קטנות עד גודל 1 סמ, היא תקינה? האם אמורות להיות מודגמות בלוטות אלה?האם יש כאן חשד לתהליך פתולוגי לא תקין של גידול גרון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קשה מאד לדעת לפי התיאור הזה. יש צרך במעקב אף אוזן גרון.

17/01/2018 | 21:59 | מאת: ליבנה

האם ייתכן או מוכר סרטן בסטרום? בצילום נמצא כי יש כמו חור בעצם.

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לדעת במה מדובר. יש מצבים כמו "ציסטות" של העצמות שזה מצב שפיר לגמרי.

13/01/2018 | 17:18 | מאת: סרטו שד גרורתי עם התפשתות בכבד

איך אפשר לחזק את הגוף ??? כאשר הכדור אפיניטור מחליש ומעייף ??. העם יש תזונה מיוחדת שיכולה לעזור ?? אשמח לתשובה שולה

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב לשמור על אורח חיים פעיל, כולל פעילות גופנית. אין איזו תרופת פלא לחיזוק.

10/01/2018 | 08:06 | מאת: שולה

יש לי עוד שאלה העם הגרורות שטחיות או עמוקות איך יודעים ? אפשר להוציא אותם ? העם הכדור שאני לוקחת במידה וזה עובד הוא מחסל אותם? תוך כמה זמן ניתן לראות בבדיקות או צילום ? כי שאומרים שהכדור עובד בגוף סימן שהוא מונע התחלקות לעוד תאיים ??? אשמח לתשובה תודה שולה

לקריאה נוספת והעמקה
10/01/2018 | 08:08 | מאת: שולה

פרט כאן את שאלתך למומחה אני לוקחת אפיניטור 15 יום כבר תודה שולה

הטיפול יכול להקטין את הגרורות ולמנוע מהגידול להתפשט. לא ניתן להוציא את הגרורות בניתוח

04/01/2018 | 18:33 | מאת: שולה

יש לי סרטן שד גרורתי הורמונלי כבר 4שניים טופלתי בכל מיני תרופות לאחרונה התפרצות חזקה קודם כאבים בכל הגוף אכשו אני לוקחת אפיניטור 10מיליגרם כבר 12 יום הרגשה שזה עובד מיגר את ההתפרצות אבל זה גורם לעייפות נוראית כל הזמן באה לישון העם זה יכול להיות כל הזמן עייפות זה יגמר עם הזמן ???? ופצעים בפה זה גם מהכדור ??? מה זה אומר גרורות בעצם גידול ממש ?? מה זה אומר גרורות בכבד גם גידול ??. בברכה שולה

לקריאה נוספת והעמקה

אפיניטור בהחלט יכול לגרום לפצעים בפה ולעייפות, אך תופעות לוואי אלה עשויות להשתפר עם הזמן. גרורות הן גידול שהתפשט לאברים אחרים.

פרט כאן את שאלתך למומחה איזה סוג של גידולים שטחיים באיזה רמה מתחת לעור על הכבד ?? אפשר להוציא אותם ??? איפוא רואיים את הגודל בצילום ?סיטי או פצ??? העם הכדור שטני לוקחת בזמן מסויים יחסל אותם את הגרורות ??? אשמח לתשןבה תודה שולה

שלום אני עוברת הקרנות כבר שבוע שני מאוד שורף לי בצוואר הרופא המחליף נתן לי משחה אפלומצין למריחה האם זה טוב או שיש משהו אחר תודה לך הקרנה להדגקין בבלוטות הלימפה

לקריאה נוספת והעמקה

ההקרנה דומה קצת לכוויית שמש. במהלך סוף השבוע ניתן למרוח כל משחה או קרם שמקלים. בימי הקרינה יש להתייעץ עם צוות המקרינים.

28/12/2017 | 06:10 | מאת: חיה

אני נמצאת בטיפול טרום ניתוחי על מנת להקטין את הגידול ולאפשר ניתוח (לקראת סוף טיפולי הכימותרפיה) כאשר ביצעו לי ביופסיה לא שמו קליפ שמסמן את מיקום הגידול. האם זה לא יקשה על הכירוג לדייק במיקום ? בהנחה שהגידול נעלם בעקבות הטיפול ? האם הסתיידויות שקיימות אצלי, יעזרו במיקום. אני חוששת שמא בגלל אי סימון המקום, הניתוח יהפוך לגדול יותר ולא מקומי ? האם חששי מוצדק ? 

לקריאה נוספת והעמקה

כל מקרה לגופו ובהחלט יתכן שלפי ההדמיה ניתן יהיה לנתח כנדרש גם בלי סימון

28/12/2017 | 06:01 | מאת: שרית

מקבלת כעת אדראמיצין וציטוקסן שלהבנתי פוגעים בתאי הדם הלבנים ועל כן המערכת החיסונית ירודה קיבלתי גם זריקת לונקווקס האם ניתן להסתובב בחברת אנשים.? .. לנסוע בתחבורה ציבורית ... ללכת לקולנוע .. או כל מקום בו אינני יודעת אם אחד האנשים במקרה חולה ?

לקריאה נוספת והעמקה

כל עוד הספירה תקינה ואין חום מותר לצאת ולהסתובב בלי שום מגבלה

קפסטיבין וקסולדה זה מה 'שנותנים לכולם ובעצם לא עושים טיפול מותאם אישית כי אין בארץ טיפול שכזה ......וכך לטעמי סתם עוברים טיפול לא עוצר ולא מנתחים קשישים לחסוך למערכת וכך בסוף החסימה הורגת או זיהום MERSA. הכירורג המליץ לנתח להוציא הגידולים.האונקולוג המלא מעצמו הלא נעים הכריע לא....גם שאבי היה מוכן לחתום הסרת אחריות לגבי הניתוח. אמר רק שיהיה חסימה מה שהיה לקראת הסו, שהיה כבר חלש מאוד. תחושה קשה שחוסכים חייהם למען תקציב בית החולים .......מדוע אין מעבדות רציניות שצריך לשלוח לחו"ל להכרעות. והתאמות אישיות.

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער לשמוע על אביך. הבעיה הקשה היא שבשנת 2017 הטיפול המותאם אישית מוגבל ביותר, בוודאי בתחום המעי הגס, וזאת לא בגלל שיקולי תקציב אלא מכיוון שהתחום, בעולם כולו עדיין נמצא במחקר. כך למשל אין שום בדיקה שיכולה לחזות מי יגיב ומי לא יגיב לטיפול כימי וכן מרבית הטיפולים הביולוגיים כלל לא עובדים בגידול הזה. בברכה עידו

03/12/2017 | 10:59 | מאת: רועי

שלום ד"ר אבי לאחר כריתת חלקית של הקיבה ,לאחרונה ירד כ-10 ק"ג ונראה ממש לא טוב נשלח לPET והנה התוצאות אני מנסה להבין בפשטות מה זה אומר ולמה אנו צריכים להתכונן ומה נכון לעשות כרגע

לקריאה נוספת והעמקה

צריך חהמתין בסבלנות עד השלמת הברור. לא ניתן לאמר דבר קודם לכן.

03/12/2017 | 14:23 | מאת: רועי

אני מצרף את התוצאות של הPETCT אולי לא ראית את הקובץ שצירפתי תודה רועי

אחותי קיבלה פיענוח פתלוגי: רציתי להבין מה זה? typical endomertrial hyperplasia (complex) hyperplasia without atypia in addition few fragments of endomertrium with histotological features of endomertial Polyp נא תשובתך המהירה, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התשובה אין עדות לסרטן. כמובן שחייבים לפנות לרופא המטפל לקבל את הפרטים המלאים.

שלום לגבי סרטן המעי הגס גרורתי שהתפשט לריאות הרופאים ממליצים על טיפול כימו אני שואל למה לא מציעים לעשות ניתוח להוציא את הגוש הקיים וגם יש דימומים ביציאות אז למה לא ניתוח קודם?

לקריאה נוספת והעמקה

מכיוון שטיפול כימי יכול לטפל במחלה בכל מקום בו היא נמצאת.

20/11/2017 | 17:34 | מאת: ליאב

שלום לאבי גילו סרטן במעי הגס גרורתי אשר הגיע לריאות שואל האם טיפול כימו יכול לעזור לרפות לגמרי מהמחלה או להקטין את הגוש שיש האם טיפול כימי יכול לעזור או להאריך חיים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בוודאי, הם מאד מועילים ויכולים לעצור את המחלה לתקופות ארוכות.

"כעת, במחקר המתפרסם בכתב העת The Journal of Pathology, מראה פרופ' שקד כי אפילו טיפול סלקטיבי, ממוקד מאוד, הפוגע כמעט רק בתאים הסרטניים, גורר תגובה דומה של התגייסות הגוף לטובת הגידול. "מתן תרופה אנטי-סרטנית הוא התערבות אגרסיבית מאוד בגוף," מסביר פרופ' שקד, שהוביל את המחקר יחד עם ד"ר עפרת ביאר כץ ועם עמיתיהם ממכון ויצמן למדע. "לכן הגוף מגיב לכימותרפיה כפי שהוא מגיב לטראומה. כך נוצר אפקט של חרב פיפיות: הטיפול הכימותרפי אמנם מחסל את התאים הסרטניים אבל גם גורם להפרשת חומרים המקנים לגידול עמידות. במחקר האחרון, מצאנו כי גם טיפולים סלקטיביים יותר, עם תופעות לוואי פחותות, גורמים לתגובות פיזיולוגיות המגבירות את האגרסיביות של המחלה." https://www.technion.ac.il/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F-%D7%9B%D7%97%D7%A8%D7%91-%D7%A4%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%AA/ "במחקר הנוכחי הם גילו שהכימותרפיה מגדילה את מספר ה"כניסות" האלה ואת צפיפותן, וכן את הביטוי של חלבון ה-‭,MENA‬ שמגביר עוד יותר את יכולתו של הסרטן לפלוש ומעודדת התפשטות גרורות. יתר על כן, הם מצאו שבחולות שקיבלו טיפול כימותרפי טרום ניתוחי אגרסיבי יותר, הן מספר ה"כניסות" וצפיפותן והן הביטוי של חלבון ה-‭MENA‬ היו מוגברים במיוחד." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5015092,00.html "ככל שאתה מצליח יותר בטיפולים נגד המחלה, יש יותר אנשים שמחלימים ממנה. אבל ההחלמה הזו מושגת בזכות אמצעים קשים ביותר שמופעלים נגד המחלה, בהם כימותרפיה וטיפולי קרינה, שעלולים לגרום לנזקים עתידיים חמורים מאוד." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4271082,00.html

וודאי, טיפול כימי יכול לעזור מאד, להקטין את המחלה ולעצרה לתקופות ממושכות.

20/11/2017 | 08:31 | מאת: רם

ב 2006 חליתי בסרטן שד עברתי כימו הקרנות וכדורים. בשנת 2015 הרגשתי כאבים בחזה ויש לי ממצא בעצם החזה. מוגדר סרטן שד גרורתי מחלה כרונית. מטופלת ב ארומסין 25 מג ואייברנס מדצמבר 2016 + הקרנות לעצם החזה. סיטי פט מיולי 2017. "קליטה פתולוגית של FDG אך בעוצמה נמוכה יותר בנגעים ידועים בסטרנום". סיכום: שיפור מטבולי בנגעים בסטרנום. סיטי פט מנובמבר 2017. "קליטה פתולוגית של FDG בנגעים ידועים בסטרנום, ללא שינוי מהותי בצורתם ובעוצמת הקליטה של FDG בהם". סיכום: מחלה יציבה בסטרנום. 1) לאחר עוד 4 חודשים של המשך טיפול אין שיפור. מה המשמעות? 2) אחת לשלשה חודשים מבצעת סיטי פט. האם הכרחי ומה מידת הסיכון מבחינת קרינה? 3)כיצד ניתן למגר את הנגע היחיד בסטרנום?(תרופות אחרות?ניתוח כירורגי?) בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

מחלה יציבה תוך טיפול זה מצויין. העיקר שהמחלה לא מתקדמת. אין שום נזק בבדיקות הפט. לא הייתי מנסה לתת טיפול מיוחד לגרורה זו או אחרת, אלא אם היא כואבת ומפריעה.

האם בכלל ניתן להסיר את הממצא היחיד(הנגע) בסטרנום או שהנגע לא יעלם? ושוב תודה

11/11/2017 | 13:08 | מאת: לי

שלום, אבי בן 70 חולה בסרטן תריסריון שלב 4. התחיל טיפול ראשון בכימותרפיה. יש לו חולשה חזקה מאוד שלא מאפשרת תפקוד. האם יש משהו לעשות נגד החולשה? וכמה ימים זה נמשך אחרי כל טיפול ? בנוסף, באיזה שלב מבצעים הערכה האם הטיפול יעיל או לא? אחרי טיפול 1-2 או יותר? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

חולשה בהחלט יכולה להימשך כמה ימים. אם החולשה קשה ניתן להפחית את מינון הטיפול הבא. אין לנו תרופה שיכולה ממש לחזק. את יעילות הטיפול בוחנים לאחר כחודשיים. בברכה עידו

26/09/2017 | 20:23 | מאת: מיקי

האם אני צריך להפסיק לקחת מדלל דם לפני הבדיקה ? אני משתמש ב-XARELTO 20MG/

04/09/2017 | 15:58 | מאת: רותם

שלום רב, אני אחרי כריתת גידול מהמעי הגס וכריתת גרורות מהכבד (יוני 2016) כיום יש ממצא חדש בכבד וברצוני להגיע אלייך לייעוץ באופן פרטי. היכן אתה מקבל ומה המספר טלפון לקביעת תור? בברכה, רותם

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לקבוע דרך מוקד תיאום תורים באיכילוב. אינני רואה חולים באופן פרטי

18/08/2017 | 17:21 | מאת: צביה

לפני כעשור סיימתי טיפול כימותראפי. מידי חדשיים אני מטריחה את עצמי לנסוע לבית החולים על מנת לבצע שטיפה של הפורט שהוחדר לחזי.כל הטיפול הלא נעים והטרחה כולה מובילים אותי להחלטה לבקש הוצאת הפורט.אני כבת 65 שנים. האם יש סיכונים בניתוח? האם הפעולה פשוטה ושכיחה?

לקריאה נוספת והעמקה

זו פעולה פשוטה מאד. נראה שאכן הגיע הזמן לבצעה.

17/08/2017 | 23:01 | מאת: אורי

בס"ד האם רופא המשפחה יכול לאשר ביצוע בדיקת CEA בקופת חולים או רק אונקולוג? האם השוואה של 2 בדיקות CEA במרוח של זמן יכולה להצביע על המגמה של המחלה? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודע לגבי רופא המשפחה. דינמיקה בבדיקה תלויה במחלה, ובכל מקרה לא נכון להסתמך על תוצאה אחת אלא לחזור על בדיקה חריגה כעבור שבוע שבועיים.

11/08/2017 | 13:37 | מאת: שירה

רציתי לשאול תוך כמה זמן מתקבלות תשובות ל pet ct ואם האונקולוג רשם דחוף האם זה מקצר את זמן התוצאות ואם כן לכמה זמן יכול להיות הכי מעט?

לקריאה נוספת והעמקה

התשובות של הבדיקה תלויות במכון המבצע. באיכילוב מנסים לתת תשובה תוך 48 שעות מרגע הביצוע.

שלום רב, האם ידוע לך על דד ליין בקבלת תוצאות ביופסיה, או שהדבר יכול תאורטית לקחת גם חודשים/שנים ללא בעיה חוקית? (כלומר, ההכוונה היא האם יש חוק יבש מבחינת תוך כמה זמן צריך לספק תשובה בלי קשר בין אם נעשה נזק עקב ההמתנה). הסירו לי נגע תת עורי בתאריך- 13/12/16. נכתב לי בסיכום כי את תוצאות הבדיקה ניתן לבקש לאחר חודש, אבל כשהתקשרתי נאמר לי פעם אחר פעם שאין עדיין תוצאות ושאנסה שנית בעוד כמה ימים. רק בתאריך 02/03/17 ניתנה לי אבחנה ממארת. עד אז כבר חזר לי הגידול. הסרתי אותו בבית חולים אחר ושם בביופסיה התברר כי מדובר בסוג גידול אחר - נדיר ואגרסיבי. האם מדובר ברשלנות רפואית? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מכיר זמן רשמי. לגבי משמעות העיכוב- צריך להתייעץ עם הרופא המטפל.

-

06/07/2017 | 12:28 | מאת: D

האם יש בעייתיות בחשיפה לפורמלין במסגרת דיסקציות בשבועות הראשונים להריון?

עדיף להתייעץ עם מומחה לרפואה תעסוקתית.

שלום במיקרו שלי קיימת חלודה מתחת לצלחת הזכוכית המסתובבת,ואני מישתמש בו בכל מקרה,היות ואין לי יכולת להחליף אותו האם זה מסוכן לאכול ממיקרו כזה? ישנן השלכות? מהן? האם אכילה ממיקרו חלוד עלולה לגרום סרטן? תודה

לפני 3 שנים אובחנתי ב pmf לפני כשנתיים התחלתי לסבול מהפרעות ראייה ,פזילה ,לאחר שקבעו לי משקפיים מתקנות ההתדרדרות בראיה ממשיכה.האם יש קשר? אני נוטל jakavi אך האנמיה ,והעיפות מאד מפריעות לאיכות חיי. האם יש לכם רעיונות לשיפור איכות חיי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש להפנות את השאלה להמטולוג. בברכה עידו

29/05/2017 | 23:33 | מאת: שירי

שלום רב מספר שאלות בבקשה לגבי סרטן האף: האם נדרש טיפול תרופתי לאחר ניתוח הסדרת גידול מהאף PSC? הרופאים אמרו כי אין גרורות (בחור בן 46). האם מדובר בסוג סרטן שסיכוייו לחזור גבוהים? והאם קיימים אחוזי הצלחה במקרים שהוא חוזר? קראתי באינטרנט שחיידק הפפילומה כנראה גורם לסרטן (?) זהו חיידק שניתן להידבק במגע מיני (ואולי לא רק). האם יתכן שאפשר להידבק בחיידק שגרם לסרטן ולפתח מחלות ? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא כל כך ברור לי במה מדובר, עלי לראות את הדוח הפתולוגי.

28/05/2017 | 13:55 | מאת: דלית

שלום, הבן שלי חייל אשר נמצא מתאים לתרומת מח עצם ואמור לקבל 4 זריקות של neupogen . רציתי לדעת מה השפעת הזריקות על אדם בריא והאם יש סיכונים כלשהם? תודה

25/05/2017 | 21:20 | מאת: כנרת

יודעת שחליתי בסרטן שד גרורתי לעצמות מזה שנה וחצי עד לפני חודשיים טופלתי רק בטומקסיפן ,עכשיו הוחלפה ללטרזול ומזה 15 יום עם אייברנס ביחד ,המרקרים עלו כדוריות לבנות ירדו מאוד וכאבים חזקים מאוד בצלעות . שאלה :אם מערכת החיסון כל כך יורדת אך הגוף יכול להילחם בסרטן ? 2) אך ניתן להתאים טיפול מתאים יותר ואיזה ?

זה טיפול מצויין. הירידה בספירה עם איברנס איננה מסוכנת. זו אינה פגיעה אמיתית במערכת החיסון.

20/05/2017 | 10:43 | מאת: TUVIA

לום בן 46 בריא , אוכל מאוזן ומקים אורח חיים תקין להערכתי.לא נוטל שום תרופות. נטלתי9 שנים פרופצייה בשל התקרחות גנטית הפסקתי ,( נטלתי דקל ננסי) חזר ההתקרחות. לפני חודש הרופא נתן שוב לא השתמשתי עדיין בעלון מצויין הגברת % סרטן הערמונית, אשמח להרחבה על קבוצות של משתמשים לשנים רבות, אבי חלה בקרסינומה , הוחדרו גרגרים רדיואקטיבים בגיל 68 ונותח בהצלחה. עלון החדש כן רשום שיש נטייה לדיכאון אשמח להרחבה מה עוד ידוע על התרופה מבחינת סיכונים גבוהים, היום אניחושב פעמיים אם לנטול תרופה לצורך קוסמטי, אבל זאת התרופה שעוזרת לי לשיער תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בשימוש ממושך התרופה מעלה במעט את הסיכון לסרטן ערמונית אגרסיבי יותר, אבל מדובר בסיכון נמוך בפרט אם השימוש אינו מאד ממושך (שנים). לכן התרופה עדיין מאושרת לשימוש.

10/05/2017 | 20:58 | מאת: בינימין זהבי

שלום רב אשכול קודם לא פירטטתי נכון את המקרה מצטער מראש אז כאן אפרט במדויק את הפרטים. לפני כחודשיים התחלתי לעבוד כמשלוחן של ביופסיות של חיות מכל אזור המרכז, הביופסיות באות בתוך כוס של 100 מל מלאה בפורמלדהיד. ביום הייתי אוסף אולי שלושים כאלה שרובם פשוט היו נשפכים בתוך תיק מבד ובסוף היום הייתי צריך להוציא הכל לבד אז הייתי נחשף גם לריח עז ומחניק של הפורמלדהיד וגם למגע פיזי עם הנוזל על היד

הכתובת הנכונה להתייעצות אם מדובר בחשיפה ממושכת הוא רופא תעסוקתי. הוא יכול להעריך אם אכן הייתה סכנה בחשיפה.

10/05/2017 | 19:33 | מאת: בינימין זהבי

השבוע עבדתי כמשלוחן על וספה באזור רחובות ונחשפתי ללא ידיעה או כל התראה מראש לפורמלין בנשימה ובמגע. קראתי שהחומר מסווג ברשימה של חומרים מסוכנים בדרגה 1 שזה אומר מסרטן וודאי מה גם שאני בנאדם שמעשן קופסא וחצי בערך ליום. אני מאוד מודאג מה עליי לעשות? בדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין הרבה משמעות לחשיפה חד פעמית. הסכנה בעישון גבוהה הרבה יותר. מציע להפסיק לעשן ובהקדם.

10/05/2017 | 20:00 | מאת: בינימין זהבי

אני יפרט יותר עבדתי כמשלוחן של פתווט שזה אומר ביופסיות של חיות במבחנה עם פורמלדהיד בתוכה במשך חודשיים רצופים שבמהלכם נשפך עליי פיזית החומר על היד 4 פעמים בעקבות הורדת הסחורה

10/05/2017 | 20:25 | מאת: בינימין זהבי

האם עדיין יש סיבה לדאגה חוץ מהסיגריות? אני קראתי שחשיפה אליו במינון גבוה עושה סרטן וודאי

06/05/2017 | 00:10 | מאת: אני לחוצה לא יודעת מה זה

אני חיילת ולאחרונה שואלים אותי מה יש לי ליד העין וזה כבר כמה שנים טובות נמצא אצלי ולעולם לא טיפלנו בזה אבל בתקופה האחרונה זה גדל ומגרד וכואב לי מציק כזה זה ציסטה או משהו גרוע יותר? יש לי תור יום שני ואני כולי בלחץ

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התיאור שלך לא נראה כלל שמדובר במשהו מסוכן או בסרטן. בהצלחה בבדיקה ביום ב.

02/04/2017 | 19:20 | מאת: ציון

אני בן 28, וקיבלתי לידי את תוצאות ה-CT. אני אחרי טיפול כימו לאחר גילוי סרטן בקיבה (שנכרתה בחלקה) ומבקש לדעת האם על פי הפענוח - הסרטן חזר או לא? מצ"ב קובץ עם הפענוח. לתשובתכם אודה ציון

לקריאה נוספת והעמקה

מציע שתפנה לרופא המטפל. הפורום לא נועד לתת מענה רפואי ישיר אלא לשאלות כלליות.

08/03/2017 | 01:53 | מאת: בר

שלום, לפני כ10 שנים חליתי בהוג'קין עם בלוטות מוגדלות במדיסטיאנום.(בין 2 הריאות) קיבלתי כימותרפיה והקרנות. מידי כמה שנים עושה למעקב בדיקות PET-CT . האם יש בדיקות ללא קרינה כדי לשלול את חזרת המחלה? האם בדיקת MRI יעילה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה היעילה ביותר לבית החזה היא סיטי. MRI אינו טוב להדגמה בגלל האוויר הרב שמפריע לבדיקה.

08/03/2017 | 01:48 | מאת: בר

לפני 10 שנים חליתי בהוג'קין -+ +- +-+- +- +- +------ +-+- + +- +-++++++++++++-------------------------------------------------------------- שלום, לפני כ10 שנים חליתי בהוג'קין עם בלוטות מוגדלות במדיסטיאנום.(בין 2 הריאות) קיבלתי כימותרפיה והקרנות. מידי כמה שנים עושה למעקב בדיקות PET-CT . האם יש בדיקות ללא קרינה כדי לשלול את חזרת המחלה? האם בדיקת MRI יעילה? תודה.

07/03/2017 | 20:03 | מאת: ישעיהו

בשנים האחרונות מתפרסמים בספרות עוד ועוד מחקרים שמעידים על תוצאות שנדמה לי שקשה להגדיר אותן כפחות מ-"פנטסטיות" (למשל, OS של 56% מול 9% אחרי 5 שנים) של השתלות כבד בקרב חולים עם גרורות בכבד. מצד שני, התוצאות עדיין פחות טובות בהשוואה למושתלים בעלי גידול ראשוני בכבד, מה שמביא אותנו למציאות האכזרית: בעצם אין כיום לחולים כאלה סיכוי לקבל כבד מרשימת ההמתנה הישראלית. האם בנסיבות כאלה אתה חושב שמוטלת חובה מקצועית ואתית על הרופא המטפל בכל זאת להציג בפני החולה הגרורתי הישראלי שלו את האופציה להשתלת כבד, בידיעה שלמעשה מבחינה לוגיסטית (לא רפואית!) יהיה קשה מאוד לממש את האופציה הזאת בישראל ורק חולים בעלי אמצעים או קשרים יצליחו לממש אותה בחו"ל? כמו כן, עד כמה בנסיבות כאלה ראוי לקדם בצורה אגרסיבית את הסוגיה של השתלות אונת כבד מבני משפחה, בשים לב לתופעות הלוואי הלא פשוטות של תרומה כזאת ולמיעוט המחקרים בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה

מבחינה רפואית ניתן כיום להשתיל כבד רק כאשר מדובר בסרטן כבד ראשוני או גידולים נוירואנדוקריניים, ובשתי התוויות אלו מוצעות השתלות גם בישראל. לעומת זאת, דווקא בגידולים היותר נפוצים ששולחים גרורות לכבד, למשל שד, ריאה או מעי גס, אסור לבצע השתלה, וזאת מסיבות רפואיות ולא בגלל מצאי הכבדים.

22/02/2017 | 22:29 | מאת: אביב

שלום אימי בת 80 אובחנה לפני פחות משנה עם סרטן קיבה. לא מקבלת טיפול אקטיבי. מאושפזת בבית חולים כעת מצב יציב. לא סובלת מכאב כרוני אלא ספורדי בעיקר סביב דקירות וונפלונים כמעט מידי יום. לאחרונה התפתחה דלקת מקומית בכף רגל באיזור שהוחדר וונפלון וזה כאב לה כשהיו מזיזים את הרגל. אימי תמיד הסתפקה באופטלגין. הפעם הרופאה רשמה לה מדבקת פנטניל אני סברתי שזה משכך חזק מידי בשביל אמא שלי ומן הסתם הדלקת המקומית חלפה. האם מקובל לתת פנטניל במקרה של דלקת מקומית. הרופאה מתרשמת בכללי שאימי מאד סובלת. היא רואה את אמא 5 דקות מספר פעמים בשבוע. אני רואה אותה כל יום וגם יתר בני המשפחה ורוב הזמן היא נינוחה. בקיצור האם יש סיכון במדבקות פנטניל? ולמה לא להסתפק באופטלגין וקנביס שהיא מקבלת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיכון משמעותי בפנטניל במינון נמוך. חשוב לזכור שקנביס אינו משכך כאבים חזק ולכן אם יש כאב שאינו נשלט בהחלט ניתן לנסות פנטניל.

10/02/2017 | 00:21 | מאת: ט

שלום רב, אני בת 63 לפני שנתיים חליתי בדלקת פרקים מטופלת בחצי שנה האחרונה בפלקוניל. בבדיקת ממוגרפיה שגרתית נתגלה שהשדיים נקיים לחלוטין, אולם בבית השחי מצד שמאל בלוטת הלימפה נפוחה נעשה גם אבחון אולטרסאונד ובעקבות כך הופניתי לכירורג שד שאמר שזה לא נראה טוב והופנתי לביה"ח לביופסיה. שלשום המצאתי את תוצאות הבדיקות כולל דיסקים לביה"ח לאגף ממוגרפיה והם חזרו אליי יום למחרת וקבעו לי תור לביופסיה לעוד שבועיים וחצי. בינתיים במשך היומיים האחרונים אני סובלת מכאב כתף שמאל מהגב עד החזה. האם יכול להיות קשר בין שני המקרים? האם הם יכולים לנבוע מקשר לדלקת פרקים? והאם כדאי להקדים את הביופסיה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לדעת מה קורה עד שתתקבל תשובת הביופסיה. נסי להקדים את התור

לאחר כריתת GIST מהקיבה ומהתריסריון, בצעתי בדיקת ריצוף גנטי שנשלחה לחול הבדיקה לא מצאה מוטציות אך נמצאה אמפליפיקציה של החלבון CKIT = יותר יחידות חלבון כזה בתאי הגיסט מאשר בדרך כלל, ויותר פעילות של המסלול ההמשכי ל CKIT אודה לך באם תשפוך אור על משמעות הממצא הנ"ל. בנוסף נתגלה גידול חוזר בתריסריון אל אף נטילת גליבק 400 מזה כחצי שנה וככל הנראה אאלץ לעבור וויפל, אודה לך באם תתייחס לאפשרויות התרופתיות העומדות לפני לפני ואחרי הניתוח בתודה מראש יוסי

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה מורכבת, בעיקר בגלל החסר במחקרים גדולים על חולים בהם אין מוטציות. ייתכן שכדאי יהיה לבדוק מוטציות גם בגידול בתריסריון לאחר שייכרת ולהחליט בהתאם כיצד להתקדם.

16/01/2017 | 11:31 | מאת: הילה

בן 57 עבר לפני כשנה וחצי כריתת קולון ימני עקב גוש חוסם והחל בטיפול משלים לאחר ניתוח של שילוב כדורי xeloda ופעם ב-3 שבועות oxaliplatin למשך חצי שנה . לאחר הטיפול בוצע סיטי שתוצאותיו היו פיזור משני לריאות. עקב הסיטי הוא עבר לפרוטוקול תרופות חדש הנקרא folfiri המשלב את התרופות : Leucovorin‏, Irinotecan, Fluorouracil לאחר 3 חודשים של טיפול בתרופות אלה בוצע סיטי שני ובו נראה: מספר קשריות עגולות בריאות על רקע פיזור משני של סרטן קולון , גדלו לעומת הבדיקה הקודמת. לדוגמא קשרית באונה תחתונה מימין בגודל 1.6 לעומת 0.6 בבדיקה קודמת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. בכבד נגע היפודנסי עגול בגודל 1.5 ס"מ באונה השמלאית, לא נראה קודם לכן , יתכן פיזור משני. בטחול נגעים היפודנסים מרובים, טיבם לא ברור, אין לשלול פיזור משני. לאחר תוצאות אלה נוספה תרופה ביולוגית בשם avastin. לאחר שלושה חודשים בוצע סיטי שלישי ובו נראו: גרורות ריאתיות ידועות דו"צ , קטנו במידה ניכרת. לדוגמא קשרית באספקט המידיאלי העליון של LLL שהייתה בקוטר 1.3 ס"מ היום מודדת 0.7 ס"מ. קשרית נוספת קטנה מ 2 ס"מ עד 1.1 ס"מ. ללא הגדלת בלוטות לימפה . נגע היפודנסי ידוע בכבד קטן מ1.8 ל 1.2 ס"מ. לסיכום: שיפור במצב הגרורות הריאתיות , רוב הקשריות קטנו במידה ניכרת. שיפור בנגע באונה השמאלית בכבד. נגעים היפודנסים מרובים בטחול, ללא שינוי, טיבם לא ברור. במשך הזמן מינון התרופה פגעה בכדוריות הדם הלבנות ולכן נאלצו להוריד מינון. בוצע סיטי רביעי לפני כחודש שתוצאותיו: בלוטות לימפה קטנות בודדות במידיאסטנום ובשערי הריאות. בריאות הגדלה במספר מ"מ בחלק מהנגעים. אין עדות לנגע בכבד , אינו מוגדל, מרקמו היפודנסי יחסית, ללא תהליכים פוקאלים. האם מממצאי הסיטי האחרונים יש להניח כי הטיפול הנוכחי אינו פועל יותר לטובה? האם כדי להפסיק עם הטיפול הנוכחי ולעבור לטיפול מתקדם יותר כגון התרופה הביולוגית סטיוורגה? אשמח לדעתך בנושא.

10/01/2017 | 12:18 | מאת: גבריאל

אני בן 71 חולה בסרקומה בטנית מפושטת חוזרת לאחר ניתוח. בבדיקת CT אחרונה בפיענוח ל סיטי שעברתי בשבוע שעבר נכתב: כעת ישנה קשרית לימפה פתלוגית בקוטר 2.2 ס"מ ברטרו-פריטריום הצמודה ל IVC ללא מישור המפריד. לא הודגם בבדיקה קודמת. שאלתי מה זה אומר , האם חמור להגיע בדחיפות לאונקולוג (יש לי תור עוד כ 3 שבועות) בתודה מראש גבריאל

אכן צריך לברר את הממצא החדש אך לא מדובר במשהו המחייב ברור וטיפול מיידיים, מציע שתמתין לפגישה עם האונקולוג שלך.

בת 30 ללא ילדים, לאחרונה נתגלה ממצא חשוד בשחלה שסביב הממצא ולתוכו זרימות עשירות. הבנתי שזה משהו שמאוד הלחיץ את הרופא והוא שלח אותי במיידי לגניקו-אונקו להמשך בירור. במרפאת גניקו אונקו החליטו לכרות את השחלה ולשלוח לפתולוגיה. המרקרים שלי תקינים LDH תקין ושום ערך בבדיקות דם לגילוי סרטן לא נמצא בעליה. שאלתי היא מהם הזרימות האלה ולמה על סמך התמונה הקלינית רק של הזרימות החליטו לרוץ איתי לחדר ניתוח? אשמח לתשובה.

18/07/2016 | 14:12 | מאת: אנונימי

לבעל של אמא שלי היה סרטן מסוג סרקומה עשה כימוטרפיה קשה ולא עזר עשו לו ניתוח להוצאת הגידול ונישאר עוד גידול בעורק הראשי של הלב אחרי שנה וחצי שזה עכשיו התחילו להתפתח גרורות לריאות לבטן לכתפיים למפשעה הרופאים אמרו שזה לא בר ניתוח ולא כימוטרפיה ולא הקרנות הביאו לו כדורים כדי שאולי זה יעזור לעצוק את ההתפתחות של הגרורות אבל אני בספק מאווד שזה ישפיע השאלה שלי האם יש עוד תיקווה שמשהו יעזור אוו נישאר לבן אדם כמה חודשיים לחיות העם להערך לנורא מכול??

לקריאה נוספת והעמקה

יש כיום כמה קווי טיפול אפשריים לסרקומה, תלוי כמובן בסוג המיוחד. בהחלט ייתכן שהכדורים שהציעו יצליחו לסייע. בברכה עידו

19/07/2016 | 00:48 | מאת: אנונימי

כן אבל כשמתפשת גרורות למקומוץ זה כבר לא סרטן סרקומה ושלו סוג ממאיר ביותר וגם הגרורות עשה סיטי מצאו גרורות אחרי שבוע עשו עוש סיטי והתפתח כבר לעוד מקומות השאלה עם באמת יש הצלחה תכשורים האלב שאפילו לכימוטרףיה לא הייתה השפעה עליו והאם נישארו לו כמה חודשיים לחיות וצריך להתכונו לנורא מכול

04/07/2016 | 16:05 | מאת: רות

שלום רב, האם כמו שיש בדיקת CA125 לגילוי סרטן בשחלות, האם יש בדיקה ספציפית לגילוי סרטן העור? יש לי סולר קרטוזיס במפתח החזה. האם אפשר לבצע בדיקת דם לפני הסרת הנגע? אודה לתשובה בהקדם. רות

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה הטובה ביותר לסרטן העור היא סקירה של הנגעים ע"י רופא עור. אין צרך בבדיקת דם.

22/06/2016 | 10:49 | מאת: יוסי

פרופ וולף שלום רב לאחר שני ניתוחים לכריתת GIST מהקיבה ולאחרונה מהתריסריון חודר ללבלב. שני גידולים ראשוניים כשבניתוח האחרון (תריסריון לבלב) נשארו שוליים נגויים. מקבל GLIVEC למניעת חזרה ונמצא במעקב MRE. ללאחרונה בבדיקת מוטציות שערכתי, לא נמצאה מוטציה מתאימה(בין אלה שמקובל לבדוק) . האם לדעתך ה GLIVEC יכול למנוע חזרה של המחלה למרות שלא נמצאה מוטציה? האם קיימות אלטרנטיבות אחרות תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כיום מקובל לתת טיפול מונע גם בהעדר מוטציות, אם כי בהחלט ייתכן שהתועלת נמוכה יותר מאשר בנוכחות מוטציות. אין בידינו טיפול חליפי לגליבק בשלב המחלה הזה.

בעקבות עליה בלויקוציטים ולימפוציטים בבדיקות-דם שגרתיות , נעשה אפיון לימפוציטים שמסקנתו היתה - לימפומה מסוג מנטל. בבדיקות pet-mr pet-ct התגלתה אסימטריה במבנה האשכים. האשך הימני נצפה עם סיגנל נמוך יותר מאשר צד שמאל והטרוגני יותר בערכי T2 W הממצא מגלה דיפוזיה רסטרקטיבית משמעותית. חשד לתהליך נאופלסטי. שאלתי: האם יש קשר בין החשד ללימפומה , לבין הממצא באשכים?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה שיש קשר בין שני הדברים. בברכה עידו