סרטן שד מסוג ILC ואונקוטייפ

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

15/02/2022 | 13:03 | מאת: טלי

שלום דוקטור האם ציון אונקוטייפ של 28 מנבא רק חזרת מחלה או גם רווח מטיפול כימותרפי בסרטן שד מסוג ILC .האם זה נכון שבניגוד ל IDC ,ב ILC זה לא כל כך בטוח תודה רבה

03/03/2022 | 16:13 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום אכן אונקוטייפ פחות מנבא בilc. עם זאת במחקרים הוכללו גם נשים עם ilc אך מדובר בגידול שפחות מגיב לכימותרפיה. הערך המספרי באונקוטייפ עוזר לקבל החלטה קלינית לגבי התועלת מטיפול כימי שתלויה בנתונים נוספים כמו גיל המטופלת, סטאטוס הוסת, גודל הגידול ומעורבות בלוטות. בהצלחה

מנהל פורום טיפול בסרטן