באיזה סטייג אני ובאיזה קליניקל ריסק אני

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

18/01/2022 | 22:38 | מאת: דינה

שלום דוקטור עשיתי ניתוח לסרטן שד ויצא שיש לי שני גושים אחד הוא 1.8 סנטימטר והשני הוא 1.5 סנטימטר ,גרייד 2 ER פוזיטיב , PR נגטיב ,הר2 נגטיב .איזה T אני האם T1 או T2 .שלחו לי בדיקת אונקוטייפ אבל רציתי לדעת מבחינת הנתונים עד כה ,האם אני נחשבת לסיכון נמוך או גבוה לחזרה .אני מודעת לכך שמה שקובע זה התוצאות של אונקוטייפ אבל רציתי לדעת איך אני הייתי נחשבת בעידן שלפני אונקוטייפ ,האם כסיכון גבוה או סיכון נמוך תודה רבה

19/01/2022 | 23:46 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

T2 הוא גידול מעל 2 סמ. לא רשמת אם היו בלוטות חיוביות. ההחלטה לגבי הסיכון אכן תלויה באונקןטייפ, אך גם תלויה בפרמטרים קלינים: גיל המטופלת, גודל הגידול, המצאות בלוטות, מנופאוזהועוד מאחלת לך שתשובות האונקוטייפ יהיו מעודדת. ההחלטה על טיפול כימי או אנדוקריני נעשית על ידי אונקולוג מומחה לאחר שקלול כל הפרמטרים, דיון עם המטופלת ורצונה. בריאות שלמה

מנהל פורום טיפול בסרטן