פורום טיפול בסרטן

הפורום יענה על שאלות מקצועיות בנושא הטיפולים בסוגי הסרטן השונים, בין אם מדובר בטיפולים בקרינה ובין אם מדובר בטיפולים כימותרפיים, טיפולים בכאב או טיפולים בסרטן באמצעות רפואה משלימה. הפורום יתייחס לשאלות מהם החידושים בתחום, מהן תופעות הלוואי כתוצאה מהטיפולים השונים וכיצד ניתן להקל עליהן. כמו כן, ניתן לשאול שאלות בנוגע לתהליך שעובר המטופל במהלך הטיפול, וכן שאלות בנוגע לטיפול תומך במטופלי סרטן. .
283 הודעות
276 תשובות מומחה

מנהלי פורום טיפול בסרטן

שלום רב אינני מכיר את הטיפולים האלה. בברכה עידו

10/02/2014 | 10:54 | מאת: סיגל

שלום, חברה שלי עוברת טיפול ביוד רדיואקטיבי וצריכה להיות בבידוד שבועיים בדיאטה דלת יוד. השאלה שלי היא האם יש שירות קייטרינג שיכול להביא לה ארוחות חמות דלות ביוד במהלך התקופה כדי להקל עליה את הנטל בקניות ובהכנה. תודה

שלום רב אינני מכיר חברה כזו. בברכה עידו

02/02/2014 | 22:59 | מאת: אושרי

אדם שעובר ניתוח להוצאת גידול פפילארי בבלוטת התריס. 1.מה הסיכוי שיחזור אליו שוב המחלה של הגידול? 2.האם בזמן שהאישה שעברה כריתה מלאה של בלוטת הטריס בזמן שהיא לוקחת כדורים המשמשים לתפקיד של בלוטת הטריס יכול להשפיע לרעה בתקופת ההריון על האובר ברחם אימו?

שלום רב לגבי הערכת הסיכון לחזרה: הוא תלוי במאפיינים שונים של הגידול אך בד"כ מדובר בסיכון נמוך. הריון- אם מתבצע מעקב מסודר אין כל סכנה לעובר. בברכה עידו

01/02/2014 | 07:03 | מאת: חיים

שלום, האם בעקבות ניתוח ראש להוצאת גידול Anaplastic atrocytoma who3 אפשר להגיד שידוע שתוצאות הניתוח הם: בעיה בחשיבה מופשטת וסימנים לפרנואיה?

שלום רב תוצאות הניתוח תלויות מאד גם במיקום הגידול ובהיקף הניתוח. פגיעה באזורים ספציפיים במח יכולה להביא לפגיעות מהסוג שהזכרת. בברכה עידו

01/02/2014 | 10:21 | מאת: חיים

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. אני יודעת שהחלק הנגוע נמצא מעל האזור האחראי לדבור. בניתוח הוצא כמעט כל הגידול. הושאר מעט מכיוון שלא רצו לפגוע בדיבור.

קשה לי להתייחס למקרה ספציפי מבלי לראות את כל הנתונים. מציע לפנות בשאלה אל הרופא המטפל. בברכת החלמה שלמה עידו

28/01/2014 | 22:20 | מאת: דניאל

אמי מטופלת כעת בטיפול כמוטרפי בשל סרטן שד. עברה 4 טיפולים של AC וכעת לאחר 3 טיפולים של הרצפטין וטקסול. לאחרונה עליות חום תכופות מעל 38, אובחנה כסובלת מדלקת בדרכי השתן ומקבלת טיפול באנטיביוטיקה בהתאם לרגישות החיידק. גם עם טיפול עדיין עליות חום מעל 38.תרביות הדם ללא צמיחה. האם ייתכן שהטיפול בטקסול עצמו גורם לחום מעל 38 ללא מחלה זיהומית? תודה.

שלום רב טקסול אינו גורם בד"כ לחום, אבל אם נשללה כל סיבה אחרת ואם החום מופיע בסמוך לכל טיפול- יתכן וזו הסיבה. בברכה עידו

09/01/2014 | 08:18 | מאת: LILI

שלום, חבר עבר אבחון באיטליה לאחר שהסיר נקודת חן גדולה, נקרא לחזור בשנית ונאמר לו כי עליו לעבור TAC ולאחר מכן ניתוח. מה המשמעות של TAC? האם זה סוג טיפול כימותרפי? תודה

הקיצור הזה אינו מוכר לי. פשוט צריך לבקש את הפירוט המלא. בברכה עידו

30/12/2013 | 15:00 | מאת: מוטי

אבא שלי בן 70, חלה הידרדרות מהירה במצבו - ירידה דרמטית במשקל, ירידה באנרגיה וקושי בדיבור. אתמול קיבלנו תוצאות PET-CT: -------------------------------------------------------------------------------------------- להלן ממצאי בדיקת PET/CT עם מתאריך 27/12/2013 סיבת ההפניה : ירידה במשקל. ברקע שאת ערמונית. בדיקת CT דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. תיאור ממצאים : צוואר : קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בקשר באונה הימנית של בלוטת המגן. חזה : קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה במדיאסטינום רטרו-קבאלית ובבלוטות לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. נוספות במדיאסטינום ובשערי הריאות. בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן : אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. מודגמות מספר בלוטות קטנות פרי-פנקריאטיות. הראות נקיות. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים. הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. רטרופריטונאום חופשי מבלוטות. מצב לאחר ברכיותרפיה של הערמונית. אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות. עצמות : אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. ללא עדות לתהליך הרסני. לסיכום : 1. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בקשר באונה הימנית של בלוטת המגן. נחוץ בירור היסטו-פתולוגי, בהתאם לקורלציה קלינית. 2. קליטה פתולוגית של FDG בבלוטות אסימטריות במדיאסטינום. יש לשקול בירור היסטולוגי מבלוטה רטרו-קבאלית." ----------------------------------------------------------------------------------------------- השאלה שלי היא - מה אומרים 2 הסעיפים שבסיכום? האם זה אומר שבוודאות נמצאו תאים סרטניים? מה גודלם? האם זה מסוכן? מה המיקום של תאים אלו? מה זה אומר בירור היסטולוגי והיסטופטולוגי? תודה!

שלום רב המשמעות היא שבדיקת הפט אינה יכולה להגיד בוודאות מה טיב הממצאים ולכן ממליצים על ביופסיה שלהם כדי לדעת בדיוק במה מדובר. בברכה עידו

06/01/2014 | 13:55 | מאת: מוטי

תודה על התשובה. האם זה הכרחי לבצע ביופסיה? כי הבנתי שגם בדיקת ביופסיה אינה מאה אחוז, ובנוסף בדיקת הPET/CT מאוד אמינה. ואם בכל זאת נעשה ביופסיה, רציתי לדעת לפני הבדיקה - מה הם אופציות הטיפול בהתאם לתוצאות הביופסיה? האם בכלל יש אפשרות לטיפול במצב כזה של מספק מוקדים? ואם כן תוכל לפרט מהם הטיפולים האפשריים לפי תוצאות הביופסיה האפשריות?

27/12/2013 | 21:29 | מאת: dana

שלום, אני בת 38. לא ילדתי עדיין אף פעם. הייתי אצל כירורג שד שרשם "שד ימין בפריפריה בשעה 6 פיברואדנומה 1 ס"מ".לפי מה שהבנתי ממנו מדובר על גוש שפיר.כמו כן עשיתי אולטרהסאונד שד ובית שחי שלא קיבלתי עדיין תוצאות של אולטרהסאונד. 1) בזמן בדיקת אולטרהסאונד שד ובית שחי הייתי במחזור ביום השני . האם יש השפעה של המחזור על בדיקת אולטרהסאונד שד ובית שחי ? 2) כמו כן כשהייתי אצל כירורג שד שכחתי לציין בזמן הבדיקה שאני במחזור ביום השלישי. האם המחזור משפיע על אמינות הבדיקה על ידי כירורג ואם כן איך והאם כדאי לי להיבדק שוב על ידי הכירורג לאחר המחזור? תודה מראש

שלום רב המחזור משפיע לעיתים על ממצאי הבדיקה, אך כדאי להמתין לתשובת ה- US. לפי זה יוכלו לאמר האם המראה שפיר או האם יש צרך בבירור וסף. בברכה עידו

שלום ד"ר..אני שואלת בקשר למקרה של קרובת משפחה..התגלה אצלה סרטן בשחלה עם גרורות לזפק..במשך חודש ימים סבלה בכאבי בטן ושלשולים עם בטן נפוחה..ובבדיקות שעשו לה, זה מה שגילו..כרגע מתחילה טיפול כימוטרפי ולפי מה שאמרו לה אחרי סיום הטיפולים הכימוטרפיים עליה לעבור גם ניתוח...השאלה שלי מה זה זפק? ומה המשמעות של סרטן מסוג זה..אני ממש דואגת...אודה לך מאד אם תוכל להסביר לי לפי מה שנראה לך....

שלום רב לא מדובר בזפק אלא בצפק. זו הרקמה החובקת את לולאות המעי. סרטן השחלה נוטה להתפזר לשם. בניתוח מנקים את כל האזור הזה שבין לולאות המעי מגרורות. במקרים רבים ניתן לנקות את חלל הבטן באופן מלא ולא להשאחר שרחדח סרטן. בברכת החלמה שלמה עידו

07/12/2013 | 21:27 | מאת: שוש

שלום לך ד"ר וולף: מאז אוגוסט עבר בן משפחתי עוד 3 ניתוחים בראש באונה טמפורלית מימין, השניים האחרונים נעשו תוך שבועיים-נגרם זהום מקומי, הוכנס צנטר וטופל באנטיביוטיקה תוך ורידי. סה"כ עבר בחצי שנה 4 ניתוחים.הממצאים מראים שאכן זה אדנוקרצינומה אך מכיון שהמקור אינו ידוע - קיבל הקרנות מקומיות בלבד.לפי דברי רופאיו הם עושים את המיטב.מה דעתך? תודה מראש

קשה לדעת לפי הנתונים. צריך לנסות למצוא את מקור הגידול לפי התשובה הפתולוגית ובהתאם להחליט על המשך הטיפול. בברכה עידו

01/12/2013 | 17:38 | מאת: דן

בן 40, עבר 15 הקרנות לאזור האגן עקב סרטן האשכים. חודש לאחר סיום ההקרנות התברר כי יש עלייה באנזימי הכבד, דבר שלא היה בעבר לרמה של 47 ו- 52 של AST ו- ALT. האם ייתכן קשר להקרנות? מה יש לבדוק בהקשר זה? אודה לכתשובה.

שלום רב לא סביר שמדובר במשהו הקשור לקרינה. קרינה לאחר ניתוח כזה אינה כוללת את הכבד.בנוסף, לא סביר שמדובר בסרטן האשכים. האם הייתה מחלת חום או בעיה אחרת? כדאי להשלים הברור ע"י רופא המשפחה. בברכה עידו

29/11/2013 | 19:05 | מאת: דרור

שלום רב לכל הרופאים הנכבדים , מזה חצי שנה אבי סובל מחום בסביבות 38 כל ערב באותה שעה. בנוסף במשך מספר חודשים בערך חודשיים שלושה הוא ירד מעל 20 ק"ג אין לו תיאבון ויש לו בחילות אחרי כל דבר שהוא מכניס לפה. עשו לו מספר בדיקות אך לא הגיעו לממצא כלשהו . אשמח לצרף סיכום מחלה למייל של אחד הרופאים . תודה על ההתייחסות , דרור

שלום רב לא ניתן לדעת במה מדובר לפי הפרטים ששלחת. חשוב לזכור שיש מחלות רבות נוספות שיכולות לגרום לתמןנה כזו, כולל מחלות זיהומיות או דלקתיות. מומלץלהמשיך את הבירור דרך רופא המשפחה, אני בטוח שהוא יידע לה]נות לגורמים המתאימים. בברכה עידו

שלום רב, דודתי (60)עברה שלשום בדיקת ניקור בבלוטת התריס. באותו יום היא חשה ברע, יום אחרי סבלה מכאבי ראש והקיאה מספר פעמים. בנוסף התנפח לה המצח ואזור העיניים. האם מדובר בתופעת לוואי מוכרת לבדיקה זו? מה כדאי לעשות ולמי לפנות? תודה מראש

שלום רב לא מדובר בתופעת לוואי אפיינית. מציע לפנות לרופא המשפחה. בברכה עידו

דר' שלום אני בת 46, לאחר 4 לידות ( האחרונה בגיל 29) אני בעלת מבנה שד פיברוציסטי דו צדדי. יש היסטוריה של סרטן השד במשפחה אך לא באופן ישיר( סבתא, דודים) מגיל 30 אני במעקב שנתי של ממוגרפיה ואולטראסאונד שד, לאחרונה גם MRI. עברתי בדיקה גנטית שתוצאותיה שליליות, גם כ5 בדיקות FNA שתוצאותיהם תקינות. שוקלת לעבור ריקון מבנה השד עמ לרוקן ציסטות מרובות שגם לפי מה שהבנתי מקשות על בדיקות שונות לגילוי מוקדם של סרטן השד להיות מדויקות . אודה מאוד להמלצתך, תודה מראש, יהודית.

שלום רב בד"כ אנחנו לא ממליצים לבצע את הפרוצדורה רק לצרך שיפור היכולת לאבחן מוקדם יותר. במקרים ספציפיים יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה עידו

17/11/2013 | 11:21 | מאת: נ'

שלום! אני בת 34 מחלימה ממחלת הסרטן מסוג לימפומה NHL. עברתי 6 טיפולי כימו' ללא הקרנות וכרגע אני נמצאת במעקב בלבד. הבנתי שיש בדיקת דם בשם מרקר שאני יודעת שלא נעשתה לי ורציתי לשאול מה הבדיקה הנל מגלה ? למה לא עשו לי אותה או האם לכל חולה עושים את הבדיקה הזו והאם אני אכן צריכה לעבור את הבדיקה אותה? לתשובתך אודה...

שלום רב יש מרקרים (סמני סרטן בדם) לגידולים שונים אך לא ללימפומה, לכן לא לקחו לך בדיקת דם כזו. החלמה שלמה עידו

14/11/2013 | 07:46 | מאת: גלי

בעקבות מחלתו של אבי זל בסרטן הלבלב הקשה התבשרתי כי אני נשאית של אותו גן שגם לאבי היה. אני במרפאת מעקב לנשאיות הגן שעוקבים בעיקר אחר השד והשחלות. רציתי לדעת האם אתה ממליץ לנשאיות הגן כשבמשפחה היה סרטן לבלב לבצע קולונוסקופיה פעם בשנה?? בת 30

שלום גלי ההמלצות לגבי קולונוסקופיה זהות כמו לכלל האוכלוסיה. הגן המדובר (אני מניח שזה BRCA) פחות קשור לגידולי המעי הגס ולכן מומלץ לנשאים לבצע בדיקות סקירה מגיל 50. בברכה עידו

11/11/2013 | 21:31 | מאת: גלי

אבי נפטר מסרטן הלבלב לפני כחודש. ההתדרדרות הדרסטית היתה מהירה מאוד בערך שבוע לאחר הפסקת הטיפולים כשהאונקולוג אמר שהכבד אכול לגמרי. ביום אחד אבא שלי פשוט לא קם מהמיטה ונכנס למעין תרדמת ענה לשאלות שלנו רק בכן ולא ויום למחרת כבר רק הנהן עם הראש. ביום פטירתו כששאלנו אותו אם שומע אותנו הוא כבר רק הרים גבות וגם לא לכל שאלה מיותר לציין שבאותו שבוע אחרון לחיוו היה בהוספיס. השאלה שכל כך מטרידה אותי היא האם החצי שעה האחרונה בחייו בו הנשימות שלו היו כבדות מאוד ובין נשימה לנשימה עברה דקה לפעמיים גם שתיים נקרא בשפה הרפואית קריסת מערכות האם בחצי שעה הזו הוא שמע את שדיברנו אליו אני יודעת שאין תשובה חד משמעית אבל מה הסבירות לפי מיטב ידיעתכם על מצב כזה.

שלום גלי אכן שאלה קשה. אנו מניחים שבשלב מתקדם כזה של המחלה המח אינו ערני ומושפע מאד מקריסת המערכות. איננו יודעים בדיוק מה החולה שומע, אך סביר שגם אם שומע אינו נמצא במצב של עירנות. בברכה עידו

09/11/2013 | 14:41 | מאת: משה ל.

אני בן 72 ואני נשא של הגן הסרטני. Brca1. . מהם הסמנים או הבדיקות באמצעותם ניתן לאתר תחילת. התפתחות סרטן הלבלב. ? מהם התופעות הרפואיות בעת תחילת המחלה . שעליהם/ לגביהם עלי להיות עירני ? . האם ידועים אמצעים שיחזקו מראש את מערכת החיסון שלי כנגד סרטן זה כולל. סוגי מזון מסויים ++ ! ?

שלום רב אין כיום בדיקות אמינות לגילוי מוקדם של סרטן הלבלב. הדרך היחידה להקטין הסיכון לחלות היא שמירה על אורח חיים בריא- המנעות מעישון, שמירה על משקל וביצוע פעילות גופנית. חשוב לזכור שהסיכון לסרטן זה בנשאי BRCA1 נמוך לעומת BRCA2. בברכה עידו

06/11/2013 | 19:36 | מאת: אלי

שלום אני קיבלתי הקרנות לכל צד שמאל של פני עקב גידול שפיר בפרוטיס שחזר עוצמת ההקרנות היתה גבוהה אני כבר 10 שנים אחרי העור שלי ללא שיער זקן עוד מההתחלה העור יותר חום כהה ובצקתי הבנתי מרופאת הקרינה של המחלקה שטיפלה בי שראתה אותי אחרי שנים שאכן יש נזק גדול אם איני טועה עוצמת הקרינה היתה 6000 מתמונות שחקרתי וראיתי קרינה על העור נראית אדומה שאלתי למה אצלי הנזק שונה וחזק למה מחליטים במחלקות קרינה לתת על גידול שפיר אצל בחור צעיר כל כך עוצמה חזקה דבר שמזיק לכל החיים מה הרעיון בלתת קרינה לגידול שפיר שיש לו סיכוי מועט להפוך לממאיר בעוד הקרינה עצמה יש לה סיכוי יותר גבוה לסרטן אותי ושאלה אחרונה אני מברר לגבי השתלת זיפי זקן האם יש אפשרות בכלל שזה יתפוס באיזור מוקרן תודה רבה!

שלום רב מכיוון שאין בידי את כל הפרטים הרפואיים אינני יכול לענות לגבי מינון הקרינה והסיבה לכך. אינני מכיר ניתוחים להשתלת זקן, מציע להתייעץ עם פלסטיקאי לגבי הצדדים הקוסמטיים. בברכה עידו

20/10/2013 | 10:22 | מאת: חנה הוניאדי

סיימתי טיפולי כימוטרפיה לפני כ 4 חודשים.בבדיקה האחרונה ה -WBC היה 3.5, וה- NEUT.ABS 1.6 אני צריכה לטוס לארה"ב. האם אני יכולה, או עדיף להמתין עד שהערכים יעלו? תודה חנה

בד"כ בערכים כאלה, אם הם יציבים ואת מרגישה טוב, אין מניעה מנסיעה. בברכה עידו

18/10/2013 | 22:11 | מאת: דליה

מעבר חופשי לאורך הושט , פגמי מילוי עם גבולות חלקים , בשליש האמצעי של הוושט שינויים פוליפואידים ליומיומה? אחר?, לא הודגמו הרניה סרעפתית ואין רפלוקס בקיבה . מה זה אומר לגבי אדם שקיבל תשובה כזאת לאחר בדיקת גסטרוסקופיה , האם יש בעיה בקיבה

19/10/2013 | 19:44 | מאת: דליה

מדוע לא קיבלתי תשובה לשאלתי הנ"ל

19/10/2013 | 19:55 | מאת: דליה

שוב פונה אני אליך לקבלת תגובה פה בפורום תודה

שלום רב האם מדובר בבדיקת גסטרוסקופיה או בליעת חומר ניגוד וצילום? אם מדובר בצילום יש לעשות גסטרו. בברכה עידו

13/10/2013 | 14:46 | מאת: שלום רב

שלום. לפני כשמונה חודשים אובחנתי בלימפומה NHL סיימתי שישה טיפולי chop וכעת אני בהפוגה . במהלך התקופה עברתי שלוש בדיקות petct שאלתי היא האם לא עדיף היה mri ? אני בפחד מפאת הקרינה הגבוהה מהpetct שעלולה להמציא סרטן ואף לפגוע בפוריות שלי. באם אכן כך הדבר מכיוון שאאלץ לעבור עוד בדיקות petct ואני מפחדת מאוד מהקרינה של זה. מה עושים? אני בת 34 . ללא ילדים.

שלום רב אמנם בבדיקת פט יש קרינה, אך זו הבדיקה הרגישה ביותר למעקב אחר לימפומה. יש לזכור גם שהסכנה בקרינה איננה בשום פנים ואופן פגיעה בפוריות, אלא סיכון נמוך מאד לממאירות בעוד עשרות שנים. חשוב ביותר להתמקד בטיפול נכון כעת. בברכה עידו

שלום רב, לצערי גיליתי כי אני חולה במחלת סרטן האשכים. לפיכך אני אמור לעבור ניתוח להוצאת הגידול. רציתי לדעת מהי חשיבות הזמן לעבור ניתוח זה מכיוון שרציתי לדחותו בשבוע בשל סיבות אישיות. אבקש להבין מהם הסיכונים הכרוכים בדחיית הניתוח בשבוע. הבנתי שיש כמה סוגי סרטן אשכים. האם קצב ההתפשטות של המחלה משתנה וקריטי בין האחד לאחר?

שלום רב אכן יש כמה סוגים של סרטן האשכים ובהחלט יש חשיבות למהירות בגידול זה.יש חשיבות גם למידע הידוע לגבי התפשטות המחלה- האם רק באשך או גם במקומות נוספים וכן לבדיקות הדם. רק לפי כל אלה ביחד ניתן להעריך האם ניתן לדחות הניתוח בשבוע. בברכה עידו

23/09/2013 | 22:25 | מאת: לאה

האם יש אפשרות שימוש בתרופה אוסטין במקרה של סרטן לבלב נוירואנדוקריני מפושט? קראתי לאחרונה מאמר על מקרה מוצלח ש ל טיפול משולב עם כימותרפיהבחולה עם גרורות בעצמות ובכבד לאחר 4 קווים שנכשלו?

שלום רב אבסטין מונע יצירת כלי דם חדשים בגידול. מכיוון שגידולים נוירואנדוקריניים עשירים בכלי דם נראה שיש תועלת לאבסטין, אך הדבר עדיין לא נבדק במספיק מחקרים. יש מרכזים בהם כבר ממליצים על הטיפול. בברכה עידו

25/09/2013 | 03:24 | מאת: לאה

האם בשלב של גרורותגדולות בכבד יש סיכוי ל שיפור במצבו של חולה. התרופה ניתנת להשגה ללא עלות גבוהה!!

שלום לך ד"ר עידו וולף. אני בן 48.5 ומתאמן במכון כושר בתוכנית לבניית שרירים והייתי רוצה להמשיך לצרוך את האבקת חלבון מי גבינה בפרט וחלבון מהחי בכלל, שכפי שהבנתי, הם יעילים יותר מחלבון מהצומח, אך שמעתי שמעתי מאחד המאמנים שחלבון מהחי עלול לסרטן, ובעקבות זאת בדקתי באינטרנט ואומנם גיליתי שיש דפי אינטרנט כמו http://wikirefua.org.il/index.php/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98_%D7%A6%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%A0%D7%99_%D7%95%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9F_%D7%9C%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F_-_Vegetarian_diet_and_risk_of_cancer שמדבר על חלבון מהחי וחלבון סויה שהוכחו במחקרים כמסרטנים עקב רמת IGF גבוהה, ודף http://health-fitness.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=21:cancer&catid=10&Itemid=26 שגם ממליץ במקרה סרטן להפחית חלבונים בעיקר מהחי אך כן ממליץ יותר על חלבון סויה ושסויה בכלל מכיל פיטואסטרוגנים, למרות ששמעתי מאידך שזה דווקא לא טוב. כמו כן, הדף http://www.focus.co.il/page.asp?page=488#.UjdPLNJM-To מדבר על הנזק מחלבון מהחי בכלל ובתוך כך כמסרטן וזאת בהתבסס על מחקרים, וגם נטורופת אמר לי שיש יותר אנשי רפואה/מחקרים שמדברים נגד חלבון מהחי מאשר בעדו. לעומת זאת, יש דפי אינטרנט שבהם מדובר על חלבון מי גבינה שעוזר נגד סרטן בזכות הגלוטמין שבו ושהוא עשיר בגלוטטיון אך מוריד את רמת הגלוטטיון בתאים סרטניים ובכך מאפשר לטיפול הכימוטרפי להביא לנסיגה (אם כי יש רופא שטוען שמחקר זה מומן ע"י אחת מיצרניות חלבון זה). בנוסף, משבחים חלבון זה בחיזוק העצמות, בהגברת פעילות נוגדי החמצון ועוד... אגב, כף מידה של אבקת חלבון מי גבינה דומה לכמות החלבון שבגביע קוטג'. אשמח לדעת מה נכון לגבי חלבון מהחי כולל כמובן חלבון מי גבינה, וגם לגבי סויה וחלבון סויה וחשוב אולי לציין מבחינה גנטית שאבי ז"ל נפטר מסרטן ריאות לקראת סוף 1995 (אם כי אולי זה קשור בתאונת עבודה עם חומרי הדברה שהוא נשם ואיבד מכך את ההכרה ל-3 ימים ב-1979) ואימי ז"ל נפטרה מסרטן בקיבה עוד ב-1989.

שכחתי לשאול - במקרה ואני יכול לקחת אבקת חלבון מי גבינה (שאגב החלבון שרכשתי הוא ISOPLEX ומכיל 32 גרם חלבון מי גבינה מתוך 34 גרם אבקה במנה לפי כף מידה) והיצרן ממליץ לקחת ביום שבו יש אימון מנה כחצי שעה לפני האימון ועוד מנה מיד לאחר האימון, וביום שלא מתאמנים - לקחת רק מנה אחת. האם זה בסדר או שאתה ממליץ פחות? בתודה ובברכה וחג שמח. זאב.

קראתי מקודם שצריכת יתר של חלבונים עלולה להביא אוסטאופורוזיס וגם אי ספיקת כליות. האם זה במקרה שלי, שאני מתאמן זה בסדר או מאיזה חלבון? בתודה רבה מראש, ושוב סליחה וחג שמח.

זאב שלום אני פחות בקיא בתופעות לוואי ונזקים כלליים של חלבון מן החי. לגבי סרטן- אין קשר חד משמעי בין חלבון מן החי להופעת סרטן ואין כיום המלצות חד משמעיות להפחית את כמות הצריכה שלו. מומלץ לשמור על כלכלה בריא והכוונה לתזונה ים תיכונית הכוללת גם פירות וירקות, שמן זית ופחות צריכה של בשר אדום. בברכה עידו

חלבון מן החי אכן יש בו דברים טובים, אבל יד המון לא טובים. וזה בעיקר בגלל התיעוד הנוראי. אבל לא רק. בהחלט ניתן להשיג חלבון מצוין מן הצומח ויש גם אבקות חלבון לספורטאים מן הצומח. מאוד ממליץ לך לראות את הסרט The Game Changers בנטפלקיס. https://www.netflix.com/watch/81157840?trackId=13752289&tctx=0,0,cc524dd9-5768-47d5-ba8f-7c1be773801f-374164330,,&ad=true

15/09/2013 | 20:59 | מאת: עמותת אמ"ן

עמותת אמ"ן - אגודה למיאלומה נפוצה, יוצאת השנה למאבק להכנסת התרופות קרפילזומיב ופומלידומיד לסל התרופות עבור חולי סרטן מח העצם (מיאלומה נפוצה). סרטן מח העצם הינו סרטן דם קטלני אשר גורם סבל רב לחולים. נזק לעצמות, כליות, אנמייה ונטייה ללקות בזיהומים אשר הופכים את הפגיעה בחיי החולים לחמורה ואת ההתמודדות של החולים ובני משפחותיהם לקשה ביותר. אנו מבקשים מחברי ועדת הסל להכליל את התרופה בסל הבריאות, להאריך את חייהם של החולים, ולתת להם תקווה! כל חתימה על עצומה זאת מחזקת אותנו במאבקינו – אנא היכנסו לחתום ועזרו לנו במאבק: http://www.atzuma.co.il/amen תודה.

12/10/2013 | 19:53 | מאת: דוב ליכטנשטיין חולה לשעבר

בעד בכל לב

09/09/2013 | 20:13 | מאת: יעל

לאבי יש סרטן גרורתי בעצמות ממקור לא ידוע לאיזה חברה לפנות על מנת לבצע בדיקה גנטית לקביעת מקור המחלה וסוג הטיפול הטוב ביותר שיכול להתאים לו אודה לתשובה .

שלום רב אין כיום בנמצא בדיקה שהוכחה באופן חד משמעי כאמינה בזיהוי מקור הגידול. הבדיקה החשובה ביותר היא דווקא הבדיקה הפתולוגית- היא נותנת את הכיוון בו צריך לפעול. בברכה עידו

09/09/2013 | 18:24 | מאת: לאה

בהמשך לשיחה ולתשובות: היום הוצע לי לעשות בכלל MRI ולא סיטי. האם ההדמיה טובה באותה המידה? תודה

גם זו בדיקה טובה מאד. תלוי בבדיקות קודמות שנעשו ומגבלות שונות כמו תפקוד הכליות.

09/09/2013 | 06:35 | מאת: לאה

תודה. מה החסרונות של כל שיטה? והאם כדי למצוא אם יש עוד גרורות מספיק סיטי רגיל?

סיטי רגיל בהחלט מספיק.

08/09/2013 | 21:03 | מאת: לאה

סיימתי בשבועות אלה 35 הקרנות לגוש ממאיר מאחורי הכליה השמאלית, שהתברר כגרורה (הישנות) מסרטן רירית הרחם שנותח לפני 3 שנים (הוצא אז הרחם וכל טפולותיו). אני שואלת איזו בדיקה עדיף לעבור כעת כדי לראות מה המצב של הגידול - CT או PET-CT ? מה החסרונות והיתרונות? תודה מראש.

שתי הבדיקות טובות, לכל אחת יתרונות וחסרונות משלה. סיטי רגיל יכול להדגים טוב נגעים קטנים, פט יכול לתת יותר מידע לגבי הפעילות של הגידול. חשובה כמובן השוואה טובה לבדיקה שעשית קודם לכן. בברכה עידו

02/09/2013 | 14:40 | מאת: בתאל

שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה ! אני יודעת שבסופו של דבר התשובה המכרעת הינה של התוצאות הביופסיה. אבל רציתי לנסות לפחות להבין עד התוצאות, כי אני מאד לחוצה והרופאים לא מסבירים לי מפאת הלחץ שיש להם במחלקה: לאבי התגלה גידול בינוני במפשעה שאינו כואב. במקביל החלו לו בעיות צרבת קשות עד להקאה של המזון. הרופא היפנה אותו לCT והתגלה גידול גדול מאד בקיבה שמפריע למערכת העיכול ולצינור הכליה הימנית לתפקד. הרופאה אמרה לי לא להילחץ מגודל הגידול, אבל מאד מסקרן אותי מה הגידול הזה שיש לו במפשעה? איני רופאה אבל חשוב לי להבין שאם ובעז"ה הגידול שפירי, איך יתכן שיש לו עוד גידול במפשעה? כיצד זה גרם זה? אני חוששת שאכן זה גידול סרטני. אשמח לתשובה מקצועית כדי שאני יבין. תודה רבה !!!

שלום בתאל אכן לא ניתן לדעת מה בדיוק קורה עד הביופסיה. ישנן אפשרויות שונות אבל עד הביופסיה הכל בעצם ניחוש ולכן חבל לעסוק בכך. בברכה עידו

28/08/2013 | 08:41 | מאת: דנה

שלום רב, אבי מטופל כחצי שנה בתרופה מסוג רבלמיד כדור יומי 25 מ"ג במשך 3 שבועות והפסקה של שבוע אחד, כבר מס' מחזורים. הרופאה המטפלת לא זמינה כרגע ולכן פונה אליך לגבי חיסון הפוליו. כל הנכדים טרם חוסנו לפוליו ( ממתינים לתום תקופת החגים), העניין הוא שהרבה חברים של הילדים חוסנו עכשיו לפני תחילת שנת הלימודים ומן הסתם במהלך התקופה הזו הנכדים של אבי עלולים להיות נשאים. האם בשימוש בתרופה זו, אבי עלול להיות בסכנה בחשיפה לנכדיו למרות שטרם קיבלו חיסון בפועל אך נמצאים בקרבת ילדים שזה עתה חוסנו? תודה רבה מראש

שלום רב הווירוס עובר בצואה בלבד לכן יש להמנע ממגע עם חיתולים ולהקפיד על רחצת ידיים לאחר שירותים. אין צרך בבידוד או הימנעות מביקורים. בברכה עידו

20/08/2013 | 09:11 | מאת: רווית

שלום רב, האם בדיקת PETCT אבחנתית לגילוי בלוטות לימפה סרטניות מוגדלות באיזור הבטן והאגן כאשר מדובר בבלוטות שגודלן בערך 1 ס"מ, 1.2 ס"מ או שהבדיקה לא מספיק רגישה לבלוטות בגודל זה? מדובר בגבר עם סרטן אשכים ובלוטות חשודות כגרורות באיזור הרטרופריטנאום. אודה על תשובה.

שלום רב בדיקת הפט יעילה בד"כ בגרורות מעל 1 ס"מ, אך בהתאם לסוג הגידול לעיתים אבחנתית גם בגרורות קטנות יותר. עם זאת, לא כל גידול מודגם בפט. בברכה עידו

שלום רב בדיקת הפט יעילה בד"כ בגרורות מעל 1 ס"מ, אך בהתאם לסוג הגידול לעיתים אבחנתית גם בגרורות קטנות יותר. עם זאת, לא כל גידול מודגם בפט. בברכה עידו

17/08/2013 | 21:14 | מאת: שוש

לבן משפחתי,בשנות הארבעים לחייו, התגלו גרורות במוח.עבר 2 ניתוחים תוך חצי שנה שנשלחו למעבדות שונות לאיבחון, כיון שבבדיקות סקירה שונות לא הצליחו רופאיו לגלות מהו המקור לגרורות.מה ניתן לעשות ומי המומחה שיכול לייעץ במקרה שכזה.תודה מראש

שלום רב אין בהכרח חשיבות רבה למקור המדויק של הגידול. הדבר החשוב באמת הוא סוג הגידול (למשל אדנוקרצינומה) ובהתאם לכך ולפיזור המחלה באברים שונים נקבע הטיפול. בברכה עידו

בן 35 עברתי כריתת אשך עקב גידול, בבדיקת CT התברר שיש גם קשר לימפה פתולוגי עגול בקוטר 15מ"מ ברטרו תיכון שמאל (לימפאדנופתיה מתונה עד 1.5 ס"מ ברטרופריטוניאום) עכשיו הרופאים רוצים שאעבור הקרנות בכדי לטפל בנ"ל, רציתי הסבר יותר פשוט לגבי מה זה בדיוק ואיזה סוג טיפול עדיף. דרך אגב בבדיקה פתולוגית יצא שזה SEMINOMA T2.

שלום רב קרינה היא טיפול מצויין בסמינומה. מדובר בקרינה חימונית (דומה למכשיר רנטגן) שמקרין במדויק את אזור המחלה. סיכויי ההחלמה מעולים ובד"כ תופעות הלוואי אינן רבות. בברכה עידו

05/08/2013 | 11:00 | מאת: דנה

בן 41 עבר לפני כמעט שנתיים ניתוח לכריתת אשך עקב סמינומה טהורה. לאורך כל הדרך הסמנים תקינים. מאז במעקב פעיל. כעת, בבדיקת סיטי תקופתית נמצאה גדילה של שתי בלוטות לגדל 1.1 ס"מ *1.3 ס"מ. שאלותיי: 1. האם בדיקת PETCT היא טובה לסרטן מסוג זה כדי לקבוע אם בלוטה היא סרטנית? מה ניתן עוד לעשות כדי לוודא שבלוטה היא אכן סרטנית? 2. מה קצב גדילת בלוטות בסמינומה? רופא אחד טען כבר לפני חצי שנה שהבלוטות הן בגודל 1.1 ס"מ. רופא אחר טען כי גודלן רק 0.6 ס"מ. כיום הוא טוען לאחר שעבר פעם נוספת על הדיקות כולל הסיטי החדש שלפני שנה גודלן היה 0.6 ס"מ, לפני חצי שנה גודלן עלה ל- 0.9 ס"מ, וכיום הגיעו לגודל הנוכחי.האם חילוקי דעות כאלה נפוצים או שכדאי להתייעץ עם רדיולוג נוסף? 3. האם בלוטה שגודלה מעל 1 ס"מ נחשבת כסרטנית? 4. יש חילוקי דעות בין הרופאים לגביי שיטת הטיפול - הקרנה או כימותרפיה - הבנו שכימותרפיה במחלה זו היא מאוד אגרסיבית. מה תופעות הלוואי לגביי שתי שיטות הטיפול? האם נכון שנזקי הקרנות לטווח הארוך הן הרבה יותר גדולות מהחשש לגידולים אחרים באיזורים המוקרנים? 5. האם ידוע לכם על חידושים בתחום הטיפול בסרטן זה?

07/08/2013 | 11:46 | מאת: ד"ר רותם מרוז

דנה שלום, בדיקת ה – PET CT היא בדיקה טובה לסמינומה ומדגימה בלוטות חשודות ואתרי מחלה גם מעל לסרעפת. בדרך כלל לא מקובל לדגום את הבלוטות במקרים אלה. הטיפול המקובל במקרים אלה במרכזים רבים בארה"ב וגם בחלק מהמרכזים בארץ הוא טיפול קרינתי. האלטרנטיבה כפי שציינת היא טיפול כימותרפי. לכל אחד מהטיפולים אכן ישנן תופעות לוואי שונות, יש לשקול את תופעות הלוואי והסיכונים מול התועלת שמביא הטיפול, ומומלץ להתייעץ על המקרה הספציפי עם מומחה בתחום. קיימת חוברת של האגודה למלחמה בסרטן בנושא סרטן האשך, המפרטת את שיטות הטיפול, היתרונות והסיכונים, ומומלץ לעלעל גם בה. בברכה, ד"ר מרוז

27/07/2013 | 14:42 | מאת: דליה

לאחר ניתוח וויפל עם סרטן לבלב, טופל ב-5 סדרות של ג'מזר שלא הועילו הועבר 25 להקרנות +וכימו קסלודה שגם לא עזר כיום יש החזרה של המחלה בחלל הבטן ללא גרורות לריאות ולכבד שהם נקיים. מועמד לטיפול יותר אגרסיבי שאלה: מתי אפשר להתחיל בטיפול האגרסיבי (החולה במצב נפשי וגופני ירוד מאוד) שוקל 45 ק"ג, לא מסוגל לאכול וכל הזמן יש לו גרפסים שמפריעים לו מאוד

שלום רב הטיפול הכימי האגרסיבי אכן קשה מאד וצריך להיות במצב תפקודי טוב כדי להיות מסוגל לעמוד בו- אחרת הנזק עלול לעלות על התועלת. בברכה עידו

25/07/2013 | 12:09 | מאת: דוד

ואם כן באיזו טכניקה, למשל CBCT? כמה טיפולים כולל פרוטוקול ההקרנות שלכם לסרטן הערמונית ובאיזה מינון קרינה?

06/08/2013 | 14:34 | מאת: ד"ר עידו וולף

IGRT היא הטכניקה השגרתית אצלנו. לגבי מינונים ספציפיים מציע להתייעץ ישירות עם רופא הקרינה. בברכה עידו

19/07/2013 | 12:55 | מאת: ארז

שלום לפני כחודשיים עברתי ניתוח לכריתת בלוטת התריס +מספר בלוטןת לימפה בצוואר עקב גידול פפלרי .בהמשך עברתי טיפול ביוד 150 mci +תרוגן ולאחר מכן מיפוי כל הגוף .בסיכום תשובת המיפוי כתוב קליטות מוקדיות בצוואר-קרוב לוודאי שארית רקמות תריס .פרט לכך מיפוי הגוף כולו ביוד תקין . מה זה אומר ? תודה מראש

שלום רב סביר להניח שאין כל סיבה לדאגה. לעיתים קרובות לאחר ניתוח נשארת שארית של רקמה בריאה ואין בכך כל סכנה. הטיפול ביוד משמיד את שאריות הרקמה האלו. בברכה עידו

19/07/2013 | 12:24 | מאת: מיק

חמתי אובחה כחולה בסרטן תאי מעבר, עברה ניתוח הוצאת כליה 1. בפגישה עם אונקולוג אמרו לה שעכשיו צריך לבדוק אם הסרטן התפשט כי סוג כזה יכול לעבור בתאים לכל מקום בגוף ושבכל מקהר, גם אם לא התפשט, מומלץ לעשות כימותרפיה. כמובן שהיא נלחצה כי הסבירו לה שסוג הכימותרפיה היעיל במקרה זה עלול לגרום לירידה בשמיעה/חרשות והשאלה היא - אם אכן יתגלה שהסרון לא התפשט עדיין, האם יש אופצות וספות פרט לכימותרפיה ? האם יש אפשרות לקבל המלצה על מומחה בתחום זה כדי ללכת ליעוץ פרטי לחוותדעת נוספות אחרי שיהיו לנו תוצאות בדיקות ? תודה מיק

שלום רב מטרת הטיפול היא להשמיד תאי סרטן בודדים שהספיקו להגיע לאברים שונים. מדובר בתאים בודדים ואין שום דרך לאתר אותם בבדיקות כלשהן. אנו מניחים שהם קימים ויודעים שטיפול כימי מקטין את הסיכוי להתפתחות גרורות בגלל תאים אלה. בברכה עידו

לפי מה שאתה אומר, ממילא אי אפשר יהיה לזהות התפשטות ? ואם כך, מה - היא תצטרך כימותרפיה כל החיים ? האם הסיכון שבכימותרפיה הזו (אמרו לה ש 1 מ 4 עלול להיפגע בשמיעה למשל) לא גדול מהסיכוי למנוע משהו לא ידוע ? האם יש אלטרנטיבות לכימותרפיה במצב הלא ידוע הזה ? המון תודה מיק

19/07/2013 | 11:05 | מאת: דולי

האם כשיש חזרה של המחלה בחלל הבטן עם מיימת זה אומר שאין אפשרות לטיפול במיגור המחלה גם כשהכבד והכל מסביב נקי או שיש אפשרות לקבל טיפולים אחרים או להשתתף במחקר , יכול להיות שזה מאוחר מידי. עלי לציין שהמשקל ירוד (היה 76 וכיום 46 בערך) האם הוא יעמוד בטיפולים אגרסביים שינתנו

דולי שלום כאשר מופיעה מיימת בסרטן הלבלב לא ניתן למגר את המחלה. לגבי טיפולים שונים ואפשרויות מחקר- על כך כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה עידו

15/07/2013 | 20:03 | מאת: דולי

איך נקראת תרופה כימותרפית שניתנת דרך הוריד ל-3 חודשים לחולה סרטן לבלב אדנוקרצינומה (לאחר ניתוח וויפל) ביצע 5 סדרות בג'מזר מרקרים בעליה. כמו כן סיים 25 הקרנות וקסילודה כשהמרקרים ממשיכים לעלות עד ל-1800. לאחר ביצוע סי.ט. ,עם מחלה מתקדמת בחלל הבטן. נאמר לי שהיא לא בסל הבריאות ואיך אפשר לקבל אותה או לקבל אישור מקופת חולים

יש מספר קווי טיפול למחלה מתקדמת ופרט לגמזר הם אינם בסל הבריאות ולכן הקופות לא מאשרות אותן. אינני יודע איזו תרופה הציעו- יש כמה אפשרויות. בברכה עידו

14/07/2013 | 23:51 | מאת: roniy

מאובחן כחולה סרטן לבלב (ראש) מסוג אדנוקרצינומה לאחר 5 סדרות של כימו בג'מזר, וכן 25 הקרנות+קסלודה 1000 מ"ג פעמיים ביום. כעת אני בהמתנה, עלי לציין שהמרקרים CA 19-9 כל הזמן בעליה מ-26 והיום 1770. עשיתי C.T. הממצאים: הכבד והטחול הטדגמו במרקם ובגודל תקין בהשוואה לבדיקה קודמת שיועדה לקרינה מ-13.5.13 , הפעם מודגמת מיימת בבטן. קיימת הסננה ניכרת של השומן האומנטלי. לולאות המעיים בבטן מודגמות עם דופן מעובה וחלקן מורחבות. קרום הצפק מקבל האדרה. אדרנל שמאל עם תהליך היפודנסי הנראה ללא שונוי מהבדיקה הקודמת ומתאים לאדנומה. אדרנל ימני עדין תקין. לסיכום: מחלה מתקדמת בבטן עם הופעת מיימת, גושים בדופן הבטן, סננה של האומנטום והפריטונאום ועיבוי דופן לולאות מעיים. מה המשמעות, מבוקש תשובה תדחופה להמשך הדרך

שלום רב על פי התיאור יש לשקול קו טיפולי נוסף. יש מגוון אפשרויות ועל כל עליך לדון עם הרופא המטפל. בברכה עידו

14/07/2013 | 12:04 | מאת: גילי

לאבי (בן 62)התגלה לפני כ7 חודשים סרטן בראש הלבלב גודלו קצת פחות מ4 ס"מ עם גורורת באיזור חלל הבטן. לאחר ניתוח וייפל מוצלח וטיפול של כשלושה חודשים בסיספלטין+ VP16 נאמר לנו בבדיקת הPT סיטי כי חלל הבטן נראה נקי, הרופאים עצמם היו מופתעים נוכח התוצאה הנהדרת. כעת, 4 חודשים אחרי הטיפולים נראה בסיטי האחרון כי שוב יש גרורות בחלל הבטן וגם לא מעט בכבד ככה שהרופאים וגם אנחנו לא אופטימים בלשון המעטה. הרופאים החליטו לשנות לו את סוג הכימו לשילוב של החומרים ל 5-FU ואירינוטקאן טיפול של פעם בשבועיים 48 שעות רצוף של כימו לווריד!! לצערי אני לא מוצאת מידע כתוב על החומרים הנ"ל באינטרנט, אשמח לשמוע עליהם על מידת עצמתם, מהרופאים אני מבינה שאלו חומרים מאוד חזקים, האם קיימים חומרים חזקים מאלו במידה והם לא יעבדו? האם תופעות הלוואי יהיו הרבה יותר קשות מהקאות שילשולים וחולשה?

שלום רב אלה אינם חומרים מאד חזקים אלא טיפול מקובל מאד בטיפול בסרטן המעי הגס (פרוטוקול FOLFIRI). יש אלטרנטיבות גם לטיפול זה אך הכל תלוי במצבו. בברכה עידו

14/07/2013 | 14:28 | מאת: גילי

1. מדובר בסרטן לבלב אז מדוע נותנים לו טיפול לסרטן המעי הגס לא חבל על הזמן שנשאר? 2. במידה ולא תהייה נסיגה או עצירה של ההתפשטות האם יש טיפול נוסף וחזק מזה לנסות? 3. באיזה שלב של סרטן לבלב הרפאים מרימים ידיים ולא נותנים שום כימו יותר. נ.ב- זה הגיע לכבד במידה רבה

07/07/2013 | 15:36 | מאת: דולי

לאחר וויפל לפני כשנה, ולאחר טיפולים כימותרפיים 6 סדרות, ו25 הקרנות + קסלודה המרקרים כל הזמן בעליה בבדיקה לפני שבוע המרקר היה 1700 מ-1300 . נמצא גוש מפריש מהטבור (אציין שהניתוח נעשה לאורך הבטן) מה הסבירות שזה גרורה או משהו אחר, סובל כל הזמן מכאבי בטון במיוחד אחרי אוכל , ירדתי הרבה משקל מ-66 ל-48 ק"ג לא מצליח להתאושש כרגע ללא שום טיפול עד לבירור הגוש בטבור לא מבין לאן זה מוביל מצד אחד נאמר שאין גרורות ושוליים נקיים מצד שני כל פעם תופעה הדשה מה הלאה לא להמשיך

דולי שלום קשה להעריך כך מהו הגוש. לעיתים ניתן לקחת ביופסיה ואז לדעת בוודאות במה מדובר. מציע להתייעץ עם האונקולוגנ המטפל. בברכה עידו

לאחר ניתוח "וויפל "מזה 10 חודשים נמצא סרטן בראש לבלב מסוג אדנוקרצינומה עם 2 בלוטות לימפה שהוסרו ושוליים נקיים, לאחר 5 סדרות של טיפול בג'מזר (עירוי לוריד) עשיתי C.T. התוצאה שיש הישנות של המחלה, כמו כן המרקרים עלו מ-18 ל-135 , הוחלט להפסיק את הטיפול בג'מזר בטענה שלא עוזר לכן עברתי לכדורים קסלודה 1000 מ"ג 2X בבוקר ובערב וכן 25 הקרנות. לפני הטיפול בקסלודה המרקרים היו בעליה 1170 לאחר הטיפול בקרינה ה-10 עלה ל-1365 וכיום אני נמצא בטיפול ה-23 והמרקרים 1800 שאלתי היא מה הלאה , האם יתכן שהטיפול לא עוזר מה עלי לעשות . עוד אציין שלא יכול לאכול שקלתי לפני המחלה 67 ק"ג וכעת אני במצב של ירידה מתמדת שוקל כיום 49 ק"ג וסובל מכאבי בטן כל הזמן, האם גם הקרינה (אולי יש כוויה פנימית) גורמת לכאבי בטן

רון שלום לשאלתך, גם הקרינה גורמת לכאבי בטן, הטיפול אינו קל אך אני מקווה מאד שיעזור ולאחריו תרגיש טוב יותר. בברכה עידו

28/06/2013 | 22:47 | מאת: אנואר

לאחרונה גיליתי כי יש לי גידול בכף הרגל. איזה טיפול מומלץ? מהי שיטת הטיפול המוצלחת ביותר? תודה רבה

29/06/2013 | 02:06 | מאת: אנואר

לאחרונה גיליתי שיש לי גידול סרטני בכף הרגל. איזה טיפול מומלץ? מהי שיטת הטיפול המוצלחת ביותר?

שלום רב יש סוגים רבים של גידולים ולכל אחד טיפול שונה. אין לי ספק כי הרופא שלך יוכל לתת לך הסבר מקיף על מחלתך. בברכה עידו

האם חולה בסרטן שלפוחית השתן יכול לקבל קנאביס רפואי בשל בעיות חרדה אשר גורמות לחוסר תאבון, ירידה במשקל. ואם כן איך בדיוק מקבלים אישור לשימוש

שלום רב את ההמלצה למתן קנביס רפואי יכול לתת האונקולוג המטפל. ככלל מקובל לתת קנביס רק כאשר מדובר במחלה גרורתית. בברכה עידו

24/06/2013 | 11:59 | מאת: דניאל

האם נהוג לא לאשר גם כאשר יש בעיות חרדה כתוצאה מהמחלה והניתוחים שאני עובר בכל שלוש חודשים או חצי שנה לבדיקה האם הגידול חזר כפי שקרה מספר פעמים במשך 4 השנים מאז התגלה הגידול. בעיות אלו גרמו וגורמים לי ירידה משמעותית במשקל, עייפות, אי שקט, וחולשה.

21/06/2013 | 16:53 | מאת: RONIY

לאחר ניתוח וויפל 10 חודשים עם איבחון של סרטן בראש לבלב מסוג אדנוקרצינומה טופל 5 חודשים בג'מזר והמרקרים (CA 19-9 התחיל עם 29) וכל הזמן בעליה לאחר 5 חודשים 1170 .מטופל כעת בקסלודה 500X2 בבוקר ובערב וגם מקבל 25 הקרנות. היום לאחר 13 הקרנות יש עדיין עליה במרקרים כעת 1370 וכן סובל מכאבי בטן איומים כל הזמן בתנועה בשינה לאחר אוכל ולפני אוכל, נאמר לי שיש לי 2 בקעים (הוא מרגיש את כל המעיים שלו יוצאים החוצה הבטן מעוותת) - האם יש אפשרות לנתח הכי מהר שאפשר אם זה עשוי לעזור, גם כשאני באמצע הקרנות וכימו (אציין שירדתי מאז 16 ק"ג) אני מאוד חלש ולא מתאושש. ולא מוכן לקחת כדורים נגד כאבים האם המדבקןת מסוג פנטה בכל מינון ו/או אקטיק טבליות דרך הפה יכולות להקל עליו. מה לעשות

שלום רב קשה לי לתת תשובה ספציפית מבלי לראות את החולה. ככלל לא מנתחים במהלך טיפול כימי קרינתי. יש לסיים הטיפול ואז להעריך מחדש את מצב המחלה. אין שום סיבה להימנע משימוש בתרופות מסוד פנטה- תופעות הלוואי מועטות לעומת התועלת. בברכה עידו

שלום רב קשה לי לתת תשובה ספציפית מבלי לראות את החולה. ככלל לא מנתחים במהלך טיפול כימי קרינתי. יש לסיים הטיפול ואז להעריך מחדש את מצב המחלה. אין שום סיבה להימנע משימוש בתרופות מסוד פנטה- תופעות הלוואי מועטות לעומת התועלת. בברכה עידו

20/06/2013 | 21:48 | מאת: נטלי

ד"ר וולף שלום. אמי עם סרטן שד גרורתי לחלל הבטן כבר מ2008. לאחר טיפול בקסלודה ותגובה טובה לטיפול שהובילה לירידה ממש דרסטית במרקרים עד שהיא הפסיקה את הטיפול לחודש לאחר המלצה של האונקולוג (היה לה אבנים בכיס המרה). לאחר ההפסקה הצטברו לה נוזלים בבטן והאונקולוג אמר שהמחלה התקדמה בצורה אגרסיבית והורה לבצע טיפול כימותרפי דרך הוריד. הטיפול הראשון בוצע ב30/5. שבוע אחרי הטיפול, ספירת כדוריות הדם הלבנות שלה היו נמוכות והיה לה חום ולקחנו אותה לבית החולים שעד היום היא נמצאת שם באשפוז (כבר שבועיים) שבמהלכו גילו לה 2 חיידקים בשתן וגם חיידק בנוזלים. הרופאים אמרו לנו שהם הרימו ידיים שזה כבר הסוף. וכבר שבוע שהם לא מבצעים בדיקות בטענה שאין טעם לבצע אותם. הם מרדימים אותה כל הזמן והנוזלים בבטן נורא מפריעים לה. שמעתי לע תרופה בשם רמובאב אך האונקולוג אמר שאין טעם לבצע את הדיקת ההתאמה בגלל החיידק בנוזלים. אני מסרבת להכנע. האם יש מה לעשות? אנא עזור לי בתקווה כלשהיא. תודה נטלי.

שלום נטלי התרופה רמובאב אכן עשויה להועיל כאשר יש מיימת, אך זו תרופה בעלת תופעות לוואי וניתן לתת אותה רק לחולים במצב תפקודי טוב, ללא זיהום פעיל. על פי התיאור שלך אימך לא תוכל לעמוד בטיפול במצב זה ועדיף להמשיך בטיפול אותו היא מקבלת כעת. בברכה עידו

23/06/2013 | 08:38 | מאת: נטלי

דר וולף שלום. הבעיה שאמי לא מקבלת טיפול כלל!!! הרופאים הרימו ידיים לגמרי . אפילו בדיקת נוזלים מהניקור הם לא שלחו על מנת לראות אם יש עדיין את החיידק. אני כמובן יודעת שאם הם יכלו לעשות משהו כמובן שהיו עושים, אך אינני מקבלת את את העובדה שהם הרימו ידיים בכזאת מהירות. היא נכנסה לבית חולים במצב יחסית טוב ויוצאת ממנו במצב ממש גרוע. היא קיבלה את הכימותרפיה די טוב עד שספירת הכדוריות דם לבנות שלה ירדו. אולי בכל זאת שווה ליצור איתך קשר לייעוץ פרטי?