פורום טיפול בסרטן

הפורום יענה על שאלות מקצועיות בנושא הטיפולים בסוגי הסרטן השונים, בין אם מדובר בטיפולים בקרינה ובין אם מדובר בטיפולים כימותרפיים, טיפולים בכאב או טיפולים בסרטן באמצעות רפואה משלימה.

הפורום יתייחס לשאלות מהם החידושים בתחום, מהן תופעות הלוואי כתוצאה מהטיפולים השונים וכיצד ניתן להקל עליהן. כמו כן, ניתן לשאול שאלות בנוגע לתהליך שעובר המטופל במהלך הטיפול, וכן שאלות בנוגע לטיפול תומך במטופלי סרטן.

.
325 הודעות
261 תשובות מומחה

מנהלי פורום טיפול בסרטן

12/02/2020 | 17:35 | מאת: לימור

שלום, בקרב הרופאים, כולם, רווחת דעה שפעילות גופנית עשויה למנוע גידולים סרטניים. איזה הגיון והסבר, ואיזה מנגנון ביולוגי עומד מאחורי ההנחה הזאת? הייתי רוצה להבין את הדבר הזה טוב יותר. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

פעילות גופנית מורידה רמות אינסולין, משנה רמות הורמונים נוספים דוגמת IGF-1 והם מעכבים את התפתחות הסרטן.

13/01/2020 | 11:32 | מאת: סרטן שחלות

האים הטיפול עושה נשירה האים יש תופעות לואי קשות תודה בברכה עליזה קסטרו

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול כימי עלול לעשות נשירת שיער וכמובן יתכנו תופעות לוואי. הטיפול הזה אינו מאד קשה וברב המקרים עובר בצורה טובה.

שלום, אני מודה לך על תשובתך מיום 12.12.19. לפני יומיים עברתי שוב את הבדיקות הנ"ל וחלק מהתוצאות עוד עלו. אתמול הייתי בבית חולים לצורך קבלת הטיפול באווסטין, ונבדקתי ע"י רופא. בגלל תפקודי הכבד הגבוהים, וכן לחץ הדם שעלה גם מההתרגשות והדאגה, לא קבלתי את הטיפול, ונשלחתי לבדיקת א.ס. של הכבד. השאלות שלי: * האם יכול להיות שהדבר הפיך, בהנחה שתפקודי הכבד עלו כתוצאה מכל התרופות שציינתי (שכחתי לציין כי פעם ביום אני גם מזריקה קלקסן 60 , בגלל קרישות יתר בדם). * האם במצב כזה אני יכולה לעשות חיסון נגד שפעת ? הכדוריות הלבנות בטווח הנורמה - 5.7 תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
19/12/2019 | 18:56 | מאת: מיכל

שכחתי גם לציין כי בנוסף לכל התרופות שקבלתי - כימותרפיה, אווסטין, אקינזאו, ובכל פעם אחרי הטיפול (שהיה טיפול שבועי - 18 טיפולים) דקסמטזון + ואומפרדקס כרוטינה - כל פעם יומיים לאחר הטיפול, וקלקסן 60 - שעדיין אני מקבלת כעת- אני גם אלרגית לטקסול, ובכל פעם לפני הטיפול השבועי קבלתי גם סטרואידים + ואנטי היסמינים למינהם (בגלל האלרגיה). ונדמה לי שגם נותנים פרמין לפני הטיפול בנוסף לאקינזאו. האם כל העומס הזה של התרופות שאני מציינת יכול לגרום כעת לעלייה בתפקודי הכבד ? והאם הדבר הזה הפיך ? אני מאוד מאוד מודאגת. תודה לך תודה

קשה כמובן לתת תשובה מדויקת מבלי לראות את התיק אך ככלל תפקודי כבד חוזרים לנורמה לאחר טיפול. חיסון שפעת מומלץ לכלל המטופלים שלנו.

19/12/2019 | 23:57 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך, תוך כמה זמן בערך, הם אמורים לחזור למצבם הקודם ? תודה

12/12/2019 | 11:35 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 62 לפני כחצי שנה התגלה גידול בשחלה. היו גם מס' גרורות, שהוצאו כולן. (לדברי המנתח - לא היו גרורות או גידולים בכבד). מאז הניתוח ועד לפני 10 ימים קבלתי טיפול בכימותרפיה, (טקסול+קרבופלטין) טיפול שבועי, סה"כ 18 טיפולים. במקביל קבלתי 5 טיפולים בתרופה ביולוגית אווסטין, (5 מתוך 18), כל שלושה שבועות, כלומר בעוד כשבוע אמשיך לקבל את האווסטין אחת לשלושה שבועות. בעניין תוצאות בדיקות הדם שלי הקשורות לתפקודי הכבד: 1. בדיקת alk.phosphat - 217 . נורמה 5-50 . (מהיום). 2. בדיקת alt gpt - 99. נורמה 5-50 . (מהיום). 3. בדיקת ast got - תקין - 32. נורמה 5-40. מיום 26.11.19. 4. בדיקת ggt gamma gt - 197. נורמה 5-38. בדיקה מיום 26.11.19. אציין כי תוצאות בדיקה זאת, היו גבוהות לכל אורך הטיפול הכימותרפי, וכן בשנת 2017 ( 69). עניין נוסף שאולי יש לו משמעות בעניין זה: בשל מחסור במגנזיום, וכן מחסור בוויטמין D, התחלתי לפני 3-4 ימים לקחת תוספי מגנזיום וויטמין D.כמו כן אני לוקחת כדורים נגד לחץ דם (טריטייס). כל זמן שקבלתי כימותרפיה - לא נזקקתי לתרופות נגד לחץ דם, ולאחרונה לחץ הדם עלה - וחזרתי לכדורים אלו. בתאריך 4.11.19 עברתי את הבדיקות הבאות: 1. hbs - antigen surface ag - שלילי. 2. hcv abs - שלילי. ויטמין בי 12, מאותו יום היה גבוה מאוד, 1,439 (187-1,060), והבנתי שכל זה גם עשוי להיות קשור לתפקודי כבד לא תקינים. כמובן שקבלת גם בזמן הטיפול סטרואידים למינהן, תרופה נגד בחילה(אקינזאו), ו -2 זריקות נופגן אחרי כל טיפול כימותרפי. אודה לך על מידע בעניין זה.

לקריאה נוספת והעמקה

ההפרעה בתפקודי הכבד יכולה להיות קשורה בחלקה גם לטיפול- צריך מעקב במרפאת כבד. לחץ הדם הוא כנראה בגלל האבסטין, צריך רק לאזן אותו עם תרופות ולעקוב

05/12/2019 | 23:13 | מאת: מישהו

שלום רב, אמי בת 64, לאחר ניתוח לימפקטומיה בשד שמאל בעקבות גידול שהתגלה בשלבים מוקדמים. במהלך הניתוח בוצעה הקרנה תוך ניתוחית חד פעמית ולאחר מכן הוחל טיפול אנטי הורמונלי המתוכנן ל-5 שנים (כיום מסיימת כשנה). העניין הוא שהיא סובלת מתופעות לוואי בלתי נסבלות לכל אחד מהתכשירים: לטרזול - עייפות קיצונית, דכדוך, הזעה ארימידקס וארומזין - הפרעות אורטופדיות משמעותיות כגון כאבי שרירים ומפרקים, כאבים בכפות הידיים ואצבעות ננעלות (אצבעות הדק) בכף היד. הוצע לה לעבור לטמוקסיפן אך התברר כי אינה יכולה עקב היסטוריה של חסימת כלים דם בעין שחייב בזמנו הזרקות אבסטין. 1. האם יש אופציות נוספות ללטרזול, ארימידקס, ארומזין או טמוקסיפן? 2. האם תופעה של אצבעות הדק חולפת בצורה כלשהי במהלך הטיפול / לאחר הפסקתו? האם ניתן לעשות משהו על מנת לזרז או לשפר את ההחלמה? תודה

01/12/2019 | 22:04 | מאת: לילך

האם ידוע איזה סוג סרטן שולח גרורות לריאות. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

למעשה כמעט כל סוג סרטן יכול לשלוח גרורות לריאות.

24/11/2019 | 17:35 | מאת: סרטן שחלות

חודשים וחצי מטופלת בטמוקספן ערד מ1500 ל1000 המרקר היום כמו לפני חודש האים זה בסדר מה דעתך אודה לך תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קשה מאד לדעת אך ככלל מגמה של ירידה בסמן היא תמיד מעודדת.

בת 74 ברקע סרטן שד לפני 20 שנה – טופל בכריתה של הגידול כולל 3 בלוטות נגועות כולל הקרנות וכימוטרפיה- במעקב כל השנים. בנוסף לפני 7 שנים סרטן ראשוני בבלוטת התריס ובאונה בריאה ניתן טיפול ניתוחי בלבד לאחרונה חלה עלייה בסמנים C125 מ25 ל30 ל40 במהלך חצי שנה(יש לציין בגיל 47 עברתי כריתת רחם ושחלות). נשלחתי לpet ct. בסריקה נמצאו הממצאים הבאים: 1. מצב לאחר למפקטומיה משד ימין עם קליטה פתולוגית במלאות גודל 3.9 ס"מ עומק 2.2 כנראה במיטת הניתוח שנעשה לפני 20 שנה ועבר הקרנות.ללא קשרי לימפה מוגדלים 2. שלד רקמות רכות- קליטה פתלוגית בגוף T7 ללא ממצא- יחד עם זאת מודגמת חוסר הומוגניות קל בקליטה בשלד מרכזי ופריפרי ללא קליטת פתולוגיות מוקדיות נוספות# לא ספסיפי- לא ניתן לשלול גרורה שאלות: 1. האם כל קליטה פטלוגית בפט סיטי – באיזור צלקת- מיטת הניתוח משמעותה ממאירות או לא ניתן לדעת ללא ביופסיה? יש צורך בכריתה השד? 2. מה משמעות סעיף 2- קליטה פתלוגית בגוף T7 ללא ממצא וכו.. כיצד ניתן לאבחן שמדובר בגרורה(כתוב שלא ניתן לשלול)? האם עושים ביופסיה בחוליה?האם יש צורך בהדמיות נוספות?איך ניתן לדעת? תודה רבה על תגובתך

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ אנו מעדיפים לבצע ביופסיה לפני שצתקבלת החלטה טיפולית- גם לצרך אבחנה, לוודט שאכן מדובר בסרטן השד וגם ללמוד מה המאפיינים שלו. לגבי החוליה קשה לדעת איך להתקדם מבלי לראות את התמונות, לעיתים אנחנו מפנים לבדיקת MRI שנותנת מידע נוסף.

שלום האם קיים צורך בלבוש הגנה,כמו סינר או כיסוי עופרת, בזמן צילום פנורמי לשיניים? [בעמידה] במידה ומצלמים ללא הכיסויים האלה, מהן ההשלכות האפשריות, על הבריאות? מהי כמות הקרינה בצילום כזה? כאשר ישנן קשריות בבלוטת התריס 0.8 סמ 0.6 סמ , האם הם מושפעים ויצמחו מהר יותר לאחר צילום זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זו אינה שאלה בתחום האונקולוגיה ולכן אתקשה לענות עליה. מציע לשאול בפורום של רדיולוגים (רופאים המומחים בצילומים והדמיה). בברכה עידו

23/09/2019 | 22:31 | מאת: מאיה

איזה טיפול מומלץ

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול המומלץ תלוי במאפייני הגידול והחולה אין טיפול אחד סטנדרטי לכולם

23/09/2019 | 12:18 | מאת: טור

להגיע לביקור אצל הפרופסור דחוף מה התהליך

ניתן ליצור קשר במייל idow@tlvmc.gov.il

15/09/2019 | 15:18 | מאת: RUT

פרופ' וולף, תודה רבה על תשובתך. האם הקטנת המינון יכולה לסייע במניעת נזק בלתי הפיך למוח עצם? מהן ההנחיות (לפי הפרוטוקול ומתוך ניסיון שהצטבר עם תכשיר ביולוגי הזה ) לשינוי/ הקטנה/הפסקה של מתן אולפאריב בלי לפגוע ביעילות הטיפול ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא מדובר בנזק בלתי הפיך, כאשר מפחיתים או מפסיקים יש בדכ התאוששות מהירה

12/09/2019 | 17:12 | מאת: RUT

בת 50 , סרטן שד גרורתי טריפל נגטיב, נשאית BRCA1. לאחר ניתוח, טיפול כימו טקסול (קיבלה 1,721 מ"ג ) ,הקרנות. כחודשיים נמצאת בטיפול עם התכשיר (Olaparib ( Lynparza.מינון 600 מ"ג ליממה. עקב תוצאות בדיקת דם (ירידה הדרגתית ברמות תאי הדם )הרופא העלה חשד להופעת פנציטופניה . מצרפת טבלת המדדים: WBC 3.5 RBC 3.04 HGB 9.7 HCT 30.4 PLT 261 Ferritin 277 RDW 25.9 B12 260 folic acid 9.2 MCV 100 Lympho # 0.84 איזה בדיקה ניתן לבצע כדי לקבוע סוג האנמיה? כשבועיים אחרונות הרגשה כללית מאוד לא טובה, עייפות קיצונית , תשישות, חוסר תאבון . מבקשת לשמוע מה דעתך על המשך הטיפול עם אולפאריב, אולי יש צורך להקטין המינון? אודה לך מאוד על התייחסותך בנושא אפשרות הקטנת המינון ואופן נטילת אולפאריב.

לקריאה נוספת והעמקה

הפחתת מינון או הפסקה לכמה ימים יכולה לסייע, כמובן שהנחיות מדויקות כיצד לעשות זאת יש לבקש הנחיות מהרופא המטפל

11/09/2019 | 20:04 | מאת: aknv

האם קיימת אלטרנטיבה לגליבאק כתוצאה מקורדומה גרורתית על הריאות

08/09/2019 | 21:51 | מאת: רוית

שלום אומנם לא חולת סרטן אך מטופלת בתרוםות לסרטן ואודה לעזרה שנים שקיבלתי מתוטקסט ואחר מבטרה ועכשיו רמיקייד לטיפול במספר מחלות אוטואימוניות. הטיפול גרם חי ללימפומניה ולהתפשטות קנדידה בנרתיק,בפה, מעיים ומחכה לביופסיה לראות אם גם לקיבה. אמורה לעבור טיפול כירורגי דחוף בשיניים ושתל - האם יש סכנה בביצוע הפרוצדורות עם קנדידה בפה? חוששת מכניסתה לדם בעת העקירה הכירורגית והשתל. הבנתי שלאונקולוגים יש נסיון בטיפול ובהבנה של הקנדידה. לא מצליחה לקבל תשובה מרופא הנשפחה או רופא השיניים.

07/09/2019 | 16:10 | מאת: סרטן שחלות

סרטו שחלות משנת 2013 עברתי ניתוח טיפול טקסול קרבו לאחר מכן אוסטין דוקסיל טקסול שבועי פעמיים הקרנות ב2016 עברתי הקרנה לאחר מכן טומיקסיפן לאחר מכן 2018 הקרנה נוספת לאחר מכן אולפריב במסגרת מחקר לא עזר אחרי שנתיים וחצי הופסק מתלבטת כרגע על אומונתרפיה מה דעתך בנושא . בלוטות לימפה ורקמה צמודות לעמוד השדרה

לקריאה נוספת והעמקה

אין עדיין הוכחות בדבר יעילות אימונותרפיה בסרטן השחלה. הנושא נמצא במחקר. אם את יכולה להצטרף למחקר קליני זו האפשרות המתאימה ביותר

09/09/2019 | 13:45 | מאת: עליזה המשך התיעצות

בהמשך לשאלתי על האומונותרפיה כרגע אין מחקר זמין. מרקר 1500 קיבלתי טמוקספן 2 ביום האים זה יכול להוריד תמרקר. תודה לך באמת על תשובתך.ואים יהיה אמונותרפיה זמין עים אזה תרופה עדיף לשלב אותה תודה רבה מקרב לב

טמוקסיפן יעיל לעיתים בסרטן שחלה ובהחלט ניתן לנסותו. לגבי קיטרודה- כאמור רק כחלק ממחקר

26/09/2019 | 10:23 | מאת: טמוקספן

בהמשך לשאלה אחרי שבועים בליקחת טמוקספן הסמן ירד מ1448 ל1379. כרגע ממשיכה עים הכדורים האים לדעתך זה עובד וכדאי לותר על כימו גמזר וקרבו. לדעתי אים זה לא עולה והסמן ירד קצת זה עובד. האים כדאי להסתמך אליו לעוד חודש אחרי בצוע סמן נוסף. תודה לך דר על העזרה והתיחסות. הבנתי שאין לסרטן שחלה אומונותרפיה יש בשלוב קיטורדה ולא בטוח יעזור תודה לך

07/09/2019 | 15:22 | מאת: עליזה בהתלבטות

סרטן שחלה מ2013 עברתי ניתוח טיפול טקסול וקרבו אוסטין דוקסיל טקסול שבועי פעמיים הקרנות לאחרונה הופסק אולפריב לקחתי חודשיים וחצי מרקר 850 כרגע מתלטת על אימונותרפיה האים זה יועיל לי.בלוטות לימפה ורקמה הצמודות לעמוד השדרה מבקשת המלצה ממך

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2020 | 20:46 | מאת: סרטן שחלות

מה הפורטוקול שלנגמזר וקרבופלטין

הטיפול האימוני עדיין לא הוכח כיעיל בסרטן השחלה, הנושא נבדק כעת במחקרים. אם הוצע לך מחקר- כדאי מאד להשתתף. פרוטוקול הטיפול הכימי מופיע בכל מיני צורות, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

אני בטיפול אולפאריב (LYNPARZA ) כבר כחודשיים. עקב ירידה הדרגתית של ערכי כדוריות הדם האדומות וערך ההמוגלובין: WBC=2.83 RBC=2.76 HCB=8.81 HCT=25.74 היות ובעירוי ברזל הרגשתי רע מאוד, מבקשת לדעת האם ניתן להיעזר בנטילת תוסף ברזל כל שהו, האם אין התווית נגד לטיפול עם אולפאריב? תודה רבה על התשובה,

לקריאה נוספת והעמקה

אין התווית נגד לברזל, אך הבעיה בד,כ איננה חוסר אמיתי של ברזל אלא פגיעה ביכולת הגוף לנהל את מאגרי הברזל. טיפול בברזל במצבים כאלה אינו יעיל.

02/09/2019 | 21:02 | מאת: RUT

תודה רבה פרופ' וולף על התייחסותך! איזה בדיקה מומלץ לבצע על מנת לקבוע מהי הסיבה לפגיעה ביכולת הגוף לנהל את מאגרי הברזל? אם הפגיעה בייצור כדוריות דם אדומות היא תופעת לוואי של טיפול אולפאריב ונטילת תוספי ברזל לא יעילה במצבי, איזה פעולה היית ממליץ לנקוט כעת ?

שלום אני מטופלת בקרבופלטין + טקסול, ולפני 10 ימים התחלתי לקבל גם אווסטין, אחת לשלושה שבועות. ( סרטן השחלה). את הכימותרפיה אני מקבלת אחת לשבוע (טיפול חד שבועי). בגלל ירידה ברמת הנויטרופילים, נדחה הטיפול הכימותרפי (קרבופלטין+טקסול) בשלושה ימים, מיום רביעי השבוע ליום ראשון בשבוע הבא. האם דחייה זאת עלולה לפגום ביעילות הטיפול? הטיפול שאני מקבלת הוא אחת לשבוע. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין הרבה משמעות לדליה כזו. אם הטיפול הוריד את הספירות הרי שהוא באמת משפיע על הגוף.

30/08/2019 | 00:12 | מאת: אימונותרפיה עליזה

סרטן שחלות שלב 3 משנת 2013 עברתי ניתוח כימו טקסול קרבו דוקסיל טקסול שבועי פעמיים כימו אולפריב בחודשיים האחרונים הופסק כי לא עזר מרקר 1200 האים טיפול קיטורדה אימונותרפיה יכול להועיל תודה עליזה

לקריאה נוספת והעמקה

קיטרודה לבדה בדכ איננה יעילה במצב זה, יש מספר מחקרים הבוחנים את יעילותה בשילוב עם תרופות נוספות. מציע שתבררי אם יש מחקר קליני זמין המתאים לך בביהח בו את מטופלת

10/09/2019 | 10:11 | מאת: עליזה

תודה לך מקרב לב על התשובות המהירות והתיחסות. רציתי רק לשאול במידה והטמורסיפו לא יועיל עים אזה תרופה אתה ממליץ לצרף את האומונותרפיה. גרך אגב מרקר 1500 האיפ טומקסיפן יכול להוריד את המרקר תודה וסליחה על השאלות

אם הטמוקסיפן יעבוד הסמן ירד או לפחות לא יעלה. אין שום משלב עם אימונותרפיה שנמצא יעיל בשלב הזה נגד סרטן השחלה. אימונותרפיה יעילה כיום רק נגד מעט סוגי סרטן. מחקרים שונים בשחלה עדיין לא גילו משלב באמת יעיל. יתכן טמידע חדש יגיע בשנה הקרובה.

23/08/2019 | 19:43 | מאת: דבי

petct גוש 4.2*2.5בשולי אונה ימנית של הכבד FDG בעוצמה גבוהה.ו-נגע ליטי בחוליה D10 המערב את טרנספרס פרוסס את הלמינה ואת הפדיקל של החוליה משמאל מתאים ..תהליך שאתי מה כל זה אומר ומה הטיפול שמצפה ומה הסיכויים ? וההשלכות

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לדעת במה מדובר רק לפי הפט, נחוץ חומר נוסף. האם נלקחה ביופסיה?

21/08/2019 | 11:33 | מאת: ציסטה בראש הלבלב

לאחר CT בטן. US בהדגשה על הלבלב,נמצא חשד לציסטה זעירה בראש הלבלב.מה ניתן לעשות בכדי לקבל מידע מדוייק האם לעשות EUS עם אפשרות לשלוף את הציסטה לקבוע פגישה אתך?אמא ז ל היתה אצלך עם אחותי.לשם ייעוץ בביח איכילוב אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לפנות למכון גסטרו באיכילוב, יש מרפאה ייעודית למעקב אחר לבלב והם עוסקים בדיוק במקרים כאלה

19/08/2019 | 09:40 | מאת: יוסי

שלום,כיצד ניתן להגיע בדחיפות לפרופ וולף גם באופן פרטי אם צריך?

אנא שלח אלי מייל: idow@tlvmc.gov.il

09/08/2019 | 13:40 | מאת: עורי

אבקש עזרה בקביעת מועד קרוב מיידי לפרופ וולף תןדה יורם עינב

09/08/2019 | 13:39 | מאת: עורי

אבקש עזרה בקביעת מועד קרוב מיידי לפרופ וולף תןדה יורם עינב

אנא שלח מייל ישירות idow@tlvmc.gov.il

28/07/2019 | 15:37 | מאת: לילך

שלום, אני מקבלת טיפול כימותרפי - קרבופלטין + טקסול, לטיפול בסרטן השחלה ( שנותח) ומעט גרורות. הטיפול ניתן לי כטיפול אחת לשבוע.( ולא אחת לשלושה שבועות). היום הודיעו לי מבית החולים, כי הטיפול הבא - שהוא השלישי במספר - ינתן לי באיחור של יום, לא ביום הקבוע, אלא באיחור של יום אחד. האם דבר זה עלול לפגום ביעילות הטיפול, בעיקר בשל העובדה שהטיפול שניתן לי הוא שבועי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לדחיה של יום אין משמעות, גם בטיפול שבועי. בברכת החלמה שלמה עידו

22/07/2019 | 01:15 | מאת: מעין

לאחר טיפולים כימותרפים של סרטן צוואר הרחם בפעם השניה בפט סיטי מופיע עדיין קליטה fdg מעט מוגברת בהסננה להאגן מצד שמאל מה זה אומר

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לדעת לפי זה האם מדובר בשארית מחלה או במעין תגובה לטיפול. חייבים להשוות את כל הבדיקות שעשית עד כה ולעיתים צריך להחזור על הבדיקה כעבור כחודשיים.

14/07/2019 | 13:23 | מאת: RUT

שלום פרופ' וולף, אודה לך מאוד על מתן ייעוץ וחוות דעת בנוגע לתופעות לווי של אולפריב. אני כבר 5 ימים עם טיפול אולפריב, מינון 600 מ"ג ליממה והרגשה כללית רעה מאוד: כאבי ראש, בחילות, סחרחורת, חולשה... אתמול גם עלה חום 37.6 (לקראת הערב ירד). בנוסף, אתמול חשתי הפרעות ראייה ... בתודה מראש על התייחסותך, רות

לקריאה נוספת והעמקה

אלו בהחלט יכולות להיות תופעות לוואי של התרופה, מציע לפנות למכון האונקולוגי בו את מטופלת למעקב הדוק.

10/07/2019 | 12:17 | מאת: לימור

שלום, אובחנתי עם סרטן השחלות, עברתי ניתוח בו הוצאו השחלות, צוואר הרחם, הרחם, האומנטום, הצפק נוקה מגרורות אך כרגע נשארו גרורות זעירות ועדינות על גבי המעי הגס והדק. הטיפול אותו אני עומדת לעבור בשלב הזה הוא קבלת כימותרפיה קרבופלטין וטקסול. שאלתי היום את הרופא האם במקום לקבל שישה טיפולים פעם בשלושה שבועות, יש אפשרות שאקבל את התרופות הכימותרפיות פעם בשבוע - כלומר - שליש מנה, כך שבסך הכל אקבל את אותה כמות של תרופה כימותרפית ובאותו פרק זמן, רק באופן מפוצל. אציין כי אני גם סובלת מקרישיות יתר בדם,מורכבת ביותר, כולל apla, וחשבתי שאולי מהבחינה הזאת הדבר רצוי. השאלה שלי היא האם פיצול הטיפול, יכול לפגום בטיפול עצמו, או להקטין את הסיכויים ליעילות הטיפול, או שאין הבדל בתוצאות בין קבלת התרופות בדרך הזאת לעומת הדרך השנייה ( פעם בשלושה שבועות). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש דרך לפצל את אחת התרופות (טקסול) אך מדובר בטיפול קשה יותר. אין שום יתרון בפיצול מבחינת תופעות הלוואי.

10/07/2019 | 13:39 | מאת: לימור

תודה על תשובתך - גם במצב של קרישיות יתר כמו שלי ?

27/06/2019 | 22:53 | מאת: RUT

בת 50 סרטן שד טריפל נגטיב עם גרורה בראות, סיימתי 12 טיפולי TAXOL אחרי בדיקתהCT הוחלט להתחיל טיפול עם תרופה ביולוגית LYNPARZA מינון 600 מ"ג ליממה. מבקשת לדעת כמה זמן מומלץ להמתין אחרי סיום טיפול TAXOL כדי להתחיל טיפול ביולוגי ? בתודה מראש,רות

21/06/2019 | 09:34 | מאת: סרטן

שלום פרופ עידו לאמא שלי גילו את המחלה בלבלב ובכבד היא עכשיו בבית חולים פורים ואנחנו רוצים להעביר אותה למשפחה שלך רציתי לדעת איך עושים את זה והמוקד סגור היום חבל לנו על כל זמן יקר

לקריאה נוספת והעמקה

צרו קשר ישירות, idow@tlvmc.gov.il

19/06/2019 | 12:17 | מאת: עדי

כמה זמן אחרי סיום טיפולי כימו ניתן להיחשף לשמש? ...

11/06/2019 | 20:42 | מאת: רבקה

יש לי סרטן שד גרורתי וקיבלתי הקרנות ממוקדות לגוש בריאה הימנית (5 הקרנות), לאחר מכן הגוש שהיה 1.6 ירד ל0.6 מהו הטיפול שנדרש עכשיו, האם ממשיכים עוד הקרנות כדי לחסל את הגוש לגמרי או שמחכים שהוא ייעלם? הזמן שעבר מאז ההקרנות הוא שלושה חודשים. אני לא שקטה שהגוש עדיין בגוף. בנוסף, אני מקבלת טיפול תרופתי מאז גילוי הגרורות הכולל פסלודקס 500 וכדורי איברנס 125.

10/06/2019 | 11:09 | מאת: עדי

פרופ' וולף שלום , להמתין לתשובתך ? שאלת אותי אתמול האם לפני הפט סיטי האחרון עשיתי הפסקה מאפיניטור .....

31/05/2019 | 20:41 | מאת: טוי

האם בהריון מותר לשהות בבית עם חולה לימפומה המטופל בכימותרפיה?? ממש יש להיזהר?

לקריאה נוספת והעמקה

בוודאי שמותר לשהות בבית החולה, יש להזהר רק ממגע עם הפרשות גוף כמו שתן.

30/05/2019 | 19:13 | מאת: איתי

היי דוקטור, אני וחברים שלי נוהגים לעשות כמה פעמים בשבוע טונה מעושנת, עכשיו אחד מהחברים שלנו אמר לנו שזה לא בריא לעשות את זה כי, בקופסת שימורים יש חומר שנקרא BPA, והוא שולג לטונה עם מעשנים אותה, רציתי לדעת האם זה נכון, ואם זה נכון זה הפורום הנכון לשאול את זה, וגם האם אפשר לעשות בדיקת דם או שתן שתראה אם החומר הזה נמצא בכלל בדם שלי, וגם האם זה הפורום המתאים בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ממש מכיר את וגם אינני מכיר דרך לבדוק את החומר בבדיקות דם או שתן, מניח שכל דבר צריך להעשות במידה ואז איננו מסוכן.

29/04/2019 | 14:18 | מאת: עדי

בת 43 , נשואה , אמא לשני ילדים בני 10 ו12 , אינה עובדת יותר .חולת de NOVO , המחלה התגלתה ב2017 בשיא עוצמתה עם גרורות לעצמות . כקן ראשון קבלתי לטרוזול ופלבוציקליב לאחר שעברתי כריתת שחלות , במשך שנה וחצי . לאחר הפסקת היעילות של הטיפול הנל , עברתי לטיפול קו שני באמצעות פסלודקס ואפיניטור מזה 5 חודשים . בתקופה זו ביצעתי פעמיים pet ct שדיווח על תגובה טובה לטיפול . מאידך , מאז תחילת הטיפול הסמנים עולים בהתמדה והגיעו לערכים גבוהים : ca-15-3 היום 1400 . cea היום 220 ca-125 היום 37 ca-19-9 היום 11 איך זה יתכן שמצד אחד יש תגובה טובה לטיפול ומצד שני הסמנים עולים בהתמדה במשך כל זמן של הטיפול הנוכחי ? בטיפול הראשון שקבלתי , ככל שה pet ct דיווח על תגובה טובה לטיפול , הסמנים הלכו וקטנו והגיעו לערכים התקינים . האם פרט לגרורות בעצמות , יתכן ויש בגופי גרורות נוספות באיברים אחרים שלא התגלו ב pet ct ? והם אלה שגורמים לעליה בסמנים ? תודה רבה ,

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ יש קשר בין הסמנים לבין מצב המחלה. בדיקות הדמייה לא תמיד מראות היטב את מה שקורה בעצמות- אבל לפעמים אנחנו רואים אי התאמה ובמקרים כאלה בכל זאת סומכים יותר על הפט.

09/06/2019 | 09:40 | מאת: עדי

שלום פרופ וולף , אני מטופלת באיכילוב מאז מרץ 2017 . בהמשך למכתבי אליך מ29.4.19 : היום , אני מרגישה מאד לא טוב , ירדתי במשקל , מותשת לחולוטין , בטן נפוחה וכאבים , שעול יבש מציק , עייפות מוגברת , מתקשה לישון , עברתי גם שבר בקרסול ככל הנראה בגלל הגרורות בעצמות , מתקשה בפעולות פשוטות , מראה חולני וצבע העור חיוור לחלואין . למרות כל אלה , הפט סיטי מלפני כמה ימים מציין תגובה טובה לטיפול ! להזכירך , אני בטיפול קו שני עם אפיניטור ופסלודקס מזה 5 חודשים . בתקופה זו ביצעתי 3 פעמים פט סיטי שדיווח תגובה טובה לטיפול . למרות זאת מצבי הולך ומדרדר , אנזימי הכבד עלו בהתמדה והם חריגים למדי , טסיות 90 , המוגלובין 8.5 , והסמנים בשמיים !! מאז תחילת הטיפול באפיניטור ופסלודקס , אז הערכים של הסמנים היו סבירים ונמוכים , הם עלו מאד והיום הם : CEA - 445 CA-15-3 - 2160 CA - 46 CA-19-9 - 14 כיצד יתכן שעם סמנים כאלה הפט סיטי האחרון כמו גם הקודמים מדווחים על תגובה טובה לטיפול . למה אני מרגישה כל כך רע כפי שציינתי ? האם יתכן וחליתי בסרטן מסוג חדש שאינו מגיב לאפיניטור ופסלודקס ושלא התגלה עדיין בשום הדמיה , והוא זה שגורם להרגשתי ולעליה הדרמטית בסמנים ? יש לי הרגשה שבשורות לא טובות בפתח, האם זו ההתחלה של הסוף ? פרופ' וולף , כיצד ממשיכים ? יש בכלל עוד מה לעשות ?

האם הפסקת את ה אפיניטור לפני ביצוע בדיקת הפט?

09/06/2019 | 15:31 | מאת: חולת סרטן שד גרורתי לעתמות

שאלתי ואמרו לי שאין צורך להפסיק אפיניטור לפני ביצוע פט סיטי . כך נהגתי ב3 הבדיקות באחרונות מאפריל 2019 עד עכשיו

שאלה יוצאת דופן.. הכלבה שלי מקבלת טיפול כימותרפי מזה מספר חודשים לטיפול בלימפומה. זריקות של וינקריסטין- בהתחלה בתדירות אחת לשבוע, כעת אחת לחודש. בנוסף מקבלת כדור לוקראן יום כן-יום לא. נאמר לנו להיזהר לא לגעת בתרופה ביד חשופה ולהימנע משתן/צואה. אני בהריון, שבוע 6, היום היתה סיטואציה בה עמדתי בתוך שלולית שתן שלה ברגל חשופה, רק אחרי 2 דקות לפחות קלטתי מה קורה ושטפתי את הרגל במים וסבון . מה יכולות להיות ההשלכות??? אני בהיסטריה ולא יודעת מה עלי לעשות?? זריקת וינקריסטין האחרונה היתה לפני כשבועיים וחצי. לוקראן נוטלת קבוע. האם מומלץ להפסיק את הטיפול של הכלבה בהתחשב בהיותי בהריון??

לקריאה נוספת והעמקה

מכיוון שהזריקה הייתה לפני שבועיים ומכיוון שכל החשיפה היתה קצרה ועקיפה ביותר לא סביר שנחשפת לאיזושהי כמות רלבנטית של וינקריסטין. לא נראה שיש סיבה לדאגה בברכה עידו

שלום, לאחר הוצאת נגע מכתף ימין, נתגלה בביופסיה גידול סרטני. עשיתי PET-CT.והתוצאות בקובץ המצורף. אשמח לקבל מענה מה מעידות התשובות..רוב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

אינני רואה קובץ מצורף

אשמח לקבל מענה בתקווה שהקובץ מצורף.. תודה רבה

מצורף

PET-CT הנדון:ח להלן ממצאי בדיPET-CT עם FDG סיבת ההפניה: לאחר ביופסיה של עור בכתף ימין - B CELL LYMPHOMA. בוצעה בדיקת PET/CT כל גופיבמערכת היבריד במכשיר מדגם Ingenuity TF מתוצרת חברת Philips עם רגיסטרציה בו זמנית של חתכי ה- PET ו- CT. הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידית ועם מתן חומר ניגוד בשתייה. חומר רדיואקטיבי: המטופל קיבל 13.00mCi של FDG ו 115.00cc של אומניפק. השוואה לבדיקה קודמת :אין ממצאים: לא הודגמה קליטה פתולוגיות בעור של הכתף ימין או על פני העור בשאר הסריקה. ראש-צוואר: להזכיר כהערכה של הממצאים במח עלולה להיות מוגבלת. עד כמה שניתן לדון-ללא קליטות פתולוגיות וללא ממצא מוקדי גס. ללא לימפאדנופתיה בתחנות הצוואר. קליטה מעט מוגברת באזור הנזופרינקס ללא ממצא מורפולוגי ברור. עיבוי רירית בסינוס מקסילרי משמאל. בית חזה: ללא לימפאדנופתיה בתחנות המיצר או שערי הריאות. ללא קליטה פתולוגית בפרנכימת ריאות. ללא עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. ללא קליטה פתולוגית בקשריות לימפה אקסילריות. בטן ואגן: כבד בגודל תקין, מרקמו אחיד, ללא קליטות פתולוגיות. טחול בגודל תקין, ללא קליטות פתולוגיות. ללא קליטה פתולוגית באדרנלים . כליות בגודל תקין, ללא עדות להידרונפרוזיס או אבנים. ללא קליטה פתולוגית בפרנכימת הלבלב. ללא עדות ללימפאדנופתיה לאורך רטרופריטונאום, באגן או במפשעות. כיס השתן במילוי תת אופטימלי, לא ניתן לדון עליו. שלד: ללא קליטות פתולוגיות. ללא עדות לתהליכים אנטומיים חשודים. לסיכום: לא זוהה תהליך שאתי קולט FDG ביתר בתחום הרזולוציה שיטת ה-.PET דר' נכבד/ה, הבדיקה בוצעה בתאריך: 22/04/2019 מתוך 2

התשובה תקינה לחלוטין

16/03/2019 | 17:54 | מאת: אוהד

שלום, רציתי לדעת מה מסוכן יותר לגוף - אלכוהול או כדורים פסיכיאטריים. אלכוהול- וודקה, בירה, וויסקי 4-5 פעמים בשבוע כדורים פסיכיאטריים- ציפרלקס / לוסטרל / למיקטל / סרקוול , באופן קבוע .. וכדור שינה כל לילה (בונדרומין / סטילנוקס ). ברור לי ששתי האופציות מסוכנות לגוף (כבד, לב, מוח, כליות וכו׳..) השאלה שלי- מה מבין 2 האופציות (אלכוהול/כדורים) מהווה סכנה יותר גדולה לגוף תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קשה מאד לדעת, כדאי להימנע משתי האפשרויות. מבחינת סרטן נראה כי אלכוהול מסוכן יותר.

04/03/2019 | 18:41 | מאת: נימר

סרטן לבלב גרורתי על כבד כימי יכול לרפי או להגיע למצב ניתוח לבלב ?

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ כאשר יש כבר גרורות בכבד לא ניתן לנתח, למעט מקרים יוצאי דופן ולאחר תגובה ממושכת מאד וטובה לטיפול כימי.

27/02/2019 | 19:33 | מאת: ליסה

שלום כמה זמן לוקח עד שאיברנס 125 מייג מתחיל להשפיע בגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

בדכ כמה שבועות בהצלחה עידו

27/02/2019 | 20:15 | מאת: ליסה

אני מטפלת בקשישה בת 73 בתחילת הטיפול של איברנס 125 מייג זו היום התשיעי נתתי לה בבוקר כדור והקיאה זרקה לפח מרוב לחץ לא שמתי לב אם הקפסולה הייתה שלמה או שנקרעה אז נתתי לה חדש אחרי רבע שעה האם מקרה זה נחשב למנת יתר יש חשש שזה יפגע בה?

22/02/2019 | 18:05 | מאת: אילנה

חולה בסרטן שד גרורתי מזה שנתיים .מטופלת בקו שני באמצעות אפיניטור +פסלודקס . בגלל כאבים עזים בצוואר נשלחתי לעשות mri של האזור . כעבור יום-יומיים אני צריכה לעבור petct . שתי הבדיקות הן עם חומר ניגודי - אני מניחה שונה זה מזה . האם זה אפשרי ? האם החומר הניגודי שמוזרק ב mri ונשאר בגוף זמן מה , לא יפריע לי לבצע בסמוך גם petct ? מהו הזמן המומלץ להשאיר בין בדיקה לבדיקה בגלל חומרי הניגוד השונים ? תודה רבה ,

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה לבצע אפילו באותו יום את שתי הבדיקות

22/02/2019 | 10:09 | מאת: לי

שלום, האם טיפולי כימותרפיה שנועדו לטיפול בסרטן השד, עשויים לגרום לנזק לטווח הארוך למטופלת שסובלת מ- Intestinal metaplasia? האם יש סיכון שהכימותרפיה תפגע לטווח הארוך בתאים בקיבה וחלילה תגרום להתפתחות סרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

הכימותרפיה אינה מילה הסיכון לסרטן במעי אי בקיבה. בברכה עידו

20/02/2019 | 14:01 | מאת: משה

שלום. אושפזתי בבית חולים לאחר חום וחולשה של כמה חודשים . עשו לי CT ומצאן בלוטה נפוחה אגנית משמאל . יש לציין שעשו לי בדיקת מוח עצם ויצא תקין , באמצע האישפוז הגיע תוצאות מקופת חולים על זיהום Q פיבר שהבית חולים לא ממש מתייחס לזה הם מתעקשים שולי זה מחלת הסרטן .עד כמה שקראתי והבנתי הזיהום הזה כן מנפח בלוטות לימפה . שלחו אותי לביופסיה ושמח לתוצאות ולפעינוח של עוד מומחה , הם כותבים שזה חשש ללימפומה . התוצאות ביופסיה הם: אני normal nodal architecture is not recognized there is a difuse inflitrate by small and medium sized apopotic cels are seen the typical cells are seen for cd3 and do not stain for cd20 the mib-1 proliferation index is approx 40% the picture raises the possibility of T-cell limphoproliferative disease but insufficient for definite diagnosis additiional ihc stain pending

לקריאה נוספת והעמקה

מציע להתייעץ עם המטולוג, לימפומות מטופלות ע"י המטולוגים ולא אונקולוגים. בברכה עידו

26/01/2019 | 15:21 | מאת: בירור

בעלי נשא ל BRCA. איזה בירור רוטיני היית ממליץ לו לעשות? PSA? עוד משהו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין היום הנחיות ברורות לגבי מעקב אחר גברים. ההמלצה היא מעקב כמו כל שאר האוכולוסיה.

18/01/2019 | 19:02 | מאת: דנה

שלום דודה שלי סובלת מסרטן שד גרורתי שהיתפשט לכבד ולעצמות לוקחת לטרוזול באופן קבוע מזה שנה עשתה סיטי בפעם השלישית מלפני יומיים והנה התוצאות: סיטי בטן ואגן כבד עם נגעים היפודנסיים מרובים בגדלים שונים שמתאימים לפיזור משני גדלו והופיעו חדשים נצפו נגעים אוסטאו-סקלרוטיים בחוליות גביות וחוליות מותניות ועצמות האגן ללא שינוי משמעותי סיטי חזה בלוטת לימפה סובקרינרית בגודל 3.6 *2 גדלה מבדיקה קודמת קשרית לימפה בגודל כ - 22 *12 מיימ בית שחי שמאל שקטנה לעומת הבדיקה הקודמת לסיכום החמרה משמעותית בפיזור משני לכבד גרורות בשלד ללא שינוי מהותי בלוטת לימפה סובקרינרית גדלה מלאות בשד שמאל ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת קיבלה מרופא האונקולוג תרופה חדשה בשם אייברנס ועדיין מחכים לאישור מקופת החולים האם אייברנס ביחד עם לטרוזול יכולים לשפר את המצב ? היא עם תיאבון ירוד מרגישה טעם מר בפה אבל אוכלת איכשהו בנוסף מקבלת זומרה פעם בחודש לאחרונה מרגישה סחרחורת האם ההחמרה במצב של הכבד יכול לגרום לסחרחורת או שאין שום קשר ? אשמח אם אקבל תשובות לשאלות

לקריאה נוספת והעמקה

איברנס בהחלט יכול לעזור ולשפר את המצב. לגבי הסחרחורת כדאי לברר מה סיבתה, בדכ לא קשור ישירות לממצאים בכבד.

26/01/2019 | 21:07 | מאת: דנה

אילו תופעות לוואי שכיחות יש לאיברנס 125 מייג האם כל אחד חש בתופעות חמורות כגון ירידה בכדוריות הדם הלבנות וחולשה של מערכת החיסון ? ברגע שמרגישים בתופעות חמורות האם מפסיקים מיד עם התרופה? או שאפשר להפחית את המינון?

ירידה בספירה היא אכן תופעת לוואי מוכרת. מציע שתקבלו הנחיות מדוייקות מהרופא המטפל.

03/02/2019 | 19:11 | מאת: דנה

שלום רופא המשפחה שלח בקשה לאישור התרופה אייברנס 125 מייג מקופת החולים והבקשה נדחתה לטענתו את התרופה נותנים כטיפול ראשוני לא הבנתי האמת מה הוא אמר אמר שינסה שוב לקבל אישור התרופה קיימת בסל התרופות מזה שנה ורופא האונקולוג אישר את התרופה אז למה קופת החולים לא מאשר ? היא תיקח את זה יחד עם לטרוזול שהיא לוקחת כבר מזה שנה

התרופה מאושרת לקו טיפול ראשון עם לטרוזול (או תרופות דומות לו) או לקו טיפול שני עם פסלודקס. האונקולוג המטפל יוכל לסייע מול הקופה.

13/02/2019 | 19:30 | מאת: דנה

ברגע שאיברנס 125 מייג גורם לתופעות לוואי חמורות כגון חולשה עייפות תיאבון ירוד דיכאון ירידה במשקל אז מפסיקים עם התרופה ? או מפחיתים את המינון?

בדכ מנסים להפחית מינון. זו תרופה מצויינת וחבל לוותר עליה בקלות.

שלום, מדוע עושים הקרנות? לא היה עדיף לתת עוד מנה של כימותרפיה כדי להרוג את מה שעוד נשאר? היינו בפגישה עם מומחה לרדיותרפיה והפחיד אותי כל העניין של הקרינה... למה צריך לתת במשך חודש כל יום הקרנות?? קרינה של 40 גריי - חשכו עיניי. יכול להיות שהכימותרפיה הפסיקה להשפיע? מדובר בבת שלי.

לקריאה נוספת והעמקה

מציע להתייעץ עם המטולוג, היתרון של קרינה הוא המיקוד באזור החולה ומתי טיפול מצוין מקומי

13/01/2019 | 19:06 | מאת: אבי

שלום דר, האם מקובל לתת הקרנות בסיום טיפולי הכימו לסרטן מסוג זה? היה גידול בבית החזה 10 ס"מ..

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים כן, יש להתייעץ עם המטולוג המטפל.

08/01/2019 | 16:34 | מאת: ליסה

שלום האם טיפול בזומרה יכול להעלות את רמת הסוכר בדם?