פורום טיפול בסרטן

הפורום יענה על שאלות מקצועיות בנושא הטיפולים בסוגי הסרטן השונים, בין אם מדובר בטיפולים בקרינה ובין אם מדובר בטיפולים כימותרפיים, טיפולים בכאב או טיפולים בסרטן באמצעות רפואה משלימה. הפורום יתייחס לשאלות מהם החידושים בתחום, מהן תופעות הלוואי כתוצאה מהטיפולים השונים וכיצד ניתן להקל עליהן. כמו כן, ניתן לשאול שאלות בנוגע לתהליך שעובר המטופל במהלך הטיפול, וכן שאלות בנוגע לטיפול תומך במטופלי סרטן. .
305 הודעות
296 תשובות מומחה

מנהלי פורום טיפול בסרטן

27/11/2020 | 19:28 | מאת: יהודה

שלום לפני חצי שנה עברתי ניתוח להסרת גידול 8 מ"מ מהמעי הגס ןכריתה של 7 ס"מ מהמעי.ללא צורך בטיפולים והקרנות.לאחר 5 חדשים נעשה לי פטסיטי והתגלה נגע של 2.6ס"מ על אונת הכבד ללא גרורות .מקבל 4 טיפולים כימותרפים שגורמים לעצירות וגם צורך ליציאות מרובות,המעי לא מתנקה,למרות שלוקח קלונקס ואוכל מוצרים שונים למניעה. האם מוצר שנקרא פסיליום יכול לעזור. תודה על תגובתך.

ממליצה לקחת מרככי צואה סביב ימי הטיפול. התרופות נגד הבחילה עושות לעיתים עצירות. לאחר מתן טיפול כימי במידה ומופיעים שלשולים מעל 3 פעמים ביממה ניתן להעזר באימודיום לאחר התייעצות עם אונקולוג מטפל. פסיליום שהם סיבים יכולים לגרום לריבוי יציאות. אפשר לנסות.

18/11/2020 | 15:31 | מאת: לימור

ם, אני לאחר כריתת שחלות+רחם+טפולות+צוואר הרחם, בשל סרטן השחלות. בחזרת מחלה. נשלחתי לבדיקה גנטית של רקמת המחלה, והתוצאה היא - msi-s. מה המשמעות של התוצאה הזאת? האם פירוש הדבר שלא אוכל לקבל קיטורודה? מי כן יכול ומתאים לקבל קיטרודה ? איזו בדיקה נוספת אוכל לעבור, ואיזה טיפול אוכל לקבל לאור התוצאה הזאת?

26/10/2020 | 11:53 | מאת: נילי

שלום, כל כמה זמן ניתן לעבור בדיקת פט סי טי ? מדובר בבדיקה עתידית שלישית, כל פעם בהפרש של שלושה חודשים. האם עצם הבדיקה עצמה לא מסוכנת במידה מסויימת. אני מכירה את השיקול/נימוק של נזק מול תועלת - אבל בכל זאת רציתי לדעת. תודה רבה

בדיקת פטסיטי הינה בדיקה עם קרינה . בזמן המעקב שוקלים את תועלת הבדיקה (לדוגמא במחלה עם סיכויי הישנות גבוהים) לעומת חסרונותיה (ובעיקר בחולים צעירים). ממליצה להיוועץ עם אונקולוג מטפל לגבי היתרונות והחסרונות

07/10/2020 | 23:16 | מאת: אני

שלום, אמי חולת cll, היא עשתה לאחרונה בדיקת אפיון תאים (אחרי שנה של נטילת ונטוקלקס). ההמטולוג אמר שהבדיקה מצוינת ושלא רואים תאים של המחלה בדם. רציתי לשאול מה המשמעות של התוצאה (האם מצביעה על פוטנציאל לריפוי או הפוגה ארוכת שנים), ומדוע היא צריכה ליטול עוד שנה את התרופה אם אין תאים של המחלה בדם? תודה

ממליצה לפנות לפורום המטולוגיה/המטואונקולוגיה.

היי, יש לי תור לגסטרוסקופיה + קולונסקופיה. עשיתי גסטרו לפני 4 שנים יצא תקין. בגדול רק כעת יש לי בעיות... מערכת עיכול תקינה אבל יש לי כאב בתחושה של לחץ על איברים פנימיים.. לא יודעת איך להסביר את התחושה .כאילו מישהו צובט אותי או נושך. פשוט מרגישים כל הזמן כאב עמום.. כאילו הבטן מתפוצצת. באזור שבקו הטבור.אולי טיפה למטה. האם מאחורי הטבור עובר המעי הגס? כשאני ממששת לא ניתן למצוא אזור של כאב נקודתי. מה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות קשור לרחם או שהיא בהרבה יותר ממוקמת נמוך? תודה

שלום, אני כל הזמן הופכת לאנמית עקב מחזור בברזל פריטין נמוך. עשיתי גסטרו לפני 5 שנים יצא תקיןכך הבנתי למרות שיש שם פוליפ. בעיקרון רציתי לדעת אם יש לי ממה לחשוש כי הרופאה מפצירה בי שוב לעשות גסטרו וקולנסקופיה. במשפחה: סבתא שנפטרה מסרטן קיבה. הבת שלה-דודה שלי נפטרה מסרטן וושט. לאבא שלי(הבן שלה) היו פוליפים במעי גס. לא טופל כימותרפית. האם זה אומר שכל 5 שנים אצטרך להיבדק? האם אפשר לעשות בדיקות גנטיות במקום?- אם כן מה לבקש? ממה עוד יכול לנבוע מחסור בברזל? אגב לא נמצא הליקובקטר ואין לי בעיות עיכול ולא חסר לי b12 ולא חומצה פולית. אם לא אקח ברזל אהיה חלשה ואנמית. תודה רבה

ממליצה לפנות למרפאת משפחות במכון גסטרו באיכילוב לביצוע בירור גנטי ומעקב אנדוסקופי מתאים. רפואה שלמה

חולה סרטן המעי הדק, עבר כריתת הגידול לפני כ 8 חודשים , ומקבל טיפול ביולוגי מסוג סומטולין מזה חודש וחצי .בשבוע האחרון מרגיש המטופל תשישות עזה המתבטאת ברצון לישון ולנוח . האם תופעה זו שכיחה ? האם תופעה זו יכולה להעיד על בעיה בטיפול ?

שלום, מציעה לפנות לאונקולוג המטפל להערכה קלינית ובדיקת צורך בהדמייה סיסטמית בהצלחה וחתימה טובה

18/09/2020 | 16:01 | מאת: דורון

לאחרונה בצעתי פט סיטי תקופתי למעקב אחר גרורות בכבד,סיכום הסריקה היה:מחלה יציבה. בנוסף יש סעיף שאומר "בע''ש מותני שינויים ניווניים עם מספר קשריות שמואל,בחלקן עם קליטת סומטוסטטין ריאקטיבית" לא מובן לי אם יש ממצאים חדשים לנוכחות המחלה במקום אחר. תודה

קליטה ריאקטיבית בדרך כלל משנית לדלקת ולא למחלה ממארת. יש צורך לעבור על ההדמיה עם רופא איזוטופים כדי לוודא בודאות. ממליצה לפנות לאונקולוג מטפל. חג שמח

17/09/2020 | 12:43 | מאת: אלה

שלום, מהי התרופה הנ"ל, והאם היא ניתנת כבר במרכזים רפואיים בארץ ? תודה

באיכילוב טרם נצבר נסיון עם תרופה זו. היא לא נמצאת בארץ. ניתן לייבא אותה בייבוא אישי או דרך חברת הביטוח.

שלום, רציתי לשאול אם ידוע לך במקרה באלו מרכזים רפואיים בארץ קיימים מחקרים בהם ניתן להשתתף בקבלת קיטרודה, לחולות ללא קשר לנשאות כלשהי או אי -נשאות ? או ללא קשר לתוצאות בדיקת רקמות שאינן מראות מוטציות בגידול? האם ידוע לך על מחקר כזה ? תודה

שלום טליה, באיכילוב יש מחקר המשלב אימונותרפיה יחד עם כימותרפיה לחולות עם סרטן שחלה בקו ראשון (שלא קיבלו טיפול בעבר). יש מחקרים נוספים בקוים מתקדמים כתלות בסטאטוס נשאות. ממליצה לקבוע תור ולשמוע על האופציות. בריאות שלמה, שירה.

תודה על תשובתך. האם אוכל לדעת אלי מי אני יכולה לפנות באיכילוב בעניין מחקרים רלוונטיים למצבי? תודה

מציעה לקבוע תור לחולה חדש במכון. לאחר קבלה על ידי רופא יפנו אותך למתאמת מחקרים המתאימה. בהצלחה.

04/09/2020 | 13:17 | מאת: עליזה

אבא שלי חולה מיזה שנה ו3 חודשים מסרטן הריאה הוחלט על הקרנה ממוקדת האם כדאי

שלום עליזה, זה תלוי במהלך המחלה והקליניקה. לעיתים משתמשים בקרינה כדי להשיג שליטה מקומית במחלה ולעיתים קרינה פליאטיבית לצורך שליטה על דימום. ממליצה להיוועץ באונקולוג המטפל והרופא המקרין לגבי סיכונים. גילו של אביך לכשעצמו לא מהווה התווית נגד. בריאות שלמה.

29/08/2020 | 19:53 | מאת: Tamir

בת 60 רקע יל״ד חלתה בסרקומה high grade בחלל הבטן והאגן MPNSP. הגוש 25 סמ היה דבוק לרחם ולשחלות וגם עירב מעי (סיגמא) הוציאו את הגידול כולל רחם ושחלות וחלק המעי שהיה מעורב. עשתה pet ct והגיעו תוצאות לפיהן נשארו שוליים R2 ללא גרורות הוצע לה הוא כימותרפיה Adriamycin 6 טיפולים שכל טיפול 75 מ״ל. הטיפול אם תגובה טובה לגידול? יש טיפול טוב יותר/ יעיל יותר שהוא לא כימו? גם מחוץ לסל אחוזי הריפוי טובים? תודה רבה

שלום, זה הטיפול הכימותרפי המקובל במחלה מסוג זה. ממליצה לפנות לאונקולוג המטפל לגבי בדיקה מולקולרית והסבר על יעילותה במקרה זה.

29/08/2020 | 21:12 | מאת: Tamir

היי ותודה על המענה המהיר. האם גם הקרנות יעילות? או אולי טיפול ביולוגי? ואשמח לדעת לגבי אחוזי הריפוי באופן כללי כמובן

29/08/2020 | 21:18 | מאת: Tamir

ושאלה אחרונה ברשותך. אין אפשרות לנתח מה שנשאר? לפי מה שאמרו נשארה שארית בחלקו האחורי של האגן

27/08/2020 | 20:03 | מאת: איילת

שלום, האם ידוע לך מהם הקריטריונים לקבלת קיטורודה לטיפול בסרטן השחלה חוזר על פי הוראות סל הבריאות ? האם על פי קריטריונים שונים זכאיות חולות סרטן השחלות לקבל את הקיטרודה ? תודה

קטרודה נמצאת בסל לחולת שחלה עם msi-h. יש כיום במרכזים הגדולים (לדוגמא באיכילוב) ניסויים קלינים המשלבים אימונותרפיה עם תרופות נוספות לטיפול בהשנות סרטן שחלה. ממליצה לפנות לאונקולוג המטפל לצורך הפנייה במידת הצורך. בהצלחה.

06/08/2020 | 07:33 | מאת: סוזי

שכחתי להוסיף כי כעת אני לא מקבלת שום טיפול הקשור למחלה, למעט הזרקת קלקסן קבועה, אותו אני מקבלת עוד לפני גילוי המחלה, ואכן באזור ההזרקה (בבטן, מצידי הטבור).יש לי לאחרונה כאבים. תודה

שלום, מציעה לפנות לאשפוז יום או לרופא במכון האונקולוגי המטפל לבירור חום. רק לאחר שלילת זיהום אפשר לייחס את החום לגידול עצמו ולפעמים לטיפול. בריאות שלמה

05/08/2020 | 21:55 | מאת: סוזי

שלום אני חולה בסרטן השחלות ושמתי לב לאחרונה שיש לי מדי יומיים (כלומר יום כן ויום לא), בשעות הערב, חום שנע בין 37.6-37.7 והתופעה היא רק בשעות הערב. חוץ מזה אין לי שום סימנים נוספים למעט כאבים מסויימים במפרק הכתף. לקראת השעות הקטנות של הלילה החום עובר. האם יכול להיות שתופעה זאת קשורה למחלה הבסיסית - סרטן? האם תופעה כזאת של עליית חום לסירוגין- חום לא גבוה, אבל מורגש, מוכרת בתחום של חולים אונקולוגים? תודה

04/08/2020 | 10:34 | מאת: אבנר

שלום לפני כ 9 שנים עברתי כריתת ערמונית בעקבות סרטן,ונמצא פריצה מיקרוסקופית והסננה קלה סביב העצבים הסמוכים PSA מינימלי כל השנים,אבל בשנה האחרונה נמצאו: קשרית איזואקואית בבלוטת התריס, ובארט בוושט. האם יכול להיות שמתפתח אצלי גרורות? אם כן-איזה בדיקה נדרש לעבור?

ממליצה על ביצוע US צוואר למעקב אחר קשריות בבלוטת התריס כמו גם גסטרוסקופיה תקופתית ומעקב רופא גסטרו אחר הבארט אסופגוס. על פניו, לא נראה כי יש קשר לממאירות הערמונית. רפואה שלמה

שלום רב דר,לפני חודשיים הבחנתי בנפיחות בגב באזור סקפולה ימין שריר הרמבואיד נשלחתי לאמאראי דופן בית חזה יצא שהגוש שומני ללא תהליך שיאתי ספק ליפומה קטנה.נרשם גם נמצאו מס קשריות לא מוגדלות בשחי.1.האם קשריות אלו זה ממצא תקין או מצריך משהו?? לפני 3 שנים עשיתי ממוגרפיה עקב תחושת הפרעה בלבישת חולצה צמודה והזזתהזרוע הרגשתי הפרעה בשחי ושרחב יותר משמאל.נשלחתי לממוגרפיה בזמנו שהראתה בירדס 1 בשני השדיים והיתה תקינה. 1.האם הקשריות של עכשיו הלא מוגדלות הם קשורות להרחבה ולהפרעה בשחי מאז?2.האם בירדס 1 תקין ומראה רק שומניות בחזה?מציינת שבשנים האלו לעיתים היה יוצא לי מעט שומן מהפטמה בלחיצה.מה זה? האם זה קשור לשומן בגב שהבחנתי בו רק עכשיו או שהתפתח עכשיו? 3.האם הקשריות לא מוגדלות זה ממצא תקין??תור רחוק אודה לתשובותייך.סליחה על מס השאלות אך ברצוני להבין את מצבי.

שלום ממליצה לפנות למעקב של כירורג שד. על פניו, תשובת ההדמיה אינה מדאיגה ולא נראה כי מדובר בממאירות. יש להמשיך לעקוב ולשקול הדמייה נוספת לפי הסיפור הקליני

דר רק שאבין לפנות לכירורג בגלל האמאראי על גוש בגב או בגלל הקשריות והסיפור בית השלי?לא הבנתי למה את ממליצה.ניתן לי עוד חצי שנה שוב אמאראי עי האוטופד האונקולוג.האם מלבד זה צריך כירורג ובשביל מה בדיוק?הקשריות שנמצאו זה תקין?

כוונתי דר אם את ממליצה כירורג שד בגלל הגוש או הקשריות או סיפור השחי הרחב ותחושת האי נוחות?בנוסף נכתב באמאראי הומרוס מקורב ודופן בית חזה.מה זה אומר בבקשה אודה על תשובותייך.

25/07/2020 | 17:32 | מאת: בן

יש לי ניתוח שנקרא בקע כלוא בקע במפשעה הניתוח ב4 לאוגוסט עשיתי בדיקות דם לפני כמה ימים ומשום מה יצא גבוהה נמוך האם זה קשור לבעיה שבגללה אני צריך לעבור ניתוח בגלל זה יצא גבוהה נמוך יש שייכות ‏ALT GPT 53 ‏FIBRINOGEN CALCU7 716 ‏MCV 96 ‏MCH 31.6

עדיין איני רואה סמני סרטן בדם

25/07/2020 | 09:37 | מאת: NOT_FOUND

בקובץ שמצורף קיים בדיקה לנוגדנים סרטן אשמח לדעת איזה מהבדיקות הוא הנוגדן

איני רואה קובץ מצורף. האם הכוונה לסמני סרטן בדם?

25/07/2020 | 12:03 | מאת: NOT_FOUND

כן

אנא ציין את הסמנים. איני יכולה לראות את הבדיקה

25/07/2020 | 09:31 | מאת: NOT_FOUND

ALT GPT 53 FIBRINOGEN CALCU7 716 MCV 96 MCH 31.6

מציעה לפנות לרופא שהפנה לבדיקות. רפואה שלמה.

25/07/2020 | 12:05 | מאת: NOT_FOUND

היא אומרת שזה בסדר הרבה אומרים לי שזה לא בסדר למי להאמין

מציעה לחזור על הבדיקות שוב בעוד חודש.

24/07/2020 | 09:06 | מאת: רמי לוי

יש בגופי סרטן וושט-כיבה. גרורה לכבד מה הטיפול הנכון מיטבי בסרטן הכבד בברכה

הטיפול בסרטן ממקור ושט קיבה מבוסס על כימותרפיה עם 5fu ותרופה נוספת ממשפחת הפלטינום- ציספלטין או אוקסליפלטין. במרכזים הגדולים קיימת גם אופציה של מחקר קליני בשילוב עם אימונותרפיה.

20/07/2020 | 19:50 | מאת: בן

להלן ממצאי בדיקת MRI מח ללא ועם חומר ניגוד: השוואה- אין סיבת הפניה:שאת האשך ממצאים: פרנכימת המוח תקינה פרט למוקד סוספטיביליות קטן פאריטלי ימני העשוי להתאים לקברנומה או מיקרודימום קטן. ללא רסטריקציה ברצף דפוזיה. ללא האדרה פתולוגית. חדרי המח, חריצים וציסטרנות תקינים ותואמים לגיל הנבדק. ללא עדות לדימום, סטיית קו אמצע, אפקט מסה או הידרוצפלוס. מדור אקסטרה אקסיאלי תקין, ללא דימום או מסה. ארובות עיניים שמורות. סינוסים מאווררים היטב. flow voids אינטרה קרניאלים ללא ממצא מיוחד. לסיכום: ללא עדות לפיזור משני או לממצא חריף ברוך השם אין גרורות למוח לא הבנתי מה המשמעות של קברנומה זה מסוכן זה מחייב בדיקת רופא ? אשמח לעזרה בבקשה

cavernoma הינה פגם וסקולרי. יתכן שמדובר בממצא אקראי ואין לו משמעות קלינית. יש להתייעץ עם האונקולוג המטפל שישקול הפנייה לנוירוכירורג במידה ויש קליניקה או סימפטומים בגינם בוצע MRI מח. אכן אין גרורות וזה תמיד מאוד משמח.

20/07/2020 | 20:57 | מאת: בן

תודה רבה על התשובה המהירה mri בוצע בהחלטת אונקולוג לצורך בדיקה שלא נשלח גרורות למח אני מאוד שמח שאין מילים בנוגע לקברנומה יש לזה תסמינים שאמורים להרגיש?

לא בהכרח. לפעמים יש ממצא הדמייתי שאין לו שום הסתמנות קלינית. בהצלחה

18/07/2020 | 15:37 | מאת: אביבית

לאחר ניתוח להסרת גידול, נשלחתי לביצוע PET CT בבית החולים בעוד 4 ימים, שאלתי, היות ואני סובלת גם מקנדידה (באזור שבו היה הגידול), האם גם הקנדידה נראית בסריקת הPET ואם כן האם עלולים לפרש זאת בטעות כסרטן. ואם כן מה לעשות למניעת טעות כזאת, הרופאים כל כך עסוקים שאני לא מצליחה לפנות אליהם ולשאול אותם.

שלום, לעיתים ניתן להבדיל בין דלקת משנית לקנדידה לבין גידול ולעיתים זה לא חד משמעי. ניתן להעזר בבדיקות עזר נוספות - סמני סרטן לדוגמא או אנדוסקופיה במידה ומדובר בקנדידה באיזור ושט-קיבה. המומחים לרפואה גרעינית יציינו בתשובה למה זה מתאים ועל המשך בירור בהתאם. בהצלחה

19/07/2020 | 12:38 | מאת: אביבית

תודה, לא כל כך הבנתי, למה הכוונה דלקת משנית? הגידול היה cscc במפשעה והקנדידה בנרתיק ובאזור (לאחר לקיחת אנטיביוטיקה שלאחר ניתוח), אבל אם לא ניתן להבחין האם זו קנדידה או סרטן וזה יכול להטעות אז מה הטעם בעצם לעשות כעת בדיקה כזו(גם יקרה גם יש בה גם הרבה קרינה)?

מטרת הבדיקה היא לשלול גרורות מרוחקות באיברים אחרים. לא רק בנרתיק. מציעה לפנות לרופא שהפנה לבדיקה, לדיון לגבי נחיצותה. בהצלחה

19/07/2020 | 17:08 | מאת: אביבית

תודה רבה

12/07/2020 | 01:35 | מאת: דואג

היי הרגשתי למשך חודש כאב באחד השדיים כל לילה למשך כמה דקות (3), ואז עברו 14 שבהם לא הרגשתי בכאב, אבל היום הכאב בשד חזר, אז מה הבעיה? תודה

מציעה לפנות לבדיקת כירורג שד ובהתאם לתוצאות הבדיקה והמלצות הרופא לשקול גם US שד. בהצלחה

11/07/2020 | 18:15 | מאת: לאה

בת 73 – התגלה סרטן שד טריפל נגטיב בגודל כ-4.6*2.5*3.5ס"מ בתאריך 9.2019 לאחר שנים של מלאות ריקמתית בגודל של כ2.5 סמ על מיטת הניתוח של כריתת גוש קודם לפני 20 שנה שנבדקה והיתה שלילית בעבר. התחיל טיפול כימוטראפי ב1.3.2020 לצמצום לפני ניתוח עקב מעורבות של שריר הפקטורליס .4 טיפולי AC פעם בשבועיים טיפול עד 7.4.20 – נערך אולטראוסואנד ב19.5 נראה צמצום של הגידול ל1 ס"מ. הומשך ב8טיפולי טקסול פעם בשבוע נעשה אולטרא וסאונד ב.1.7 הגידול גדל ל3.4 ס"מ על 1.5 ס"מ ללא גבולות ברורים- האונקולוג טוען שהגידול חזר ויש צורך בניתוח דחוף לאחר בדיקת הmri שאלה: האם גידול יכול תוך חודשיים לגדול גדילה כלכך גדולה?.של כ3 ס"מ? האם אולטראוסאונד זאת בדיקה שיכולה לאפיין את הגידול? במידה ולא ניתן לנתח עקב המוערבות של שריר הפקטורליס- מה פרוטוקול הטיפול במיקרה הנ"ל? האם ניתן לחזור לAC? מה ניתן לעשות בנידון?

שלום, מציעה להשלים בדיקת mri על מנת לאפיין את מעורבות שריר הפקטורליס. על פניו, יש מקום להפנות בדחיפות לניתוח לאור העדר תגובה לטיפול בטקסול. גידול מסוג טריפל נגטיב לעיתים מתחלק מהר (כתלות במדד הפרוליפרציה ki67( ולעיתים יש התקדמות גם תחת טיפול כימי. עדיין, מטרת הטיפול היא ריפוי. בברכת בריאות שלמה, שירה.

05/07/2020 | 17:02 | מאת: שלי

שלום, רציתי לשאול אם ניתן לדחות טיפול בגמזר בשבוע? את טיפול מס' 6 ? אני מקבלת טיפול משולב של גמזר + קרבופלטין , בשל התקדמות המחלה. אני מאוד חלשה, וכן הנויטרופילים נמוכים כרגע. יתכן שעוד יומיומיים הם יעלו למצב שמאפשר קבלת טיפול, כפי שקרה בעבר. כאמור - טיפול מס' 6 מתוך 8 טיפולים צפויים. הטם יכול להגרם נזק מדחייה של שבוע בטיפול 6 ? (בינתיים לא דחיתי טיפול זה בעבר). תודה.

אין בעיה עם דחיה כאשר היא נגרמת בגלל ירידה בספירה. מסוכן לתת כאשר הספירות נמוכות.

הומלץ לאחותי להחדיר פורטקאט כשבועיים-שלושה לפני הטיפול הכימותרפי בנימוק ש"האביזר צריך לנוח בגוף שבועיים לפני הטיפול". זה נשמע לי מוזר. האם המידע הנ"ל נכון? כמה זמן לפני הטיפול מקובל/מומלץ לשים את ה-פורטקט שנועד למנוע ממנה את הדקירות מחדש בכל פעם.

ניתן להשתמש בפורט כ-3 ימים לאחר הכנסתו במידה והפרוצדורה עוברת במהלך תקין. ממליצה לפנות לרופא מטפל.

20/06/2020 | 03:03 | מאת: שאלה

האם בחור בן 20 , בריא , ללא מחלות רקע וללא מחלות סרטן במשפחה, ולא מעשן צריך לבדוק קולונוסקופיה בלי סיבה רק לצורך גילוי סרטן מוקדם כמו שמפרסמים בטלוויזיה שכדאי? או שזה מגילאים גדולים יותר, אם מגילאים מבוגרים יותר אז ממתי? תודה

אם אין סיפור משפחתי ואין תלונות כמו כאבים או דימום ההמלצה היא לבדוק רק מגיל 50 בברכה עידו

17/06/2020 | 07:00 | מאת: Gregory

מה הם התסמינים או תופעות בכלל של התחלת המחלה בגוף האדם ? תודה מראש על תשובה מפורטת !!

שלום, תסמיני המחלה קשורים לסוג הגידול, מיקומו ופיזור לאברים מרוחקים אם קיים. ממליצה לפנות לרופא המשפחה לבירור במידה ואינך מרגיש טוב. רפואה שלמה.

16/06/2020 | 14:47 | מאת: גוד

שלום דר' תודה על תשובתך שאימצתי את תוכנה ואכן פניתי לרופא גסטרו. אתמול עשיתי קולונסקופיה וגסטרוסקופיה . בקולונסקופיה היה פוליפ ססילי 3 מ"מ שנלקח לביופסיה. בבדיקה של הגסטרוסקופיה : ושט תקין קיבה: תקינה לכל חלקיה. בהיפוך הפונדוס עם כתמים בולטים מעט אדמדמים נלקחו ביופסיות. הקיבה עצמה גמישה ומתנפחת היטב. שאלה: מה הם הכתמים האדומים בפונדוס? מה הם יכולים להיות? האם הכתמים האדומים יכולים להעלות את ca 72.4 לרמה 283? האם לאחר בדיקת גסטרוסקופיה יכולים להיווצר 2 נקודות לבנות בבית הבליעה כמו מוגלה וכשאני בולעת רוק קצת כואב לי. גרגרתי עם מים ומלח. האם אני צריכה לקבל אנטיביוטיקה?

מציע להמתין עד לתשובת הביופסיה, מניח שתהיה תוך ימים ספורים.

06/06/2020 | 07:57 | מאת: גוד

שלום רב, בפברואר 2020 חליתי בהרפס זוסטר הרגשתי רע וחולשה ולא יכולתי לאכול וירדתי במשקל 3 ק"ג.עכשיו לאחר 3 חודשים נשארתי עם מחלה כרונית של עצב מההרפס זוסטר. כרגע אני מרגישה יותר טוב ועליתי 1 ק"ג במשקל. עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה היה בסדר אולטראסאונד אגן קטן היה תקין. הרופא שלח אותי לבדיקות דם לתפקודי כבד, כליות שכולם תקינות וגם לבדיקות מרקרים וביניהם: a.f.p tm = 7.2 ca 125 = 9.2 ca 72.4= 283 ca 15.3 =19.7 ca 19.9 = 37.3 cea= קטן 1.3 מה זה המרקר ca 72.4 שהוא ברמה כה גבוהה? מה עלי לעשות?אילו בדיקות נוספות עלי לעשות.

סמני סרטן לא נועדו לאבחון אלא רק למעקב. הם יכולים לעלות מהרבה מאד סיבות, כולל דלקות וזיהומים. רופא המשפחה צריך להמשיך מעקב וברור.

31/05/2020 | 18:26 | מאת: חולה אונקולוגי

איך אני יכול להיפגש עם פרופ עידו וולף בדחיפות רבה?

אנא שלח מייל למזכירתי meitalg@tlvmc.gov.il

26/05/2020 | 07:57 | מאת: אינה

שלום רב, תוצאות הבדיקה cea 1.8.האם זה תקין? אמא שלי עברה ניתוח כריתת גידול במעי הגס ב8/2011 מאז במעקב. לפני שנה ( וגם לפני כן, מ2011) הערך היה 0.5. האם זה מצביע על הבעיה. בלי קשר נקבעה קולונוסקופיה ב2/6. תודה רבה

ערך זה הוא לחלוטין בתחום הנורמה. כמובן שנדרש מעקב מלא ואין להסתמך רק על בדיקת הדם.

26/05/2020 | 08:56 | מאת: אינה

המון תודה על התשובה המהירה. הכוונה למעקב זה בדיקת קולונוסקופיה נכון? כי במקביל בוצע us בטן והכל תקין. תודה רבה

גם קולונוסקופיה וגם מעקב רפואי

25/05/2020 | 09:10 | מאת: דפנה

דר שלום ותודה מראש, עשיתי צילום חזה כדי להשוות לשנה שעברה עם ממצאים ואין שינוי להלן מה שכתוב: צילום חזה LAT + PA * מעקב בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך : 2019/04/01 * שינויים אמפיזמטיים בשתי הריאות . אין עדות לתסנין . ציור אינטר-סטיציאלי מוגבר על פני שתי הראות . הצללות בפסגות דו "צ - ללא שינוי מהותי . ללא הרחבת המדיאסטינום או שערי הריאות . צל הלב אינו מוגדל . ממצאים: מעקב פולמונולוגי האם זה מראה על סרטן? או על דלקת ריאות??? אני עם קשיי נשימה ביום וכל לילה שמעירים אותי עם כאבים בבית החזה, בגב מאחורה, בצדי הגב, אני מעשנת כבדה עד היום כבר 50 שנה. בבקשה תענה לי האם אני בסוף חיי. תודה רבה.

התשובה לא אפיינית לסרטן אלא יותר לשינויים בגלל עישון ואולי לזיהום.

שד ימין - תבנית סונוגרפית תקינה. לא הודגם גוש סולידי או ציסטי. בית שחי ñ הודגמה בלוטת לימפה עם קרוטקס מעובה 0.7 ס"מ ובאורך כולל של 2.2 ס"מ,ללא שינוי מבדיקה קודמת ממכון חיצוני מ02/2020 . שד שמאל - תבנית סונוגרפית תקינה. לא הודגם גוש סולידי או ציסטי. בית שחי - ב.מ.פ. לסיכום: שד ימין ñ בית שחי ימין כמתואר. BIRADS 3 מומלץ מעקב סונוגרפי בעוד כחצי שנה. שד שמאל - בדיקה תקינה. BIRADS 1

עשיתי לפני חודש רק בית שחי בלי חזה ,כי הרופא אמר להפסיק בדורדורנט ולראות ,לפני כמה ימים עשיתי עם חזה ובית שחי התוצאות אותו דבר העם צריך לבצע ביופסיה אני ממש בלחץ מסרטן למי לפנות לרופא אונקולוגיה?

מאיזה סיבות זה קורה שיש שם דלקת ומרקם שומני?תודה

קשה מאד לדעת בדיוק מה לעשות מבלי לבדוק ומבלי לראות את כלל התמונה. לעיתים קרובות זו רק בלוטה דלקתית, אך מומלץ לפנות לבדיקת כירורג שד.

15/03/2020 | 02:38 | מאת: חדוה

שלום גיסתי חולה במחלת סרטן ראות סוג 4 המצב שלה מדרדר התחיל לה לפני יומיים דימום מהפה וכול הלסת והסנטר יתנפחו במקביל שהיא מקהלת את האף יוצא לה מלא דם קרוש מה זה אומר

לא ניתן לדעת מה סיבת השמן. חייבים לפנות לבדיקת רופא.

הסיבה לביצוע הבדיקה - נפיחות . הבדיקה מכוונת לבית השחי משני הצדדים : בצד שמאל - העור והשומן התת- עורי תקינים . מבנה של השרירים שמור . אין עדות לתהליכים דלקתיים או לקרעים . לא הודגמו תהליכים סולידיים או ציסטיים באזור .ל"ה הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות, בגודל עד 1.6 x 0.5 עם, מ"ס מרקם תקין . בצד ימין - העור והשומן התת- עורי תקינים . מבה של השרירים שמור . אין עדות לתהליכים דלקתיים או לקרעים . לא הודגמו תהליכים סולידיים או ציסטיים באזור .ל"ה הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות, בגודל עד 2.2 x 1.3 עם, מ"ס מרקם שומני, ווסקולריזציה עשירה, מרכזית ( מרקם דלקתי .) ,0( 2,2,0 ) הרופא עשה לי בדיקת דם אין ליקוציטים ואמר להפסיק דורטורנט ועוד חודש לעשות שוב אולטרסאונד של שד ובית חזה ,מפחד שזה סרטן איזה בדיקות כדאי לעשות עוד ?תודה

מציע להמשיך לפי עצת רופא המשפחה, אכן להמתין עוד כמה שבועות ולראות אם הכל חולף

09/03/2020 | 06:16 | מאת: אבי

האם בדיקות דם יכולות להעיד על סרטן על כל סוגיו? כלומר אם עשיתי בדיקות דם ולא היו תוצאות חריגות הכל בסדר? לפעמים אני פרנואיד ומכניס לעצמי לראש שאני מרגיש דברים בגוף ונכנס לסרטים ועשיתי בדיקות דם לאחרונה והרופא לא דיווח על משהו חריג חוץ מברזל נמוך

בדיקות הדם הרגילות לא נועדו לאבחון סרטן ולכן בד"כ אין שום קשר בינן לבין הימצאות סרטן. כדאי לברר את סיבת הברזל הנמוך- אנא פנה לרופא המשפחה שישלים את הברור.

12/02/2020 | 17:35 | מאת: לימור

שלום, בקרב הרופאים, כולם, רווחת דעה שפעילות גופנית עשויה למנוע גידולים סרטניים. איזה הגיון והסבר, ואיזה מנגנון ביולוגי עומד מאחורי ההנחה הזאת? הייתי רוצה להבין את הדבר הזה טוב יותר. תודה.

פעילות גופנית מורידה רמות אינסולין, משנה רמות הורמונים נוספים דוגמת IGF-1 והם מעכבים את התפתחות הסרטן.

13/01/2020 | 11:32 | מאת: סרטן שחלות

האים הטיפול עושה נשירה האים יש תופעות לואי קשות תודה בברכה עליזה קסטרו

כל טיפול כימי עלול לעשות נשירת שיער וכמובן יתכנו תופעות לוואי. הטיפול הזה אינו מאד קשה וברב המקרים עובר בצורה טובה.

07/03/2020 | 19:24 | מאת: סרטן שחלה

שבוע ימים עים חולשה וסחחורורות מה הסיבה. אחרי טיפול רביעי של סיצפלטין וגמזר. בדיקות דם תקינות כרגע סחחורות וחולשה השבוע היתי בחופש מהטיפול חוששת לקבל טיפול יום רביעי מה דעתך ולמה הסחחוררת והחולשה

כל טיפול כימי יכול לגרום לחולשה ועייפות. אם המצב אינו משתפר מציע לפנות לבית החולים בו את מטופלת לצרך המשך ברור.

13/04/2020 | 11:34 | מאת: גמזר וציספלטין

קיבלתי 6 טיפולי גמזר וציספלטין המרקר לא יורד 2020 האים זה לא עזר או שהנרקר לא קובע

הטיפול הזה אינו מאד קשה וברב המקרים עובר בצורה טובה, עלול כמובן לעשות בחילה אך יש טיפול טוב נגד בחילות. לגבי נשירה- בד"כ אין כמובן עלולה להיות.

27/04/2020 | 09:35 | מאת: אמונוטיה

הפט סיטי מראה התקדמות מחלה מרקר 3400 הפט מדגימה המשך הגדלה של הבלטות בקשתי אמונוטרפיה הרופאה אומרת שרק ביוני נפתח מחקר האים זה לא מאוחר האים שוה לחכות מודאגת מאוד לעומת זאת כימו טסקול שבועי זה קשה מה אתה מציע תודההעליזה

קשה מאד לדעת, זו שאלה מאד ספציפית הקשורה למדדים המדויקים של הגידול. אין ספק שעדדיף מחקר.

17/05/2020 | 18:54 | מאת: אמונוטרפיה

מחכה לטיפול ופתיחת מחקר של אמנוטרפיה וטיגיט האים מחייב בדיקת התאמה או לא עושים מרקר 3400 בפט סיטי מדגימה המשך הגדלה של אתרי המחלה בבלוטות מתלבטת האים טיגיט וקיטורדה יעזרו. האים נתתה טיפול כזה לחולות שלך ועזר תודה עליזה

מכיוון שמדובר במחקר לא ניתן לדבר על יעילות עד שיתפרסמו התוצאות. לגבי ההתאמה למחקר- זה ייבדק ע״י הרופא המטפל

שלום, אני מודה לך על תשובתך מיום 12.12.19. לפני יומיים עברתי שוב את הבדיקות הנ"ל וחלק מהתוצאות עוד עלו. אתמול הייתי בבית חולים לצורך קבלת הטיפול באווסטין, ונבדקתי ע"י רופא. בגלל תפקודי הכבד הגבוהים, וכן לחץ הדם שעלה גם מההתרגשות והדאגה, לא קבלתי את הטיפול, ונשלחתי לבדיקת א.ס. של הכבד. השאלות שלי: * האם יכול להיות שהדבר הפיך, בהנחה שתפקודי הכבד עלו כתוצאה מכל התרופות שציינתי (שכחתי לציין כי פעם ביום אני גם מזריקה קלקסן 60 , בגלל קרישות יתר בדם). * האם במצב כזה אני יכולה לעשות חיסון נגד שפעת ? הכדוריות הלבנות בטווח הנורמה - 5.7 תודה מראש

19/12/2019 | 18:56 | מאת: מיכל

שכחתי גם לציין כי בנוסף לכל התרופות שקבלתי - כימותרפיה, אווסטין, אקינזאו, ובכל פעם אחרי הטיפול (שהיה טיפול שבועי - 18 טיפולים) דקסמטזון + ואומפרדקס כרוטינה - כל פעם יומיים לאחר הטיפול, וקלקסן 60 - שעדיין אני מקבלת כעת- אני גם אלרגית לטקסול, ובכל פעם לפני הטיפול השבועי קבלתי גם סטרואידים + ואנטי היסמינים למינהם (בגלל האלרגיה). ונדמה לי שגם נותנים פרמין לפני הטיפול בנוסף לאקינזאו. האם כל העומס הזה של התרופות שאני מציינת יכול לגרום כעת לעלייה בתפקודי הכבד ? והאם הדבר הזה הפיך ? אני מאוד מאוד מודאגת. תודה לך תודה

קשה כמובן לתת תשובה מדויקת מבלי לראות את התיק אך ככלל תפקודי כבד חוזרים לנורמה לאחר טיפול. חיסון שפעת מומלץ לכלל המטופלים שלנו.

19/12/2019 | 23:57 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך, תוך כמה זמן בערך, הם אמורים לחזור למצבם הקודם ? תודה

12/12/2019 | 11:35 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 62 לפני כחצי שנה התגלה גידול בשחלה. היו גם מס' גרורות, שהוצאו כולן. (לדברי המנתח - לא היו גרורות או גידולים בכבד). מאז הניתוח ועד לפני 10 ימים קבלתי טיפול בכימותרפיה, (טקסול+קרבופלטין) טיפול שבועי, סה"כ 18 טיפולים. במקביל קבלתי 5 טיפולים בתרופה ביולוגית אווסטין, (5 מתוך 18), כל שלושה שבועות, כלומר בעוד כשבוע אמשיך לקבל את האווסטין אחת לשלושה שבועות. בעניין תוצאות בדיקות הדם שלי הקשורות לתפקודי הכבד: 1. בדיקת alk.phosphat - 217 . נורמה 5-50 . (מהיום). 2. בדיקת alt gpt - 99. נורמה 5-50 . (מהיום). 3. בדיקת ast got - תקין - 32. נורמה 5-40. מיום 26.11.19. 4. בדיקת ggt gamma gt - 197. נורמה 5-38. בדיקה מיום 26.11.19. אציין כי תוצאות בדיקה זאת, היו גבוהות לכל אורך הטיפול הכימותרפי, וכן בשנת 2017 ( 69). עניין נוסף שאולי יש לו משמעות בעניין זה: בשל מחסור במגנזיום, וכן מחסור בוויטמין D, התחלתי לפני 3-4 ימים לקחת תוספי מגנזיום וויטמין D.כמו כן אני לוקחת כדורים נגד לחץ דם (טריטייס). כל זמן שקבלתי כימותרפיה - לא נזקקתי לתרופות נגד לחץ דם, ולאחרונה לחץ הדם עלה - וחזרתי לכדורים אלו. בתאריך 4.11.19 עברתי את הבדיקות הבאות: 1. hbs - antigen surface ag - שלילי. 2. hcv abs - שלילי. ויטמין בי 12, מאותו יום היה גבוה מאוד, 1,439 (187-1,060), והבנתי שכל זה גם עשוי להיות קשור לתפקודי כבד לא תקינים. כמובן שקבלת גם בזמן הטיפול סטרואידים למינהן, תרופה נגד בחילה(אקינזאו), ו -2 זריקות נופגן אחרי כל טיפול כימותרפי. אודה לך על מידע בעניין זה.

ההפרעה בתפקודי הכבד יכולה להיות קשורה בחלקה גם לטיפול- צריך מעקב במרפאת כבד. לחץ הדם הוא כנראה בגלל האבסטין, צריך רק לאזן אותו עם תרופות ולעקוב

01/12/2019 | 22:04 | מאת: לילך

האם ידוע איזה סוג סרטן שולח גרורות לריאות. תודה רבה.

למעשה כמעט כל סוג סרטן יכול לשלוח גרורות לריאות.

24/11/2019 | 17:35 | מאת: סרטן שחלות

חודשים וחצי מטופלת בטמוקספן ערד מ1500 ל1000 המרקר היום כמו לפני חודש האים זה בסדר מה דעתך אודה לך תודה רבה

קשה מאד לדעת אך ככלל מגמה של ירידה בסמן היא תמיד מעודדת.

בת 74 ברקע סרטן שד לפני 20 שנה – טופל בכריתה של הגידול כולל 3 בלוטות נגועות כולל הקרנות וכימוטרפיה- במעקב כל השנים. בנוסף לפני 7 שנים סרטן ראשוני בבלוטת התריס ובאונה בריאה ניתן טיפול ניתוחי בלבד לאחרונה חלה עלייה בסמנים C125 מ25 ל30 ל40 במהלך חצי שנה(יש לציין בגיל 47 עברתי כריתת רחם ושחלות). נשלחתי לpet ct. בסריקה נמצאו הממצאים הבאים: 1. מצב לאחר למפקטומיה משד ימין עם קליטה פתולוגית במלאות גודל 3.9 ס"מ עומק 2.2 כנראה במיטת הניתוח שנעשה לפני 20 שנה ועבר הקרנות.ללא קשרי לימפה מוגדלים 2. שלד רקמות רכות- קליטה פתלוגית בגוף T7 ללא ממצא- יחד עם זאת מודגמת חוסר הומוגניות קל בקליטה בשלד מרכזי ופריפרי ללא קליטת פתולוגיות מוקדיות נוספות# לא ספסיפי- לא ניתן לשלול גרורה שאלות: 1. האם כל קליטה פטלוגית בפט סיטי – באיזור צלקת- מיטת הניתוח משמעותה ממאירות או לא ניתן לדעת ללא ביופסיה? יש צורך בכריתה השד? 2. מה משמעות סעיף 2- קליטה פתלוגית בגוף T7 ללא ממצא וכו.. כיצד ניתן לאבחן שמדובר בגרורה(כתוב שלא ניתן לשלול)? האם עושים ביופסיה בחוליה?האם יש צורך בהדמיות נוספות?איך ניתן לדעת? תודה רבה על תגובתך

בד"כ אנו מעדיפים לבצע ביופסיה לפני שצתקבלת החלטה טיפולית- גם לצרך אבחנה, לוודט שאכן מדובר בסרטן השד וגם ללמוד מה המאפיינים שלו. לגבי החוליה קשה לדעת איך להתקדם מבלי לראות את התמונות, לעיתים אנחנו מפנים לבדיקת MRI שנותנת מידע נוסף.

שלום האם קיים צורך בלבוש הגנה,כמו סינר או כיסוי עופרת, בזמן צילום פנורמי לשיניים? [בעמידה] במידה ומצלמים ללא הכיסויים האלה, מהן ההשלכות האפשריות, על הבריאות? מהי כמות הקרינה בצילום כזה? כאשר ישנן קשריות בבלוטת התריס 0.8 סמ 0.6 סמ , האם הם מושפעים ויצמחו מהר יותר לאחר צילום זה?

שלום רב זו אינה שאלה בתחום האונקולוגיה ולכן אתקשה לענות עליה. מציע לשאול בפורום של רדיולוגים (רופאים המומחים בצילומים והדמיה). בברכה עידו

23/09/2019 | 22:31 | מאת: מאיה

איזה טיפול מומלץ

הטיפול המומלץ תלוי במאפייני הגידול והחולה אין טיפול אחד סטנדרטי לכולם

23/09/2019 | 12:18 | מאת: טור

להגיע לביקור אצל הפרופסור דחוף מה התהליך

ניתן ליצור קשר במייל idow@tlvmc.gov.il

15/09/2019 | 15:18 | מאת: RUT

פרופ' וולף, תודה רבה על תשובתך. האם הקטנת המינון יכולה לסייע במניעת נזק בלתי הפיך למוח עצם? מהן ההנחיות (לפי הפרוטוקול ומתוך ניסיון שהצטבר עם תכשיר ביולוגי הזה ) לשינוי/ הקטנה/הפסקה של מתן אולפאריב בלי לפגוע ביעילות הטיפול ?

לא מדובר בנזק בלתי הפיך, כאשר מפחיתים או מפסיקים יש בדכ התאוששות מהירה

12/09/2019 | 17:12 | מאת: RUT

בת 50 , סרטן שד גרורתי טריפל נגטיב, נשאית BRCA1. לאחר ניתוח, טיפול כימו טקסול (קיבלה 1,721 מ"ג ) ,הקרנות. כחודשיים נמצאת בטיפול עם התכשיר (Olaparib ( Lynparza.מינון 600 מ"ג ליממה. עקב תוצאות בדיקת דם (ירידה הדרגתית ברמות תאי הדם )הרופא העלה חשד להופעת פנציטופניה . מצרפת טבלת המדדים: WBC 3.5 RBC 3.04 HGB 9.7 HCT 30.4 PLT 261 Ferritin 277 RDW 25.9 B12 260 folic acid 9.2 MCV 100 Lympho # 0.84 איזה בדיקה ניתן לבצע כדי לקבוע סוג האנמיה? כשבועיים אחרונות הרגשה כללית מאוד לא טובה, עייפות קיצונית , תשישות, חוסר תאבון . מבקשת לשמוע מה דעתך על המשך הטיפול עם אולפאריב, אולי יש צורך להקטין המינון? אודה לך מאוד על התייחסותך בנושא אפשרות הקטנת המינון ואופן נטילת אולפאריב.

הפחתת מינון או הפסקה לכמה ימים יכולה לסייע, כמובן שהנחיות מדויקות כיצד לעשות זאת יש לבקש הנחיות מהרופא המטפל