תאור מיאקרוסקופי

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

24/12/2021 | 12:29 | מאת: בן אדם

שלום רב, בתאור כתוב - קטעים קטנים של רירית הקיבה עם אזוורי הסננה ע"י - MALT lymphoma low grade עם ריבוי מוקדי תאים גדולים. נראו מספר נגעים לימפואפיטליאלים בצביעה לציטוקרטין כללי, אין חיידקי HLPYLOMA. רוב התאים, תאי B קטנים עם ריבוי מוקדי תאים בינוניים וגדולים. התאים מסוג B נצבעו ל: CD20. יש גם ריבוי תאי T קטנים שנצבעו CD3 ו-CD43. באזורי ההסננה אין אין ריבוי תאי פלזמה ואין צביעה מונוקלונלית של תאי הפלזמה ברירית. אינקדס פרוליפרציה עד 20% באזורים אחדים הממצאים מעלים חשד שאולי מתחיל מעבר ללימפומה מתאים גדולים. רירית האנטרום עם מוקדי M. אין דלקת ולא נמצאו חיידקי H.PYLORI. בנוסף לכך, בהערות הכלליות כתוב - דווח לרישום הסרטן. שאלתי - האם התיאור הנ"ל מצביע בוודאות על מחלת הסרטן או יש רק חשד לסרטן או דבר אחר? אשמח לפירוט והסבר בעניין דרך התיאור שכתבתי למעלה. תודה רבה.

29/12/2021 | 00:24 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

ממליצה לפנות להמטואונקוחוג בדחיפות עם תוצאות הביופסיה. ישנו חשב סביר ללימפומה.

מנהל פורום טיפול בסרטן