קרינה לגרורה במוח

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

27/12/2021 | 00:23 | מאת: שיר

שלום דוקטור אימי סובלת מסרטן ריאה גרורתי ומטופלת וסבך הכל נראה שהמחלה בשליטה ,אלא שהיא סובלת מלפני 3 חודשים משיתוק מלא של עצב קרניאלי 3 כולל פטוזיס ושיתוק של עצב 4 וספק עצב 5 משמאל ,ב MRI רואים שיש אסימטריה שצד שמאל של הקברנוס סינוס מעובה .הרופא הציע הקרנות . לא ברור לנו האם הקרנות בטוחות באזור זה והאם עדיף רדיוכירורגיה באמצעות Gamma Knife או עדיף הקרנות ב Linac SRS תודה רבה

29/12/2021 | 00:27 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

אח מדובר בנגע בודד בקברנוס סינוס ניתן לשקול srs. אולם אם יש חשד לפיזור לפטומנינגיאלי ומעורבות של הקרומים מסביב לחוט השדרה ובמח יש צורך בקינה לכל המח wbrt.

מנהל פורום טיפול בסרטן