האם צריך להוסיף עוד תרופה

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

06/12/2021 | 20:11 | מאת: תומר

שלום וברכה לפני 10 שנים אובחן אצלי סרטן הערמונית גליסון 8 עברתי ניתוח לכריתת הערמונית אבל השוליים היו מעורבים .לפני 8 שנים עברתי הקרנות למיטת הניתוח בגלל שה PSA עלה .אחרי שנה שוב עלה ה PSA ל 0.91 והתחלתי טיפול מסרס לסרוגין .אחרי עוד 4 שנים ה PSA עלה ל 2.3 ונמצאו בפט PSMA גרורות בבלוטות לאגן לכן התחלתי טיפול בדקפפטיל וה PSA ירד ,.לפני שנה הPSA עלה ל0.20 למרות שהטוסטסטרון היה נמוך.לפני 4 חודשים ה PSA עלה ל 0.37 .עברתי קרינה לבלוטות לימפה רטרופריטוניאליות .אבל ה PSA עלה ל 0.56 עשיתי פט סיטי עכשיו ונמצא שבלוטות האליאקליות והבלוטות הפארארקטליות גדלו מעט ועדיין קולטות PSMA בעוצמה גבוהה .2 מוקדים היפרמטבולים חדשים אחד בצלע 7 והשני בפדיקל של חוליה T5 עם רושם לשינויים סקלרוטיים עדינים הממצאים אינם חד משמעיים אבל לא ניתן לשלול מעורבות .הרופא אמר שצריך להוסיף אבירטרון . אני תוהה האם באמת חיבים להוסיף אבירטרון מכיוון שאם נוריד את שני הממצאים החדשים שלא ברור טיבם אז נשארנו עם מחלה בהיקף מוגבל שהיא רק בבלוטות לימפה ,מחלה שמתקדמת לאט ,האם גם בכזה מצב צריך להוסיף אבירטרון תודה רבה

12/12/2021 | 21:35 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

תומר שלום תוספת אבירטרון תלויה בממצאים בהדמיה, בקליניקה וסימפטומים וכן בדינמיקה של המחלה. אם מדובר בגדילה לא משמעותית ואין סימפטומים ניתן לדחות את תוספת האבירטרון ולעשות מעקב צמוד. זה תלוי בהרבה משתנים, ממליצה להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי האופציות השונות.

מנהל פורום טיפול בסרטן