קיטרודה למי שבעבר עבר השתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

10/01/2022 | 11:34 | מאת: ורד

שלום לפני 20 שנה עברתי השתלת מח עצם בגלל פנקוני אנמיה וסבלתי גם מ GVHD ,עכשיו אני חולה בסרטן והרופאים חושבים על קיטרודה האם הקיטרודה יכולה לעורר את ה GVHD ואם כך האם זה שיקול לא לקחת ,והאם קיטרודה יכולה לעשות דחייה ,ושאלה נוספת האם דווקא בגלל הפנקוני אנמיה שזה קשור כמה שהבנתי לתיקון נזקים בדנא ,דווקא בכזה מצב יש יתרון לקיטרודה תודה

19/01/2022 | 23:53 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

ורד שלום אכן יש דיווחים בספרות שקטרודה יכולה לעלות את הסיכוי לgvhd. אני חושבת שזה מאוד תלוי באיזו אינדיקציה את צריכה לקבל קטרודה ומה המחלה הראשונית. מה הסיכויים שהטיפול יעבוד לעומת הסיכון שיש בgvhd. מרבית תופעות הלוואי של קטרודה הפיכות עם מתן טיפול בסטרואידים כך שאם יש אינדיקציה חזקה לטיפול, ניתן לנסות תוך מעקב מאוד צמוד.

מנהל פורום טיפול בסרטן