פורום טיפול בסרטן

הפורום יענה על שאלות מקצועיות בנושא הטיפולים בסוגי הסרטן השונים, בין אם מדובר בטיפולים בקרינה ובין אם מדובר בטיפולים כימותרפיים, טיפולים בכאב או טיפולים בסרטן באמצעות רפואה משלימה. הפורום יתייחס לשאלות מהם החידושים בתחום, מהן תופעות הלוואי כתוצאה מהטיפולים השונים וכיצד ניתן להקל עליהן. כמו כן, ניתן לשאול שאלות בנוגע לתהליך שעובר המטופל במהלך הטיפול, וכן שאלות בנוגע לטיפול תומך במטופלי סרטן. .
283 הודעות
276 תשובות מומחה

מנהלי פורום טיפול בסרטן

29/05/2017 | 23:33 | מאת: שירי

שלום רב מספר שאלות בבקשה לגבי סרטן האף: האם נדרש טיפול תרופתי לאחר ניתוח הסדרת גידול מהאף PSC? הרופאים אמרו כי אין גרורות (בחור בן 46). האם מדובר בסוג סרטן שסיכוייו לחזור גבוהים? והאם קיימים אחוזי הצלחה במקרים שהוא חוזר? קראתי באינטרנט שחיידק הפפילומה כנראה גורם לסרטן (?) זהו חיידק שניתן להידבק במגע מיני (ואולי לא רק). האם יתכן שאפשר להידבק בחיידק שגרם לסרטן ולפתח מחלות ? תודה רבה.

לא כל כך ברור לי במה מדובר, עלי לראות את הדוח הפתולוגי.

25/05/2017 | 21:20 | מאת: כנרת

יודעת שחליתי בסרטן שד גרורתי לעצמות מזה שנה וחצי עד לפני חודשיים טופלתי רק בטומקסיפן ,עכשיו הוחלפה ללטרזול ומזה 15 יום עם אייברנס ביחד ,המרקרים עלו כדוריות לבנות ירדו מאוד וכאבים חזקים מאוד בצלעות . שאלה :אם מערכת החיסון כל כך יורדת אך הגוף יכול להילחם בסרטן ? 2) אך ניתן להתאים טיפול מתאים יותר ואיזה ?

זה טיפול מצויין. הירידה בספירה עם איברנס איננה מסוכנת. זו אינה פגיעה אמיתית במערכת החיסון.

20/05/2017 | 10:43 | מאת: TUVIA

לום בן 46 בריא , אוכל מאוזן ומקים אורח חיים תקין להערכתי.לא נוטל שום תרופות. נטלתי9 שנים פרופצייה בשל התקרחות גנטית הפסקתי ,( נטלתי דקל ננסי) חזר ההתקרחות. לפני חודש הרופא נתן שוב לא השתמשתי עדיין בעלון מצויין הגברת % סרטן הערמונית, אשמח להרחבה על קבוצות של משתמשים לשנים רבות, אבי חלה בקרסינומה , הוחדרו גרגרים רדיואקטיבים בגיל 68 ונותח בהצלחה. עלון החדש כן רשום שיש נטייה לדיכאון אשמח להרחבה מה עוד ידוע על התרופה מבחינת סיכונים גבוהים, היום אניחושב פעמיים אם לנטול תרופה לצורך קוסמטי, אבל זאת התרופה שעוזרת לי לשיער תודה

בשימוש ממושך התרופה מעלה במעט את הסיכון לסרטן ערמונית אגרסיבי יותר, אבל מדובר בסיכון נמוך בפרט אם השימוש אינו מאד ממושך (שנים). לכן התרופה עדיין מאושרת לשימוש.

10/05/2017 | 20:58 | מאת: בינימין זהבי

שלום רב אשכול קודם לא פירטטתי נכון את המקרה מצטער מראש אז כאן אפרט במדויק את הפרטים. לפני כחודשיים התחלתי לעבוד כמשלוחן של ביופסיות של חיות מכל אזור המרכז, הביופסיות באות בתוך כוס של 100 מל מלאה בפורמלדהיד. ביום הייתי אוסף אולי שלושים כאלה שרובם פשוט היו נשפכים בתוך תיק מבד ובסוף היום הייתי צריך להוציא הכל לבד אז הייתי נחשף גם לריח עז ומחניק של הפורמלדהיד וגם למגע פיזי עם הנוזל על היד

הכתובת הנכונה להתייעצות אם מדובר בחשיפה ממושכת הוא רופא תעסוקתי. הוא יכול להעריך אם אכן הייתה סכנה בחשיפה.

10/05/2017 | 19:33 | מאת: בינימין זהבי

השבוע עבדתי כמשלוחן על וספה באזור רחובות ונחשפתי ללא ידיעה או כל התראה מראש לפורמלין בנשימה ובמגע. קראתי שהחומר מסווג ברשימה של חומרים מסוכנים בדרגה 1 שזה אומר מסרטן וודאי מה גם שאני בנאדם שמעשן קופסא וחצי בערך ליום. אני מאוד מודאג מה עליי לעשות? בדיקה?

אין הרבה משמעות לחשיפה חד פעמית. הסכנה בעישון גבוהה הרבה יותר. מציע להפסיק לעשן ובהקדם.

10/05/2017 | 20:00 | מאת: בינימין זהבי

אני יפרט יותר עבדתי כמשלוחן של פתווט שזה אומר ביופסיות של חיות במבחנה עם פורמלדהיד בתוכה במשך חודשיים רצופים שבמהלכם נשפך עליי פיזית החומר על היד 4 פעמים בעקבות הורדת הסחורה

10/05/2017 | 20:25 | מאת: בינימין זהבי

האם עדיין יש סיבה לדאגה חוץ מהסיגריות? אני קראתי שחשיפה אליו במינון גבוה עושה סרטן וודאי

06/05/2017 | 00:10 | מאת: אני לחוצה לא יודעת מה זה

אני חיילת ולאחרונה שואלים אותי מה יש לי ליד העין וזה כבר כמה שנים טובות נמצא אצלי ולעולם לא טיפלנו בזה אבל בתקופה האחרונה זה גדל ומגרד וכואב לי מציק כזה זה ציסטה או משהו גרוע יותר? יש לי תור יום שני ואני כולי בלחץ

לפי התיאור שלך לא נראה כלל שמדובר במשהו מסוכן או בסרטן. בהצלחה בבדיקה ביום ב.

02/04/2017 | 19:20 | מאת: ציון

אני בן 28, וקיבלתי לידי את תוצאות ה-CT. אני אחרי טיפול כימו לאחר גילוי סרטן בקיבה (שנכרתה בחלקה) ומבקש לדעת האם על פי הפענוח - הסרטן חזר או לא? מצ"ב קובץ עם הפענוח. לתשובתכם אודה ציון

מציע שתפנה לרופא המטפל. הפורום לא נועד לתת מענה רפואי ישיר אלא לשאלות כלליות.

08/03/2017 | 01:53 | מאת: בר

שלום, לפני כ10 שנים חליתי בהוג'קין עם בלוטות מוגדלות במדיסטיאנום.(בין 2 הריאות) קיבלתי כימותרפיה והקרנות. מידי כמה שנים עושה למעקב בדיקות PET-CT . האם יש בדיקות ללא קרינה כדי לשלול את חזרת המחלה? האם בדיקת MRI יעילה? תודה.

הבדיקה היעילה ביותר לבית החזה היא סיטי. MRI אינו טוב להדגמה בגלל האוויר הרב שמפריע לבדיקה.

07/03/2017 | 20:03 | מאת: ישעיהו

בשנים האחרונות מתפרסמים בספרות עוד ועוד מחקרים שמעידים על תוצאות שנדמה לי שקשה להגדיר אותן כפחות מ-"פנטסטיות" (למשל, OS של 56% מול 9% אחרי 5 שנים) של השתלות כבד בקרב חולים עם גרורות בכבד. מצד שני, התוצאות עדיין פחות טובות בהשוואה למושתלים בעלי גידול ראשוני בכבד, מה שמביא אותנו למציאות האכזרית: בעצם אין כיום לחולים כאלה סיכוי לקבל כבד מרשימת ההמתנה הישראלית. האם בנסיבות כאלה אתה חושב שמוטלת חובה מקצועית ואתית על הרופא המטפל בכל זאת להציג בפני החולה הגרורתי הישראלי שלו את האופציה להשתלת כבד, בידיעה שלמעשה מבחינה לוגיסטית (לא רפואית!) יהיה קשה מאוד לממש את האופציה הזאת בישראל ורק חולים בעלי אמצעים או קשרים יצליחו לממש אותה בחו"ל? כמו כן, עד כמה בנסיבות כאלה ראוי לקדם בצורה אגרסיבית את הסוגיה של השתלות אונת כבד מבני משפחה, בשים לב לתופעות הלוואי הלא פשוטות של תרומה כזאת ולמיעוט המחקרים בנושא?

מבחינה רפואית ניתן כיום להשתיל כבד רק כאשר מדובר בסרטן כבד ראשוני או גידולים נוירואנדוקריניים, ובשתי התוויות אלו מוצעות השתלות גם בישראל. לעומת זאת, דווקא בגידולים היותר נפוצים ששולחים גרורות לכבד, למשל שד, ריאה או מעי גס, אסור לבצע השתלה, וזאת מסיבות רפואיות ולא בגלל מצאי הכבדים.

22/02/2017 | 22:29 | מאת: אביב

שלום אימי בת 80 אובחנה לפני פחות משנה עם סרטן קיבה. לא מקבלת טיפול אקטיבי. מאושפזת בבית חולים כעת מצב יציב. לא סובלת מכאב כרוני אלא ספורדי בעיקר סביב דקירות וונפלונים כמעט מידי יום. לאחרונה התפתחה דלקת מקומית בכף רגל באיזור שהוחדר וונפלון וזה כאב לה כשהיו מזיזים את הרגל. אימי תמיד הסתפקה באופטלגין. הפעם הרופאה רשמה לה מדבקת פנטניל אני סברתי שזה משכך חזק מידי בשביל אמא שלי ומן הסתם הדלקת המקומית חלפה. האם מקובל לתת פנטניל במקרה של דלקת מקומית. הרופאה מתרשמת בכללי שאימי מאד סובלת. היא רואה את אמא 5 דקות מספר פעמים בשבוע. אני רואה אותה כל יום וגם יתר בני המשפחה ורוב הזמן היא נינוחה. בקיצור האם יש סיכון במדבקות פנטניל? ולמה לא להסתפק באופטלגין וקנביס שהיא מקבלת. תודה

אין סיכון משמעותי בפנטניל במינון נמוך. חשוב לזכור שקנביס אינו משכך כאבים חזק ולכן אם יש כאב שאינו נשלט בהחלט ניתן לנסות פנטניל.

10/02/2017 | 00:21 | מאת: ט

שלום רב, אני בת 63 לפני שנתיים חליתי בדלקת פרקים מטופלת בחצי שנה האחרונה בפלקוניל. בבדיקת ממוגרפיה שגרתית נתגלה שהשדיים נקיים לחלוטין, אולם בבית השחי מצד שמאל בלוטת הלימפה נפוחה נעשה גם אבחון אולטרסאונד ובעקבות כך הופניתי לכירורג שד שאמר שזה לא נראה טוב והופנתי לביה"ח לביופסיה. שלשום המצאתי את תוצאות הבדיקות כולל דיסקים לביה"ח לאגף ממוגרפיה והם חזרו אליי יום למחרת וקבעו לי תור לביופסיה לעוד שבועיים וחצי. בינתיים במשך היומיים האחרונים אני סובלת מכאב כתף שמאל מהגב עד החזה. האם יכול להיות קשר בין שני המקרים? האם הם יכולים לנבוע מקשר לדלקת פרקים? והאם כדאי להקדים את הביופסיה? תודה.

לא ניתן לדעת מה קורה עד שתתקבל תשובת הביופסיה. נסי להקדים את התור

לאחר כריתת GIST מהקיבה ומהתריסריון, בצעתי בדיקת ריצוף גנטי שנשלחה לחול הבדיקה לא מצאה מוטציות אך נמצאה אמפליפיקציה של החלבון CKIT = יותר יחידות חלבון כזה בתאי הגיסט מאשר בדרך כלל, ויותר פעילות של המסלול ההמשכי ל CKIT אודה לך באם תשפוך אור על משמעות הממצא הנ"ל. בנוסף נתגלה גידול חוזר בתריסריון אל אף נטילת גליבק 400 מזה כחצי שנה וככל הנראה אאלץ לעבור וויפל, אודה לך באם תתייחס לאפשרויות התרופתיות העומדות לפני לפני ואחרי הניתוח בתודה מראש יוסי

זו שאלה מורכבת, בעיקר בגלל החסר במחקרים גדולים על חולים בהם אין מוטציות. ייתכן שכדאי יהיה לבדוק מוטציות גם בגידול בתריסריון לאחר שייכרת ולהחליט בהתאם כיצד להתקדם.

10/01/2017 | 12:18 | מאת: גבריאל

אני בן 71 חולה בסרקומה בטנית מפושטת חוזרת לאחר ניתוח. בבדיקת CT אחרונה בפיענוח ל סיטי שעברתי בשבוע שעבר נכתב: כעת ישנה קשרית לימפה פתלוגית בקוטר 2.2 ס"מ ברטרו-פריטריום הצמודה ל IVC ללא מישור המפריד. לא הודגם בבדיקה קודמת. שאלתי מה זה אומר , האם חמור להגיע בדחיפות לאונקולוג (יש לי תור עוד כ 3 שבועות) בתודה מראש גבריאל

אכן צריך לברר את הממצא החדש אך לא מדובר במשהו המחייב ברור וטיפול מיידיים, מציע שתמתין לפגישה עם האונקולוג שלך.

18/07/2016 | 14:12 | מאת: אנונימי

לבעל של אמא שלי היה סרטן מסוג סרקומה עשה כימוטרפיה קשה ולא עזר עשו לו ניתוח להוצאת הגידול ונישאר עוד גידול בעורק הראשי של הלב אחרי שנה וחצי שזה עכשיו התחילו להתפתח גרורות לריאות לבטן לכתפיים למפשעה הרופאים אמרו שזה לא בר ניתוח ולא כימוטרפיה ולא הקרנות הביאו לו כדורים כדי שאולי זה יעזור לעצוק את ההתפתחות של הגרורות אבל אני בספק מאווד שזה ישפיע השאלה שלי האם יש עוד תיקווה שמשהו יעזור אוו נישאר לבן אדם כמה חודשיים לחיות העם להערך לנורא מכול??

יש כיום כמה קווי טיפול אפשריים לסרקומה, תלוי כמובן בסוג המיוחד. בהחלט ייתכן שהכדורים שהציעו יצליחו לסייע. בברכה עידו

19/07/2016 | 00:48 | מאת: אנונימי

כן אבל כשמתפשת גרורות למקומוץ זה כבר לא סרטן סרקומה ושלו סוג ממאיר ביותר וגם הגרורות עשה סיטי מצאו גרורות אחרי שבוע עשו עוש סיטי והתפתח כבר לעוד מקומות השאלה עם באמת יש הצלחה תכשורים האלב שאפילו לכימוטרףיה לא הייתה השפעה עליו והאם נישארו לו כמה חודשיים לחיות וצריך להתכונו לנורא מכול

04/07/2016 | 16:05 | מאת: רות

שלום רב, האם כמו שיש בדיקת CA125 לגילוי סרטן בשחלות, האם יש בדיקה ספציפית לגילוי סרטן העור? יש לי סולר קרטוזיס במפתח החזה. האם אפשר לבצע בדיקת דם לפני הסרת הנגע? אודה לתשובה בהקדם. רות

הבדיקה הטובה ביותר לסרטן העור היא סקירה של הנגעים ע"י רופא עור. אין צרך בבדיקת דם.

22/06/2016 | 10:49 | מאת: יוסי

פרופ וולף שלום רב לאחר שני ניתוחים לכריתת GIST מהקיבה ולאחרונה מהתריסריון חודר ללבלב. שני גידולים ראשוניים כשבניתוח האחרון (תריסריון לבלב) נשארו שוליים נגויים. מקבל GLIVEC למניעת חזרה ונמצא במעקב MRE. ללאחרונה בבדיקת מוטציות שערכתי, לא נמצאה מוטציה מתאימה(בין אלה שמקובל לבדוק) . האם לדעתך ה GLIVEC יכול למנוע חזרה של המחלה למרות שלא נמצאה מוטציה? האם קיימות אלטרנטיבות אחרות תודה מראש

כיום מקובל לתת טיפול מונע גם בהעדר מוטציות, אם כי בהחלט ייתכן שהתועלת נמוכה יותר מאשר בנוכחות מוטציות. אין בידינו טיפול חליפי לגליבק בשלב המחלה הזה.

בעקבות עליה בלויקוציטים ולימפוציטים בבדיקות-דם שגרתיות , נעשה אפיון לימפוציטים שמסקנתו היתה - לימפומה מסוג מנטל. בבדיקות pet-mr pet-ct התגלתה אסימטריה במבנה האשכים. האשך הימני נצפה עם סיגנל נמוך יותר מאשר צד שמאל והטרוגני יותר בערכי T2 W הממצא מגלה דיפוזיה רסטרקטיבית משמעותית. חשד לתהליך נאופלסטי. שאלתי: האם יש קשר בין החשד ללימפומה , לבין הממצא באשכים?

לא נראה שיש קשר בין שני הדברים. בברכה עידו

שלום רב, אני מחפשת ייעוץ עבור חמותי, מטופלת בת 61. לפני 14 חלתה בקרצינומה של השד - T1cN2 ER+PR+HER2neg היא עברה למפקטומיה, טופלה ב- AC ואחריו Taxotere , קבלה קרינה משלימה + 2.5 שנים טמוקסיפן ואחריו פמרה 5 שנים. מזה כ- 6-8 חודשים צרידות, שיעול וקוצר נשימה + ירידה במשקל 10-12 ק"ג. ב-CT חזה התגלתה גרורה במדיאסטינום בגודל של כ-8.5*7 ס"מ המערבת את שער הריאה והעצב הפרני, ועוטפת את הברונכוס. כמו כן יש שיתוק של מיתק קול אחד ושל הסרעפת בצד שמאל. הגרורה עברה ביופסיה ונמצא כ-metastatic breast carcinoma HER2 neg ER positive, positive for GATA3 and ER ב-PET CT - מלבד הגרורה הגדולה במיצר, נמצאו גרורות בשני האדרנלים, הכליה השמאלית, 2 חוליות ובעצם באגן. בשל הפיזור הגרורתי ובמטרה לשלול תהליך עיקרי נוסף הכליה עברה ביופסיה מונחית US ונמצאה בפתולוגיה metastatic breast carcinoma positive for GATA3 and ER נעשתה גם ריביזיה של הפתולוגיה עם השוואה לגידול של 2002 ונמצא שמדובר באותו הגידול ושהוא 2HER שלילי. כעת החלה Carboplatin+Taxol שבועי וגם XGeva פעם בחודש. היא עושה אינהלציות בבית של Aerovent + Dexmethasone 4mg שמקלות עליה סימפטומטית במידה מסוימת. בעקבות חשד שעלה ב-PET CT למלאות בכורואיד פלקסוס בחדר הלטרלי עשו MRI ראש - מודגמת מלאות בכורואיד פלקסוס מימין ע"י תהליך מואדר במימדים 18*16*20 מ"מ. התהליך יכול להתאים למנינגיומה תוך חדרית אך גם לתהליך משני. כמו כן, מודגם מוקד מואדר זעיר בקורונה רדיאטה משמאל אשר יכול להתאים לתהליך תופס מקום זעיר אך גם למוקד תת חריף בחומר הלבן ועוד מוקדם זעיר בקורונה רדיאטה באונה הפאריאטלית. אנחנו מבינים כי יתכן ומדובר בגרורה ונצטרך לבחון אופציות של טיפול בקרינה אך גם עולה החשד למנגיומה אינטא-ונטיקולרית שהאונקולגית שלה מנסה לברר אודותיה ולכן לא ממהרת ישר להתחיל בטיפולי קרינה. מקריאה בספרות ידוע לנו כי בחולות סרטן ישנם מקרים של גרורות בתוך מנינגיומה – intrameningioma metastasis והיינו רוצים לקבל ייעוץ אודות מומחה רדיולוגי שיכול לסייע לנו בהבנת מה המשך האבחנה והסיווג של הממצא בראש וכן מה הטיפול המתאים למקרה שלנו. 1. מה לפי דעתך צריכים להיו השלבים הבאים להמשך הבירור שלנו? 2. האם ידוע לך על מומחה בארץ, ספציפית למקרים מסוג זה שניתן להתייעץ עימו? 3. מה הטיפול המקובל במקרים כאלה? האם מנתחים חולות סרטן שד במקרי מנינגיומה בהנחה שאין גרורות בראש? אם המנינגיומה נגועה בגרורה מה ניתן לעשות? תודה רבה לך על זמנך, נועה

אכן שאלה מורכבת. מציע להתייעץ עם נוירואונקולוג מומחה. בבית החולים שלנו יש יחידה נוירואנקולוגית המתמחה בדיוק בשאלות מהסוג שהעלית. בברכה עידו

03/04/2016 | 22:55 | מאת: אירושקי

שלום רב יש לי בדיקת pet scan בבית חולים איכילוב. ברצוני להפגש עם מומחה מיד עם קבלת התוצאה. אנא כוון אותי אל מי ביכולתי לפנות. תודה אירושקי

מאד תלוי מה התשובה. מדוע בצעת את הבדיקה? האם יש גידול ידוע?

ד'ר שלום אני רוצה לתאר סיטואציה שקרתה לי הערב הערב הייתי עם חברים,ושם פגשתי מישהו שאני מכיר הייטב, שבעבר סיפר לי שיש לו סוג של סרטן עור, המיתבטא בהופעת גידולי עור או יבלות, שמידיי פעם מסירים לו אותם בניתוחי עור כירורגים,אינני יודע אם יש לו מחלת יבלות וירליות או סרטן עור, מה שוודאי זה המראה של יבלות ,גידולים קטנים בכל מיני מקומות אתלו כולל בידיים, הוא לחץ לי הערב ידיים, לא היה לי נעים שלא לתת לו יד, העיניין הוא שהייתי חייב מיד אחרי זה לקחת כדור ללחץ דם, ולא היה לי איפה לשטוף ידיים, כך שעם אותה יד פתחתי את כיסוי האלומניום של הגלולה, ובלעתי את הכדור, האמת שיש לי חשש שמא היבלות וירליות או מדבקות, האם עשויות עם הזמן להיתפתח אצלי או בגרון או בקנה הנשימה או בוושט, איזה שהם נגעים או יבלות או גידולים כתוצאה נגיעה ובליעה של הכדור אחרי שהאיש נגע בידיי שהרי לחץ לי יד? איך אוכל לדעת, או ניתן לדעת, שמא נדבקתי , בנגעים פנימיים כמו שהם מופיעים אצלו חיצונית? יש אפשרות כזו של הדבקה?אם זה מגורם ויראלי, או בכלל? יש נגעי עור על כפות הידיים שהם מדבקים ויכולים גם ליצור נגעים פנימיים, בסיטואציה כפי שתיארתי? תודה מראש

סרטן עור אינו מדבק- אין חשש. לגבי נגעים אחרים- מוטב להתייעץ עם רופא עור.

האם יש תרופה לסרטן מזותליומה (יש לנו כסף וקשרים במידה ויש צורך בזה ) האם יש מקרים שחולים הבריאו מסרטן מזותליומה? כמה זמן ניתן להאריך חיים בסוג של סרטן כזה ? האם כדאי לעבור טיפול עימוטרפי בסרטן שלב 3 שקרוב לשלב 4 בסרטן מסוג זה ?

06/03/2016 | 00:14 | מאת: צחי

הסרטן נמצא בין שלב 3 לשלב ארבע

16/12/2015 | 12:43 | מאת: יוני

בשנה האחרונה אני נוטה לשכב במיטה כשעה לפני השינה כאשר הלפטופ שלי נמצא מעל איזור הבטן-אשכים, והוא מופרד מגופי באמצעות שמיכת פוך + כרית. האם זה מספיק כדי לנטרל את השפעות הקרינה על האיזור?

שלום רב הקרינה מהמחשב בכל מקרה קטנה מאד, לא נראה לי שישיסכנה כלשהי. בברכה עידו

18/11/2015 | 17:59 | מאת: ליאור

תודה ליאור

15/11/2015 | 20:25 | מאת: גרציאני רפאל

שלום רב בעקבות סרטן הערמונית וניתוח להסרתה, בצעתי בדיקת psma ממצאי הבדיקה: קליטה פתולוגית של ga-68 psma בעוצמה גבוהה בגוש 3.3 על 2.5 סמ' בין הקיבה והטחול ואינו מופרד מהקיבה. מתאימה לתהליך שאתי יתכן ומדובר ב gist נחוץ ברור היסטו-פטולוגי בהתאם לקורולציה קלינית שאלתי: היכן לבצע את הברור הנ"ל איך ולמי לפנות ומה דעתך על הממצאים רפי

מציע לפנות לבדיקת גסטרואנטרולוג. ניתן להגיע לגוש ככל הנראה דרך הקיבה בבדיקת גסטרוסקופיה.

16/11/2015 | 19:16 | מאת: רפאל

כיצד GIST מופיע בבדיקת PSMA שאמורה לבדוק גרורות לסרטן הערמונית בלבד. האם לדעתך קיים קשר בין סרטן הערמונית לגידול שנמצא כעת? האם יתכן שלא מדובר כלל בגידול סרטני?

05/05/2019 | 18:34 | מאת: יצחק

מוקד של קליטת PSMA בין הרקטום והסמינל וסיקל השמאלי, ללא ממצא ברור ב-CT. קליטת PSMA בבלוטות זעירות ברטרופריטונאום/,תודה!!

יש לי גידול המוטולוגי במצח העליון בגודל 5 ס"מ שלא מפריע לי בחיי היום יום (הוא גודל לאט). 1) האם כדאי להוריד אותו בהקרנה מקומית? 2) לא לעשות כלום? 3) האם הגידול מייצר כדוריות דם? האם הורדתו יכולה לפגוע בייצור שלהם? אני כיום בגבול של טסיות (140,000) והמוגלובין 11. אני בן 80.

שלום רב לא ברור לי באיזה גידול מדובר. בכל מקרה, עדיף להתייעץ עם המטולוג. בברכה עידו

12/12/2015 | 19:23 | מאת: חולה

מתאים למיאלופיברוזיס עם אקסטראמדולרי המטופויזיס. קטע עור עם תת עור במימדים: 0.3*0.8*2.5 ס"מ. בחתך ריקמה פיברוטית. Skin showing diffuse intradermal and subcutaneous interstitial polymorphous neoplastic infiltraion concentrated around blood vessels, composed of atypial cekks suggestively with mteloid differentation characterized by irregular nuclei with various shapes and sizes. Some cells are bizarre multinucleated. Cells with eosinophilic granular cytoplasm and immature nuclei are present. Cells of infiltrate are positive with myeloperoxidase cla and partly positive with CD117. Immunostains with Keratin, EMA, Keratin Z, Keratin 20, Melan -A, HMB -45, S -100, CD3, CD20, Synaptophysin chromogranin, Action are negatibe. Proliferation index ( KI 67 ) is about 50-60%. Conclusion : Cutaneous neoplastic infiltrate consistent with myeloproliferative nature. Clinical correlation advised.

שלום רב מציע להתייעץ בנושא עם המטולוג, אני פחות בקיא בגידולים מסוג זה. בברכה עידו

10/11/2015 | 11:20 | מאת: יפעת

שלום רב רציתי לברר תרופה נסיונית לסרטן ריאות עם גרורות מסוג: Small Cell Lung Cancer

שלום רב יש מחקרים שונים בתחום סרטן הריאה, מציע לפנות לאונקולוג המטפל או לחפש באתר האגודה למלחמה בסרטן. אינני מכיר מחקרים ספציפיים לסרטן זה אך יש מחקרים שונים לכלל הגידולים אליהם ניתן להצטרף. בברכה עידו

24/10/2015 | 11:30 | מאת: דנה

אחי בגגיל 48 התגלה אצלו סרטן ממאיר ברקטום בגובה 3 ס"מ ב- 12.3.15 סיים טיפולי הקרנות עם כדורי כימותרפיה.. פרקתולוגית הפנתה אותי לעשות בדיקות פת סי טי ובדיקות דם .. ולאחר שהפת סיטי הראה שהכל נקי ותקין היא נתנה לי 2 אופצויות האחת לעשות ניתוח ולעשות את כל המאמצים לשמור על הסורגים ובמידה והאופציה השניה לא לעשות ניתוח ולהיות במעקב צמוד ..נכון להיום חודש אוקטובר לא עשיתי ניתוח ואני עדיין עושה בדיקות מעמיקות.. שאלתי היא האם זה שלא עשיתי ניתוח יכול לסבך אותי ? אני חושש לעשות את הניתוח ולהיות עם שקית לכל החיים

אכן נושא מורכב. בעבר הצענו לכל המטופלים ניתוח. זו הדרך הבטוחה ביותר לוודא שהסרטן לא יחזור, אבל במחיר כבד בגלל הצרך בסטומה. היום מצטברות עוד ועוד עדויות שבעזרת מעקב הדוק ניתן לגלות אם המחלה חוזרת כבר בשלב מוקדם, ולכן מעקב הדוק במקום ניתוח גם הוא ניתן לביצוע.

22/10/2015 | 22:48 | מאת: צ.

ידוע לי חשיבות תרומת טרומבוציטים לחולי סרטן מסוימים ואני משתדל גם לתרום כשאני יכול. ורציתי לשאול,לצערי בעקבות מקרה של קרוב משפחה קרוב מאוד - האם חולה גליובלסטומה זקוק גם לתרומה או שבגידולים שמקורם במח לא צריך?

שלום רב בדכ בגליובלסטומה ובמהלך הטיפול בה אין ירידה כזו ברמת הטסיות המחייבת מתן מנות, אך לעיתים הטיפול הכימי יכול לגרום לכך.

22/10/2015 | 18:47 | מאת: א

אני יושב המון מול המחשב נייד ובזמן פעולה בהרצת תוכנות או גלישה באתרי אינטרנט כבדים המחשב פולט חום. האם ישנה סכנת קרינה כתוצאה מכך? האם זה יכול לגרום לאיזשהו התפתחות של סרטן? במידה וכן, כיצד ניתן למנוע זאת?

שלום רב אין כיום עדויות המצביעות על קשר בין עבודה רבה מול מחשב ועלייה במקרי הסרטן. בכל מקרה מומלץ לבצע פעילות גופנית מדי פעם במהלך העבודה. בברכה עידו

10/10/2015 | 16:54 | מאת: מיכל

שלום רב, האם יש טיפול כימי לסרטן לבלב שעושים תחת אשפוז של יומיים/שלושה ? תודה .

אכן הטיפול המקובל נמשך כ 48 שעות רצופות של עירוי.

11/10/2015 | 19:27 | מאת: מיכל

איזה טיפול זה ?

28/08/2015 | 01:55 | מאת: שירן

שלום ד'ר מהן הסיכויים לפתח סרטן, אחרי CTבטן ואגן עם חומר ניגוד למיטב ידיעתי מצלמים כ683 מסגרות, שווה ערך ל683 צילומי רנטגן רגילים בתודה עבור התשובה

הסיכון לסרטן נמוך ביותר, בפרט באנשים מבוגרים. בכל מקרה- תמיד צריך לשקול את הנזק לעומת התועלת וכאשר הבדיקה נעשית משיבה רפואית מוצדקת אין ספק שהתועלת רבה לעין ערוך.

19/08/2015 | 08:14 | מאת: רן

ום, עלי לעבור ניתוח מוז בפנים יש רופאים שאומרים שהם עובדים בצמוד עם פתולוג ויש כאלו שאומרים שהמנתח צריך לבדוק את הפתולוגיה. לפי מה שקראתי ההגדרה הפורמלית היא שהמנתח הוא בודק את הדגימה אבל האם זה באמת משנה או שזו רק פורמליות האם לא יותר הגיוני שמי שהמומחיות העירית שלו היא פתולוגיה עם ניסיון הרבה יותר גדול מזה של מנתח אפילו אם עבר השתלמות בנושא הוא זה שיבדוק את הדגימה או שיש עדיפות לזה שהמנתח בודק ביגלל סיבות נוספות? זה ממש לא ברור ונשמע שהכל פרוץ כי גם בבתי חולים חלק אומרים שעושים ניתוחי מוז עם פתולוג ולחק מדגישים שהכירורג הוא הפתולוג ובשני המקרים ניקרא הניתוח מוז - האם אפשר לעזור לייעץ ולעשות קצת סדר בבאלגן - מה עדיף באמת (אם זה בכלל משנה ואם כן האם אין פה הטעייה של החולים?) תודה

הדבר החשוב ביותר הוא לבצע את הניתוח במרכז רפואי מוכר ע"י רופא מנוסה בתחום. אז תוכל להיות בטוח שהניתוח והבדיקות מתבצעים לפי הכללים המקובלים.

18/08/2015 | 23:51 | מאת: תמר

שלום דר וולף לאחר כריתה של גידול ראשי בוצע בדיקת MRI, והממצא היחיד שנמצא בכבד, הכבד תקין בגודל תקין עם אות תקין. מוקד בקוטר 7 מ"מ בסגמנט 7 גבול 5. אינו מזוהה בT1 או T2. עובר האדרה המירבית בשלב עורקי. איזואנטנסי לכבד בשלבים נוספים. חשוב לציין שב- CT PET לא ראו שום ממצא בכבד וגם בUS בטן. בדיקות דם תקינות כולל איסוף שתן 24 שעות. האם יש מקום לדאגה? איזו עוד בדיקות הדמיה ניתן לבצע? ולמה בPET CT לא ראו כלום בכבד,האם בגלל גודל?(גידולים שהוציאו היו עם קולטנים), מדובר בקרצינואיד. תודה מראש

לא הבנתי איזה גידול ניכרת בעבר. בכל מקרה, יש קושי רב לדעת מה טיבם של נגעים קטנים בכבד. לעיתים קרובות לא יקלטו ב- PET ולכן המלצה מקובלת היא לעקוב אחריהם ולראות אם משתנים או גדלים. הכל תלוי כמובן בטיב המחלה. בברכה עידו

15/08/2015 | 23:13 | מאת: יעל

שלום רב דר וולף לאחר כריתת מעי דק התחלתי עם SANDO 30 , אחרי חודש התחילה עליה חדה במשקל (קילו כל שבוע)ונשירת שיער של ממש(ערימות). בדיקות דם יצאו תקינות כולל TSH ורמת סוכר. ייעוץ דיאטני וספורט לא עוזרים. עדיין ממשיכה עליה במשקל. החלפתי לסומטולין 120, בתקווה לשינוי... חשוב לציין שהרגשתי טוב מאוד לפני זריקות, לא היו לי שלשולים וכו'...זה ממש מלחיץ ואני מתלבטת האם כדי לי להמשיך עם זריקות... למה הטיפול בחולים באירופה וארה"ב שונה מפה בארץ? הם מתחילים עם זריקות רק בSTAGE 4. שאלה נוספת בארץ כל המטופלים מקבלים אותו מינון, לא משנה STAGE , GRADE ואפילו כאלה שאין להם קולטנים... (יצא לי להכיר מטופלים בארץ ובחול) ואין DATA שזריקות מונעות חזרה של גידולים... תודה מראש והמשך שבוע טוב

שלום רב אכן המידע לגבי טיפול לאחר שלבים מוקדמים משלב 4 אינו חד משמעי. ההחלטה לגבי מתן הטיפול תלויה במידת הסיכון להישנות- ככל שהיה מדובר בגידול אלים יותר, נרצה יותר לתת טיפול מונע. זו גם המדיניות במרכזים המובילים בעולם. לגבי קולטנים- אני נוהג לטפל בד"כ כאשר המיפוי מראה קליטה, אך גם לכך יש יוצאי דופן. בברכה עידו

10/08/2015 | 23:00 | מאת: מיכה בוצר

שלום גיסתי מאושפזת במחלקה הכירורגית ב שבאיכילוב מזה כ-3 חודשים (לפני כן הייתה חודש בבי"ח מאיר בכ"ס ושוחררה הבייתה עם כדורים נגד כאבים) בכל התקופה עם כאבים חזקים מאוד, נפילות ל"ד וחום בתקופה זו ירדה כ- 18 ק"ג ממשקלה, והרופאים חושבים שיש לה דלקת כרונית של הלבלב, 3 פעמים שמו לה תומכן במהלך התקופה ועדיין אין לי הרגשה (וכן ליתצר בני המשפחה) שברור לחלוטין מה יש לחה. האם אפשר לבקשך להתעניין במה שקורה עימה שמע מדובר בסרטן בלבלב ואי טיפול בזמן עלול להיות קריטי. אני מוכן לשלם על ביקור אבל פיזית איני יכול לבוא אליך לקליניקה או לבית החולים היות שאני עצמי חולה בתסמונת מיאלודיספלסטית (מנפגעי הקריה למחקר גרעיני בדימונה). אודה לך באם תסכים להציץ במקרה שלה באם תיצור עימי קשר לטלפון הנייד שלי שיינתן לך באם תשיב בחיוב לפנייתי לכתובת המייל שצירפתי. תודה מיכה בוצר

כפי ששוחחנו, עדיין לא הסתיים הברור.

01/08/2015 | 17:53 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 69 עבר ניתוח וויפל לפני 10 שנים ו-12 טיפולים כימותרפיים ג'מזר . רק בחצי שנה האחרונה יש כאבי בטן לוקח אוקסיקוד באופן קבוע לא ממש עוזר, ירד במשקל הרבה אין תיאבון. התייעץ עם הכירורג ועם האונקולוג בוצע סי טי כללי אין גרורות או עדות למחלה שחזרה, עשה גסטרוסקופיה וקולונסקופיה הכל תקין . הדבר היחיד שרואים זה נוזל ליד הצלקת של הניתוח שיעשו לו שוב ביופסיה תחת סי טי לשלול בוודאות חזרת המחלה . הכאבים ממשיכים והירידה במשקל בנוסף יש בצקות . מה עוד יכול להיות ? אלו בדיקות נוספות היית ממליץ שיבצע לברר מה הבעיה ? תודה .

זו שאלה מאד מורכבת וקשה לעמות עליה מבלי לבדוק את החולה. כן ניתן לאמר שחזרת סרטן לבלב כעבור 10 שנים נדירה ביותר.

04/09/2015 | 08:53 | מאת: מיכל

בהמשך לשאלתי : לצערי עשו ביופסיה מהנוזל בבטן והתשובה שהמחלה חזרה לאחר 10 שנים . איזה טיפולים חדשים יש היום לסרטן לבלב שהכי כדאי לבדוק ? ואיזה מחקרים חדשים יש ? מה היית מציע לעשות ? תודה .

13/07/2015 | 21:48 | מאת: הבת המודאגת

מדובר באמי, בת 77, מטופלת בכימותרפיה בעקבות הישנות של סרטן השד. לאחר מספר שנים של התקדמות איטית מאוד של המחלה ומעקב בלבד ללא טיפול, לאחרונה הגיעו רופאותיה למסקנה שיש לחזור לטיפולים כימותרפיים. הוחלט על 21 טיפולים שבועיים, שאותם סיימה במאי, ולאחר פט-סיטי הוחלט על 8 טיפולים נוספים שבעיצומם היא נמצאת עכשיו. בעקבות הטיפולים אמא שלי הפכה מאשה אנרגטית ופעילה לגילה (נוהגת, יוצאת, מטפלת באבי, וכו') לחלשה, מדוכאת, וחסרת אנרגיה. כמעט ולא יוצאת מהבית, ובמקרים רבים - מבלה את רוב שעות היום במיטה. קמה, אוכלת ארוחת בוקר, חוזרת למיטה, וכו'. מתלוננת על חולשה קיצונית, ו"סמרטוטיות" מוחלטת. מתלוננת שהכימו הפכה אותה לשבר אדם. לא מוצאת שמחה גם בדברים הטובים כמו ביקורי נכדים, התעניינות של חברים/חברות, וכו'. אציין גם כי אמא מטופלת גם בכדורים נוגדי דיכאון אך לא נראה שהם משפיעים. שאלותי הן - 1. האם סביר לתת טיפולים כה רבים? היא כבר מעל לחצי שנה בטיפולים כמעט-שבועיים ולמתבוננת מהצד (אני) נראה שזה ממש ממש המון. 2. האם גיל המטופלת נלקח בחשבון במתן הטיפולים? אמא אמרה שהיא מרגישה שמטפלים בה כמו באדם צעיר ולא לוקחים בחשבון את המרכיב הגריאטרי בטיפול. כמובן שייתכן שזו ההרגשה הסובייקטיבית שלה, אבל יכול גם להיות שיש דברים בגו ושמצבה ה"סמרטוטי" כרגע מצביע על כך שהטיפול אינו מידתי לנוכח גילה. 3. האם יש לצפות שבתום הטיפולים היא תחזור לעצמה, או שהנזק שגרמה הכימותרפיה יישאר לאורך זמן? בתודה רבה, הבת המודאגת

שלום רב כאשר נותנים טיפול כימי יש לנסות לאזן בין התועלת לנזק וכמובן יש חשיבות לגיל ולמצב הכללי של החולה. תופעות לוואי של כימותרפיה חולפות עם הזמן אך ההתאוששות עשויה להיות איטית ולהמשך זמן רב. בברכה עידו

14/07/2015 | 17:33 | מאת: הבת המודאגת

תודה על תשובתך, ד"ר וולף. האם תוכל להמליץ על רופא או מרפאה שמתמחים באונקולוגיה גריאטרית?

25/06/2015 | 20:39 | מאת: ליאת

שלום, לפני שבוע התגלה אצלי סרטן בקיבה. אבקש לדעת איזה תרופות גם אלו הקיימות בסל התרופות וגם אלו שלא יש לטיפול בסרטן הקיבה. עוד אשמח לדעת דרך אילו חברות תרופות אוכל לרכוש תרופות לטיפול בסרטן הקיבה באופן עצמאי? האם ישנה תרופה שאתם ממליצים במיוחד אשר הוכחה בטיפול בסרטן הקיבה? תודה רבה

ליאת שלום תלוי מאד באיזה שלב מדובר. בכל מקרה הטיפול העיקרי המוכח והיעיל ביותר הוא עדיין הטיפול הכימי אותו ניתן לקבל ללא תשלום. רק אם זה אינו עובד ניתן לשקול טיפולים אחרים שעדיין לא הוכחו ולכן אינם בסל. בברכה עידו

18/06/2015 | 15:20 | מאת: יחיאל

שלום רב ! אני בן 62 ,נתגלה אצלי גידול במעי הגס כשמונה סנטימטר מעל פי הטבעת ,לפני כ שלושה חודשים עברתי ניתוח באמצעות פרסקופיה ,מרכז חיי כרגע בתאילנד ואת הניתוח עשיתי בתאילנד,לפי כל הבדיקות והממצאים הניתוח עבר בהצלחה . כרגע אני במצב של חוסר ודאות לגבי זמן החלמה מניתוח כזה ,בבית החולים לא נותנים לי תשובות מספקות או בגלל חוסר תיקשורת ,מצבי נכון לעכשיו 1.אני פוקד את השירותים כ 30 פעם ביום . 2 אבדתי משקל רב ,יש לציין שאיבוד משקל התחיל לפני הניתוח ולפני כשלושה ימים קיבלתי מנת דם. ברצוני לדעת זמן משוער להחלמה מניתוח כזה ואיך אני יכול לשפר את מצבי.אשמח לתשובה מהירה ,בכבוד רב יחיאל

שלום רב לעיתים ההתאוששות מניתוח כזה ארוכה ויכולים לעבור חודשים רבים עד שיש שיפור בתפקוד. לעיתים ניתן להעזר במומחים מתחום הגסטרואנטרולוגיה שמציעים תרגול של הסוגרים. בכל מקרה עליך לפנות לרופא המטפל כדי שיראה שמדובר אכן בהחלמה איטית. בברכה עידו

13/06/2015 | 20:48 | מאת: נבות35

היה לי סרטן ברקטום וכרתו לי אותו. אין לי שליטה על הצרכים ואינני יכול לצאת מהבית אלא רק להיות קרוב לשירותים. זה היה לפני כ-4 שנים. נאמר לי ע"י הרופא שלי לעשות חוקני רפסל על מנת להיטיב עם הדלקת הבלתי נגמרת במקום וגם על מנת להאריך את השעות בהן אינני צריך להגיע לשירותים. אודה לכם מאד על חוות דעתכם אודות השימוש ברפסל לצרכים אלה.

אין מניעה משימוש ברפסל מבחינה אנקולוגית, מציע להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג. בברכה עידו

13/05/2015 | 18:41 | מאת: DINAH

מבקשת מידע על השימוש בפטריית היוגית. האם הפטריה יעילה בריפוי סרטן – פוליפ סרטני ברקטום ? האם הפטריה מרפאה סרטן כמו שכבוב באתר אקולוגיה אנושית? אם כן, איזה סוגי סרטן? האין זה חשוד שמחלקים את הפטריה חינם? מי מממן את זה? תודה, דינה

שלום רב חמיטב ידיעתי אין מידע בדוק מדעית לגבי הפטריה, ולכן אינה ומלצת כטיפול מקובל. בברכה עידו

30/04/2015 | 13:46 | מאת: מיכל

האם דלקת שלא מטפלים בה יכולה להתפתח לגידול סרטני במקום שבו הייתה הדלקת?

שלום רב אמנם בהתפתחות הסרטן יש גם מרכיב דלקתי, אבל דלקת באזור מסוים אינה קשורה ישירות להתפתחות סרטן. בברכה עידו

13/04/2015 | 09:45 | מאת: מיכל

שלום רב, האם קיים בדיקת דם לגילוי סרטן ? שמעתי על AMAS האם זה נכון ? תודה .

כיום אין עדיין בדיקות דם אמינות לגילוי סרטן. למעשה את מרבית סוגי הסרטן לא ניתן לגלות מראש באופן אמין.

12/03/2015 | 22:15 | מאת: גלית1

בהתוויות לתרופות ביולוגיות מופיע לסרטן במעי הגס והרקטום גרורתי.... השאלה שלי היא האם התרופות יעילות גם בדרגות נמוכות יותר ? האם הם לא בסל? ובגלל זה לא מציעים אותם? האם רק לאחר כימותרפיה ?

שלום רב אין תועלת לתרופות האלו בשלב מוקדם אלא רק במחלה גרורתית. הדבר נבדק בכמה מחקרים. בברכה עידו

24/02/2015 | 16:35 | מאת: סימונה

גיסי סובל ממחלה מאמרת של קיבה עם גרורות רבוצ של הצפק עכ כל יש מיימצ קשה ומנקזים לפחוצ פעם בשבועיים כ6 ליטר נוזחים עם יש טיפוחים חדשים להפחתת המימת בכבוד רב סימונה

שלום רב טיפול כימותרפי עשוי לעזור. יש תרופה נוספת שאינה בסל שניתנת כנגד מיימת ולעיתים גם היא עשויה להועיל. מציע לברר האפשרויות צל האונקולוג המטפל. בברכה עידו

16/02/2015 | 10:45 | מאת: מיכל

שלום, לאחר שאלותיי הרבות במשך שנתיים וחצי אמי בת ה-73 נפטרה מסרטן לבלב עם כמה גרורות בריאות,בחלל הבטן ובעמוד שדרה . המצב היה בסדר במשך כמעט שנה הגידול נשאר אותו דבר והיה לה איכות חיים טובה עד שחזרו הכאבים לפני פחות משנה והומלץ לנו לעשות חסימה עצבית שהסתבכה וגרמה לה לחולשה ברגליים ואי יכולת ללכת ורק אז גילו את הגרורות בעמוד השדרה . עברה לפיזותרפיה לשיקום ותוך שבועיים המצב התדרדר וגילו לה צהבת חסימה בצינורית המרה התאשפזה בבית חולים להכניס סטנס כדי שיחליף את צינורית המרה . לאחר ביצוע הכנסת הסטנס סבלה מכאבי בטן חזקים עשו סי טי וראו שהסטנס במקום והכל בסדר לאחר מכן הומלץ לעשות ניקוז למיימת בבטן ,גם זה בוצע ושוחררה הביתה. המצב התדרדר מהר כל היום ישנה,הכל כאב לה טופלה באוקסיקוד ומדבקת פנטה,לא אכלה ובקושי שתתה . תוך 3 שבועות נפטרה בבית לקחנו הוספיס ביתי בהמלצת האונקולוגית שמטפלת בה בכאב שביום הראשון שראה אותה אמר לנו מייד שנשאר לה חודש/חודשיים גג לחיות . לא ידענו שזה הסוף היינו בטוחים שתתאושש מזה ותמשיך לטיפולים . שאלותיי הן : 1 . לפי הניסיון שלך האם אפשר להגיד שנפטרה בסופו של דבר מהחסימה של צינורית המרה ? 2 . והאם במצב שאני מתארת לך האם היינו יכולים לאשפז אותה שוב ולברר אולי יש שוב חסימה ? האם היו מבצעים לה את זה שוב במצב שהיא היתה ? 3 . האם לפי ידיעתך חולים סופניים מחרחרים בנשימות כבדות בסוף ונמצאים ללא הכרה עד שנפטרים ? האם הם מרגישים כאב בסוף ? אודה לתשובתך

שאלות לא פשוטות. סביר שנפטרה מסרטן מתקדם כאשר חסימת דרכי המרה היא רק אחד הסיבוכים. בשלב בו כבר יש מיימת מדובר בד"כ במחלה מתקדמת מאד ולכן כלל לא בטוח שאשפוז נוסף היה משנה את מצבה. לעיתים חולים סופניים מחרחרים בכבדות, קשה לדעת כעת לגבי סבל, מנסיוננו, חוליםרבים בשלב הזה מעורפלי הכרה ולא סובלים. מי יתן ולא תדעו עוד צער עידו

17/02/2015 | 08:34 | מאת: מיכל

שלום שוב, תודה רבה על תשובתך . מה זה בדיוק מיימת? ממה זה נגרם? ואיך זה גורם למוות בסופו של דבר?

10/02/2015 | 09:00 | מאת: דיאנה

אבא שלי שנתיים לאחר סרטן המעי. לאחר כימו הקרנות ניתוח להסרה פלוס סטומה וניתוח חוזר למצב רגיל. אין לא שליטה על הרקטום ועם חיתול - כל היום/כל הלילה יציאות נוזליות וכך עוד לפני גילוי הסרטן - גילו בשלב מתקדם מאוד. לפני שבועיים החל לו כאבי תופת באזור האגן הימני הרקטום ומאחור באזור הישבן. היה במיון - קיבל תרופות יותר חזקות ושלחו לבדיקת מיפוי ו-CT. מיפוי יצא בסדר כך הבנו. CT אומר שכביכול כול האיברים בגודל תקין מלבד ישנה הסננת שומן וקשרי לימפה פרא-רקטאליים באזור הניתוח. לשקול PET CT. שאר בדירה ללא שינוי. מה זה אומר הסננת שומן - בכלל מה פירוש המשפט הזה ?

שלום רב הסננת שומן הכוונה שהשומן באזור לא נראה נקי. יתכנו לכך סיבות רבות, למשל דלקת ולעיתים גם חזרה של הגידול. כדאי לבצע את בדיקת הפט. בברכה עידו

11/02/2015 | 08:48 | מאת: דיאנה

12/02/2015 | 07:12 | מאת: דיאנה

בהמשך למה שנכתב בהודעה שלי לגבי ה-CT במיפוי עצמות כתוב קיימת קליטה מוגברת במדור פטלו-פמורלי דו"צ ואי סדיות קלה בקליטת בע"ש מותני. בסיכום רשום קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים. מה כל המשפטים האלה אומרים - וביחד עם תוצאות ה-CT זה שופך אור על הממצאים?

לא נראה שיש משמעות לממצאים האלה, אבל גם כאן הפט ייתן את התשובה המדוייקת.

02/02/2015 | 22:02 | מאת: אלירן

שלום, לצערי שבוע שעבר נתגלה לאמי גידול סרטני במעי הגס. הייתי רוצה לקבל המלצות, ממי שעבר או מכיר מישהו שעבר ניתוח דומה. המנתחים שביניהם אנו מתלבטים הינם: ד"ר רון שפירא, פרופ' עמרם אילון, פרופ' מוטי גוטמן וד"ר מרט חייקין. אודה לקבלת תשובות והמלצות בדחיפות.

שלום רב חשוב לבחור מנתח מומחה בתחום גידולי המעי הגס, יש מומחים בתחום למעשה בכל בית חולים גדול. בברכה עידו

03/02/2015 | 08:21 | מאת: אלירן

ד"ר וולף בוקר טוב, ראשית תודה על התגובה המהירה. שנית, האם אין סיכון בניתוח בבית חולים גדול (שיבא במקרה דנן), שינתח את אמא שלי סטאז'ר?

26/01/2015 | 00:10 | מאת: בני

לכ' ד"ר וולף רציתי לדעת מה המשמעות של חולה קרצינומה (עבר ניתוח במעי הגס, ונמצא בלוטה אחת נגועה מתוך עשרים) עם ערך של CEA נמוך אבל בעליה (1.1 -1.65). האם זה אומר שהגוף נקי? (בבדיקת CT אין ממצא). כמו כן האם יתכן שתרופות כגון קסלודה ואוקסליפלטין, יגרמו לתופעות לואי של דיכאון? בתודה

שלום רב CEA בערך של 1.65 הוא תקין לחלוטין. כמובן שיש צרך במעקב הדוק למשך חמש שנים מגילוי המחלה. לאחר טיפול כימי יש חולים הסובלים מדכאון, אולי בגלל התרופות ואולי בגלל המחלה עצמה והקושי שבטיפול. בהחלט כדאי לעקוב ולטפל בדיכאון. בברכה עידו

25/01/2015 | 13:43 | מאת: ענת

מצד אחד אתם טוענים שניתן להפוך את המחלה למחלה כרונית, ומצד שני, כשבאים אליכם, הרופאים נתקלים ביחס הכי מזמלזל, כמו " מה, את עדיין בחיים? לא נתנו לך יותר מ X זמן, ואתכבר חיי הרבה יותר מזה" אין מה לעשות כרגע. נגמרו הטיפולים. וכמה שהגוף לא יהיה מוכן להלחם במחלה הארורה, האדם נכנע לאמירות האלו, ולבסוף, כשהוא כבר מותש להלחם בכם הרופאים יותר מאשר במחלה עצמה האדם נפטר...

ענת שלום אכן את צודקת לחלוטין, אין כל מקום ליחס מזלזל או משפיל ובוודאי לאמירות מהסוג שציינת. חשוב לזכור עם זאת כי אנו מחוייבים לתת מידע מלא, כולל נתונים לגבי סיכויי תגובה וזמן, גם אם מדובר בנתונים לא מעודדים. אציין כי זכותו של החולה להגיד לרופא כי אינו מעוניין לקבל את המידע הזה ובמקרה כזה יש לכבד את רצונו. לצערי לעיתים אכן אין לנו אפשרויות טיפוליות יעילות להציע ואז יש לדבר על טיפול תומך מכוון לסימפטומים (טיפול פליאטיבי). בברכה עידו

תודה על תגובתך לצערי אמא שלי נפטרה. צעירה. לא הוצע לה שום טיפול תומך. ולדעתי הרופאה הרימה ידיים מהר מדי. לא היו לה סימפטומים. כל בדיקות הדם היו תקינות. הרופאה אמרה - " זה רק נייר. אני יודעת יותר טוב. לכי להוספיס".