האם כדאי להשתתף במחקר

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

30/11/2021 | 17:05 | מאת: יפה

שלום דוקטור לפני 10 שנים אובחן אצלי סרטן שד מקומי עם מעורבות של 8 בלוטות ,ER +3 PR +3 HER 2 +2 אבל FISH שלילי .קיבלתי טיפול בכימותרפיה ולאחר מכן ארומזין אבל לפני 8 חודשים אובחנו אצלי 5 גרורות .לפני חודש עשיתי PET CT שבו הובחן שהמחלה החמירה .הוצע לי כעת 2 אפשרויות או טיפול בפסלודקס ולפי בדיקה גנטית יתכן שאף אלפליסיב או ההשתתפות במחקר עם trastuzumab deruxtecan מול כימותרפיה .האם כדאי לההשתתף .השאלה שמנקרת בי היא כיצד אפשרלהתבסס על ביופסיה מלפני 10 שנים שבה היה ביטוי נמוך של הר 2 ,אולי אם יעשו עוד פעם ביופסיה יגלו שאין בכלל ביטוי של הר 2 ובסך הכל יש אפשרות לביופסיה נגישה מהסקפולה .ושאלה שניה שמצד אחד אפשרלהרויח מ trastuzumab deruxtecan אבל אפשר ליפול לזרוע של הכימותרפיה שאני לא חייבת לקבל שהרי יש עדיין אפשרות לטיפול הורמונלי בפסלודקס אבל מצד שני יתכן שכדאי מכיוון שאם התקדמתי כל כך מהר על טיפול הורמונלי שאמור להשפיע לשנתיים אז יש פחות סיכוי להגיב לפסלודקס אבל מצד שלישי בסך הכל 9 שנים הטיפול ההורמונלי המשלים החזיק יפה . מה דעת הדוקטור תודה רבה

12/12/2021 | 21:53 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

כיוון שעבר זמן רב, הייתי ממליצה בשלב הראשון על ביופסיה כדי ללמוד יותר טוב על טיב הגידןל. בהצלחה

מנהל פורום טיפול בסרטן