איזה תרחיש יותר סביר

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

19/01/2022 | 02:34 | מאת: מאיר

שלום וברכה לדוקטור שירה פלג חסון אבי עבר ניתוח חירום בגלל חסימת מעי ולמעשה בניתוח נמצא גוש חוסם בפלקסורה הספלנית שתופס זנב לבלב וטחול ודבוק לפריטוניאום שלא היה ברור בזמן הניתוח האם הוא ממקור מעי או ממקור לבלב .למעשה בניתוח כרתו מעי טחול וזנב לבלב וכמו כן כרתו נגע בכבד .בביופסיה הפתולוג כתב שזה poorly differentiated adenocarcinoma most consistent WITH DISTAL pancreatic origin invasion INTO COLON והנגע בלבלב הוא אדנוקרצינומה גרורתית .האם לשון זה של פתולוג היא חד משמעית או שהנוסח most consistent זה כשאין ביטחון של 100 אחוז ובכלל הבנתי ששני התרחישים הם די נדירים אבל מביניהם התרחיש היותר שכיח הוא שסרטן המעי חודר ללבלב ,והתרחיש שבו סרטן הלבלב חודר למעי הוא נדיר ברמות של תיאורי מקרה .האם אני צודק ? ואם יתאפשר לי לשאול שאלה נוספת והיא האם קיימות צביעות אמינות שיכולות להבדיל בין שני המצבים תודה רבה

19/01/2022 | 23:50 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

מאיר שלום, ראשית בריאות שלמה לאביך. ההחלטה על האבחנה תלויה בפאתולוגיה אך גם בנתונים הקלינים ובהתרשמות המנתח בזמן הניתוח לגבי מקור הגידןל. ניתן להעזר בבדיקות מולקולריות שאולי יוכלו לכוון גם הן לגבי המקור. הבסיס של הטיפול הכימותרפי הוא זהה בשני המקרים. לגבי צביעות , אכן יש צביעות שייחודיות יותר ללבלב ופחות למעי גס ולכן הפאתולוג התרשם שמדובר במקור לבלב. יש גידולי לבלב שחודרים למעי, זה אכן נדיר יותר אך בהחלט ייתכן.

מנהל פורום טיפול בסרטן