טיפול באימונותרפיה במלנומה

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

04/12/2021 | 18:24 | מאת: מני

שלום דוקטור אבי חלה במלנומה עם גרורות במוח שעושות בצקת המחייבות נטילת dexamethasone במינון של 6 מיליגרם ,הוא נוטל encorafenib ו binimetinib אבל זה עושה לו חום ולכן זה סוג של משחק של להפסיק את התרופה ואז החום יורד ואז שוב לחדש ושוב החום חוזר.הרופא המטפל טוען שכל עוד הוא נוטל dexamethasone במינון של 6 מיליגרם אין טעם לתת אימונותרפיה כי הדקסמטזון לא יתן לתגובה החיסונית להתפתח ורק אם הוא יצליח לרדת למינון של 4 מיליגרם רק אז יש טעם לנסות האם הרופא צודק ,האם יש נתונים מוחלטים כאלה ,האם ברור שאין שום סיכוי ולמה לא לנסות אם אין שום אופציה אחרת ושאלה נוספת האם יש סיכוי שאם הוא יעבור לזלבורף וקוטליק לא יהיה עלית חום .הרופא המטפל טוען שמכיוון שבכל זאת הוא נוטל לסרוגין את ה encorafenib ו binimetinib ואין תגובה הרי שזה כישלון של מעכבי BRAF ו MEK ואין טעם לנסות בכיוון זה תודה רבה

12/12/2021 | 21:45 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

זה תלוי אם היתה תגובה קלינית או הדמייתית למעכבי braf. במידה והמחלה התקדמה על מעכבי braf ניתן לנסות אימונותרפיה. על מנת שהאימונותרפיה תעבוד בצורה מיטבית עדיף להוריד את מינון הסטרואידים. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול בסרטן