נגישות
נגישות

פורום טיפול בסרטן

הפורום יענה על שאלות מקצועיות בנושא הטיפולים בסוגי הסרטן השונים, בין אם מדובר בטיפולים בקרינה ובין אם מדובר בטיפולים כימותרפיים, טיפולים בכאב או טיפולים בסרטן באמצעות רפואה משלימה.

הפורום יתייחס לשאלות מהם החידושים בתחום, מהן תופעות הלוואי כתוצאה מהטיפולים השונים וכיצד ניתן להקל עליהן. כמו כן, ניתן לשאול שאלות בנוגע לתהליך שעובר המטופל במהלך הטיפול, וכן שאלות בנוגע לטיפול תומך במטופלי סרטן.

.
305 הודעות
244 תשובות מומחה

מנהלי פורום טיפול בסרטן

05/08/2013 | 11:00 | מאת: דנה

בן 41 עבר לפני כמעט שנתיים ניתוח לכריתת אשך עקב סמינומה טהורה. לאורך כל הדרך הסמנים תקינים. מאז במעקב פעיל. כעת, בבדיקת סיטי תקופתית נמצאה גדילה של שתי בלוטות לגדל 1.1 ס"מ *1.3 ס"מ. שאלותיי: 1. האם בדיקת PETCT היא טובה לסרטן מסוג זה כדי לקבוע אם בלוטה היא סרטנית? מה ניתן עוד לעשות כדי לוודא שבלוטה היא אכן סרטנית? 2. מה קצב גדילת בלוטות בסמינומה? רופא אחד טען כבר לפני חצי שנה שהבלוטות הן בגודל 1.1 ס"מ. רופא אחר טען כי גודלן רק 0.6 ס"מ. כיום הוא טוען לאחר שעבר פעם נוספת על הדיקות כולל הסיטי החדש שלפני שנה גודלן היה 0.6 ס"מ, לפני חצי שנה גודלן עלה ל- 0.9 ס"מ, וכיום הגיעו לגודל הנוכחי.האם חילוקי דעות כאלה נפוצים או שכדאי להתייעץ עם רדיולוג נוסף? 3. האם בלוטה שגודלה מעל 1 ס"מ נחשבת כסרטנית? 4. יש חילוקי דעות בין הרופאים לגביי שיטת הטיפול - הקרנה או כימותרפיה - הבנו שכימותרפיה במחלה זו היא מאוד אגרסיבית. מה תופעות הלוואי לגביי שתי שיטות הטיפול? האם נכון שנזקי הקרנות לטווח הארוך הן הרבה יותר גדולות מהחשש לגידולים אחרים באיזורים המוקרנים? 5. האם ידוע לכם על חידושים בתחום הטיפול בסרטן זה?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, בדיקת ה – PET CT היא בדיקה טובה לסמינומה ומדגימה בלוטות חשודות ואתרי מחלה גם מעל לסרעפת. בדרך כלל לא מקובל לדגום את הבלוטות במקרים אלה. הטיפול המקובל במקרים אלה במרכזים רבים בארה"ב וגם בחלק מהמרכזים בארץ הוא טיפול קרינתי. האלטרנטיבה כפי שציינת היא טיפול כימותרפי. לכל אחד מהטיפולים אכן ישנן תופעות לוואי שונות, יש לשקול את תופעות הלוואי והסיכונים מול התועלת שמביא הטיפול, ומומלץ להתייעץ על המקרה הספציפי עם מומחה בתחום. קיימת חוברת של האגודה למלחמה בסרטן בנושא סרטן האשך, המפרטת את שיטות הטיפול, היתרונות והסיכונים, ומומלץ לעלעל גם בה. בברכה, ד"ר מרוז

שלום, שמי אלינור צאיג ואני פונה אליכם בשם הארגון האמריקאי The Blue Star Connection. The Blue Star Connection הוא ארגון אמריקאי ללא מטרות רווח שמטרתו לספק כלי נגינה ונגישות למוזיקה עבור ילדים ובני נוער החולים במחלת הסרטן ומחלות סופניות אחרות. פעילותנו עד היום הביאה לכך שהצלחנו לעזור למאות ילדים, ולספק ציוד מוזיקלי למעל 52 תכניות טיפול מוזיקליות בילדים חולים, בבתי חולים בכל העולם. אנו קוראים לכם לעזור לנו לפתח את פעילותנו גם בישראל. עד היום סיפקנו גיטרות, גיטרות בס, מפוחיות, כינורות, קלידים, חלילים ומערכות תופים ליותר מ-220 ילדים חולים. אנחנו פועלים ב-52 מדינות בארה"ב, ואנחנו מעוניינים להתרחב ולפעול במדינות מכל העולם, כשישראל היא מוקד שהוא בחשיבות עליונה. אתם מוזמנים לצפות בוידאו הזה לעוד פרטים: http://www.youtube.com/watch?v=N-VjAY_F6PU תודה רבה ותבורכו על פעילותכם עם ילדים, אלינור

27/07/2013 | 14:42 | מאת: דליה

לאחר ניתוח וויפל עם סרטן לבלב, טופל ב-5 סדרות של ג'מזר שלא הועילו הועבר 25 להקרנות +וכימו קסלודה שגם לא עזר כיום יש החזרה של המחלה בחלל הבטן ללא גרורות לריאות ולכבד שהם נקיים. מועמד לטיפול יותר אגרסיבי שאלה: מתי אפשר להתחיל בטיפול האגרסיבי (החולה במצב נפשי וגופני ירוד מאוד) שוקל 45 ק"ג, לא מסוגל לאכול וכל הזמן יש לו גרפסים שמפריעים לו מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הטיפול הכימי האגרסיבי אכן קשה מאד וצריך להיות במצב תפקודי טוב כדי להיות מסוגל לעמוד בו- אחרת הנזק עלול לעלות על התועלת. בברכה עידו

25/07/2013 | 12:09 | מאת: דוד

ואם כן באיזו טכניקה, למשל CBCT? כמה טיפולים כולל פרוטוקול ההקרנות שלכם לסרטן הערמונית ובאיזה מינון קרינה?

06/08/2013 | 14:34 | מאת: ד"ר עידו וולף

IGRT היא הטכניקה השגרתית אצלנו. לגבי מינונים ספציפיים מציע להתייעץ ישירות עם רופא הקרינה. בברכה עידו

19/07/2013 | 12:55 | מאת: ארז

שלום לפני כחודשיים עברתי ניתוח לכריתת בלוטת התריס +מספר בלוטןת לימפה בצוואר עקב גידול פפלרי .בהמשך עברתי טיפול ביוד 150 mci +תרוגן ולאחר מכן מיפוי כל הגוף .בסיכום תשובת המיפוי כתוב קליטות מוקדיות בצוואר-קרוב לוודאי שארית רקמות תריס .פרט לכך מיפוי הגוף כולו ביוד תקין . מה זה אומר ? תודה מראש

שלום רב סביר להניח שאין כל סיבה לדאגה. לעיתים קרובות לאחר ניתוח נשארת שארית של רקמה בריאה ואין בכך כל סכנה. הטיפול ביוד משמיד את שאריות הרקמה האלו. בברכה עידו

19/07/2013 | 12:24 | מאת: מיק

חמתי אובחה כחולה בסרטן תאי מעבר, עברה ניתוח הוצאת כליה 1. בפגישה עם אונקולוג אמרו לה שעכשיו צריך לבדוק אם הסרטן התפשט כי סוג כזה יכול לעבור בתאים לכל מקום בגוף ושבכל מקהר, גם אם לא התפשט, מומלץ לעשות כימותרפיה. כמובן שהיא נלחצה כי הסבירו לה שסוג הכימותרפיה היעיל במקרה זה עלול לגרום לירידה בשמיעה/חרשות והשאלה היא - אם אכן יתגלה שהסרון לא התפשט עדיין, האם יש אופצות וספות פרט לכימותרפיה ? האם יש אפשרות לקבל המלצה על מומחה בתחום זה כדי ללכת ליעוץ פרטי לחוותדעת נוספות אחרי שיהיו לנו תוצאות בדיקות ? תודה מיק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מטרת הטיפול היא להשמיד תאי סרטן בודדים שהספיקו להגיע לאברים שונים. מדובר בתאים בודדים ואין שום דרך לאתר אותם בבדיקות כלשהן. אנו מניחים שהם קימים ויודעים שטיפול כימי מקטין את הסיכוי להתפתחות גרורות בגלל תאים אלה. בברכה עידו

לפי מה שאתה אומר, ממילא אי אפשר יהיה לזהות התפשטות ? ואם כך, מה - היא תצטרך כימותרפיה כל החיים ? האם הסיכון שבכימותרפיה הזו (אמרו לה ש 1 מ 4 עלול להיפגע בשמיעה למשל) לא גדול מהסיכוי למנוע משהו לא ידוע ? האם יש אלטרנטיבות לכימותרפיה במצב הלא ידוע הזה ? המון תודה מיק

19/07/2013 | 11:05 | מאת: דולי

האם כשיש חזרה של המחלה בחלל הבטן עם מיימת זה אומר שאין אפשרות לטיפול במיגור המחלה גם כשהכבד והכל מסביב נקי או שיש אפשרות לקבל טיפולים אחרים או להשתתף במחקר , יכול להיות שזה מאוחר מידי. עלי לציין שהמשקל ירוד (היה 76 וכיום 46 בערך) האם הוא יעמוד בטיפולים אגרסביים שינתנו

לקריאה נוספת והעמקה

דולי שלום כאשר מופיעה מיימת בסרטן הלבלב לא ניתן למגר את המחלה. לגבי טיפולים שונים ואפשרויות מחקר- על כך כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה עידו

15/07/2013 | 20:03 | מאת: דולי

איך נקראת תרופה כימותרפית שניתנת דרך הוריד ל-3 חודשים לחולה סרטן לבלב אדנוקרצינומה (לאחר ניתוח וויפל) ביצע 5 סדרות בג'מזר מרקרים בעליה. כמו כן סיים 25 הקרנות וקסילודה כשהמרקרים ממשיכים לעלות עד ל-1800. לאחר ביצוע סי.ט. ,עם מחלה מתקדמת בחלל הבטן. נאמר לי שהיא לא בסל הבריאות ואיך אפשר לקבל אותה או לקבל אישור מקופת חולים

לקריאה נוספת והעמקה

יש מספר קווי טיפול למחלה מתקדמת ופרט לגמזר הם אינם בסל הבריאות ולכן הקופות לא מאשרות אותן. אינני יודע איזו תרופה הציעו- יש כמה אפשרויות. בברכה עידו

14/07/2013 | 23:51 | מאת: roniy

מאובחן כחולה סרטן לבלב (ראש) מסוג אדנוקרצינומה לאחר 5 סדרות של כימו בג'מזר, וכן 25 הקרנות+קסלודה 1000 מ"ג פעמיים ביום. כעת אני בהמתנה, עלי לציין שהמרקרים CA 19-9 כל הזמן בעליה מ-26 והיום 1770. עשיתי C.T. הממצאים: הכבד והטחול הטדגמו במרקם ובגודל תקין בהשוואה לבדיקה קודמת שיועדה לקרינה מ-13.5.13 , הפעם מודגמת מיימת בבטן. קיימת הסננה ניכרת של השומן האומנטלי. לולאות המעיים בבטן מודגמות עם דופן מעובה וחלקן מורחבות. קרום הצפק מקבל האדרה. אדרנל שמאל עם תהליך היפודנסי הנראה ללא שונוי מהבדיקה הקודמת ומתאים לאדנומה. אדרנל ימני עדין תקין. לסיכום: מחלה מתקדמת בבטן עם הופעת מיימת, גושים בדופן הבטן, סננה של האומנטום והפריטונאום ועיבוי דופן לולאות מעיים. מה המשמעות, מבוקש תשובה תדחופה להמשך הדרך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב על פי התיאור יש לשקול קו טיפולי נוסף. יש מגוון אפשרויות ועל כל עליך לדון עם הרופא המטפל. בברכה עידו

14/07/2013 | 12:04 | מאת: גילי

לאבי (בן 62)התגלה לפני כ7 חודשים סרטן בראש הלבלב גודלו קצת פחות מ4 ס"מ עם גורורת באיזור חלל הבטן. לאחר ניתוח וייפל מוצלח וטיפול של כשלושה חודשים בסיספלטין+ VP16 נאמר לנו בבדיקת הPT סיטי כי חלל הבטן נראה נקי, הרופאים עצמם היו מופתעים נוכח התוצאה הנהדרת. כעת, 4 חודשים אחרי הטיפולים נראה בסיטי האחרון כי שוב יש גרורות בחלל הבטן וגם לא מעט בכבד ככה שהרופאים וגם אנחנו לא אופטימים בלשון המעטה. הרופאים החליטו לשנות לו את סוג הכימו לשילוב של החומרים ל 5-FU ואירינוטקאן טיפול של פעם בשבועיים 48 שעות רצוף של כימו לווריד!! לצערי אני לא מוצאת מידע כתוב על החומרים הנ"ל באינטרנט, אשמח לשמוע עליהם על מידת עצמתם, מהרופאים אני מבינה שאלו חומרים מאוד חזקים, האם קיימים חומרים חזקים מאלו במידה והם לא יעבדו? האם תופעות הלוואי יהיו הרבה יותר קשות מהקאות שילשולים וחולשה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אלה אינם חומרים מאד חזקים אלא טיפול מקובל מאד בטיפול בסרטן המעי הגס (פרוטוקול FOLFIRI). יש אלטרנטיבות גם לטיפול זה אך הכל תלוי במצבו. בברכה עידו

14/07/2013 | 14:28 | מאת: גילי

1. מדובר בסרטן לבלב אז מדוע נותנים לו טיפול לסרטן המעי הגס לא חבל על הזמן שנשאר? 2. במידה ולא תהייה נסיגה או עצירה של ההתפשטות האם יש טיפול נוסף וחזק מזה לנסות? 3. באיזה שלב של סרטן לבלב הרפאים מרימים ידיים ולא נותנים שום כימו יותר. נ.ב- זה הגיע לכבד במידה רבה

07/07/2013 | 15:36 | מאת: דולי

לאחר וויפל לפני כשנה, ולאחר טיפולים כימותרפיים 6 סדרות, ו25 הקרנות + קסלודה המרקרים כל הזמן בעליה בבדיקה לפני שבוע המרקר היה 1700 מ-1300 . נמצא גוש מפריש מהטבור (אציין שהניתוח נעשה לאורך הבטן) מה הסבירות שזה גרורה או משהו אחר, סובל כל הזמן מכאבי בטון במיוחד אחרי אוכל , ירדתי הרבה משקל מ-66 ל-48 ק"ג לא מצליח להתאושש כרגע ללא שום טיפול עד לבירור הגוש בטבור לא מבין לאן זה מוביל מצד אחד נאמר שאין גרורות ושוליים נקיים מצד שני כל פעם תופעה הדשה מה הלאה לא להמשיך

לקריאה נוספת והעמקה

דולי שלום קשה להעריך כך מהו הגוש. לעיתים ניתן לקחת ביופסיה ואז לדעת בוודאות במה מדובר. מציע להתייעץ עם האונקולוגנ המטפל. בברכה עידו

לאחר ניתוח "וויפל "מזה 10 חודשים נמצא סרטן בראש לבלב מסוג אדנוקרצינומה עם 2 בלוטות לימפה שהוסרו ושוליים נקיים, לאחר 5 סדרות של טיפול בג'מזר (עירוי לוריד) עשיתי C.T. התוצאה שיש הישנות של המחלה, כמו כן המרקרים עלו מ-18 ל-135 , הוחלט להפסיק את הטיפול בג'מזר בטענה שלא עוזר לכן עברתי לכדורים קסלודה 1000 מ"ג 2X בבוקר ובערב וכן 25 הקרנות. לפני הטיפול בקסלודה המרקרים היו בעליה 1170 לאחר הטיפול בקרינה ה-10 עלה ל-1365 וכיום אני נמצא בטיפול ה-23 והמרקרים 1800 שאלתי היא מה הלאה , האם יתכן שהטיפול לא עוזר מה עלי לעשות . עוד אציין שלא יכול לאכול שקלתי לפני המחלה 67 ק"ג וכעת אני במצב של ירידה מתמדת שוקל כיום 49 ק"ג וסובל מכאבי בטן כל הזמן, האם גם הקרינה (אולי יש כוויה פנימית) גורמת לכאבי בטן

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום לשאלתך, גם הקרינה גורמת לכאבי בטן, הטיפול אינו קל אך אני מקווה מאד שיעזור ולאחריו תרגיש טוב יותר. בברכה עידו

28/06/2013 | 22:47 | מאת: אנואר

לאחרונה גיליתי כי יש לי גידול בכף הרגל. איזה טיפול מומלץ? מהי שיטת הטיפול המוצלחת ביותר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
29/06/2013 | 02:06 | מאת: אנואר

לאחרונה גיליתי שיש לי גידול סרטני בכף הרגל. איזה טיפול מומלץ? מהי שיטת הטיפול המוצלחת ביותר?

שלום רב יש סוגים רבים של גידולים ולכל אחד טיפול שונה. אין לי ספק כי הרופא שלך יוכל לתת לך הסבר מקיף על מחלתך. בברכה עידו

28/06/2013 | 22:43 | מאת: אנואר

לאחרונה גיליתי שיש לי גידול בכף הרגל. איזה טיפול מומלץ? מהי שיטת הטיפול המוצלחת ביותר?

האם חולה בסרטן שלפוחית השתן יכול לקבל קנאביס רפואי בשל בעיות חרדה אשר גורמות לחוסר תאבון, ירידה במשקל. ואם כן איך בדיוק מקבלים אישור לשימוש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב את ההמלצה למתן קנביס רפואי יכול לתת האונקולוג המטפל. ככלל מקובל לתת קנביס רק כאשר מדובר במחלה גרורתית. בברכה עידו

24/06/2013 | 11:59 | מאת: דניאל

האם נהוג לא לאשר גם כאשר יש בעיות חרדה כתוצאה מהמחלה והניתוחים שאני עובר בכל שלוש חודשים או חצי שנה לבדיקה האם הגידול חזר כפי שקרה מספר פעמים במשך 4 השנים מאז התגלה הגידול. בעיות אלו גרמו וגורמים לי ירידה משמעותית במשקל, עייפות, אי שקט, וחולשה.

21/06/2013 | 16:53 | מאת: RONIY

לאחר ניתוח וויפל 10 חודשים עם איבחון של סרטן בראש לבלב מסוג אדנוקרצינומה טופל 5 חודשים בג'מזר והמרקרים (CA 19-9 התחיל עם 29) וכל הזמן בעליה לאחר 5 חודשים 1170 .מטופל כעת בקסלודה 500X2 בבוקר ובערב וגם מקבל 25 הקרנות. היום לאחר 13 הקרנות יש עדיין עליה במרקרים כעת 1370 וכן סובל מכאבי בטן איומים כל הזמן בתנועה בשינה לאחר אוכל ולפני אוכל, נאמר לי שיש לי 2 בקעים (הוא מרגיש את כל המעיים שלו יוצאים החוצה הבטן מעוותת) - האם יש אפשרות לנתח הכי מהר שאפשר אם זה עשוי לעזור, גם כשאני באמצע הקרנות וכימו (אציין שירדתי מאז 16 ק"ג) אני מאוד חלש ולא מתאושש. ולא מוכן לקחת כדורים נגד כאבים האם המדבקןת מסוג פנטה בכל מינון ו/או אקטיק טבליות דרך הפה יכולות להקל עליו. מה לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה לי לתת תשובה ספציפית מבלי לראות את החולה. ככלל לא מנתחים במהלך טיפול כימי קרינתי. יש לסיים הטיפול ואז להעריך מחדש את מצב המחלה. אין שום סיבה להימנע משימוש בתרופות מסוד פנטה- תופעות הלוואי מועטות לעומת התועלת. בברכה עידו

שלום רב קשה לי לתת תשובה ספציפית מבלי לראות את החולה. ככלל לא מנתחים במהלך טיפול כימי קרינתי. יש לסיים הטיפול ואז להעריך מחדש את מצב המחלה. אין שום סיבה להימנע משימוש בתרופות מסוד פנטה- תופעות הלוואי מועטות לעומת התועלת. בברכה עידו

20/06/2013 | 21:48 | מאת: נטלי

ד"ר וולף שלום. אמי עם סרטן שד גרורתי לחלל הבטן כבר מ2008. לאחר טיפול בקסלודה ותגובה טובה לטיפול שהובילה לירידה ממש דרסטית במרקרים עד שהיא הפסיקה את הטיפול לחודש לאחר המלצה של האונקולוג (היה לה אבנים בכיס המרה). לאחר ההפסקה הצטברו לה נוזלים בבטן והאונקולוג אמר שהמחלה התקדמה בצורה אגרסיבית והורה לבצע טיפול כימותרפי דרך הוריד. הטיפול הראשון בוצע ב30/5. שבוע אחרי הטיפול, ספירת כדוריות הדם הלבנות שלה היו נמוכות והיה לה חום ולקחנו אותה לבית החולים שעד היום היא נמצאת שם באשפוז (כבר שבועיים) שבמהלכו גילו לה 2 חיידקים בשתן וגם חיידק בנוזלים. הרופאים אמרו לנו שהם הרימו ידיים שזה כבר הסוף. וכבר שבוע שהם לא מבצעים בדיקות בטענה שאין טעם לבצע אותם. הם מרדימים אותה כל הזמן והנוזלים בבטן נורא מפריעים לה. שמעתי לע תרופה בשם רמובאב אך האונקולוג אמר שאין טעם לבצע את הדיקת ההתאמה בגלל החיידק בנוזלים. אני מסרבת להכנע. האם יש מה לעשות? אנא עזור לי בתקווה כלשהיא. תודה נטלי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטלי התרופה רמובאב אכן עשויה להועיל כאשר יש מיימת, אך זו תרופה בעלת תופעות לוואי וניתן לתת אותה רק לחולים במצב תפקודי טוב, ללא זיהום פעיל. על פי התיאור שלך אימך לא תוכל לעמוד בטיפול במצב זה ועדיף להמשיך בטיפול אותו היא מקבלת כעת. בברכה עידו

23/06/2013 | 08:38 | מאת: נטלי

דר וולף שלום. הבעיה שאמי לא מקבלת טיפול כלל!!! הרופאים הרימו ידיים לגמרי . אפילו בדיקת נוזלים מהניקור הם לא שלחו על מנת לראות אם יש עדיין את החיידק. אני כמובן יודעת שאם הם יכלו לעשות משהו כמובן שהיו עושים, אך אינני מקבלת את את העובדה שהם הרימו ידיים בכזאת מהירות. היא נכנסה לבית חולים במצב יחסית טוב ויוצאת ממנו במצב ממש גרוע. היא קיבלה את הכימותרפיה די טוב עד שספירת הכדוריות דם לבנות שלה ירדו. אולי בכל זאת שווה ליצור איתך קשר לייעוץ פרטי?

09/06/2013 | 17:53 | מאת: לימור

הי..אני בת 23.בגיל 5 אובחנתי כחולה ברטינובלסטומה חד עינית,עברתי עקירה ומאז ועד היום אני עם תותבת ללא בעיות בריאות מיוחדות..נמצאת במעקב במרכז רפואי פעם בשנה בערך.אני חיה את חיי בחרדה תמידית מהעתיד ומהסיכוי שאני אפתח סרטן נוסף בגלל התורשתיות של המחלה למרות שהיא הוגדרה אצלי כספורדית.אני גם בחרדה שהעין היחידה שלי לא תפתח גידול נוסף.אני יודעת שעברו מספיק שנים מאז חליתי אבל תוהה לעצמי אם אי פעם אני אוכל לנשום לרווחה ולדעת שאני לא בסכנה יותר..כתבתי לכם כי אין כל כך עם מי לדבר על זה..ואני מודה על כל תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום התייעצתי גם עם מומחי הגנטיקה שלנו. אם אכן מדובר במחלה ספורדית הסיכון למחלה חוזרת נמוך ביותר ואת יכולה להמשיך את חייך ככל אחד אחר. בכל מקרה- אם לא בצעת את הבדיקה הגנטית בשנים האחרונות (5-10 שנים) כדאי לחזור שוב לייעוץ גנטי, הבדיקות הקיימות היום מתוחכמות הרבה יותר ויוכלו לתת לך מידע יותר מדויק לגבי מצבך. בברכה עידו

10/06/2013 | 17:33 | מאת: לימור

תודה תודה על המענה המעודד..אין לך מושג כמה הקלת עלי עכשיו...יום נפלא

30/06/2013 | 12:19 | מאת: דר ויקטוריה (ויקי) וישנבסקיה- דאי

לימור שלום, אני מצטרפת לתשובותו של דר וולף וממליצה לך לעבור ייעוץ גנטי. מירב הסיכויים שהמוטציה שהביאה להיתפחות הגידול אצלך, הינה סומטית (יושבת רק על תאי הרשתית). בנקרה זה העקירה שעברת, ריפאה אותך ממחלתך. אם לעומת זאת יתברר שהמוטציה הינה גרמינלית (יושבת על תאי הנבט בגופך ), הרי שאז עלייך לפנות לייעוץ של אונקולוג עיניים והמטואונקולוג לקבלת מענה על כל השאלות שהעלת ושאלות נוספות. בברכה דר ויקי דאי

06/06/2013 | 14:36 | מאת: רוני

חולה סרטן לבלב (לאחר ניתוח וויפל) טופל בג'מזר לאחר 5 סדרות שהופסקו בעקבות עלייה במרקרים , מקבל הקרנות וטיפול כימו בכדורים קסלודה . לוקח את קסלודה שלא בהתאם למינון (500 מ"ג כפול 2 פעמיים ביום) 1 בבוקר 1 בערב ולפעמים לא לוקח בערב בכלל, ממשיך בכל יום בקבלת הקרנות. האם יש טעם בקבלת הקרנוה אם לא לוקח את הכדורים בהתאם למינון. מה המשמעות לכך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הקרינה יעילה גם ללא קסלודה. אמנם קסלודה מגבירה יעילות במידה מסוימת אך גם בלעדיה הקרינה יעילה. בברכה עידו

06/06/2013 | 10:45 | מאת: מ.רחלי

שלום רב, יש לי שאלה , לאחרונה הבחנתי ששד הימנית שלי קצת יותר גדולה משד שמאלית. האם זה בגדר הנורמל האם זה שכיח? אודה מאד על תשובה מהירה, כי זה קצת מלחיץ . תודה רבה רבה

שלום רב הבדל מסויים או חוסר סימטריה בשדיים הוא מצב נורמלי ושכיח מאד. בכל מקרה אם את מודאגת מומלץ להבדק ע"י רופא. בברכה עידו

04/06/2013 | 13:40 | מאת: לירן

שלום רב, סבי אובחן לפני כעשרה חודשים כחולה בסרטן שלפוחית השטן. הוא נותח והחל לעבור שטיפות אחת לשבועיים אם אני לא טועה כשבע פעמים (סיים עימם לפני כשלושה חודשים והאיזור היה נקי). לפני כחודש סבי עבר בדיקת ציסקוסקופיה וביופסיה ונאמר לו כי הגידול חזר והתפשט בשלפוחית. הרופא הציע לסבי לעבור ניתוח לכריתת השלפוחית אך סבי סירב בתוקף (הפחד והבושה להיות עם שקית חיצונית) וכן גם אם אינו היה מסרב לא היה יכול לעבור ניתוח ארוך שכזה מכיוון שהקרדיולוג לא היה מאשר כי סבי הוא חולה לב. כעת אני פונה אליכם כדי להבין האם ישנן אופציות נוספות היכולות לעזור לסבי. הרופא אמר לו שיעשה שוב שטיפות אך הוא לא מאמין שיעזור ושזה אך ורק על אחריותו. קראתי כי ישנו גם טיפול בהקרנות.. האם זה יכול לעזור?!? אנא עיזרו לי למצוא פתרון. תודה מראש, לירן.

03/06/2013 | 14:52 | מאת: A.Y

לאחר ניתוח וויפל,חולה בסרטן לבלב מסוג אדנוקרצינומה. התחלתי טיפול בכימו בג'מזר כשהמרקר CA 19-9 היה 16 ,כעת לאחר 5 סדרות של ג'מזר המרקר עלה ל-1170 מה זה אומר ? אולי הג'מזר לא עוזר האם יש צורך בהחלפת טיפול ואיזה, האם יש צורך בהקרנות וכמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם יש עלייה משמעותית ברמת הסמן יש לברר מה הסיבה. ההסבר עשוי להיות חסימת דרכי מרה או אולי חוסר יעילות של גמזר. בד"כ ניתן לקבל תשובה ע"י בדיקת הדמייה כמו CT או אולטרהסאונד. בברכה עידו

02/06/2013 | 18:14 | מאת: גלית

לאימי התגלה סרטן הכיבה עם גרורות לשחלות. לאחר הכריתה שלהם הסרטן חזר. וכעבור שנה של טיפולי כימותרפיה ואחרי הפסקה של חודש מאחר ונוצרו גרורות לרקטום. כרגע יש לה מיימת ולא רוצים לעשות לה טיפול כימותרפיה מאחר והיא חלשה. מבדיקות הדם תפקודי הכבד תקינים.האם יש משהו שניתן לעשות על מנת למנוע את המיימת? או דרך בלחזק לה את מערכת החיסונית על מנת שתוכל לחזור ולקבל כימותרפיה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הטיפול במיימת אכן בעייתי. ניתן כמובן לנקז לפי הצרך. במקרים מיוחדים ניתן להשתמש בתרופה בשם removab (שאינה בסל) שמקטינה את המיימת, אך ניתן לתת אותה רק לחולים במצב תפקודי טוב. בברכה עידו

06/06/2013 | 15:13 | מאת: גלית

תודה רבה על המידע .

שלום רב, מספר שאלות- 1. האם באילו סוגי סרטן והיכן מומלץ לעבור טיפול מותאם אישית וטיפול גנטי? 2. האם בדיקת miRview™mets יעילה ומומלצת? מתי? היכן ניתן לבצעה? 3. מה ההבדל בין בדיקת Caris Target Now לבדיקת FoundationOne ואיזו הכי מומלצת? האם יש בדיקות אחרות מומלצות? איזו בדיקה הכי מומלצת? והאם בכלל בדיקות אלו מומלצות ומעלות את סיכויי ההצלחה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חשוב להדגיש שכל הבדיקות האלו עדיין אינן מקובלות בשימוש שגרתי וניתן להגדירן כנסיוניות. לכל אחת מטרה שונה. MIRVIEW נועדה לאתר את מקור הגידול כאשר זה אינו ידוע, target now בודק התאמת טיפול כימי ואילו foundation בודק התאמת טיפול ביולוגי. כאמור, אף אחת מבדיקות אלו אינה מקובלת באופן שגרתי. במידה ומעוניינים מציע להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי יתרונות וחסרונות במצב ספציפי. בברכה עידו

26/05/2013 | 00:33 | מאת: אנה

שלום, אני רוצה לדעת משהו שמאוד חשוב ויכול לעזור לי להחלטה מאוד חשובה בחיים. למישהו היה גוש שומן, או בשפה הרפואית גידול שפיר לא מתפשט, על 3 עצבים חיצונייםבאוזן, שבעקבתו היה לחולה ניתוח שגרם לו להיות חרש, והוא מרכיב היום אוזנייה ודרכה הוא שומע טוב מאוד כמו כל בן אדם רגיל. מה הסיכוי שהסרטן יחזור אליו בעתיד? האם צריך לפחד מזה שהוא יהיה חולה עוד פעם? האם לבן אדם שקרה לו מה שקרה יש סיכוי גדול יותר או נטייה גדולה יותר מאשר כל בן אדם בריא? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב על פי התיאור אין מדובר בסרטן כלל אלא בגידול שפיר מקומי. לגבי סיכויי החזרה- אלה בד"כ נמוכים אך כמובן תלוי בסוג המדויק ובפרטים קליניים נוספים. בברכה עידו

24/05/2013 | 21:37 | מאת: מיכאל

שלום רב התגלה אצלי בברך בחלק האחורי במפרק בבדיקת mri גידול בגודל כ-2על 2 ס"מ אוולי כשהוא יושב על העצב מה לדעתך האבחנה , האם זה יכול להיות מפגיעה בברך קרע במניסקוס ובורסה מה זה שוואנומה האם זה יכול להיות ממאיר ? מה הסיכוי והאם ניתוח יכול לפתור את הבעיה בתודה מיכאל

לקריאה נוספת והעמקה

מיכאל שלום קשה לדעת כעת מה האבחנה, בוודאי בלי לראות את כל החומר. עם זאת, מכיוון שכבר הופנית לבדיקת MRI ברור שנעשה ברור נכון ורציני. בריאות שלמה עידו

שלום רב קרוב משפחה בן 91 סבל מתלונות בזמן שנתן שתן והאורולוג עשה ביופסיה ויצא שיש לו סרטן גליסון 9. ה PSA שלו 15. עשו לו מיפוי עצמות וסיטי והכל נקי. הוא במצב כללי מעולה, אין לו שום מחלות חוץ מלחץ דם, הוא עובד ועצמאי וחי מעולה. האורולוג נתן לו זריקת הורמונים ואמר שזה מספיק. האונקולוגית אמרה שהמצב שלו מעולה והוא יכול לחיות גם עוד כמה שנים טובות ומצד שני הסרטן עלול להתקדם באגן ועצמות עם כזה גליסון והמליצה להוסיף קרינה. אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות. מה דעתך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זו אכן שאלה לא פשוטה התלויה גם במצבו הכללי של החולה. במחקרים השונים בד"כ לא נכללו אנשים בקבוצת הגיל הזו ולכן ההחלטה חייבת להתבסס לא רק על המלצות הרגילות בספרות אלא גם על מצבו הכללי של החולה ורצונו. במקרים מסויימים ניתן גם לוותר על קרינה. בברכה עידו

05/05/2013 | 18:13 | מאת: איריס

שלום, לפני כמה ימים קיבלנו תוצאות בדיקות של אבי בן ה- 75 ונודע לנו שיש לו סרטן ערמונית וגרורות בעצמות בכל החלק התחתון. דרגת הסרטן היא 9 ולפי מה שנאמר חמור ביותר. לאחר שיחה עם אורולוג ואונקולוג נאמר לנו שאין אפשרות לנתח והטיפול היחיד שהוא יקבל זה זריקת פיוריגון בכל 3 חודשים, לפני מה שקראתי זוהי זריקה לפוריות אז רציתי לדעת איך תעזור זריקה כזו למצב הקיים? אודה על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הטיפול הראשוני לסרטן הערמונית הוא אכן טיפול הורמונלי. במקרים רבים זהו טיפול יעיל מאד ובוודאי פחות רעיל מטיפול כימי. בהצלחה! עידו

05/05/2013 | 14:59 | מאת: קובי

שלום, בעקבות גילוי הסרטן באבי הוא עבר 4 סבבים של כימותרפיה ואח"כ ניתוח להוצאת הגידול(שבפתולוגיה נראה שהסרטן התנוון רק ב65%). כחודשים אחרי הניתוח בעקבות כאבים של אבי נמצא אצלו שהסרטן חזר והוחלט לטפל בו ב"גמזר". רציתי לדעת האם זה הטיפול המתבקש והאם יש אלטרנטיבות גם אם יקרות יותר. וכן הייתי מעוניין לדעת מתי מטפלים בהקרנות ומתי מטפלים בכימוטרפיה. תודה.

שלום רב לגבי פרטי הטיפול הספציפי יש להתייעץ עם האונקולוג המטפל. ככלל, הגידול הזה עשוי להיות רגיש לכימותרפיה. לגבי קרינה- זהו טיפול ממוקם בלבד בעוד שכימותרפיה מטפלת במחלה בכלל הגוף. בברכה עידו

28/04/2013 | 11:07 | מאת: רוויטל

שלום וברכה, אמי עוברת טיפול כימי אינטנסיבי שמלווה בהקאות מרובות אבל בטיפול האחרון כמעט ולא היו האם זה מעורר סימן לכך שהטיפול יפסיק לפעול? אימי נמצאת בשלב 4 של המחלה (הסרטן)

שלום רב אין קשר בין הקאה לבין תגובה. המטרה היא לעבור את הטיפול עם כמה שפחות תופעות לוואי. בברכה עידו

28/04/2013 | 11:18 | מאת: רוויטל

תודה רבה והמון בריאות.

22/04/2013 | 11:02 | מאת: דלית

בשלב הראשון של המחלה שהוא רק ניתוח ומעקב.שאלתי כמה זמן נמשך המעקב? ומה הלאה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב המעקב נמשך בד"כ לפחות חמש שנים. בברכה עידו

19/04/2013 | 10:44 | מאת: rachel

שלום וברכה. רציתי להבין את המושג. מחד נאמר לי שin situ זה בעצם לא סרטן, זה גידול שפיר. מאידך- יש מילה קרצינומה. האם יש בגידול זה ריבוי תאים ממאירים ללא בקרה כמו בגידול ממאיר? האם הכוונה שיש חוסר בקרה עם ריבוי תאים ממאירים אבל הם עדיין לא הספיקו לחדור?או שהתאים שפירים/תחת בקרה ולא יכולים לחדור הלאה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב המשמעות היא אכן תאים בעלי אפיינים דומים לתאי סרטן אך שעדיין לא הספיקו לחדור אל תוך הרקמה. לעיתים יחדרו ויהפכו לסרטן אך לעיתים לא יחדרו כלל. בברכה עידו

שלום אני מנחה שנים רבות קבוצות לחולי סרטן ובני זוגם בבית מעגן בב'ש בית הנותן מענה לחולים ובני משפחתם במימון קהילה יהודית בארה'ב בחסות אונב' בן גוריון . בשנתים האחרונות אני מנחה קבוצות אלמנים ואלמנות . עלה הצורך לפתוח קבוצה לבני הורה חולה סרטן בגילאים 18-30 . 12-15 פגישות בשעות הערב ללא תשלום . גודל הקבוצה עד 15-16 משתתפים . אשמח לפניות במייל או ישירות לנייד 050-6231895. בברכה אבי אופיר ( בהכשרתי אני עו'ס בעל תואר שני .מטפל משפחתי מוסמך,ומנחה קבוצות ).

12/04/2013 | 14:28 | מאת: ערן

אודה מאוד אם תסבירו בבקשה במילים פשוטות ,כיצד אדם זר יכול לתרום לחולה והוא נמצא מתאים יותר מאשר קרוב משפחה ? מעיון באינטרנט הבנתי שבן משפחה אמור להתאים יותר . מודה מאוד לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

בנושא השתלת מח עצם עדיף לפנות להמטולוג, כאונקולוג אינני עוסק בתחום זה כלל. באופן כללי ניתן לאמר שלעיתים יש חשיבות דווקא לאי התאמה מסוימת כדי שהתאים המושתלים יוכלו להגיב כנגד תאי הגידול. בברכה עידו

07/04/2013 | 23:19 | מאת: נינה

בעלי חולה בפוליקולר לימפומה קיבל כבר 4 טיפולים בכימוטרפיה עם מבטרה R-COP עכשיו יש לו בצקות קשות בשתי הרגליים הרפא רוצה לבצע פט סיטי אך התור שקיבל בעוד כחודש וחצי ולכן הוא נתן לו לבצע עכשיו CT רגיל ואחכ לבצע את הPET מה דעתך על כך ועל כמות הקרינה בשתי הבדיקות - אודה לכם על תשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

נינה שלום אמנם בשתי הבדיקות יש גם חשיפה לקרינה, אך תמיד צריך לשקול מה התועלת לעומת הנזק. כאשר יש הצדקה רפואית ברורה, כמו במקרה הזה, בהחלט כדאי לבצע אותן. בברכה עידו

01/12/2013 | 13:36 | מאת: בריא9

רציתי לדעת באם טיפול בלימפומה נון הודג'קין כולל גם בג'מזר? בחיפוש בכל הפורומים לא מצאתי כי אכן הטיפול בה מיועד לחולי לימפומה ,האם יש סיכון בלקיחתה?תופעות לוואי נדירות?תודה רון

07/04/2013 | 21:12 | מאת: דודי

שלום, אני אחרי ניתוח לפרוסקופיה בקע מפשעתי שמאל. ככשהשתעלתי גוש היה יוצא וחוזר חזרה. באותה תקופה גילו לי סוכרת. בסי טי ובmri של האגן, לפני הניתוח, אמרו ליפומה או low level liposarcoma. לא היו בטוחים. אחרי בדיקת הגוש הגדול שהוציאו אמרו לי שהיה גוש שומן עם .septa וblood vessels. בדוח של הפטולוגיה כתבו שאם זה היה בhernial sac זה ליפומה. אז המנתח אמר. אבל לי אין שקט. מה אפשר לעשות? עוד בדיקות? מרקרים? Mri חוזר? מתי מומלץ?. האם יש קשר בין ליפומה/ליפוסרקומה ו סוכרת 2 פתאומית?. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

דודי שלום לא אמור להיות קשר בין סוכרת לליפומה. אם יש ספק לגבי האבחנה- ליפומה לעומת ליפוסרקומה, מומלץ לפנות לאונקולוג מומחה בתחום הסרקומות. בברכה עידו

01/04/2013 | 03:18 | מאת: יגאל

ביצעתי בדיקת CT לאחר פרכוס והתגלה בראש משהו "ראש שהדגים ממצא קטן תת קרוטיקלי מצד משמאל בעיוץ עם נורולוגים" מה רוצה הסיכויים שזה? זה לא נמצא במוח נכון? אם זה לא במוח אז רוב הסיכויים שזה לא גידול? תודה ד"ר

19/03/2013 | 10:30 | מאת: שני

שלום רב :) שמי שני וכרגע אני נמצאת בדרום הודו, מתכננת להגיע לארץ בעוד כחודשיים.. שאלתי היא בהקשר לגוש ענק אשר הופיע מעל הפטמה ואף מתחתיה (מבנה שד קטן), ישנם גם גושים בשד הימני... שמתי לב כי גוש זה קטן קצת ומתפורר לגושים נוספים... לפי מיטב זיכרוני הופיע לפני המחזור לפני כחודשיים ואז חשתי כאבים, אך האמת היא שאני לא בטוחה בדבר!! כי פתאום זה היה שם ... כרגע אין בכלל כאבים, אין נפיחות בבלוטות בית שחי... ברור לי שבדיקה נחוצה, כרגע אין כל כך אפשרות לבדיקה, שאלתי, כמה סבירות שמדובר במקרה של מבנה שד פיברוציסטי, וברור שהדבר מצריך בדיקה, אך האם זה נשמע דחוף ??? או יכול לחכות 2 חודשים ? ממש תודה רבה על הפורום, שני :)

לקריאה נוספת והעמקה

שני שלום לא ציינת בת כמה את ומה קורה כעת לגבי המחזור. אם הגוש כפי שציינת הולך ונעלם הדבר פחות מטריד אך אם מדובר בגוש גדולף לא רגיש שאינו קשור למחזור בהחלט יש צרך בבדיקה ולא הייתי מציע להמתין חודשיים עד הבדיקה. גם בהודו ישנם מספר מרכזים רפואיים טובים שיוכלו לפחות לבצע הערכה ראשונית ובהתאם לה ניתן יהיה להחליט לגבי המשך הברור ודחיפותו. בברכה עידו

19/03/2013 | 18:56 | מאת: שני

ואו ממש תודה על התגובה המהירה !!! סליחה שכחתי לציין, אני בת 42 ותמיד יש לי נפיחות בלימפות בית שחי לפני מחזור ובכלל נפיחות בשדיים, הפעם הזו כאילו הנפיחות, כמו איזה גוש גדול כזה פשוט המשיכה להתקיים גם אחרי המחזור והפסיקה לכאוב.. נראה שזה בגלל נסיעות ולחץ נפשי ממש גדול שהייתי נתונה בו באותו החודש לפני המחזור... הגוש נמצא מתחת לעור ונע בקלות מצד לצד (בשד שמאל) שמתי לב שגם בשד ימין יש נפיחות דומה אם כי הרבה יותר קטנה, וכן לשמחתי הגוש קטן, אך אני חייבת לציין שנגעתי בזה ועיסיתי את זה מעט והיה נדמה לי שזה התפורר לכמה גושים קטנים, וכן לפני המחזור האחרון שוב טפח הגוש ואחרי המחזור התכווץ... אבל הבסיס שלו כאילו נשאר קבוע.. מקווה שזה בסדר? ממש תודה על היחס האישי החם !!! שני :)

18/03/2013 | 19:38 | מאת: נתי

יש לי כבר שבע שנים כמה גושים בכמה מקומות בגוף בחזה בשתי הפטמות וגם בצואר התמהמהתי כל כך הרבה זמן כי פחדתי לדבר על זה . באופן כללי אני מרגיש טוב כל הזמן ומתפקד 100% אם תוכל לעזור לי ולייעץ לי מה לעשות ואולי בכלל זה שום דבר רציני אני מאוד מאוד אודה לך

נתי שלום בד"כ גושים שנמצאים כל כך הרבה זמן ואינם גדלים אינם מסוכנים, אבל חייבים לבדוק זאת. מציע שתפנה לרופא המשפחה. בברכה עידו

06/03/2013 | 21:28 | מאת: אורנה

שלום אימי בת 69 ולאחרונה גילו אצלה סרטן שד תשובה הסטולוגית מהביופסיה -infiltrating duct ca מגוש בשד ימין ובשד שמאל . בct שביצעה ניצפו הגושים בשדיים וניצפו בלוטות לימפה מוגדלות בבית שחי ימין ולא ניצפו בלוטות בבית שחי שמאל . כל השאר היה תקין .לפי ההסבר שקיבלתי מהרופא שהגידול עדיין מוגדר כמקומי . שאלתי אלייך היא האם זה יהיה אפשרי להוציא את כל הגידולים בניתוח אפילו אם זה אומר כריתת השדיים במלואם ועדיף יהיה אולי מאשר להסתובב עם הגידולים ? וכמובן שזה יהיה אוליי כרוך כמובן בטיפולים משלימים אבל מה עדיף להוציא קודם את הגידולים אם זה אפשרי או ישר ללכת לטיפולים?מקווה שהבנת את כוונתי ואשמח לקבל את חוות דעתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם הסרטן מקומי ללא גרורות מרוחקות למשל לעצמות או לריאות, בהחלט ניתן לרפא, גם אם יש מחלה בשני השדיים. כדי לרפא יהיה צרך בניתוח, אך כדי להחליט אם צריך כריתה מלאה או חלקית, האם צריך טיפול כימי, הורמונלי או ביולוגי והאם לטפל לפני או אחרי הניתוח יש לראות את מאפיינים הספציפיים של הגידול. רפואה שלמה עידו

06/03/2013 | 07:28 | מאת: אלון

בוקר טוב, אחי חלה בלוקמיה מסוג CML, טופל בגליבק וכעת בספרייסל. אחת ההשערות הנפוצות היא שהמחלה קשורה לחשיפה לקרינה, והוא אכן עבד שנים ארוכות בסמיכות למתקני קליטה ושידור. השאלה שלי - מאחר ובמשך כמה שנים גם אני עבדתי באותם מקומות בדיוק ונחשפתי תיאורטית גם לאותם סוגי קרינה, שאלתי היא האם יש בדיקת סקרינינג/סקר כלשהוא למחלה שמאפשרת גילוי מוקדם עבורי. (בריא בד"כ, בן 38). תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין בדיקות סקירה שגרתיות ל- CML. חשוב לציין כי כלל לא ברור אם קרינה הנפלטת ממתקני שידור (קרינה שאינה מייננת) אכן מעלה סיכון לסרטן במבוגרים. עד כה לא הוכח קשר באופן חד משמעי. בברכה עידו

06/03/2013 | 07:12 | מאת: אלון

בוקר טוב, אחי חלה בלוקמיה מסוג CML, טופל בגליבק וכעת בספרייסל. אחת ההשערות הנפוצות היא שהמחלה קשורה לחשיפה לקרינה, והוא אכן עבד שנים ארוכות בסמיכות למתקני קליטה ושידור. השאלה שלי - מאחר ובמשך כמה שנים גם אני עבדתי באותם מקומות בדיוק ונחשפתי תיאורטית גם לאותם סוגי קרינה, שאלתי היא האם יש בדיקת סקרינינג/סקר כלשהוא למחלה שמאפשרת גילוי מוקדם עבורי. (בריא בד"כ, בן 38). תודה רבה.

04/03/2013 | 08:13 | מאת: בילהה

מהם הסיכונים לפגיעה בלב ובריאות לאיר הקרנות של סרטן שד-לטווח של 5 שנים

שלום רב בשיטות הקרינה הנהוגות בשנים האחרונות החשיפה של הלב והריאות לקרינה בד"כ איננה גבוהה ולעיתים קרובות אין כלל חשיפה של הלב. בהתאם לכך, הסיכון לפגיעה משמעותית בריאות או בלב נמוך מאד. בברכה עידו

28/02/2013 | 10:13 | מאת: חגית

שלום. לפני 7 שנים בעלי חלה בסרטן האשכים ועבר ניתוח (סינומנה) ללא הקרנות וכימותרפיה. מאז הוא במעקב סי.טי, בדיקות דם, וצילום חזה. כיום הוא מבצע סי.טי אחת לשנתיים. האם לא ניתן להוריד את בדיקות הסי.טי ולבצע אותם נניח אחת ל 4-5 שנים? שכן בדיקת סי.טי כרוכה בקרינה. שאלה נוספת- לעוד כמה זמן הוא צריך לבצע מעקב? (כל החיים או כמה שנים?)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מומלץ להמשיך מעקב לתקופה ארוכה, אך בד"כ לאחר תקופה כל כך ארוכה לא נהוג לבצע CT. כמובן שיש לדון בכל מקרה על פי הנתונים המדויקים של המחלה. בברכה עידו

06/03/2013 | 08:53 | מאת: חגית

לאחר כמה שנים לא נהוג לעשות CT? בהתאם לנתונים שהובאו.

27/02/2013 | 10:15 | מאת: המשפחה

ד"ר שלום, קבלנו את תוצאת הביופסיה, ומנסים להשיג את התרופה למימת שלמעשה עצרה את ההליך לכימו. בדיקה פתולוגית 4-2-1023 Liver bopsy: liver involved by adenocarcinoma forming glandukar and solid structures. pending for immunnostains for tumor origion. addendum: on imunostains tumor caells are positive for CK7 and negative for HEPA, chronmoograinin, Synaptophysin, CDX2, ER,CEA. these results are compatible with cholangiocarcinoma. אנו מנסים להשיג את התרופה מחוץ לסל REMOVAB לבדנו, כתוב שהיא צריכה להיות EPCAM חיובי, וCD3 -או ת האם זו תרופה שכדאי לנסות להשיג אותה? שמתאימה לפי ההביופסיה או שאנחנו מבזבזים את הזמן?. אם לא מתאימה האם יש תרופה אחרת המתאימה לתוצאת הביופסיה? אנו עושים הכל כי האונקולוגיה תקבל אותנו ליעוץ רק עוד 9 ימים !! זה אולי יהיה מאוחר? - למרות שמודעים למצבץ ואין לנו כל דרך אחרת אלא להמתין לא? המיימת הניקזו פעם ראשונה אינה מכילה תאים סרטניים ! זה משפר אתה מצב? בעניין ההתפשטות? בדיקה ציטולוגית: 19-2-13 נוזל חלל זפק 30 סמק נוזל צהוב כהה עם קריש וורוד נוזל בטני- נמצאת אוכלוסיה מעורבת של תאי דלקת בעיקר כרונית, ותאים מזוטליאליים דגנרטיבים. ד"ר אני לא יודע איך להודות לך על העזרה, ועל תשובתך מאתמול. תודה מקרב לב .

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי לא ניתן להתייחס בכזו רמה של פירוט מבלי לבדוק את החולה.מציע להמתין עד לבדיקה ע"י אונקולוג. אני בטוח שאז תקבלו את כל התשובות לשאלותיכם. רפואה שלמה עידו

26/02/2013 | 10:31 | מאת: מודה על העזרה מראש

המיימת הופיעה פעם אחת לפנח שבוע ובוצע ניקוז. עדיין אין תוצאות תרבית מה סוג הנוזל. ההנחה שזה נוזל עם תאי הגידול. האם זה שלב שאפשר להתחיל בעירוי טיפול זה? האם הוא ידוע וזמין בבתי חולים? האם הוא בסל? והאם הוא חד פעמי או רב פעמי. כלומר אפשר לבצעו מספר פעמיים. ויש לו תופעות לוואי? אם לא בסל איפה ניתן להשיגו? במידה ותוכל להנחות אותי. הטיפול האןנקולוגי לא התחיל בגלל הופעת המיימת. האם להבנתך זה יכול לאפשר כניסה למסלול של תחילת טיפול כיומתרפי באן עקרוני? ברור לי שכל מקרה זה לגופו. אולם כל עזרה היא אוצר עבורינו. תודה רבה מקרב לב.

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול אינו בסל אך נמצא בשימוש ויש ניסיון בשימוש בו במחלקות אונקולוגיות שונות בארץ. יש לטיפול כמובן גם תופעות לוואי אך אם יצליח הוא עשוי לאפשר תחילת טיפול כימי. מציע להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי פרטים ספציפיים יותר ובפרט לגבי התאמת הטיפול בגידול הספציפי ובהתאם למצב החולה. בברכה עידו

26/02/2013 | 08:57 | מאת: בקשה לעצה דחופה

שלום רב דוקטור אימי אושפזה בעקבות צהבת חסימתית נתגלה בהדמיה כי יש פגיעה בדרכי המרה התוך כבדיים, וכן גידול כבד באונה השמאלית ( גידול ראשוני לאחר ביופסיה שני מוקדים בקצה אונה השמאלית) . נעשה סטנט שעבד חלקית, אבל רמת הבילירובין לא ירד, ולאחר שבועיים נעשה שעובד.PTC - צינורות צד ימין בכבד. הניקוז טוב לאחר שבוע נוסף יורד באיטיות, צינורות בימין הכבד. בימים האחרונים לראושנה הופיע הצטברות נוזלים התחלתית מיימת וקושי במתן שתן, וקושי באכילה וירידה בחלבון - ומה שמתלווה לזה. זה מספר ימים בלבד, עשו ניקור בטני להוצאת נוזלים פעם אחת בלבד ועבר בהצלחה. הבעיה היא שהכל נתגלה לפני מספר שבועות בלבד !, בתחילה רצו לבצע הליך ניתוחי מיידי להסרת הגידול, לאחר מכן החליטו לנסות קודם להתקדם עם כימו ואז להכנס להליך ניתוחי, מתוך מחשבה שעל פי אמצעי ההדמיה זה היה נתיח, ולא מפושט -הגידול יחסית קטן באונה השמאלית של הכבד, על מנת להקטין קודם את הגידול, באופן ברור נאמר שהוא ניתן לכריתה מלאה. ( הגדרת הגידול היתה באונה השמאלית אדנוקרצינומה, ולצד זה נאמר כילונגיטיס- כילונגקרצינומה). אולם כרגע מרגע שהופיעה המיימת פעם אחת, מסלול הטיפול נעצר, באופן שאין מה לעשות אלא להמתין לסיום רע, כפי שניתן להבין המצב קריטי. נאמר כי לא קיימת תרופה או דרך לעצור את המיימת ( ההשערה היא שהמיימת נובעת מהגידול עצמו בכבד ודרכי המרה, לא נקתבלה תוצאה סופית עדיין) נעשה ניקוז פעם אחת בלבד. השאלה: האם יש תרופה או טיפול לעצירת המיימת - בהנחה שהיא נובעת מהגידול הסרטני לחלל הבטן ? דפנות - התפשטות בעצם של הסרטן? שאלה שניה: האם מוכר לך התכשיר REMOVAB _ (CARUMAXOMAB כתוב שהוא בהתוויה כאשר יש מיימת סרטנית - CD3 -/ EPCAM POSITIVE האם לדעתך יש מקום לנסות בצוע של טיפול עירוי כזה? ואם כן אם זה יעיל לאפשר חזרה למסלול טיפול בכימותרפיה? אם בכלל יקדם את האפשריות טיפול בה? אודה מראש לתשובתך או הפניה לגורם כלשהוא בהקדם אם ניתן -תודה? .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב במקרים של סרטן דרכי המרה (כולנגיוקרצינומה) בהם יש מיימת שנגרמה בגלל הגידול (המצאות תאי סרטן בנוזל המיימת) אין אפשרות לנתח מכיוון שמדובר אז בסרטן מפושט ולא ממוקם. טיפול ב- REMOVAB יכול להקל ולהאט הצטברות מיימת, אך אינו מסוגל להעלים את המחלה מחלל הבטן ולאפשר ניתוח. בד"כ במצבים אלה אנו ממליצים על טיפול שמטרתו להאט את קצב התפשטות המחלה ולשפר את איכות חיי המטופל. בברכה עידו

דר ראשית תודה על ההתיחסות. אמרו לנו שאין מה לעשות.......אתה מבין. ההגדרה היא גידול ראשוני בכבד. אדנוקארצינומה. וכן חסימה בדרכי מרה ימיניים. הטיפול היה אמור להיות בכבד לפי תוכנית טיפול. האם זה משנה לגבח סוג המיימת והתאים שמתפשטים? עדין אין תוצאת תרבית הנוזל. המטרה היתה כרחתת הגדול הקטן בקצה האןנה השמאלית. כימו לפני. האם זה משנה משהו ביכולת לרדם את התהליך לניתוח או כימותרפיה. עם נוריד את המיימת עם הremovab?אן שזה ביצם כמו כליונגקארצינומה. ? תודה לצערי נסגרו הדלתות בפנינו. גם את הremovab לא הציעו כאןפציה. לא ברור למה. אודה לתשובה הכי כנה. אנחנו די נואשים. שוב הרבה תודה.

אין מספיק מידע בספרות לגבי יעילות רמובאב בכולנגיוקרצינומה. יש לכן לדון בכל מקרה לגופו ולפי התשובות הפתולוגיות המלאות.

12/02/2013 | 09:56 | מאת: ענת

שלום רב אמי ואחותי נשאיות של brca1. הבדיקה שלי יצאה שלילית ואינני נשאית של הגן. אחותי חלתה בסרטן השד עם גרורות. יש דרך לדעת אם הסרטן שלה הוא גנטי או לא? האם עצם העובדה שהיא חלתה, גם אם אינני נשאית, מעלה את הסיכון שלי לחלות בעתיד? תודה, ענת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת מכיוון שאינך נשאית הסיכון שלך אינו מוגבר וזהה לאוכלוסיה הרגילה. בהתאם לכך גם הבדיקות אותן את אמורה לבצע הן הבדיקות השגרתיות. בברכה עידו

11/02/2013 | 01:12 | מאת: איסבל

היי, אמי נפטרה מסרטן ריאות, גם לדודה שלי היה אותו סרטן, לסבא שלי היה סרטן מוח ולדוד שלי עכשיו יש סרטן עור. יש סיכוי שאני נמצאת בסיכון לחלות בסוג כלשהוא של סרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

סוגי הסרטן שאת מתארת אינם קשורים בד"כ לתסמונת גנטית. מומלץ מאד להקפיד על אורח חיים בריא ובפרט להמנע מעישון. ניתן להתייעץ עם רופא מומחה בגנטיקה או אונקו-גנטיקה באחד המכונים הגנטיים. בברכה עידו

10/02/2013 | 18:45 | מאת: אורנה

גדל לי גוש בגרון,שהתחיל ב-1 ס"מ וממשיך לגדול,עכשיו הוא בערך בקוטר של 2 ס"מ.זה לא בלוטת התריס. הוא פוגע לי בבליעה ובולט החוצה כמו גרוגרת. אני לא מסוגלת לעשות FNA,פעם עשיתי ואיבדתי את ההכרה. אני יודעת שלילדים כן עושים עם טשטוש. היכן אני יכולה לעשות את הבדיקה בטשטוש, אני לגמרי נואשת

לקריאה נוספת והעמקה

מציע להתייעץ שוב עם רופא אף אוזן גרון. אני בטוח שניתן למצוא דרך לעשות טשטוש עמוק יותר. בכל מקרה חשוב לסיים את הבירור.

דיברתי גם עם הרופאה כללית שלי והיא לא יכולה לעזור. אם הם לא יכולים לעזור לי אז מי כן?