פורום ייעוץ תרופתי מותאם אישית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - ייעוץ תרופתי
בשנים האחרונות הולך ומתפתח התחום של התאמת הטיפול התרופתי לכל מטופל לחוד. מסתבר כי יש כאלו המגיבים היטב למינון נמוך של תרופה להורדת לחץ דם, ולעומת זאת, יש כאלו הזקוקים למינון גבוה של תרופה על מנת לייצב את לחץ דמם. כל אדם מפרק את התרופה אותה הוא נוטל בצורה שונה. ישנם כאלו המטופלים בתרופות לבעיות כמו יתר לחץ דם, או לבעיות של חרדה, צרבת, בעיות מערכת העיכול, דיכאון וחרדה. לכל אדם קיים מבנה גנטי מסוים אשר מעורב בפירוק התרופה, ואחראי או על פירוקה המהיר או על פירוק רגיל או איטי. בנוסף, אנשים רבים נוטלים מספר תרופות בו זמנית, אשר עלולות "להתנגש" האחת עם השנייה, או, אחרים הנוטלים תרופות "קונבנציונליות" ובו זמנית נוטלים גם תוספי תזונה, אשר גם הם עלולים "להתנגש" האחד עם השני. מדובר במקצוע חדש, מומחיות חדשה שבאמצעות הרופא העוסק בה יכול לתת את התשובות המתאימות לכל השאלות שמתעוררות. פורום זה ינסה לתת מענה לשאלות המתעוררות תוך כדי הטיפול התרופתי אשר מציב אתגר מיוחד למטפל עצמו. למעבר לפורום לחצו כאן.
49 הודעות
41 תשובות מומחה

מנהל פורום ייעוץ תרופתי מותאם אישית

09/02/2013 | 00:11 | מאת: שירי

ביום החמישי למחזור טופלתי באנטיביוטיקה, מכיון ששכחתי טמפון בגופי: דלסין וגינלי 3 ימים פסיגין חד פעמי סיפרודקס 5 ימים היום גיליתי שנכנסתי החודש להיריון! האם יש השפעה לאנטיביוטיקה שנלקחה בימים 5-10 למחזור לתקינות ההיריון??

28/12/2012 | 17:46 | מאת: יונתן

שלום, אני חייל שנמצא ברגילה . בגלל דלקת בגיד בברך אני לוקח איבופן 400. ידוע לי שבזמן שאני לוקח את הכדורים אסור לצרוך אלכוהול . השאלה שלי היא על איזה כמות אנחנו מדברים ?. האם בירה אחת בסוף שבוע יכולה לגרום לכזה נזק ?

05/09/2012 | 19:24 | מאת: מאיה

שלום רב, אני חולה בפיברומיאלגיה וקיבלתי היום שני מרשמים לליריקה ולאמביין CR. אשמח לדעת האם אפשר לקחת את שתי התרופות במקביל. אני אמורה להתחיל ליריקה במינון של 75 מ"ג לטיפול בכאב ואמביין 12.5 מ"ג להפרעות שינה הנלוות למחלה. האם מותר לקחת אותן יחד?

03/09/2012 | 16:05 | מאת: אירית

הי, בטעות נטלתי פניסטיל (25 טיפות). תוך כמה זמן התרופה יוצאת מהגוף שלי? מתי בפעם הבאה אוכל להניק? תודה, אירית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התרופה Fenestil מותרת לשימוש במהלך ההנקה, ללא צורך בהפסקת הנקה או הפרש שעות. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

31/08/2012 | 21:12 | מאת: שלום

שלום רב שמי שלום אני בן 25 לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח להסרת כיס המרה . אני פונה אליכם בגלל שאובחנה אצלי דלקת בכתף ורופאת המשפחה אמרה לי ליטול את התרופה ארקוקסיה 90 מ"ג כדור 1 ליום למשך 10 ימים עכשיו אני ביום השלישי ואני סובל מכאבי בטן כניסת מוגברת לשירותים ושינוי בצבע הצואה לכהה יותר .. אשמח לעצה מה לעשות תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש להפסיק מיד את נטילת התרופה ולפנות באופן מיידי לרופא המטפל. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

31/08/2012 | 19:35 | מאת: לאה

אובחן אצלי זיהום צללוליטיס בעפעף. קיבלתי אוגמנטין למשך 10 ימים ולאחר מכן נאמר לי לקחת במשך שבועיים. 3 ימים עם סיום האוגמנטים לקבל זריקת פנצילין. אחת לחודש במשך תקופה למניעה. שאלת: האם לקחת אוגמנטין שבועיים או 10 ימים? מהי הדרך הטובה לאבחן את החיידק הזה חוץ ממראה עיניים. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, משך הטיפול נקבע לפי חומרת המצב, יש לברר מול הרופא המטפל. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

25/08/2012 | 14:10 | מאת: אורי

פרופ, ברקוביץ שלום רב אני סובל מיתר לחץ דם. מקבל לופרסור 200 מ"ג,אמלודיפין 5 מ"ג,ולוסרטן 50 מ"ג. איך לחלק נכון התרופות בהלך היום? האם את הלוסרטן 50 יש לקחת דווקא בבוקר לפני הארוחה ? בתודה מראש אורי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את התרופות מומלץ לפזר באופן שווה על פני היום. רצוי להתאים את המינונים לפי בדיקת הולטר לחץ דם (מכשיר אשר עוקב אחר לחץ דם במהלך 24 שעות רצוף). ניתן ליטול לופרסור בבוקר, אמלודיפין ולוסרטן - אחד מהם בבוקר והשני בערב, לפי הצגובה האישית. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

24/08/2012 | 13:10 | מאת: ענת

אבי חולה בסרטן המעי הגס וכרגע אינו מטופל.(טופל בהקרנות וכדורים כימותרפיים לפני כחצי שנה ). בעקבות כאבי רגליים שנגרמים לו עקב מחלת הסכרת המליץ לו הנוורולוג על אלטרולט. האם קיימת בעייה ליטול את התרופה במצבו?

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום, אין מניעה לנטילת התרופה. בברכה פרופ ברקוביץ

21/08/2012 | 20:47 | מאת: מירי

אבא שלי בן 87 הוא סובל מקנדידה בפה על הלשון הוא קיבל היום טיפול ליטול את התרופפה אורלטין. בבתי המרקחת נאמר שאין משתמשים בתרופה ואין להשיגה. מה עושים הדבר דחוף!!!!! אשמח לעזרה

שלום רב, התרופה רשומה בפנקס התרופות בארץ ולכן אמורה להיות בבתי מרקחת. לעיתים ישנו מחסור זמני בתרופות. יש לברר בבתי מרקחת אחרים, רצוי רשתות גדולות. במידה והתרופה חסרה בשוק, ניתן לחזור לרופא המטפל לקבלת טיפול חלופי. בברכה, פרופ' ברקוביץ

20/08/2012 | 12:31 | מאת: חי

שלום רב אני מטפל בכדורים קו דיואבאן 160/25 נורווסק 10 מ"ג 1 כדור כל יום זה שבוע ימים לחץ הדם שלי נמוך בודק 3 פעמים ביוםבסביבות 65 / 109 היום לאחר שבוע שלא לקחתי תרופה יש לי 125 / 85 האם יש להמשיך עם הכדור גם שלחץ הדם יורד מאוד או להפסיק ורק כשהוא עולה להמשיך תודה על ההתייחסות בברכת ימים בריאים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין להפסיק את הטיפול התרופתי נגד לחץ דם על דעת עצמך. ראשית, יש לבדוק את תקינות המכשיר למדידת לחץ דם וגם לקבל הנחיות לכללי מדידת לחץ דם בבית. מומלץ לפנות לרופא המטפל ולקבל הפניה לביצוע בדיקת הולטר לחץ דם - בדיקה אשר עוקבת אחר לחץ הדם במהלך 24 שעות באופן רציף. רק על סמך בדיקות ובהמלצת הרופא המטפל, ניתן לשנות את הטיפול התרופתי. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

20/08/2012 | 10:53 | מאת: אורח

שלום רב. למדתי כי חוקרים הצליחו למצות מצמח "חבלבל השדה"(Convolvulus arvensis)תערובת פרוטאוגליקנים שכינויה המסחרי הוא VascuStatin, תערובת המכונה גם PGM. עוד הבנתי כי החומר נמצא בשימוש בבי"ח בעולם ונמכר בארה"ב כתוסף מזון. הם מצאו שהתכונה המועילה ביותר שלה היא בלימת יצירת כלי דם חדשים, המונעת התפתחות תאים סרטניים. יש לי 3 שאלות: 1. האם המידע דלעיל על אודות vascustatin והיקף השימוש בו בעולם המערבי אכן נכון? 2. האם תאים סרטניים, אכן מתרבים על-ידי יצירת כלי דם חדשים, והאם הפרעה בתהליך יצירת כלי דם אלה, אכן מונעת התפתחות תאים אלו ואף יכולה לגרום לנסיגתם? 3. איך אדע באיזה אופן ובאיזה מינון ניתן לטפל vascustatin אני מקווה שהגעתי למקום הנכון. תודה.

19/08/2012 | 21:27 | מאת: אני

שלום רב בעקבות דלקת בקשורה לדרכי השתן קיבלתי אופלודקס 200 מ"ג חשוב לציין - נשללו כל האפשרויות של מחלות מין וכנראה הסיבה שהדלקת הופיעה זה כתוצאה מחוסר הגיינה + חיכוך, נבדקתי אצל אורולוג ורופא עור עשיתי בדיקות דם ושתן כולל תרבית ופרט לאיזה ערך שהיה גבוה (איזה שהוא סוג של כדוריות דם לבנות שאת שמם אני לא זוכר) שהרופא אמר שמעיד על דלקתף לא נמצא כלום. לפני שהספקתי להתחיל את הטיפול האנטיביוטי , הרגשתי שיפור אבל המצב עדיין היה בלתי נסבל ולכן בכל זאת התחלתי את הטיפול , נכון לעכשיו הדלקת כבר כמעט ולא מורגשת-כלומר קל לתת שתן והכל מגניב לי פחות או יותר- הבעיה היא שצצו לי תחושות מוזרות בירכיים משהו בין צריבה לכאב - בתחילת הטיפול ההרגשה הייתה יותר חזקה ועכשיו היא פחות חזקה ( שכחתי לציין שאני גם מקבל משחה אנטיביוטית כדי למרוח על הפצעים שכבר נעלמו כמעט לחלוטין). בנוסף גם יש לי צרבת או איזה תחושה לא נעימה מהקיבה שדומה לצרבת. נכון להיון אני לוקח כבר חמישה ימים ואני אמור לקחת כדורים למשך עשרה ימים. מה אומרות תופעות הלוואי האלה? אולי התחושות האלה הן תוצאה בכלל של איזו דלקת שמתפשטת לרגליים? האם אני יכול להפסיק לקחת אנטיביוטיקה בשלב הזה? תודה רבה ויום נעים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הינך מתאר סימפטומים רבים, חלקם יכולים להיות תופעת לוואי של הטיפול. אין להפסיק את הטיפול האנטיביוטי על דעת עצמך. מומלץ לפנות לרופא שרשם את התרופה לבדיקה. כמו כן, חשוב להקפיד על נטילה נכונה של התכשיר. מומלץ ליטול את התכשיר על קיבה ריקה, אך במידה ויש תחושת אי נעימות בקיבה, ניתן ליטול אחרי האוכל. חשוב להפריד בשעתיים מסותרי חומצה ותכשירים המכילים ברזל, מגנזיום או אבץ. בכל מקרה, כמו שצוין-יש לפנות לבירור לרופא המטפל. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

20/08/2012 | 10:26 | מאת: אני

16/08/2012 | 19:55 | מאת: רותי

האם כדור יוטירקס שנלקח בבקר משפיע על בדיקת T4 שבוצעה באותו יום הכוונה האם הוצאה תהיה גבוהה יותר בגגל הכדור והיא היתה נמוכה יותר אם הייתי מבצעת את הבדיקה ללא לקיחת אלטרוקסין לפני הבדיקה בטעות ביצעתי דיקה אחרי שלקחתי כדור בבוקר וקבלתי תשובה גבוהה מהנורמה ואינני יודעת איך להתיחס אליה האם אני באמת מעל הנורמה או שזה בגלל הכדור

שלום רב, במידה והינך מטופלת באופן קבוע בתרופה, הרי שאת אמורה להיות מאוזנת מבחינת תפקודי בלוטת התריס. במידה וקיבלת תשובה חריגה, יש לפנות ראשית לרופא משפחה ואח"כ לרופא אנדוקרינולוג לאיזון מחודש והתאמת מינון של התרופה. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

20/08/2012 | 10:18 | מאת: רותי

לא השבת לי על השאלה שאלתי האם כדור אלטרוקסין שנלקח לפני ביצוע בדיקת T4 משפיע על תוצאת הבדיקה כלומר שבדיקה בודקת גם את כמות החומר הנלקח בתרופה

אני סובל מאוד מתת-לחץ דם נמוך מאוד של 52/35, 140/35, 36/21, 45/15, 58/42, כבר כמעט יותר משנה. האם יש דרך טיפול או ריפוי בזה? האם יש כדורים שמשוות את הלחץ דם ללחץ דם נורמלי: 120/80?? אני נכה בן 23. הבעיה היא שאני סובל מאוד מתת-מלחץ דם נמוך מאוד. אני בן 23 נכה וסובל מאוד. אני סובל מתת לחץ דם נמוך ביותר (לחץ דם דיאסטולי (הערך התחתון)). איך להעלות והאם ניתן להשוות את הלחץ התחתון ל-80 לפחות... איזה תרופות לקחת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראה תשובה למטה בפורום. כמו כן, מומלץ לבדוק את מכשיר למדידת לחץ דם, מכיוון שערכים שציינת אינם הגיוניים. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

14/08/2012 | 11:19 | מאת: יצחק

האף שלי סתום וניסיתי טיפות אף והם לא עוזרות לי כל כך... זה אפשרי? כלומר, יכול להיות שטיפות לא עוזרות לי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנם סוגים שונים של טיפות ושטיפות אף. חלק מהתכשירים, בטיפול ממשוך עלולים לגרום לפגיעה ברירית האף ובכך הופכים לפחות יעילים. כמו כן, יכולות להיות סיבות נוספות לחוסר יעילות הטיפות. מומלץ לפנות לרופא אף, אוזן, גרון על מנת לעבור בירור מלא. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

שלום רב. אימה שלי אישה מבוגרת מקבלת כדורי סטונרון מזה מספר שנים, פעם היו לה סחרחורות וכאבי ראש רופא מישפחה התחיל לה כדור סטונרון 3 פעמים ביום, מאז חלפו מספר שנים והיא עדייין מקבלת את הכדור הזה, אתמול כשהיא הקנתה כדורים בבית מרקחת הרוקחת אמרה לה ששימוש ממושך בכדורי סטונרון מביא למחלת פרקינסון, האם זה נכון, האם יש אולי מחקרים חדשים בנושא? אשמח לדעת האם זה נכון? תודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש להזהר במתן תכשיר זה לחולי פרקינסון, כי עלול להחמיר את הסימפטומים. התכשיר אינו גורם למחלת פרקינסון, אך כתופעת לוואי התכשיר עלול לגרום לתסמיני דמויי פרקינסון (תופעות אקסטרה-פירימידליות). בכל מקרה, מומלץ לפנות לרופא המטפל להערכה מחודשת של המשך הטיפול. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

20/08/2012 | 21:57 | מאת: גלי

תודה רבה על התשובה

13/08/2012 | 21:55 | מאת: יוני

רציתי לפרט יותר אני סובל מאוד מלחץ דם לא תקין של 150/35, 140/35, 140/45, 140/48, 58/42, כבר כמעט יותר משנה. האם יש דרך טיפול או ריפוי בזה? האם יש כדורים שמשוות את הלחץ דם ללחץ דם נורמלי: 120/80?? אני נכה בן 24. הבעיה היא שאני אפילו לא סובל כ"כ מלחץ דם גבוה לפעמים, כמו מלחץ דם נמוך מאוד. אני בן 24 נכה וסובל מאוד. אני סובל מתת לחץ דם נמוך. איך להעלות והאם ניתן להשוות את הלחץ התחתון ל-80 לפחות... איזה תרופות לקחת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנן תרופות שונות המטפלות בלחץ דם גבוה או נמוך, כולן תרופות המצריכות מרשם רופא. מומלץ לגשת לרופא משפחה, לעבור בירור מלא, כולל ביצוע בדיקת הולטר לחץ דם (מעקב של לחץ דם במשך 24 שעות). על סמך הבירור, הרופא ימליץ לך על הטיפול המתאים. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

13/08/2012 | 15:03 | מאת: יוני

אני סובל מאוד מלחץ דם של 150/35, 140/35, 140/45, 140/48, כבר כמעט יותר משנה. האם יש דרך טיפול או ריפוי בזה? האם יש כדורים שמשוות את הלחץ דם ללחץ דם נורמלי: 120/80?? אני נכה בן 24.

12/08/2012 | 11:28 | מאת: רות

מה יהיה המינון הנדרש של ארמור טירואיד אם בשנים אחרונות הייתי מאזנת ע"י 560 מ"ג טירוקסין. בתודה , רות

רות שלום, התרופה ארמור טירואיד אינה משווקת ואינה מורשית לשימוש בישראל, ולכן לא נוכל להתייחס לשאלתך. בברכה, פרופ ברקוביץ

08/08/2012 | 14:52 | מאת: יעל

שלום, אני מניקה את הבן שלי,כבן שבועיים.בעקבות דלקת בדרכי השתן קיבלתי זינט 500מג פעמיים ביום. 1.האם מותר לקחת בהנקה? 2.הבן שלי מקבל צפורל 3.4 מג פעם ביום כי יש לו אגני כליה מורחבים.האם זה מפריע לאנטיביוטיקה שאני צריכה לקחת? המון תודה,יעל

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, מותר ליטול זינט בעת הנקה-אין כל בעייה. אין קשר בין נטילת צפורל ע"י התינוק לטיפול האנטיביוטי שלך בדלקת בדרכי השתן והשניים לא מפריעים זה לזה. בברכה, פרופ ברקוביץ

07/08/2012 | 21:10 | מאת: הראל

שכחתי להוסיף שלטיפול בטרומבוציטופניה אני מקבל זריקות של Romiplastim שוב תודה הראל

לקריאה נוספת והעמקה

הראל שלום, אין קשר בין אומגה 3 וטרומבוציטופניה. טיפול זה גורם לירידה בצימוד (אגרגציה) של טסיות ולא לירידה במספרן, וניתן כתוסף תזונה לחולים במחלות לב ועוד. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

07/08/2012 | 21:02 | מאת: הראל

שלום רב, אני בן 73. קיבלתי טיפול לחיזוק המערכת החיסונית בגלל מלנומה גרורתית. כתוצאה מטיפול זה קיבלתי טרומבוציטופניה ורמת הטרומבוציטים שלי בדם נעה בין 25 ל-100. הרוקחת אמרה לי שלעיתים רחוקות כדורי אומגה 3 עלולים לגרום לדילול הדם. אודה לך אם תוכל לייעץ לי אם אני יכול ליטול כדורי אומגה 3 או עדיף להמנע מזה. תודה רבה

05/08/2012 | 19:53 | מאת: מנחם

שלום רב, עשיתי הבוקר בדיקת דם לרמת סידן/קלציום וזרחן/פוספור. התוצאה שהתקבלה עכשיו : קלציום - 8.34, פוספור - 5.1 . אני לוקח מדי יום :2 כדורי קלציום+די2*600מ"ג, 2.5 קלציום 2.5*600, אלפא די 3 0.25*2. יש לי כאבי רגלים והרגשת בחילה. האם עלי לשנות את מינון הכדורים ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מנחם שלום, עפ בדיקת הדם שעשית, רמות הסידן הנן בתחום הנמוך של הנורמה ורמות הפוספור גבוהות.יש צורך לפנות בהקדם האפשרי לרופא המטפל לצורך איזון תרופתי טוב יותר.נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

שלום רב, מה ההבדל בהשפעת שתי תרופות אלו איבופרופן פורטה לבין אתופן 400 מ"ג על כאבי פרקים וששרירים האבחנה- OSTEOARTHRITIS התלונה : כאבי פרק ירך ימין כחודש תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 2 התרופות שייכות לאותה קבוצת תרופות ששמה "נוגדי דלקת שאינם סטרואידלים" בלעז-NSAID , ומיועדות לטפל במצבי דלקת, כאבי פרקים ושרירים.החומרים הפעילים שונים : האטופן הנו ספציפי יותר לקולטנים ברקמות שריר ועצם (COX2) ולכן מלווה תאורטית בפחות תופעות לוואי. 2 התרופות דורשות מעקב רפואי הדוק ואינן מומלצות לשימוש ארוך טווח.בברכה, פרופ ברקוביץ

04/08/2012 | 10:46 | מאת: אילנה לביא

אני לוקחת באופן קבוע כדור אספירין(מיקרופירין או טבעפירין 100 מ"ג)כל יום עקב צורך בדילול דם בגלל דליות ברגליים . מידי פעם מתגלה בבדיקת דם שחסר לי ברזל ועלי לקחת כדורי ברזל. שאלתי היא האם חוסר הברזל קשור בנטילת כדורי אספירין בתודה מראש אילנה לביא

לקריאה נוספת והעמקה

אילנה שלום, אחת מתופעות הלוואי של אספירין הנה דמם ממערכת העיכול בשל דלקת בקיבה/כיב וכו. יש לשקול ביצוע בדיקת דם סמוי בצואה ולברר את סיבת האנמיה (חסר ברזל). כמובן שיכולות להיות סיבות אחרות לחסר ברזל, וכדי לברר העניין, מומלץ לפנות לרופא המטפל בהקדם.בברכה, פרופ ברקוביץ

04/08/2012 | 10:20 | מאת: ענת

רציתי לדעת איזה כדור יותר חזק לכאבי מיפרקים ועם פחות תופעות לואי לכאבים פרקוסט או טרמדקס

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום, כדי לענות על שאלתך נחוץ מידע נוסף לגבי ההוריה הרפואית המדויקת-מה הבעיה, תרופות נוספות הנלקחות וכו. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

03/08/2012 | 07:16 | מאת: נתן

יש לי בעיות שינה ואני לוקח זודורום הבעיה היא שהייתי אמור לקחת את הכדור יום כן ויום לא למניעת התמכרות אבל עכשיו התחלתי לקחת חצי כדור כל יום וזה לא כל כך עוזר השאלה היא האם יש עוד כדור שאני יכול לקחת מהדור החדש של כדורי השינה בנוסף לזודורום וככה אני ייקח יום אחד זודורום ויום אחד כדור אחר

לקריאה נוספת והעמקה

נתן שלום, קיימות תרופות רבות לטיפול בבעיות שינה-בהתאם לבעיה הספציפית, מותאמת תרופה אחת או יותר, במינון מסוים למשך זמןקצוב.יש להיוועץ ברופא. נשמח ליעץ פנים מול פנים, בתיאום טלפוני 08-9779152. בברכה, פרופ ברקוביץ.

02/08/2012 | 23:46 | מאת: א.ר

שלום, ברצוני לשאול שאלה מתחום הכימיה הבסיסית: מתמיסה בריכוז 0.3%, כיצד יוצרים ממנה תמיסה בריכוז 0.03%? תודה רבה

מהילה ביחס 1:9 בתמיסה פיזיולוגית.

02/08/2012 | 08:55 | מאת: אילן

האם יש בעיה לקחת לפני השינה כדור ואבן וחצי כדור זודורום והאם את הכדור זודורום אפשר לקחת קבוע בגלל שראיתי שעל העלון של הכדור רשום שמותר לקחת אותו רק 4 שבועות והאם יש לו תופעות לואי לכדור הזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אילן שלום, שתי התרופות שהזכרת הנן להרגעה והשריית שינה. ל-2 התרופות אפקט משלים,אך עדיף באם ניתן, להשתמש באחת בלבד ולהוסיף השנייה רק באם אין השפעה מספקת.לזודורם (זולפידם הוא המרכיב הפעיל) , כמו לכל תרופה, קיימות תופעות לוואי, השכיחות-בחילה, הקאה, סחרחורות, אבדן זיכרון,עלייה בתיאבון ועוד.השימוש אינו מומלץ לזמן ארוך בשל התפתחות תלות וסבילות. יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי משך הטיפול. נשמח לייעץ פנים מול פנים, טל 08-9779152 פרופ ברקוביץ

29/07/2012 | 22:43 | מאת: Danny

שלום. מתי הזמן האופטימלי לקחת את הכדור? בבוקר? לפני שינה? והאם יש צורך לאכול לפני? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

דני שלום, זמן המתן תלוי בהוריה הרפואית. בד"כ, העדיפות הנה למתן לפני השינה, בשל תופעות לוואי של ישנוניות/עייפות. אין צורך לאכול לפני. בברכה פרופ ברקוביץ

15/12/2012 | 20:23 | מאת: דנית

האם מותר לתת לילד קלונקס 0.5 נגד חרדה ובאיזה מינון. הילד בן 11 וחצי

25/07/2012 | 12:49 | מאת: רחלי

בני בן החודשיים קיבל חיסונים בטיפת חלב, הוא בוכה הרבה ולא רגוע. האם לתת לו "פראמול קט" טיפות לפעוטות של life או שעדיף "אקמולי"? מה יותר טוב בשבילו? אשמח לקבל תשובה. תודה מראש. רחלי.

לקריאה נוספת והעמקה

רחלי שלום, שני התכשירים שהזכרת מכילים חומר פעיל זהה-אצטאמינופן (אקמול). חשוב להקפיד על מינון נכון-10-15 מ"ג/ק"ג למנה עד 5 פעמים ביממה. בברכה, פרופ ברקוביץ

24/07/2012 | 19:49 | מאת: שירה

שלום, אני נוטלת את התרופות הבאות מדי יום: פלוטין, פנקראופלאט,גלולות אסטל ומולטי ויטמין. מבקשת לדעת: 1. האם עליי ליטול את חלק/ כל התרופות במרווח זמן מסוים? (נניח שעתיים בין כל תרופה?) 2. האם את חלק מהתרופות אני יכולה ליטול יחדיו? תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום התרופות פלוטין ואסטל יכולות להhלקח בו זמנית פנקראופולט-תרופה הנלקחת עם האוכל מולטיויטמין -מומלץ ליטול בנפרד משאר התרופות (כשעתיים מרווח) בברכה, פרופ ברקוביץ

25/07/2012 | 21:04 | מאת: שירה

אני מבינה שאת פנקראופלאט ניתן לקחת בו-זמנית עם כל אחת מהתרופות שהזכרתי (כל עוד נלקח עם אוכל)? המון תודה!!!

19/07/2012 | 15:25 | מאת: נורית

מה בדיוק הכוונה,? האם לארוחה קלה? למשל אספירין,אני יודעת שחשוב,וקומדין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל "אחרי אוכל" הכוונה לא על קיבה ריקה, כולמר, לפני הארוחה, תוך כדי הארוחה או עד שעה לאחר הארוחה - נחשב "אחרי אוכל". בד"כ מספיק אורחה קלה. ספציפית, אספירין מומלץ לקחת בשעה קבועה, אחרי ארוחה, מומלץ לא לשכב מיד לאחר הנטילה. קומדין, מומלץ לקחת בשעה קבועה ובהתיחסות קבועה לאוכל. למשל, קבוע לפני ארוחת ערב. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

19/07/2012 | 11:15 | מאת: לילך

שלשום בערב לקחתי נורלבו ויום למחרת ביצעתי עקירה כירורגית בשן. אני לוקחת משככי כאבים ואנטיביוטיקה (מוקסיפן) מה שגורם לי ליציאות מרובות ולא שגרתיות. רציתי לשאול אם זה יכול לפגוע באפקט הגלולה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התרופה מותרת לשימוש ללא מרשם רופא מעל גיל 16 שנים, ונלקחת עד 72 שעות מקיום מגע מיני בלתי מוגן. התרופה יכולה למנוע עד 84% מההריונות הלא צפויים. במקרה שלך, הטיפול באנטיביוטיקה ובמשככי כאבים יום למחרת (בכן הופעת השלשולים) אינם משפיעים על יעילות התרופה הנ"ל. אך יש לזכור כי כי יעילות הטיפול אינה עומדת על 100% מראש. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

17/07/2012 | 14:14 | מאת: טל

שלום, קיבלתי טיפול של אלטרולט 10 מ"ג לטיפול בוסטיבוליטיס. אובחנתי כבעלת קרישיות יתר. האם בכל זאת מותר לי להשתמש בתרופה? והאם המינון הנמוך מקטין את תופעות הלוואי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קרישיות יתר לא מהווה התווית נגד לטיפול ב Elatrolet ולכן מותר להשתמש בתרופה זו. בכל מקרה חשוב ליידע את הרופא שנתן את הטיפול הנ"ל בנוגע למצבך הרפואי המפורט. כמובן, ככל המינון נמוך יותר כך הסבירות להופעת תופעות לוואי נמוכה יותר. אך בכל זאת, ישנן תופעות לוואי שעלולות להופיע ללא קשר למינון. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

19/07/2012 | 22:12 | מאת: טל

האם במינון זה (10 מ"ג) יש בעיה עם חשיפה לשמש או שאני יכולה להיחשף אליה? שכן מדובר בחודשי הקיץ ומעט קשה להימנע מהשמש.. תודה

17/07/2012 | 10:23 | מאת: סברינה

שלום, מזה חמש שנים אני נוטלת גלולות מסוג מינס והחלטתי להפסיק ליטול אותם. ללא שום קשר, שמעתי על טבליות שמכילות את הצמח Pueraria Mrifica ומעלות באופן טבעי את האסטרוגן וכך מגדילות את החזה. האם זה בסדר להתחיל ליטול אסטרוגן מיד לאחר הפסקת גלולות נגד היריון? מתי לדעתך כדאי להתחיל ליטול אותן? ביום הראשון של המחזור? האם לדעתך החזה יחזור לגודלו המקורי ברגע שאפסיק את נטילת הצמח? לאחרונה גם התחלתי ליטול תוסף תזונה בשם רודיולה לצורך שיפור רמות האנרגיה בהשפעה טובה. הוא מעכב סרוטונין. השאלה היא האם מותר לשלב רודיולה יחד עם Pueraria Mrifica? האם לא תיווצר השפעה של עוררות יתר בשילובם יחד? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ להתייעץ עם רופא הנשים המטפל בנוגע להפסקת נטילת הגלולות. הצמח Pueraria Mirifica, הנקרא גם Kudzu, ידוע כתורם במקרים של מחלות קרדיו-ווסקולריות שונות, אלכוהוליזם ותסמינים של מנופאוזה. התוסף הנ"ל אינו מיועד לנטילה קבועה. ככל הנראה גם לא גורם לעליה בהורמוני מין (כגון אסטרוגן) ובוודאי שאין ליטול אותו במקום הגלולות או כטיפול להגדלת חזה. לתוסף זה עלולות להיות תופעות לוואי שונות וכן התנגשויות עם תרופות. בנוגע לתוסף Rhodiola - גם הוא אינו מיועד לטיפול קבוע, אלא טיפול קצר עד 10 שבועות. בנוסף, חשוב לזכור כי תוספי תזונה אינה עוברים בדיקות של משרד הבריאות וגם אסור שתהיה להם התוויה רפואית. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

09/07/2012 | 18:29 | מאת: הדר

שלום. אחיין שלי בן 8 חודשים סובל מחרחורים מאז החורף בהתחלה אמרו הרופאים שזה התקררות אתמול היה אצל הרופא ונתנו לו לעשות הנהלציות עם רטלין?? האם יכול להיות? אמרו לגיסתי שיכול להיות שהוא יהיה היפר קצת ... בנוסף קיבל סטרואידים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קרוב לוודאי שהרופא נתן לעשות אינהלציות עם Ventolin או Bricalin או Terbulin, ולא ריטלין. אינהלציה עם אחד החומרים הנ"ל באופן נדיר עלולה לגרום לאגיטציה וחוסר שקט בתינוקות קטנים. חשוב לקבל הסבר מפורט בבית מרקחת לביצוע נכון של אינהלציה. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי אסף הרופא

09/07/2012 | 11:20 | מאת: מיכל

שלום רב, הבנתי מתוך תשובותיכם שאפשר לקבל ייעוץ פרמקולוגי אצלכם. האם כל אחד יכול להגיע אליכם? בעלי ואני מחיפה ומקבלים תרופות רבות בכל יפום והיינו מאוד מעוניינים לקבל ייעוץ לגבי כל התרופות ותופעות הלוואי. האם הייעוץ ניתן דרך קופת החולים או באופן פרטי? אודה על תשובתכם, בברכה, מיכל

שלום רב, ניתן לקבל ייעוץ אישי, באופן פרטי, פנים מול פנים, ביחידה לפרמקולוגיה, מרכז רפואי "אסף הרופא". הייעוץ כולל מפגש אישי ושיחות טלפון. בשיחה טלפונית ייערך איסוף נתונים על הלקוח, כגון: תרופות ותוספי תזונה, בדיקות רלוונטיות, תלונות על תופעות לוואי ועוד. הנתונים שנאספו, נבדקים על ידי אנשי הצוות בהתאם לפרמטרים שונים, המותאמים לספרות המקצועית העדכנית. בפגישה אישית, הלקוח מקבל את תוצאות הסקירה מלוות בהסבר, יחד עם המלצות כתובות עבורו ועבור הרופא המטפל. הייעוץ כרוך בתשלום של 500 ש"ח. את הפרטים ניתן לקבל באתר: http://www.assafh.org/clinic/consultation/Pages/PaidMedicalAdvice.aspx בכבוד רב, פרופ' ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי אסף הרופא

09/07/2012 | 20:16 | מאת: מיכל

אני מודה על התשובה המהירה. אשקול פניה אליכם בקרוב. מיכל

09/07/2012 | 09:06 | מאת: הדר

ככל הנראה, יש לי דלקת בדרכי השתן. ביקרתי היום אצל הרופא ונשאלתי אם אני מקיימת יחסי מין, שיקרתי שאני לא, בעקבות הנוכחות של אמא שלי. עכשיו אני מפחדת! האם ליטול את האנטיביוטיקה בכל מקרה? האם היא עשויה לעזור או שמא להזיק?

09/07/2012 | 14:17 | מאת: פרופ' ברקוביץ

שלום רב, דלקת בדרכי השתן מצריכה טיפול באנטיביוטיקה, ללא תלות ברקע להיווצרות הדלקת. יש לקחת את האנטיביוטיקה לפי הוראות רופא, כמה זמן שהומלץ. אין קשר בין יעילות הטיפול באנטיביוטיקה לבין קיום יחסי מין. במקרה שלך, האנטיביוטיקה יכולה רק להועיל. מומלץ לפנות לרופא נשים לבדיקה וקבלת טיפול למניעת הריון כגון גלולות. בכבוד רב, פרופ' ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי אסף הרופא

05/07/2012 | 18:55 | מאת: מירי

מה ההגדרה של תרופה ביולוגית? במה היא שונה מתרופות אחרות יתרונות /חסרונות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תכשיר ביולוגי - הינו כל תכשיר שהופק מהחי בשיטות קונבנציונאליות או ביוטכנולוגיות ומשמש למניעה, אבחון או טיפול במחלות שונות. תרופות ביולוגיות כוללות חיסונים, נוגדנים וכיו"ב. לכל מחלה יש טיפול ספציפי תרופתי/ביולוגי שלכל טיפול יתרונות/חסרונות יחודיים. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

27/06/2012 | 14:25 | מאת: חניתה

שלום וברכה, אני סובלת מבעיות מעיים וכיבה- עדיין נמצאת בתהליך בירור נכון לעכשיו אובחן הליקובקטר חוזר, גסטריטיס ומעט קוליטיס שלדברי הרופא לא מצריך טיפול , ההבחנות הנ"ל היו לפני שנכנסתי להריון במהלך ההריון לא טיפלו בי בתרופה כלשהיא חוץ מאומפרדקס ועכשיו אני אחרי לידה וחזרו חלק מהתופעות. בנוסף על כך בתחילת ההריון התחלתי לחוות חרדות כתוצאה מהמצב שלי (משקל נמוך וכו')חוסר שינה לפני כשבוע (כחודשיים לאחר הלידה) פניתי לרופא משפחה וסיפרתי על החרדות והוא נתן לי מרשם לציפרלקס, האם זה יכול לפגוע אם יש בעיה אחרת במערכת העיכול

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית, עליך לקבל הפניה לרופא גאסטרו לעבור בירור ואיבחון מלא וכן להתאים טיפול הולם. התרופה CIPRALEX (escitalopram( , המיועדת לטיפול בדיכאון וחרדות, מותרת לשימוש במחלות שונות של מערכת העיכול. יש לזכור כי כל תרופה עלולה לתופעות לוואי במערכת העיכול, אך לרוב התופעות הנ"ל חולפות לאחר זמן מה. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום טל. 08-9778339 בכבוד רב, פרופ' ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז הרפואי "אסף-הרופא"

26/06/2012 | 13:53 | מאת: עדנה

שלום, אנו בני 70+ בדר'כ בריאים. בין שנינו אנו צורכים 1 אומגה3 כל יום ,חצי כדור ליפיטור ועוד כמה ויטמינים במינון נמוך. שאלתי: כמה המינון המומלץ אחד ליום של q10 היום כתוב לנו על האריזה שרכשנו בביקור בארה'ב 100 מ'ג. אני יודעת שמוכרים מ-30מ'ג ומעלה. האם זה חשוב? אודה על המלצתך , עדנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המינונים של Q10 נעים בין 30 עד 200 מג' להתוויות שונות, לעיתים אף במינונים גבוהים יותר. התוספת המומלצת למטופלים הנוטלים סטטינים, 30-60 מג' פעם או פעמיים ביום. המינונים הגבוהים יותר - 100 מג' למעלה מיועדים בד"כ למחלות לבביות שונות ומחלות של שריר הלב, מחלות נוירולוגיות שונות כגון פרקינסון ועוד. נשמח לייעץ לכם באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום טל. 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז הרפואי "אסף-הרופא"

25/06/2012 | 09:07 | מאת: אורלי

ברצוני לשאול אם קיימת תרופה להורדת כולסטרול ללא ססטינים. אבי לוקח את התרופה סימבאסטאטין והחלו לו כאבי שרירים קשים עד אי יכולת ללכת הרופאה החליפה לו עכשיו לכדור פרבליפ ואני קוראת באינטרנט שכדור זה גם גורם לכאבי שרירים. שאלתי היא אם קיים כדור ללא ססטינים שמוריד כולסטרול אפילו אם הוא לא בסל הבריאות? תודה ויום טוב:)

לקריאה נוספת והעמקה

אורלי שלום, קיימות מספר תרופות להורדת כולסטרול, היעילות והנפוצות בשימוש כעת הנן ממשפחת ה"סטטינים". כ-15% מהחולים סובלים מתופעות לוואי, בהן כאבי שרירים, ניתן להתגבר על תופעה זו באמצעים שונים: התאמת מינון, החלפה או תוספת של קואנזים Q10.יש גם תרופות נוספות שאינן "סטטינים", בחירת התרופה היא פרטנית בהתאם להיסטוריה הרפואית של המטופל, רמת שומני הדם ועוד. נשמח לייעץ פרטנית בתיאום, טל 08-9778339. בברכה, פרופ ברקוביץ

21/06/2012 | 15:04 | מאת: מיכל לבין

אני חולת אפילפסיה לאחר ניתוח מח של הסרת מוקד אפילפטי אשר הצליח בענק. האם חומצה פולית ושאר הכדורים שלוקחת למרות שאני בתהליך הפסקה של הקפרה מתנגשות האחת בשנייה?\ שאלתי כזאת עקב כך שמתכננת הריון בעוד 3-4 חודשים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין אינטראקציה בין התרופות שלך. הטיפול הינו חיוני עבורך. מדובר בשתי תרופות חדשות, שהמידע לגבי בטיחות בהריון הינו מוגבל. יש לפעול לפי הוראות הרופא המטפל. נשמח לייעץ לך באופן אישי, לתיאום טל. 08-9779309 בכבוד רב, פרופ' ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף-הרופא"

25/06/2012 | 16:53 | מאת: מיכל לבין

מדובר כעקרון שאני בתהליך של הפסקת תרופות כרגע של הקפרה ונאמר לי שברגע שאשאר רק עם תרופה אחת אוכל להתחיל לחשוב להכנסה להריון ולכן כדאי מעכשיו לקחת חומצה פולית. לכן שאלתי אם התרופות הנ"ל לא מתנגשות האחת בשנייה

20/06/2012 | 20:35 | מאת: רוחלה

האם אקטונל 35 (חד שבועי) מכיל לקטוז?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ACTONEL של פעם בשבוע (35 מג) מכיל לקטוז כחומר בלתי פעיל. בעלון לצרכן של כל התכשירים מפורטים החומרים הבלתי פעילים שמכילה התרופה, כך תוכלי לבדוק כל תכשיר ותכשיר. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

20/06/2012 | 13:16 | מאת: עמית

בגיל 60 ,אחר ארוע לב וסטנס במיד לד,קבלתי קרסטור 10 מיקרופירין,אומפרדקס 20 מג ואלטרולט 25 מג, היות והתהליך הטרשתי ממשיך(דופלר עורקי צואר)העלו לי את הקרסטור ל20 מ"ג ובמינון זה הוא גורם לי לכאבי שרירים בעיקר בשוקיים ופסיקולאציות בשוקים, ניסו איזטרול אך לא הועיל לי.הערכים שלי בשומנים בדם הם כבר בערכי המטרה,אך הטרשת ממשיכה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הערכים של השומנים בדם מאוזנים כי הינך מקבל טיפול תרופתי. הטיפול הנ"ל הינו חיוני עבורך. ניתן לשקול החלפת טיפול לסטטין אחר, תוך התייעצות עם הרופא המטפל ומעקב צמוד. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

18/06/2012 | 18:54 | מאת: מטופלת

שלום רב, קיבלתי ריבון במקום אקטונל ואני סובלת מאי ספיגת לקטוז החלב.(תופעות של גזים מרובים, כאבי בטן וריצות לשירותים ... במקרה שטעמתי חלב בכמות מזערית) האם מותר לי הריבון ? מה לעשות כשהרופא טוען שאין בקופה את האקטונל? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה ואת רגישה ללקטוז, מומלץ להינמע מנטילת תרופות אשר מכילות לקטוז כמרכיב בלתי פעיל. בתשובה לשאלתך, התכשיר RIBONE קיים בשני מינונים: 35 מג' ו-150 מג', כאשר שניהם מכילים לקטוז כחומר בלתי פעיל. גם התכשיר ACTONEL קיים במספר מינונים, כאשר רק המינונים של 150 מג' פעם בחודש ו-75 מג' פעמיים בחודש, לא מכילים לקטוז. בנוגע לסבסוד של קופת החולים, יש לברר זאת ישירות במרפאתך. נשמח לייעץ לכם באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז הרפואי "אסף הרופא"

15/06/2012 | 16:38 | מאת: דנה

שלום רב, סבתי בת 85, עם היסטוריה של סכרת וניתוח לב פתוח. עד השנה האחרונה היא הייתה די פעילה ועצמאית, כעת נעזרת במטפלת. לארונה החל אצלה גירוד טורדני בכל הגוף, היא נבדקה אצל רופא המשפחה שרשם לה TELFAST 180mg ו- LORATADINE 10 mg אך זה לא עזר. לקחנו אותה לרופא עור שרשם שלה: AERIUS 5mg ו- NERIDERM CREAM 0.1% וגם AQUEOUS CREAM. גם טיפול זה לא עוזר, היא בקושי נרדמת מרוב גירודים, העור כבר תפוח, אדום ומפריש נוזלים והיא ממש כואבת עד כדי דמעות. בשל ההיסטוריה הרפואית שלה היא לוקחת את הכדורים הבאים: OMEPRADE 20mg, ALDOSPIRON 25mg, ZODORM 10mg, SERENADA 50mg, FUSID 40mg, COUMADIN 2.5mg ו-זריקות LANTUS. האם יש אפשרות שקיימת ריאקציה בין התרופות וזה גורם לה להתגרד בצורה קשה ? מה עושים? כיצד מטפלים. לעזרתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נמצאה אינטראקציה שיכולה להסביר את הגרד. כל אחד מהתכשירים עלול לגרום לתופעות אלה בשכיחות נמוכה. יש מקום לבצע בירור נוסף אצל הרופא המטפל. נשמח לייעץ לכם באופן אישי, פנים מול פנים. לתיאום פגישה 08-9778339.

ליוויתי את חמותי משך אחד עשרה שנה מצ המזכיר מאד את דבריה של הכותב/ת. לקראת חודשי חייה האחרונים היא נתקפה גרד קשה, ולא היה כ"כ מה לעשות רופאת המשפחה הותיקה והמאד מנוסה הסבירה זאת בהתדרדרות המערכת החיסונית, ולא בהתנגשות תרופות.

גולשים יקרים, אנו שמחים לבשר לכם על פתיחתו של פורום חדש - פורום ייעוץ תרופתי מותאם אישית. גלישה פורייה צוות האתר