השפעת אספירין על מצב הברזל בגוף

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי מותאם אישית

04/08/2012 | 10:46 | מאת: אילנה לביא

אני לוקחת באופן קבוע כדור אספירין(מיקרופירין או טבעפירין 100 מ"ג)כל יום עקב צורך בדילול דם בגלל דליות ברגליים . מידי פעם מתגלה בבדיקת דם שחסר לי ברזל ועלי לקחת כדורי ברזל. שאלתי היא האם חוסר הברזל קשור בנטילת כדורי אספירין בתודה מראש אילנה לביא

אילנה שלום, אחת מתופעות הלוואי של אספירין הנה דמם ממערכת העיכול בשל דלקת בקיבה/כיב וכו. יש לשקול ביצוע בדיקת דם סמוי בצואה ולברר את סיבת האנמיה (חסר ברזל). כמובן שיכולות להיות סיבות אחרות לחסר ברזל, וכדי לברר העניין, מומלץ לפנות לרופא המטפל בהקדם.בברכה, פרופ ברקוביץ

מנהל פורום ייעוץ תרופתי מותאם אישית