תופעות לוואי של אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי מותאם אישית

19/08/2012 | 21:27 | מאת: אני

שלום רב בעקבות דלקת בקשורה לדרכי השתן קיבלתי אופלודקס 200 מ"ג חשוב לציין - נשללו כל האפשרויות של מחלות מין וכנראה הסיבה שהדלקת הופיעה זה כתוצאה מחוסר הגיינה + חיכוך, נבדקתי אצל אורולוג ורופא עור עשיתי בדיקות דם ושתן כולל תרבית ופרט לאיזה ערך שהיה גבוה (איזה שהוא סוג של כדוריות דם לבנות שאת שמם אני לא זוכר) שהרופא אמר שמעיד על דלקתף לא נמצא כלום. לפני שהספקתי להתחיל את הטיפול האנטיביוטי , הרגשתי שיפור אבל המצב עדיין היה בלתי נסבל ולכן בכל זאת התחלתי את הטיפול , נכון לעכשיו הדלקת כבר כמעט ולא מורגשת-כלומר קל לתת שתן והכל מגניב לי פחות או יותר- הבעיה היא שצצו לי תחושות מוזרות בירכיים משהו בין צריבה לכאב - בתחילת הטיפול ההרגשה הייתה יותר חזקה ועכשיו היא פחות חזקה ( שכחתי לציין שאני גם מקבל משחה אנטיביוטית כדי למרוח על הפצעים שכבר נעלמו כמעט לחלוטין). בנוסף גם יש לי צרבת או איזה תחושה לא נעימה מהקיבה שדומה לצרבת. נכון להיון אני לוקח כבר חמישה ימים ואני אמור לקחת כדורים למשך עשרה ימים. מה אומרות תופעות הלוואי האלה? אולי התחושות האלה הן תוצאה בכלל של איזו דלקת שמתפשטת לרגליים? האם אני יכול להפסיק לקחת אנטיביוטיקה בשלב הזה? תודה רבה ויום נעים

שלום רב, הינך מתאר סימפטומים רבים, חלקם יכולים להיות תופעת לוואי של הטיפול. אין להפסיק את הטיפול האנטיביוטי על דעת עצמך. מומלץ לפנות לרופא שרשם את התרופה לבדיקה. כמו כן, חשוב להקפיד על נטילה נכונה של התכשיר. מומלץ ליטול את התכשיר על קיבה ריקה, אך במידה ויש תחושת אי נעימות בקיבה, ניתן ליטול אחרי האוכל. חשוב להפריד בשעתיים מסותרי חומצה ותכשירים המכילים ברזל, מגנזיום או אבץ. בכל מקרה, כמו שצוין-יש לפנות לבירור לרופא המטפל. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

20/08/2012 | 10:26 | מאת: אני

מנהל פורום ייעוץ תרופתי מותאם אישית