ריבון ורגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי מותאם אישית

18/06/2012 | 18:54 | מאת: מטופלת

שלום רב, קיבלתי ריבון במקום אקטונל ואני סובלת מאי ספיגת לקטוז החלב.(תופעות של גזים מרובים, כאבי בטן וריצות לשירותים ... במקרה שטעמתי חלב בכמות מזערית) האם מותר לי הריבון ? מה לעשות כשהרופא טוען שאין בקופה את האקטונל? תודה.

שלום רב, במידה ואת רגישה ללקטוז, מומלץ להינמע מנטילת תרופות אשר מכילות לקטוז כמרכיב בלתי פעיל. בתשובה לשאלתך, התכשיר RIBONE קיים בשני מינונים: 35 מג' ו-150 מג', כאשר שניהם מכילים לקטוז כחומר בלתי פעיל. גם התכשיר ACTONEL קיים במספר מינונים, כאשר רק המינונים של 150 מג' פעם בחודש ו-75 מג' פעמיים בחודש, לא מכילים לקטוז. בנוגע לסבסוד של קופת החולים, יש לברר זאת ישירות במרפאתך. נשמח לייעץ לכם באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז הרפואי "אסף הרופא"

מנהל פורום ייעוץ תרופתי מותאם אישית