קשר בין כדורי Stunaron למחלת פרקינסון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי מותאם אישית

14/08/2012 | 11:05 | מאת: גליה

שלום רב. אימה שלי אישה מבוגרת מקבלת כדורי סטונרון מזה מספר שנים, פעם היו לה סחרחורות וכאבי ראש רופא מישפחה התחיל לה כדור סטונרון 3 פעמים ביום, מאז חלפו מספר שנים והיא עדייין מקבלת את הכדור הזה, אתמול כשהיא הקנתה כדורים בבית מרקחת הרוקחת אמרה לה ששימוש ממושך בכדורי סטונרון מביא למחלת פרקינסון, האם זה נכון, האם יש אולי מחקרים חדשים בנושא? אשמח לדעת האם זה נכון? תודה מראש .

שלום רב, יש להזהר במתן תכשיר זה לחולי פרקינסון, כי עלול להחמיר את הסימפטומים. התכשיר אינו גורם למחלת פרקינסון, אך כתופעת לוואי התכשיר עלול לגרום לתסמיני דמויי פרקינסון (תופעות אקסטרה-פירימידליות). בכל מקרה, מומלץ לפנות לרופא המטפל להערכה מחודשת של המשך הטיפול. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

20/08/2012 | 21:57 | מאת: גלי

תודה רבה על התשובה

מנהל פורום ייעוץ תרופתי מותאם אישית