שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי מותאם אישית

15/06/2012 | 16:38 | מאת: דנה

שלום רב, סבתי בת 85, עם היסטוריה של סכרת וניתוח לב פתוח. עד השנה האחרונה היא הייתה די פעילה ועצמאית, כעת נעזרת במטפלת. לארונה החל אצלה גירוד טורדני בכל הגוף, היא נבדקה אצל רופא המשפחה שרשם לה TELFAST 180mg ו- LORATADINE 10 mg אך זה לא עזר. לקחנו אותה לרופא עור שרשם שלה: AERIUS 5mg ו- NERIDERM CREAM 0.1% וגם AQUEOUS CREAM. גם טיפול זה לא עוזר, היא בקושי נרדמת מרוב גירודים, העור כבר תפוח, אדום ומפריש נוזלים והיא ממש כואבת עד כדי דמעות. בשל ההיסטוריה הרפואית שלה היא לוקחת את הכדורים הבאים: OMEPRADE 20mg, ALDOSPIRON 25mg, ZODORM 10mg, SERENADA 50mg, FUSID 40mg, COUMADIN 2.5mg ו-זריקות LANTUS. האם יש אפשרות שקיימת ריאקציה בין התרופות וזה גורם לה להתגרד בצורה קשה ? מה עושים? כיצד מטפלים. לעזרתך אודה

שלום רב, לא נמצאה אינטראקציה שיכולה להסביר את הגרד. כל אחד מהתכשירים עלול לגרום לתופעות אלה בשכיחות נמוכה. יש מקום לבצע בירור נוסף אצל הרופא המטפל. נשמח לייעץ לכם באופן אישי, פנים מול פנים. לתיאום פגישה 08-9778339.

14/07/2012 | 19:42 | מאת: shu

ליוויתי את חמותי משך אחד עשרה שנה מצ המזכיר מאד את דבריה של הכותב/ת. לקראת חודשי חייה האחרונים היא נתקפה גרד קשה, ולא היה כ"כ מה לעשות רופאת המשפחה הותיקה והמאד מנוסה הסבירה זאת בהתדרדרות המערכת החיסונית, ולא בהתנגשות תרופות.

מנהל פורום ייעוץ תרופתי מותאם אישית