אנטיביוטיקה לא מתאימה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי מותאם אישית

09/07/2012 | 09:06 | מאת: הדר

ככל הנראה, יש לי דלקת בדרכי השתן. ביקרתי היום אצל הרופא ונשאלתי אם אני מקיימת יחסי מין, שיקרתי שאני לא, בעקבות הנוכחות של אמא שלי. עכשיו אני מפחדת! האם ליטול את האנטיביוטיקה בכל מקרה? האם היא עשויה לעזור או שמא להזיק?

09/07/2012 | 14:17 | מאת: פרופ' ברקוביץ

שלום רב, דלקת בדרכי השתן מצריכה טיפול באנטיביוטיקה, ללא תלות ברקע להיווצרות הדלקת. יש לקחת את האנטיביוטיקה לפי הוראות רופא, כמה זמן שהומלץ. אין קשר בין יעילות הטיפול באנטיביוטיקה לבין קיום יחסי מין. במקרה שלך, האנטיביוטיקה יכולה רק להועיל. מומלץ לפנות לרופא נשים לבדיקה וקבלת טיפול למניעת הריון כגון גלולות. בכבוד רב, פרופ' ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי אסף הרופא

מנהל פורום ייעוץ תרופתי מותאם אישית