תוספי מזון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי מותאם אישית

26/06/2012 | 13:53 | מאת: עדנה

שלום, אנו בני 70+ בדר'כ בריאים. בין שנינו אנו צורכים 1 אומגה3 כל יום ,חצי כדור ליפיטור ועוד כמה ויטמינים במינון נמוך. שאלתי: כמה המינון המומלץ אחד ליום של q10 היום כתוב לנו על האריזה שרכשנו בביקור בארה'ב 100 מ'ג. אני יודעת שמוכרים מ-30מ'ג ומעלה. האם זה חשוב? אודה על המלצתך , עדנה

שלום רב, המינונים של Q10 נעים בין 30 עד 200 מג' להתוויות שונות, לעיתים אף במינונים גבוהים יותר. התוספת המומלצת למטופלים הנוטלים סטטינים, 30-60 מג' פעם או פעמיים ביום. המינונים הגבוהים יותר - 100 מג' למעלה מיועדים בד"כ למחלות לבביות שונות ומחלות של שריר הלב, מחלות נוירולוגיות שונות כגון פרקינסון ועוד. נשמח לייעץ לכם באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום טל. 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז הרפואי "אסף-הרופא"

מנהל פורום ייעוץ תרופתי מותאם אישית