שילוב בין תוספי תזונה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי מותאם אישית

17/07/2012 | 10:23 | מאת: סברינה

שלום, מזה חמש שנים אני נוטלת גלולות מסוג מינס והחלטתי להפסיק ליטול אותם. ללא שום קשר, שמעתי על טבליות שמכילות את הצמח Pueraria Mrifica ומעלות באופן טבעי את האסטרוגן וכך מגדילות את החזה. האם זה בסדר להתחיל ליטול אסטרוגן מיד לאחר הפסקת גלולות נגד היריון? מתי לדעתך כדאי להתחיל ליטול אותן? ביום הראשון של המחזור? האם לדעתך החזה יחזור לגודלו המקורי ברגע שאפסיק את נטילת הצמח? לאחרונה גם התחלתי ליטול תוסף תזונה בשם רודיולה לצורך שיפור רמות האנרגיה בהשפעה טובה. הוא מעכב סרוטונין. השאלה היא האם מותר לשלב רודיולה יחד עם Pueraria Mrifica? האם לא תיווצר השפעה של עוררות יתר בשילובם יחד? תודה מראש

שלום רב, מומלץ להתייעץ עם רופא הנשים המטפל בנוגע להפסקת נטילת הגלולות. הצמח Pueraria Mirifica, הנקרא גם Kudzu, ידוע כתורם במקרים של מחלות קרדיו-ווסקולריות שונות, אלכוהוליזם ותסמינים של מנופאוזה. התוסף הנ"ל אינו מיועד לנטילה קבועה. ככל הנראה גם לא גורם לעליה בהורמוני מין (כגון אסטרוגן) ובוודאי שאין ליטול אותו במקום הגלולות או כטיפול להגדלת חזה. לתוסף זה עלולות להיות תופעות לוואי שונות וכן התנגשויות עם תרופות. בנוגע לתוסף Rhodiola - גם הוא אינו מיועד לטיפול קבוע, אלא טיפול קצר עד 10 שבועות. בנוסף, חשוב לזכור כי תוספי תזונה אינה עוברים בדיקות של משרד הבריאות וגם אסור שתהיה להם התוויה רפואית. נשמח לייעץ לך באופן אישי, פנים מול פנים, לתיאום הפגישה: 08-9778339. בכבוד רב, פרופ' מתי ברקוביץ מנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית מרכז רפואי "אסף הרופא"

מנהל פורום ייעוץ תרופתי מותאם אישית