פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית
נשים רבות חולמות על חזה שמעולם לא היה להן ואחרות חולמות על השבת המראה שאבד. להסתכל במראה ולאהוב את מה שאת רואה, להרגיש שלמה ושמחה עם גופך - זהו חלום שניתן להגשים. מגוון הניתוחים הפלסטיים המבוצעים בשדיים בטכניקות שונות ומגוונות הוא גדול ביותר. ניתוחי הגדלת חזה, הרמת חזה, הקטנת חזה, הקטנת חזה בגברים (גניקומסטיה), תיקוני א-סימטריה וחזה טובולרי הם הניתוחים היותר שכיחים. מטרת הפורום היא לתת מענה מקצועי לכל שאלה בנושא ניתוחי החזה השונים משלב ההתלבטות, הייעוץ, התקופה הטרום ניתוחית ובתקופה לאחר הניתוח. הפורום מחויב לשמור על רמת דיון גבוהה מבחינה מקצועית ואתית, כאשר הדגש הוא על מענה מקצועי אמין המבוסס על המידע החדשני ביותר. הפורום אינו בא להחליף ייעוץ מקצועי פרטני על ידי מומחה לכירורגיה פלסטית.
230 הודעות
208 תשובות מומחה

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

09/08/2012 | 20:06 | מאת: נוי

שלום, עברתי ניתוח הגדלת חזה לפני יומיים, החזה קשה כמו אבן ואין בו תחושה מתי הוא יהפך לרך יותר? האם יש צורך לעסות אותו? אשמח לתשובה בדחיפות, תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2012 | 20:49 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום נוי, החזה קשה כיון שהצטברו בו נוזלים, תופעה צפויה לאחר ניתוח מסוג זה. כבר בשבוע הקרוב תחושי שיפור מסוים והשינוי יימשך עוד מס' שבועות. את העיסויים יש להתחיל כשבועיים מהניתוח, לאחר שהבצקת והנפיחות יפחתו. דר' ערן חדד www.dreran.com

ראיתי את ד"ר קליין מדבר על הפרוצדורה בתוכנית של אורנה דץ ורציתי לקבל יותר פרטים. אני בת 29 , לפני הריונות, רזה מאוד, אבל עם חזה מאוד גדול, השדיים שלי מלאים סימני מתיחה , בעקבות טיפול בפרדניזון בתור ילדה , ובשנתיים האחרונות העור שלהם נראה די מקומט בעקבות ירידה מעטה במשקל וצניחה קלה של השדיים , מאוד מפריע לי עניין הצלקות בניתוח הרמת חזה והמראה המלאכותי/מוזר שנוצר ורציתי לדעת האם השיטה החדשה מתאימה לי ויכולה לתקן את מראה העור/הקמטוטים,כי לא ברור לי אם החזיה הזו יכולה למלא את כל עודפי העור ולמתוח אותו, אני לא מעוניינת בשתלים, הוט די גדול עם אסימטריה קלה, אחד מהם יותר צר ופחות מלא. ורציתי לדעת מה טווח המחירים לשיטה זו. בנוסף רציתי לדעת האם ניתן לתקן נטייה של החזה להישפך לצדדים, מאחר והוא די גדול ובית החזה צר . נ.ב. סליחה על אורך השאלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני, בתלונתך את מציינת גם שדיים נפולים, גדולים, משוכים הצידה ועם עור רפוי. נראה כי הפרוצדורה הנכונה בשבילך היא הרמה והקטנה של החזה. הטכניקה הקונבנציונלית לפתרון הבעיה מצוינת עם תוצאות טובות מאוד. את תקבלי שדיים קטנים יותר, זקורים יותר והידוק של העור. סימני המתיחה המופיעים בחלקם העליון של השדיים יישארו כמו בכל טכניקה. החשש שלך מצלקות מובן לחלוטין אך מניסיון, השיפור במראה השד כל כך משמעותי, כך שהמטופלות מקבלות את הצלקות בהבנה. דר' קליין שוחח בתכניתו על טכניקה חדשנית יותר, בה "אורזים" את השד במעין ערסל עשוי פוליאורתן אשר מרים את השד בצורה יעילה. הטכניקה כבר נוסתה מס' פעמים. יתרונה הגדול הוא בקיצור אורך הצלקות, לצלקת בודדת סביב העטרה. ניתן לבצע אותה בעיקר בהרמות קטנות עד בינוניות עם אלמנט הקטנה שאינו משמעותי. יש לטכניקה זו גם חסרונות מסוימים ועל כך יש לדבר באריכות בייעוץ טרם הניתוח, כמו גם על טווחי המחירים המשתנים מרופא לרופא. לגבי נטיית בית החזה "להישפך לצדדים"- מדובר במראה טבעי של כל שד גדול, אשר באמת נוטה "לצאת" מגבולות בית החזה. ניתן לתקן בעיה זו באמצעים יעילים במהלך הרמה או הקטנה של השדיים, דרך עיצוב השד או שאיבת שומן צדית המשפרת את מראה השד. את מוזמנת לייעוץ ע"מ לפרט יותר בנושא. בהצלחה! דר' ערן חדד 039533528 www.dreran.com

28/07/2012 | 22:32 | מאת: מ

שלום דוקטור,עברתי ניתוח להגדלת חזה לפני 3 שנים ונותרו לי צלקות עבות וכהות מתחת לשדיים. יש לציין שהצלקות נותרו בדיוק כמו לאחר הניתוח ולא התבהרו או השתנו.רציתי בבקשה לדעת מה אפשר לעשות בנידון ואלו דרכי טיפול קיימים בעניין זה? האם יש משחה כלשהי שתוכל להעלים אותן?

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2012 | 08:02 | מאת: ד"ר ערן חדד

מיכל שלום, אופן הצטלקות העור משתנה בין אזורים שונים בגוף ומהווה בד"כ תכונה מולדת של המטופל. קיימים גם גורמים נוספים הכוללים את טכניקת הסגירה, הפרעות בריפוי הפצע ומידת המתח. אם מדובר בצלקות אדומות ועבות, ניתן לנסות תחילה טיפול שמרני הכולל יריעות סיליקון, הזרקות סטרואידים ומס' טיפולים משלימים. קיום צלקות אדומות מעיד על כך שהמצב עדיין פעיל ועשוי להשתנות לטובה. קיום פיגמנט (צבע חום) מהווה בעיה מסוג אחר ולא ישתנה באמצעות הטיפולים הנ"ל. במקרים אלה ניתן לשקול כריתה של הצלקת וסגירה שלה מחדש. העובדה כי חלפו שלוש שנים מאז הניתוח מכוונת לכך שהצלקת הגיעה להבשלתה הסופית וטיפולים שמרניים לא יועילו כ"כ. את מוזמנת ליעוץ אצל כירורג פלסטי לשם הערכה ומתן טיפול. דר' ערן חדד www.dreran.com

23/07/2012 | 11:14 | מאת: מתעניינת

אני בת 56 עברתי השתלה לפני 8 שנים ע"י ד"ר רובינפור (השתלה שנייה הראשונה הייתה לפני 21 שנה והאחרונה לפני 8) אני מעוניינת להחליף את השתל. איך יודעים איזה שתל הכי טוב ומומלץ? איך אני יודעת איזה רופא הכי טוב היום בתחום מכיוון ובאמת שיש הרבה מאוד!!! ובאיזה שיטה? האם ניתן לקבוע עמך פגישת ייעוץ לקבלת פרטים מכיווןויש הרבה חידושים מאז? אשמח לתשובתך בנושא

23/07/2012 | 22:32 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום מתעניינת, יש מס' חברות שתלים בהם משתמשים בישראל. ניתן לומר באופן כללי,כי השתלים המאושרים לשימוש בישראל, בטוחים וטובים. כיון שהפורופ אינו פרסומי או שיווקי אלא מקצועי אמנע מהמלצה על מנתח פלסטי ספציפי או על חברת שתלים כלשהי. תוכלי לקבל פרטים אלה במהלך ייעוץ אישי. דר' ערן חדד 039533528 מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים www.dreran.com

20/07/2012 | 14:40 | מאת: אירלוי

רציתי לשאול אני אחרי כריתה מנעתית ושחזור עם משתל אלודרם מיידי שהסתבכה בשד אחד, שבהתחלה התחיל מנמק קטן בעור, ואז חור פיצי שלא נסגר בגלל סרומה. היום החליטו להוציא לי את השתל ולהכניס "בלון" אותו ננפח לאט לאט ואז נחליף השאלה שלי היא כזאת, כמה זמן ניתן להישאר עם הבלון הזה לפני שמחליפים? במידה והעור מחלים האם ניתן להיכנס להריון במהלך התקופה הזאת? ורק אחרי לידה והחליף את הבלון ? אציין כי אני בת 26, בריאה (בד"כ). כמו כן, מה עושים בזמן המחכים שהעור יסגר ושהבלון עדין לא מנופח ויש בעצם הבדלים בחזה? האם יש סיליקון לחזיות שממליצים עליהם?

לקריאה נוספת והעמקה
20/07/2012 | 15:12 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום אירלוי, מקובל שאת המותחן מחליפים לשתל קבוע מס' חודשים לאחר הניפוח האחרון, שכן העור מתרחב גם בתקופה שלאחר הניפוח. ככל שעובר זמן ממושך יותר עד להחלפת המותחן, הסיכוי לדלף מהמותחן עולה. אמנם מדובר במיעוט המקרים, אך המשמעות של דלף, הנובע מפגיעה בשלמות מעטפת המותחן היא ניתוח נוסף והתחלה של תהליך הניפוח מחדש. לגבי תקופת הניתוח, גשי לרופא שלך שימליץ לך היכן לרכוש פרוטזות חיצוניות. בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com

18/07/2012 | 12:43 | מאת: א.נ

דר ערן חדד רופא מספר 1 איו עלייך עברתי ניתוח הגדלת חזה אצלו סוף הדרך ידי זהבבבב שאלוהים ישמור עלייך מכל דבר רע אמן והחיוך שלך ימשיך להיות תמיד על פנייך כך אוהבת ולא שוכחת עוד ניפגשששש

18/07/2012 | 12:49 | מאת: נ"א

דר ערן חדד הגדול מכולם אל תפחדי לעשות ניתוח הגדלת חזה עם רופא כזה ממליצה בחום ובאהבה עליו על היחס על הכל...... אין על ערן חדד. רופא מלאך ידי זהבבבב

13/07/2012 | 17:35 | מאת: מירי.פ

שלום! לפני כ-8 וחצי שנים עשיתי הגדלת חזה 270 cc מעל השריר. לאחרונה הייתי בייעוצים אצל מומחים לכירורגיה פלסטית לגבי החלפת שתלים והגדלה אני מעוניינת היום לעשות מתחת לשריר. האחד אמר שאפשר אין שום בעיה, השני אמר שאין לזה משמעות מבחינת הלקוחה וזה לא אמור לעניין אותה מעל /מתחת לשריר אין הבדל זה החלטה של רופא בלבד בזמן הניתוח, השלישי אמר שלא כי זה יכול לגרום נזק בלתי הפיך לשריר, רביעי אמר שלא מומלץ בכלל לעשות מתחת לשריר כי זה לא ניראה יפה יש כאבים חזקים וסיכון. רקמת עורי רגילה. 1)האם אפשר לעשות עכשיו החלפת שתלים+הגדלה מתחת לשריר למרות שהניתוח הראשון בוצע מעל השריר? 2)האם קיים סיכון? 3) אבקש את חוות דעתך והמלצתך...

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2012 | 20:11 | מאת: ד"ר ערן חדד

ראי שאלתי הקודמת

12/07/2012 | 13:17 | מאת: מירי

שלום! לפניי 8 שנים עשיתי הגדלת חזה 260cc מעל השריר הייתי בייעוץ אצל 4 מומחים בחירים לכירורגיה פלסטית הראשון אומר שאפשר. השני אומר שלא ממליץ אבל אפשרי . השלישי אומר שלאאאא כי זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לשריר. רביעי אומר שלא מומלץ בכלל לעשות מתחת לשריר כי זה לא ניראה יפה ויש כאבים חזקים. 1)האם אפשר לעשות עכשיו(החלפת שתלים)מתחת לשריר. 2)האם קיים סיכון??? אבקש את חוות דעתך והמלצותך.

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2012 | 20:10 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום מרי, לפני שאענה לשאלתך ברצוני לדעת מה הסיבה שבגינה את רוצה להחליף את השתל. האם כי חלף זמן מהניתוח הראשון או כי קיימת בעיה כלשהי דר' ערן חדד

15/07/2012 | 11:15 | מאת: מירי.פ

היי. איין שום בעיה בשתלים הם יבדו קצת מהצורה ואני רוצה גם להגדיל.

28/06/2012 | 17:11 | מאת: שני

אני רק בת 29, לפני הריונות ובכל זאת עור השדיים שלי מקומט לגמרי.השדיים שלי מאוד גדולים עם צניחה מעטה, עודפי עור וסימני מתיחה, אבל מה שמפריע לי בעיקר זה הקמטים, זה פשוט מזעזע,איך ניתן להדק ולשפר את העור ללא ניתוח הרמה,כי זה לא מה שישפר את העור

לקריאה נוספת והעמקה
28/06/2012 | 20:50 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שני, עור רפוי ומקומט ניתן להדק באמצעות ניתוח הרמת חזה. אם אינך מעוניינת בהרמה והקמטים נמצאים באזור החזה ולא ע"פ השדיים, ניתן לחדש את העור באמצעות הזרקה של חומצה היאלורונית עדינה המוסיפה לחות לעור ומשפרת את המרקם שלו. בהצלחה, דר' ערן חדד www.dreran.com

29/07/2012 | 15:32 | מאת: גילי

איזה מעצבן זה, הייתי עף סף בכי כמעט כל יום. עשיתי הזרקה של חומרים טבעיים באיזור והרופא מפרופורציה היה חמוד. תבקשי להתייעץ עם פרופסור וכסלר מפרופורציה תראי מה הוא יגיד.. בהצלחה

25/06/2012 | 22:52 | מאת: אירלוי

רציתי לדעת, אני אחרי כריתה ושחזור של שני השדיים. היה לי סביוך של נמק קל, שבעקבותיו הייתי צריכה לעבור ניתוח להקטנת הסיליקון באחד השדיים. בניתוח של ההקטנה, לא הייתה בעיה עם העור יותר, והצלקת נראתה שהיא הולכת להיסגר, ואז נפתח חור מאוד קטן (בגודל של נקודת חן ממוצעת), וממנה יוצא נוזל שקוף- שהוגדר במרפאה כסרומה. מבדיקות דם אין לי שום סימנים לזיהום. הרופאה שלי אמרה כי היא תיתן לי אנטביוטיקה למקרה חירום אבל בעקרון לא תהיה ברירה אלא להוציא את הסיליקון לחכות חודשיים להחלמה (ללא שד בעצם) ואז להחזיר את הסיליקון. אציין כי את השחזור עשו לי עם אלודרם. האם לתפור את החור לא יעזור? והסרומה תחזור??? האם אין עוד דרכים לטפל בזה? אציין כי זה בא והולך הסרומה, יש ימים שיש יותר נוזלים ויש פחות ויש לפעמים שאין בכלל מה עושים במצב כזה??

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2012 | 00:32 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום אירלוי, נמק בקצה מתלה העור בכריתה ושחזור מיידי של השדיים הינו סיבוך שכיח ונובע מאספקת דם לקויה לקצה המתלה. כאשר מופיעה פעירה של חתך ניתוחי לאחר שחזור יש לברר תחילה אם השתל שהוחדר חשוף. כאשר השתל חשוף קשה מאוד להצילו כיון שישנם חיידקים המצטברים באזור והפתרון בד"כ הוא הוצאה של הגוף הזר. כאשר השתל אינו חשוף, ניתן להסיר את שולי הרקמה ולנסות לסגור מחדש. אולם נוכחות של מזהמים בריכוז גבוה כדוגמת חיידקים ואף פטריות עלולה לגרום לפעירה חוזרת של הפצע. על סמך עקרונות אלו,אני מציע שקודם יעריכו את מידת חשיפת השתל. העובדה שהיה שימוש באלודרם מקטינה את הסבירות לכך. בשלב השני יש ליטול תרבית מהנוזל או משולי הרקמה. שימי לב כי לפי סיפורך, בוצעה הטריה בשלב הראשון וניסיון לסגירה עם חזרה של הממצא. עובדה זו מעלה את הסבירות כי הצטברו חיידקים באזור וכי הסיכוי להציל את השתל נמוכה יחסית. בהצלחה, דר' ערן חדד www.dreran.com

26/06/2012 | 20:52 | מאת: אירלוי

שלום, הסיליקון איננו חשוף, אך כן רואים את האלודרם טיפה. עשיתי כמה וכמה פעמים טרבית ואין סימן לזיהום. השאלה האם בכל מצב בו יש פתיחה של העור יהי הפרשות סרוטיות? כלומר לא לצפות לסגירת החור בעצמו? האם לנסות לתפור את החור? או לוותר - כי החור מאוד קטן, ובמיוחד אחרי מה שעברתי עם הנמק שהייתי צריכה להחליף סיליקון לקטן יותר כדי שהעור יסגר. או שברגע שיש הפרשה סרוטית אין סיכוי לסגור את החור גם אם הוא קטן?

24/06/2012 | 09:55 | מאת: חמשוש

יש לי חרדת בדיקות טוטאלית ולכן לא אבצע ממוגרפיה רציתי לשאול האם בדיקה זו הכרחית להקטנת חזה.גיל 47 מידה 90E סובלת מאד אך בגלל זה לא עושה את הניתוח להקטנה.

לקריאה נוספת והעמקה
25/06/2012 | 08:40 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום חמשוש, מקובל שלפני ניתוחי שד במטופלות מעל גיל 35 יש לבצע הדמייה של השד. נתקלתי לא אחת במטופלות שנמצאה אצלן בהדמיה בעיה אשר מנעה או דחתה את קיום הניתוח. זכרי שמדובר בניתוח קוסמטי אשר יש לבצעו תחת התנאים הטובים ביותר. ממליץ לך בחום לעבור ממוגרפיה לפני הקטנת שדיים. בהצלחה, דר' ערן חדד www.dreran.com

18/06/2012 | 10:51 | מאת: שלי

שלום, עברתי הגדלת חזה לפני כ-9 שנים אצל מנתח פרטי. באולטרא סאונד ראו דליפה מאסיבית מאחד השתלים, ונאמר לי לבצע ניתוח דחוף להוצאתם. הגעתי למנתח שלי וזה דרש סכום עתק בעבור ניתוח החלפת השתלים, אז בדקתי עם מנתח שעובד עם הקופה, וזה כלל לא הסכים לקחת אחריות ולנתח אותי. אני אובדת עצות ומאוד לחוצה מהמצב ומהסיכונים שהסיליקון מתפשט לי בגוף. מה לדעתך אני צריכה לעשות? האם תוכל להמליץ על מנתחים מקצועיים שעובדים עם המושלם? אני חייבת לפעול בבהילות. אודה לך על התייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2012 | 23:02 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלי שלום, ראשית, אין צורך להילחץ. סיליקון הזולג לשד אינו מהווה סכנה. יש להחליף את השתלים אך לא בבהילות. אם ישנה דליפה, היוצרת בעיה רפואית ברורה,ייתכן ותוכלי לקבל טופס 17 ולבצע את הניתוח במסגרת בי"ח ציבורי. אין זה מתפקידו של הפורום להמליץ על מנתח זה או אחר. גשי לרשימות של קופ"ח כללית ותקבלי את מה שביקשת. בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com

18/06/2012 | 10:50 | מאת: ליטל

היי בנות, מישהי מכן יכולה להמליץ לי על מנתח מקצועי ומוכשר להגדלת חזה, שעובד עם כללית מושלם?

18/06/2012 | 22:57 | מאת: ד"ר ערן חדד

ליטל שלום, אין זה מתפקידו של הפורום להמליץ על מנתח זה או אחר. גשי לרשימות של קופ"ח כללית ותקבלי את מה שביקשת. בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com

07/06/2012 | 06:10 | מאת: נעם

שלום ד"ר! בביקורת אחרונה - 3 שב' לאחר הגדלה אובחנה ציסטה (מעל השריר. הניתוח היה תת-שרירי). המנתח אמר שאינו "מתעסק" בזה. רציתי להבין: האם עלי להיפגש עם כירורג שד כלשהו, כדי לבצע שאיבה/ניקור (אני סובלת מזה תמיד אך כשהציסטה קטנה - אינה מפריעה לי, וכעת היא מורגשת במישוש וזה לוחץ ומכאיב קצת, ועוד לא ישנתי על הבטן). האם יש סיכוי שיחלוף מעצמו, אם לא - איך אפשר לוודא שלא ייגרם נזק לשתל בניקור? תודה לך מראש!

07/06/2012 | 06:22 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום נעם, עליך להיפגש עם כירורג שד. ע"פ השיחה עימך, בדיקה הגופנית, והממצאים בהדמיה הוא יחליט אם יש טעם לעקוב אחר הממצא, לנקזו או להסירו. הממצא יכול לחלוף מעצמו. ניתן לנקז את הציסטה תחת אולטרא-סאונד כדי להימנע מפגיעה בשתל דר' ערן חדד www.dreran.com

06/06/2012 | 11:20 | מאת: ליאור

שלום, יש לי גינקומסטיה וזה מאד מפריע לי לתיפקוד היומיומי. יש לציין שאני בן 17 וחצי, ונראה כאילו התופעה לא תעבור מעצמה. הבעייה היא שאין לי כסף לניתוח. האם יש דרכים זולות יותר להיפטר מהגינקומסטיה? או שלפחות ישפרו את המצב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
06/06/2012 | 15:23 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום ליאור, אם הבעיה קיימת מעל שנתיים ניתן לתקנה בניתוח, בכפוף לאישור של רופא אנדוקרינולוג. פנה לכירורג הפלסטי בקופ"ח. ניתן לקבל טופס 17 לתיקון גניקומסטיה בבי"ח ללא תשלום. בהצלחה, דר' ערן חדד www.dreran.com

30/05/2012 | 13:43 | מאת: ליאת

ד"ר שלום, אני כחודש לאחר הגדל חזה 400CC מעל השריר זה הגיוני שעדיין הפיטמה בצד אחד של החזה מאוד צורבת וכואבת לי ונפוחה.. הכאב בפיטמה פשוט לא מפסיק הוא תמידי וחזק ?

30/05/2012 | 15:30 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום ליאת, השדיים לא נרפאים באותו קצב ותמיד תלונות בצד אחד שונות מהצד השני. התלונה עליה את מתלוננת היא שכיחה ביותר וקשורה לצמיחה מחודשת של עצבים. התאזרי בסובלנות. דר' ערן חדד www.dreran.com

24/05/2012 | 20:53 | מאת: עדי

היי דוקטור, אני שבוע לאחר הגדלה תת שרירית, 350 CC. מה ההמלצות לגבי עיסוי? נאמר לי שיש לבצע, אך אני לא זוכרת החל ממתי? אציין שהשדיים שלי ממש ממש נוקשים ולכן גם כואבים (דקירות בחזה מדי פעם). האם העיסוי משמעותי ומתי יש להתחיל? כמו כן - יש אולי אתר/מקום שניתן לראות הדגמה לאופן העיסוי (אני חוששת שמא זה יזיק במידה שלא אבצע נכון). ושאלה אחרונה - כמה פעמים/משך העיסוי הרצוי, ביום? המון תודות מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
24/05/2012 | 21:38 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום עדי, מטרת העיסוי להפחית חומרת התקשות הקופסית- תופעה העלולה להתרחש לאחר הגדלת שדיים. הקשיון שאת חשה כעת, ככל הנראה, לא קשור לתופעה הנ"ל אלא נובע מהצטברות נוזלים סביב השתל, מהלך נורמלי לאחר הגדלה. הנוזלים ייספגו והתופעה תיפחת. לגבי העיסוי- יש להתחילו כשבועיים לאחר הניתוח. יש לבצע את העיסוי באופן יסודי ע"מ "להזיז" את השתל בפנים. ניתן לבצע זאת מס' דקות 3-4 פעמים ביום. דר' ערן חדד www.dreran.com

26/05/2012 | 11:03 | מאת: עדי

בקשר לעיסוי - אתה מציין שמטרתו להזיז את השתל מצד לצד, אבל במידותי הנוכחיות - 350 סיסי (קוטר 12.6 מנטור בינוני פלוס), כאשר הבסיס היה מידה 80A, זה לא נראה מעשי. לאן יכול לזוז? הוא נוקשה ונראה לי די תקוע כרגע (הרופא אמר שבשבועות הבאים אמור לאט לאט לרדת למטה ולהתמקם בצורה יפה יותר).

24/05/2012 | 09:24 | מאת: מעיין

מותר להיכנס לים המלח? כולל בריכת גופרית? הבנתי שאסור לחשוף את הצלקת לשמש, אולי זה לא יקרה כי הרי קו הבגד ים מכסה את הצלקת.... ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
24/05/2012 | 16:14 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום מעיין, את יכולה להכנס לים המלח וברכת גופרית חודשיים וחצי לאחר הניתוח. אין מניעה מללכת לים אך חשוב שהצלקת הניתוחית לא תחשף לשמש, בשל שינויי הפיגמנט האפשריים. אם בגד הים מכסה את הצלקת, זה בסדר. דר' ערן חדד www.dreran.com 0523638540

23/05/2012 | 12:33 | מאת: עינת

בתי בת 17.5 עם חזה גדול שמציק לה מאוד גודל 36E ,גובהה 177 היא קצת מלאה , באיזה גיל אפשר לעשות ניתוח ? והאם הקופה משתתפת במלא או בחלקית? בברכה עינת

לקריאה נוספת והעמקה
23/05/2012 | 20:54 | מאת: ד"ר ערן חדד

עינת שלום, אין מניעה לביצוע הניתוח בגיל זה כיון שהשד הגיע לבשלות. הניתוח יכול להתבצע מסיבות אסתטיות או רפואיות. סיבות רפואיות כוללות - כאבי צוואר או גב, דלקת בעור שמתחת לשד ואף סיבות פסיכולוגיות. במקרה זה הניתוח נעשה בכיסוי טופס 17, בכפוף לאישור ועדה של קופ"ח. אם הסיבה היא אסתטית בלבד- איו כיסוי. אינני מכיר אופציה של כיסוי חלקי. בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com 0523638540

האם ניתוח משמר שד בתבנית הקטנה נעשה עם רקמת אותו שד שממנו הוצא הגידול,או שנלקחת רקמה מהשד השני, הנקי,כדי למלא את החלל שנוצר? האם "עיצוב" השדיים נתון לפרשנויות אסתטיות?

לקריאה נוספת והעמקה
22/05/2012 | 18:06 | מאת: ד"ר ערן חדד

היי סנדי, ניתוח משמר שד לאחר כריתת גידול נעשה מרקמת אותו השד. בשאיפה מסירים את הגידול בגבולות רחבים ע"מ לוודא כי רקמת השד הנותרת איתה ממלאים את החלל הינה רקמה בריאה. ניתן לעצב את השדיים בכל מיני דרכים אולם מקובל כי הדבר מתבצע בתבנית של הרמה/הקטנה שכן חלק מרקמת השד הוסרה, והמטרה היא כי הירידה בנפח תתבצע בצורה האסתטית ביותר האפשרית. בהצלחה, דר' ערן חדד www.dreran.com

18/05/2012 | 20:39 | מאת: חגורת לחץ

אני 8 יום אחרי ניתוח גינוקסמטיה ושאני עם החגורה רואים חזה ישר ושאני בלי החגורה החזה חוזר למראה של לפני הניתוח מה זה אומר המצב הזה?

לקריאה נוספת והעמקה
19/05/2012 | 06:36 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום דביר, התוצאה הסופית של ניתוח גניקומסטיה מתקבלת רק מס' חודשים לאחר הניתוח. הרקמות כרגע נפוחות ולא מהוות אינדיקציה לשום דבר. הקפד לשים את החגורה עוד מס' שבועות בהתאם להמלצת הרופא המנתח שלך. אתה תראה שבחלוף תקופה זו, יתקבל השינוי אליו אתה שואף. דר' ערן חדד www.dreran.com

19/05/2012 | 11:25 | מאת: דביר

בשד הזה שאני מדבר עליו אין נפיחות ואני פוחד שהתוצאה שם היא סופית יש סיכוי שהתוצאה שם סופית בגלל שאין נפיחות או שזה לא קשור?

16/05/2012 | 21:36 | מאת: זוהר

ד"ר שלום.. אני כשבועיים לאחר הגדלת חזה של 400 CC אני מחלימה לאט לאט והכאבים פוחתים בהדרגה ... אך.. בשד השמאלי שלי יש כאבים חזקים בצלקת ובכל השד כולי בעוד שבשד השני אין לי בכלל כאבים בצלקת .. בשד השמאלי אני מרגשיה שהשתל לוחץ לי על הפיטמה וזה גורם לי לכאבי תופת וצריבה בפיטמה ובכל השד.. אני מתחילה לפחד כי הכאבים האלו לא עוברים.. לקחתי אנטביוטיקה כ5 ימים.. אין לי הפרשות מוזרות מהצלקת שאלתי את הרופא ואני רוצה לשמוע חוות דעת שלך.. האם זה קשור למהלת ההחלמה שלי?

לקריאה נוספת והעמקה
19/05/2012 | 06:40 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום זוהר, השדיים אינם מחלימים באותו הקצב. תלונות על כאבים בצד אחד לעומת הצד השני, שכיחות מאוד וחולפות בד"כ. הפרעות בתחושה באזור הפטמה בתקופה שלאחר הניתוח שכיחות גם הן, קשורות לצמיחה מחודשת של עצבים וחולפות בד"כ. אם לא היה מדובר בתהליך זיהומי, נטילת האנטיביוטיקה מיותרת בעיניי. אם נבדקת ע"י הרופא המטפל ולא נמצאה בעיה כלשהי , יש להתאזר בסבלנות בשלב זה והתופעות יחלפו ככל הנראה. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 039533528 www.dreran.com

11/05/2012 | 11:16 | מאת: אוריה

ד"ר שלום רב, לפני כשבוע וחצי עברתי הגדל חזה 375 CC.. יש לי מן תופעה מוזרה הכאבים לאט לאט פוחתים.. אך כאשר אני קמה משינה של כמה שעות החזה פתאום נפוח קשה כואב ודוקר וההרגשה הזאת היא תמיד שאניקמה משינה.. למה זה קורה???

19/05/2012 | 06:59 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום אוריה, אם המגמה הכללית היא של הפחתה בכאבים, אין לך ממה לחשוש. יתכן ובזמן שינה ישנו לחץ קבוע על קצה עצב שחוזר לעצמו והוא מעט מגורה ולכן הכאבים חזקים יותר בבקר. דר' ערן חדד www.dreran.com מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 039533528

11/05/2012 | 11:01 | מאת: מעיין

דר שלום אני כשבוע לאחר הגדלת חזה אחרי כשלושה ימים כשאחד ההורים הרים אותי משכיבה לישיבה פתאום שתל של שד ימין יצא ממקומו והתחיל לזוז בשד כל תנועה שאני עושה אני מרגישה אותו הוא גם מוציא קולות מוזרים ברגע שהוא זז האם אני יהיה חייבת לעבור ניתוח חוזר למיקומו מחדש? אני נורא מפחדת ולא רוצה לעבור שוב ניתוח איזה דרך יש כדי למקם תשתל שלא יזוז ללא ניתוח? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
11/05/2012 | 15:30 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום מעיין, התחושה שאת חשה קשורה , ככל הנראה, לעובדה שיש הצטברות של נוזלים בתוך הכיס בו נמצא השתל. אין מדובר בתופעה חרגה אלא מהלך טבעי לאחר ניתוח הגדלת חזה. התזוזה והקולות, הם ככל הנראה התוצאה. את לא תצטרכי לעבור ניתוח חוזר אם זהו המצב. בכל מקרה, לא מקובל לבצע ניתוח חוזר בטווח כל כך קצר. תחילה יש להמתין לספיגת הנוזלים, ואז להחליט. דר' ערן חדד www.dreran.com

10/05/2012 | 16:12 | מאת: אריאלה

מידת החזיה שלי היא 85G יש לי כאבי גב וצוואר וכמובן האודם מתחת לשדיים וכל התופעות שנגרמות מחזה גדול. ובכל זאת האורטופד קבע שאעשה ספורט ו"ניתן לשקול הקטנת חזה" על סמך קביעה זו כירוג הפלסטי של הקופה לא אישר לי את הניתוח. מה עליי לעשות עוד ?

לקריאה נוספת והעמקה
10/05/2012 | 22:39 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום אריאלה, ראשית, יתכן והאורטופד צודק וכי אין קשר בין השדיים הגדולים לכאבי גב. זכרי שכאבי גב קיימים גם בנשים ללא שדיים גדולים. אם עדיין יש לך ספק קבלי חו"ד מאורטופד אחר בקופ"ח בתקוה שתקבלי המלצה אחרת בהצלחה! דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 039533528 www.dreran.com

אחרי הגדלת החזה הרופא המליץ לי להרים את הפטמות כלפי מעלה, מאין מתיחה של הפטמות כלפי מעלה. עכשיו יש לי הרושם שהפטמות נראות למעלה מידי ולא ממש במרכז. אולי זו התחושה שלי אבל ככה זה מרגיש לי. 1. יכול להיות שעשיתי נזק בזה שכן הרמתי את הפטמות? אולי אם לא הייתי עושה כך יכול להיות שהפטמות היו נמצאות בדיוק באמצע של החזה ולא גבוהות לטעמי? 2. אם לא הייתי מרימה/מותחת התוצאה היתה כמו עכשיו או בגלל שהרמתי כך זה נראה? הכוונה- זה חומר ביד היוצר? נית כן לשנות את הצורה? 3. גם אתה ממליץ כך לעשות? 4. יש לך מושג מאיזה טעמים הרופא ביקש שארים את הפטמות? אודה לתשובתך המפורטת כי אני בלחץ. תודה מאיה

לקריאה נוספת והעמקה
08/05/2012 | 22:13 | מאת: ד"ר ערן חדד

מאיה שלום, לא כ"כ הבנתי את עניין הרמת הפטמות. מה בדיוק נתבקשת לעשות? דר' ערן חדד

09/05/2012 | 00:23 | מאת: מאיה

ממש כמו שזה נשמע - להרים / למתוח את הפטמות כלפי מעלה. לפחות שלוש ארבע פעמים ביום. כנראה כדי ש"ישבו" במקום שלהם באמצע.

06/05/2012 | 09:47 | מאת: שרון

שלום רציתי לדעת האם ניתן לבצע שאיבת שומן מהחזה. החזה שלי במידה D75 אבל הוא קצת א סימטרי ובאופן כללי הייתי רוצה להקטין אותו אבל ניתוח הקטנת חזה נשמע לי קיצוני מידי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
06/05/2012 | 12:40 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שרון, השד מכיל רקמה בלוטית ושומן. ניתן לשאוב חלק מרקמת השומן מהשד. יתרון הפעולה הוא במניעת צלקות מיותרות. העניין הוא ששאיבת הנפח ללא הסרה של עודפי העור (כפי שמבוצע בהקטנת שדיים פורמאלית) תיצור נפח קטן לעומת המעטפת, וכתוצאה מכך, צניחה של השד. חשוב לציין כי בהקטנות שדיים שאינן משמעותיות ניתן להקטין את אורך הצלקות ובכך למנוע עוגמת נפש למטופלת. מציע לך להגיע לייעוץ ולבחון את המקרה. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 039533528 www.dreran.com

01/09/2012 | 09:47 | מאת: meri

שלום רב, מה עלות שאיבת שומן מהחזה? לעומת הקטנת חזה? האם מומלץ ל]ני לידות? לעזרתך אודה. בברכה, meri

פתאום לא מסוגלת לישון בלי חזיה, חוששת אולי מתזוזת יתר. שאלותי: 1. זה בסדר לישון עם חזיה או רצוי בלי? 2. איזה חזיה אתה ממליץ? גוזית, חזיית החלמה, "חזיית בית" רפויה? או לקנות חזיית ספורט? 3. ביוםיום אני עם חזיית פוש אפ עם ברזלים - זה בסדר? הגדלה 300 CC ו 345 CC מתחת לשריר (יצא חזה קטן אך יפה), החלמה תקינה. תודה ליאן

לקריאה נוספת והעמקה
04/05/2012 | 08:16 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום ליאן, חשיבות החזייה היא כחודש-עד חודש וחצי לאחר הניתוח. לאפשר עיצוב מרבי של השד לאחר הניתוח. לאחר תקופה זו, השאיפה היא שהמטופלת תשים את החזייה ככל שניתן אך אינה חייבת כל הזמן. המטרה היא להימנע מצניחה של השד בטווח הארוך. לשאלתך, 7 שבועות לאחר ניתוח אין את חייבת לישון עם החזייה. השתל לא זז במקרים אלו. ישנה מעטפת שנוצרת סביבו ומונעת תזוזה שלו. ניתן לשים איזו חזייה שתרצי, בלי או ללא ברזלים. העקר שהחזייה תשיג מטרה- ותשמור על השד במקומו. בהצלחה, דר חדד ערן www.dreran.com

02/05/2012 | 12:26 | מאת: אלה

שלום רב יש לי שתלי PIP משנת 2007 יש חדש לדליפה ונפיחות וכאבי בבלוטת הלימפה בצד שמאל לצערי אין תורים לניתוח בבית החולים סורוקה! כמו כן נאמר לי אין שתל של 365 סמ"ק שזה מה שיש לי וכי משרד הבריאות נוהג לשים פחות??! כל שזה יגרו לצניחת השד האם זה הגיוני!? ומה אתה ממליץ לעשות אם אין לי אפשרות לעבור כעת ניתוח באופן פרטי

02/05/2012 | 23:22 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום אלה, אינני מכיר הנחיה של משרד הבריאות הנוגעת לגודל השתלים. מדובר בהחלטה של הרופא המנתח. ככלל, שתלים גדולים יותר, יגרמו לצניחה מהירה יותר של השד. את יכולה לפנות למוסדות רפואיים אחרים ע"מ לקבל תור מוקדם יותר לניתוח. אני שייך למחלקה לכירורגיה פלסטית בבי"ח "אסף הרופא". צוות מחלקתי ישמח לקבלך לייעוץ מקדים ולבצע את הניתוח. בהצלחה, דר חדד ערן www.dreran.com

26/04/2012 | 07:04 | מאת: דניאלה

שלום לך לפני 6 שנים עברתי הגדלת חזה, לאחר שנה בדיוק הופיע לי כאב לוחץ נימול על השד השמאלי, הכאב והלחץ מסביב לשד איפה שהברזלים של החזיה [זה לא מהחזיה] גם באיזור הכתף וזרוע והצלע . אני סובלת יום יום כבר 5 שנים ואין לי תשובות כל הבדיקות תקינות פלסטיקאים טוענים שהכל בסדר.. לאחר שהכרחתי את המנתח שניתח אותי לעבור עוד ניתוח עברתי את הניתוח לפני 8 חודשים הוחלף שתל ועדיין אני סובלת.. יש מצב של כאב כרוני לאחר הגדלת שד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/04/2012 | 08:06 | מאת: ד"ר ערן חדד

דניאלה שלום, ככירורג פלסטי אני נתקל לעתים רחוקות בתופעות של כאבים לאחר הגדלות עם שתלי סיליקון. לעתים ניתן להסביר את הסיבה. כאב יכול לנבוע מהתקשות קופסית- מעטפת קשיחה שהגוף יוצר סביב השתל. המעטפת יכולה לעוות את השד, לגרום לרגישות וכאבים. ניתן לאתר את הבעיה בבדיקה פיזיקלית פשוטה. סיבה נוספת קשורה לנפח השתל שהוכנס. ככלל, שתלים גדולים יותר מכפי שהשד יכול לקבל עלולים לייצר יותר תופעות לוואי כדוגמת כאב, הנובע מחיכוך של השתל עם הרקמות שמסביב. כאשר לא מוצאים סיבה ברורה ניתן לייחס את הכאב לשינויים הורמונליים בגוף הקשורים למחזור החודשי. במקרים אלה השד משנה את ניפחו והדבר יכול להתבטא בכאבים. הסבר נוסף לתופעה הוא רגנרציה(צמיחה חוזרת) של עצבים אשר נחתכו בזמן יצירת הכיס להגדלה- עובדה בלתי נמנעת בזמן ביצוע הניתוח. יש לבדוק אותך ולהחליט על טיפול מתאים. הפתרון בעל סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר הוא הוצאת השתלים לגמרי. ידוע לי כי הדבר יגרום לעוגמת נפש מסוימת אולם, ניתן בשלב שני, לאחר שהבעיה נפתרה, להחזיר את השתלים חזרה. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540 www.dreran.com

24/04/2012 | 18:48 | מאת: כוכי

שלום, יש לי שתי בעיות שמפריעות לי 1.- חזה נופל- אני צעירה לפני הריונות חזה לא קטן. הוא ממש נוזלי, אין לו יציבות בכלל. האם יש דרך למצק את החזה בעזרת תרגילים? 2. פטמות מתרחבות, מתבהרות ומתעבות בקיץ- למה זה קורה? האם יש מה לעשות זה נורא לא יפה? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה
24/04/2012 | 23:28 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום כוכי, 1. אינני מכיר תרגילים אשר ממצקים את החזה. אם החזה נפול או גדול לטעמך ניתן לבצע הרמה/הקטנת חזה ע"מ לעצב את החזה מחדש. אין מניעה לבצע זאת בגיל הפוריות. החסרונות- צלקות וחוסר יכולת להניק לאחר הניתוח 2. השינוי במראה העטרות/פטמות נובע מכווץ שריר חלק שנמצא בעור. אין כ"כ שליטה על כך. ניתן לבצע ניתוח להקטנת עטרות באופן מבודד או לשלב את הפעולה עם הקטנת/הרמת חזה. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540 www.dreran.com

21/04/2012 | 18:29 | מאת: נועה

שלום, אבקש לדעת 1. מה ידוע על שתלי מנטור/המלצות ? 2. האם ניתן לבצע הגדלה (תחת שריר) לשדיים שמייצרים ציסטות, או שזה בעייתי? תודה רבה!

21/04/2012 | 18:54 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום נועה, שתלי מנטור הם שתלים בטוחים הקיימים מזה שנים רבות בשוק. הם באים בצורות שונות וגבהים שונים ואין מניעה להשתמש בהם. לגבי השאלה השנייה- מנח השתל (מתחת או מעל השריר) אינו מושפע מנוכחות של ציסטות בשד. השיקול החשוב ביותר בתחום זה הוא עובי רקמת השד. כשאר זו קיימת בכמות רבה ניתן להחדיר את השתל במנח שמעל השריר. כאשר רקמת השד דקה יותר, העדיפות היא למנח תת שרירי. לגבי מעקב הדמייתי, יש יתרון מסויים למנח תת שרירי. בהצלחה דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540 www.dreran.com

21/04/2012 | 18:25 | מאת: נעמה

24/04/2012 | 23:17 | מאת: ד"ר ערן חדד

תשובתי מצורפת

15/04/2012 | 21:52 | מאת: ליאן

שלום דר' 1. עד היום אני עם חזיית ההחלמה.אפשר אחרי 5 שבועות ללבוש חזיית פוש אפ? (עם ברזלים)? הגדלה מתחת לשריר - שתלים עגולים. 2. מתי אפשר להתחיל לישון על הצד? סיוט לישון על הגב... ושאלה אחרונה- מתי אפשר להוריד את הפלסטרים פור גוד? תודה ליאן

לקריאה נוספת והעמקה
16/04/2012 | 08:31 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום ליאן, חודש וחצי לאחר ההגדלה ניתן לשים חזיית ברזל. אם המקום עדיין רגיש , ניתן לדחות את זה שבוע-שבועיים. אין מניעה לשיון על הצד. אם עדיין המקום רגיש, שני תנוחה בהדרגה. אני מסיר את הפלסטרים בד"כ שבועיים לאחר ההגדלה בזמן הסרת התפרים. אח"כ אין להם הרבה משמעות. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540 www.dreran.com

16/04/2012 | 18:08 | מאת: ליאן

14/04/2012 | 11:33 | מאת: הדס

שלום דוקטור עד כמה קלו קוט יעילה בהעלמת צלקות אחרי ניתוח פלסטי ?

לקריאה נוספת והעמקה
15/04/2012 | 08:33 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום הדס, קלוקוט ומוצרים נוספים הקיימים בשוק הם ג'ל סיליקון אשר יש למרוח אותו על הצלקת לאחר סגירה מלאה של העור ומטרתם להפחית אדמומיות ועובי הצלקת. הסיליקון ידוע מזה שנים כחומר המסייע לעידון צלקות. ניתן לנצלו כרצועות או כג'ל למריחה. ישנן דיווחים מסויימים על יעילות הג'ל. יש לזכור כי צלקת מעובה, אדומה ומורמת אמורה להתרכך ולהתבהר בטווח של כשנה עד שנתיים מהניתוח וזהו מהלך טבעי, ללא כל התערבות חיצונית, אלא אם כן מדובר בקלואיד שהוא תהליך הצטלקות פתולוגי החורג מעבר לגבולות הצלקת. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540 www.dreran.com

14/04/2012 | 11:29 | מאת: קארין

שלום, מה צריך לדעת בבחירת סיליקון בחזה לניתוח הגדלת חזה ?

לקריאה נוספת והעמקה
14/04/2012 | 13:35 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום קארין, מדובר בסוגיה מורכבת במיוחד. אנסה לתת את העקרונות החשובים: נפח- יש לאזן בין רצונה של המטופלת לבין ההגבלות הרפואיות- לא להחדיר שתל גדול מדי ממה שהשד יכול לקבל. במצב זה החזה יצנח והעור יימתח יתר על המידה בטווח הארוך. לא רצוי להכניס שתל הרחב מרוחבו המקורי של השד צורה- קיימים שתלים עגולים ואלה האנטומיים (אגסיים). האחרונים מייצרים מראה טבעי יותר אם כי קיימת סכנה שיסתובבו. סוג- מרבית המנתחים הפלסטיים בישראל מחדירים שתלים העשויים סיליקון ולא מי מלח, כיון שהצורך בתוכן צמיגי משפר את מראה השד. בלט- ככל שהשתל בולט יותר, הוא ימלא יותר את החלק העליון של השד את מוזמנת לקבל פרטים רבים יותר בלינק הבא : http://www.dreran.com/%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97%D7%99-%D7%97%D7%96%D7%94/%D7%94%D7%92%D7%93%D7%9C%D7%AA-%D7%97%D7%96%D7%94/ מומלץ להיבדק ע"י כירורג פלסטי מומחה לקבלת המלצה על שתל מתאים דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

14/04/2012 | 11:25 | מאת: עדן

שלום, שמעתי שיש דבר כזה הגדלת חזה ללא ניתוח באמצעות זריקה ? האם אתה מבצע הגדלת חזה מסוג זה ? למי זה מתאים ?

לקריאה נוספת והעמקה
14/04/2012 | 13:26 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום עדן, קיימת פרוצדורה של הזרקת חומצה היאלורונית סמיכה לתוך השד להענקת נפח. הפרוצדורה פשוטה וללא צלקות וניתן לבצעה תחת הרדמה מקומית וטשטוש קל. העניין הוא שהחומר מחזיק כשנתיים וניתן למלא את השד בנפח מוגבל. חסרון נוסף הוא שבגלל שאין ניסיון ארוך טווח עם הפעולה, לא ניתן לדעת מה הן השפעותיה בטווח הרחוק על השד (דבר שידוע עם שתלי סיליקון לדוגמה). הצלקת בהגדלות חזה אינה מפריעה בד"כ למטופלות. ניתן גם להזריק שומן לשד. גם פה קיימת ספיגה של מרבית החומר בשנה הראשונה. אולם, כמות מסוימת מהנפח, נותרת בשד. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

13/04/2012 | 00:33 | מאת: ליה

שלום שמי ליה ואני בת 26 ,כשההיתי בת 18 גילו אצלי גידול שפיר אך גדול יחסית בשד השמאלי. בזמן האחרון אני חושבת לבצע הגדלת חזה, רציתי לדעת האם לעבר הרפואי שלי יש השפעה כלשהי? האם לא כדאי לי לבצע ניתוח ( חשוב לציין שמאז הניתוח אני במעכב והכול בסדר) תודה

13/04/2012 | 00:40 | מאת: ליה

בנוסף החתך של הניתוח התבצע בחלקה העליון של הפטמה ובעצם שינה מעט את צורתה האם הגדלת החזה תגדיל\תבליט את השוני בין הפטמות עוד יותר? או יבליט את הצלקת? תודה

13/04/2012 | 08:30 | מאת: ד"ר ערן חדד

ליה שלום, אין מניעה לבצע הגדלת חזה באשה אשר עברה הסרה של גוש שפיר מאחד השדיים ולא נזקקה להקרנות. את מתארת גם מעקב תקין, כך שאינני רואה בעיה בתחום זה. ניתן לבצע את הניתוח מהחתך הניתוחי הקודם ע"מ להימנע מצלקת נוספת. חלק מהגדלות החזה מבוצעות מתוך בחירה בחתך סביב העטרה, חתך הדומה למה שאת מתארת. החתך נרפא היטב בד"כ. ככלל, כל הגדלת חזה מותחת את העור, וכתוצאה מכך, גם את הצלקת הניתוחית והיא עלולה להתרחב. אם העטרה מעוותת, ניתן לנסות ולעצבה מחדש בניתוח, "במחיר" של צלקות נוספות. יש להדגיש עובדה נוספת. האם קיימת א-סימטריה משמעותית בין השדיים? א-סימטריה זו יכולה להתבטא בהבדלי נפח- פה ניתן לשפר את המראה באמצעות שתלים בגודל שונה. לעתים, בגלל הסרה של גוש גדול, נגרמת התכווצות משנית של העור. התוצאה יכולה להיות א-סימטריה בכל הקשור לשטח המעטפת=העור, גובה הפטמות וצניחה של השדיים. אם א-סימטריה מסוג זה היא משמעותית, יש לבצע פעולה נוספת כדוגמת הרמה וצמצום המעטפת בצד אחד ע"מ לשפר את הסימטריה. ניתן גם "להוסיף עור" בצד השני באמצעות מותחן רקמות, המרחיב את המעטפת. אשמח לבדוק אותך ולהעריך את המקרה באופן פרטני. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

08/04/2012 | 13:11 | מאת: פוליאנה

האם נהוג להקטין חזה לאשה בת חותר מ-60? האם יש בזה סכנה?

לקריאה נוספת והעמקה
08/04/2012 | 15:32 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום פוליאנה, עקרונית אין מניעה לבצע הקטנת חזה למטופלות מעל גיל 60. חלק ניכר מהמטופלות הן בגילאים אלה. יותר חשוב הוא המצב הגופני. מטופלת עם מחלות רקע רבות כדוגמת סכרת, מחלת לב או השמנת יתר הן בעלות סיכון יתר הרדמתי. מצבים מסויימים יכולים אף לסכן את הניתוח עצמו. לדוגמא עישון, טרשת עורקים או בעיית כלי דם אחרת. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

08/04/2012 | 01:07 | מאת: רז

לד?ר ערן חדד שלום , איני יודעת אם אתה מטפל גם בנושא שד לאחר סרטן השד? ,,, אני אסביר לך , אני עברתי ב12/09 כריתה ושחזור במקום עקב סרטן בשד , כמובן שהורידו לי את הפיטמה , אני אמורה כבר לחשוב לעשות את הפטימה ,,, אך משכתי זאת כדי לחשוב אם כדאי לי לעשות לאחר הריון ,,, ?? אולי לסדר את החזה הבריא כרגע הוא מאוד יפה , יותר יפה מהמשוחזר ,,,, נראה לי שבלבלתי אותך קצת , האמת שרציתי להתייעץ איתך לגבי פיטמה , ומה כדאי לי לעשות ? האם כדאי לחכות לאחר לידה ? ואיך בכלל עושים פטימה ,, מה האפשרויות ?? תודה רז  

לקריאה נוספת והעמקה
08/04/2012 | 08:12 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום רז, שחזור שד מתבצע בד"כ במס' שלבים. בשלב הראשון - מתבצע השחזור בשיטות השונות, בשני, מבצעים פרוצדורה לשיפור הסימטריה בין השדיים ובשלב השלישי בונים את הפטמה והעטרה. משך הזמן בין השלב השני לשלישי אמור לקחת לפחות 3 חודשים כך שאם סיימת את הליך השחזור לפני 3 שנים, ניתן לבצע שחזור פטמה ועטרה. המטרה היא שהשדיים יגיעו למראה הסופי ואז ניתן יהיה לשחזר פטמה במיקום המדוייק ביותר. ככלל, לא ניתן להגיע לסימטריה מלאה בין השדיים כיון ששד משוחזר אינו מתנהג כשד רגיל. הקרנה לשד המשוחזר עלולה אף להחמיר את הבעיה. אם יש ברצונך לבצע פרוצדורה נוספת לשיפור הסימטריה בין השדיים, יש לשחזר את הפטמה רק כ-3 חודשים לאחר ביצוע פרוצדורה זו. הריון עלול לשנות את צורת השד ולכן כל עוד השד משתנה בזמן ההריון וגם מס' חודשים לאחר סיום ההנקה לא הייתי מבצע שחזור פטמה או עטרה. כיצד משחזרים פטמה ועטרה? קיימות מס' אפשרויות. עטרה ניתן לשחזר ע"י שתל עור או קעקוע פשוט. פטמה ניתן לשחזר ע"י מתלים של עור מקומיים, המייצרים בלט. יש לשקול כל מקרה לגופו. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

06/04/2012 | 11:05 | מאת: עינת

שלום דר חדד אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה שתל פוליאוריתן ולמה שתל פוליאוריתן נחשב כביכול טוב יותר משתלי סיליקון אחרים ? תודה עינת

לקריאה נוספת והעמקה
06/04/2012 | 15:37 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום עינת, לכל סוג שתל יתרונות וחסרונות שונים. אין שתל אחד אשר עדיף על השאר. שתל פוליאורתן הינו שתל בעל תוכן של ג'ל סיליקון כשאר השתלים. מעטפת השתל עשויה פוליאורתן ולא סיליקון קשיח. אחת הסיבוכים בניתוחי השדיים הוא התפתחות של מעטפת נוקשה הקרויה קופסית. בטווח הארוך, סיבוך זה עלול להתרחש בכחמישית מהמטופלות. עבודות שנעשו הראו כי המעטפת המיוחדת מפחיתה שיעור של התקשות קופסית. המעטפת מתפרקת בהדרגה כך שתוך כעשר שנים מתקבל שתל סיליקון הדומה לשתל רגיל. תכונה נוספת של השתל הוא חיספוסו. עובדה זו מקטינה סיכוי לתזוזה של השתל בתוך הכיס. במקרה של שתל אנטומי (אגסי) לתכונה זו חשיבות רבה שכן הסיכוי של השתל להסתובב ולעוות את הצורה של השד קטנה מאוד. יש לציין כי משרד הבריאות הישראלי אישר השימוש בשתל הנ"ל אמנם אין לו אישור לשימוש בארה"ב. קיימים דיווחים כי בשל חספוס השתל וצמיחת הרקמה לתוכו, יש בעיה להוציא שתל זה בהמשך במקרה שיש צורך בהחלפה. על סמך ניסיוני האישי , בעיה זאת אינה משמעותית וניתן להוציא שתלים אלה בקלות. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

04/04/2012 | 23:52 | מאת: קרן

שלום דוקטור כל כמה זמן צריך להחליף שתל ?

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2012 | 12:05 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום קרן, ע"פ המלצת ה- FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקני), כ-40% מהנשים אשר עוברות הגדלת שדיים, יזדקקו לניתוח נוסף הקשור לשתלים. הדבר נובע מקרעים, דלף או התקשות של השתל. לכן, ישנה המלצה להחליף את השתלים אחת ל-10 שנים. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

04/04/2012 | 00:08 | מאת: לינוי

היי האם יש דבר כזה שהמוח נשאר ער והגוף רדום וככה במהלך הניתוח יכולים להרגיש את הכל ולשמוע הכל בזמן שהרופאים בכלל לא שמים לב לזה? שמעתי שקרו מקרים כאלה ... :\ כמה זמן מתבצע הניתוח להגדלת חזה ומה רוב הסיכויים באחוזים שאפשר חס וחלילה לא להתעורר מהרדמה? אם יש דבר כזה ולו סיכוי קלוש..?! אשמח אם תענה לשאלותיי תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2012 | 13:17 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום לינוי, בזמן הרדמת המטופל ניתנות תרופות הגורמות להרדמות, תרופות לשיכוך כאבים ומשתקי שרירים. באופן תאורתי, יתכן מצב בו רמת תרופות ההרדמה ומשככי הכאבים בדם פוחתת אולם משתקי השרירים עובדים עדיין. בסיטואציה זו, יתכן מצב בו למטופל כואב אך הוא איננו יכול להגיב. מדובר בסיטואציה נדירה ביותר. הסיכוי לסיבוך משמעותי הקשור להרדמה בניתוח הגדלת חזה באישה צעירה ובריאה הינו נדיר ביותר (אחת למאות אלפים). דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

03/04/2012 | 22:40 | מאת: סיג

בת 48 אחרי כריתת שד ושחזור (שכלל הגדלה בצד הבריאה ושתל סיליקון באזור הכרות - ל-cup B). לאחר זיהום שהתפתח, הוצא שתל הסיליקון בצד הכרות והוחלף בשתל מסוג בקר. היום יש אסימטריה בין שני השדיים (באופן מובהק) כמו כן, שתל הבקר קשה מאד ולא נוח. שאלתי: האם בדר"כ מחליפים את הבקר לאחר תקופה לשתל סיליקון? האם מומלץ בכלל לעבור ניתוח נוסף? האם תחושת האי-נוחות הינה חלק בלתי נמנע כאשר יש בקר? האם זה ישתנה עם מחליפים בשתל מסוג סיליקון? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2012 | 23:51 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום סיג, ראשית, חשוב לי לדעת אם השד המשוחזר הוקרן או לא. הקרנה עלולה לשנות את מרקם השד וליצר א-סימטריה וקשיון בשד. לא ניתן לקבל סימטריה מושלמת בין שד משוחזר לשד בריא, כיון שבצד אחד ישנה רקמת שד ובצד השני לא. שתלי הבקר הינם שתלים איכותיים, העשויים משילוב של סיליקון ומי מלח. עמידותם של שתלים אלה טוב אך מפעם לפעם מתעורר הצורך להחליפם כמו כל מותחן רקמות אחר. החדרת מותחני הבקר אינה מחייבת הווצרות אי נוחות בשד. לא ניתן להבטיח כי התוצאה האסתטית או הקישיון בשד יחלפו לאחר ניתוח מסוג זה. מדובר במקרה שבו חייבים לראות ולהעריך את צורת השד ולתחקר את המהלך באופן יסודי ביותר ע"מ להחליט אם ניתן לשפר את התוצאה. עליך לקבל יעוץ מסודר אצל כירורג פלסטי מומחה. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

04/04/2012 | 21:12 | מאת: סיג

תודה רבה על ההתייחסות. באירוע האחרון של סרטן השד לא היתה הקרנה אבל לפני כ-12 שנים בשל סרטן מסוג הודג'קינס עברתי הקרנות באזור (הבנתי שזאת היתה הסיבה לכריתה ולא הוצאת הגוש בלבד). האם נתון זה משנה? אם כך, האם לעבור מומלץ (או לא מומלץ) לעבור ניתוח נוסף? ההחלטה הינה בעקבות יעוץ של כירורג פלסטי מומחה - אבל תהיתי אם קיבלתי החלטה נכונה. תודה וחג שמח

03/04/2012 | 21:41 | מאת: יעל

רציתי לדעת לגבי הבעיות שהתגלו בשתלים- 1. באיזה סוג שתלים מדובר 2. באילו שנים נהגו לשים שתלים אלו 3. מהן הבעיות הנובעות מהשתלים ומהם הסיכונים 4. עד כמה קריטי להוציא את השתלים למי שיש אותם תודה מראש

03/04/2012 | 23:42 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום יעל, השתלים עליהם דובר לאחרונה הינם שתלים מסוג PIP. ע"פ נתוני משרד הבריאות, השתלים הנ"ל היו בשימוש בשנים 2003-2009 בישראל, והם הוחדרו לכ-800 מטופלות. לא נמצא קשר שהוכח מדעית בין סרטן השד לבין שתלים אלה אך נמצא כי איכות הסיליקון הקיים בהם, אינו עומד בתקינה הנדרשת. ככלל, ישנה המלצה להוציא שתלים אלה, אולם אין כל דחיפות בביצוע הניתוח. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

03/04/2012 | 18:52 | מאת: יפית

שלום דר' אני עברתי הגדלת חזה לפני שלושה חודשים. שבוע לאחר הגדלה שד שמאלי התנפח וירד יותר מהימני. עד היום שד שמאלי יותר גדול ונמוך מהימני לכן נוצרה אסימטריה. רופא שלי טוען שנפיחות אמורה לרדת ושד ימני (יותר קטן ויותר גבוה) ירד עם הזמן לאותו גובה כמו שמאלי. האם נפיחות יכולה להישאר שלושה חודשים לאחר ניתוח? האם לדעתך מצבי יכול להשתפר או שדרוש ניתוח תיקון?

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2012 | 23:38 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום יפית, אני מציע שתתני את הקרדיט לרופא שניתח אותך והוא יציע את הפתרון הנכון (מעקב בלבד או התערבות) כיון שרק לו יש את המידע המלא על מה שנעשה בניתוח ולאחריו. ככלל, יש לברר אם הייתה א-סימטריה מסוימת לפני הניתוח, כיון שזאת בד"כ הסיבה לא-סימטריה קבועה לאחר הניתוח. לא הייתי מבצע ניתוח נוסף בחודשים הראשונים לאחר ההגדלה , ע"מ לקבל את התוצאה הסופית ולהתמודד עימה. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

אני שואלת על הגדלת חזה לחזה א-סימטי, בשד אחד, ורק ע"י הזרקת חומר מקרולן, שומן עצמי או כל חומר אחר חוץ מהשתלת סיליקון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליהי, ניתן לבצע פרוצדורות כירורגיות שונות בשד, גם אם קיימות בו ציסטות. במקרים אלו, יש לבצע הדמיה מתאימה ולקבל אישור מכירורג שד טרם ביצוע הפעולה. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

03/04/2012 | 17:36 | מאת: אקונה שושנה

שלום, יש לי עטרות די ענקיות וה די משפיע לי על הבטחון האישי, שקלתי הגדלת חזה, אך משום שיש לי כתפיים עבות,הגדלת חזה רק תרחיב לי עוד יותר את האזור העליון של גופי. שקלתי גם הקטנת עטרות אך ראיתי את הניתוחים של הלפני והאחרי, האחרי נראה אפילו יותר רע מאשר הלפני דעתי.

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2012 | 23:32 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שושנה, הגדלת חזה מרחיבה את עור השד בכלל ואת העטרה בפרט. ניתוח מסוג זה רק יחמיר את בעייתך. ניתן להסיר חלק מהעטרות ולהקטינן אם כי תתכן הצטלקות שתתרחב בהמשך. תוספת של צלקת אורכית העשויה "לחלק את המתח" בין הצלקות, עשויה לסייע בנושא זה. הקטנת עטרות מהווה חלק אינטגרלי בניתוחי הקטנה והרמת שדיים כך שאם את סובלת משד צנוח או גדול את עשויה להרוויח פעמיים בניתוח מסוג זה. עליך לקבל יעוץ מסודר אצל כירורג פלסטי מומחה. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

03/04/2012 | 17:25 | מאת: יעל

שלום, ביתי בת 29 ויש לה חזה מאד קטן, ממש של ילדה בת 12. היא עדין לא נשואה. יש לי שתי שאלות. אחת כרופא: האם אפשר להניק לאחר ניתוח השתלת סיליקון? שניה כגבר: האם חזה קטן (מאד) דוחה גברים?

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2012 | 23:27 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום יעל, באופן כללי, ניתן להניק לאחר הגדלת חזה. מטופלות אשר אינן מסוגלות להניק לאחר ניתוח מסוג זה, סביר להניח כי לא יכלו לעשות זאת גם אם הניתוח לא היה מתבצע. כמו בכל תחום, משיכה היא עניין אינדיווידואלי. יש גברים הנמשכים לחזה קטן ויש כאלו לחזה גדול. הצעתי היא שביתך תעשה את מה שגורם לה להרגיש טוב עם גופה ולא לנסות להתאים את גופה לטעם של גבר זה או אחר. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

03/04/2012 | 17:10 | מאת: חנה

בעקבות ניתוח להסרת גידול בבלוטת חלב נוצרה פיטמה שקועה והשד כאילו חסר פיטמה, האם אפשר לשפר את המצב בניתוח? וכמה מורכב הסיפור?, תודה

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2012 | 23:23 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום חנה, ניתן לתקן פטמה שקועה בשתי צורות עיקריות. בשיטה הראשונה, חותכים בגבול בין הפטמה והעטרה, ומנתקים את ה"מיתרים" אשר גורמים לשקיעת הפטמה פנימה. לעתים יש גם צורך לתפור את אותם מיתרים ע"מ להפחית הישנות. ניתן גם לבצע הגדלת חזה באופן ששתלי הסיליקון יחלצו את הפטמות החוצה ויוציאו אותם. את מציינת מצב מיוחד בו הפטמה שקעה בעקבות צלקת ניתוחית. במקרים אלו, אחוז ההישנות גבוה ויש לשקול כל מקרה לגופו. עליך לקבל יעוץ מסודר אצל כירורג פלסטי מומחה. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540