החלפת שתל מסוג בקר

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

03/04/2012 | 22:40 | מאת: סיג

בת 48 אחרי כריתת שד ושחזור (שכלל הגדלה בצד הבריאה ושתל סיליקון באזור הכרות - ל-cup B). לאחר זיהום שהתפתח, הוצא שתל הסיליקון בצד הכרות והוחלף בשתל מסוג בקר. היום יש אסימטריה בין שני השדיים (באופן מובהק) כמו כן, שתל הבקר קשה מאד ולא נוח. שאלתי: האם בדר"כ מחליפים את הבקר לאחר תקופה לשתל סיליקון? האם מומלץ בכלל לעבור ניתוח נוסף? האם תחושת האי-נוחות הינה חלק בלתי נמנע כאשר יש בקר? האם זה ישתנה עם מחליפים בשתל מסוג סיליקון? תודה רבה.

03/04/2012 | 23:51 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום סיג, ראשית, חשוב לי לדעת אם השד המשוחזר הוקרן או לא. הקרנה עלולה לשנות את מרקם השד וליצר א-סימטריה וקשיון בשד. לא ניתן לקבל סימטריה מושלמת בין שד משוחזר לשד בריא, כיון שבצד אחד ישנה רקמת שד ובצד השני לא. שתלי הבקר הינם שתלים איכותיים, העשויים משילוב של סיליקון ומי מלח. עמידותם של שתלים אלה טוב אך מפעם לפעם מתעורר הצורך להחליפם כמו כל מותחן רקמות אחר. החדרת מותחני הבקר אינה מחייבת הווצרות אי נוחות בשד. לא ניתן להבטיח כי התוצאה האסתטית או הקישיון בשד יחלפו לאחר ניתוח מסוג זה. מדובר במקרה שבו חייבים לראות ולהעריך את צורת השד ולתחקר את המהלך באופן יסודי ביותר ע"מ להחליט אם ניתן לשפר את התוצאה. עליך לקבל יעוץ מסודר אצל כירורג פלסטי מומחה. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

04/04/2012 | 21:12 | מאת: סיג

תודה רבה על ההתייחסות. באירוע האחרון של סרטן השד לא היתה הקרנה אבל לפני כ-12 שנים בשל סרטן מסוג הודג'קינס עברתי הקרנות באזור (הבנתי שזאת היתה הסיבה לכריתה ולא הוצאת הגוש בלבד). האם נתון זה משנה? אם כך, האם לעבור מומלץ (או לא מומלץ) לעבור ניתוח נוסף? ההחלטה הינה בעקבות יעוץ של כירורג פלסטי מומחה - אבל תהיתי אם קיבלתי החלטה נכונה. תודה וחג שמח

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה