פיטמה

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

08/04/2012 | 01:07 | מאת: רז

לד?ר ערן חדד שלום , איני יודעת אם אתה מטפל גם בנושא שד לאחר סרטן השד? ,,, אני אסביר לך , אני עברתי ב12/09 כריתה ושחזור במקום עקב סרטן בשד , כמובן שהורידו לי את הפיטמה , אני אמורה כבר לחשוב לעשות את הפטימה ,,, אך משכתי זאת כדי לחשוב אם כדאי לי לעשות לאחר הריון ,,, ?? אולי לסדר את החזה הבריא כרגע הוא מאוד יפה , יותר יפה מהמשוחזר ,,,, נראה לי שבלבלתי אותך קצת , האמת שרציתי להתייעץ איתך לגבי פיטמה , ומה כדאי לי לעשות ? האם כדאי לחכות לאחר לידה ? ואיך בכלל עושים פטימה ,, מה האפשרויות ?? תודה רז

08/04/2012 | 08:12 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום רז, שחזור שד מתבצע בד"כ במס' שלבים. בשלב הראשון - מתבצע השחזור בשיטות השונות, בשני, מבצעים פרוצדורה לשיפור הסימטריה בין השדיים ובשלב השלישי בונים את הפטמה והעטרה. משך הזמן בין השלב השני לשלישי אמור לקחת לפחות 3 חודשים כך שאם סיימת את הליך השחזור לפני 3 שנים, ניתן לבצע שחזור פטמה ועטרה. המטרה היא שהשדיים יגיעו למראה הסופי ואז ניתן יהיה לשחזר פטמה במיקום המדוייק ביותר. ככלל, לא ניתן להגיע לסימטריה מלאה בין השדיים כיון ששד משוחזר אינו מתנהג כשד רגיל. הקרנה לשד המשוחזר עלולה אף להחמיר את הבעיה. אם יש ברצונך לבצע פרוצדורה נוספת לשיפור הסימטריה בין השדיים, יש לשחזר את הפטמה רק כ-3 חודשים לאחר ביצוע פרוצדורה זו. הריון עלול לשנות את צורת השד ולכן כל עוד השד משתנה בזמן ההריון וגם מס' חודשים לאחר סיום ההנקה לא הייתי מבצע שחזור פטמה או עטרה. כיצד משחזרים פטמה ועטרה? קיימות מס' אפשרויות. עטרה ניתן לשחזר ע"י שתל עור או קעקוע פשוט. פטמה ניתן לשחזר ע"י מתלים של עור מקומיים, המייצרים בלט. יש לשקול כל מקרה לגופו. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה