שתל פוליאוריתן

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

06/04/2012 | 11:05 | מאת: עינת

שלום דר חדד אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה שתל פוליאוריתן ולמה שתל פוליאוריתן נחשב כביכול טוב יותר משתלי סיליקון אחרים ? תודה עינת

06/04/2012 | 15:37 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום עינת, לכל סוג שתל יתרונות וחסרונות שונים. אין שתל אחד אשר עדיף על השאר. שתל פוליאורתן הינו שתל בעל תוכן של ג'ל סיליקון כשאר השתלים. מעטפת השתל עשויה פוליאורתן ולא סיליקון קשיח. אחת הסיבוכים בניתוחי השדיים הוא התפתחות של מעטפת נוקשה הקרויה קופסית. בטווח הארוך, סיבוך זה עלול להתרחש בכחמישית מהמטופלות. עבודות שנעשו הראו כי המעטפת המיוחדת מפחיתה שיעור של התקשות קופסית. המעטפת מתפרקת בהדרגה כך שתוך כעשר שנים מתקבל שתל סיליקון הדומה לשתל רגיל. תכונה נוספת של השתל הוא חיספוסו. עובדה זו מקטינה סיכוי לתזוזה של השתל בתוך הכיס. במקרה של שתל אנטומי (אגסי) לתכונה זו חשיבות רבה שכן הסיכוי של השתל להסתובב ולעוות את הצורה של השד קטנה מאוד. יש לציין כי משרד הבריאות הישראלי אישר השימוש בשתל הנ"ל אמנם אין לו אישור לשימוש בארה"ב. קיימים דיווחים כי בשל חספוס השתל וצמיחת הרקמה לתוכו, יש בעיה להוציא שתל זה בהמשך במקרה שיש צורך בהחלפה. על סמך ניסיוני האישי , בעיה זאת אינה משמעותית וניתן להוציא שתלים אלה בקלות. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה