הקטנת שדיים אחרי הוצאת גידול סרטני

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

21/05/2012 | 14:28 | מאת: סנדי

האם ניתוח משמר שד בתבנית הקטנה נעשה עם רקמת אותו שד שממנו הוצא הגידול,או שנלקחת רקמה מהשד השני, הנקי,כדי למלא את החלל שנוצר? האם "עיצוב" השדיים נתון לפרשנויות אסתטיות?

22/05/2012 | 18:06 | מאת: ד"ר ערן חדד

היי סנדי, ניתוח משמר שד לאחר כריתת גידול נעשה מרקמת אותו השד. בשאיפה מסירים את הגידול בגבולות רחבים ע"מ לוודא כי רקמת השד הנותרת איתה ממלאים את החלל הינה רקמה בריאה. ניתן לעצב את השדיים בכל מיני דרכים אולם מקובל כי הדבר מתבצע בתבנית של הרמה/הקטנה שכן חלק מרקמת השד הוסרה, והמטרה היא כי הירידה בנפח תתבצע בצורה האסתטית ביותר האפשרית. בהצלחה, דר' ערן חדד www.dreran.com

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה