אסימטריה בשדיים לאחר ניתוח הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

23/02/2012 | 18:01 | מאת: רוני

שלום, אני בת 18 כשנולדתי עברתי ניתוח בגלל שהיה לי חור בריאה ונשארה צלקת קטנה על החזה קרוב לבית השחי ולפני חודשיים עברתי ניתוח הגדלת חזה. בערך שבועיים לאחר הניתוח שמתי לב שהחזה לא סימטרי הצד בלי הצלקת גבוה מהצד עם הצלקת כאשר אני מסתכלת עכשיו על החזה אני רואה גם שהצד עם הצלקת קטן ונמוך יותר מהצד בלי הצלקת. האם יכול להיות שזה קשור לצלקת? ומה אפשר לעשות במקרה הזה?

03/04/2012 | 22:16 | מאת: ד"ר ערן חדד

רוני שלום, צלקת באזור השד יכולה בהחלט ליצר א-סימטריה לאחר הגדלת שדיים. צלקת אינה מתנהגת כמו רקמה בריאה. היא מתכווצת, הגמישות שלה מופחתת לעומת רקמה בריאה והיא יכולה לשנות את מראה השד. אני מציע שתתבונני בתמונת השד טרם הניתוח להעריך אם הייתה קיימת א-סימטריה עוד טרם הניתוח. ע"מ לתת פתרון לבעייתך, עליך להיבדק ע"י כירורג פלסטי, כיון שכל עוות שונה מאחר. הפתרונות האפשריים הם שינוי מנח השתל, עיצוב מחדש של הכיס או שינוי גודל וצורת השתל. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה