הקטנת חזה

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

14/02/2012 | 08:00 | מאת: מיטל

ברצוני לעבור ניתוח להקטנת חזה אך מוטרדת מהצלקת שנשארת לאחר הניתוח מעוניינת לדעת כמה זמן מהניתוח דרוש לצלקת להתאחות והאם ישנן שיטות ניתוח מסויימות בהן הצלקת שנשארת קטנה יותר ומתאחה מהר יותר. בנוסף רציתי לדעת מה ההשלכות של לעבור את הניתוח בחודשי הקיץ? האם זה עלול להפריע ללכת עם גופיות קצרות או ללכת לים? תודה

03/04/2012 | 10:50 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום מיטל, לאחר הקטנת חזה נשארת צלקת באזור שסביב העטרה וצלקת נוספת, אורכית, מהעטרה לכוון הקפל התת שדי. לעתים יש צורך בצלקת נוספת, רוחבית, באזור הקפל התת שדי, בתלות בעודפי העור הנשארים אך צלקת זו אינה קיימת תמיד. באמצעות הצלקת סביב העטרה ניתן לעצב את העטרה מחדש- להקטין את העטרה ולעגל אותה. כדי להפתיח ריפוי טוב של הצלקת הניתוחית יש לסגור את העור ללא מתח ובמס' שכבות של תפרים. יש לתפור בתפרים תת עוריים ע"מ למנוע סימנים סביב הצלקות. התפרים נספגים ואין צורך להסירם. ככלל החתך הניתוחי סגור כיומיים לאחר הניתוח אך בחלק מהמטופלים ישנה פתיחה של החלק התחתון בצלקת האורכית, תהליך המתרחש כשבוע-שבועיים לאחר הניתוח. פתח זה נסגר לבד ואינו מהווה בעיה. ככלל, ניתן לעבור את הניתוח בקיץ. יש למנוע חשיפה של הצלקות לשמש בחצי השנה הראשונה. בגד ים או גופיות קצרות פותרים את הבעיה.

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה