הקטנת חזה

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

03/04/2012 | 11:45 | מאת: רותם

שלום דוקטור אני סובלת מחזה גדול שמכביד עלי ויש לי כאבי גב כתוצאה מכך , מה הפרוצודרה של הקטנת חזה והאם זה משאיר צלקות אחרי זה ?

03/04/2012 | 22:46 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום רותם, ככירורג פלסטי, אני נתקל לא מעט במטופלות בעלות חזה גדול, הגורם להן אי נוחות, דלקת בעור , כאבי גב וצוואר. ישנן מחקרים המראים כי לאחר הקטנת חזה, קיים שיפור משמעותי באיכות החיים מעבר לשיפור האסתטי כמובן. מדובר בניתוח שאורך כשעתיים עד שלוש שעות והוא מתבצע תחת הרדמה כללית. בסיומו, נשארת צלקת באזור שסביב העטרה וצלקת נוספת, אורכית, מהעטרה לכוון הקפל התת שדי. לעתים יש צורך בצלקת נוספת, רוחבית, באזור הקפל התת שדי, בתלות בעודפי העור הנשארים אך צלקת זו אינה קיימת תמיד. באמצעות הצלקת סביב העטרה ניתן לעצב את העטרה מחדש- להקטין ולעגל אותה. התפרים נספגים ואין צורך להסירם. כל הקטנת חזה כוללת גם הרמה שלו. המטופלת משתחררת בד"כ באותו היום ממחלקת האשפוז וצריכה להיות במנוחה במשך מס' ימים. כבכל ניתוח, קיימים סיבוכים אולם במרבית המטופלות המהלך חלק, ורמת שביעות הרצון גבוהה. עליך לקבל יעוץ מסודר אצל כירורג פלסטי מומחה. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה