פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית
נשים רבות חולמות על חזה שמעולם לא היה להן ואחרות חולמות על השבת המראה שאבד. להסתכל במראה ולאהוב את מה שאת רואה, להרגיש שלמה ושמחה עם גופך - זהו חלום שניתן להגשים. מגוון הניתוחים הפלסטיים המבוצעים בשדיים בטכניקות שונות ומגוונות הוא גדול ביותר. ניתוחי הגדלת חזה, הרמת חזה, הקטנת חזה, הקטנת חזה בגברים (גניקומסטיה), תיקוני א-סימטריה וחזה טובולרי הם הניתוחים היותר שכיחים. מטרת הפורום היא לתת מענה מקצועי לכל שאלה בנושא ניתוחי החזה השונים משלב ההתלבטות, הייעוץ, התקופה הטרום ניתוחית ובתקופה לאחר הניתוח. הפורום מחויב לשמור על רמת דיון גבוהה מבחינה מקצועית ואתית, כאשר הדגש הוא על מענה מקצועי אמין המבוסס על המידע החדשני ביותר. הפורום אינו בא להחליף ייעוץ מקצועי פרטני על ידי מומחה לכירורגיה פלסטית.
230 הודעות
208 תשובות מומחה

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

01/06/2013 | 15:49 | מאת: א

עברתי ניתוח הגדלת חזה לפני שבוע (יום חמישי) אצלך ואני חייבת להודות שאני ממש שמחה שבחרתי דווקא בך!!! עשית עבודה מצויינת השתל 355 מתאים בול ונראה טיבעי לחלוטין. מזל שלא הגדלתי יותר אני חייבת לציין שהכל עבר מצויין ההחלמה ממש קלה כבר אחרי 3 ימים חזרתי לעבודה ממליצה בחום .

לקריאה נוספת והעמקה
01/06/2013 | 19:09 | מאת: ד"ר ערן חדד

שמח בשבילך נתראה במרפאה

27/05/2013 | 09:54 | מאת: מעיין

שלום:) רציתי לדעת האם אפשר להגדיל את החזה בהזרקה האם יש בחומר המוזרק סיכונים והאם המגע והמראה טבעי יותר משתל סיליקון? תודה רבה

01/06/2013 | 19:16 | מאת: ד"ר ערן חדד

מעיין שלום, מפנה אותך למאמר בנושא: http://www.dreran.com/%D7%94%D7%92%D7%93%D7%9C%D7%AA-%D7%97%D7%96%D7%94-%D7%91%D7%94%D7%96%D7%A8%D7%A7%D7%94/ בהצלחה, דר ערן חדד 0505822240

25/05/2013 | 13:30 | מאת: שלי

דר שלום רב, שאלתי היא: עברתי לפני מס שנים הגדלת חזה ושמתי בכל שד 355 פרופיל בינוני של סילימד. כיום אני מעוניינת להגדיל ל 410 פרופיל גבוה של סילימד, האם יהיה הבדל משמעותי בגודל? אני מעוניינת בהבדל משמעותי..

לקריאה נוספת והעמקה
25/05/2013 | 15:26 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שלי, כדי לראות הבדל בולט לעין בין הגדלים השונים, יש צורך בשתלים בהפרשים של כ-60-70 מ"ל, כך שבהבדל שציינת, יש בכל זאת הבדל מסויים. האפשרות להגדלת נפח השתל צריכה להישקל בהתאם למאפייני החזה שלך ולא תמיד היא אפשרית. יש להגיע לייעוץ מסודר על מנת לקבל החלטה נכונה בהצלחה, דר ערן חדד 0505822240 www.dreran.com

20/05/2013 | 13:29 | מאת: מיועדת להגדלת חזה

שלום,אני בת 19 חיילת שעוד שבועיים עוברת הגדלת חזה,היתי מעשנת בעברי אבל לא בצורה מופרזת ועכשיו בחודש האחרון הפחתה משמעותית,מכיוון שהוריי לא יודעים..שהמנתח שאל אם אני מעשנת אמרתי שלא..יש צורך להגיד שכן?

לקריאה נוספת והעמקה
25/05/2013 | 15:27 | מאת: ד"ר ערן חדד

כמובן שעלייך להגיד את כל האמת לכירורג הפלסטי זה יכול לחסוך סיבוכים מיותרים בהצלחה, דר ערן חדד 0505822240 www.dreran.com

עברתי ניתוח הרמת חזה לפני כ10 חודשים. לפני כמה ימים השד הימני שלי התחיל להיות נפוח, קשה וכואב. אני חוששת מאוד מזה שאצטרך לעבור ניתוח נוסף. יש אפשרות שזה משהו נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה
25/05/2013 | 15:29 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום, המקור לנפיחות יכול להיות מסיבות שונות. קשה לתת תשובה ברורה על סמך הנתונים שהצגת. האם הוחדרו שתלים? מאיזה סוג? האם הנפיחות מלווה בחום ואדמומיות? עלייך להיבדק באופן מסודר ע"י כירורג פלסטי בהצלחה, דר ערן חדד 0505822240 www.dreran.com

15/05/2013 | 08:47 | מאת: סוניה

שלום רב דר, אחרי ירידה גדולה במשקל, והורדת הרבה קילוגרמים, אני מעוניינת עכשיו לעבור מתיחת זרועות וגם הרמת והגדלת חזה ומתיחת בטן, השאלה האם אפשר לעשות את הכל ביום אחד גם ידיים גם בטן וגם חזה באותו ניתוח

לקריאה נוספת והעמקה
25/05/2013 | 15:33 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום סוניה, לשאלתך אין תשובה ברורה. בד"כ מקובל במקרים אלה לבצע 2 עד 3 אזורי גוף בפרוצדורה אחת , בתלות במחלות הרקע של המטופל ובמצבו הכללי, אורך הניתוח, מיומנות המנתח ונתונים רבים נוספים. עלייך להיבדק באופן מסודר ע"י כירורג פלסטי. בהצלחה, דר ערן חדד 0505822240 www.dreran.com

13/05/2013 | 17:47 | מאת: סתיו

אני בת 20, לפני הריונות ולידות ורציתי לדעת האם יש סיכונים בהגדלת חזה?

לקריאה נוספת והעמקה
14/05/2013 | 15:21 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום סתיו, חלק נכבד מהגדלות החזה מתבצעות בנשים צעירות שטרם ילדו. סיכונים קיימים בכל ניתוח. לגבי סיכונים או תופעות לוואי המתייחסים להריון ולידה, אנסה לפרט : יכולת הנקה- שתלים אינם מפריעים ליכולת ההנקה פגיעה סיליקון בעובר- לא ידועה שינוי צורת השד- בזמן ההריון השד גדל. העדר התכווצות של העור לאחר מכן, עלול להביא לצניחה של השד. התהליך עלול לקרות גם ללא שתלים אם כי שתלים מותחים את העור עוד יותר. בהצלחה, דר ערן חדד 0505822240 www.dreran.com

05/05/2013 | 07:14 | מאת: א.א

בוקר טוב ד"ר אני מאוד מבולבלת אני מעוניינת לעבור הגדלת חזה ולכל רופא יש את הדיאגנוזה שלו!!!אני בגיל 40יש לי חזה קטן, מעט מאוד נפול ורציתי לדעת מה נכון לעשות מעל או מתחת לשריר ? רגיל או אנטומי? פוליאוריתן או סיליקון? מה זה קפלים בשתל? נשמע מאוד מפחיד!!! אשמח לקבל תשובה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה
05/05/2013 | 18:09 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום א., העובדה שניגשת למס' מנתחים פלסטיים וקיבלת תשובות שונות איננה מפתיעה, כיון שקיימות גישות שונות לניתוח. החשוב הוא שהמנתח יידע להסביר לך בפרוט על היתרונות והחסרונות של כל שיטה. ע"מ שתקבלי תשובה ברורה, אשמח לקבלך לייעוץ ולהסביר לך באלו מצבים יש להעדיף מנח מסויים- ככלל מנח תת שרירי דרוש כאשר יש לתת לשתל ריפוד נוסף, היינו להימנע ממראה מלאכותי. הוא יכול להיות בעייתי דוקא כשהשד צנוח במקצת. לשתל האנטומי מס' יתרונות על זה העגול. הוא נותן מראה טבעי יחסית, אך הוא עלול להסתובב בכ- 1% מהמקרים, לכן יש לשקול שימוש בו בזהירות. כנ"ל גם לגבי שתלי פוליאורת'ן, אשר מהווים מעטפת מיוחדת לשתל הסיליקון.יש עדויות המראות כי שתל מסוג זה מפחית את התקשות המעטפת הנוצרת סביב השתל. שוב, החוכמה היא להתנסות במגוון רחב של שתלים על מנת להתאים לכל מטופלת את השתל הנכון. קפלים בשתל, כשמם כן הם, קיפול של השתל על עצמו. אין מדובר בתופעה מסוכנת אלא בתופעה הנובעת מהמרקם החצי מוצק של השתל. גם פה יש חשיבות גדולה לתכנון נכון העשוי להפחית את הסיכון לתופעה. אשמח להסביר לך את הדברים בפרוט בייעוץ מסודר וכך תוכלי לקחת החלטה מושכלת. בהצלחה, דר ערן חדד טל- 0505822240, 0523638540 www.dreran.com

07/05/2013 | 06:50 | מאת: א.א

תודה רבה ד"ר על התשובה המהירה

25/04/2013 | 15:20 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 27, שנה ו-3 אחרי לידה. החזה שלי נפול וריק. היום אני בערך מידה 70B ולפני הלידה הייתי 75DD. המראה של החזה נורא מפריע לי ואני מאוד רוצה לעבור הרמה והגדלה ולא לחכות עד אחרי ההריונות. רציתי לדעת: 1. מה ההמלצה שלך והאם החזה ישתנה משמעותית לאחר שאעבור עוד לידות ויגיע לאותו מצב שאני נמצאת בו לאחר היריון אחד? 2. האם יש זמן מומלץ להיכנס להיריון לאחר ניתוח כזה? תודה מראש, מיכל א

לקריאה נוספת והעמקה
05/05/2013 | 18:26 | מאת: ד"ר ערן חדד

מיכל שלום, - החזה יכול להשתנות לאחר הלידות במידה מסויימת. יש לשקול סיכון זה מול העובדה שאם תמתיני עם הניתוח לסוף גיל הפיריון, תחושי במשך עשור ויותר מכך, אי נוחות עם החזה. חייבים להבין שצניחה חוזרת בעקבות הריון ולידה, ניתנת לתיקון ללא צלקות נוספות מעבר לאלו הקיימות. יש לזכור שחלק גדול מהבנות שעוברות ניתוחי הגדלה או הגדלה והרמה הן לפני גיל הפיריון. ומה איתן? גם להן יכולה להיות פגיעה במבנה החזה. הייתי מסכם ואומר, שניתן להרים ולהגדיל שד בגילך ולקראת לידות עתידיות. לא הייתי מבצע זאת, לקראת כניסה מיידית להיריון, שכן הרווח בניתוח יהיה קצר מועד. - לגבי מועד כניסה להיריון נוסף. כפי שאמרתי, בכל מה שקשור לצד האסתטי, זה לא יהיה חכם להכנס מיד. בפן הרפואי אין בעיה בכך. אשמח לקבלך ליעוץ מסודר במרפאתי, ע"מ לשוחח על הנושא בפרוט. בהצלחה, דר ערן חדד טל- 0505822240, 0523638540 www.dreran.com

04/04/2013 | 18:25 | מאת: ד"ר ערן חדד

לפני כ8 שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה. גילו שיש לי דלף דו"צ והחלטתי לעבור ניתוח להחלפת השתלים (הם היו קרועים לגמרי). אני 11 ימים לאחר הניתוח. בשלושת הימים הראשונים לקחתי אופטלגין ומאז לא לקחתי יותר משככים. לאחר כ5 ימים התחילה לי פריחה אדומה מגרדת ושורפת בתוך כף היד. בנוסף לכך כל לילה אי קמה רטובה מזיעה וצריכה להחליף לבגדים יבשים מס' פעמים.אין לי חום. היום ביצעתי אולטראסאונד שד ובו מצאו כמות גדולה של נוזלים-אמרו לי שנוזלים נעלמים לאחר מספר ימים לבד. בנוסף זוהה פס היפראקואי המחשיד לאפשרות של דלקת אך אינו שולל אפשרות של קרע. המנתח הפלסטי שלי אמר לי לקחת אנטיביוטיקה, אך הוא לא בטוח שיש לי דלקת. קרע הוא שלל, למרות שאני כבר לא יודעת מה לחשוב. אני מרגישה חלשה מעט ואינני יודעת מה הסיבה לכל התופעות. מה היית ממליץ לעשות? אינני רוצה לקחת אנטיביוטיקה אם לא יודעים בוודאות שיש דלקת.

06/03/2013 | 10:20 | מאת: לימור

שלום , לפני כ 8 חודשים עברתי ניתוח להגדלת חזה, הניתוח יתבצע מעל השריר לדבריו של המנתח, חודשיים לאחר הניתוחנוצרו גומות בחזה כמו בלון עם קמח שלוחצים עליו ונשאר שקע שלא חוזר לעצמו מייד כמו גלים בחזה , חזרתי לרופא ולטענתו אמר שזו תגובה של הגוף שלי ... שכנראה דוחה את השתלים , כמו כן אמר לי משהו עם הקופסית .. שאין לי מושג מה זה ? הרופא הציע לעשות ניתוח חוזר בשיטה של מתחת לשריר ולא מעל אב לא מבטיח שזה לא יחזור שנית .. ההרגשה הפנימית שלי אומרת שיש בעייה עם השתלים עצמם ולא אם הגוף שלי איך אני יכולה לאמת זאת ? (אגב עברתי אולטרסאנד ולא ראו כלום האולטרסאנד היה תקין... איך אתם יכולים לעזור לי ? אני מאוד מבולבלת וחוששת לעשות ניתוח חוזר .. אבל מצד שני לא יכולה להישאר עם המצב הזה כיום .

לקריאה נוספת והעמקה
06/03/2013 | 21:32 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום לימור, את מתארת תופעה הנקראת rippling- כמעין גלים אשר נוצרים ע"י השתל. ע"פ בדיקת הכירורג הפלסטי שתיארת נוצרה גם קופסית שהיא מעטפת נוקשה הנוצרת סביב השתל הקיימת באחוז קטן מאוד מהבנות שעוברות הגדלת חזה. הפתרון לבעיות אלה הוא כירורגי בעיקר וכולל שינוי מנח השתל ע"מ לתת כיסוי נוסף, הפחתת נפח השתל, ושחרור המעטפת הנוקשה. אכן, לא ניתן להבטיח שהבעיה לא תחזור בהצלחה דר' ערן חדד ww.dreran.com 0505822240

03/03/2013 | 09:24 | מאת: ליהי

האם יש פתרון לחזה לא סימטרי חוץ מניתוח ?

לקריאה נוספת והעמקה
06/03/2013 | 21:33 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום ליהי, אינני מכיר פתרון שאינו כירורגי לבעיה זו דר' ערן חדד

25/02/2013 | 10:11 | מאת: קרן

בת 27 מעוניינת לעבור ניתוח להגדלת חזה, אני שנה ו3 חודשים אחרי לידה אך ישנה בעיה אחת בזמן ההריון גילו לי שאני הטרגוניזם לפקטור 5 ליידן האם ניתן לנתח אותי? אני לא לוקחת מדללי דם ביום יום

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2013 | 22:53 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום קרן, הסיכון הניתוחי נקבע לפי מס' פרמטרים הכוללים את חומרת הבעיה הבאה לידי ביטוי בין השאר בשאלה האם היה סיפור של קריש דם בעבר. כמו כן, חשובים סוג הניתוח ואורכו. ניתוח להגדלת חזה הוא ניתוח בסיכון נמוך יחסית שכן הוא קצר ואינו נמנה בין הניתוחים הספציפיים המעלים סיכון לקרישיות יתר. אולם, כל ניתוח מעלה סיכון זה באופן כללי. לכן, מציע לך בשלב ראשון לגשת להמטולוג המטפל שיעריך את חומרת הבעיה, ויקבע האם יש צורך בטיפול אנטי-קרישתי מונע. בהמשך, יועברו הממצאים לרופא מרדים אשר ישקול את כשירותך לניתוח. בהצלחה דר' ערן חדד ww.dreran.com 0505822240

19/02/2013 | 09:38 | מאת: עינב

כמה שאלות.. 1.אפשרי לעשות ניתוח רק של הרמת חזה ואם ארצה בעתיד אז גם להוסיף שתלים? כי כרגע אני מעדיפה רק הרמה ללא שתלים, יכול להיות שאסתפק בתוצאה ככה. 2.במידה וכן ארצה בעתיד להוסיף שתלים, כמה זמן אחרי ניתוח ההרמה אוכל לעשות ניתוח להוספת שתלים? 3. אם אני עושה ניתוח הרמה ובעתיד באמת אעשה ניתוח להגדלה עם שתל, תיהיה צלקת בולטת יותר מאשר בניתוח בפעם אחת של הרמה והגדלה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2013 | 22:54 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום עינב, 1. בהחלט. ניתן לבצע הרמה ללא שתלים ולהוסיף שתלים בהמשך. 2. יש להמתין מס' חודשים עד להחלמת האזור והוא יהיה מוכן לתוספת שתל. 3. כנראה שלא. ההיפך, נטיית החתכים הניתוחיים להיפתח ולייצר צלקות גסות גדולה יותר בניתוח בודד שכן השתל מותח את אזור החתך הניתוחי דר' ערן חדד www.dreran.com 0505822240

14/02/2013 | 07:33 | מאת: אורנה

שלום, האם לאחר 3.5 חודשים אפשר לראות את התוצאה של ניתוח השדיים,מתחת לשריר 300 של סילאמד....והאם השתל לא יזוז יותר ממקומו,והאם יש דרך כן להזיז אותו קצת למרכז החזה.... מתי אפשר לדעת או להרגיש שהשתל מקובע. ומתי הוא הופך להיות פחות צמיגי ורגיש למגע?תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
17/02/2013 | 16:54 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום אורנה, לאחר כשלשה חודשים ממועד ניתוח הגדלת חזה, מקבלים תוצאה סופית של הניתוח. לא ניתן להזיז את השתל כיון שמתפתחת סביבו מעטפת אשר מקבעת אותו במקום. בד"כ המרווח בין השדיים לפני הניתוח, נשאר זהה גם לאחר הניתוח. הרגישות בעור נובעת מצמיחה מחודשת של עצבים. זה אמור לחלוף. דר' ערן חדד www.dreran.com

01/02/2013 | 21:29 | מאת: אולגה

שלום , אני 11 ימים אחרי ניתוח הרמת חזה ללא שתלים. מאתמול יש הפרשה צהובה בשד שמאל ,הוא גם יותר גדול וגם יש יותר אודם בצד החיצוני שלו, קרוב לכפל, הייתה בו גם יותר הפרשה מהנקז ביומיים הראשונים אחרי ניתוח, לדעתי ההפרשה מצלקת שמתחת לפטמה או קרוב לכפל , לא יודעת בדיוק כי יש לי פלסטרים בכל הצלקות, הפרשה ללא ריח, האם זה מקובל בשלב הזה ?

לקריאה נוספת והעמקה
01/02/2013 | 23:34 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום אולגה, הפרשה מאזור החתך הניתוחי כשבוע-שבועיים לאחר הרמת חזה הינה ממצא שכיח. בד"כ אין מדובר בזהום אלא בהיפרדות החתך הניתוחי , אשר נרפאת באמצעות טיפול שמרני. האדמומיות והנפיחות שאת מציינת יכולים להעיד על זהום אם כי הסבירות לכך נמוכה. מציע שתיבדקי ע"י הכירורג הפלסטי שלך. דר' ערן חדד www.dreran.com

31/01/2013 | 18:15 | מאת: שני

שלום, עברתי לפני כחצי שנה ניתוח להגדלת חזה, כמה כמה זמן שאני מרגישה בשד השמאלי מין גושים קטנים כאילו הסיליקון עצמו התפרק לי בפנים. רציתי לשאול לדעתך, אני ממש בלחץ תודה, שני

לקריאה נוספת והעמקה
01/02/2013 | 23:30 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שני, הסיכוי שאת חשה גושים הנובעים מדליפת סיליקון מהשתל קלוש. סביר להניח שהבעיה נובעת מקפלים בשתל או מציסטות בשד שהינן ממצא שכיח בנשים, ואינן מהוות סכנה. מציע לך להיבדק ע"י המנתח הפלסטי שלך. דר' ערן חדד www.dreran.com

30/01/2013 | 08:37 | מאת: קרן

בוקר טוב דוקטור אני רציתי לדעת כמה עולה טיפול של הזרקת שומן ? אני בת 47 ויש לי בעיה של נפחים באיזור הלחיים. תודה קרן

01/02/2013 | 23:26 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום קרן, אינני נוהג לשוחח על מחירים בפורום אשר הינו מקצועי. יש לבדוק כל מקרה לגופו ולהחליט האם הזרקת שומן היא הפרוצדורה הנכונה בשבילך. הזרקת שומן טובה בעיקר כשיש צורך בנפחי הזרקה גדולים או כאשר המטופל מורדם לצורך ניתוח נוסף. השומן נספג ברובו, אם כי הנפח הנותר מחזיק לשנים רבות. יכולת "הרמת הרקמה" של השומן מופחתת לעומת חומצה היאלורנית . בהצלחה, דר' ערן חדד www.dreran.com 0505822240

שלום, רציתי לדעת האם בוטוקס או חומר מילוי יכולה לעזור לטפל בקמטים בפנים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה, בהחלט כן. בוטוקס מוזרק לצורך טשטוש קמטים באזור המצח, צידי העיניים ובין הגבות. השפעתו העיקרית היא לקמטים דינאמיים- כאלו שמופיעים בזמן הנעת השרירים. לקמטים במנוחה וכאלו במחצית התחתונה של הפנים, עדיף חומר מילוי אשר ממלא קמטים ומוסיף נפח. דר' ערן חדד www.dreran.com 0505822240

30/01/2013 | 08:29 | מאת: יונית

לכמה זמן משפיעה ההזרקה על הקמטים ?

לקריאה נוספת והעמקה
01/02/2013 | 23:18 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום יונית, זמן ההשפעה תלוי בחומר המוזרק. השפעת בוטוקס המוזרק לצורך טשטוש קמטים במצח, צידי העיניים ובין הגבות מחזיקה כארבעה עד ששה חודשים. זמן השפעת חומצה היאלורונית, המשמשת חומר מילוי לקמטים בכל חלקי הפנים נעה בין 9 חודשים לשנה וחצי בתלות בסמיכות החומר המוזרק. בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com 0505822240

09/01/2013 | 22:50 | מאת: אתי

שלום. האם שתלי פוליאוריתן אכן מומלצים ביותר ומונעים את הסיכון של התקשות השד? כלומר הווצרות קופסית סביב השתל. כמו כן, האם הם מהווים מיכשול במידה וייש צורך להוציאם? אשמח לתשובה, תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
10/01/2013 | 12:21 | מאת: ד"ר ערן חדד

אתי שלום, אכן ישנם דיווחים על כך ששתלי פוליאורתן מקטינים שיעור של התקשות קופסית. השתלים מאושרים לשימוש ע"י משרד הבריאות הישראלי, אולם טרם ניתן להם אישור מרשות התרופות והמזון האמריקאי. מניסיוני האישי, מדובר בשתלים טובים ובטוחים. בד"כ, אם חולף זמן מהניתוח, אין בעיה להוציאם וההידבקות לרקמה מינימאלית. כאשר יש להוציאם בשלב מוקדם לאחר הניתוח, מסיבות שונות, ההידבקות לעתים משמעותית יותר. בהצלחה, דר' ערן חדד 0505822240 www.dreran.com

02/01/2013 | 15:24 | מאת: בטי

שלום דוקטור, עברתי הרמה והחלפת שתלים לפני 9 ימים, רציתי בבקשה לדעת ממתי אפשר לישון על הצד, השינה על הגב גורמת לי כאבים מאוד חזקים בגב ואני מתעוררת כל 4 שעות, דבר נוסף מתי צריך להתחיל עיסוי, האם זה יותר בעייתי כי יש צלקת עוגן ולא צלקונת קטנה כמו אק בהרמה? תודה רבה:-)

02/01/2013 | 20:14 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום בטי, מציע לך לבצע מה שהגוף "נותן" לך. אם את שוכבת על הצד ולא חשה כאב חד, את יכולה להמשיך לעשות זאת. ניתן להתחיל לעסות את השד כשבועים ממועד הניתוח, פרק הזמן בו מחלימים החתכים הניתוחיים. סוג הצלקת אינו משנה. דר' ערן חדד ww.dreran.com

03/01/2013 | 10:57 | מאת: בטי

29/12/2012 | 17:09 | מאת: שרית

ד"ר ערן שלום, אני בת 40, החזה שלי מאוד נפול כתוצאה מירידה במשקל, שיא המשקל שלי בעבר היה 70 ק"ג, היום אני שוקלת 55 ק"ג, היה לי חזה גדול(במידה 80 DDD) ובעבר שקלתי לעשות הקטנה, היום אני לובשת חזיות במידה 70 DD החזה מאוד נפול, אני רוצה לדעת איזה ניתוח מתאים למצבי? האם אני יכולה לבצע ניתוח דרך קופת חולים? תודה מראש על עזרתך

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2012 | 19:16 | מאת: ד"ר ערן חדד

שרית שלום, הכל שאלה למה את מכוונת. בהרמת חזה מסירים עודפי עור ללא הסרה של רקמת שד. סה"כ השד נשאר בגדול דומה. בהקטנה המשולבת עם הרמה מוסר עור וגם רקמת שד. אם את מעוניינת בשד בגודל דומה אך מורם יותר, עליך לעבור הרמה. אם ברצונך לקבל שד קטן יותר , יש לבצע הרמה וגם הקטנה. אורך הניתוחים וההחלמה מהם דומה. קופ"ח מאשרת בטופס 17 (ללא תשלום) הקטנות חזה משמעותיות, אשר גורמות לבעיות אורטופדיות או בעיות רפואיות אחרות. הרמות חזה או הקטנות ללא הסרה משמעותית של רקמת שד נחשבות פרוצדורה קוסמטית שאיננה ממומנת. אשמח לקבלך לייעוץ לצורך הערכה. דר' ערן חדד www.dreran.com 0505822240

02/01/2013 | 18:50 | מאת: שרית

ד"ר ערן שלום, האם נשארים צלקות לאחר הניתוח והאם אפשר לבצע את הניתוח גם בקיץ? אני רוצה לקבוע תור להתייעצות, אפשר להתקשר לפלאפון הרשום מעלה? תודה מראש על עזרתך בברכה שרית

29/12/2012 | 14:47 | מאת: שרית

27/12/2012 | 23:06 | מאת: שחר

אני בת 26 עשיתי ניתוח להגדלת חזה לפני 10 חודשים , הצורה והגודל של החזה מתאימים לי ואני מרוצה מהתוצאה , הבעיה היא שהחתך מאוד בולט ונמצא במקום לא נכון לפי דעתי , ויחסית גדול (7-10 ס"מ) , וגם אחרי הניתוח הייתה לי דלקת מסביב לחתך שגרם לשלפוחויות שהשאירו סימנים מאוד בולטים ונראים לעיין , בזמנו אמרתי לרופא על הדלקת והוא כתב לי משחה רגילה לגירוי העור, בקיצור לדעתי החתך מזעזע בשני הצדים , מה אפשר לעשות במקרה כזה , האם הרופא המנתח אחראי על תוצאות כאלה ??

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2012 | 19:26 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שחר, צלקת מעובה לאחר הגדלת חזה, הינה תופעת לוואי מוכרת. הבעיה נגרמת ממס' גורמים - הגורם החשוב ביותר הוא תכונות ריפוי הפצע של המטופל. ישנם מטופלים שמפתחים צלקות מעובות (שכיח יותר אצל כהה עור) ויש כאלה שלהם צלקות עדינות. לעתים הפרעות בריפוי של החתך הניתוחי עלולות להשאיר צלקות מעובות. המרכיב האדום והבולט של הצלקת בד"כ חולף תוך שנה וחצי מהניתוח. מטרת המשחה שהרופא נתן לך, ככל הנראה, היא להאיץ את התהליך. אם חולפת שנה ויותר מהניתוח ועדיין המראה אינו אסתטי, ניתן לבצע תיקון צלקת תחת הרדמה מקומית . מדובר בפעולה פשוטה וקצרה. אינני מכיר את פרטי המקרה ולכן לא אתייחס לאחריות המנתח. דר' ערן חדד www.dreran.com 0505822240

17/12/2012 | 20:19 | מאת: עפר

האם זה אפשרי להקטין את החזה מJJ לD או שזה יותר מידי? לאחר הניתוח בתקופה שצריך להסתובב עם החזייה הרפואית האם צריך לישון איתה ?

לקריאה נוספת והעמקה
17/12/2012 | 21:39 | מאת: ד"ר ערן חדד

היי עפר, ניתן להקטין חזה במידות שביקשת, בתלות בשיטת ההקטנה. בחודש הראשון לאחר ההקטנה יש לשים את החזייה גם בלילה. דר' ערן חדד 0505822240 www.dreran.com

12/12/2012 | 09:01 | מאת: אור (21)

לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח לכריתת בולה על הריאה הימנית. הניתוח התבצע מתחת לבית שחי ימין ונשארה צלקת דיי גדולה (6 ס"מ)בנוסף, ישנן עוד שתי צלקות מהנקזים שהוחדרו במהלך הטיפול. לפני כשנה התחלתי להתאמן בחדר כושר ושמתי לה כי שריר החזה הימני שלי (הצד המנותח), שונה מהשמאלי בצורה בולטת. השריר יותר נפול והצורה פחות יפה. אני מאוד רוצה לתקן את העניין וגם את הצלקות. אך אני לא מעוניין בשתלים. האם ישנה דרך לתקן את השריר מבלי להוסיף שתלים? אני משער שבמהלך הניתוח, על מנת להגיע לריאה נאלצו לנתח את השריר אך אני לא בטוח בכך. אשמח לתשובה, מודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
12/12/2012 | 09:28 | מאת: ד"ר ערן חדד

אור שלום, זה יהיה לא מקצועי להגיב לבעיה שציינת מבלי לראות על מה מדובר . איזה עיוות? באיזה שריר ? איפה הצלקת? אין טוב כמו מראה עיניים קבל הפנייה מקופ"ח לאחת ממרפאות החוץ בבתי החולים וצור קשר לייעוץ דר' ערן חדד

12/12/2012 | 09:41 | מאת: אור (21)

11/12/2012 | 21:15 | מאת: daniella

שלום,אני בת 26 וסובלת מנפילת שדיים כבר כמה שנים בעקבות הרזיה דרסטית אני רוצה לעשות ניתוח להרמת חזה והלכתי לכמה רופאים להתייעצות ובכל פעם אמרו לי משהו אחר רופא אחד אמר שאני חייבת עם שתל בפנים כי החזה בהרמה יקטן אבל מכיוון שיש לי חזה בינוני צריך רק 100 סיסי בנוסך יש לי א סימטריה וזה יסייע וכך הוא גם ישאר במקום רופא אחר אמר שאינני צריכה הוספה של שתל כי מורידים לי רק את העור העודף איך אני יודעת מה נכון ומה לא? מהיא התוצאה האופטימלית למראה שדיים יפים וזקורים? בכל זאת מדובר בניתוח יקר ואני לא רוצה לקחת סיכונים מיותרים

לקריאה נוספת והעמקה
12/12/2012 | 09:35 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום דניאלה, שדיים נפולים כתוצאה מירידה במשקל היא תופעה שכיחה. הטיפול המתאים במקרה זה הוא הרמה של השדיים. עליך להבין כי תוספת שתל, אינה חלק מתהליך ההרמה , אלא פרוצדורה נוספת שמוסיפה נפח לשד. לשאלתך האם יש צורך בשתל כזה, יש מס' גורמים שיקבעו את התשובה: א. האם את רוצה שד גדול יותר מזה הקיים היום או שברצונך לשמור על הנפח הקיים ורק לשנות את צורתו- זה עניין של טעם ותלוי בעיקר בך ב. מה איכות העור שלך? ככל שהעור פחות אלסטי וניתן יותר למתיחה , תוספת שתל תגרום לצניחה מוקדמת יותר ג. ככל שהשתל גדול יותר, הצניחה תהיה משמעותית יותר. עלייך להבין שדעות שונות , הן דבר שכיח בכירורגיה פלסטית וכנראה שלכל מנתח יהיו טיעונים צודקים. כדי להעריך את הבעיה , אשמח לראות אותך ולייעץ באופן מעמיק. בהצלחה, דר' ערן חדד 0505822240 www.dreran.com

חלפו 8 שנים מאז ההגדלה. בבדיקת mri יש חשד לקרע במעטפת הפנימית של הסיליקון. ממצא כמו שמינית קטנה קישורית של בלוטת לימפה ליד הסיליקון. וכן סיליקון בבית השחי. מדובר על שד שמאל. המומחית בקפלן אומרת שאין צורך לגעת בעניין. הרופא שניתח אומר מיד להחליף שתלים. birad 3. האם הכוונה שיש סיליקון בשלוש בלוטות בית השחי? מה לעשות

10/12/2012 | 20:39 | מאת: ד"ר ערן חדד

רותי שלום, ממצא של סיליקון בבלוטות לימפה עם שתלים קרועים הוא מצב שכיח. בד"כ בבדיקת MRI ניתן לאבחן בסבירות גבוהה מה סיבת הבלוטות הגדולות וע"פ זה להחליט על התערבות. BIRAD היא דרגת החשד. לאור סיפורך, יש ככל הנראה צורך להחליף את השתלים למניעת המשך זליגת הסיליקון. לגבי הבלוטות, אם כירורג השד קבע שאין לנגוע בהם, כנראה שנדובר בבלוטות הנגועות בסיליקון ללא חשד לבעיה אחרת ואת יכולה לעשות כדבריו. במרבית המקרים, אין צורך להוציא בלוטות לימפה נגועות בסיליקון שכן גם לפרוצדורה זו יש סיבוכים כמו בצקת בגפה עליונה וכדומה בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com 0523638540

17/11/2012 | 12:57 | מאת: גילי

הי, רציתי לשאול האם אתה חושב שזה בטיחותי להשתמש בכדורים להגדלת חזה כמו שפמיניסק מציעים (הם טוענים שהכדורים הם שילוב של צמחי מרפא שמעודדים צמיחה של רקמת השד) עוד מידע נמצא באתר הבא:http://www.feminisque.com/?gclid=CK-clNDr1bMCFQEd3godT24Aug יש גם חברה ישראלית שלה יש אישור משרד הבריאות: http://natural-breast-enlargement.co.il/%d7%9c%d7%a7%d7%95%d7%97%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%9e%d7%9c%d7%99%d7%a6%d7%99%d7%9d/ אשמח לחוות דעתך המקצועית לגבי סיכונים ויעילות, תדה רבה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה
19/11/2012 | 07:59 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום, אינני מכיר מוצר היכול להגדיל חזה והוכח באופן מדעי, כך שאינני יכול להתייחס לכך דר' ערן חדד www.dreran.com

במקרה של נפיחות בחזה שעות ספורות לאחר ניתוח הגדלת חזה שמקורה בדימום פנימי/ קרישי דם מי אמור לבצע את הטיפול בניקוז? הרופא שביצע את הגדלת החזה או רופא פלסטיקאי בחדר מיון?

לקריאה נוספת והעמקה
07/11/2012 | 09:38 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום תמר, הגישה לסיבוכים בכירורגיה אסתטית, נתונה לשיקול דעת רפואי, כמו כל סיבוך בניתוח מסוג אחר. במידה שהרופא המטפל בחר לשלוח אותך למיון, הוא כנראה התרשם שיש דחיפות מסויימת בעניין ולא ניתן להמתין ולבצע הניתוח באופן אלקטיבי בבי"ח פרטי. דר' ערן חדד www.dreran.com

07/11/2012 | 16:39 | מאת: תמר

תודה על התגובה המהירה.במקרה שלי הוחלט לבצע הניתוח באופן אלקטיבי בבי"ח פרטי אבל לא לפני שניסו לשלוח אותי קודם לכן לחדר מיון ללא בדיקה מקדימה ורק עפ"י פנייה טלפונית שלי. האם אין לרופא המטפל אחריות כלשהיא לכל אורך התהליך? (אולי לבצע את החלק הפלסטי שבתיקון בחדר המיון) הניקוז כרוך בהוצאת השתל ותפירה מחדש, האם אין כאן טיפול שונה ע"י רופא אחר אליו לא פניתי לראשונה?? האם אין חובת המרפאה לכלול מידע זה בייעוץ הראשוני? אודה מאוד לתשובתך.

04/11/2012 | 11:57 | מאת: שני

שלום, עברתח לפני שלושה חודשים ניתוח להגדלת חזה בשבועות האחרונים הבחנתי בסימני מתיחה אדומים על החזה האם הסימנים יעלמו? ואם כן מתי? זה ממש מפריע לי תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה
04/11/2012 | 17:10 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שני, סימני מתיחה לאחר הגדלת חזה הo תופעה שכיחה הנובעת ממתיחה של העור ויצירת "קרעים" בדרמיס. הגוון האדום של סימני המתיחה יתבהר לאורך הזמן אולם בד"כ יישאר סימן כלשהו בטווח הארוך. דר' ערן חדד www.dreran.com

04/11/2012 | 01:23 | מאת: שרה

הי דר, יש לי פטמות נורא נורא קטנות וזה ממש מפריע לי. שמעתי בעבר שאפשרי לעשות מילויים עם החומצה ה... (שכחתי את שמה) ובכך להרחיב/להבליט יותר. חשוב למיין שהם לא שקועות. האם זה נכון? תודה על התייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה
04/11/2012 | 08:40 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שרה, ניתן להזריק חומצה היאלורונית להבלטת פטמות. עליך לזכור כי האפקט זמני ופוטנציאל השיפור מוגבל עקב יכולת "הרמת הרקמה" של החומצה. בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com

18/10/2012 | 14:30 | מאת: ג. אימא של ס.

הבת שלי בת 19 עברה לפני חצי שנה ניתוח הקטנת חזה והרמה בבית חולים איכילוב . ממידה G למידה D (לדעתי זה יצא הרבה יותר גדול מ D ) . בהתחלה החזה היה זקור ומורם. וכעת אחרי כמה חודשים הוא צנח ונפול. מה הסיבה לכך? והאם צריך לחזור לרופא המטפל לבדוק מה הסיבה. הילדה מאד מתוסכלת שכן עברה סבל גדול וציפתה לחזה שיחזיק את עצמו ולא יפול

לקריאה נוספת והעמקה
18/10/2012 | 18:11 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום ג., בניתוח הקטנה והרמה של החזה מרימים את רקמת השד ואת הפטמה והעטרה. חודשים לאחר ניתוח הקטנת חזה, המהלך הטבעי הוא שהפטמה נשארת, פחות או יותר, באותו מקום ורקמת השד צונחת מעט. אין הדבר קשור לטכניקה הניתוחית ומדובר ברפיון טבעי של הרקמה. החזה הזקור לאחר הניתוח צונח מעט, מה שמאכזב לעתים את המטופלות. כיצד ניתן לסייע לביתך? א. אם השדיים גדולים לטעמה עדיין, ניתן לבצע הקטנה נוספת ב. לעיתים מנח הפטמות שתוכנן נמוך מדי- ניתן להרימן למנח גבוה יותר ולקבל תוצאה שתשביע את רצונה. בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com

10/10/2012 | 11:19 | מאת: שיר

הי דר, לפני כ3 חודשים עברתי הגדלה(החלפת שתלים)והרמה רק בצד אחד. ההרמה היתה מאוד פשוטה,דרך העטרה בלבד. מאז הניתוח העטרה נורא השתנתה. היא נהייתה נפוחה,בולטת שלא מאפשרת לי ללכת עם חולצות צמודות,טופים כי זה ממש בולט ושלא נדבר על איך שזה נראה... בנוסף לכך גם הצבע שלה נהיה ככה יותר. האם אלו תופעות מוכרות אחרי הרמה?ואם כן האם המראה חוזר להיות כמו שהוא לאחר תקופה של...??? אשמח מאוד לתשובה ממך דר, תודה על הסבלנות,שיר

לקריאה נוספת והעמקה
11/10/2012 | 13:14 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שיר, כאשר מבצעים הרמת חזה בגישה דרך העטרה בלבד, הצלקת סביב העטרה יכולה להתרחב וצורת העטרה יכולה להשתנות לאחר הניתוח. בד"כ בחודשים שלאחר הניתוח, מידת אדמומיות הצלקת פוחתת באופן הדרגתי, אך הצלקת יכולה להתרחב. בד"כ התהליך מתייצב כשנה וחצי עד שנתיים מהניתוח. בד"כ, בשלב זה, אם המטופל אינו מרוצה ממראה הצלקת, ניתן לבצע עידון שלה בהצלחה דר' ערן חדד

03/10/2012 | 13:32 | מאת: רעות

לכל המתלבטות למינהן..אני 10 ימים אחרי ניתוח הגדלת חזה, התוצאות מדהימות! ד"ר ערן חדד ניתח אותי ויצר יצירת פאר!העבודה שלו הכי מקצועית שבעולם, היחס שלו מדהים והוא אישיות בפניי עצמה... ומי שרוצה להתייעץ בשמחה!!! הכי אמיתי שיש! הוא הדבר הבא בתחום. גאה להיות מטופלת שלו.

האם אפשר לקבל את מספר הטלפון שלך? תודה כדי לשאול

29/01/2015 | 13:11 | מאת: שמוליק

אין ספק שד"ר חדד הוא אישיות מדהימה . ייתכן שההמלצה המובילה היא שהוא יצר לך יצירת פאר . לצערי לא כך במקרה של בת זוגתי . שנה ו חודשיים לאחר הניתוח ויש צלקות הן במטרה והל מסביב לחזה . צלקות שלצערי מגעילות . לא מתאימות לרופא בכיר ברמתו . להיכנס עכשיו לתיקון זה מפחיד ולא מבטיח תוצאה טובה יותר . בחיי ראיתי כבר ציצים מנותחים אבל כיעור כפי שיוצר לבת זוגתי לא ראיתי . חברים ו חברות . זה אמיתי ולא חלילה לפגוע ברופא . אמיתי בלבד .

יש אנשים עם בעיות רפואיות כרוניות שגורמות לקרעים בשרירים וברקמות אחרות מכל מגע, להגן על הורידים שלא ייקרעו ועל כל דבר ביולוגי שקיים באיבר מקרעים. נאמר שאין טיפול בשביל, אבל אישה שיש לה את הבעיה הזאת בשדיים (רגישות לפתח קרעים בשדיים), ורוצה להגדיל את השדיים, או אישה שיש לה את הבעיה הזאת בלחיים (רגישות לפתח קרעים בלחיים מכל מגע קטן) ורוצה לעבות את הלחיים או גבר שיש לו את בעיית הרגישות הזאת בפין (רגישות לפתח קרעים בפין מכל מגע קטן של מתיחה). העיבוי זו מטרה, אבל יש עוד מטרה והיא לחזק את כל רקמות האיבר (שריריו, להגן על הורידים שלו מקרעים, להגן על כל מה שיש בו כך שמגע לא יגרום לקרעים). אבל, יש חשש שחומר מילוי נוזלי ייתפשט וייגרום לנזק. אז השאלה היא במקרה כזה מאיזה חומרי מילוי מגשימים את שתי המטרות האלה. איזה חומרי מילוי יגנו על השרירים והעורקים והנימים של האיבר מקרעים, וגם ייעבו את האיבר כך שייתווספו לעובי הטבעי שלו עוד כמה סנטימטרים טובים ?

שלום נטע, ככלל, חומרי מילוי נספגים אינם נודדים. הם מתקבעים באזור ההזרקה באופן מהיר יחסית. אינני יכול להתייחס לאותה בעיית נימים אותה את מציינת, כל עוד אינני יודע מה היא אותה מחלה. לגבי הגדלת פין באמצעות חומרי מילוי, מציע שתפני לאורולוג העוסק בנושא דר' ערן חדד www.dreran.com

28/09/2012 | 11:50 | מאת: לנה

ואני יכולה לבואה אליך ברחובות?כי אני גרה ברחובות

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2012 | 18:22 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום לנה כנסי לאתר האינטרנט www.dreran.com תוכלי למצוא פרטים ליצירת קשר בהצלחה

27/09/2012 | 18:00 | מאת: שירי

דילגת על השאלה שלי פה מס שאלות למטה (כותרת "סיליקון דולף") אני ממש צריכה לדעת תשובה אם בסי טי ריאות (ללא חומר ניגוד) אפשר לראות הימצאות סיליקון בריאה :( ובכללית תגובה על מה שאמרתי בבקשה.

27/09/2012 | 18:00 | מאת: שירי

27/09/2012 | 17:34 | מאת: לנה

זה לא בעיה הרופא אומר שאין שום סיבה שאני לא יעשה הגדלת חזה.אם צריך אני אביא כל משצריך.

27/09/2012 | 16:44 | מאת: שני

שלום דר, אני חודש וחצי אחרי הגדלת חזה... אני עדיין משתדלת כמה שיותר לשים את החזייה התומכת כשאני בבית וגם לישון איתה. אבל מחוץ לבית אני מורידה אותה ולא שמה חזייה בכלל. האם זה בסדר? יש אפשרות שהחזה יפול בעתיד? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
27/09/2012 | 17:31 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שני, המלצתי למטופלות העוברות על ידי הגדלת חזה, לשים חזייה ככל שניתן. הפעולה מפחיתה מתח מהעור ומונעת צניחה של השד בטווח הארוך. כמובן שאין הדבר אומר שצריך לשים את החזייה כל הזמן בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com

27/09/2012 | 13:54 | מאת: לנה

שלום.רציתי לשאול עם אתה עושה הגדלת חזה לנשים שיש להם HIV?

לקריאה נוספת והעמקה
27/09/2012 | 17:28 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום לנה, ככלל, אין מניעה לבצע את הניתוח במטופלות עם HIV. אולם, יש לקבל לפני הניתוח אישור מהרופא המטפל והעוקב אחר המחלה, אישור לניתוח. הדאגה העקרית היא מפעילות מערכת החיסון. בהצלחה דר' ערן חדד

27/09/2012 | 00:18 | מאת: שירי

שלום דר. בת 30 עשיתי הגדלת חזה לפני 12 שנה (סיליקון ג'ל, מנטור, מתחת לשריר) מזה 3 שנים ידועה לי שיש דליפה בחזה הימיני נראה באולטרסאונד קרע ובלוטות לימפה בצד ימים בבית שחי מסוננות סיליקון. לא היתה לי הזדמנות להחליף עקב נסיעות ועבודה. בשנה האחרונה יש לי קשיי נשימה שהולכים ומחריפים וכבר ממש מפריעים לי לתפקד. יש לי כאבים בריאה ימינית, כל הקושי הנשימתי הוא בריאה ימנית (בצד של דליפת הסיליקון) והרגשה של הפרעה בריאה.. (תחושה של כמו ששואפים במקרה חתיכת אוכל לריאה). השאלה שלי פשוטה, האם ייתכן שיש לי סיליקון בריאה? רופאים מגיבים לכך ב "לא" אבל חיפשתי היום מידע באנגלית ובאתר הבריאות האמריקאי וזה שם מובא כסיכון ברור ומוכח שסיליקון יכול להגיע לריאה. 'יבלתי מרופא משפחה סי טי ריאות שיעשה בקרוב, השאלה היא האם ניתן לראות בסי טי אם יש סיליקון בריאה? אני ממש צריכה תשובה ברורה לזה כל יום מצבי הולך ומחריף ואין לי אסטמה או מחלת ריאה. שאלה נוספת, האם הניתוח של הוצאת השתלים מסובך או מסוכן? האם צריך רופא שמתמחה בהוצאה? תודה ומקווה לעיצתך הכנה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/09/2012 | 18:34 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שירי, את מתארת הפרעה בנשימה ומייחסת זאת באופן ברור לדליפה של סיליקון לריאה. מדובר בהנחה שלך, שגם אם מצאת לה תימוכין בספרות, במרבית המקרים תתברר כלא נכונה. מה את כן יודעת? את יודעת על סמך בדיקות ההדמיה שיש דליפה מהשתל כולל הגעה לבלוטות בבית השחי. מדוע לא לטפל בבעיה ידועה? יש המלצה של ה- FDA להחלפת שתלים לאחר עשור מהחדרתם. הדבר נכון קל וחומר במקרה של דליפה מוכחת. התלונות הנשימתיות שאת מתארת יכולות להיות קשורות להתקשות השתל עקב דליפה (קופסית), להפרעה מכנית לנשימה עקב הדלף לבלוטות וכן לסיבות רבות נוספות. CT חזה שנשלחת לעשות הוא בדיקה מצויינת להערכה של שאריות סיליקון בבית החזה ובדופן החזה. ניתוח החלפת שתלים הוא ניתוח קצר יחסית, יעיל, מלווה בפחות כאבים מניתוח ההגדלה בד"כ ומבוצע ע"י מרבית הכירורגים הפלסטיים בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com

27/09/2012 | 19:41 | מאת: שירי

הרבה תודב על ההסבר המפורט, איני חושבת בוודאות שזה סיליקון בריאה פשוט כל התסמינים הם בריאה בצד שהשתל קרוע (לאחרונה החזה ניקטן גם בצד הזה) וגם כשאני משתעלת עף לי מהפה (מהריאה הזה בלבד) עיגולים פיצים שקופים. זה לא ליחה זה ממש עיגולים קטנטנים שקופים וצמיגיים יותר מליחה, וזה בנוסף לכל שאר הכאבים ותסמינים בריאה. ההסבר שלך הראה לי שיכולות להיות דרכים נוספות גם שהשתל משפיע על הריאה ללא דליפה אלייה אז תודה לך. אני מאוד מאוד רוצה לעשות השתלה חדשה של שתלים קצת גדולים יותר בזמן ההוצאה (יש לי מעט, 250 סי סי) בגלל זה חשוב לי ככ לברר אם קרה משהו רציני כמו חדירת סיליקון לריאה כי אם כן אני בשום אופן לא יעשה חדשים. יש לי את הסי טי עוד שבועיים, הוא ללא חומר ניגוד אבל כמו שציינתי.. זה עדיין מראה תמונה ברורה מספיק כדי להעריך התפזרות סיליקון לדעתך? המון תודה!!

07/09/2012 | 10:29 | מאת: טניה

אני רוצה לעשות הגדלת חזה כמה בערך אתה לוקך על הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה
08/09/2012 | 12:07 | מאת: ד"ר ערן חדד

טניה שלום, הפורום איננו מיועד להצגת מחירים ושיווק. אנא פני למרפאה לייעוץ מסודר ושם תקבלי הצעת מחיר. בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com 0505822240

26/08/2012 | 18:52 | מאת: שי

שלום ד''ר, רציתי לשאול האם זה נורמלי כאבים בצלע השמאלית שמתחת לחזה כשאני לוחצת עליה (שלושה שבועות אחרי הניתוח) תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה
26/08/2012 | 22:33 | מאת: ד"ר ערן חדד

שי שלום, סביר להניח כי את חשה את הכאבים באזור הצלע, אבל זהו אינו מקור הכאב. יתכן וישנו שטף דם במגמת ספיגה שמתרכז בחלקו התחתון של השד או תגובה דלקתית הקשורה לניתוח ומהווה תגובה נורמאלית לגמרי. אם הכאב יימשך, פני לרופא המנתח. דר' ערן חדד www.dreran.com

26/08/2012 | 11:05 | מאת: מאיה

לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח להגדלת חזה עם תוצאות מאוד יפות. לפני חודשיים ילדתי ומאז שמתי לב שהשד השמאלי צונח לעומת הימני ואני ממש מרגישה את השתל. האם זוהי תוצאה מהלידה? אני עדיין בעודף משקל ואני צריכה להשיל כ-8 קילו, האם יש לזה השפעה? ושאלה אחרונה, לאחר הלידה לקחתי כדור לעצירת החלב, האם יש לכך השפעה? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
26/08/2012 | 11:54 | מאת: ד"ר ערן חדד

מאיה שלום, שינויים במראה שד עם שתלים לאחר הריון הם תופעה שאנו רואים לעתים. העובדה שהשד גדל בזמן ההריון והעור נמתח, עלולה לשנות את מראה השד. השד יכול לחזור למראהו המקורי אך בכל תלוי באיכות העור והאלסטיות שלו. עור עם אלסטיות טובה, יתכווץ ויחזיר את השד למראהו המקורי. אני מציע שתמתיני בשלב זה, נסי להפחית את הק"ג המיותרים, חכי 4 חודשים מסיום ההנקה ובהמשך ניתן יהי להעריך את המצב. דר' ערן חדד www.dreran.com

26/08/2012 | 12:07 | מאת: מאיה

תודה רבה להתייחסותך המהירה. יש לציין שלא הנקתי בכלל היות ולקחתי כדור לעצירת החלב. האם יש סיכוי שיש דליפה? מהי ההרגשה/תחושה ואיזה תופעות מעידות על דליפת השתל? תודה מראש :-)

26/08/2012 | 12:50 | מאת: ד"ר ערן חדד

התופעות שציינת (צניחה, תחושה של קצה השתל) בד"כ לא מעידות על דליפה. דליפה יכולה שלא להתבטא קלינית (לא רואים שום סימן)או שקיימת התקשות של השד, כאב, רגישות ושינוי צורה. שוב, מציע שתמתיני תקופה מסויימת עד לקבכלת צורתו הסופית של השד ואז ניתן יהיה להעריך את המצב

22/08/2012 | 15:02 | מאת: סיון

עברתי לפני שבועיים ניתוח להגדלת חזה, הצד הימני של יותר נפוח מהשמאלי ובצד השמאלי אני מרגישה את השתל שכאני לוחצת מהצד עם היד כאילו הוא זז בגוף לעומת צד ימין שלא מרגיש ככה. האם בצד שמאל השתל לא נקלט כמו שצריך? יש סיבה לדאגה? תודה מראש=]

לקריאה נוספת והעמקה
22/08/2012 | 16:41 | מאת: ד"ר ערן חדד

סיון שלום, ככלל, לא ניתן לשפוט סימטריה בשדיים כשבועיים לאחר הניתוח מהסיבה הפשוטה שמצטברים נוזלים בשד לאחר הניתוח, והם מצטברים בצורה לא שווה בשני השדיים כך שא-סימטריה בנפח אפשרית ולא נובעת מקליטה לקויה של השתל. הנוזלים יכולים אף להסביר את אותה תחושה של "תזוזה" של השתל. נוזלים אלה נספגים בסופו של תהליך. קליטה לא טובה של שתל מכוונת בד"כ להתקשות של קופסית שהיא המעטפת שהגוף יוצר ע"מ לבודד את השתל. "אי קליטה" כזאת מתבטאת בד"כ בקשיון של השד ולא בתזוזה של השתל. בד"כ קופסית לא נוצרת לאחר שבועיים אלא חודשים-שנים ממועד הניתוח. סביר להניח שהכל כשורה אך עלייך לגשת לביקורת אצל המנתח הפלסטי שלך ע"מ שישלול בעיות נוספות. החלמה מהירה דר' ערן חדד www.dreran.com

19/08/2012 | 00:02 | מאת: חני

שלום אני בת18 ויש לי כאבים בשד בימני בחודשיים האחרונים והוא די גדל ורציתי לדעת למה זה קורה? (ירדתי במשקל בחודיים האחורונים אם זה קשור) תודה חני

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2012 | 11:22 | מאת: ד"ר ערן חדד

חני שלום, עליך לפנות לכירורג שד. מדובר בכירורג כללי אשר עוסק בתחום בריאות השד. אם עברת פרוצדורה אסתטית כלשהי בשד, כדוגמת הקטנה או הגדלה, יתכן והכאב קשור לניתוח ואז יש להיוועץ גם עם כירורג פלסטי, אבל לצורך ברור ראשוני, פני לכירורג שד. דר' ערן חדד www.dreran.com

19/08/2012 | 11:55 | מאת: חני

14/08/2012 | 19:32 | מאת: נטע

שלום, עברתי ניתוח להגדלת חזה לפני 6 שבועות. 325 cc מתחת לשריר. ההחלמה הייתה קלה יחסית והחזה נראה יפה, מה שבעיקר מטריד אותי הוא חוסר התחושה בחזה. מהפטמה ומטה אין לי כל תחושה וזה נורא מתסכל אותי. תוך כמה זמן אמורה לחזור התחושה? בנוסף, החזה כבר דיי רך אך עוד אין לי את המחשוף שלו קיוויתי. כמה זמן לוקח לחזה להתעצב ולהגיע לצורתו הסופית? תודה מראש על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה
15/08/2012 | 09:00 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום נטע, לאחר ניתוח הגדלת חזה, חוסר תחושה או הפרעות תחושה זמניות בפטמות או ע"פ העור שכיחות מאוד. בלמעלה מ-95% מהמטופלים, התחושה תחזור כך שעלייך להיות סובלנית וסביר להניח שהתלונה תחלוף, בטווח של מס' חודשים עד אפילו שנה. החזה מגיע לצורתו הסופית כ-3 חודשים ממועד הניתוח. החלמה מהירה דר' ערן חדד www.dreran.com

15/08/2012 | 13:28 | מאת: נטע

10/08/2012 | 09:33 | מאת: שני

עשיתי הגדלה לפני כ3 ימים, הצד השמאלי שלי הרבה פחות כואב אני יכולה לתפקד עם היד רגיל, אך הצד הימני עדיין כואב ויותר נפוח מהשני והתנועות עם היד מוגבלות. בנוסף יש קושי במעבר משכיבה לישיבה, כואב איפה שהתפרים. הרופא מנתח אמר שהכל בסדר אבל זה עדיין מדאיג אותי מאוד. האם זה נורמלי? תודה, שני .

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2012 | 10:16 | מאת: ד"ר ערן חדד

שלום שני, כאבים שאינם בעוצמה זהה בשני הצדדים שכיחים לאחר ניתוח הגדלת חזה. אל דאגה. התופעה אמורה לחלוף תוך זמן קצר. גם ההשפעה על תנועות היד וכאבים בזמן שינוי תנוחה שכיחים. בהצלחה דר' ערן חדד www.dreran.com

10/08/2012 | 10:23 | מאת: שני