הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

13/04/2012 | 00:33 | מאת: ליה

שלום שמי ליה ואני בת 26 ,כשההיתי בת 18 גילו אצלי גידול שפיר אך גדול יחסית בשד השמאלי. בזמן האחרון אני חושבת לבצע הגדלת חזה, רציתי לדעת האם לעבר הרפואי שלי יש השפעה כלשהי? האם לא כדאי לי לבצע ניתוח ( חשוב לציין שמאז הניתוח אני במעכב והכול בסדר) תודה

13/04/2012 | 00:40 | מאת: ליה

בנוסף החתך של הניתוח התבצע בחלקה העליון של הפטמה ובעצם שינה מעט את צורתה האם הגדלת החזה תגדיל\תבליט את השוני בין הפטמות עוד יותר? או יבליט את הצלקת? תודה

13/04/2012 | 08:30 | מאת: ד"ר ערן חדד

ליה שלום, אין מניעה לבצע הגדלת חזה באשה אשר עברה הסרה של גוש שפיר מאחד השדיים ולא נזקקה להקרנות. את מתארת גם מעקב תקין, כך שאינני רואה בעיה בתחום זה. ניתן לבצע את הניתוח מהחתך הניתוחי הקודם ע"מ להימנע מצלקת נוספת. חלק מהגדלות החזה מבוצעות מתוך בחירה בחתך סביב העטרה, חתך הדומה למה שאת מתארת. החתך נרפא היטב בד"כ. ככלל, כל הגדלת חזה מותחת את העור, וכתוצאה מכך, גם את הצלקת הניתוחית והיא עלולה להתרחב. אם העטרה מעוותת, ניתן לנסות ולעצבה מחדש בניתוח, "במחיר" של צלקות נוספות. יש להדגיש עובדה נוספת. האם קיימת א-סימטריה משמעותית בין השדיים? א-סימטריה זו יכולה להתבטא בהבדלי נפח- פה ניתן לשפר את המראה באמצעות שתלים בגודל שונה. לעתים, בגלל הסרה של גוש גדול, נגרמת התכווצות משנית של העור. התוצאה יכולה להיות א-סימטריה בכל הקשור לשטח המעטפת=העור, גובה הפטמות וצניחה של השדיים. אם א-סימטריה מסוג זה היא משמעותית, יש לבצע פעולה נוספת כדוגמת הרמה וצמצום המעטפת בצד אחד ע"מ לשפר את הסימטריה. ניתן גם "להוסיף עור" בצד השני באמצעות מותחן רקמות, המרחיב את המעטפת. אשמח לבדוק אותך ולהעריך את המקרה באופן פרטני. דר' ערן חדד מרפאה-רח' אנצו סירני 42 גבעתיים 0523638540

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה