פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
1285 הודעות
1233 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

23/11/2016 | 16:40 | מאת: גבי

עשו לי אולטראסאונד של כיס השתן והאשכים הכל נראה תקין שם ..כתוב שאין סימנים לדלקת.האם ניתן לזהות דלקת ביותרת האשך באולטראסאונד ?

כן, באולטרסאונד ניתן לראות סימנים לדלקת ביותרת האשך.

23/11/2016 | 15:15 | מאת: גבי

שלום בזמנו ביקרתי אצלך בגלל מין אוראלי לא מוגן אגרסיבי מאוד שקבלתי בדקת אותי פיסית ולא מצאת כלום .יש לציין שבדיקות תרבית בדיקות שתן כלליות בדיקות למחלות מין יצאו תקינות.מאז אני סובל מכאבים באשכים ולעיתים גם ברקטום. האם יש אפשרות שכתוצאה מהמין האוראלי האגרסיבי שחוויתי פיתחתי דלקת בערמונית כרונית בערמונית?בזמנו פניתי אליך מפני שבאופן מיידי לאחר המין האוראלי הזה הופיעו כאבים בפין ושבוע אחכ הופיע תכיפות במתן שתן ואשכים שנראו לי נפוחים.התופעה חלפה לבד ללא אנטיביוטיקה.מאז אני פשוט סובל מכאבים.

שלום גבי. כאבים כרוניים באשכים וברקטום יכולים להיות חלק מתסמונת של כאב כרוני באגן. כמובן, שקודם צריכים לשלול בעיה רקטלית כגורמת לכאבים רקטליים. הרופא שמטפל בבעיות רקטליות הוא פרוקטולוג.

לקריאה נוספת והעמקה
15/11/2016 | 20:58 | מאת: רבקה

שלום רב תודה על התשובה לפני שבועיים בקשר לאחי אחרי כריתה רדיקלית של שלפוחית השתן עקב גידול ממאיר, שאלתי היא , אחי עבר את הכריתה של השלפוחית , היה מורדם ומונשם 3 ימים בגלל דימום בזמן הניתוח, הניתוח התבצע לפני 3 שבועת, עשו לו סטומה ומאז שעשו לו את הסטומה יש דליפה חיצונית שגרמה לו לכויות על עור הבטן, בבדיקה התגלה נוזן בחלל הבטן נעשה ניקור , הוכנס קטטר לחלל הבטן כדי שהנוזל יתנקז, בשבת שמתי לב שהנוזל ממש דמי, נעשה ביקור רופאים לפנות ערב והוחלט להכניס אותו שוב לחדר ניתוח להרימו ולנקז את הנוזל הפירטוניאלי, הוא כבר 4 ימים אחרי הניקוז עדיין מחובר לעירוי אבל עדיין לא נותנים לו לאכול, יש ירידה משמעותית במשקל במצב הרוח, כמו כן מדי פעם יש בלבול, מאחר ואני אחות הצעתי לבת שלו ולאשתו לשוחח עם הרופא שניתח אותו אבל הם מסרבים, שאלתי היא האם זאת ההתנהלות אחרי ניתוח כזה או או שיש איזה שהוא ליקוי מאד מאד אשמח לקבל תשובה, זה פשוט פיקוח נפש אני מרגישה שאנחנו מאבדים אותו שמהשהוא לא תקין מאד מאד אודה לך על תשובתך

שלום רבקה. קודם כל, אני מצטער לקרוא שמהלך ההחלמה שלו הוא איטי, ואני מאוד מקווה שהוא יחלים במהרה, ויוכל להשתחרר ולחזור לתפקוד היומיומי שלו. כריתה רדיקלית של השלפוחית ויצירת תחליף לשלפוחית ממעיים, במקרה שלו סטומה, זה ניתוח מאוד גדול. אחוז הסיבוכים האפשריים בניתוח כזה הוא גדול יחסית. אני לא יכול לחוות דעה על מה שקרה, בגלל שאני לא בקיא בפרטים. אני מאמין שהרופאים שלו עושים את כל מה שהם יכולים בשביל למנוע סיבוכים, בשביל לאבחן אותם מוקדם ולטפל בהם הכי טוב שאפשר. מאוד מאוד חשוב לשמור על תקשורת בין המשפחה לרופא המנתח או לצוות הרופאים שמטפלים במחלקה. אם המשפחה מקבלת את המידע כמו שצריך ובזמן, זה יכול למנוע חרדה מיותרת. כמובן, חשוב גם שהמטופל עצמו יבין ויידע מה מצבו. לכן, אם יש שאלות, אני ממליץ לשאול את הצוות המטפל. לפעמים הרופאים עסוקים ולא יכולים לענות באותו רגע, אבל אפשר לתאם פגישה. כמו שאת בוודאי יודעת בתור אחות, אחרי ניתוחים שמערבים את המעיים, יש תקופת זמן שלוקחת למערכת העיכול להתאושש ולחזור לפעול. בזמן הזה ההמלצה היא לא לאכול או לשתות, ולכן יש צורך בעירוי נוזלים. בזמן הזה יכולה להיות ירידה במשקל. כשהתקופה של הצום צפויה להיות יותר ממספר ימים בודדים, כדאי לשקול מתן תזונה תוך-ורידית, כדי להחזיר לגוף את חומרי המזון שהוא צריך בשביל להבריא. לגבי מצב הרוח: במצב כזה אחרי ניתוח עם תהליך החלמה ממושך, זה טבעי שיש ירידה במצב הרוח. לפעמים קשה לראות את היציאה מהמצב הזה, למרות שכמעט תמיד ההחלמה מגיעה. מה שיכול לעזור, זה התייעצות עם פסיכיאטר לגבי תרופות שיכולות לעזור לעודד, לפחות לטווח זמן קצר. זה מאוד יכול לעזור. לגבי הבלבול: יש המון סיבות לבלבול בסיטואציה הזאת. דבר ראשון יש צורך לשלול את כל הסיבות הגופניות שעלולות לגרום לבלבול. זו העבודה של הצוות הרפואי כמובן. הרבה פעמים מגיעים למצב שבו נשללו כל הסיבות הגופניות, והמטופל עדיין מבולבל לפעמים. מה שעוזר במצבים כאלה זה פנים מוכרות שנמצאות ליד המטופל ומסבירות שוב ושוב היכן הוא נמצא ומדוע. אני מאחל לו ולכם החלמה מהירה וטובה.

14/11/2016 | 23:34 | מאת: יוסי

האם בבדיקת אולטראסאונד ניתן לבדוק את תקינות הגופים המחילתיים בפין?

שלום יוסי. התשובה חיובית. בנוסף ניתן להעריך את זרימת הדם בגופים המחילתיים.

שלום ד"ר בת 63. לפני שנה ב-31.8.15 עברתי את הניתוח באסותא. אני מעט מוטרדת:המימצא נתקבל במעבדה הציטולוגית ב-1.9.15 ןהתשובה כבר התקבלה אצל הרופא ב-2.9.15 (כעבור יום בסה"כ) ונמצא:שופכה תקינה, רירית טרבקולרית, לטרלית לפיה הימנית גידול פפילרי 1*1.5 שיטחי וכן גידול שיטחי בדופן אחורי מימין. פיות זוהו תקינות. תשובת הביופסיה:התקבלה צנצנת ובה מספר פרורי רקמה בנפח 0.1 סמ"ק: bladder, transurethral resection: -papillary urothelial carcinoma, low-grade -no evidence of invasion -muscularis propria not present אני מקבלת מאז טיפול בBCG לפי הפרוטוקול. אך מוטרדת ומקווה שלשוא: האם תיתכן תשובה כעבור יום. אני יודעת שביופסיה לוקחת 10 ימים, ולכן דואגת שאולי התשובה של הביופסיה היא לא מספיק מהימנה. חוששת שאם המימצא היה נשאר יותר זמן במעבדה, אולי חלילה התשובה היתה חמורה יותר אך מהימנה יותר . בתודה מראש וכל טוב

שלום יעל. אני חושב שההסבר הסביר הוא שהפתולוג-ציטולוג קיבל את הדגימה באותו יום, בדק אותה וענה עליה. לכן, לא הייתי מודאג במקומך.

ערב טוב, לפני כ- 9 שנים עברתי ניתוח כריתת ערמונית ( סרטן) ומאז אני סובל מדליפת שתן רצינית( נעזר בטיטולים). הוצע לי לעבור ניתוח להשתלת סוגר מלאכותי . שאלתי היא מהם אחוזי ההצלחה בניתוח זה? האם לאחר מכן אני אשאר יבש לחלוטין? מהם היתרונות המהותיים בניתוח? ואם מתוך ניסיון אנשים שעברו את הניתוח מרוצים? אני מאד מתלבט. בתודה וברכה רוני

שלום רוני. אחוזי ההצלחה שמדווחים בספרות הם 80-90%. בערך 75% הם יבשים לחלוטין ובעוד 15% יש שיפור ניכר בדליפה. היתרון בניתוח הוא כאמור שעורי ההצלחה הגבוהים וטווח הזמן היחסית ארוך שההצלחה נמשכת.

05/11/2016 | 09:29 | מאת: אורון

האם דלקת ערמונית יכולה להגרם כתוצאה מחבלה?

שלום אורון. יש סוגים שונים של דלקות ערמונית. חלק נגרמות בגלל זיהום עם חיידק, חלק אחר בגלל סיבות שונות ולרוב לא ממש ידועות. לא ידוע שחבלה עלולה לגרום לדלקת ערמונית.

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2016 | 07:02 | מאת: נח אורלנד

האם יתכן קשר בין שבץ מוחי בגזע המח פונס וגשרון ששוקם לפני חצי שנה בן 82. יכול להופעה של חסימה של שלפוחית השתן? הפעם הראשונה לפני כן שהיתה חסימה מלאה היתה שנתיים לפני מיד אחרי ניתוח בהרדמה מלאה. וכעת אחרי השבץ. סוג זה של שבץ קשור בשליטה בשרירים וקורדינציה? יש תרגול שניתן לעשות לתיקון המצב? או שזה אבוד? ברקע יש טיפול באומניק ואובדרט.

שלום נח. בדרך כלל פגיעות עצביות כמו שבץ גורמות יותר להתכווצויות לא רצוניות של שריר השלפוחית. פחות לחוסר יכולת להטיל שתן. סטטיסטית, רוב הסיכויים שמדובר בהגדלה של הערמונית שגורמת ללחץ על השופכה וחסימה של יציאת השתן מהשלפוחית. יש בדיקות שניתן לעשות כדי לבסס את האבחנה, ובמידה שטיפול תרופתי כבר לא עוזר, צריך לשקול טיפול ניתוחי.

02/11/2016 | 23:42 | מאת: מנשה

הכאבים הללו מופיעים הרבה זמן אבל הם התחילו להופיע לאחר חבלה באזור.שאלתי היא האם חבלה באיבר המין יכולה לגרום לדלקת כרונית בערמונית או באגן?

לא

01/11/2016 | 09:45 | מאת: מ.

שלום, הבחנתי בגוש קטן באשך ימין למעלה .עדיין לא הלכתי לרופא. מקריאה באינטרנט הבנתי שלרוב כורתים את האשך כשיש גוש אפילו אם הוא לא גידול... האם זה נכון ? והאם המראה אחרי הכריתה ישתנה או שעושים תיקון קוסמטי וזה יראה אותו הדבר.

שלום. קודם כל צריך לבדוק אותך ולראות במה מדובר. בנוסף, עושים גם US אשכים. אם מדובר בגוש שחשוד לסרטני, אז צריך לכרות את האשך. זה גם מאפשר לקבל אבחנה מדוייקת וגם מרפא את רוב האנשים עם הבעיה הזאת. מבחינה קוסמטית, אפשר בסוף הניתוח להכניס תותב מסיליקון, וזה שומר על מראה חיצוני דומה למצב לפני הניתוח. חשוב להדגיש, שקודם כל אתה צריך להיבדק. יש גם סיבות אחרות להרגיש גושים מעל או ליד האשך והם לא דורשות ניתוח. הכי חשוב שתפנה לבדיקה בהקדם.

האם תור רק לעוד חודש זה בסדר ? או שעדיף לנסות לקבוע מהר יותר באופן פרטי ?

במקרה של חשד לגוש באשך, צריך להיבדק באופן מיידי.

31/10/2016 | 22:04 | מאת: מנשה

יש אפשרות שמדובר בדלקת בצינור הזרע?

אם אני מבין, אתה מתאר כאבים שנמשכים כבר הרבה זמן?

30/10/2016 | 16:53 | מאת: המשך

שלום דוקטור. תודה על תשובתך. כן הרופא נתן שילוב של קזודקס ואבודארט! הסרטן בביופסיה מלפני מספר שנים היה התחלתי. בבדיקות חוזרות אין החמרה. אבל החסימת שתן הנוכחית היא 3 חודשים עם שינוי לטובה בפעם השלישית שהיתה בהתחלה עם הכנסת 200 סמק ועד אחרי 5 שעות 55 שארית שתן. לאחר 12 שעות חסימה כמעט מלאה. ואז מוחלטת 800שארית! האם הקזודקס הוא כדור אנטי טוסטסטרון? כמו אנדרוקור? אולי בגלל שאבודרט הוא לא מתאים למי שיש סרטן ערמנוית אז נתנו אוצו במקביל? האם בחסימת שתן ניתן לקחת רק אבודארט? מה לגבי אומניק הרופא אמר שכל עוד שיש קטטר לא לקחת אומניק מה הסיבה? מה יקרה אם לא אקח קזודקס? האבודארט יעבוד? ניתוח אינו בא בחשבון רפואית כרגע לצערי.

שלום. התשובה תלויה במטרת הטיפול. קזודקס הוא חומר שמשתק את הקולטן לטסטוסטרון, כך שהטסטוסטרון לא יכול להשפיע על התאים. משתמשים בקזודקס במקרים של סרטן מתקדם של הערמונית כשרוצים לבטל את ההשפעה המעודדת שיש לטסטוסטרון על תאי הסרטן. אבודארט הוא חומר שמונע הפיכה של טסטוסטרון לחומר הפעיל שגורם להשפעה שלו בערמונית. משתמשים בו במקרים של הגדלת ערמונית כשרוצים להקטין אותה. האפקט הזה של אבודארט לוקח זמן (לפחות 3 חודשים). ההחלטה לגבי טיפול באצירת שתן במקרים שיש גם סרטן ערמונית, תלויה מאוד בדרגת ההתפשטות של הסרטן ובמשמעות הקלינית שלו. כשיש אצירת שתן ואין סרטן ערמונית, מעדיפים לא להמתין עד שאבודארט ישפיע ומציעים ניתוח להקטנת הערמונית ולפתיחת החסימה. כשנותנים קזודקס שחוסם את הקולטנים לטסטוסטרון, לא צריך גם לתת אבודארט. בגלל זה אני חושב שיש משהו שאני לא מבין בפרטים שלך שגרם לרופא להמליץ לך על הטיפול הזה. אומניק מרחיב את מוצא השלפוחית. כשיש קטטר, אין צורך בהרחבה של מוצא השלפוחית מפני שהקטטר בין כה וכה מנקז את השתן מהשלפוחית. ההשפעה של אומניק היא מהירה יחסית, כך שאפשר להתחיל אותו 2-3 ימים לפני שמחליטים להוציא קטטר.

אין סרטן מתקדם רק ראשוני. ולכן עלות תועלת הקזודקס מבהירה לי שקזודקס מיותר והאבודרט הוא הכדור היחיד בזמן הקטטר לקחת. הקזודקס ניתן בחסימה הראשונה לשבועיים ועזר. כעת להבנתי האבודרט הוא היחיד ואמתין שיעבוד. רב תודות.

30/10/2016 | 03:56 | מאת: מנשה

אולטראסאונד שק אשכים פין ודרכי שתן תקינים

שלום מנשה. יכול להיות שיש לך דלקת כרונית של הערמונית או תסמונת של כאב כרוני של האגן. אבל אתה צריך להיבדק לפני שניתן לעשות את האבחנה.

לקריאה נוספת והעמקה
26/10/2016 | 19:50 | מאת: רבקה הוכברג

שלום רב יש לי שאלה ,אחי לוקח מדללי דם וגילו לו לפני כשנה קרצינמה בשפוחית השתן, משך שנה הוא עבר כריתה של הגידול וקיבל טיפול על ידי שטיפות מקומיות, לפני כחודשיים הגידול חזר ונקבע לו תור לניתוח רדיקלי להוצאת השלפוחית ויצירת סטומה בגלל הגיל, הניתוח החל ובאמצע הניתוח אחי החל לדמם קיבל מספר מנות דם ונאלצו אחרי 3 שעות להפסיק את הניתוח, אחי נשאר מונשם ומורדם , נאמר לנו שלמחרת יאלצו לנתח אותו שוב כדי לסיים את הניתוח, אני אחות במיקצועי כבר 40 שנה לא שמעתי על ארוע כזה האם ניתן להפסיק את הניתוח באמצע ולמחרת להפסיק, אשמח לשמוע תודה ריקי

שלום רבקה. בניתוח כמו כריתה רדיקלית של השלפוחית והטיית שתן למוליך איליאלי (זה השם של הסטומה) יש כמה שלבים. במידה והמנותח הוא לא יציב ויש חשש לשלומו אם ממשיכים את הניתוח, ניתן להפסיק את הניתוח, אם הוא לא מדמם באופן פעיל, לייצב אותו, ולהמשיך את הניתוח כשהוא במצב יותר בטוח.

שלום אבי עבר ניתוח להוצאת הערמונית. לאחר כשנה הערכים החלו לטפס עד לרמה שהוחלט כי עליו לעבור טיפול הורמונלי בשילוב הקרנות. לפיכך הותחל טיפול בקסודקס לחודש ימים ולאחר כשבועיים קיבל זריקת זולדקס ברצוני לדעת כמה זמן לאחר קבלת הזריקה מומלץ להתחיל את ההקרנות? תודה

שלום שני. תלוי איזה אונקולוג את שואלת. אני לא יכול לחוות את דעתי על מטופל שאני לא באמת מכיר. הנושא של טיפול הורמונלי בנוסף להקרנות במטופל עם עליית PSA לאחר ניתוח הוא שנוי במחלוקת. מתנהלים עכשיו שני מחקרים שאמורים לענות על השאלה. אני ממליץ להתייעץ עם האונקולוג שמטפל בו.

22/10/2016 | 21:34 | מאת: עמוס

שלום לרופא המומחה, שמתי לב פתאום שיש לי גוש די גדול ורך בתוך הסקרוטום. בתקופת החגים והחופשות לא הצלחתי בינתיים להגיע לאורולוג, או לפחות לרופא המשפחה. אני מבין שקשה לתת דיאגנוזה דרך המייל, אבל אולי תוכלו לתת לי עצה אם זה נשמע דחוף? אל מי לפנות? האם דחוף לפנות לחדר מיון? בתודה ובברכה, עמוס

שלום עמוס. אני מקווה שזו אזעקת שווא, אבל חשוב לבדוק את זה בהקדם האפשרי. עדיף אורולוג, ואם אתה לא יכול להשיג אחד בהקדם, פנה לרופא המשפחה שלך ותשקלו פניה למיון.

22/10/2016 | 08:18 | מאת: איתן

בן 81 לפני 3 שנים חסימת שתן מיד אחרי ניתוח בקע. סרטן רדום בערמונית בביופסיה. לאחר 2 שבוכיים תרופה אנדרואקור ומאוניק זה השתחרר. לפני חודשים וחצי חסימה. עם קטטר. קיבלתי אבודרט וקזודקס. ראשית לגבי שיטת הגמילה. בעבר במוסד רפואי שהייתי הגמילה היתה בלי החדרת כמות של נוזל סטירילי מיד עם הוצאת הקטטר וזה הצליח. כעת כבר 3 פעמיים ניסו גמילה עם החדרת נוזל וזה נכשל. האם יתכן שהשיטה דל החדרת נוזל מיד בהוצאת קטטר גורמת לחסימה מידית שוב וכדאי לנסות בשיטה השניה רק שתית 3 כוסות והמתנה? מה ההבדל בשיטות ולמה? וגם הקסודקס זה כדור קשה האם לא כדאי להשאר עם קטטר יותר זמן ולא להחליש את הגוף עם הקזודקס? תודה במצבי לא רוצים לנתח בכלל. גם זו התלבטות יש אנשים בגילי עם הצלחה?

שלום איתן. אני חושב שבהחלט אפשר לנסות להוציא קטטר בלי להזריק קודם נוזל לשלפוחית. אפשר להוציא ולחכות ולראות אם שתן יוצא אחרי שהשלפוחית מתמלאת באופן הרגיל, בשתן שמגיע מהכליות. עם זאת, אחרי שמספר נסניונות נכשלו, הסיכוי שניסיון נוסף יצליח הוא נמוך. לגבי הטיפול בקזודקס - תלוי מה המצב של הסרטן בערמונית. בשביל לענות על זה צריך להיות בקי יותר בפרטי הבעיה שממנה אתה סובל. אתה מקבל עכשיו אבודרט וקזודקס ביחד? זה טיפול שהוא יוצא דופן. זה גורם לי לחשוב שאני לא מבין לגמרי את פרטי הבעיה שלך.

15/10/2016 | 14:40 | מאת: אלנה

לבעלה של אמי היה סרטן עבר ניתוח ולפני כמה חודשים חזר לו גרורות הוא מטופל באיכילוב אחרי התייעצות של רופאים נתנו לו כדורים ואחרי חודשיים בדקו בסיטי עם זה השפיע הכמוטרפיה וזה לא עזר הגרורות הגיעו לעוד מקומות וגם גדלו ריאות כבד כתף מפשעה בטן אחרי התייעצות שניה נתנו לו אישור לכמוטרפיה נסיונית פעם בשלושה שבועות דרך צינור שנכנס מתחת לעור... הרופא אמר שבלי זה נשאר לו 3 חודש ועם הכמוטרפיה חצי שנה .... האם יש עוד סיכוי להחלמה יש מצב שהרופאים טועים ? בלי קשר שיכול להיות שלא ימשיכו לו את הטיפול כי הבדיקות דם ממש ממש נמוכות להתכונן לסוף ?

שלום אלנה. אני מצטער לקרוא. המצב שאת מתארת הוא מצב מסובך והתשובה לשאלות מושפעת מהמון גורמים שלא יכולת להכיל בשאלה בפורום (לדוגמה באיזה סוג של סרטן מדובר). עם זאת, מדובר בשאלות רלבנטיות בהחלט. הן לא יכולות להיפטר בפורום, אלא בשיחה פנים מול פנים עם הרופאים המטפלים.

13/10/2016 | 18:09 | מאת: פיני

שלום ד"ר להלן תשובות של ביופסיה ערמונית 1.prostate right lobe base core biopsy Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3) Number of cores involved :2 out of 2 Presentsge of cores < 5%,5%. 2. Prostate right lobe middle core biopsy Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3) Persantag of cores involved :<5%,70%. 3.prostate right lobe apex core biopsy Benign prostatic tissue. 4. Prostatic left lobe base core biopsy Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3) Number of cores involved :1. Out of 2 Prestige of cores involved :5% 5. Prostatic left lobe middle core biopsy Benign prostatic tissue 6. Prostat left lobe apex core biopsy Benign prostatic tissue. הייתי מעוניין לדעת מהי המלצתך להמשך טיפול. או שלפי מצב זה יש אפשרות להישאר במעקב פעיל. האם עדיף ברכוטרפיה או ניתוח רובוטי? גילי הוא 55. מצב בריאות תקין. אודה מאד לתשובתך בברכת שנה טובה ומתוקה פיני

שלום פיני, תשובת הביופסיה אומרת שיש תאי סרטן שנראו ב-5 או 6 גלילים מהדגימות שנלקחו. בשביל החלטה לגבי מעקב או טיפול ואיזה טיפול צריך לקחת בחשבון גורמים נוספים חוץ מתשובת הביופסיה בלבד. אני ממליץ שתתייעץ עם אורולוג שמתמחה באורולוגיה אונקולוגית.

06/10/2016 | 18:01 | מאת: נדב

אנא תביט בשאלתי האחרונה

שלום נדב. ראה את תשובתי.

06/10/2016 | 16:19 | מאת: נדב

באיזה בדיקה ניתן לראות האם קיים נזק לצינור הזרע או השתן ?האם בדיקת תרבית שבה ניתן לראות שאין דם בזרע או בשתן יכולים לעזור?

06/10/2016 | 18:00 | מאת: נדב

נראה לי שיש שם נזק אני מרגיש מו כאב עמום באשכים כמו מן צינור כזה באשכים שמגיע עד קצה הפין

06/10/2016 | 18:07 | מאת: נדב

עשיתי אולטראסאונד כיס שתן ,אשכים ופין נבדקתי על ידי מספר אורולוגים כולם אומרים שהכל בסדר אבל אני עדיין חש כאבים בפין עצמו ובאשכים זה משגע אותי

שלום נדב. כאבים כרוניים בפין יכולים לנבוע ממספר דברים. לא מדובר בבדיקה אחת ספציפית שצריך לעשות כדי לגלות את הגורם. מה שצריך זה לבדוק אותך. לא רק גופנית (אבל גם), אלא לשאול אותך שאלות כדי להבין יותר את הבעיה. אז אפשר להחליט איזה בדיקות צריך לעשות כדי להגיע לאבחנה הנכונה ולטיפול הטוב.

05/10/2016 | 00:26 | מאת: נדב

עברתי בדיקת אולטראסאונד כיס שתן שק אשכים וגם באיבר עצמו.השאלה שלי האם בבדיקה כזו ניתן לבדוק את מצב צינור הזרע וצינור השתן והשופכה?

שלום נדב. תלוי למה אתה מתכוון. באופן כללי זו לא בדיקת הבחירה לאיברים שאתה ציינת, אבל ניתן לראות סימנים שיכולים להעיד על בעיות באיברים אלו.

במרשמי קופת חולים שאני מקבל הרי שכאשר אני הולך עימם לבתי מרקחת של קופת חולים כללית הם מציעים של טבע או חברה אחרת ולא של פייזר.1.האם יעילותם והשפעתם שוות ערך לכדורי פייזר.2.האם ידוע לך על בתי מרקחת במרכז שאני יכול לקנות עם מרשם קופת חולים כללית כדורים אלו של פייזר.בתודה מראש ושנה טובה לך ולמשפחתך

שלום מני. לאחר שנגמר הפטנט של פייזר על הויאגרה, התחילו גם חברות אחרות לייצר ולשווק את התרופה. זו אמורה להיות אותה המולקולה שהיא הרכיב הפעיל. הדרך הכי טובה לדעת היא לנסות.

27/09/2016 | 00:37 | מאת: יונה

שלום, האם הבדיקה הנ"ל מומלצת לכל גבר מגיל מסויים , או שרצוי לבצעה רק כאשר יש סימנים אחרים שמעוררים חשד שיש ממאירות בערמונית? במקרה של בן זוגי, עשה כמה בדיקות כאלו בשנות ה-50 שלו, שהיו תקינות ולאחר מכן בעצת רופא המשפחה הומלץ שלא לעשותה באופן רוטיני. הבנתי שיש מחלוקת בנושא בין רופאים לגבי עצם ביצוע הבדיקה כבדיקת סקר. מה דעתכם בנושא? תודה

שלום יונה. אכן, יש מחלוקת בין הרופאים לגבי הנחיצות בבדיקת PSA כבדיקת סקר. המחלוקת התחילה כשארגון גדול ופדרלי בארה"ב לרפואה מונעת קבע שה-PSA אינו טוב כבדיקת סקר. הוועדה לא כללה אורולוג בין שורותיה. היא הסתמכה על שני מחקרים גדולים שהשוו בין סקר כללי של אוכלוסיה עם PSA ולבין קבוצה שלא עברה סקר. בשני המחקרים יש בעיות מתודיות שמשפיעות על פירוש התוצאות. ארגון האורולוגים האמריקאי יצא חוצץ נגד הקביעה הזאת. הטענה היא שמאז שהתחלנו להשתמש ב-PSA כבדיקת סקר, אנחנו מגלים את המחלה בשלב יותר מוקדם, ומגלים פחות מקרים, שבהם הסרטן כבר שלח גרורות. החשש הוא שאם נפסיק להשתמש ב-PSA, נחזור לימים שבהם המחלה אובחנה כשהיה מאוחר מדי לטיפול שיכול להביא לריפוי מלא. לכן, לכל איגוד יש המלצות שונות לגבי ה-PSA. אני נצמד לקווים המנחים שפירסם MSKCC. לפיהם כדאי לבצע בדיקה ראשונה של PSA בגילאים 45-49, ולהחליט על המשך מעקב לפי הערך של ה-PSA. זאת כמובן לאחר קבלת הסבר על מגבלות הבדיקה.

27/09/2016 | 21:27 | מאת: יונה

26/09/2016 | 13:01 | מאת: איתן

שלום, בבקשה שים לב לשאלת המשך שלי בתאריך 21/9 תודה

שלום איתן. למיטב ידיעתי לא קיימת האפשרות כיום לבדוק גנטית את הרקמה כדי להתאים טיפולים מסויימים ספציפיים לגנום מסויים. בדיקה בשם DECIPHER בודקת 22 גנים ונותנת הערכה לגבי הסיכון לפתח גרורות תוך 5 שנים. חשוב לדעת האם תוצאה מסויימת תשנה את הטיפול, כדי להחליט אם כדאי לבצע בדיקה. אם החלטת לבצע הקרנות בגלל עליית ה-PSA, החלטה שהיא סבירה בעיניי, אזי התוצאה של הבדיקה לא תשנה את אופי הטיפול.

25/09/2016 | 18:17 | מאת: אלי

בן 52 PSA לפני ניתוח15.9 , לאחר ניתוח נמצא גליסון 5+4 PT3B עם PSA לאחר חודש וחצי 0.11 ושוליים לא נקיים. מה הדחיפות להתחיל בהקרנות במצב כזה , כמה זמן רצוי להמתין בין הניתוח להקרנות האם יש תקופת מינימום להמתנה לצורך החלמה , אני מרגיש טוב ושולט בשתן בד"כ. האם קצב עלית PSA יכול להיות מהיר במצב כזה או שהמתנה של חודשים בין הבדיקות הוא סביר ? סטטיסטית מה שיעורי ההחלמה בנתונים כמו שלי ??

שלום אלי. במצב שאתה מתאר, יש יסוד סביר לחשוש שעדיין יש תאי סרטן בגוף. אנחנו יודעים שאם לא מחכים שה-PSA יעלה, אלא מטפלים בהקרנות, זה משפר את הפרוגנוזה. בכל זאת, ממתינים לפחות חודשיים שלושה עד להחלמה של אזור הניתוח ולחזרת השליטה על השתן. לגבי שעורי ההחלמה, אם לא היה סרטן בקשרי הלמפה שהוציאו יחד עם הערמונית, ואם תעבור את ההקרנות, יש סיכוי של כ-70% לא למות מסרטן ערמונית ב-15 שנים הקרובות.

21/09/2016 | 21:26 | מאת: גבי

שלום כתבתי לך בעבר וגם הייתי אצלך במרפאה ובדקת אותי כי לפני 3 חודשים בוצע בי מין אוראלי בצורה מאוד אגרסיבית. בצעתי בדיקות הרפס 5 וחצי שבועות מהמגע ו13 שבועות מהמגע להרפס 1 2 igG igM התוצאות חזרו שליליות. לפני מספר שבועות חשתי עיקצוצים מלווים בכאב במשך יום וחצי באיבר המין דברתי עם רופא מחלות זיהומיות שאמר שלאור התוצאות הללו עליי להתייעץ עם אורולוג .ממה יכול לנבוע עיקצוצים כאלה?אני מאוד מודאג

21/09/2016 | 21:28 | מאת: גבי

בנוסף היו תחושות של צריבות בפין וכאבים בפין בתקופה האחרונה

21/09/2016 | 22:50 | מאת: גבי

הכאבים גרמו לי לתחושה של בחילות...

שלום גבי. אחרי הבדיקות אתה יכול להיות רגוע שאין לך הרפס. אחרי שבדקתי אותך אני יכול להגיד שאני לא מצאתי סיבה מדאיגה לתחושות שאתה מרגיש.

שלום רב , בבדיקת US נמצאה "צוסטה קורטיקלית בקוטר 1 ס"מ עם מחיצה " . מה זה אומר ? האם נדרש המשך ברור ? אם כן איזה ברור ? בברכה יקי

אני מבקש להוסיף : כמובן שמדובר ב US דל הכליות תודה יקי

שלום יקי. צריך לראות את ה-US. אם הציסטה היא עם מחיצה עדינה בלבד, אפשר להסתפק במעקב ע"י CT או US.

19/09/2016 | 22:33 | מאת: רוני.

שלום רב דוקטור. ברצוני לשאול: מהו גודלה התקין (לערך) לערמונית לבחור בסביבות גיל ה-40? כמו כן איך ניתן לשמור, לשמר, ערמונית תקינה ובריאה (עד כמה שאפשר) במשך השנים? תודה מראש!!

שלום רוני. גודל ערמונית לא מוגדלת הוא כ-15-20 מ"ל. הימנעות מהגדלה שפירה או מסרטן היא קשה. אין כרגע שינוי מומלץ באורח חיים שהוכח במחקר משכנע שיכול להקטין את הסיכונים להגדלה או לסרטן בערמונית.

26/09/2016 | 17:25 | מאת: רוני.

18/09/2016 | 09:16 | מאת: מני

ידוע לי שברמות מתחת ל8 יש לקחת וגם בין 8ל12 רצוי.במעדה ואני נוטל זריקות אלו במשך שנתיים כל 3 חודשים מתי אוכל לדעת באמת את רמת הטוסטרון הנכונה.כלומר אם אבדק עכשיו יכול להיות שתהיה למשל 16 בגלל הזריקה.האם כחודשיים אחרי הצורך בזריקה משמע 5 חודשים ממתן זריקה אחרונה ייתן תמונת מצב אמיתית יותר?

שלום מני. אתה שואל שאלה שהיא יוצאת דופן. בדרך כלל אנשים שואלים תוך כמה זריקות הרמה של הטסטוסטרון מגיעה לרמה התרפואיטית, כלומר הרמה הרצויה. אנחנו יודעים שאחרי כמה זריקות של נבידו, הרמה בגוף נשארת בתחום של הרמות הרצויות, זאת אומרת שבסוף שלושת החודשים ממש לפני הזריקה הבאה, הרמה לא אמורה לרדת מתחת ל-12, ואז מוסיפים את הזריקה ומונעים מהטסטוסטרון לרדת יותר. כמו שאני מבין, השאלה שלך היא תוך כמה זמן ממתי שאתה מפסיק את הזריקות, יעלם מהגוף הטסטוסטרון שהגיע מהזריקות, ומה שיהיה זה רק טסטוסטרון שמיוצר בגוף. קודם כל, אני לא כל כך מבין למה זה משנה. לפני שהתחלת את הטיפול בנבידו בטח בדקת את רמת הטסטוסטרון בדם. אני המניח שהרמה היתה נמוכה, בגלל שעובדה שהתחלת נבידו. אין סיבה לחשוב שעכשיו, תוך כדי שאתה מקבל טסטוסטרון "חיצוני", הגוף שלך מייצר יותר טסטוסטרון. ההיפך הוא הנכון. הטסטוסטרון שאתה מקבל בזריקה פועל על מנגנון משוב שלילי בגוף, שמדכא את ייצור הטסוטוסטרון הטבעי שלך. כלומר, אם תפסיק את הזריקות, הרמה של הטסטוטסרון תרד לערכים שהם נמוכים מדי. הם כנראה יהיו נמוכים יותר מהערכים שאתה התחלת איתם. בנוסף, כיוון שהיתה בעיה בייצור הטסטוסטרון בגוף מלכתחילה, אנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שהמצב הזה לא השתנה.

19/09/2016 | 11:05 | מאת: מני

ראשית כל הכבוד על תשובה כה מפורטת ומקצועית.אתה מחזק למעשה את דעתי.האורולוג שלי שהיה לי טסטורון ברמה 10קבע לי נבידו שמאד עוזר לי מזה שנתיים.בבדיקה האחרונה התוצאה היתה 22 והוא משום מה החליט להפסיק לי בניגוד לרצוני.אני צריך לקבל ב1 ל10 והוא אומר שלא אקבל וב1/12אעשה בדיקת דם.רק אם תהיה נמוכה הוא ישקול זאת!.אני חושש מאד שלא אתפקד בלי זה.מה עושים??

18/09/2016 | 09:12 | מאת: מני

בעקבות פעילות מינית נגרם שטף דם של 1.5 עד 2 סנטימטר.יש כאבים שנוגעים באיזור.יש מה לעשות או שעובר לבד.תוך כמה זמן עובר והאם אפשר לפעול רגיל בתחום המיני

שלום מני. לפי התיאור, קרוב לוודאי שמדובר בקרע של ווריד יחסית שטחי, מתחת לעור. אם זה המקרה, זה אמור לעבור לבד. מה שחשוב זה לשלול קרע יותר עמוק של המעטפת של הגופים הווסקולריים בפין. לכן, אני ממליץ לפנות בהקדם לבדיקת אורולוג.

14/09/2016 | 20:48 | מאת: פיני

שלום ד"ר. להלן ממצאים בדיקת Trus ערמונית. אזור פריפריאלי: סימטרית הומוגנית,באונה ימנית ממצא היפודנסי בגודל 1.2סמ חשוד. קופסית של הערמונית: בילתי סדירה באזור הממצא. שלפוחית הזרע: סימאריות לא מורכבות. נפח ערמונית 27 סמקצת הערות: ערמונית הומוגנית,באונה ימנית ממצא חשוד. מומלץ להשלים בירור עלידי ביופסיאת של הערמונית. PSA אחרון של הערמונית 4.66.ליפני כשלושה חודשים 3.46. במשך 4 שנים psa נא סביב 2.85-3.46. ערמונית אלסטית. גיל: 55. אח חולה בסרטן הערמונית. האם יש מקום לדאגה??????

שלום פיני. יש כמה נתונים בתיאור שלך שמחשידים לסיכון גבוה יחסית לאבחן סרטן ערמונית בביופסיית ערמונית, יחסית לגבר בגילך. אף אחד מהנתונים האלה לא מספיק בפני עצמו לעשות את האבחנה. כדי לאבחן או לשלול סרטן ערמונית צריך לעשות ביופסיה של הערמונית.

14/09/2016 | 08:24 | מאת: איתן

שלום, בן 58, PSA 5.8 לפני הניתוח, שנתיים וחצי לאחר ניתוח רדיקלי, גליסון 3+4, EPE שלילי, שוליים חיוביים, T2C. עם PSA שירד למינימום של 0.04 ולאחר 9 חודשים התחיל לעלות עד ל 0.17 כיום. אני לקראת הקרנות שיהיו לא רק לאפקס ובסיס הערמונית אלא גם לצינור השתן וחיבורו לשלפוחית, ושאלותי: 1. מה הסיכוי ב % לפגיעה בחלחולת ובשלפוחית וצינור השתן? האם כעבור שנתיים שלוש צפוי שיפור או להיפך? כיום הכל תקין. 2. מה הסיכוי ב % לפגיעה בעצבי הזיקפה וצינורות הדם לפין? האם כעבור שנתיים שלוש צפוי שיפור או להיפך? כיום הכל תקין. 3. איך ניתן לקבל החלטה מושכלת האם להתחיל בכלל עם ההקרנות על ניזקיהן מול הצלחה במיגור מוחלט של הסרטן בשלב המקומי? יש מובהקות סטטיסטית ומהי, להצלחת טיפול כזה בתוספת שנות חיים מול פגיעה באיכות החיים? כנ"ל בסרטן מישני צפוי באיברים הנ"ל עקב נזקי קרינה? תודה

שלום איתן. אתה שואל שאלות שהן מאוד טובות ורלוונטיות לעניין. אנסה לענות למיטב הידע הקיים. 1. מטופלים בקרינה לערמונית (או למיטת הערמונית במקרה שלך) עלולים לסבול מתופעות שקשורות למערכת השתן ולמערכת העיכול (בעיקר תכיפות במתן שתן, דחיפות, צריבה במתן שתן, שלשולים). יש עבודות שמראות שעד 40% מהמטופלים סובלים מתופעות אלו. עם זאת, אצל רובם מדובר בתופעות קלות יחסית שלא מאוד פוגעות באיכות חייהם. אצל חלק מהאנשים התופעות חולפות, אבל אצל חלקם לא. 2. לאחר קרינה לאיזור רואים שעורי פגיעה בזקפה של כ-30-40%. בדרך כלל מדובר בפגיעה שהיא לא הפיכה. עדיין ניתן לנסות טיפולים בהפרעות זקפה, במידה ויש פגיעה. 3. כאן הידע הקיים הופך את התשובה למסובכת. קיימות עבודות רבות, אבל לא עבודה אחת שנותנת תשובה חד-משמעית. אנחנו יודעים שחלק מהאנשים שמפתחים עליה ב-PSA אחרי ניתוח, לא יפתחו בהמשך גרורות ולא ימותו מהמחלה. הסיכון תלוי במאפיינים הפתולוגיים של הסרטן, ברמה של ה-PSA לפני הניתוח וברמה שלו לפני תחילת הטיפול בהקרנות. עם זאת, באופן כללי, אנחנו יודעים שבאנשים שיש להם עליית PSA אחרי ניתוח, טיפול בהקרנות מאריך את משך הזמן שהם חיים ללא חזרה של סרטן ערמונית, מוריד את הסיכוי שהם יזדקקו לטיפולים נוספים בהמשך, וגם מוריד את שעורי התמותה מסרטן הערמונית. אנשים שהיו להם שוליים חיוביים בפתולוגיה של הניתוח, נחשבים לכאלה שיכולים "להרוויח" יחסית יותר מטיפול בהקרנות למיטת הכריתה. לגבי סרטן משני כתוצאה מקרינה: הסיכון קיים, אבל הוא מופיע לאחר טווח שהוא יחסית ארוך. הגישה היא כשיש צורך בקרינה לאזור בגלל סרטן, ואין חלופה טיפולית אחרת, כדאי לנסות ולטפל בסרטן שקיים עכשיו. אני מקווה שעזרתי.

21/09/2016 | 19:07 | מאת: איתן

שלום רב, אתה אכן עוזר לא רק במה שאתה כותב אלא גם במה שלא נכתב או מנוסח בזהירות, ואני מבין שלא בכדי. האם יש ידע/ניסיון לגבי בדיקה גנומית של הרקמה הפתולוגית (נשמרת עבורי למשך 7 שנים) בהקשר להתאמת טיפול ספציפי לסרטן ערמונית? לדוגמא האם הוא עתיד לשלוח גרורות ולאן, תרופות ספציפיות מותאמות אישית וכו' תודה

13/09/2016 | 12:02 | מאת: רונן

בשאלה הקודמת מה המשמעות של הממצא הראשון?מה זה אומר ההתעבות הזו?

לפי התשובה הכתובה של האולטרהסאונד, זה לא ברור. כאמור, כדי לדעת, אתה צריך לעבור בדיקה גופנית.

13/09/2016 | 12:00 | מאת: רונן

יש הפרעות בהשתנה כבר הרבה זמן אחרי הטראומה הזו אני מרגיש שזה נהייה חמור יותר...

אתה צריך להיבדק ע"י אורולוג

12/09/2016 | 18:33 | מאת: רונן

עברתי אולטראסאונד בדרכי השתן באשכים ואיבר מין.לאחר טראומה שעברתי שם במהלך יחסי מין.רציתי לשאול על משמעות של כמה מהתוצאות משום שהרוב נראה תקין למדיי 1.איבר מין - אינני מזהה רבדים מוקדים סביב איבר המין הגופים הקוורנזיים סימטריים. יש לציין התעבות בלתי ספיציפית של הרקמה הרכה סביבם. 2.שלפוחית שתן-תקינה אין עדות לאבנים בתוכה .לאחר התרוקנות שארית שתן גדולה .נפח משוער 260 סמק. 3.ערמונית מוגדלת במידה בינונית 36*31*32 ממ בבדיקת דופלר צבע מודגם jet sign דו צידי

שלום רונן. הממצא היחיד שהוא לא תקין הוא שאחרי שהתבקשת להתרוקן נשארה בשלפוחית שארית גדולה יחסית של שתן. יש לך הפרעות השתנה?

31/08/2016 | 14:05 | מאת: פיני

שלום ד"ר נכבד.אני נמצא במעקב psa כ5 שנים עקב סרטן ערמונית במשפחה. להלן תוצאות psa. Psa2.83-8/12 Psa2.55-9/13 Psa3.11-2/15 Psa2.85-3/15 Psa3.38-3/16 Psa3.46-5/16 בבדיקות רקטאליות ערמונית חלקה מעט מוגדלת כ38 גרם(באולטרסאונד) כמו כן יש לי אבן קטנה בכליה. קם 1-2 פעמים בלילה. מטופל באקספורג ליתר לחץ דם.(מאוזן) סיאליס 5 מג בן 55 מצב בריאות תקין. שאלה: האם עליה מתונה כמו אצלי בערכים של psa נחשבת תקינה המאפשרת להישאר המעכב, או אלי לעבור ביופסיה לאור מקרה של סרטן ערמונית מדרגה ראשונה (אח)? תודה על העזרה. בכבוד רב פיני.

שלום פיני, השינוי ב-PSA הוא באמת מאוד מתון. לאור הנתונים שמסרת, אני מעריך שהסיכוי לגלות תאי סרטן אם תעבור ביופסיה יהיה 20-25%. אבל, ברוב המקרים שמגלים תאי סרטן, מדובר בסוג שהוא מאוד לא אגרסיבי, ושלרוב אין צורך לטפל בו. אני מעריך שהסיכוי שיאובחן בביופסיה סרטן שהוא משמעותי קלינית נא סביב 4%. כלומר, מתוך 100 גברים עם הנתונים שלך שיעברו ביופסיה, יתגלה סרטן משמעותי בארבעה.

דר קרן פז שלום רב. עשיתי השבוע ביופסיה fusion לערמונית. עדיין לא קבלתי תשובות. כפי שמקובל בחול ברצוני לדעת האם ניתן בארץ לקבל מבית החולים את השקפים על מנת לקבל חוות דעת שניה? לצורך החלטה על סוג הטיפול. וגם להמשך מעקב ואם כן האם יש מכונים פרטיים בארץ שאליהם ניתן לשלוח את השקפים? (נקווה של אצטרך) בתודה מראש

שלום ויקטור, באמת מקווה שלא תצטרך. זכותך להוציא את החומר מהמכון הפתולוגי לאחר שתחתום על מסמכים שאתה נושא באחריות לחומר. יש מכונים פתולוגיים בארץ שיבצעו חוות דעת שניה.

25/08/2016 | 19:13 | מאת: יניב

מה לדעתך הטיפול המומלץ במחלת פירוני?

שלום יניב. אני חושב שהמקום הנכון יותר לשאלה זו הוא בפורום אורולוגיה כללית.

25/08/2016 | 07:05 | מאת: איתן כהן

שלום דוקטור, אצירת שתן לאחר שנה ללא בעיות. אבי 80 סרטן התחלתי מספר שנים ללא ניתוח. פיאסאיי12. היה בטיפול באומניק. מאז אצירת השתן אבודרט גם. עכשיו אחרי ניסיון גמילה. ראשית שאלה טכנית מה הסיבה לקטטר סליקון שהשתן נוזל דולף הצדדים? זה בעיה בעובי הקטטר? או שזה סימן שאין צורך בקטטר? שאלה שניה האם טיפול באבודרט בלבד כעת עם המשך קטטר הוא אופטימלי לאצירת שתן כאשר יש תאים סרטניים? הציעו קסודק? לפני שנה שהיתה אצירת שתן קיבל אנדראקאור לחודש עם תופעות לוואי לא טובות חולשה קשה. האם אבודרט יכול לבד להוריד אצירת שתן בלי אומניק? כעת עם הקטטר. עד לגמילה הבאה סכה 60 יום יהיו. או שכדאי לשלב תרופה נוספת. הקסודקס זה כמו אנדרוקאור? האם ישנן שיטות גמילה שונות מקטטר? בביתיולים מוציאים קטטר שותים ואחרי שעתיים מודדים שארית. בקופתחולים. מוציאים מחדירים 300ססי מים ושותים 2 כוסות מים. ומחכים שעתים שלוש ומודדים? מה פשר ההבדל? בגמילה אחרונה אחרי חודש קטר יצאו אחרי שעה 5 פעמיים שתן אבל במדידה היה 300. האם העובדה שיצא שתן רגיל יכול להעיד שכן ניתן להוציא את הקטטר? קימות גישות שונות לגמילה או שאני טועה?

שלום איתן. אתה שואל הרבה שאלות ויהיה קשה לענות על כולן בפעם אחת. בנוסף אני יכול לענות לך רק באופן כללי, ולא ספציפית לאביך, מפני שלא בדקתי אותו ויש עוד הרבה דברים שאני צריך לדעת עליו לפני שבאמת אפשר להחליט מה הטיפול הטוב ביותר. אני אנסה באופן כללי לענות. שתן שנוזל מסביב לקטטר יכול להיות סימן שהקטטר חסום. אם הוא לא חסום זה יכול להיות בגלל התכווצויות של השלפוחית מסביב לקטטר, מה שגורם לשתן לצאת דרך הקטטר וגם מסביבו. במקרה כזה שינוי עובי הקטטר לא ממש יעזור. זה גם לא סימן שלא צריך קטטר.

23/08/2016 | 22:55 | מאת: מיקי

שלום אני בן 69, כל השנים הערכים של PSA נעו בין 0.52 ל 0.7 (ב2008) ואחרי זה ירד ל0.58 החודש עשיתי בדיקה אחרי 17 חודשים שלא עשיתי והערך עלה מ 0.58 ל-0.86 . בדיקת רופא לפני כחצי שנה הייתה תקינה . אציין שהערך האחרון (0.86) נעשה אחרי ערב קודם של פעילות מינית - ושאלתי כיצד להתייחס לשינוי בערכים .

שלום מיקי. את הערך של ה-PSA צריך לפרש בהקשר הקליני. האם אתה אחרי ניתוח ערמונית? האם אתה נוטל תרופות שיכולות להשפיע על הערמונית ועל ה-PSA. באופן כללי, אם אתה לא אחרי ניתוח ערמונית ולא נוטל תרופות שמורידות את ה-PSA, אזי כל ערך מתחת ל-1 אומר שיש סיכון קטן מאוד שבביופסיות ערמונית יאובחנו תאי סרטן.

25/08/2016 | 19:42 | מאת: מיקי

תודה על תשובתך, ובהמשך אני לא אחרי ניתוח הסרה ולא לוקח תרופות ושאלתי האם יתכן שפעילות מינית ערב קודם העלתה את הערך? האם יש טעם לחזור על הבדיקה? תודה

שלום רב,פניתי אלייך לפני שבועיים הייתי לאחר כריתה כידול סרטני בכיליה שמאל והשבת לי לגבי כאב והחלמה . השבוע האחרון מאוד ! שורף לי העור באזור כל הבטן ומה שמסביב לניתוח צורב מאוד עד כדי כל שמגע של חוצלה מאוד מציק וכואב . מה הסיבה והאם זה תהליך נורמאלי בריפוי אולי של השרירים שמסביב לניתוח -כי זה מאוד מאוד שורף ומציק . לא עונים לי במחבהית חולים ואני רוצה לדעת בבקשה

שלום איילת. אם אני מבין נכון, התחושה שאת מתארת היא בעור מסביב לפצע הניתוח. צריך לבדוק את פצע הניתוח והעור ולראות אם יש שינוי, פריחה, סימני זיהום כמו אודם, נפיחות חום מקומי ורגישות מקומית.

18/08/2016 | 17:11 | מאת: משה

שלום רב ד"ר קרן-פז, בן 30 פלוס, וישנה אצלי תופעה של נקודות בפין ובאשכים, קטנים חומים שחורים דמוי גרגירים, (תוך כדי מגע ובכלל) מרגיש לא אסתטי, וכאילו חלקם אף עומדים לנשור וליפול. מה זה הדבר הזה / איך ניתן לטפל או למגר, ואם ניתן לרפות ולהעלים, מה טוב ומה נעים. רב תודות!

שלום משה. צריך לבדוק אותך כדי לדעת מה זה.

16/08/2016 | 10:35 | מאת: גבי

הופיע לי מן שרי

לא הבנתי

16/08/2016 | 10:26 | מאת: גבי/שבתאי

שטף הדם שעליו דברתי נעלם לאחר מספר שעות...

אז לא נראה שזו סיבה לדאגה

11/08/2016 | 18:55 | מאת: גבי

אשמח אם תביט בשאלה האחרונה

שלום גבי. אתה יכול כמובן להיבדק שוב. אני מאמין שאין לזה משמעות. הרפס מופיע בדרך כלל עם נגעים שרואים, לא רק עקצוצים. בנוסף, יש לך בדיקה שמראה שאין לך נוגדנים להרפס. לגבי הכתם האדום שאתה רואה, אם זה משהו חדש שלא היה בבדיקה האחרונה, צריך לראות את זה. אם זה משהו שהיה בבדיקה, אז הבדיקה היתה תקינה.

11/08/2016 | 16:10 | מאת: גבי

ממה יכולים לנבוע העיקצוצים האלה?האם יתכן כי בדיקת ההרפס לא נעשתה בזמן ולכן לא היו נוגדנים וצריך לחזור על הבדיקה שנית?העיקצוצים לא היו בקצה הפין בלבד אלא במקומות שונים בפין ונמשכו במשך מספר שעות.אני מאוד מודאג

11/08/2016 | 16:12 | מאת: גבי

היה מדובר בעיקצוצים שהיו מלווים בכאב חד...העיקצוצים הללו נמשכו במשך כמה שעות

13/08/2016 | 00:40 | מאת: גבי

האם כדאי לבצע תרבית זרע?בדיקה כלשהי של הערמונית?

13/08/2016 | 02:31 | מאת: גבי

יש אזור מסויים בפין שאני רואה שם כמו כתם דם אדום מתחת לעור /שטף דם .האם זה תופעה שמצריכה בירור?

10/08/2016 | 21:33 | מאת: איילת

האם זה מזיק לשתות כוס יין ביום לאחר שבועיים מניתוח הסרת גידול מהכיליה ?

שלום איילת. אם את לא נוטלת תרופות אחרות, שתיית כוס יין אחת ביום לא מזיקה מעבר לנזק הבסיסי ששתיית כמות לא גדולה של אלכוהול יכולה לגרום.

10/08/2016 | 00:46 | מאת: גבי

לפני מספר חודשים כתבתי לך (גם הייתי אצלך במרפאה ובדקת אותי) שקבלתי מין אוראלי אגרסיבי בצורה לא מוגנת.ביצעתי בדיקות pcr למחלות המועברות במגע מיני ,בדיקות תרבית בשתן ובדיקות כלליות והכל היה תקין.כמו כן מכיוון שחששתי מהרפס ביצעתי בדיקות נוגדנים להרפס כ5 וחצי שבועות לאחר אותו מגע מיני igM וigG חזרו שליליים עבור הרפס 1 ו2 דהיינו תוצאות תקינות.יום יומיים לאחר שדגימת הדם נלקחה חשתי עיקצוצים באיבר המין . האם זה קשור לבעייה אורולוגית או שמא זה קשור למחלה זיהומית בכל זאת למרות תוצאות הבדיקות התקינות?

שלום גבי, מה שלומך? שמח לקרוא שהבדיקות חזרו בסדר. אם העיקצוצים עברו, אז זה בסדר.

09/08/2016 | 09:23 | מאת: איילת

עברתי לפני 13 יום ניתוח בשיטה פתוחה של כריתת גידול בכיליה השמאלית. המימצאים cctcc isup garde 2 . סהכ החלמה טובה ,אך משלשום כואב לי מאוד -ויש לי רף גבוה של כאב- בחלק האחורי דהיינו מיקום הכיליה שנותח . הבנתי שזה אמור להשתפר ממועד הניתוח 27/7 לכן אני שןאלת אם זה בסדר או שעליי ללכת לבית חולים ? אני הולכת מכופפת על מנתלהקל על הכאב בגב .. אופטלגין נוזלי בדכ עזר בתחיחת ההחלמה אך לכאב הזה זה לא ככ עוזר .. מה עליי לעשות? והאם דרגה 2 זה דיי ודאי שלא יחזןר הסרטן ? תודה מראש

שלום איילת. אם יש לך כאב שאינו מוקל על ידי משככי כאבים, את צריכה לגשת ולהיבדק על ידי רופא. לגבי הסיכון לחזרת הסרטן, ה-grade הוא לא גבוה וזה סימן טוב, אבל חשוב לדעת גם את ה-stage (מידת ההתפשטות בכליה ו/או מחוץ לכליה).

10/08/2016 | 21:31 | מאת: איילת

האם שבועיים אחרי ניתוח הכיליה מותר לשתות כוס יין ביום ?

10/08/2016 | 21:55 | מאת: איילת

תודה

1 ... < 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > ... 26