פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
936 הודעות
882 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

26/04/2016 | 11:56 | מאת: ראובן

אני בן 71. תוצאות הבדיקות של בדיקת ה MRI הן תהליך פריפרלי חשוד ביותר (4 pirads). מזוהה בהיקפה של האונה הימניתשל הערמונית. הנגע אשר תואר בעצם הכסל מימין חשוד לתהליך מיטוטי ומצריך המשך בירור. לא הודגמה פריצה של הקופסית. שינויים היפרטרופיים של הערמוית המרכזית. כרגע אין אף גורם רפואי שאפשר לדבר איתו האם מדובר בגידול ממאיר, באיזו דרגה והאם דורש טיפול דחוף? אודה מאוד להתייחסותך בהקדם. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראובן. קשה לי לענות לך בלי להבין את ההקשר שבו נעשתה בדיקת ה-MRI. אני מניח שאורולוג ראה אותך ושלח אותך לבדיקה. האם זה היה אחרי ביופסיית ערמונית? מה ה-PSA? לפי התשובה יש בערמונית נגע שהוא חשוד לסרטן בערמונית. ה-MRI לא מספיק בשביל לעשות את האבחנה, לפעמים הוא טועה. כדי לעשות אבחנה של סרטן ערמונית צריך לעשות ביופסיה.

לקריאה נוספת והעמקה
21/04/2016 | 13:45 | מאת: פ.א.כ

שלום, אני אחרי שבועיים לאחר ניתוח TURBET עשיתי בדיקת שתן כללית ועדיין נמצאים כדוריות דם אדומות ולבנות סביב ה 300. יש לציין, שאני מרגיש מצויין ללא חום וכאבים. והדימום פסק לחלוטין מאחרי הניתוח רק לפני יומיים. מה דעתך ? זה נורמלי וצפוי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. כן, זה נורמלי שבועיים לאחר ניתוח בשלפוחית.

20/04/2016 | 11:11 | מאת: טוש

שלום, האם תוצאה תקינה של MRI ערמונית, PSA תקין מייתרת את הצורך בביופסיה MRI/US/FUSION ? MRI בוצע בעקבות מיפוי גליום 68 שבו הייתה קליטה חזקה בערמונית ללא ממצע מורפולוגי ויתכן שהקליטה פיזיולוגית. תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אם ה-MRI לא מראה נגע חשוד לסרטן בערמונית, אין לאן לכוון את הביופסיות בטכנולוגיה של ה-MRI/US fusion. עדיין אפשר לעשות ביופסיות ערמונית רגילות (בהכוונת US). אם ה-MRI תקין, עדיין יש סיכון של עד 15% לאבחן סרטן משמעותי בביופסיות ערמונית רגילות. מידת הסיכון לאבחון סרטן משתנה מאדם לאדם ומושפעת מהגיל, ה-PSA, הממצאים בבדיקה רקטלית, רקע משפחתי, עבר של ביופסיות קודמות ועוד. אני ממליץ לך להתייעץ עם האורולוג המטפל לגבי מידת הסיכון שלך ולפי זה לשקול ביופסיות.

לקריאה נוספת והעמקה
17/04/2016 | 17:24 | מאת: יעל

ד"ר נכבד, רק רציתי להודות לך על תשובתך לפני מספר ימים, בעניין הכותרת שבנדון. הרבה תודה כל טוב, וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

תודה רבה! חג שמח!

14/04/2016 | 10:40 | מאת: כ. פ

ס"ד שלום, בן 79 שנים. ברקע התשלת מסתם אורטאלי + פירפור עליות. מטופל באלקוויס ורדילוק. לפני שבוע ניתוח כריתת פוליפים משלפוחית השתן. מזה 6 ימים מקבל קלקסאן 40 מ"ג פעמיים ביום. ההוראה היא שרק לאחר שהשתן יתבהר מהדימומים ניתן לחזור לתרופה אלקוויס 5 מ"ג. א. האם הקלקסאן "מזרז" לכאורה, את משך הדימום ממהניתוח? ב. ניתן לרדת בהמלצת הקרדיולוג למנה אחת של קלקסאן 40 מ"ג ביום ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. קלקסן מעכב את מערכת הקרישה, כך שהוא כן יכול לגרום ליותר דימום לאחר הניתוח. לגבי שינוי מינון של הקלקסן, אתה צריך להתייעץ עם הרופא המטפל.

שלום רב, בעקבות עלייה בערכי PSA הופנה אבי בן ה 73 ל ביאופציה ערמונית. אנו עדיין מחכים לתשובה הפתלוגית אך יש בידינו את תשובת האולטראסאונד: "נצפתה שארית שתן בינונית, שלפוחיות הזרע גדושות סימטריות מדדי הערמונית היום 7X23.7 , 53.2X47 מ"מ המהווים 31.5 סמ"ק ערמונית בעלת מרקם היפרטרופי, בולט עם הסתיידות רבות חוד הערמונית נצפה תקין, נלקחו 12 גלילי רקמה , 6 מכל אונה" האם תוכל לפענח לי את התשובה ? בייחוד הממצא של "מרקם היפרטרופי, בולט עם הסתיידות רבות" מה זה מרקם היפרטרופי , הסתיידות , ומה משמעות הימצאות של הסתיידות ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני. זה אומר שהערמונית היא גדולה, דבר נורמלי בגיל 73, ויש בה משקעי סידן, דבר שהוא גם די שכיח.

שלום רב בבדיקת אולטרסאונד התגלו המימצאים הבאים: כליה שמאלית בשליש האמצעי הודגמה ציסטה פשוטה בקוטר 1.3 ס"מ בשליש התחתון הודגמה ציסטה מודולרית בקוטר 1.34 עם מספר מחיצות בתוכה - בוסניאק 2 עד 3. לציין שבדיקת דופלר צבע לא הדגימה זרימה בתוך הציסטה. ללא סימני חסימה אורומכני. ללא עדות לאבנים. לסיכום 1 מידה קלה ביותר של הסננה שומנית בכבד 2. הכליות הודגמו עם ציסטות כמתואר לעיל, לציין ציסטה מורכבת בכליה שמאלית בוסניאק 2 עד 3. להמשך ביקורת ומעקב עפ"י שיקול קליני. אני חולת סרטן ריאות שלב 4 מאז 4.5 שנים עם אבחנה של מוטציה EGFR ומטופלת באירסה. תוצאות הסי.טי האחרון מ-31.1.2016 בהתייחסות לכליות נקבע:"כליות תקינות בגודל ובמיקום, מרכזות סימטריות ללא הידרונפרוזיס" אבקש לדעת מה המשמעות של האבחנה לפי האולטרסאונד. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יערה. ציסטה היא חלל מלא נוזל. כשפשוט מדובר בנוזל, אין סיבה לדאגה. לפעמים יש מחיצות בתוך הציסטה והרדיולוג מנסה להעריך עד כמה הן חשודות לממאירות. בוסניאק 2 זו מידת חשש כזאת שמצדיקה מעקב. בוסניאק 3 אנחנו כבר ממליצים על ניתוח לכריתת הציסטה. כך שלבוסניאק יש משמעות. במקרה שלך חשוב מאוד להסתכל גם על האולטרסאונד וגם על הסי.טי האחרון ולראות מה מאפייני הציסטה.

11/04/2016 | 18:21 | מאת: יעל

רק רציתי לציין שהבדיקת שתן הראשונה בה יצא ליקוציטים, ושנעשתה יומיים לפני הציסטוסקופיה - היתה לפני חודש. ובדיקת השתן האחרונה נעשתה לפני שבוע בערך (כחודש לאחר בדיקת השתן הראשונה). שוב תודה רבה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא משנה את התשובה הקודמת.

ד"ר נכבד, תודה רבה על תשובתך. בהמשך לתשובתך, 3 ימים לפני בדיקת הציסטוסקופיה עשיתי בדיקת שתן ויצא ליקוציטים 75 אך תרבית שלילית. ציינת כי הרירית ההיפרמית יכולה לנבוע מדלקת. האם בהתייחס לתוצאות בדיקת השתן יכול להיות קשר לרירית ההיפרמית? ואם לא האם למרות זאת זה יכול להיעלם כפי שציינת מאחר וזה אולי מהשטיפות? לפי תוצאות הביופסיה של הניתוח מלפני חצי שנה האם יכול להיות שזה חלילה חזר אחרי זמן כל כך קצר? עשיתי שוב בדיקת שתן לפני שבוע ימים והכל יצא נקי. שוב תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מאוד יכול להיות שהלויקוציטים קשורים לדלקת. רירית היפרמית זה ממצא שיכול להיעלם. חזרה של גידול בדרך כלל מופיע כגידול שרואים אותו בציסטוסקופיה. אצלך לא ראו. את עדיין צריכה להיות במעקב, אבל לא לדאוג עכשיו.

בת 62. בדוח נתוח מה-1.9 נמצא:שופכה תקינה, רירית טרבקולרית, לטרלית לפיה הימנית גידול פפילרי 1*1.5 שיטחי וכן גידול שיטחי בדופן אחורי מימין. פיות זוהו תקינות. תשובת הביופסיה:התקבלה צנצנת ובה מספר פרורי רקמה בנפח 0.1 סמ"ק: bladder, transurethral resection: -papillary urothelial carcinoma, low-grade -no evidence of invasion -muscularis propria not present קיבלתי BCG פעם ראשונה 6 סדרות, ופעם שניה 3 סדרות וכך אני אמורה להמשיך. בציסטוסקופיה לאחר הסידרה השניה נכתב: רירית מעט טרבוקלרית והיפרמית ללא גידול, פיות זוהו תקינות. מה פירוש רירית היפרמית. האם נובע מהשטיפות, האם זה מעיד על תהליך גידולי, האם יכול להיעלם . אני מאד מודאגת. בתודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל. היפרמיה זו זרימת דם מוגברת. כשאומרים רירית היפרמית מתכוונים לרירית שכלי הדם גדושים בה. תכל'ס זה נראה כמו אזור אדמדם. ברוב המקרים זו עדות לדלקת, וזה די שכיח לאחר טיפולי BCG. זה בהחלט יכול להיעלם בהמשך.

30/03/2016 | 22:03 | מאת: דניאל

עקב בעיות במתן שתן נערכה בדיקה שגילתה ערמונית גדולה (125סמק) פסא 10 בביופסה גילתה סרטן בגליל אחד מתוך 18 גלילים גליסון 6 (3+3) במטרה לפתור את בעיית מתן השתן עברתי טיפול של לייזר ירוק שסילק כ 60% מהערמונית 6 חודשים מאוחר יותר הפסא ירד ל 2.7 בעיית מתן שתן נפטרה לחלוטיו אין שארית שתן ואין צורך לקום בלילה האם יתכן שהגידול היה בחלק של הערמונית שסולק? האם יש צורך בטיפול נוסף מלבד מעקב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל. ברוב המקרים תאי הסרטן נמצאים באיזור ההיקפי של הערמונית. הטיפול שעברת היה יותר באיזור המרכזי של הערמונית, שם הרקמה שחוסמת את המוצא של השלפוחית. כך, שרוב הסיכויים שתאי הסרטן נשארו, וכך צריך להתייחס לזה. זאת אומרת שאתה צריך להמשיך להיות במעקב פעיל לסרטן ערמונית, מה שאומר בדיקת PSA ובדיקת הערמונית אחת למספר חודשים (את זה יקבע האורולוג שלך), וביופסיית ערמונית אחת לשנה - שלוש שנים (תלוי כמה ביופסיות כבר עברת לפני כן ומה היו התוצאות שלהן).

אני סובל מזה חודשיים וחצי מתחושת דגדוג וצריבה בקצה הפין. הכל יצא תקין מחלות מיןת US כליות, בדיקת ותרבית שתן, ו-PCR לאורפלזמה ומיקופלזמה. שמעתי שיש בדיקה בשם "תרבית שופכה" בה לוקחים קיסם ומהפתח של השתן בפין לוקחים דגימה. עדיין עושים את זה? ואם כן זה רק אורולוג? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועם. התשובה היא חיובית. זה יעיל בעיקר אם יש הפרשה מהשופכה שאפשר לתרבת אותה.

28/03/2016 | 22:43 | מאת: שאול

לפני 12 שנים עברתי כריתה רדיקלית בגלל סרטן הערמונית. למרות ה"רדיקליות" נשארה רקמה ולכן ה PSA מעולם לא ירד ל 0. נהפוך הוא, הוא עולה בהתמדה. הערכים של ה PSA הם סינוסואידליים, עולים ויורדים, אבל הגרף הוא בעליה. אני עושה בדיקה אחת לחצי שנה והתוצאה בחודש 3/16 היתה 0.756. 3 פעמים נשלחתי לעשות MRI אנדו-רקטאלי כדי לבדוק אם יש שינוי ברקמה שנשארה. אין. עשיתי באוקטובר 2015 PSMA PET CT. היה בסדר. מה היית עושה במקרה כמו שלי? אגב, המנתח שלי, אורולוג מפורסם מאד, הציג את המקרה שלי באחד הפורומים שהשתתף בהם, כדי להראות ש PSA גדול מ 0 אחרי כריתה, לא בהכרח מראה על בעיה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שאול. בערכים כאלה נמוכים של PSA אחרי הניתוח אנחנו מתבלטים אם ה-PSA מגיע מתאי ערמונית שנשארו או מתאי סרטן. כדי להחליט מה סביר יותר אנחנו משתמשים בנתונים של הפתולוגיה מזמן הניתוח, קצב עליית ה-PSA, ובנתונים נוספים. אני לא מכיר את כל הנתונים במקרה שלך, אבל אני יכול להבין את המחשבה שסביר מאוד שמדובר בתאי ערמונית שנשארו ולא בתאי סרטן, לאור ה-PSA שלא מציג מגמה של עליה, ושנשאר בערך כל כך נמוך גם 12 שנים לאחר הניתוח.

29/03/2016 | 11:37 | מאת: שאול

תודה על התשובה. כמו שכתבתי, ה PSA דווקא כן מציג מגמת עלייה. איטית, אבל קיימת. בסה"כ הוא עלה פי 3.5 ב 12 שנים. אתה אומר שהוא נמוך, למרות העלייה הזו, והשאלה היא, האם יש איזה גבול/ערך, שממנו אומרים: מכאן אנחנו משנים גישה ומתייחסים לזה יותר בחומרה? האם יש הגיון לעשות עוד PSMA חצי שנה אחרי שעשיתי? ערך הגליסון שלי היה 6. תודה

19/03/2016 | 22:16 | מאת: ניסן

אלפו-קל קיבלתי לפני שנה טולטרודין קיבלתי עכשיו אבטרט קיבלתי עכשיו האם אני צריך להפסיק לקחת אלפוקל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניסן. את נושא התרופות אתה צריך לסגור עם הרופא שלך. ככלל, התרופות עובדות במנגנונים שונים, כך שיש מקרים מקרים שבהם נוטלים את שלושתן.

שלום רב, לאחר ניתוח ערמונית רדיקלי, כאשר עושים הקרנות עקב כישלון ביוכימי ועליה ב PSA: 1. מה אחוז המקרים שנגרם נזק בלתי הפיך בשלפוחית השתן בחלחולת ובעצבי הזיקפה עקב הקרינה? 2. מה אחוז המקרים שנגרם סרטן בשלפוחית השתן או בחלחולת עקב הקרינה? 3. האם תוכל להפנות למאמר עכשוי בנושא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתן. 1. ככלל, לאחר קרינה חיצונית למיטת הערמונית, יש תחלואה לטווח-ארוך של מערכת השתן של 7-40%. הטווח של המספרים הוא בגלל שיש דיווחים שונים במאמרים שונים. מבחינת תחלואה לטווח-ארוך של מערכת העיכול, מדווחים על 5-20%. אלה עבודות שבדקו הקרנות חיצוניות כטיפול ראשוני בסרטן ערמונית. בעבודות שבדקו הקרנות לאחר כריתה של הערמונית המספרים הם די דומים. לגבי נזק מבחינת תפקוד מיני, קשה מאוד לבדוק את זה, בגלל שקשה להפריד את זה מהנזק שנגרם עקב הניתוח, ומתופעות לוואי של טיפול הורמונלי שחלק מקבלים יחד עם הקרינה. 2. לגבי הסיכון לסרטן שלפוחית או רקטום לאחר קרינה לערמונית. תלוי על איזו עבודה אתה מסתכל. התוצאות נעות בין סיכון של פי 1.15 לפי 1.5 יחסית לאוכלוסייה הרגילה (שלא קבלה קרינה לאזור) בסרטן שלפוחית. לגבי סרטן רקטום, המספרים הם נמוכים יותר, ויש עבודות שלא הדגימו עליה בשכיחות של הסרטן הזה. כדאי לשים את זה בפרופורציות, הסיכוי של אדם שלא קיבל קרינה לפתח סרטן שלפוחית הוא יחסית נמוך. הקרינה מעלה את הסיכון, אבל הסיכון עצמו עדיין נשאר נמוך. עוד משהו, את הנזק מטיפול מסוים אנחנו שוקלים לעומת התועלת שהוא יכול לתת. זו נקודה שצריך פחות להתייחס במקרה ששוקלים הקרנות לאחר חזרה של סרטן ערמונית אחרי ניתוח. אחרי הכול, צריך לחשוש פחות מהסיכוי לפתח סרטן בעתיד, כשצריך לטפל בסרטן שקיים בהווה. 3. לגבי מאמר עדכני יש את זה - P Ost, N Lumen, AS Goessaert, et al.: High-dose salvage intensity-modulated radiotherapy with or without androgen deprivation after radical prostatectomy for rising or persisting prostate-specific antigen: 5-year results. Eur Urol. 60:842-849 2011 כמובן שלא מספיק לקרוא מאמר אחד כדי להבין את הנושא לעומקו.

13/03/2016 | 19:18 | מאת: רוני

שלום רב, אבי בן 73 הופנה לאורולוג עקב עלייה בערכי PSA: 2011 : 5.5 2013: 8 2016: 12.45 תוצאות מישוש: "ערמונית + 2-3 , אלסטית , גמישה, באונה הימנית שעה 5 גבשושית קטנה". ביצענו לו בדיקת דם באופן פרטי לפני שבוע , תוצאות: %FREE\TOTAL RATIO : 14.06 PSA : 12.45 FREE PSA : 1.75 אנו מחכים לבדיקת ביאופציה , אך לבינתיים היינו רוצים לדעת האם לדעתך התוצאות מצביעות בוודאות על תהליך ממאיר ? או לא ? או אולי ? לחוות דעתך אודה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני. הבדיקות השונות של ה-PSA מכוונות לסיכוי סטטיסטי לגלות סרטן בביופסיית ערמונית. הן אף פעם לא מצביאות בוודאות על תהליך ממאיר, וגם לא יכולות לשלול כזה, אחרת לא היה צורך בביופסיה. רק ביופסיית ערמונית יכולה לאשר בוודאות סרטן ערמונית. מדובר בערך PSA שהוא אכן גבוה. היחס של ה-PSA החופשי לכולל בדקו בערכים של PSA שהם בין 4 ל-10. בנתונים האלה הסיכוי לגלות סרטן בביופסיית ערמונית הוא כ-50%.

18/03/2016 | 18:30 | מאת: רוני

תודה על התשובה. בהנחה שזה כן ממאיר, האם אפשר לקבוע על פי התוצאות אם זה גילוי מוקדם או לא?

מזה כשנתיים וחצי סובל מכאבים ב-2 האשכים. כל הבדיקות שעשיתי לא גילו ממצאים חריגים. יש לציין שהכאבים באים פעם בחודש או חודשיים למשך כמה ימים ואז נעלמים. כלומר, כל התקפה באה פעם בחודש \ חודשיים לכמה ימים ונעלמת. אנסה לתאר את הכאבים: (זה תמיד בסדר הזה: ) ביום הראשון אני מרגיש רגישות מטורפת בשק האשכים, לאחר חצי יום \ יום, אני מרגיש כאבים חדים וחזקים ב-2 האשכים ואז זה עובר ומתחיל הרגשה של כבדות וגודש בשק האשכים. כאילו מישהו שם לי אבנים בשק האשכים והם נהיים כבדים ונמשכים כלפי מטה, ואני רק רוצה לשבת\לשכב (וגם לא עוזר) ההרגשה של הגודש והכבדות נמשכת כמה ימים ואז עוברת ואז הכל חוזר למסלולו התקין עד ההתקף הבא וככה זה כבר נמשך שנתיים וחצי עברתי ניתוח וריקוצלה באשך שמאל לפני שנתיים בגלל שחשדו שהכאבים נובעים מהוריקוצלה (דרגה בינונית) אך הכאבים לא עברו אחרי הניתוח ובבדיקות ובצילומים לא גילו וריקוצלה חוזרת. אני מצרף פה את התוצאות של האולטרא סאונד אשכים אחרון שעשיתי. עברתי עשרות אורולוגים וכולם לא מוצאים שום דבר באשכים ושולחים אותי למרפאת כאב. שאלתי היא אליך, האם תיאור הכאבים כפי שציינתי יכולה להעיד על איזה בעיה מסויימת? אפשר לשייך את סוג הכאבים האלו לבעיה? אני כבר שנתיים וחצי רץ מרופא לרופא ומבדיקות לבדיקות ואין מושיע, לא מוצאים אצלי שום דבר חריג ורק מפנים אותי למרפאת כאב שגם שם אין מזור לכאבים. אני כבר לא יודע מה עוד ניתן לעשות... אשמח לתשובתך תוצאות US אשכים אחרונה: שני האשכים בעלי מבנה וגודל תקינים . האפידידימוס מימין ומשמאל הודגם תקין . " ס 0.4 *0.3 ראש האפדידימוס משמאל מכיל ציסטה מ. לא הודגם נוזל הכמות חריגה בשק האשכים . לא הודגם ווריקוצלה . בבדיקת דופלר צבע זרימת דם עורקית תקינה תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעקב, קודם כל אני מצטער לקרוא על הסבל שאתה חווה. זו בעיה קשה כשכל הבדיקות הן תקינות, אבל הסמפטומים ממשיכים. זה מאוד מתסכל, ואני יכול להגיד לך שזה גם מאוד מתסכל מהצד של הרופא. אני לא יכול לדעת מה יש לך. בשביל זה אני צריך לבדוק אותך ואת כל הבדיקות שכבר עשית. אני יכול להגיד שקרוב לוודאי שאחרי כלכך הרבה זמן, עם בדיקות שהן תקינות, ככל הנראה מדובר בכאב ממקור עצבי. במצבים כאלה העצב משדר למוח תחושה של כאב מהאזור הזה, ללא סיבה שבאמת קיימת שם. זו הסיבה שהפנו אותך למרפאת כאב, מפני שזה סוג של כאב שהם יכולים לטפל בו.

28/02/2016 | 11:12 | מאת: נעמי

בעלי עבר כריתת כליה מלאה בעקבות גידול סרטני גדול (מעל 10 ס"מ). בפטולוגיה לא נמצאה עדות לגרורות. הומלץ לנו על ביקורת כל חצי שנה. האם אין צורך בטיפולים מניעתיים עקב הגודל של הגידול הממאיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמי. נכון להיום, לא ידוע לנו על טיפול שעוזר להקטין את הסיכון לחזרה של המחלה במקרים שבהם נעשה ניתוח ולא ידוע על גרורות.

25/02/2016 | 14:08 | מאת: א.כ

שלום, בנוגע לגידולי TCC שיטחיים, קראתי על ניסויים מחקריים בארץ של ה Theracoat החדשניים שבה "מרכיבים" על ג'ל את המיטומיצין לשיחרור מושהה בשלפוחית, וזאת במקום ניתוח. ידוע לך על המחקר?

לקריאה נוספת והעמקה

החברה שמייצרת את זה היא ישראלית. הם מפרסמים שמתבצעים מחקרים באירופה ובארה"ב. לא ידוע לי על פרסומים של תוצאות מהמחקרים הללו.

23/02/2016 | 21:08 | מאת: נועם

היי דר כבר חודש וחצי אני סובל מבעיה מציקה. התחיל כצריכבה בשתן וחשבתי שזה דלקת רופא משפחה נתן סדורל ומונורול אך לא עזר. תרבית שתן יצאה שלילית, PCR מחלות מין שלילי. עם הזמן נרגע לשבוע וחצי ואז שוב חזר כתחושה של לתת שתן כל הזמן ולחץ עד כדי כך שקמתי בלילה. הלכתי לאורולוג שאפילו לא בדק אותי פיסית ורשם לי דוקיסלן100 ל-7 יום . סיימתי ועדיין אין הטבה. התחושה שלי כרגע היא שכל פעם נשאר לי טיפות בקצה הפין (למרות שאין באמת טיפות ואין שתן). רק התחושה עצמה קיימת ובאה והולכת וגם פתח השופכה שלי אדום במשך כל התקופה הנל. מה זה יכול להיות? האם העובדה שיש לי את הוירוס של הרפס2 בגוף קשורה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועם. נשמע שיש לך דלקת בקצה השופכה. לפעמים זה יכול להיגרם כתוצאה מנגיעה של האזור בחומרים שמעוררים את התגובה הזו (סוג בד מסויים? סבון?). אני ממליץ לשמור על האזור נקי ויבש.

לקריאה נוספת והעמקה
25/02/2016 | 12:40 | מאת: נועם

השתמשתי בחומר סיכה שמכיל שמנים למינהם וסיליקון: Partially Hydrogenated Vegetables Oils, Glycerin, Polysorbate 60,Tecoheryl Acetate, Glyceryl Stearate, Phenyl Trimethicone הוא נמצא אצלי 3 שנים. הבנתי שיכולות להתפתח בקטריות ופטריות ויכול להיות שקיבלתי את הזיהום ממנו? הייתה לי שבוע הפוגה ובוקר לאחר שהשתמשתי בו שוב חזרה לי הצריבה. תודה!

שלום, אבי בן 62, הפסיק לעשן לפני 4 שנים. לפני חצי שנה אובחן שיש לו סרטן בשלפוחית הוא עבר ניתוח לפני חודש, והייתי מעוניין לדעת איזה סוג שטיפה מומלצת BCG או מיטומצין או סוג טיפול אחר ומידע נוסף כמו הסבר על סוג הגידול והסיכויים לחזרה/להחלמה ע"פ נתונים סטטיסטים. אלו הנתונים ע"פ הדוח הפתולוגי המון תודה! אבחנה ופרטים קליניים: bladder tomor turbt מקור הדגימה: urinary bladder, nos סוג הפעולה: biopsy תאור מאקרוסקופי: 3 קטעי רקמה בלתי סדירה, חומה-לבנה, גמישה, כל קטע בקוטר עד 0.4 ס"מ תאור מיקרוסקופי: קטע דופן שלפוחית שתן הכוללים רירית, למינה פרופריה וחלק קטן שטחי של שרירית. נראה גידול ממאיר - Papillary transitional cell carcinoma, high grade, PTa אבחנה: T74000 urinary bladder, nos M81303 papillary transitional cell carcinoma

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נדב. כשמדובר על גידול אחד שמופיע פעם ראשונה, שהוא קטן מ-3 ס"מ, לא חודר עמוק יותר מהרירית, ודרגת ההתמיינות היא high grade אנחנו מדברים על כ-40% סיכוי לחזרה תוך 5 שנים וכ-5% סיכוי להתקדמות. אנחנו יודעים שבגידולים שהם high grade שטיפות עם BCG עדיפות על מיטומיצין.

21/02/2016 | 10:43 | מאת: נדב

תודה רבה על התשובה להודעה! המליצו לאבא על טיפולים במיטומיצין ואמרו לו שאם הוא רוצה אז אפשר להחליף אותם בBCG. השאלה מה לדעתך יכולים להיות השיקולים להפנות אותו לטיפול במיטומיצין. לאבא אין טחול ( הוצא לפני 15 שנה עקב תאונת דרכים). וחוץ מזה לא נוטל תרופות כלשהם. תודה רבה

14/02/2016 | 14:15 | מאת: א. פ.

שלום, מימצאי הציסטוסקופיה: " בשלפוחית מוקד אקוגני בקוטר 1.5 ס"מ, ועוד 1 שונה מעט בעוביו. ערמונית 29 סמ"ק. בדופן ימין מספר לא קטן של גידולים פפילריים על בסיס קצת רחב" .זקוק ל TURT בהקדם. האם הגדולים הפפילריים נחשבים מסכני חיים ? ב. תוך כמה זמן הם בעלי יכולת לחדור מעבר לשלפוחית ? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. המשפט הראשון והמדידה של הערמונית נראים לקוחים מפיענוח של אולטרה-סאונד. אני מבין שנעשתה גם ציסטוסקופיה ונראו גידולים פפילרים בשלפוחית. כשרואים גידולים בשלפוחית הם ב-85-90% סרטניים. ברוב המקרים הם שטחיים, והסרה שלהם עם או בלי טיפול משלים עם שטיפות לשלפוחית מספיקים מבחינת טיפול. במידה והגידול חודר לשכבת השריר, הסרה מתוך השלפוחית אינה מספיקה, ואז יש צורך בכריתת השלפוחית, בדרך כלל לאחר כימותרפיה. הזמן שלוקח להם לחדור אל שכבת השריר ומעבר אליה משתנה בהתאם לאגרסיביות הגידול. את מידת האגרסיביות ניתן לדעת (לפחות חלקית) רק לאחר שמסירים את הגידול ופתולוג מאבחן אותו בבדיקה תחת מיקרוסקופ. לסיכום, לא צריך לחכות יותר מדי עם הניתוח. זה בסדר לחכות כמה שבועות, אבל לא יותר מזה.

12/02/2016 | 16:04 | מאת: רמי

שלום...יש לי דלקת בפרוסטטה..מאתמול מטופל בדוקסילין 100 פעמים ביום...היום קיבלתי תוצאות מעבדה PSA...27.45....כמה שאני מבין זה גבוה מאוד...עם זה תוצאה של דלקת???או עם יש סכנה למשהו אחר... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רמי. דלקת בערמונית יכולה להיות סיבה לעליית PSA. יש לך ערכים קודמים של PSA? כדאי לחזור על הבדיקה לאחר חלוף הדלקת.

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2016 | 07:26 | מאת: דודו

אני התחיל בזה שאתם בטח שומעים הרבה סיפורים אבל תמיד יש אחד שהוא ממש מוזר והוא שלי...כל זה התחיל לפניי 3 חודש אני גר באמריקה ופעיל מינית ככה שאני כן בטוח שיש לי מחלת מחלת מין שגורמת לכל מה שאני יספר לפניי 3 חודש השתנתי והרגשתי צריבה וראיתי קריש דם בשתן שנראה כמו נחש קטן מאותו רגע התחיל לי צריבה לאורך כל הצינור שפוכה גם לא במתן שתן היה הפרשה שקופה מימית שמזכירה חומר של ערמונית עקב כאבים בבטן תחתונה שהתחזקו הלכתי למיון שם הרגישו שהערמונית שלי גדולה מעט ונתנו לי זריקה לשריר ו4 כדורים ליתר ביטחון נגד כלמדיה וזיבה בדקו עשו בדיקת שתן שהראתה דם סמוי בשתן וזיהום כולשהו,בדיקת דם יצאה תקינה בכל מקרה הליכתילמחרת לאורולוג בדק רקטלית ערמונית ואבל שהיא לא כל כל גדולה ונתן לי דוקסלין ל20 יום שלא עזר בכלום ואז לעוד 10 יום שלא עזר ואז הלכתי לעוד אורולוג שראה גם זיהום בשתן במקלון שתן ונתן לי 30 יום של אנטיביוטיקה לוקוין שלא עזרה גם עם הסמפטומים. במהלך כל התקופה הזאת עם האנטיביוקה התחילו להתנפח לי בלוטות לימפה בשתי צדי במפשעה וביריכיים הפנימיות הצריבה שהייתה לאורך צינור ההפוכה נרגעה מעט אבל עדין היה שורף לי כל פה בפיפי של הבוקר בכל מקרה התחילו כאבי אגן נוראים וגב תחתון שפשוט לא עזבו לרגע עשיתי כל בדיקה אפשרית בדיקה של כל מחלות המין צילומי ct לכל באיזור הזה כולל אשכים כולל מפרקי אגן כולל בדיקות דם למחלות אוטונומיות כולל סטרואידים נוגדי דלקת לשבוע שרק עזרו עם הכאבי מפרקים שכם ככה. נגרמים בעקבות זיהום שלא עובר בכל מקרה אני עובד עצות וככה גם המומחים מה זה יוכל היות שלא נמצא בבדיקות וגורם לכל זה נכון לעכשיו הסימפטומים שלי הם צריבה במתן שתן,נפיחות כל בלוטות הלימפה במפשעה,כאבי אגן ,גירוד ברקטום שבא והולך קרישי דם בזרע ובשתן ,כאבי אשכים רק שאני נוגע בהם הם ממש רגישים, עשיתי מזה יכול להיות ? גילו לי רק שיש לי הרפס 1 , ובתרבויות שתן האחרונה שעשיתי אומרים שמצאו חומר שמעיד על זה שאולי היה אבנים בכליות למרות שכבר עשיתי צילומים ואין לי אבנים ואני יודעת שזה מחלת מין בגלל ההיסטוריה שלי עשיתי הרבה סקס אורלי לא מוגן כרגע הקליניקה למחלות זיהומיות שאני מטופל בה ממליצים על אנטיביוטיקה לוריד בשם רוצפין למשך 15-20 יום מה אתה חושב על טיפול כזה אחרי שכבר קיבלתי אנטיביוטיקה דרך הבא שלא עזרה הם חושבים שיש לי דלקת ערמונית אני זה לא הגיוני כי יש לי נפילות בבלוטות שזה לא קורה בדלקת ערמונית בבקשה תנסו לחשוב מחוץ לקופסה אולי זה יעזור לי מודה לכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דודו. אני מבין את התסכול שיש לך מסבל ארוך שלא משתפר עם ניסיונות טיפול שונים. עם זאת, אני לא מתיימר לחשוב שרופא, שבדק אותך וסקר את כל הבדיקות שכבר עברת, טועה. מה שכתבת מזכיר מאוד דלקת כרונית של הערמונית, אבל אבחנה אפשר לנסות לעשות רק אחרי שמשוחחים איתך, בודקים אותך ועוברים על כל מה שהיה עד עכשיו. רק אז, אפשר לחשוב על טיפול.

לקריאה נוספת והעמקה
02/02/2016 | 15:32 | מאת: רוני

בן 58 בריא בדרך כלל. חריגות בבדיקת PSA PSA לפני 4 חודשים- 3.78 PSA לפני חודש- 7.89 קיבלתי אנטיביוטיקה למשך 3 שבועות ואתמול שוב בדקתי PSA FREE/TOTAL RATIO 17.12 % PSA 10.57 ng/mL FREE PSA 1.81 ng/mL האנטיביוטיקה לא עזרה אבל בבדיקה ידנית הכל נמצא תקין.האם יש צורך ודאי לבדיקת ביופסיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני. התשובה היא לא חד-משמעית. זה תלוי בסיכון לגלות סרטן ערמונית שהוא משמעותי מול הסיכונים של ביופסיה, ובהעדפות שלך נוכח הסיכונים האלה. בנתונים שלך, יש סיכון של עד כ-40% לאבחון סרטן ערמונית וכ-10-15% לאבחון של סרטן ערמונית שצריך לטפל בו. לעומת זאת ביופסיה היא חוויה לא נעימה (אבל נסבלת) ויש סיכון של עד 4% לזיהום שדורש אשפוז וקבלת אנטיביוטיקה. אם אתה שואל את דעתי, הייתי ממליץ בנתונים האלה לעשות ביופסיה.

01/02/2016 | 19:48 | מאת: שי

שלום רב, מזה כ-10 ימים יש לי נפיחות באשך שמאל עם כאב עדין מאוד, בעיקר בנגיעה, וגולה בגודל אפונה למעלה בחיבור של האשך. בביקור אצל רופאת משפחה לפני כ-4 ימים היא אבחנה דלקת ואמרה שהנפיחות אמורה לעבור והפנתה אותי לאולטראסאונד. בינתיים הנפיחות והרגישות לא עושות כל סימנים של לעבור והתור הכי קרוב שמצאתי לאולטראסאונד הוא בעוד שבועיים. שאלתי היא האם עלי להיות מודאג? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי. לפי בדיקת הרופאה כנראה שיש לך דלקת ביותרת האשך. עם אנטיביוטיקה מתאימה זה עובר, אבל לוקח לזה זמן לעבור. לפעמים רואים את השיפור רק אחרי שבוע. אתה צריך לעשות אולטרה-סאונד כדי להיות בטוח שלא מדובר באבחנה אחרת.

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2016 | 18:50 | מאת: שי

01/02/2016 | 10:28 | מאת: עינת

"ר שלום, ראשית תודה על תגובתך, אכן מדובר בזיהומים שצומחים מעל 100,000 כמעט בכל התרביות שתן שעשיתי ואלו הם שני החיידקים: escherichia coli ו- kleb.pneumoniae וכל אחד מהם הופיע 4 פעמים בכל פעם שצמחו. התרופה שקבלתי היו בד"כ zinat 500 מ"ג. עשיתי בשנת 2015 אולטרהסאונד ונמצאתי תקינה. לפני שהבנתי שהבעיה היא בדרכי השתן הייתי הולכת כל שני וחמישי לרופא נשים כי חשבתי ששם הבעיה אך כל פעם הבדיקה הייתה תקינה ( ב"ה), ולכן הבעיה ככל הנראה הינה בדרכי השתן, כעת שהתמונה יותר ברורה האם אתה ממליץ על משהו/תרופה/טיפול מסוים??, תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוב עינת. אני לא יכול להמליץ לך בלי לבדוק אותך. לכן אני חושב שהטיפול צריך להתנהל ע"י רופא מסויים. לחלק מהנשים, במיוחד אלו שהיו להם דלקות בדרכי השתן בילדות או אמא שגם לה היו דלקות שתן חוזרות, יש נטיה גנטית/פיזיולוגית להידבקות בחיידקים שגורמים לדלקות בדרכי השתן. כשאנחנו שוללים את כל הסיבות האחרות, שפירטתי בתשובה הקודמת, אנחנו ממליצים על טיפול מונע. מניעה יכולה להיות לגורמי סיכון, ע"י תכשירים לא-אנטיביוטיים וע"י אנטיביוטיקה, כשההמלצה היא ללכת מהקל לכבד. הדברים שהוכחו יעילים בצורה חד משמעית היא להפסיק שימוש בקוטלי-זרע (אם את משתמשת) ואנטיביוטיקה מניעתית אם באופן קבוע או רק לאחר קיום יחסי-מין. יש עוד דברים: טיפול בפרוביוטיקה נרתיקית שמכילה לקטובצילוס, או טיפול בחמוציות. יש עבודות שהראו שיפור, ויש עבודות שהראו שאין שיפור. סה"כ אי אפשר להגיד בוודאות אם זה עוזר. יש חיסונים בפיתוח למניעת הדלקות האלה, אבל לא ידוע לי שיש תכשיר למכירה בארץ.

שלום רב, בן 80, ברקע: פרפור פרוזדורים מטופל בקרדילוק 10 מ"ג, החלפת מסתם אורטאלי בשיטת הTAVI, מטופל בקומדין. לאור המטוריה מעת לעת נשלח לסונר שלפוחית וכליות: כבד - לא מוגדל וללא תהליך מוקדי. טחול- גודל ומרקם תקינים. אגן קטן - שלפוחית השתן קיבולת 154 סמ"ק, הודגם מוקד אקוגני בקוטר 1.4 ס"מ, עם וסקולריזציה עדינה בתוכו, בדופן ימיני עליון מוקד אקוגני נוסף בגודל 0.8 ס"מ. ללא וסקולריזציה. ערמונית- לא מוגדלת ,נפח 29 סמ"ק. א. האם מדובר על גדלי מוקדים התחלתיים בלבד? ב. האם הכיוון הוא בהכרח סרטן בשלפוחית ?אם לא - אז מה כן ? ג. האם יש טיפול יעיל לחולה בגיל ובמצב בריאותי כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. המטוריה מעלה את החשד שעלול להיות גידול במערכת דרכי השתן. הממצא הסונוגרפי מעלה את החשד עוד יותר לגידולים בשלפוחית. כדי לוודא או לשלול את זה צריך לעשות ציסטוסקופיה - להסתכל עם מצלמה בתוך השלפוחית. יש סיכוי תיאורטי שהממצא בשלפוחית אינו גידול. אני לא יכול לדעת מפני שצריך להעריך לפי התמונה של האולטרה-סאונד. במידה ויש גידול בשלפוחית, הוא ברוב המקרים סרטני. ברוב המקרים הגידול אינו חודר לתוך שכבת השריר בדופן השלפוחית. אם יש גידול בשלפוחית, צריך להוציא אותו בפעולה אנדוסקופית דרך השופכה, והמשך הטיפול נקבע לפי הבדיקה הפתולוגית.

31/01/2016 | 23:49 | מאת: יוסף

שלום רב! עברתי US כולל דופלר הייתי שמח לפיענוח התוצאה הבאה שני האשכים בעלי מבנה וגודל תקינים. האפידידימוס מימין ומשמאל הודגם תקין. נגע ציסטי עם דופן מעט מעובה בסמוך לראש האפידידימיס שמאל-ציסטה אפידידימאלית? לא הודגם נוזל הכמות חריגה בשך האשכים. וריקוצלה משמאל בדרגה קלה עם סימני היפוך זרימה במבחן ולסאלווה בבדיקת דופלר צבע. בבדיקת דופלר צבע זרימת דם תקינה. יש לציין שאני מרגיש את הציסטה מגרדת אשמח לתשובה מפורטת והאם יש לפנות בדחיפות כלשהיא לרופא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסף. מה שאני מבין מפענוח ה-US הוא שראו ציסטה אפידידמלית משמאל ווריקוצלה קל משמאל. בציסטה אפידימאלית צריך לטפל רק אם היא מפריעה. הטיפול הוא ניתוח להוצאת הציסטה. אם היא לא מפריעה ממש, לא צריך לעשות שום טיפול. וריקוצלה היא ממצא מאוד שכיח. הסיבה היחידה במבוגרים לטפל בה היא אם יש בעיית פוריות (זאת אומרת, שמנסים להיכנס להריון ולא מצליחים), ושחוץ מווריקוצלה, יש תיעוד של הפרעה בבדיקה של ספירת זרע. בכל מקרה הייתי ממליץ לגשת ולהיבדק ע"י אורולוג. זה לא דחוף, אבל הפורום לא מחליף בדיקה אישית של רופא.

31/01/2016 | 16:42 | מאת: עינת

ד"ר שלום, אני בת 27 ומשנת 2014 (בעיקר) סובלת מדלקות חוזרות לפחות בשנה יש לי 4/5פעמים דלקות , מקבלת אנטיביוטיקה> עושה בדיקה ולאחר מכן מראה שאין לי תרבית לאחר מס' ימים לפעמים גם יומיים אחרי נטילת האנטיביוטיקה שוב!! יש לי דלקת וזה תמיד מלווה בריח לא נעים ולא מוסבר וכשאני הולכת לשירותים יש ריח של פיפי חריףףף והרגשה מוזרה ולא נעימה בבטן התחתונה, אני כבר לא יודעת מה לעשות ונמאס לי לקחת אנטיביוטיקה [בדר"כ לוקחת זינט] , איזה פתרון יש? והאם יש אולי איזושהי מחלה , אציין כי אני מחליפה תחתון כל יום, לפעמים גם פעמיים ביום [כשאני בבית] עושה פיפי לפני ואחרי קיום יחסי מין וכמובן שוטפת טוב במים וסבון [ולא בכל מיני תרחיצים, בבקשה תעזור לי מה גם שאני לפני טיפול ivf ואני לא רוצה שזה יפריע לי. כי זה ממש מטרד .מבקשת את עזרתך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עינת. יש כמה דברים שחשובים לנו בבירור של דלקות חוזרות בדרכי השתן. דבר ראשון, חשוב להבין האם באמת מדובר בזיהום. כלומר, לאסוף את התרביות, בהנחה שהן נלקחו לפני תחילת אנטיביוטיקה, ולראות האם צמח חיידק, ואיזה? האם זה אותו חיידק כל פעם או שמדובר בחיידקים שונים? כאשנחנו מסתכלים על החיידקים, אנחנו מסתכלים על הרגישות שלהם לאנטיביוטיקה. אחת האפשרויות הן שהחיידק טופל באנטיביוטיקה לא מתאימה או במשך טיפול קצר מדי. דבר שני הוא לברר האם יש סיבה שגורמת לזיהומים חוזרים. חסימת שתן, הישארות שתן במערכת, גוף זר כמו אבן בדרכי השתן. כאן חשוב לנו לדבר איתך ולברר האם יש תסמינים מסויימים שיכולים לכוון לבעיה כזאת. בדרך כלל אנחנו מפנים לאולטרה-סאונד של דרכי השתן, ואם יש איזשהו רמז לבעיה אנחנו מפנים לבדיקות נוספות. דבר שלישי, בדיקה ע"י רופא נשים. הרבה פעמים כשלוקחים אנטיביוטיקה, יכולה להופיע פטריה בנרתיק. התסמינים של פטריה כוללים גרד, עקצוץ, הפרשה וגינלית, אבל בהרבה מקרים גם סימנים שדומים לדלקת בדרכי השתן. הטיפול לפטריה הוא שונה מלחיידק.

01/02/2016 | 10:27 | מאת: עינת

ד"ר שלום, ראשית תודה על תגובתך, אכן מדובר בזיהומים שצומחים מעל 100,000 כמעט בכל התרביות שתן שעשיתי ואלו הם שני החיידקים: escherichia coli ו- kleb.pneumoniae וכל אחד מהם הופיע 4 פעמים בכל פעם שצמחו. התרופה שקבלתי היו בד"כ zinat 500 מ"ג. עשיתי בשנת 2015 אולטרהסאונד ונמצאתי תקינה. לפני שהבנתי שהבעיה היא בדרכי השתן הייתי הולכת כל שני וחמישי לרופא נשים כי חשבתי ששם הבעיה אך כל פעם הבדיקה הייתה תקינה ( ב"ה), ולכן הבעיה ככל הנראה הינה בדרכי השתן, כעת שהתמונה יותר ברורה האם אתה ממליץ על משהו/תרופה/טיפול מסוים??, תודה רבה.

21/01/2016 | 13:14 | מאת: יובל

שלום רב, אני בן 37 ניגשתי לאורולוג לאבחון כללי ללא בעיות מיוחדות או סימפטומים. לאחר כל הבדיקות, כולל דם שתן אולטראסאונד ורקטלית, מדד את מהירות השתן והחליט שעל סמך השתן האיטי יש בעיה. על מנת לפסול בעיה בפרוסטטה נתן לי אומניק ל 3 חודשים, ומהירות השתן לא השתנתה. עכשיו הוא רוצה לבצע ציסטוסקופיה ואני נורא מפחד. אני מרגיש בריא, ואני לא אוהב לקחת מכונית בריאה למוסך ולצאת איתה מקולקלת, וזה קרה לי כמה פעמים :) מקריאה הבנתי שיכולה להיות האופציה הפשוטה שפשוט יש לי שריר חלש בשלפוחית, ואז אין מה לעשות. האם לא נכון יהיה פשוט לעקוב אחר העניין ולבצע בדיקת יורופלו נוספת כל שנה ורק במידה והזרם נחלש עוד יותר להתקדם עם הציסטוסקופיה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יובל. אני לא כל כך מבין את הסיפור. אתה לא סובל משום סמפטומים? זרם השתן חלש וזה לא מפריע לך בכלל? אין בעיה אחרת? אני לא רוצה לייעץ כשאין לי את מלוא המידע. באופן כללי צריך להבין אם יש משהו בכל הבדיקות, מעבר למהירות הזרימה, שמעיד על כך שהשלפוחית או הכליות שלך נפגעות מזה.

24/01/2016 | 22:38 | מאת: יובל

תודה רבה על התשובה דוקטור אין שום דבר אחר בכל הבדיקות. כלום. ניגשתי לאורולוג כי הרגשתי שאני נותן שתן בתכיפות, וקם באמצע הלילה לשירותים, זה גם נעלם ... לדעתי סתם חבל לבצע בדיקה כל כך פולשנית בלי שום בעיות

אני שם רוב היום את הטלפון הנייד בכיס וגם שם מטען נייד בכיס. רציתי לדעת האם זה עלול לגרום לינזק באשכים? ואם כן למה זה יכול לגרום?

שלום מנשה. התשובה היא שאני לא יודע. אין מחקרים שקושרים באופן ישיר קרינה אלקטרומגנטית מטלפונים ניידים לפגיעה באשכים. קיים חשש שקרינה אלקטרומגנטית עלולה לגרום לסרטן, אבל למיטב ידיעתי, אין הוכחות ברורות במחקר לזה, לפחות בקרינה אלקטרומגנטית ברמה שהטלפונים שלנו פולטים. עם זאת, אני לא יכול להגיד לך שזה בטוח. יכול להיות שבעוד 10-20 שנים כשיהיה לנו יותר מידע, נגלה על זה דברים חדשים.

16/01/2016 | 22:30 | מאת: מנחם

שלום רב. אני בן 30. ברקע תסמונת קליינפלטר 47. ניתוח בקע ימין בגיל 3. ואריקוצלה שמאל 3 ממ. לפני שנה וחצי עשיתי אולטרסאונד אשכים כח הרגשתי גולה באשך ימין, אורולוג בצפת טען כי הכל בסדר ושלח אותי הביתה. לפני כשבועיים עברתי שוב אולטרסאונד לאשכים, הגולה בתוך אשך ימין בגודל של 14/8 מ"מ. בפענוח נכתב כי רואים מוקדים מסויידים בתוך הגוש וכי יש חשד לגידול סרטני. לאחר התייעצות עם אורולג ד"ר מיכאל (מיקי) כהן הוחלט ללכת על החומרה ולהסיר את האשך, בדיקות הדם היו תקינות, וטענו כי יכול להיות שזה רק גידול שפיר אך שאין לדעת עד שלא מוציאים את הגוש. מה דעתך ? האם אתה ממליץ על הרופא הנ"ל ?

לקריאה נוספת והעמקה
16/01/2016 | 22:36 | מאת: מנחם

כלומר, כריתה מלאה של אשך ימין. יש לציין כי בעקבות התסמונת הזרע הוא לא פקטור, אבל שאלה נוספת היא איך כל ה"מערכת" תעבוד עם אשך אחד בואריקוצלה?

שלום מנחם. קשה לתת דעה בלי שאני בודק אותך ורואה את התמונות. אם קיים חשד שהגוש הוא סרטני, הדבר הנכון הוא לעשות כריתה מלאה של האשך. בגודל כזה באמת יש סיכוי מסויים שהגידול הוא שפיר, אבל הסיכון שמדובר בגידול ממאיר הוא גדול מספיק בשביל להוציא את האשך. בגלל התסמונת לא הייתי מחפש פתרונות חלופיים במקרה הזה (כמו כריתה חלקית של האשך וביופסיות של האשך הנותר). למה אתה מתכוון ב"מערכת"? בנוכחות אשך אחד, גם אם יש וריקוצלה, אין חשש לפגיעה בתפקוד המיני.

14/01/2016 | 19:13 | מאת: דן

שלום אני (בן41) מקבל כבר 5 חודשים טיפול בטוסוטוסטרון תחליפי (בתחילה ג'ל ולאחר מכן נבידו) בגלל רמות נמוכות של ההורמון. (רמת פרולקטין תקין) בדיקת דם מהיום רמת ההורמון הכללי בדם נמוכה יחסית: (TESTOSTERONE 7.31 NMOL/L (5.80- 28.00 (........*) האם זה 7.31 זה סביר לאחר 5 חודשי טיפול? לאיזה רמה עלי לצפות בטיפול בנבידו? יש סיבות לכך שעל אף טיפול הרמה לא עולה בצורה משמעותית? ושאלה צדדית, עשיתי בדיקת PSA והיא יצאה תקינה אני יכול להיות רגוע לגבי הערמונית מבחינת הטיפול בטוסטוסטרון? PSA 0.57 NG/ML תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן. הרמה בדם באמת נמוכה יחסית למה שהייתי מצפה. מתי הפסקת את הג'ל והתחלת את הנבידו? יותר חשוב מהרמה בבדיקת המעבדה היא איך אתה מרגיש. האם אתה מרגיש שיפור? לא תמיד הרמה בדם בכל בדיקה משקפת נכון את הרמה של טסטוסטרון שחשובה מבחינת הפעילות שלו. לגבי ה-PSA - ערך נמוך, אבל גם אתה יחסית צעיר בשביל לבדוק PSA. אני חושב שבגיל 44-45 כדאי שתבדוק עוד פעם PSA.

שלום רב ! בביופסיה לערמונית נמצא גליקסון 6 גליל 1 PSA נע בין 5.6-7.0 ערמונית מוגדלת 91 סמ"ק בן 55 בריא האם ממלץ על ברכיתרפיה\ הקרנות חיצונית או מעקב פעיל והאם הסיכון תופעות לוואי בברכיתרפיה פחותות מאשר הקרנות חיצוניות בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. ההמלצה על טיפול או מעקב צריכה להתבסס על נתונים נוספים שהרופא צריך לדעת (מה מרגישים בבדיקת הערמונית, מה הרקע הרפואי, ועוד...), כך שאני לא יכול בפורום להחליף את הפגישה המסודרת עם הרופא. כשמדובר בגליסון 6 במעט גלילים מהביופסיה ובאחוז נמוך של הגליל, PSA מתחת ל-10 ובבדיקת הערמונית לא מרגישים נגע גדול ניתן להמליץ על מעקב פעיל. גם אז, אני ממליץ לבצע MRI של הערמונית (לפחות חודשיים לאחר הביופסיה) ואפילו ביופסיה חוזרת. אם אתה לא מתאים למעקב פעיל, הטיפולים האפשריים הם כריתה רדיקלית של הערמונית מול הקרנות חיצוניות מול ברכיתרפיה. אלה הטיפולים המקובלים. יש טיפולים נוספים שלי אין כל כך ניסיון איתם. תופעות הלוואי בברכיתרפיה ובהקרנות חיצוניות עלולות להיגרם מזליגה של הקרינה לרקמות שליד הערמונית ומהשפעה של הקרינה על הערמונית עצמה. מבחינה זאת, שתי הטכנולוגיות משתמשות בקרינה, כך שההשפעות הן דומות. הטכנולוגיה שקיימת היום ברוב המרכזים לקרינה היא מדוייקת יותר ממה שהיה בעבר ומאפשרת הקרנה יותר מדוייקת לאיבר המטרה, כך שהיום רמת הדיוק של קרינה חיצונית קרובה לזו של ברכיתרפיה.

לקריאה נוספת והעמקה

בכל מקרה בערמונית בגודל 90 סמ"ק, אני לא ממליץ על ברכיתרפיה.

07/01/2016 | 12:01 | מאת: אבי

ד"ר גל שלום. אודה לך אם תוכל לענות לי על ההודעה שלי שנמצאת כרגע 2 הודעות מתחת. אני פשוט הוספתי עוד שאלה להודעה שלי דרך הוספת תגובה וזה נראה כאילו הגיבו להודעה. תודה רבה אדי

08/01/2016 | 10:53 | מאת: אבי

תודה רבה על תשובותיך המקצועיות. עזרת לי מאוד תודה ושבת שלום

05/01/2016 | 11:48 | מאת: מרדכי

שלום תודה על תשובתך שאלה נוספת אני מועמד לניתוח רובוטי של הערמונית. אני סובל מהרניה (בקע גדול )מעל הטבור, שלא נותח כוון שהכירורג ממתין עד לאחר ניתוח הערמונית. האם העובדה שיש לי בקע בבטן יכולה למנוע ניתוח רובוטי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרדכי, העובדה שיש לך בקע לא מונעת את הניתוח הרובוטי, היא רק מצריכה זהירות בזמן הניתוח, בתלות היכן הבקע ממוקם ועד כמה הוא גדול.

לקריאה נוספת והעמקה
05/01/2016 | 11:11 | מאת: אבי

שוב שלום ד"ר גל קרן פז היקר. קודם כל תודה רבה על תשובתך המקצועית והמלאה,ישר כוח. תוצאות הפתלוגיה הגיעו והתבשרתי שיש לי PURE SEMINOMA. בהמשך לשאלותיי שכבר ענית לי,צצו עוד כמה שאלות ואודה לך אם תוכל לענות גם עליהם. 1.אם היום אני יודע שיש לי סמינומה,האם ייתכן מצב שלאחר הכימותרפיה במידה וישארו גידולים,אני כן יעבור ניתוח לכריתת קשרי הלימפה? 2.הבנתי שבסוג של סמינומה,אין טרטומה.מה הסיכוי שבכל זאת יתפתח לי בגידולים שיש לי בבטן סוג של טרטומה בזמן טיפולי הכימותרפיה ולאחריהם?לפי מה שהבנתי,הכימותרפיה לא משפיעה על הטרטומה. 3.אחד הרופאים האונקולוגים שבדק אותי אמר לי שבעיקרון סמני הסרטן בדם(המרקרים)לא כ"כ תואמים לגודל הגידולים. אצלי, הגידולים בבטן הם 6ס"מ ולפי המרקרים,לדבריו של הרופא,הגידולים אמורים להיות הרבה יותר קטנים-אבל איך הוא אמר-"זה מה יש". שאלתי היא-איך יכול להיות מצב כזה שהמרקרים לא תואמים לגודל של הגידולים בצורה קיצונית יחסית לדברי הרופא? -דבר שני,הבנתי שבפעם הבאה שאני אעבור בדיקת הדמיה היא רק לאחר טיפולי הכימותרפיה ובעצם חוץ מבדיקת המרקרים שאעבור כל מחזור טיפולים לא אעבור שום בדיקה כדי לדעת מה קורה ב"בפנים". שאלתי היא איך הרופאים יכולים לדעת שהגידולים לא גודלים יותר ואפילו יכולים לטפס למעלה לכיוון החזה והריאות אם מסתמכים רק על המרקרים שכמו במקרה שלי,תוצאות המרקרים בכלל לא בכיוון? אצלי התוצאות הם: LDH-363 AFP-1.8 BHCG-10.6 תודה מראש אבי

לקריאה נוספת והעמקה
06/01/2016 | 22:48 | מאת: אבי

היום התבשרתי שרוצים להוריד לי את התרופה בלאומיצין מהטיפול כי תפקודי הריאות שלי יצאו לא משהו. בעיקרון הייתי צריך לקבל BEP*3-ז"א-שביום הראשון של הטיפול מקבל BEP ומהיום השני עד החמישי מקבל רק EP ושוב ביום ראשון מקבל רק את הבליאומיצין.ככה 3 מחזורים. עכשיו הרופא מתכוון לתת לי 4 מחזורים רק של EP.ז"א-מיום ראשון עד חמישי EP וזהו.ככה ארבעה מחזורים. שאלתי שלי הכ"כ חשובה היא-האם EP כפול 4 שווה ל-BEP כפול 3??? מבחינת ריפוי והריסת התאים הסרטניים?האם עכשיו סיכויי ההחלמה שלי יורדים בעקבות הוצאת תרופת הבליאומיצין? תודה אבי המודאג.

שלום אבי. 1. אחרי כימותרפיה לסמינומה, מנתחים רק אם יש גידולים מעל לגודל סף מסויים ואם יש בהם קליטה ב-PET, כך שחושדים שעדיין נשארה בהם מחלה פעילה. 2. תיאורטית יש סיכוי שסמינומה יתפתח ללא-סמינומה, אבל זה נדיר. הסיכוי שמה שיהיה ברטרופריטוניאום הוא טרטומה כשמה שהיה שהיה באשך הוא רק סמינומה הוא קטן מאוד. 3. קשה להתרשם מהמרקרים כשמדובר בסמינומה. אם הם עולים, הם לא עולים בצורה משמעותית. לגבי המעקב ההדמייתי. הפרוטוקול מבוסס על זה שרוב האנשים מגיבים טוב לטיפול, והגידולים קטנים. לכן, אין טעם לבצע הדמיה בין מחזר טיפול אחד למשנהו.

לקריאה נוספת והעמקה

בנוגע לשאלתך הנוספת. כן פרוטוקול של EP כפול 4 שווה ל-BEP כפול 3. בגלל החשש מתופעות הלוואי הריאתיות של בליאומיצין, יש מקומות גדולים בעולם שמעדיפים לתת מראש פרוטוקול של EP כפול 4.

04/01/2016 | 16:13 | מאת: דורי

סליחה שכחתי לציין אני בן 71 במצב גופני תקין. מתעמל ושומר על כושר ככל יכולתי. כמוכן סכרת מאוזנת 100 . קרדיולוג אישר לבצע ניתוח לאחר אקו לב תקין. תודה דורי

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובה קודמת.

04/01/2016 | 16:04 | מאת: דורי

שלום רב.ב2003 עברתי כריתה של גידול 5 ס"מ מעל פי הטבעת.לפני כן בוצעו הקרנות לאיזור.כעת p.s.a.6.ערמונית 27 גרם בוצעה ביופסיה ללא הרדמה מקומית רק מאונה ימנית ( התעלפתי בגלל הכאבים באיזור עקב רגישות מניתוח קודם)נמצאה ממאירות ב 6/6 גלילים.גליסון 7 (3+4). מיפוי עצם +c.t. בטן ואגןללא עדות לפיזור משני.1) עקב הקרנות לאיזור בעבר מהי שיטת הטיפול הרצויה היום.? 2) האם ניתוח בממוריאל.? בריכתרפיה ? hifu ? הורמונלי?( קיים לחץ דם גבןה. כליות דרגה 4. לב 3 סייפרים ב2003. הומלץ לעבור m.r.i עם סליל (רגישות בפי הטבעת) וביופסיה עם הרדמה לאונה שמאלית. מה לעשות קודם. תודה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורי. כל אפשרויות הטיפול עדיין פתוחות בפניך עם הסתייגויות מסויימות. לגבי הקרנות - תלוי כמה קרינה קיבלת בעבר, והאם ניתן להוסיף קרינה לאזור. זו שאלה שצריך להפנות לאונקולוג שעושה הקרנות, וצריך כמובן את הנתונים של ההקרנות בעבר. לגבי ברכיתרפיה - אותה שאלה לגבי התוספת על קרינה בעבר. עוד נתונים חושבים הם גודל הערמונית, הפרעות השתנה אם קיימות, ומה רואים ב-MRI. לגבי ניתוח, זה אפשרי לאחר קרינה, אבל עם סיכון מוגבר לתופעות לוואי. לד"ר ג'יימס איסטהאם ממוריאל יש ניסיון בניתוחים אלה. על פניו, בגיל 71, מחלת לב איסכמית, יל"ד, סוכרת ואי-ספיקת כליות דרגה 4 (אם אני מבין נכון) - על הנייר נראה שניתוח מעמיד אותך בפני סיכון מוגבר מהאדם הממוצע.

לקריאה נוספת והעמקה
05/01/2016 | 17:55 | מאת: דורי

שלום רב ותודה על תשובתך. בעניןm/r/i עם סליל אנדו רקטלי. מאחר ואזור פי הטבעת רגיש מאד עקב ניתוח סרטן ב2003. אודה לך באם תאמר לי היכן יש בדיקה ללא סליל אנדורקטלי. כלומר מכשיר בעל מגנט 3 telsa. אני מוכן להגיע לכל מקום (חיפאי ) תודה על תשובתך.

02/01/2016 | 22:22 | מאת: אבי

שלום רב. לא חשבתי שאי פעם אגיע לפורום אונקולוגי,אבל יש הפתעות בחיים. אני בן 46 בריא בד"כ.לפני שבוע עברתי כריתת אשך ימין לאחר שהתגלה בו גידול סרטני ולצערי הרב גם שלח גרורות לחלל הבטן ובלוטות הלימפה הנגועות שגדלו עד 6סמ!!!אני נמצא במצב 2 של המחלה ששלחה גרורות עד מתחת לסרעפת.בעוד שבוע אני אמור להתחיל טיפולים כימותרפיים,לפי מה שהבנתי,3 מחזורים של BEP.אין עדיין תוצאות של הפתלוגיה ככה שאני לא יודע אם זה סמינומנ או לא סמינומה או שניהם ביחד. יש לי כמה שאלות בבקשה: 1.שבוע לאחר הניתוח,המקום עדיין נפוח וכואב למגע.תוך כמה זמן אמורה לרדת הנפיחות בד"כ? 2.מאז גילוי הגידול עברו כשבועיים והטיפולים יתחילו רק בעוד שבוע,למרות שהוציאו את הגידול לפני שבוע אני חושש שמצב 2 לא ייהפך עד להתחלת הטיפולים לשלב 3,ז"א שלא יופיעו לי גרורות גם מעל הסרעפת-האם חששותיי מוצדקים? 3.הבנתי שאם אחרי 3 חודשים של טיפולי כימותרפיה חלק מהגידולים נשארים אז צריך לכרות את קישורי בלוטות הלימפה בניתוח.במצב כזה,מי מנתח,אורולוג כירורג או כירורג בלבד? 4.מהן ההשלכות על החולה במידה והוא צריך לעבור ניתוח כזה מבחינת החלמה ותופעות לוואי? תודה רבה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי. אני מצטער לשמוע. החדשות הטובות הן שאחוזי ההחלמה מהמחלה הם מצוינים. 1. אזור הניתוח יכול להיות רגיש לאחר הניתוח למשך כמה שבועות. זה אמור לחלוף בהדרגה. לעומת זאת, אם מתפתחת רגישות ניכרת, אודם מסביב לפצע או הפרשה מוגלתית יכול להיות שמדובר בזיהום וצריך להיבדק ע"י רופא מיד. 2. במקרים של סרטן אשכים אנחנו מעדיפים להתחיל טיפול מוקדם ככל האפשר. אנחנו לא רוצים לחכות יותר מחודש עד תחילת הטיפול. שבוע-שבועיים זה זמן סביר. 3. הצורך בניתוח אחרי כימותרפיה תלוי מאוד אם מדובר בסמינומה או לא סמינומה. בדרך-כלל יש צורך בניתוח במקרים של לא-סמינומה כאשר נשאר גוש אחרי כימותרפיה והמרקרים תקינים. אם נשאר גוש אחרי סמינומה, זה תלוי בגודל שלו ובתוצאות של בדיקת PET שמבצעים. הניתוח נקרא דיסקציית קשרי לימפה ברטרופריטוניאום או בראשי תיבות RPLND. הוא מבוצע ע"י אורולוג. יש חשיבות לניסיון של האורולוג המנתח בסוג הזה של הניתוח על התוצאות שלו. 4. ההחלמה היא מצויינת אחרי הניתוח ברוב המקרים. בתקופה המיידית אחרי הניתוח אנחנו מוטרדים בעיקר מחזרה לפעילות של המעי, ולכן אנחנו מחכים כמה ימים לפני שאנחנו מרשים להתחיל לאכול. עוד דבר זה הסיכו להצטברות לימפה בבטן. כדי למנוע את זה, אנחנו מקפידים לסגור את כלי הלמפה בזמן הניתוח. בטווח הארוך, עלולה להיות בעיה בשפיכה, בגלל בעיה בעצבים שעוברים באיזור הניתוח. בחלק מהמקרים, אנחנו יכולים לבצע שימור של העצבים האלה, ובמקרים האלה אנחנו מגיעים לתוצאות טובות של שימור היכולת לשפיכה, אבל זה מאוד תלוי במיקום וגודל הגידול וביכולת הטכנית להסיר אותו מבלי לפגוע בעצבים הרלוונטיים. אני מקווה שעזרתי לך. שיהיה בהצלחה. אתה מוזמן לפנות אלי בכל שאלה!

לקריאה נוספת והעמקה
02/01/2016 | 14:40 | מאת: רמי

שלום דר לפניי חודש גילתי גוש שנמצא מעל אשך ימין ( לא מחובר אליו קצת מעליו) הגוש פחות או יותר בגודל של גולה קטנה וכמו שרשמתי הוא נמצא מעל אשך ימין ולא מחובר אליו אני לא חווה שום תסימנים והכל פשוט בסדר גמור גם שאני נוגע ומוזיז אותו כמובן שזה מציק פסיכולוגית לכן רציתי לשאול לדעתך מה זה יכול להיות והאם כדי לבדוק את זה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רמי. אם זה ממש נפרד מהאשך, זה יכול להיות ציסטה ביותרת האשך. ממצא שהוא שפיר. כדי להיות בטוח מה זה, אתה צריך להיבדק ע"י אורולוג.

01/01/2016 | 13:34 | מאת: מאליייייייי

הי אני אשה בת 52 סבלתי לפני יומיים מצריבה קשה ותשן דמי צאדבצע קוקה קולה הנה תשובות בדיקת שתן שעברתי GLUCOSE - U STRIP NORMAL BILIRUBIN- U STRIP NEG KETONES- U STRIP NEG SPECIFIC GRAV-U STRI >1.030 PH- U STRIP 6.0 6.0 PROTEIN- U STRIP 600 mg/dl UROBILINOGEN-U STRIP NORMAL ERYTHROCYTES-U STRIP >300 ר NITRITE- U STRIP NEG LEUCOCYTES - U STRIP 500 /µl < לבדיקה הקודמת לבדיקה הבאה > הערות לבדיקות REMARKS (GENERAL) שתן דמי מאוד ----------------------------------------- הרופא נתן לי זינט לשבוע וסידורל עד היום יש לי צריבה בזמן השתנה האם הטיפול שלקחתי מספיק? מה שעתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. האם נלקחה תרבית שתן? יכול להיות שהיתה דלקת שלפוחית. בכל מקרה, את צריכה להיות בביקורת של אורולוג. יתכן שיש צורך בבדיקות נוספות.

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2015 | 07:59 | מאת: מרדכי

שלום אובחן אצלי סרטן בערמונית בצד שמאל 1 תקין 2 נגועים 70% ו 20%.PSA 6.3 דרגה 3+3 בביופסיה. (לאחר בירור כוון שיש לי בקע בבטן נעשה ברור מקיף לאיתור בעיות וכך הגיעו לערמונית) אני מועמד לניתוח הסרה של הערמונית. האם במצב זה כדאי לבצע CT PET לבחינה כללית שאין גרורות? אני סובל מחולשה כללית מזה חצי שנה בחילות מידי פעם בבקר תופעות שלא היו לי לפני כן ,אני בן 65 בכושר גופני. האם יש קשר בין הדברים? בד"כ אני בריא אין לי מחלות לחץ דם תקין א.ק.ג. תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרדכי. אני מבין שה-PSA היה 6.3, עברת ביופסיה שאבחנה גליסון 3+3 בשני גלילים בלבד. חשוב לדעת גם האם הרגישו בבדיקה רקטלית נגע נוקשה בערמונית. הסיכוי שיש לך גרורות ברמה כזאת של PSA ובגליסון 3+3 הוא נמוך. PET CT לא יעזור מהבחינה הזאת. רוב הסיכויים שהחולשה והבחילות לא קשורות לסרטן ערמונית בדרגה הזאת.

05/01/2016 | 10:24 | מאת: מרדכי

שלום תודה על תשובתך שאלה נוספת אני מועמד לניתוח רובוטי של הערמונית. אני סובל מהרניה (בקע גדול )מעל הטבור, שלא נותח כוון שהכירורג ממתין עד לאחר ניתוח הערמונית. האם העובדה שיש לי בקע בבטן יכולה למנוע ניתוח רובוטי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/12/2015 | 11:13 | מאת: ron

שלום ד"ר - מזה כשלושה חודשים יש לי כאב מתמשך באשך השמאלי בעיקר בעמידה ממושכת או הליכה ממושכת .בוצעו הבדיקות הבאות : US אשכים / US מפסעות / US דרכי השתן ללא ממצאים. מה יכול להיות הגורם ?? האם ישנה בדיקה נוספת שמומלץ לבצע ?? לעולם לא סבלתי מכאבים באשכים ולכן הנושא מדאיג אותי .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רון, אני מניח שנבדקת ע"י רופא. אם בדיקת הרופא היא תקינה והבדיקות שהכרת כולן תקינות, מקור הכאבים אינו משהו שצריך להדאיג אותך. יכול להיות שהכאב מגיע משריר או עצב במפשעה.

08/10/2018 | 20:15 | מאת: יעקב דביר

איך מטפלים בכאב?? חוץ מלעצור את הפעילות, איך גורמים שהוא לא יבוא, אני לפני גיוס קרבי

שלום, האם זה נכון שבכל המדינה קיים רק מקום אחד בו ניתן לבצע את הבדיקה של endorectal coil mri? קבעו לנו תור, אך הוא רק בעוד חודשיים, והמצב הזה מתיש מאוד. לא יודעת איך עוד לפחש. המון תודה

ניתן לעשות היום MRI ערמונית גם ללא סליל אנדורקטלי, אם מכשיר ה-MRI הוא מספיק "חזק" (מגנט 3 טסלה). הבדיקה הזאת נעשית ביותר ממקום אחד, בין השאר גם באיכילוב.

לקריאה נוספת והעמקה
31/12/2015 | 14:06 | מאת: Yuliya

תודה רבה

17/12/2015 | 16:36 | מאת: מאור

היי יש לי וריקוטה ומעולם לא סבלתי מכאבים בגינה, כאבים התחילו רק בשנה האחרונה עם עבודתי החדשה, הייתכן שעבודה בישיבה מה שלא הייתי עושה עד כה, גורמת לכאבים, בימים שאני מקפיד לקום הרבה מהכיסא אני שם לב שאין כאבים, ובימים שאני יושב ושוכח לקום שעה שעתיים מתחילים לי כאבים. מה ניתן לעשות עקב כך?

שלום מאור, כאבים אופייניים לוריקוצלה הם בדרך כלל כאבים עמומים או כאבים במאמץ. אבל לפעמים יש כאבים לא אופייניים. כאב הוא לא אינדיקציה טובה לטיפול ניתוחי בווריקוצלה מפני שבחמישית מהמקרים נשאר כאב גם אחרי הניתוח.

24/12/2015 | 16:58 | מאת: מאור

24/12/2015 | 17:46 | מאת: מאור

ומה הכוונה לכאב אופייני?

16/12/2015 | 11:12 | מאת: מני

"ר גל קרן שלום, אכן, ביצעתי לפני שבוע ביופסיה לפי המלצתך, בשיטת mri us fusion בדו"ח סיכום ביקור נכתב: גבולות ערמונית שמורים: כן. בבדיקה רקטלית של הערמונית: ערמונית תקינה ערמונית גדולה. בלוטות זרע: אבנורמלי. פירוט : מעט גדושות. אונה מרכזית בולטת. שאלתי אליך : האם ממצאים אלו יכולות לומר שיש חשש לסרטן ערמונית. תודה רבה

שלום מני. מה שצירפת הוא דו"ח של האולטרה-סאונד שעשו בזמן הביופסיה. אין שם ממצא ספציפי שמעלה את החשד, אבל באולטרה-סאונד כזה בדרך כלל לא רואים ממצאים חשודים. אתה צריך לחכות לתשובה של הביופסיה. אני מקווה שהיא תהיה תקינה.

27/12/2015 | 15:19 | מאת: מני

ד"ר גל קרן- פז שלום. תודה על תשובתך, לאחר קבלת תוצאות משמחות לביופסיה שעשיתי ונמצאות שפירות , הומלץ לי לבצע ניתוח לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית גדולה 80 סמ"ק מטופל משולב עם קסטרל+ אבודרט. שאלתי : מה השיטה הכי טובה ובפחות סיכונים לבצע את הניתוח ? והאם בשיטה הרובוטית אפשר לנתח ערמונית שפירה? תודה רבה מני

15/12/2015 | 23:28 | מאת: דוד

1-מה מגלה בדיקות אולרסאונד ודופלר בפין ? 2-אני בן 71 ויש בעיות זקפה. 3-הציעו לי שתי הבדיקות הרשומות למעלה כדי לראות מצב זרימת הדם בפין ולאחר מכן טיפול בגלי קור. 4-יש גם הצעה להשתמש במשאבת ואקום. 5- האם למי שעבר ארוע ללבי עם שני סטנדים לפני 12 שנה ניתן להשתמש בכדורים ויאגרה או אחרים המוכרים בשוק בלי סיכון כלשהוא ללב ואו לגוף בכלל? 6-אדה לקבל תשובה לשאלות שלי ורב תודות לך.ברכות .

לקריאה נוספת והעמקה

אולטרה-סאונד ודופלר של הפין נעשה לצורך אבחון בעיות מבניות בפין או הפרעה באספקת הדם. שימוש בויאגרה אסור למי שנטל תרופות ניטרטים. צריך להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לבטיחות בשימוש.

15/12/2015 | 23:17 | מאת: דוד

1-איך בודקים מצב של הכליות ? 2-האם היא משפיע על מצב הזיקפה ? 3-מה זה אנרגית הכליות ? 4-PSA כמה צריל להיות הנורמלי לגיל 71 ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, אענה לשאלותיך לפי הסדר. 1 - זה תלוי למה אתה מתכוון במצב הכליות. עקרונית שתי בדיקות הן תפקודי כליות שזו בדיקת דם והשניה זה אולטרה-סאונד של הכליות. זה תלוי מה בדיוק צריך לבדוק. 2 - מצב הכליות בדרך כלל לא משפיע על הזקפה. בעיות בזקפה נובעות מדרך כלל מבעיות כלי דק או עצבים באזור או בגלל תופעות לוואי של תרופות. 3 - אני לא מבין למה אתה מתכוון באנרגית הכליות. 4 - אין PSA נורמלי. בכל ערך של PSA יש סיכוי לגלות סרטן ערמונית אם נעשה ביופסיית ערמונית. ככל שערך ה-PSA עולה גם עולה הסיכון לאבחון סרטן ערמונית.