ממצאי MRI של הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/12/2017 | 21:20 | מאת: קיי

לפני כחצי שנה בוצע לי ביופסיה בערמונית ןלא נמצא ממצא סרטני כל שהוא. בכל מקרה עקב עליה משמעותי ב PSA שלי נשלחתי על ידי הרופא גם ל MRI. להלן התוצאות: ערמונית מוגדלת עם שינויים של BPH, מימדי הערמונית 1. 6*6 3.*7. 5 ס"מ תZP אין עדות לממצא מוקדי המדגים רסטריקציה בדיפוזיה . ZP עצמו מעט בלתי הומוגני בצורה יחסית דיפוזית ,ללא עדות לממצא מוגדר. במרכז הערמונית ב ZT שינויים של BPH הנראים מוגדרים, עם קפסולה . ללא עדות למוקד חשוד לשאתי, ממצאים אלו מתאימים ל- SDARIP 2. אין עדות לפריצה חוץ קפסולרית. שלפוחית הזרע ,שלפוחית השתן והרקטום תקינים. מבנה גרמי עם סיגנל שמור. אין עדות לבלוטות מוגדלות. התרשמות: אין עדות לממצא חשוד בערמונית כמתואר.

שלום קיי. לא הבנתי בבירור מה השאלה. תשובת ה-MRI אומרת שלא זוהה ממצא חשוד לסרטן ערמונית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית