קשר עקרוני בין רמת טסטוסטרון לאיכות זרע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/04/2018 | 19:19 | מאת: איתן

האם קיים קשר כלשהו בין רמת טסטוסטרון לרמת איכות זרע? או שההורמון נמוך זה רק עניין של רמת החשק המיני או תופעות הקשורה בו. שאלה שניה, הבנתי שכל עוד רוצים להביא ילדים ולשמור איכות זרע תקינה ובכלל אסור לדחת הורמון תוספת טסוטסטרון בשום צורה. שאלתי האם ניתן במצב כזה לבקש הקפאת זרע לפני טיפול בטסטוסטרון כדי להשתמש בהפריה כמו חולי סרטן לפני כימו זה קיים בקופה?

עקרונית, רמת ההורמון יכולה להיות נמוכה ואיכות הזרע יכולה להיות תקינה. אם לוקחים טסטוסטרון ממקור חיצוני, הוא גורם לדיכוי הפרשה של הורמון בגוף שתפקידו לעורר ייצור תאי זרע, וכך טסטוסטרון חיצוני מדכא ייצור תאי זרע. אני לא יודע אם שימור זרע בהתוויה כזאת מוכסה על ידי הקופה. אני מניח שזה תלוי בין השאר באיזו קופה אתה חבר ומהו סוג הביטוח שלך.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית