מוקד היפודנסי עדין בבדיקת סי טי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

28/12/2017 | 21:37 | מאת: אורן

שלום ד״ר קרן-פז, לאחרונה סבלתי מאבן בכליה השמאלית וביקרתי במיון איכילוב. בסיכום בדיקת סי טי שנשלחה אלי בדואר (זה רגיל?), מעבר להתייחסות לאבן, נכתב: ״מוקד היפודנסי עדין בקוטב עליון של הכליה בקוטר 1 ס״מ (69), אין לשלול אבצס בשלבי התהוות. לשקילת קורלציה סונוגרפית ע״פ מהלך קליני״. אני טיפה מודאג, יש לי סיבה?

שלום אורן. תלוי בקליניקה. יש לך חום? כאבי מותן חזקים? אם לא, כנראה שלא מדובר באבצס. אני מציע באמת לבצע US כליות לצורך ביקורת של הממצא.

31/12/2017 | 09:06 | מאת: אורן

תודה ד״ר. אני ללא כאבים או חום למעט אלו הקשורים לאבן. מהן האפשרויות בהנתן שלא מדובר באבצס?

האפשרויות הן רבות, וברובן שפירות. קשה לי לענות לך בצורה אינטילגנטית מבלי שאני רואה את הסיטי. אני מציע שתעשה בדיקת ביקורת עם US.

01/01/2018 | 08:39 | מאת: אורן

אוקיי, תודה!

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית