נגישות
נגישות

פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
903 הודעות
850 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

13/07/2019 | 10:55 | מאת: אמיר

שלום לך דר אני בן 64 בריא ללא מחלות רקע .סוכר בסביבות100 לא מעשן.עושה הליכה 5פעמים בשבוע 50דקות כל פעם לפני 9 שנים אובחנתי בסרטן הערמונית ממוקד psa6.5 גליקסון3+4.עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית והבלטות.psa אחרי הניתוח0.09ולאחר כשנה 0.19 עברתי 33 הקרנות וקיבלתי 2זריקות לוקרים מאז psa0.004 לפני יומים עשיתי בדיקה מעקב התוצאה 0.01 מה זה אומר ומה עלי לעשות אני דואג מאוד ולחוץומזכיר לי את יום גלוי הסרטן. תודה על תשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר. PSA 0.01 אחרי ניתוח והקרנות וטיפול הורמונלי הוא עדיין מאוד נמוך. הבדיקה לכשעצמה לא אומרת שום דבר. בשביל לחשוד בחזרה של המחלה, אנחנו צריכים לראות כמה בדיקות במגמת עליה הרבה יותר משמעותית.

במעקב אחרי THG ממצא 1.האם גידולים 4 מ"מ יכולים להיות שפירים כאשר הציטולוגיה שלילית 2.קראתי על מערכת בשם EPICHEK BLADDER שיכולה לזהות גידולים ללא בדיקה פןלשנית.ייתכן שהמערכת תכנס לבתי החולים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. 1. גידולים בשלפוחית יכולים להיות שפירים במיעוט המקרים. כאשר הציטולוגיה שלילית, גידולים קטנים עדיין יכולים להיות ממאירים, אבל בדרך כלל הם בדרגת אגרסיביות נמוכה (low grade). 2. הבדיקה של אפיצ'ק אכן יכולה לזהות חזרה של גידולים בשלפוחית ללא ציסטוסקופיה, בעיקר כשמדובר בחזרה של גידולים שהם אגרסיביים יותר (high grade). בינתיים המערכת לא קיימת בבתי חולים, אם כי האורולוג בבי"ח יכול להפנות לבדיקה, והמטופל יכול לעשותה על חשבונו.

09/07/2019 | 13:31 | מאת: ערן

שלום, אני בן 44, עברתי לפני יותר מ 20 שנה ניתוח הידרוצלה באשך שמאל שלאחריו אני סובל ברוב הזמן מכאבים. עשיתי עשרות בדיקות אולט אשכים שלא הראו ממצא משמעותי למעט סימנים של דלקת לעיתים. רציתי לדעת אם בדיקת MRI תוכל לתת עוד מידע שיסביר את הכאבים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ערן. MRI הוא לא בדיקה טובה כשמדובר באשכים. בגלל הנגישות שלהם, US היא הבדיקה הטובה, אבל גם היא טובה מבחינה אנטומית. היא מראה את מבנה האשך ומה שמסביבו, ויכולה להראות זרימת דם בתוכו. אתה מתאר כאבים של 20 שנים עם בדיקות אולטרה-סאונד תקינות. נשמע כאילו מדובר בפתולוגיה עצבית באשך ואת זה אין בדיקה שיכולה להדגים.

01/07/2019 | 12:11 | מאת: פ.כ

בן 81, לפני 3 וחצי שנים ניתוח להוצאת TCC OF BLADDER בבדיקת שתן לציטולוגיה ,במעקב חצי שנתי נמצא: "leukocytes'' urothelial cells' partly with moderatc atypia' ; bacterieal colonies. בבדיקת שתן אין עדות לתאים לבנים או אדומים. בתרבית שתן ,אין צמיחה. מה המשמעות של המימצאים?

לקריאה נוספת והעמקה

יש תאים שלא נראים תקינים לחלוטין, אבל לא נראים חשודים לסרטניים, אחרת הדבר היה מצויין בפירוש. המשמעות היא להמשיך את המעקב.

27/06/2019 | 10:20 | מאת: יגאל

שלום דוקטור! יש לי PSA 4.3, ערמונית 75, גיל 58. האם יש צורך להפסיק נטילת של TAMSULOSIN לפני בדיקת דם ל-PSA? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יגאל, אין צורך להפסיק טמסולין לפני בדיקת PSA. יש צורך לא לקיים פעילות מינית 48 שעות לפני הבדיקה.

25/06/2019 | 15:27 | מאת: אמיר

לפני 5 שנים היה לי תסביב אשך שמאלי והחלט לכרתת אשך . לפני חודש חזרתי לבית חולים באבחנה אבדידימיטיס דלקת אשך שני . ואמרו לי כי בניתוח שעשיתי לא נעשה הקבעה לאשך השני הטוב וזה אומר שאני עדייו בסכנה תסביב אשך שני האם מומלץ לעשות הניתוח הקבעה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר. שאלה טובה ולא שגרתית. אפשרות אחת היא להשלים קיבוע של האשך שנשאר. אפשרות אחרת היא להיות יותר מודע למשמעות של כאבים באשך ולסיכון שמדובר בתסביב ולהגיע לבית החולים מוקדם יותר כשזה קורה. היות שכבר איבדת אשך אחד, הייתי נוטה להמליץ על האפשרות הראשונה.

25/06/2019 | 10:35 | מאת: אמיר

לפני כמה שנים עברתי ניתוח להוצאת נוזלים באשכים עקב נפיחות באשכים. שמתי לב ששוב האשכים התנפחו(כתוצאה יש לי קושי בהליכה ישרה ובישיבה מפריע קצת) ובנוסף יש לי לפעמים כאבים בבטן התחתונה.

לקריאה נוספת והעמקה

מה שאתה מתאר נשמע כמו חזרה של נוזלים מסביב לאשכים ("הידרוצלה"). אבל כדי לדעת אם יש סרטן או לא, צריך לעשות בדיקה גופנית של האשכים ע"י אורולוג וכדאי גם לעשות US.

20/06/2019 | 16:27 | מאת: ר

שלום עד כמה מדויקת מדידת גודל ונפח ערמונית ב us בטן תחתונה? האם יתכן שלאורך זמן ערמונית שפירה (על פי mri) תגדל למרות נטילת דואדרט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. בדיקת US בטן תחתונה היא לא מאוד מדוייקת לגבי מדידת גודל הערמונית. הבדיקות היותר מדוייקות הן US טרנס-רקטלי ו-MRI. זו, אני מניח, גם התשובה לשאלתך השניה. סביר להניח שאם נצפתה עליה בגודל הערמונית על טיפול בדואודרט בבדיקת US בטני, מדובר בטעות של הבדיקה.

22/06/2019 | 17:19 | מאת: ר

נניח שהמדידה לא מדויקת, האם יתכן שהערמונית נשארה באותו גודל למרות טיפול בדואדרט? האם חלילה זה אומר שיש לחזור לחשוד בטפו טפו לא מעוניין לימר את המילה, שנשלל גם ב mri לפני שלוש שנים, גם בירידת psa לפני שנה וחצי וגם בבדיקה רקטלית של האורולוג לפני חצי שנה? האם מנגנון הקטנת הערמונית על ידי הדואדרט תלוי בסיבה שהיא גדלה מלכתחילה? אני מנסה לנסח בעקיפין את השאלה אך ברור לך ממה הפאניקה.. תודה מראש

ברוב המקרים של סרטן ערמונית, זו לא הסיבה להגדלה של הערמונית. ברוב המקרים של הגדלת ערמונית הסיבה היא שפירה. שום דבר ממה שתיארת הוא לא סיבה לחשוד בסרטן.

19/06/2019 | 10:57 | מאת: גורי

שלום דר קרן פז בדוח תוצאות פתולוגית כתוב אבחנה T73020 LEFT URETER M81303 ותיאור מיקרוסקופי PAPILLARY LOW GRADE UROTHELIAL CARCINOMA )pta האם אין סתירה באבחנה ש pta המשמעות שזה לא פולשני ובM81303 לפי מה שקראתי זה סרטן פולשני אשמח לקבל הסבר מלומד כמו כן לפרוסקופיה שעשו לי היו גידולים קטנים בשופכן האמצעי וגם בשופכן העליון האם יש לכך משמעות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גורי. אני חייב להודות שרוב הרופאים, כולל אותי, לא מכירים את הקודים בעל פה. אני מאמין שגם הפתולוגים שכותבים את התשובות הם אנושיים. לכן, אנחנו מתייחסים לטקסט הכתוב שמפרט את התשובה. במקרה של מה שכתבת: Ta, כלומר גידול שטחי, Low grade - בעל התמיינות גבוהה או אגרסיביות נמוכה.

14/06/2019 | 12:24 | מאת: אהרן

האם קיימת משחה או טיפול אחר להקלת הכאב הנוצר ביציאת חוט הסטנט מהפין?

שלום אהרן. אין משהו מוכר לי מעבר למשככי הכאב הרגילים ובעיקר סבלנות עד להוצאת הסטנט.

12/06/2019 | 15:26 | מאת: איולה

שלום, אשמח מאוד לקבל הסבר ופיענוח של התוצאות המצורפות כאן. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אני לא רואה את הבדיקה המצורפת.

שלום בעלי בחול" לאחרונה לא הרגיש טוב בבדיקות הדם psa התוצאה היתה 10.87ng/ml בבדיקה נוספת שנערכה 15 יום לאחר מכן התוצאה היתה 13.7 ng/ml האם זה מעיד על משהו הכיוון היה בפרוסטטה אודה לך אם זה יהיה אפשרי להבהיר לי את תוצאות הבדיקה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. PSA גבוה קשור לסיכון שבביופסיה נאבחן סרטן ערמונית. אבל יש עוד סיבות ש-PSA יכול לעלות. לדוגמא, דלקת או זיהם בערמונית או בדרכי השתן התחתונות. את כותבת שבעלך לא הרגיש טוב. לכן, יש צורך לבצע בדיקות שתן כדי לראות אם יש לו דלקת, לטפל בהתאם, ולחזור על ה-PSA אחרי חלוף הדלקת.

28/05/2019 | 15:46 | מאת: גורי

לפני ארבע שנים היה לי סרטן שלפוחית השתן ta דרגה נמוכה עם מוקדים של דרגה גבוהה וכעת יש לי סרטן השופכן האם זה מוגדר כסרטן מולטיפוקלי והאם זה מעלה את הסיכון להתקדמות המחלה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גורי. זה מוגדר מסרטן מולטי פוקאלי, אבל הטיפול כרגע צריך להיות מרוכז בשופכן. הסיכון להתקדמות תלוי בדרגת האגרסיביות של הגידול ובחדירה שלו לדופן השופכן.

17/05/2019 | 16:10 | מאת: לאחר ניתוח

ד"ר שלום רב , האם בכדי לקבוע את מידת חדירתו של הגידול אל מעטפת השריר של השלפוחית ונגזרת מכך את סוג ואופי הטיפול, הפרוטוקול מחייב המצאות גם רקמת שריר בביופסיה שנלקחה או שזה נתון לשיקולו של המנתח? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. עקרונית כן. כדי להוכיח שאין חדירה לשריר, צריך רקמת שריר בפתולוגיה. במקרים מסויימים, אם הגידול היה ממש קטן, לא אגרסיבי, ולא חודר אל השכבה שנמצאת עוד לפני השריר, ניתן להסתפק בפתולוגיה שאין בה רקמת שריר.

16/05/2019 | 00:47 | מאת: אבי

לדברי הרופא יש לי ציסטה בוסניאק 3 נאמר לי שזה 50% יכול להפך לסרטני ונדרש ניתוח להסרתו אבל עקב מחלת ראות C.O.P.D קיים חשש מהרדמה מלאה שאלתי מה דחיפות מניתוח זה והאם יש יסוד להניח שניתוח זה יכול להתעכב בגלל החשש מההרדמה שכחתי לציין כי גודל הגוש הוא 5.8 תודה בעבור תשובה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי. כמו שכבר ציינת הניתוח הוא בגלל שקיים סיכון של כ-50% שיש גידול סרטני. לא מדובר בדרך כלל בגידול שמתפתח במהירות של ימים או שבועות, אבל מומלץ לא לדחות את הניתוח במשך חודשים רבים. בדרך כלל עוברים הערכה ע"י רופא ריאות ומרדים לגבי מידת הסיכון של הרדמה לאור מחלת הרקע שציינת.

בני בן 4.3. בשבועיים האחרונים החל לתת שתן בתכיפות גבוהה, יש לציין רק במהלך היום. התכיפות היא כל כמה דקות ממש. בתחילה חשבתי כי זה סתם או תשומת לב אך אכן נותן שתן. לעיתים עומד מספר שניות ליד האסלה עד שיוצא לו. נעשתה בדיקת שתן שיצאה תקינה. אין שינוי כלשהו בבית שאולי יכול להיות הגורם. שאלתי: מה זה יכול להיות? תודה על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זו שאלה שצריך להפנות לרופא ילדים או אורולוג ילדים. יכול להיות שהוא שותה הרבה? זו סיבה טובה למתן הרבה שתן. סוכרת יכולה להתבטא בתן כמויות גדולות של שתן בתדירות גבוהה, אבל אמרת שבדיקת השתן היתה תקינה ואני מסיק מזה שלא היה שם סוכר. שינוי התנהגותי יכול גם להתבטא כך, במיוחד כשהתכיפות היא במהלך היום אבל בלילה לא מתעוררים בכלל כדי להטיל שתן. כדאי לפנות אל רופא הילדים, אם זה ממשיך.

21/04/2019 | 19:06 | מאת: מן מרגלית

אבקש לדעת מה זה ציסטה מולטילוקורית מתאימה לבוסניאק 2 בגודל 7.00 סמ בכליה השמאלית

לקריאה נוספת והעמקה

ציסטה היא חלל מלא בנוזל. מולטילוקולרית - הכוונה שהחלל מורכב מכמה חללים שמופרדים במחיצות. בוסניאק 2 אומר בגדול שצריך להמשיך לעקוב אחרי זה עם US או סיטי מדי חצי שנה-שנה.

15/04/2019 | 19:34 | מאת: יוסי

בן 67 לאחר בדיקת ביופסייה - גליסון 8 PSA 4.8 בבדיקה רקטלית וכן בבדיקת MRI ו-PEY CT רואים שהסרטן לא פרץ ויצא מהערמונית. מה המלצתך: האם לנתח ולהסיר את הערמונית או לעשות טיפול ברכיתרפייה. תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי. כל אפשרות צריך לדון לעומק, והפורום הוא לא מקום מתאים לדיון כזה. צריך לקחת בחשבון גם הפרעות השתנה אם יש, את גודל הערמונית ומצב התפקוד המיני. כמובן להעדפות המטופל יש חשיבות. יש עוד אפשרות שלא הזכרת והיא דווקא מאוד רלוונטית בגליסון 8 והיא הקרנות חיצוניות בשילוב טיפול הורמונלי. לגבי טיפול ניתוחי במצב זה צריך בין השאר להעריך מה הסיכון לשלאחר ניתוח יזדקק המטופל להשלמה של טיפול קרינתי ואיך זה ישפיע על תופעות הלוואי. לגבי ברכי תרפיה, כדאי לדעת מראש באיזה פרוטוקול מדובר והאם הוא הוכח שיעיל בטיפול בחולים עם סרטן מקבוצת הסיכון הגבוהה.

באיזה שלב מומלץ לבצע כריתה של סעיף בשלפוחית? ואיזה בדיקות צריך לעשות כדי לקבל החלטה בנידון.?האם גודל הסעיף כשלעצמו מהווה גורם בהחלטה? תודה

שלום מרדכי. ההחלטה תלויה גם בגודל הסעיף, אבל גם בשאלה האם הוא מתרוקן או לא, האם הוא קשור לבעיות אחרות בשלפוחית ואיך הוא משפיע על המטופל.

07/04/2019 | 14:44 | מאת: יוסף

היה לי היום שתן חום רק פעם אחת.(אני בריא בלי שום בעיות עשיתי בדיקות דם ושתן הכול תקין) האם שתן חום יכול להיום מזיהום כי הכניסו לי נירוסטה להגדלת השופכה שזה יכול להיות מזה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסף, אתה צריך לעשות בדיקת שתן כולל תרבית ולראות האם מדובר בזיהום או דימום.

06/04/2019 | 21:51 | מאת: מקסים

יש לי כאבי אשכים כמה פעמים בשבוע. היה לי בעבר גניקומסטיה. חשוב לציין שאני מאונן. זה מעיד על סרטן או משהו? בן 15

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מקסים. כאבים הם בדרך כלל לא סימן לסרטן באשכים. יש הרבה סיבות אחרות לכאבים באזור. עם זאת, חשוב שתלך לאורולוג ותיבדק.

02/04/2019 | 16:27 | מאת: יובל

יש לי מידי פעם כאבים באשך ימין (בתדירות של חודש בערך). זה אומר משהו על סרטן? בן 15

לקריאה נוספת והעמקה
02/04/2019 | 16:40 | מאת: יובל אבוטבול

חשוב לציין שזה כאבים של כמה דקות

02/04/2019 | 16:48 | מאת: יובל אבוטבול

חשוב לציין גם שאני מאונן אחת ליום

שלום יובל. כאבים הם בדרך כלל לא סימן לסרטן באשכים. יש הרבה סיבות אחרות לכאבים באזור. עם זאת, חשוב שתלך לאורולוג ותיבדק.

04/04/2019 | 22:24 | מאת: יובל אבוטבול

אם אני הולך לרופא.. חשוב להגיד שאני מאונן? פשוט אני לא רוצה להגיד את זה ליד ההורים שלי

זה לא מאוד חשוב, אלא אם הרופא שואל.

01/04/2019 | 21:30 | מאת: זקפה למרות שאין גירוי

אני בן 13 לפעמים עומד לי הזין למרות שאין לי שום גירוי מיני ואחרי שאני מאונן אז כואב לי הזין ואני לא יודע עם זה נורמלי בבקשה עזרה

המקום המתאים לשאלה הוא בפורום https://www.doctors.co.il/forum-935/

01/04/2019 | 21:18 | מאת: Mira

בעקבות דלקות חוזרות נשלחתי למיפוי כליות. ברקע: רפלוקס מולד ותיקון דו צדדי ע"י 5 ניתוחים, בת 44. תוצאות הבדיקה: מיפוי כליות .Tc99m DMSA 5.00 של mCi חומר הזרקה: המטופל קיבל סיבת הפניה: זיהומי שתן חוזרים. הערכת תפקוד הכליות. ממצאים: הכליה הימנית בגודל תקין עם קליטה לא הומוגנית וחשד לפגם מילוי בחלק העליון של הכליה. הכליה השמאלית קטנה מאוד עם קליטה ירודה ולא הומוגנית. . תפקוד יחסי של הכליות: הכליה השמאלית 7% והכליה הימנית 93% סיכום: הכליה השמאלית קטנה עם ירידה קשה בתפקוד. חשד לפגם מילוי בחלק העליון של הכליה הימנית. אשמח לדעת : מה הכוונה פגם מילוי? עקב הדלקות החוזרות יש מחשבה על הוצאת בכליה השמאלית שכנראה גורמת לדלקות החוזרות . האם הכליה הימנית שמתפקדת 93% תוכל לתפקד בכוחות עצמה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירה. פגם מילוי הוא אזור בכליה שלא קלט את החומר שהוזרק. את צריכה לעשות US או CT כדי שיהיה ברור מה האזור הזה. כליה אחת אמורה להיות מספיקה לתפקוד תקין.

31/03/2019 | 13:35 | מאת: גורי

האם זה רגיל שיש לי שתן דמי לסירוגין לאחר חמישה ימים של הוצאת סטנט כמו כן יש לי כאבים חזקים במותן גם מאחורה וגם מקדימה יכול להיות לי מספר פעמים שתן צלול ואז נהיה שתן דמי מלווה בכאבים תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גורי. יכול להיות, גם השתן הדמי וגם הכאבים. עם זאת, אם זה ממשיך, פנה לאורולוג שטיפל בך כדי לשלול דברים אחרים שיכולים להיות.

30/03/2019 | 22:24 | מאת: חניליאר זילקה

זרע יכול לדלוף החוצה מין בפין גם לאחר שלא גמרתי כבר חודש? אני בן 19.3. יש לי המון בעיות בעניין של שפיכה ובראשם סיבות הלכתיות. ראיתי שמישהו שאל פה האם יש זרע בצינור כמה ימים לאחר גמירה וענו לו שתמיד נשאר זרע בצנרת וזה מתנקה לאחר מתן שתן זאת אומרת שבכל פעם שאדם משתין יוצא לו זרע ביחד עם השתן? אשמח לתשובה🙏🏾❤️

נסה לשאול את השאלה בפורום בנושא תפקוד מיני ומיניות.

כשאני פותח את פתח השופכה ומסתכל בפנים, אני יכול להבחין בסוג של נוזל מסויים. לא יודע למה אבל במהלך כל היום אני מרגיש כאילו שבורח לי משהו ואני מסתכל בשביל לראות אם באמת ברח ולעיתים אני רואה שחור השופכה נסתם לי ובורח ממנו טיפות שקופות, נראה כמו מים. אשמח לדעת מהו סוג הנוזל שיש בפתח השופכה האם אותו נוזל יכול לברוח לי במהלך היום ואם כן מה עושים כדי למנוע את הבריחה שלו?

שלום דוד, למרות שנושא שאלתך אינו קשור לנושא הפורום, אני מניח שמה שאתה רואה הוא נוזל סיכה של השופכה או שאריות של שתן שנשאר בשופכה. אם אתה לא סובל מבריחת שתן שגורמת לרטיבות של ממש בתחתוניך, אני לא חושב שיש משהו מיוחד שיש או שצריך לעשות.

30/03/2019 | 22:17 | מאת: יאיר

אני בן 19.3 ולפני כחודש וחצי משהו כזה קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בחורה ומאז התחילו לי הפרשות באיבר המין ללא צריבה בעת מתן שתן. הלכתי לאורולוג שנתן לי דוקסילין וציפרודקס למשך עשרה ימים ואמר לי לקחת כדור אחד משניהם בבוקר ובערב. כרגע נגמרו לי הכדורים ואיבר המין שלי לא מפסיק להפריש הפרשות ויש לציין שמאז לא נגעתי באיבר המין ולא קיימתי יחסי מין והפעם האחרונה שעשיתי אוננות הייתה גם לפני חודש ומשהו. איבר המין שלי כל היום רטוב וזה גורם לי בכל רגע נתון לפתוח את פתח השופכה ולהסתכל בפנים. אני אציין שאני בחור מסורתי ואני לא רוצה שיופרש לי סתם זרע במהלך היום יום וגם היום בבוקר יצא לי זרע לפני השתן ולא היה לי קרי לילה מה עליי לעשות? הדבר הזה פשוט הורס לי את החיים..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר, לצערי ולשמחתך, השאלה שלך לא קשורה לפורום שעוסק במחלות סרטן של המערכת האורולוגית. נסה לשאול את השאלה בפורום של מחלות זיהומיות.

30/03/2019 | 16:08 | מאת: יאיר

שלום. נודע לי שבברית מילה היה לי דימום. נכון שעבר 25 שנה וזה לא רלוונטי אך זה מאוד ירגיע אותי אם תגיד לי לפי התמונה אם לא חתכו לי יותר ממה שצריך, כי לפי התמונות של הגולשים הפין יותר עבה וגם לא רואים בבירור את צינור הזרע ואצלי הצינור בחוץ בולט. לפי התמונה לא הורידו לי הרבה ממה שצריך? אני לא מוגבל לכל החיים בפחות תחושות מנימולים אחרים?

לקריאה נוספת והעמקה

דבר ראשון, אני לא רואה את התמונה. דבר שני, השאלה הזאת לא מתאימה לפורום הזה שעוסק במחלות סרטן של דרכי השתן.

26/03/2019 | 23:35 | מאת: שימי

שלום רב, בן 49, בריא בדרך כלל. יש לי קצת דם בזרע כבר כשלושה חודשים. כמות הדם משתנה, אבל לא כל הזרע הוא דם, זו כאילו טיפה או שתיים של דם שמהולות בזרע והופכות אותו לקצת אדום, ורוד, חום, צהבהב (לפעמים הדם יותר אדום, לפעמים יותר חום, לפעמים צהוב) אבל כמעט תמיד הכמות קטנה יחסית (לא כל הזרע דמי, אלא ממש מהול קצת). חוץ מזה אין שום סימפטומים. עשיתי בדיקות דם, שתן, PSA שיצא 1.2, אולטרסאונד אשכים (מוקד הסתיידותי במרכז אשך ימין), אולטרסאונד דרכי שתן וערמונית (הכל תקין, ערמונית 37 קצת מוגדלת עם הסתיידות בתוכה). קבעתי תור נוסף לאורולוג, אבל זה קצת רחוק. רופאת המשפחה לא מתרשמת, מה יכולה להיות הסיבה לקצת דם בזרע שלא עובר תקופה ארוכה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

דם בזרע מגיע מדימום מכלי דם בערמונית או בשלפוחיות הזרע. בדרך כלל לא מוצאים ממאירות כסיבה שגורמת את זה. הדימום יכול להיות קצר, אבל בגלל שהזרע נאגר ויוצא בכמויות יחסית קטנות, בתכיפות משתנה, הנוכחות של דם בשפיכה יכולה להימשך זמן רב אחרי ארוע הדימום עצמו.

26/03/2019 | 12:30 | מאת: מנשה

עשיתי היום ציסטו גמישה ואמרו שיש לי על רירית השלפוחית מספר פטכיות מפוזרות. האם זה מסוכן.ואם זה יכולה להיות מציסטו קשיח+ביופסיה (שעשיתי לפני שנתיים) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
26/03/2019 | 21:29 | מאת: מנשה

היה לי על אחד הפכטיות פצע לבן קטן כמו שגדל בפנים לפעמים(זה שאפשר לפוצץ ויצא נוזל לבן וסליחה על הדוגמה) ולגבי הפכטיות רשום לא ברור מה טיבם

קשה לי לדעת בלי לראות בעצמי. זה יכול להיות מביופסיה קודמת, יכול להיות דלקת. אני מניח שנלקחה שטיפה לציטולוגיה, כך שניתן יהיה לראות אם יש תאים סרטניים.

23/03/2019 | 15:55 | מאת: גורי

שלום דר' קרן פז עברתי אורוטוסקופיה בסיכום נכתב מספר ממצאים בשופכן העליון ובשופכן האמצעי חלקם נצרבו וחלקם נכרתו האבחנה היא tcc upper ureter האם הממצאים בחלק העליון יכולים גם להתפשט לכליה עצמה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גורי. TCC יכול לחזור בכל חלק של מערכת דרכי השתן שמצופה באותו סוג רירית כמו בשופכן: כלומר, במערכת המאספת של הכליה, בשופכנים או בשלפוחית. לכן, יש לבצע מעקב מתאים אצל אורולוג שיש לו ניסיון בכך.

שמי דני, אני רווק בן 35, אין לי חברה. אני עובד בעבודה משרדית. אני לא מאונן ולא מקיים יחסי מין כבר הרבה שנים! מתנזר לגמרי!! מטעמי דת. כלומר, לא מוציא זרע החוצה כבר 4 שנים רצוף!! האם יש דבר כזה הצטברות זרע באשכים עד כדי "פיצוץ" זרע באשכים שגורם לכאבי תופת ב 2 האשכים?? בד"כ סוג הכאבים זה תחושה של גודש וכבדות בשק האשכים כאילו מישהו שם לי סלעים בשק האשכים והם נהיים כבדים ומלאים בגודש וכבדות , אבל מידי פעם זה גם כאבים אורגניים רגילים מטורפים (כמו למשל כאבי מיגרנה) ברמות של דרגה 10 (הכי גבוה!) ב 2 האשכים. יש לציין שעברתי כבר 5 פעמים אולטרא סאונד אשכים כולל דופלר אשכים וכול הבדיקות יצאו תקינות!! אין שום בעיה פתולוגית באשכים. אין וריקוצלה, לא הידרוצלה, וכמובן לא סרטן האשכים. האשכים תקינים לחלוטין. אני סובל מהכאבים כבר 6 וחצי שנים ברציפות וכרגע מטופל במרפאת כאב בתרופה Oxycontin 10 mg שגם לא כ"כ עוזרת לכאבים אבל לפחות מרדים בלילה ומשכיח את הכאבים בלילה ומצליח לישון. הייתי במיון 4 פעמים במהלך 6 השנים האחרונות כולל פעם אחת שהגעתי באמבולנס בגלל שלא יכולתי לזוז עקב כאבי תופת באשכים ולא יכולתי לעמוד על הרגליים ותמיד שחררו אותי מהמיון עם משכך כאבים כמו אופטלגין בטענה שלא מוצאים כלום באשכים. קיבלתי כבר 2 זריקות מסוגים שונים במרפאת כאב שלא עזרו ואני עומד לקבל בקרוב זריקה נוספת בשם: Cadual Block לאיזה כיוון עוד אפשר ללכת בנוגע לכאבים באשכים? עברתי כמעט את כל הבדיקות האפשריות שהרפואה מכירה : 1. אולטרא סאונד אשכים כולל דופלר 5 פעמים במהלך 6 שנים.(נמצא פעם אחת ציסטה קטנה בראש האפדידמוס באחד האשכים, אך אמרו לי שזה לא גורם לכאבי תופת!) 2. מיפוי עצמות כל גופי עם חומר הזרקה 3. בדיקת טרנס רקטלית ידנית ואולטרא סאונד לערמונית+בדיקת דם PSA 4. בדיקת EMG לבירור כאב מוקרן מעמוד השדרה 5. אולטרא סאונד כליות ודרכי השתן 6. ביצוע בדיקת CT של הבטן והאגן ללא חומר ניגוד ( נמצא ציסטה סובוכנדולרית) 7. בדיקת אולטרא סאונד מפשעות לשלילת בקע במפשעות 8. בדיקת CT לעמוד שדרה. 9. בדיקות דם, שתן ותרבית כמובן 10. אולטרא סאונד בטן עליונה כולל כליות וכבד ולבלב כמובן שכל הבדיקות הנ"ל חזרו תקינות לחלוטין ולא נמצא שום ממצא פתולוגי שיסביר את הכאבים באשכים!! זה כאבים כרוניים לכל החיים??!! אני רק בן 35!! עברתי כבר 11 אורולוגים ב 6 שנים אחרונות שלא מצאו שום בעיה. וכולם הפנו אותי למרפאת כאב!! מה קורה אצלי באשכים?? אני רק רוצה לוודא שהכאבים שאני סובל מהם זה לא בגלל שאני מתנזר מסקס ולא מוציא זרע החוצה שנים!! כי אם זאת הבעיה, אז אני כן יאונן וכן יוציא זרע החוצה בשביל לפתור את הכאבים! אבל יש לציין שהכאבים היו באותו סוג ובאותה עוצמה גם בתקופות שאוננתי על בסיס קבוע והוצאתי זרע לפני שנכנסתי לתקופה של התנזרות מסקס. אז לעניות דעתי הצנועה אין קשר בין ההתנזרות לבין הכאבים באשכים. האם אני המקרה היחיד בארץ של בן אדם שסובל מכאבים כרוניים באשכים בלי סיבה פתולוגית? האם נתקלת בכזה מקרה בקרייירה המקצועית שלך? בן אדם שסובל מכאבי תופת באשכים שנים רצופות בלי שיתגלה שום ממצא פתולוגי? האם יש פיתרון כלשהוא שעוד לא הציעו לי חוץ מכריתת האשכים כמוצא אחרון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני. צר לי לקרוא שאתה סובל כל כך. עברת כבר את כל הבדיקות האפשריות וכולן הראו שאין פתולוגיה באשכים. כאב זה הוא בדרך כלל ממקור עצבי. כלומר, מסיבה כלשהיא העצבים בשק האשכים משדרים למוח אות שהמוח מפרש ככאב. לכן אתה חווה כאב. כאב כזה מטופל רק במרפאת כאב. אם הטיפול הנוכחי לא עוזר, אתה צריך לדבר עם הרופאה שמטפלת בך לגבי החלפת הטיפול.

אמי בת 80 , בשנים האחרונות הסתירה את זה שיש לה דחיפות ותכיפות בהטלת שתן .התייעצתי בפורום ולאחר א.ס שלא נמצא ממצא נעשתה בדיקות דם שתן שהראו תאים אדומים בשתן בכמות ל 30 (הרבה מעבר לנורמה) . לאחר בדיקה אצל רופא גניקולוג שלא התייחס משום מה לנוכחות דם בבדיקת שתן ורק בדק פיזית ונתן טוביאז 4מג והמליץ שאמא תראה גם אורולוג . היום הגענו לאורולוג במרפאה המקומית ,הראיתי לו את סכום הביקור אצל הגניקולוג וידעתי אותו על כך שבדיקת שתן מראה דם בשתן כדוריות דם אדומות 3o (דברי אימי ,בשתן לא נראה דם גלוי). תרבית שלילית . הוא אמר שצריך לבצע בדיקת ציסטוסקופיה של שלפוחית השתן והשופכה . מכיוון שהוסבר לנו שזו בדיקה פולשנית ולא נעימה (אמא שלי חרדתית מאוד) וחייבים לחתום על הסכמה מדעת , אמא שלי ביקשה לחשוב על זה בבית ולא לעשות זאת באותו מעמד . האם מומלץ יותר לעבור אותה אצל אורולוג וותיק ובעל שם עם חוות דעת מצויינת דרך הביטוח משלים או אפשר להסתפק באותו רופא אורולוג של הקופה שאליו הגעתי במקרה (היה זמין) ? אני אמנם חושש מהממצאים אך גם מסיבוך שייווצר כתוצאה מהבדיקה. האם יש מצב של זריקה טשטוש דרך הווריד בנוסף לג'ל שמוחדר לשופכה (הרדמה ספינלית לא בעדיפות עקב סיכונים). האם אין בדיקות / הדמיות אחרות (כמו mri או סיטי )לשופכה ולשלפוחית ? מה היית את עושה במקומי והאם זה טיפשי וחוסר אחריות להמנע מהבדיקה הנ"ל? ד.א יש לה צרבת מאז החלה לקחת את הטוביאז 4 מ"ג , מה הסיבה ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

היום אמא שלי עברה את בדיקת הציסטולוגיה במרפאה הקהילתית . הרופא לא מצא שום דבר שיסביר את נוכחות כדוריות האדומות בבדיקת שתן (30) שנעשתה לפני חודש בערך וטען שהוא לא ראה משהוא חריג או מחשיד ונתן הפנייה לבדיקת שתן לעוד חודש . האם לדעתך צריך לעשות בירור נוסף כמו נפרולוג למשל ? ד.א הטוביאס שקיבלה לפני שבועיים מתחיל להשפיע ועכשיו היא קמה לשירותים בלילה רק פעם אחת וביום פחות מבעבר ......אך יש לה צרבת מאז שהחלה את הטיפול . מה דעתך ? תודה מראש

שלום ליסה. כשיש עדות לדימום בשתן, יש התוויה ברורה לבצע ציסטוסקופיה כדי לשלול או לאבחן גידול סרטני של השלפוחית או השופכה. אם מדובר בגידול קטן, בדיקות כמו אולטרסאונד, CT או MRI יכולים לפספס אותו. הבדיקה לא נעימה, אבל לא מאוד כואבת, ולכן מקובל לעשות אותה ללא הרדמה למעט אילחוש מקומי.

יש לבצע הדמיה של הכליות והשופכנים ע"י סיטי בפרוטוקול אורוגרפיה, אם אין התוויית נגד.

14/03/2019 | 12:50 | מאת: קובי

שלום וברכה בן 37 בריא בדרך כלל יש כאבי גב על רקע ספונדילוזסיז.יש לי לפעמים הרגשה של צריבה ואי נוחות בשתן וקושי להתאפק זה התחיל לפני 3 שנים על הבדיקות שתן והתרביות יצאו תקינות ובדיקה של כל המחלות מין שליליות.לפני שנה עשיתי אולטרא סאונד והכל היה תקין לחלוטין. שבוע שעבר בגלל שהאי נוחות חזרה עשיתי שוב אולטרא סאונד והאבחון היה הכליות במנח ובגודל תקינים. אין עדות לאבנים כיס השתן תקין ללא פתלוגיה.ערמונית במשקל 15 גרם. אך יצא גם מימין לכליה הודגם נגע הידי פוקאלי קורטיקאלי עליון קוטרו 10 מ"מ שיכול להתאים לאנגיומיוליפומה.והתרוקנות עם שארית של 150 סמק. יש לציין ששתיתי לפני הבדיקה ממש הרבה ןממש כאב לי מרוב שהתאפקתי חזק.שאלתי היא האם עליי לחשוש מתוצאת הבדיקה ולעשות בירור נוסף כלשהוא?ואיך יכול שבשנה הממצאים כל כך שונים בין הבדיקות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קובי. קודם כל צריך לראות את תמונות האולטרהסאונד. אם מדובר באמת באנגיומיוליפומה, הרי שמדובר בגידול שפיר. אצלך הוא גם קטן, כך שאין מה לחשוש ממנו. בבדיקה הקודמת שעשית יכול להיות שהוא יה יותר קטן והטכנאית לא ראתה אותו.

15/03/2019 | 13:31 | מאת: קובי

שלום וברכה תודה על המענה המהיר..האם לדעתך צריך לעשות בירור נוסף על הממצא הזה כמן סיטי או mri?ולגביי הכמות הגדולה של השאריות שתן זה קשור לכמות הנוזלים הגדולה שששיתי לפני?תודה מראש..

לגבי הממצא בכליה - שוב, צריך באמת לראות את התמונות של האולטרהסאונד. אם אכן מדובר במשהו שנראה כמו אנגיומיוליפומה, הייתי ממליץ על US מעקב בעוד חצי שנה. לגבי השארית של 150 מ"ל - מאוד יכול להיות שהתאפקת הרבה ולכן השלפוחית היתה מאוד מלאה כשניסית להתרוקן. במצבים כאלה יכול לקרות שלא מצלחיחם לרוקן לגמרי את השלפוחית. אתה יכול לחזור על הבדיקה, אבל הפעם לא לשתות הרבה ולהתאפק לפני הבדיקה.

04/03/2019 | 23:19 | מאת: ד.קרטה

בן 58 , יש במשפחה סרטן הערמונית אצלה דוד שנפטר המחלה . לפני שנתיים היה לי psa 0.88 . לפני שנה 1.22 . עכשיו 1.75 . משתמש לאחרונה פעם ביום בסו פלאמטו עקב תכיפות ודחיפות בהטלת שתן . אני לא יודע אם יש לזה קשר , עברתי ניתוח לכריתת rcc בכליה לפני כמעט שנה .האם יש סיבה לדאגה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. למרות מגמת העליה, ה-PSA עדיין בערכים שמעידים לסיכון נמוך לסרטן (להבדיל מסיכון גבוה). אני חושב שאתה צריך לתת לאורולוג לבדוק את הערמונית שלך ואם אין ממצא חשוד, להמשיך לעקוב אחר ה-PSA פעם בשנה.

04/03/2019 | 23:03 | מאת: מנחם

אני בן 60 , עברי לפני שנה ניתוח כריתה חלקית של כליה שמאל . הממצא לפי הפתולוג היה rcc שלב1 נכרת עם שוליים . מאז הניתוח ירידה מגמתית בתפקוד הכליות עם מצב גבולי.egfr . . 0.7 לפני הניתוח היה תקין מאוד 1 וקראטינין 1.2 . עברתי לני מספר ימים סונר בטן עליונה. הכל נראה בסדר חוץ מ כליה שמאל ציר אורך 10.5 ס"מ (כליה ימין 10.2) , מצב לאחר כריתה חלקית , נצפתה מעט רקמה חלקתית ( ???? כך בדיוק נכתב , אולי התכוון צלקתית ?) . האם יש קשר לסיכות באזור הניתוח שנשארות קבוע ? אציין שאני מקפיד על דיאטת מופחתת בחלבון וזרחן .לא צורך תרופות נגד כאב כמו מוסקול , אדוויל וכו , לפעמים לוקח אופטלגין לכאבי ראש. מה דעתך והאם נחוץ mri כיוון כליות ?

לקריאה נוספת והעמקה

אחרי שבקשתי שהרופא המפענח יבדוק האם יש טעות סופר , שינה את הטעות מחלקתית לצלקתית . מה דעתך על תוצאות הפענוח והאם הצלקת שנוצרה עלולה לפגום בתפקוד הכליה? האם עקב מגבלותה א.ס לגלות גידולי כליה קטנים כדאי לעבור בקרוב MRI ?

שלום מנחם. צריך שרופא מומחה באורולוגיה אונקולוגית יסתכל על האולטראסאונד ויראה במה מדובר. רקמה צלקתית יכולה להיות באזור ניתוח. תפקוד הכליה נקבע בדרך כלל בנפח הרקמה שנשאר ובזמן האיסכמיה שהיה בזמן הניתוח.

04/03/2019 | 20:48 | מאת: קורין

הכליות תקינות בגודל ובמיקום, מרכזות סימטריות, ללא הידרונפרוזיס. ציסטות קורטיקליות פשוטות דו"צ. בדומה לבדיקה קודמת, באספקט חיצוני עליון של כליה שמאלית ניראה ממצא קורטיקלי בצפיפות זהה לפרנכימת הכליה בסריקה ללא הזרקה, כ33 hu, אשר מקבל האדרה הדרגתית לאחר הזרקה ונמדד 64 hu, בשלב הנפרוגרפי. מימדיו כ1.9*2.5 ס"מ. אין לשלול rcc (ייתכן chromophobe type)

לקריאה נוספת והעמקה
04/03/2019 | 20:51 | מאת: קורין

אשמח להסבר לבדיקת הסיטי, האם זה סרטן הכליות? באיזה דרגה? מה הטיפול? זה וודאי לפי הבדיקה או שעדיין לא? תודה,

שלום קורין. צריך לראות את הסיטי כדי לדעת. לא מספיק לקרוא את החלק שבחרת לצטט מהפיענוח. לפי מה שהבאת - הרדיולוג המפענח לא מתחייב אבל גם לא שולל סרטן כליה.

04/03/2019 | 18:27 | מאת: יוסף

יש לי תור לציסטוקפיה פלוס ביופסיה בחדר טיפולים(לא בחדר ניתוח) אני בריא לא לוקח תרופות השאלה שלי - מה ההכנות (בערך) לבדיקה אני ישמח לתשובה זה חשוב לי מאוד תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסף. לעשות תרבית שתן כדי לוודא שאין חיידק בשתן ולהפסיק תרופות שנוגדות את מערכת הקרישה או מעכבות את פעולת הטסיות (אספירין, פלביקס, קומדין, קסרלטו, אליקוויס ועוד).

03/03/2019 | 13:38 | מאת: דני מרקורי

האם, כחבר קופת חולים ואזרח נאמן ומשלם מיסים, אני זכאי לבדיקת MRI ו או PET/CT PSMA ללא תשלום? הדברים נאמרו לי והובנו על ידי בפירוש ע"י גורמים שמחוץ למערכת! והובנו על ידי מהמשתמע ע"י חלק מהגורמים בתוך המערכת! אשמח לתשובה עניינית (מורחבת זה יותר מסבבה, כמו למשל, קישור לסל הבריאות לסעיף הרלוונטי, או מסמך רשמי אחר)לשאלה הספציפית. תודה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני. זכאי - כן. השאלה באיזו התוויה. לגבי MRI ערמונית - אם קיימת אבחנה של סרטן ערמונית, לפני החלטה ו/או תכנון של טיפול. התוויה נוספת היא במידה ועברת ביופסיית ערמונית שהיתה ללא ממאירות, אבל עדיין קיים חשד גבוה שיש סרטן, יש זכאות ל-MRI ערמונית. היום הקופות מאשרות יותר ויותר MRI ערמונית למטופלים שאמורים לעבור ביופסיית ערמונית ראשונה, כדי שניתן יהיה לראות אם אפשר לעשות ביופסיה מכוונת לנגע חשוד ב-MRI (מה שנקרא ביופסיית פיוז'ן). לגבי PET/CT PSMA - אם יש אבחנה של סרטן ערמונית מקבוצת הסיכון הגבוהה.

27/02/2019 | 12:16 | מאת: יוסי בן דוד

שלום רב אבי בן 73 בריא בדרך כלל עבר ניתוח להסרת גוש בשק האשכים וכריתת אשך. הגוש הינו גוש שנמצא בשק האשכים למעלה מ10 שנים ועקב כך שהגוש גדל בחצי שנה האחרונה פנה לרופא מומחה. בct שביצע לא נראה שיש פיזור מרוחק. אך רשום כי קיימת קשרית זעירה בריאה ללא גבולות ספציפית. כמו כן ביצע בדיקות דם כולל מרקרים ונמצא תקין. עבר השבוע ניתוח להסרת הגוש. בסיכום הניתוח נרשם כי בוצע ניתוח להסרת הגוש כולל כריתת אשך עקב תהליך פאראטסקולרי גדול ללא מישור הפרדה ברור מהאשך. מבדיקה ברשת האינטנרט לא הצלחנו להבין מה המשמעות וכן המונח פאראטסקולרי מתבטא בהמון המון מושגים מבלבלים. נשמח לקבל תשובה מה הכוונה בסיכום הניתוח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי. בתרגום לעברית: "תהליך שנמצא ליד האשך אבל היה צמוד ודבוק אל האשך."

28/02/2019 | 12:09 | מאת: יוסי

תודה רבה על התשובה, האם בבדיקת מרקרים ניתן לגלות גם גרורות?

28/02/2019 | 12:12 | מאת: יוסי

מתנצל מראש על מספר השאלות: האם קשרית בריאה מעידה בהכרח על גרורה? בפועל בct נרשם שאין עדות לפיזור משני מרוחק.

לא. בדיקת מרקרים לא מאבחנת גרורות. גם קשרית בריאה לא בהכרח מעידה על גרורה. תלוי מה הגודל שלה, איך היא נראית והאם יש גדילה יחסית לבדיקה קודמת.

28/02/2019 | 12:36 | מאת: יוסי

שוב המון תודה על התשובה. קשרית זעירה בראיה שאינה ספציפית ובעלת גבולות לא סדירים. חתך 304-44. יחד עם זאת נרשם בct שאין עדות לפיזור משני. חשוב לציין שהגוש בשק האשכים נמצא מעל 10 שנים- האם גוש שפיר יכול להפוך לממאיר? האם גוש ממאיר יכול להישאר בגוף 10 שנים ללא תסמינים?

נשמע שהרדיולוג שפיענח את ה-CT לא חשב שהממצא בריאה הוא גרורה. סביר להניח שגוש שנמצא ללא שינוי 10 שנים הוא לא ממאיר.

24/02/2019 | 21:15 | מאת: שני

היי דוקטור, אבא שלי עבר היום ניתוח להוצאת גידול משלפוחית השתן, גידול בגודל 8 סנטימטר במשקל 70 גרם. לפני הניתוח אבא שלי טען שהרופא אמר לו שהגידול הוא לא סרטני אבל אני חושבת שהוא פשוט מפחד לספר כי בדקתי את הנושא קצת באינטרנט וממה שהבנתי גידול בשלפוחית השתן ועוד בגודל כזה הוא בדרך כלל ממאיר. מה דעתך האם אתה חושב שיש סיכוי שזה לא גידול ממאיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני. אני לא יודע מה היה בניתוח לאבא שלך, ולכן אני לא יכול לחוות דעה לגבי מה שאמר הרופא שהיה שם ועשה את הניתוח. אני יכול להגיד ש-90-95% מהגידולים בשלפוחית השתן הם סרטניים.

23/02/2019 | 21:08 | מאת: גורי

שלום דוקטור ב2015 שאלתי שאלה בקשר לסרטן שלפוחית השתן כעת נמצא אצלי בציטולוגיה lg urothelial neoplasm ובct בשופכן השמאלי הודגם פגם מילוי בגובה L4 חשוד לממצא דופני אני אמור להיות מוזמן לאורטרוסקופיה אבחנתית האם ממצא זה מחייב ניתוח או שאפשר לעשות טיפול שמרני וכמו כן האם צריך לזה רופא מנתח מומחה בסוג זה של ניתוחים בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גורי. צריך ניתוח כדי לדעת מה זה ולהוציא את זה. כל ניתוח כדאי לעשות בידי מנתח שיש לו הרבה ניסיון בסוג הניתוח המדובר.

21/02/2019 | 18:03 | מאת: דרורי

שלום רב, בן 47, נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד אשכים ודופלר אשכים בעקבות דם בזרע שהתרחש לפני חודש וחצי, כרגע כמעט ואין סימנים לכך. בדיקת הדופלר אשכים היתה תקינה חוץ מהסתיידות מוקדית במרכז אשך ימין. עד היום לא היתה שום בעיה עם האשכים, מה זה בדיוק? האם מדובר במשהו מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דרורי. קודם כל צריך לראות את האולטראסאונד ולפי זה אפשר לדעת. אם מדובר על הסתיידות קטנה, שהיא לא חלק מגוש, אז מדובר קרוב לוודאי בממצא מקרי שאין לו משמעות.

יש הסתיידות מוקדית במרכז האשך שלא קשורה לכלום, יש כתם לבן קטן במרכז האשך

יכול להיות שנחבלת בעבר באשך, וזה שארית של דימום ישן?

יכול להיות במהלך יחסי מין, בפעם הראשונה לפני כחודש וחצי היה די הרבה דם, היום יש טיפת דם או אולי קצת יותר, הצבע נע בין ורוד לחום אז אולי כן משהו עוד טיפה מדמם. בכל מקרה נשלחתי גם לציטולוגיה של התשן ולאולטרסאונד של בטן תחתונה, כל שאר הבדיקות תקינות (בדיקת פיזית, בדיקות דם, PSA לערמונית וכ"ו)

שלום רב , ביצעתי CT בעקבות אבנים חוזרות בכליות להלן הממצאים - כליה ימנית בעלת פרנכימה שמורה, תקינה בגודל וצורה. אין סימני הפרעה אורומכנית. הודגמה ציסטה קורטיקלית בקוטר כ1.0 ס''מ עם הסתיידות זעירה בקפסולה - ציסטה לא פשוטה. כליה שמאלית - בעלת פרנכימה שמורה, תקינה בגודל וצורה. הודגמה אבן בקוטר 0.6 ס''מ בשליש תחתון של השופכן השמאלי הרחבה בינונית של מערכת מאספת הכליה השמאלית ושל השופכן השמאלי. סיכום - אבן בשליש תחתון של השופכן השמאלי שגורמת להפרעה אורומכנית כמתואר. שאר הממצאים כמתואר האם אני צריכה לדאוג לגבי הציסטה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טליה. לפי התיאור נשמע שמדובר בציסטה שהיא למעקב. חשוב כמובן לראות את התמונות של הבדיקה ולא להסתפק הפענוח שניתן בפורום, כדי לדעת באמת מה המשמעות של ציסטה זו.

רמת PSA נוכחית 8.58. בשנים האחרונות נעה בין 2.3 ל18 (חריגה), היו הרבה בדיקות ולא הייתה עלייה עקבית אלא ירידה מספר פעמים מתחת ל 3. לאחרןנה עליה בשלוש בדיקות אחרונות לרמה הנ"ל. (לפני כן ירדה מ 4.5 ל 2.8 ומאז כאמור שלוש עליות רצופות בשנה וחצי האחרונות. כעת נראה שהגיע זמני :-) ונרצה לשלול גידול סרטני. קראתי לא מעט לאחרונה ועדיין מתלבט בין האלטרנטיבות משלל הסיבות המוכרות. הקופה לא מכסה פיוז'ן MRI בביופסיה ראשונה ואני לא מעוניין לבצע ביופסייה מיותרת. קראתי גם על ה4K )עלות נמוכה יחסית), ועל הPet psma/ מתלבט בין הבדיקות. רעיונות מרעננים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני. צריך לנסות ולחשב את הסיכון שיש לך סרטן ערמונית משמעותי קלינית. אז תצטרך להחליט אם הסיכון מצדיק בעיניך ביופסיית ערמונית. יש בדיקות שיכולות לעזור לחשב את הסיכון הזה, כמו 4K. MRI ערמונית יכול לראות אם יש נגע חשוד ואז לכוון ביופסיה לנגע הזה. אבל אם אין נגע שהוא חשוד ב-MRI, זה בדרך כלל לא שולל ביופסיה מפני ש-MRI יכול גם לפספס. בסיכומו של דבר ביופסיית ערמונית תהיה הפעולה היחידה שתוכל לקדם אותך, אם תסכים שהסיכון לסרטן ערמונית בנתונים שלך מצדיק ביופסיה כזאת.

14/02/2019 | 14:07 | מאת: בה בריא

אני מבצע פעם בשנה CT בטן חזה. רופא המשפחה אומר שדרושה גם בדיקה פיסית. אצל הרופא האונקולוגי זה שלום, הבדיקות בסדר ללא בדיקה גופנית. מה אתה חושב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. בהחלט יש מקום לבדיקה גופנית שכוללת בדיקה של האשך הנותר, בדיקת בטן, בדיקת קשרי למפה בבתי השחי ומעל עצם הבריח.

10/02/2019 | 11:33 | מאת: אופיר

שלום. אני בן 28 כבר הרבה זמן שאני מרגיש מין בליטה קטנה באשך ימין ממש בחלק העליון כמעין פיצעון כזה,ממה זה יכול להגרם? אני רוצה לציין שבילדותי בגיל 4 עברתי ניתוח להוצאת מיים מין האשך. האם זה משהו שנשאר מאז האם עלי לדאוג?. קראתי באינטרנט הרבה תופעות ואני ממש מפחד. תודה רבה

שלום אופיר. התשובה היא שאני לא יודע. כדי לדעת מה זה, צריך לבדוק אותך. גש בבקשה לאורולוג שיוכל לבדוק אותך ולהתרשם מהממצא.

08/02/2019 | 10:02 | מאת: רחלי

אשמח לתשובה האם בריחת שתן יכולה להעיד על סרטן? אני בת 28.. תיק רפואי ריק אבל מצד שני לא הולכת לרופאים.. פחד.. לא עברתי לידות שיכולות להיות סיבה לבריחת שתן סתם כך.. וזה נוסף על דם בשתן כבר כמה שנים... לסירוגין.. כתבתי פה לפני שנתיים בערך על הבעיה של הדם וזה ממשיך.. יש לי לפעמים כאבי בטן תחתונה וגב תחתון ורגליים.. אני פשוט זקוקה להרגעה שבגילי סיכוי קלוש לסרטן... אני מפחדת מרופאים, בדיקות ומחטים ואני גם ממש מתביישת לפנות על סיבה כזו שתגרור בדיקות בעירום כמו ציסטוסקופיה שקראתי עליה... תודה רבה... רפואה שלמה לכולם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחלי. בגיל 28 הסיכוי הוא באמת קטן, אבל אי אפשר להגיד שהוא לא קיים בכלל. בריחת שתן היא לא סימן לסרטן, אבל דם בשתן בהחלט מצדיק בירור. אני ממליץ לפחות לגשת לבדיקת אורולוג ולשמוע את דעתו.

15/02/2019 | 11:10 | מאת: רחלי

אשמח לשמוע מה תכלול בדיקת אורולוג? אני רוצה לברר אבל מתביישת ומפחדת מבדיקות האם יש דרך לגלות דברים דרך בדיקת שתן פשוטה?

הרופא ישאל אותך שאלות לגבי הבעיות שמהן את סובלת ויבדוק בדיקה גופנית רלוונטית לבעיות. לאחר מכן הוא יפנה אותך לבדיקות לפי האבחנה שהוא יגבש.

04/02/2019 | 18:46 | מאת: אבנר

ד"ר שלום רב. התוצאה הראשונה של בדיקת ה- PSA שלי, אחרי הסרה רדיקלית של הערמונית היתה: 0.008. מה זה אומר? האם אני יכול להיות שקט.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבנר. מדובר בתוצאה מאוד קרובה ל-0. זו כמובן תוצאה טובה מאוד. צריך להתחשב גם בתשובה הפתולוגית ולהמשיך מעקב.