פורום אורולוגיה אונקולוגית

פורום אורולוגיה אונקולוגית מיועד לאנשים הזקוקים לטיפול בסרטן ערמונית, שלפוחית, כליות ואשכים. הפורום מיועד לסובלים מגידולים ממאירים של הערמונית, השלפוחית, הכליות והאשכים, להם ולמלוויהם. הפורום יענה על שאלות בנושאים לעיל, לרבות גילוי מוקדם של סרטן ערמונית, מעקב אורולוגי, טיפולים בסרטן ערמונית לרבות מעקב פעיל, ניתוחים לכריתת הערמונית, הקרנות, טיפולים תרופתיים, אבחון סרטן שלפוחית, טיפולים בסרטן השלפוחית כולל ניתוחי שלפוחית ושחזורי שלפוחית, מעקב לאחר טיפול בסרטן שלפוחית, אבחון של סרטן הכליה וטיפולים שונים בו כולל ניתוחים לכריתה חלקית או מלאה של הכליה, אבחון של סרטן אשכים, טיפולים בסרטן אשכים כולל ניתוחי אשך וניתוחי רטרופריטוניאום. .
949 הודעות
893 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית

שלום לבני בן החודשיים אשך ימין נמוש ואשך שמאל לא יש גוש ממש קטן בצד שמאל מה זה יכול להיות?

לNMIBC HG3 חוזר ?

תלוי על איזו בדיקה אתה שואל. לאיזו בדיקה התכוונת?

12/12/2019 | 14:14 | מאת: HJHT

אבל כמובן אם יש איזשהי בדיקה אחרת שיכולה לסייע אשמח אם תציין ואולי גם תפרט לכדאיות מבחינת והכדאיות התועלת שלה. תודה

שלום רציתי לדעת מה הסיכויים שאני יכול לעלות את הפרופיל שלי לקרבי התוצאות הם: כליה שמאלית בגודל תקין פרכנימה מעט מועטת לא הודגמו אבנים שלפוחית השתן עם קיבולת רגילה, גופיות חלקים. חשוב לציין שברוך ה אני מרגיש בריא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר. לצערי (ולשמחתך) השאלה הזאת היא לא בנושא הפורום, שדן במקרים של מחלות הסרטן בדרכי השתן.

שלום דר, לפני כעשור עברתי ניחוח הסרה של מס גידולים משלפוחית השתן, לפני כשלוש שנים היתה לי בשנות שטופלה ע״י צריבה ושטיפה. כיום לאחר שלוש שנים נמצא לי ממצא פפילארי מינימאלי. נקבעה לי ביקורת לעוד שנה מהיום, האם זה פרק זמן מקובל לחכות? האם יש סכנות בלחכות תקופה כזאת ארוכה ולמה בעצם התור נקבע לשנה מראש ולא לעוד שלושה חודשים? בתודה גיל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גילי. אם באמת זוהה גידול פפילרי קטן בשלפוחית והוחלט להמתין ולא לטפל מיד, שנה זה יותר מדי זמן. הייתי ממליץ על ציסטוסקופיה לאחר 3 חודשים.

03/12/2019 | 04:46 | מאת: שלום

אני בן 25 בריא בדר''כ לאחרונה התחיל לי בעיה במתן השתן לוקח לי כמה שניות שאני מרגיש שיוצא השתן ורק לאחר מכן הוא יוצא . ובנוסף לאחר השתן יוצא במכנסיים עוד כמה טיפות . ויש תחושה מוזרה קצת לאחר השתן הייתי מעוניין לדעת אם זה תופעה וראלית או שכדיי שיפנה לרופא בהקדם . ואם זה איזה שהיא בעיה שנוצרה מהי לדעתך ? .תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. זה נשמע כאילו אין בעיה ספציפית. בסוף ההשתנה יכולות להישאר כמה טיפות בשופכה ואז הן מתרוקנות. כדאי שתעשה בדיקת שתן רגילה רק כדי לראות שאין בעיה אחרת, כמו דלקת.

01/12/2019 | 23:18 | מאת: ליאור

היי עברתי ניתוח תסביב אשך לפניי חודש . והכאבים לא פסקו עד היום לא עובד כבר חודש.ובקושי מתפקד . ובנוסף המראה של האשכים שאני עומד מעוות ממש . האם זה צריך להיות ככה מעוות אחריי חודש ? והגיוני שחודש והכאבים לא פוסקים ? עברתי u.s. אשכים יום אחריי הניתוח והיה תקין וגם שבוע אחריי הניתוח והיה תקין אך אני מרגיש שמשהו לא נורמלי השק מוזר ממש (הצבע נראה תקין ) אך מנסיונכם . לאחר חודש בדרכ זה תקין התסמינים שציינתי ?

לקריאה נוספת והעמקה
02/12/2019 | 01:36 | מאת: ליאור

שהתכוונתי לשק מעוות כלומר אשך אחד למעלה ובולט כלפיי חוץ ( האשך של התסביב )והאשך השני רגיל שני האשכים קובעו

שלום ליאור. קודם כל, אתה צריך להיבדק ע"י הרופאים שניתחו אותך. רק ככה אפשר לדעת אם המצב תקין או לא. בניתוח מקבעים את האשכים לשק האשכים בעזרת תפרים. הקיבוע הזה יכול להראות כאילו האשך במנח לא תקין. אני לא אומר שזה המצב אצלך. אתה צריך להיבדק.

10/12/2019 | 01:02 | מאת: ליאור

הייתי אצל הנתח וטוען שהכול תקין . ואמר אף פעם האשכים לא באותו המקום . אבל אני יודע איך הם היו לפניכן ככה בטוח לא . השאלה שלי אם יכול להיות שמעבר לחודש המראה ישתנה ? עמר תן לזמן לעשות את שלו . רק שניראה לי שזה מחובר כולכך טוב שהזמן לא יוזיז שום דבר. אני מעדיף לטפל בזה עכשיו שעדיין כואב לי ולא ליסבול פעמיים . אך אני חסר אונים התשובה של הנתח ממש לא הרגיע אותי . יש אפשרות להגיע אלייך לבדיקה שתתן חוות דעת ?

01/12/2019 | 07:48 | מאת: ריימונד

שלום, הנני בן 72. בשנת 2016 עברתי כריתת ערמונית וב-2018 סידרת הקרנות . כיום סובל מתכיפות ודליפת שתן. מטופל בתרופה בשם דטרוסיטול SR 4 מ"ג. לאחרונה, בביקורת בביה"ח הוצע לי טיפול עם ציסטיסטאט ולפני הטיפול לעבור ציסטוסקופיה. הייתי מבקש לדעת על יעילותו של טיפול זה ותופעות לוואי לאחר מכן והאם מומלץ. תודה ריימונד

27/11/2019 | 19:36 | מאת: צחי 27

שלום ד"ר אני חולה בסרטן האשכים סיימתי את הטיפולים שלי וכרגע מחכה לבדיקת CT. לפני הטיפול האחרון מדד הביתא שלי הראה קטן מ0.6 שהנורמה היא בין 0.6 ל2.6 שזה לפי בית חולים אסף הרופא. היום לאחר חודש בערך לפי קופת חולים כללית יצא שהביתא שלי קטנה מ1.4 ולפי מה שרשום אצלם אצל אנשים בריאים צריך להיות קטן מ1.1. שאלתי היא האם משהו פה לא תקין או שאין מה להתייחס כל כך?

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל אם הבדיקה מזהה כמות מסויימת של חלבון הביתא, היא כותבת מה הכמות, ולא "קטן מ...", כך שמשהו לא מסתדר עם השאלה שלך.

26/11/2019 | 20:41 | מאת: אלון

עקב psa4.76בוצע mri פיאנוח pirads 4 חוות דת נוספת pirads 2 בדיקהpsa חוזרת בעוד 4 חודשים4.35free o.25 בוצע גם 4k score 0.8 .בדיקה בוצע חודש לאחר psaאחורון.psa בבדיקה score היה 4.34free 0.21מה המלצות תודנ

לקריאה נוספת והעמקה

במקרה זה ההמלצות הן להיבדק ע"י אורולוג ולשוחח אתו לגבי הסיכון שיש סרטן בערמונית. יש עוד כמה פרטים שנכנסים לחישוב: גיל, סיפור משפחתי של סרטן ערמונית, טיפול תרופתי, גודל הערמונית, איך הערמונית מרגישה בבדיקה, והאם היו ביופסיות ערמונית בעבר.

02/12/2019 | 23:14 | מאת: אלון

בן 59 אסימפטומטי ללא סיפור משפחתיבבדיקה ערמונית לא חשודה .מקבל ליפיטור וגליוקומין כדור אחת ביום לא היו ביופסיות גודל לפי mri57

לפני שבוע רכבתי באופניים במשך כמה שעות ושקמתי הרגשתי כאבים חזקים באשך ימין . הלכתי לנוח הכאב נחלש מעט אחחזר שקמתי היה קשה לתפקד בשבוע הזה אבל לאט לאט הכאב נעלם . התייעצתי עם חבר שלומר רפואה ואמר יכול להיות שהיה לי תסביב אשך . האם הגיוני שיהיה תסביב והכאב יעלם אחריי שבוע ? (יש טיפה תחושה מוזרה במגע) ואם נוצר לי נמק באשך אני יכול לחיות עם זה או חייב לניתוח ? אני ממש מפחד מניתוחים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוני. יש סיבות אחרות לכאבים באשכים, אבל יכול להיות גם תסביב. הכאב של תסביב הוא בדרך כלל חזק, ומלווה בשינוי במנח האשך בשק האשכים. אם האשך חוזר למנח האנטומי הטבעי שלו, הכאב חולף. אני מציע שתעשה US אשכים כדי לראות שהכל בסדר עם האשך, וכמובן, תיבדק ע"י אורולוג.

אוקי לידע כללי אם תוכל לענות לי אשמח . 1)ומידה וניהיה נמק יכול להיות שהכאב חולף ? 2) האם חובה ניתוח במידה והנמק נוצר ?

במידה שיש נמק הכאב חולף ואז בדרך כלל עושים ניתוח לקיבוע האשך השני, כדי שזה לא יקרה לו.

18/11/2019 | 08:46 | מאת: מנשה

שלום לכם! אימי בת 74 במצב בריאותי די ירוד..בתחילת ספטמבר לאחר בדיקת m r i בטן נתגלה ממצא של "ציסטה באספקט אחורי של כליה ימנית בגודל 3.2 ס"מ" ולסיכום נכתב "תהליך הטרוגני של כליה שמאלית מתאים לפחות ל 3 bosniac וחשוד לrcc" בייעוץ אורולגי הומלץ על ניתוח דחוף בכליה להוצאת הגוש החשוד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מנשה. מה השאלה?

20/11/2019 | 21:42 | מאת: מנשה

לאור הממצאים שפירטתי..האם אין מוצא וטיפול חוץ מניתוח שנראה לי שהוא מאוד קשה במצב הגופני שהיא נמצאת בו היום?? האם יש טיפולים אחרים שיכולים לעזור? תודה מראש.

אני לא יכול לתת לך חוות דעת בלי להיות מצוי בפרטי המקרה. עקרונית, אפשר לשקול במקרים מסויימים מעקב או טיפול אבלטיבי מול האופציה הניתוחית. זה תלוי במצבה הבריאותי של אמך, ברמת הסיכון בניתוחי, איך נראה הגידול בסיטי.

15/11/2019 | 14:32 | מאת: יפה

היי אני מאובחנת כשנה כחולת דרמטומיוזויוטיס. לפני כחצי שנה גילו אצלי ציסטה עם מחיצות בכליה הימנית בקוטר 11 ס״מ ואז ביצעו ct ןאז גילו מחיצות מרובות ללא האדרה. בבדיקת אולטרהסאונד שביצעתי השבוע: גילו שהכליה השמאלית הודגמה ציסטה במשרעת כ 10 ס״מ בעלת פרנכימה שמורה, ואילו הכליה הימנית הודגמה עם שק הידרונפרוטי גדול ללא פרנכימה רופאת המשפחה רצתה להפנות אותי למיון בעקבות התשובה, אך מכיוון שיש לי ביקורת אצל האורולוג בשבוע הבא אמרה שנמתין לשבוע הבא. אשמח לדעת על מה זה מעיד כי אני בלחץ תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יפה. יש משהו שלא מסתדר בסיפור שאת כותבת. לפני חצי שנה נראתה ציסטה גדולה בכליה ימין עם מחיצות. לפני שבוע נראתה כליה ימין כ"שק הידרונפרוטי" ודווקא בכליה שמאל נראתה ציסטה גדולה. אז או שיש פה בלבול בין ימין לשמאל, או שיש בלבול בין ציסטה גדולה עם מחיצות לשק הידרונפרוטי, או שיש בלבול בשניהם. דבר ראשון שצריך לעשות זה לעבור על בדיקות הסיטי והאולטרהסאונד שעשית ולראות מאיפה מגיע הבלבול. אם עדיין יש אבחנה מבדלת לאחר הרביזיה של הבדיקות, צריך לחזור אחרי זה על סיטי בפרוטוקול אורוגרפיה.

כדאי גם לשקול מיפוי כליות כדי לוודא מה תפקוד הכליה הימנית. אבל הצעד הראשון הוא לעבור על הבדיקות שכבר עשית.

שלום ותודה לפניי כשבועיים עברתי ניתוח לתסביב האשך . עשיתי אולטרסאונד וראו תסביב וניתחו אותי כמה שעות לאחר מכן . הייתה זרימת דם לאשך והאשך היה תקין תסביב קל אך הרופאים אמרו שיש מצב שיחזור למקומו אך מומלץ בכול זאת לנתח עכשיו . הסכמתי איתם ונותחתי . שוחררתי יום למוחרת . יומיים לאחר מכן חשתי כאבים בבטן התחתונה בצד ימין ( היכן שנותחתי ) . עליתי למיון שוב בדקו לי את כול הבטן ריאות תוספתן .אשכים מפסעות הכול ממש . ראו תקין ושחררו אותי לבית . המצב ממש השתפר והתחלתי ללכת רגיל . אך הלכתי לישון וחלמתי משהו מיני וקמתי כנראה עם שפיכה במכנסיים זה היה בדיוק שהתעוררתי אז אני יודע שזה זה . ( לא קרה לי לפניכן ) ומאז יש לי כאבי בטן מציקים נסבלים אך התגברו כמה שעות אחריי ליומיים כבר ולא נחלשים. הכאבים באזור התבור ויורדים טיפה לאזור המפשעה של הניתוח . האם לדעתך יש קשר בין השפיכה שהייתה לאחר שבועיים מהניתוח לכאבי בטן ? . ואמור להיות בכללי כאבים בשפיכה לאחר שבועיים מהניתוח . יכול להיות שנגמר נזק בגלל שחלמתי על זה וזה יצא ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שכחתי לציין שבדקו אותי שוב עשו אולטראסאונד על הכול לא בדיקה ידנית ושכחתי לציין לפניי השפיכה לא היה כאבים כלל חוץ ממגע באיזור התפרים

שלום ליאור. אני לא חושב שיש קשר בין האורע של קרי לילה לכאבים שיש לך בבטן. אם עדיין יש לך כאבי בטן שהם לא באזור הניתוח, אתה כמובן צריך להיבדק שוב וצריך לשקול ביצוע הדמיה כדי לאבחן את מקור הכאבים.

תודה רבה . הכאבים עדיין קיימים אך נחלשו מעט בכול מקרה אלך להיבדק .

11/11/2019 | 15:17 | מאת: גדי

ד"ר קרן-פז גל שלום תוך כמה זמן עושים אצלכם באיכילוב ביופסית ערמונית בשיטת fusion ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גדי. בלי להתחייב (מפני שזה נתון לשינויים כל הזמן), התורים אצלנו באיכילוב הם בממוצע 3 חודשים.

11/11/2019 | 13:41 | מאת: א.כ.

שלום האם יתכן שבבדיקת ציסטוסקופיה לא יראו שום עדות לגידול ובctu כן יראו ? ב. היכן במערכת השתן בדיקת הctu מדייקת יותר ? ג.למה הפרוטוקול מחייב לבצע את שניהם על מנת לשלול את המחלה בדרכי השתן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אמנם ה-CTU מדגים את רוב דרכי השתן, אבל בגלל שחומר ניגוד לא ממלא את כל השלפוחית ובכלל לא את השופכה, אנחנו עושים ציסטוסקופיה כדי לראות אם יש גידולים בשופכה ובשלפוחית. אנחנו משתמשים ב-CTU בעיקר בשביל לראות אם יש גידולים בשופכנים ובכליות.

09/11/2019 | 16:25 | מאת: מקס

איך ניתן לאבחן סרטן באשכים? אילו תסמינים יש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מקס. בדרך כלל סרטן אשכים מתבטא בשינוי בגודל ובמרקם האשך, שניתן להרגיש במישוש של האשך. לפעמים זה מתבטע בהופעת גוש באשך. זה בדרך כלל מתרחש ללא הופעת כאבים או רגישות, אבל זה יכול גם להיות מלווה בכאבים. לכן, כאב באשך לא שולל סרטן אשכים. אם יש לך את אחד הסימנים האלה, אתה צריך לפנות מייד לאורולוג. סרטן אשכים מתקדם יחסית מהר.

07/11/2019 | 23:40 | מאת: D

האם יש פיתרון חדש לTCC חוזר מלבד BCG וסינרגו ? האם יש קשר לשתית קפה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לפי הידוע לי, שתיית קפה היא לא גורם סיכון לסרטן שלפוחית. לגבי פתרון לחזרות, זה תלוי בסוג החזרה ובמועד. אם מדובר בחזרות של מחלה אגרסיבית (high grade), ובחזרה מהירה יחסית לאחר טיפולי BCG, לפעמים הפתרון הוא ניתוח לכריתת השלפוחית.

07/11/2019 | 22:12 | מאת: אביטל

לרופא שלום רב . בני בן ה8 בשבועיים האחרונים כל כמה דקות הולך לשירותים יוצאות לו כמה טיפות וזהו . וככה כל כמה דקות הולך לשירותים ועושה טיפות .. שללנו דלקת עי תרבית שיצאה שלילית . אבל בבדיקת שתן יצא שיש 100 מג חלבון בשתן ... יש גם לילד מלפורמציה על שם כיארי בגזע המוח . עשינו לפניי שנתיים בדיקת אורודינמיקה של השתן אשר יצאה תקינה . מה הסיבות שיכולות להיות מדוע הילד כל רגע רץ לשירותים אם לא מדובר בדלקת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי (ולשמחתך) זה לא נושא הפורום, שעוסק במחלות סרטן של מערכת השתן. אני מציע לשאול בפורום שעוסק באורולוגיית ילדים. באופן כללי, כדאי לפנות לאורולוג ילדים. בגלל החלבון בשתן, כדאי לעשות איסוף שתן כמותי ולפנות לנפרולוג ילדים.

07/11/2019 | 09:01 | מאת: גדי

בבילינסון הביופסיה נעשית בהרדמה מלאה. בשיבא באילחוש מקומי. מה הסיבה להבדלים? האם בשיבא זה נעשה בצורה אחרת מאשר בבילינסון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גדי. באיכילוב, אגב, היכן שאני עושה את זה, זה נעשה בהרדמה מלאה. הסביה היא שכשהביופסיה נעשית בגישה טרנס-רקטלית, כלומר הדקירות דרך הרקטום, ניתן להרדים מקומית. לעומת זאת, כשעושים בגישה טרנס-פרינאלית, כלומר הדקירות נעשות דרך העור בין שק האשכים לפי הטבעת, זה כואב מדי וקשה להרדים מקומית, ולכן עושים הרדמה כללית.

שלום רב האם נוזל שנמצא בתוך שק האשכים (התגלה ב MRI ולא בUS אשכים ) ממה מורכב הנוזל הזה? זה רק מים? זה ממצא שכיח אצל גברים? האם נוזל בשק האשכים יכול לגרום לכאבים חזקים, תחושות גודש וכובד בשק האשכים? האם צריך לטפל בנוזל הזה? במידה ויש כאבים חזקים, תחושות גודש וכובד בשק האשכים יש לציין שעברתי ניתוח וריקוצלה לפני 6 שנים באשך שמאל. אני כבר 6 שנים סובל מכאבים באשכים ועברתי את כל הבדיקות הקיימות ולא גילו כלום. מטופל כיום במרפאת כאב במשככי כאבים אוטיפטיים שגם לא עוזרים. האם הנוזל שהתגלה יכול לגרום לפריצת דרך בסיבת הכאבים באשכים?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. קשה לי לחוות דעה על בדיקה שלא ראיתי. אני מניח שאתה מדבר על הידרוצלה - נוזל מוגבל לקרום מסביב לאשך. מדובר בנוזל פיזיולוגי. מים ומלחים מסויימים שיש בגוף. זה ממצא שכיח וכשלעצמו לא מסוכן, וזה יכול להיגרם לאחר ניתוח וריקוצלה (אם הנוזל הזה נמצא מסביב לאשך שמאל). כשמצטבר נוזל במהירות ובכמות גדולה, הוא יכול לגרום לתחושת לחץ. אם הוא מזדהם, זה כמובן יכול להתבטא בתחושת כאב. אבל סיפור כרוני של כאבים במשך 6 שנים, לא נראה לי הגיוני לשייך רק לנוכחות הידרוצלה.

05/11/2019 | 10:11 | מאת: א.ג.

שלום, בן 65 שנים. בבדיקת שתן דם מיקרוסקופי סמוי. כדוריות דם לבנות: שלילי. תרבית שתן שלילית. שתן לציטולוגיה: "אטיפיק אורטיאל סלס" ( AUC) סונר מערכת השתן: ללא אבנים בכליות. בהשתנה: שתן בהיר ללא כאבים. האם הציסטוסקופיה+ביופסיה היא השלב הבא ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. תשובה של "תאים אטיפיים" היא תשובה "לא לפה ולא לשם". מצד אחד אלה לא תאים נורמליים לחלוטין, מצד שני - אם הם היו חשודים לממאירות, זה היה נכתב כך. אבל, גם כך בירור להמטוריה (דם בשתן), גם אם זה רק בבדיקת שתן, צריך לכלול ציסטוסקופיה ו-CT בפרוטוקול אורוגרפיה, שלפי שאלתך, אני מבין שלא עברת עדיין.

01/11/2019 | 07:35 | מאת: שם בדוי

לפני יום גיליתי בתחתית שק האשכים מן גולה קטנה קשיחה כזו שלא כל כל רואים מעל העור כנראה נמצאת בפנים לא כואבת ולא נראית מזיקה אבל מפחד שמדובר במשהו ממש רציני מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות שאתה ממשש את יותרת האשך (אפידידימיס). יכול להיות שיש לך ציסטה שם, שזה ממצא לא מזיק. עם זאת, כדי לוודא שזה לא משהו מדאיג, לך להיבדק ע"י אורולוג.

31/10/2019 | 22:03 | מאת: נול

הילד בן 12 עבר ניתוח הידרוצליה , לאחר הניתוח לא נראה כל שינוי ועדיין יש נפיחות באשך, האם יתכן שהילד נותח בצד הלא נכון והרופא "מטייח "או שזה בכלל בקע ולמעשה טעות בהבחנה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אחרי ניתוח הידרוצלה יכולה להיות נפיחות באשך שנובעת מבצקת לאחר הניתוח או המטומה (הצטברות דם). אלה תופעות שחולפות עם ההחלמה.

24/10/2019 | 19:25 | מאת: משה בוזגלו

שיחקתי היום כדורסל ופתאום אחרי שעתיים התחילו לי כאבים קטנים באשך השמאלי מה צריך לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש כאבים באשך צריך לפנות לבדיקת אורולוג.

06/10/2019 | 17:21 | מאת: קובי

שלום התחלתי סבב שלישי מתוך 4 עקב גרורה באזור הבטן בסרטן האשכים בבדיקות ריאות תחילת הסבב השלישי נמצא כי הם בירידה והוחלט להחליף לי את הבלאומצין בתרופה בשם איפוספמיד. האם זה פוגע בסיכויי החלמתי או שתי התרופות עושות אותו דבר?

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב הידוע לי, סיכויי ההחלמה לא נפגעים. השאלה היא באיזה פרוטוקול נותנים את התרופה, לכמה זמן ולכמה מחזורים. זושאלה שכדאי להפנות לאונקולוג.

06/10/2019 | 12:03 | מאת: מאיר לוי

אני בן 61 עברתי שני ניתוחים בערמונית אחת ליפני 5 חודשים והשני ליפני שלושה וחצי שבטעות אני סובל מדלקות חוזרות ונישנטת קיבלתי אנטיביוטיקה נוגמיטן ואבקה אניטיביוטית בשם מונרול 4 מנות ועדיין כאבים חזקים בקצה הפין בעת מתן שתן ותקיפות תדירה במתן שתן עם צריבות חזקות וכאבים מה ניתן עוד לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

הדבר הראשון שצריך לעשות זה לבדוק אם באמת מדובר בזיהום חיידקי או בתופעות נורמליות של החלמה אחרי ניתוח ערמונית (מה שיכול לקחת מספר שבועות לאחר הניתוח). במידה ויש צמיחה של חיידק בתרבית שתן, צריך לקבל אנטיביוטיקה לפחות ל-10 ימים ואז לחזור על התרבית לאחר סיומה.

04/10/2019 | 19:29 | מאת: מ

עשיתי 4 פעמים אולטרסאונד בטן כאשר אני עוקבת אחר שלפוחית השתן ביגלל שאמא שלי חלתה בסרטן ב 2017 פעמיים ןב 2019 פעמיים.ולא גילו גידול שהיה כ 3 סמ. רק גילו בסיטי בטן. וזאת ב2 מכונים שונים. האם יש עילה לטביעה?ואיך עושים למי פונים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אני לא יכול לספק ייעוץ משפטי מפני שזו לא המומחיות שלי. בשאלות בתחום כדאי לפנות לעורך דין שמתעסק ברשלנות רפואית. אני יכול להגיד שאולטרסאונד היא לא בדיקת הבחירה כשאנחנו רוצים לאבחן גידול בשלפוחית, מפני שהוא יכול לפספס גידולים בחלק מהמקרים.

25/09/2019 | 17:40 | מאת: צחי

היי לא יודע אם זה המקום לשאול אבל אנסה, אני אחרי שתי סבבים של BEP. ערב גרורה בגודל 3.5 סמ ברטרופרטוניאום מלפני שבועיים התחילו לי כאבי גב תחתון שכאשר אני שוכב ממש כואב ושאני הולך ועומד כמעט ולא מורגשים. עשו לי רנטגן לאזור ולא מצאו כלום הרופאים אומרים שזה שריר תפוס או בגלל החרדות שלי אז שרירי מתכווצים ואין להם קשר למחלה שלי, מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צחי. כאבי גב יכולים להיות בגלל גרורה ברטרופריטוניאום, אבל יש סיבות אחרות שכיחות יותר ומדאיגות פחות. הדרך היחידה לדעת במה מדובר היא הדמיה. מתי הבדיקה הבאה שמתוכננת לך?

26/09/2019 | 09:05 | מאת: צחי

עשו לי רנטגן לפני כשבוע שבו לו ראו כלום האנקולוגית אומרת שזה לא קשור למחלה ובדיקת הדמיה איני יודע עוד מתי יעשו לי שוב. אני תוך כדי טיפולים והמרקרים יורדים אז מה הסיכוי שיגדל לי משהו תוך כדי הטיפול?

26/09/2019 | 09:19 | מאת: צחי

אציין שעשו לי רנטגן עמוד שדרה מותני צדי קדמי ואחורי. הpet ct שעשו לי האחרון היה לפני חודש וחצי ובו היה לי בלוטת לימפה מוגדלת עד 3.5 סמ הכאבי גב התחילו רק לפני 3 שבועות

26/09/2019 | 17:40 | מאת: צחי

עוד שאלה קצת לא קשורה מה הסיכוי של הישנות סרטן האשכים אחרי שמבריאים? ובמה זה תלוי?

האונקולוגית שלך מכירה אותך ואת פרטי המקרה הרבה יותר טוב ממני. אני מכיר רק את מה שאתה בוחר לכתוב פה, ולכן אני יכול רק לספק ידע כללי ולא מעבר. לגבי הסיכוי להישנות: הוא תלוי בסוג הסרטן, מידת ההתפשטות שלו בעת האבחנה ורמת המרקרים שהיתה לאחר כריתת האשך.

29/09/2019 | 15:26 | מאת: צחי

אז אתה בעצם אומר שהחליטו לתת לי טיפול של 4 קורסים של BEP בגלל אגרסיביות המחלה וגם להקטין את סיכויי הישנות מחלת הסרטן? המרקרים שלי בתחילת הקורסים היו ביתא 4200 אלפא 1400 והייתה לי בלוטת לימפה אחת מוגדל ל3.5 סמ באזור הרטרו. סוג הסרטן שהיה לי באשך היה טרטומה וסמינומה אך לא ידוע מה יש לי ברטרו.

הטיפולים שמקבלים במצב שבו יש סרטן אשכים עם גרורות הם כדי לרפא ממחלת הסרטן. כלומר, מטרת הטיפול היא לגרום למוות של תאי הסרטן היכן שהם נמצאים בגוף. הכמותרפיה לא יעילה נגד טרטומה. לכן, אם אחרי הטיפולים, רואים שנשאר גוש ברטרופריטוניאום, והמרקרים התנרמלו, צריך להשלים את הטיפול עם ניתוח להוצאת הגוש וקשרי למפה באזור.

11/09/2019 | 14:39 | מאת: אור.

שלום רב דוקטור, בן 42, בתקופה האחרונה כמות השפוחה שלי ירדה באופן משמעותי (כשנה+), לפי עצה, בדקתי את הפוריות, נמצא תקין בגדר בינוני. האם ישנו מקום להתערבות לעניין זה.!?, (במידה וכן, מה ניתן לעשות), או שמה אין מה לעשות ובעקבות גילי (הולך ומתבגר), עם הזמן יפחת יותר ויותר? + כמו כן, האם כדאי לי לשמר זרע, מכיוון שאינני נשוי עדיין? בתודה מראש אור.

שלום אור. לצערי ולשמחתך שאלה זו אינה קשורה לנושא הפורום שעוסק במחלות הסרטן של המערכת האורולוגית.

11/09/2019 | 12:17 | מאת: אבנר

בראש האפידידימיס משמאל הודגם ממצא ציסטי בגודל כ - 4,0 ס"מ.ספרמטוצלה?אחר ? בראש האפידידימיס מימין הודגם ממצא ציסטי בגודל כ - 9,1 ס"מ . בגוף האפידידימיס מימין הודגם ממצא ציסטי דומה בגודל כ- 2,1 ס"מ . ספרמטוצלה?אחר ? בסמוך לזנב האפידידימיס משמאל וקוטב תחתון של אשך משמאל הודגם ממצא ציסטי בגודל כ - *1,4 2,2 ס"מ , מכיל מוקדים היפראקואיים זעירים בתוכו.הידרוצלה מנורתק?אחר

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים מצביעים על ציסטות ביותרת האשך. בדרך כלל ציסטות כאלה ביותרת האשך נקראות "ספרמטוצלה". אין לזה קשר לסרטן וזה לא צריך להדאיג.

13/09/2019 | 07:26 | מאת: אבנר

תודה. יש צורך לבצע מעקב עליהם מדי פעם. שלא יגדלו.

אין צורך

הי, נמצא גידול של 1 ס״מ בשופכן, הוצא באורטרוסקופיה ובמעבדה אין תשובה חד משמעית אם שפיר או ממאיר. פרט חשוב: בעל כליה אחת מלידה. מה מומלץ לעשות: 1) ניתוח -פתיחת הבטן, הסרת החלק הנגוע של השופכן. 2) לא לעשות דבר ולהיות במעקב 3) לעשות אורטרוסקופיה נוספת ולנסות לקחת דגימה נוספת. 4) אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוטי. צריך לקרוא את התשובה הפתולוגית ולהבין במה באמת מדובר. האם באמת אין תשובה חד משמעית אם מדובר בממאיר או שפיר? או שההתלבטות היא בין high grade ל-low grade. יש משמעות גדולה להבדלים האלה. בכל מקרה, אם הפתולוגיה לא ברורה, אני ממליץ דבר ראשון לקבל חוות דעת שניה על הפתולוגיה.

08/09/2019 | 10:21 | מאת: צחי

היי לפני שבועיים התחלתי סבב כימותרפיה לטיפול בסרטן האשכים לאחר 5 ימים באשפוז לקחו לי ביום ה8 מרקרים ומצאו שהביתא שלי ירדה מ4200 ל990 אך האלפא עלה מ1400 ל1500 הרופאה אומרת שהרבה פעמיים הסרטן בהתחלה מגיב כך ושיקחו לי שוב בתחילת סבב שני מרקרים. האם זה יכול להיות ונכון שלפעמיים הסרטן מגיב כך ויש עלייה במקצת של מרקר אחד?

לקריאה נוספת והעמקה

כן, צחי, הרופאה צודקת. צריך לראות את המרקרים בהמשך.

03/09/2019 | 19:28 | מאת: הדס

שלום רב, אבי בן 74 נשלח לmri לאחר psa 5.6 ללא תלונות קליניות. בmri נרשמה תשובה כי יש חשד לקרצינומה מפושטת ונגע במעבר פריפריאלי החשוד לקרצינומה 5 pirads. בנוסף ממצאים לא ברורים בעמוד השדרה עם המלצה לct. לפי הבנתי הצרה נראה כי מדובר בתהליך ממאיר מתקדם ואולי אני נאחזת בקש אך, בשיחה לאחור עם אבא אמר לי כי בטעות שתה קפה כ6 לפני הבדיקה. האם יתכן כי לדבר יש השפעה על התוצאות ?? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
04/09/2019 | 13:20 | מאת: אירנה

הדס ממליצה על חוות דעת שניה אצל אורו אונקולוג, זהו אורולוג המתמחה באונקולוגיה. אני אישית מכירה את פרופסור דני ליבוביץ, הוא כ"כ אנושי, מרגיע ועזר לי.

שלום הדס. לצערי לא, לקפה אין השפעה על הממצאים ב-MRI.

שלום.בן 79,ברקע סכרת סוג 2 ,יתר ל"ד,מושתל קוצב לב,קוליטיס. בבירור גסטרו עקב שלשולים כמספר חודשים,כאבי בטן וירידה במשקל בוצע סיטי בטן והתגלו ממצאים הבאים: באספקט אחורי של אזור האינטר-פולרי העליון של כליה ימנית נגע ריקמתי במימדים 3.3*2.9סמ.במרקם בעיקר רקמה רכה העוברת האדרה. ציסטות מסוג בוסניאק 1 בכליה ימנית הגדול בקוטר 3.9 סמ). קשרית בקוטר 4מ"מ באזור תת פלאורלי לטרלי של RML.התרשמות:ממצא בכליה שמאלית מתאים ל RCC. האם הרדיולוג טעה או שכל הממצאים בכליה ימין?מה אפשרויות טיפול?מה תוחלת חיים? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל. אי אפשר לחוות דעה על פענוח הרדיולוג מבלי לראות את הסיטי. אם אכן הממצא קיים ונראה כפי שמתואר, הרי שיש חשד לסרטן כליה. במקרים כאלה הטיפול המקובל הוא כריתה של הגוש מהכליה. הפרוגנוזה נקבעת לאחר מכן כשניתן לאפיין את סוג הסרטן. ברוב המקרים תוחלת החיים לא מתקצרת לאחר ניתוח מוצלח שמסיר את כל הגידול.

תודה על המענה.האם קריואבלציה יכולה להתאים במקום הניתוח?

31/08/2019 | 21:18 | מאת: גלי

שלום רב, חמי, בן 75 ביצע בדיקת MRI הערמונית והאגן מגובה ביפורקציית האאורטה גודל הערמונית 47x49x45 מ"מ סיבת הבדיקה: עליה בערכי PSA נפח הערמונית 53 מ"ק נגע היפואינטנסי אפיקילי ימני מזוהה בקוטר של 15 מ"מ ) בדיפוזיה-הממצא מדגים רסטריקציה פתולוגית בגדול יום-הממצא לא עובר האדרה הקופסית תקינה הצרור העצבי תקין סיגנל לשד העצמות שמור נגע 4. Pl-RADSאפיקלי ימני ממליץ המשך בירור היסטולוגיה ללא פריצה קופסתית או לימפאנדונופתיה אדמית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלי. אני מניח שהשאלה היא מה משמעות הממצאים. ובכן, יש נגע שחשוד לסרטן ערמונית. במצב כזה מומלץ להמשיך בירור ע"י ביופסיות ערמונית MRI fusion.

שלום דר קרן פז בארתרוסקופיה נוספת שעברתי בחודש יולי נמצאו לי ממצאים קטנים מרובים לאורך כל השופכן נראים LG נצרבו גם שני ממצאים זעירים בשלפוחית שנראו LG הושאר לי סטנט סיליקון עד הפעם הבאה כמו כן לקחו לי במהלך הפעולה שתן לציטולוגיה מהכליה והתשובה היתה Low grade urothelial neoplasm האם המשמעות של כל הנתונים האלו מראה על התקדמות המחלה והאם דרגת המחלה יכולה לעלות כמו כן מה הסיכוי שלבסוף אני אאלץ לעבור ניתוח להורדת הכליה עם השופכן וחלק מכיס השתן ומה הסיכוי שהמחלה תעבור גם לצד השני תודה על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גורי. אני לא יודע מה ההסטוריה שלך ולכן אני לא יכול להגיד אם מדובר בהתקדמות או לא. אתה מציין שיש לך סרטן שופכן שהוא low grade, כלומר, לא אגרסיבי. אם אכן בכך מדובר, הרי שהסיכון שזה יפרוץ מהשופכן וישלח גרורות הוא נמוך יחסית, אבל יש סיכון לחזרה. כריתת כליה ושופן עושים במקרים שמדובר בסרטן שהוא high grade או במקרים של low grade שאי אפשר להוציא את כולו בשיטה אנדוסקופית.

ב2015 היה לי סרטן שלפוחית השתן בדרגה LG מעורב עם מוקד של HG בביקורת שגרתית ב2018 מצאו לי ציטולוגיה LG בארתרוסקופיה מצאו לי גידולים בשופכן העליון ובשופכן האמצעי חלק כרתו וחלק צרבו זה היה במרץ 2019 בארתרוסקופיה שעליה סיפרתי לך מצאו גידולים לכל אורך השופכן ובכיס השתן וזה תוך ארבעה חודשים מהניתוח הקודם האם זה הגיוני שתוך ארבעה חודשים חוזרים לי כמות גידולים גם בשופכן וגם בכיס השתן וכבר חודש וחצי יש לי כאבים בכל הצד השמאלי מהמותן עד המפשעה ושתן דמי כל הזמן תודה על ההתייחסות

אני כ שלוש שנים אחרי ניתוח רובוטי בערמונית ללא פריצה. מבצעה בדיקות psa כל חצי שנה המדדים הם: קטן מ003 004 004 קטן מ003 005 005 אני ליפני ביצוע בדיקת psa נוספת. השאלה: האם יש משהו שעלי להימנע ליפני בדיקת psa גם ללא ערמונית?? או שאפשר לעשות הכל כגון: ספורט,רכיבת אופניים ופעילות מינית. להזכירך ללא ערמונית. תודה על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

מתוך הנחה שאין לך ערמונית, אתה יכול לעשות את כל הפעילויות המתוארות לעיל.

23/08/2019 | 22:49 | מאת: צחי

היי שוב צחי בן 27 בתשובת הפתלוגיה שלי נמצא כי יש לי סרטן מסוג סמינומה ביחד עם טרטומה יש לי גוש ברטרו של 3.5 סמ. שאלתי היא מה סיכויי ההחלמה שלי ודבר שני הבנתי כי טרטומה לא מגיבה לכימו לכן לפי הבנתי אצטרך בוודאות ניתוח בסיום הטיפול הכימותרפי נכון?

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2019 | 10:58 | מאת: צחי

היי עוד שאלה קטנה אם הטרטומה אינו מגיב לכימותרפיה אז איך המדדים שלי בדם יחזרו לערכים תקינים כל עוד לא יעשו לי את הניתוח

שלום צחי. כיוון שאני לא מכיר את פרטי המקרה שלך, אני לא יכול לתת לך תשובה מדוייקת, אבל אני יכול להגיד שסיכויי ההחלמה שלך הם טובים. השאלה היא אם הגוש ברטרופריטוניאום הוא טרטומה. אם כן, אז תצטרך ניתוח לאחר הכימותרפיה, אם המרקרים יהיו תקינים.

אם המרקרים לא יחזרו להיו תקינים, יהיה חשש שיש עוד רקמה סרטנית ויהיה צריך לחשוב על קו נוסף של כימותרפיה.

20/08/2019 | 18:53 | מאת: עומר

עשיתי ניתוח של בקע (הרניה) לפני שבוע ויש לי שטפי דם באשכים ועל האיבר ,הצבע של השטפי דם בצבע כחול בהיר. לאחר הניתוח הרופאה אמרה שזה לגטימי וזה ייעבור אחרי כמה ימים , בנוסף יש לי אשך אחד שיותר גדול מהשני בעקבות הניתוח.

לקריאה נוספת והעמקה

דימום מאזור הניתוח במפשעה יכול לרדת לשק האשכים, ולגרום לנפיחות ולסימני דמם מתחת לעור. כמובן שאתה צריך להיבדק ע"י הרופאה שניתחה אותך.

19/08/2019 | 18:27 | מאת: צחי

היי שמי צחי ואני בן 27 לצערי גיליתי לפני כשבועיים שיש לי גידול באשך שמאל עם גרוקה ברטרו בגודל 3.5-4 ס"מ אני אחרי הניתוח ואמור בקרוב להתחיל כימותרפיה לאחר שהרופאים יקבלו את ממצאי הפתולוגיה בדיוק וסוג הגידול שיש לי. שאלתי היא לפני הניתוח מדד הbeta שלי הראה 3100 והיום שבוע לאחריו עשיתי בדיקת דם והמדד הראה 3300. האם זה מצב מסוכן? או שלוקח למדדים זמן לרדת? או שבגלל הגרורה שיש לי המדד לא אמור לרדת? אציין גם שהalpa שלי 1330 וLDH 424

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צחי. לוקח למדדים כמה ימים לרדת. אתה מראה שהביטא לא ירד בכלל, כך שיכול להיות שהוא נשאר מוגבר בגלל הגרורה. אתה צריך להתחיל טיפול בכימותרפיה ולאחריו יבדקו גם את המדדים וגם ייעשו הדמיה חדשה. בהצלחה בטיפול!

17/08/2019 | 11:18 | מאת: שלמה

שלום. בן 68. ביופסיית פיוז'ן שעברתי לפני חודשיים קבעה גליסון 6 (3+3). PSA מלפני יומיים- 7.8 אחרי שתקופה ארוכה הסתובב סביב 5, 5 ורבע. העלייה היא כנראה בגלל שאריות השפעה של הביופסיה ושל דלקת בדרכי השתן בה לקיתי כשבועיים אחרי הביופסיה. נאמר לי שמכיוון שהגידול הוא גדול, לא כדאי לי להמשיך במעקב פעיל אלא לעבור או ניתוח, או הקרנות או קריותרפיה עם המלצה על האחרונה. האם במצבי אני יכול להמשיך במעקב פעיל? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2019 | 08:42 | מאת: אבי

לך לחוות דעת שנייה אצל אורו אונקולוג מומחה בכדי שתהיה רגוע ושקט לגבי דרכי הפעולה. ממליץ על פרופסור דני ליבוביץ

שלום שלמה. התשובה היא לא פשוטה. אנחנו יודעים שגליסון 3+3 היא מחלה לא אגרסיבית, כלומר הסיכוי שהיא תגרום לתמותה הוא נמוך (גם ללא טיפול). מה שמטריד אותנו הוא הסיכון לפספס מחלה יותר אגרסיבית (גליסון 7 ומעלה) כאשר הביופסיה מדגימה רק גליסון 6. חלק מהפרוטוקולים של מעקב פעיל אומרים שאם למישהו יש יותר מ-3 גלילים מהביופסיה מעורבים בסרטן (או מעל אחוז מסויים מכלל הגלילים), אזי הוא לא מועמד מתאים למעקב פעיל. יש פרוטוקולים אחרים שלא מתחשבים במספר הגלילים או האחוז שלהם, וכל גליסון 6 (בהנחה שה-PSA נמוך מ-10 והבדיקה הרקטלית לא מחשידה לסרטן מתקדם) מתאים למעקב פעיל. הרציונל שעומד מאחורי הקריטריונים היותר מחמירים הוא שכשיש חשד לסרטן ערמונית בנפח גבוה, גם אם מדובר בגליסון 6 בביופסיה, יש סיכוי שמסתתר בערמונית גליסון יותר אגרסיבי. העיניין הוא שהקריטריונים האלה והמחקרים שעליהם הם מבוססים נעשו לפני עידן ה-MRI של הערמונית וביופסיות הפיוז'ן ומבוססים על ביופסיות אקראיות בלבד. שורה תחתונה: אני לא יכול לתת לך המלצה אישית ע"ב הנתונים שסיפקת. יש צורך להסתכל על ה-MRI ולראות את דו"ח הביופסיה שעברת כדי להבין כמה דגימות נלקחו ומאיפה, ומה באמת אומרת התשובה הפתולוגית.

16/08/2019 | 16:50 | מאת: נתן אדיר

אני בן 59. בריא למעט טריטייס 1.25מ"ג. לאחר תוצאת PSA 5.6 בבדיקה שגרתית ללא הכנה, ביצעתי בדיקה נוספת הפעם כולל הימנעות ממין 5 ימים ואי רכיבה על אופניים והתקבל 4.79. באולטרה סאונד נמצא ערמונית 5.6X5X5.7=85סמ"ק מתבלטת לקרקעית השלפוחית. בבדיקה רקטלית האורולוג לא מצא ממצא בעייתי כל שהוא. כללית, אני מרגיש מצוין. מה הפעילות המומלצת, הנדרשת להמשך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתן. אנחנו משתמשים ב-PSA כמדד להעריך את רמת הסיכון שיש סרטן ערמונית. בנתונים הללו, הסיכוי שיש לך סרטן ערמונית הוא כ-20-25%, אבל הסיכוי שמדובר בסרטן ערמונית אגרסיבי, משמעותי קלינית, כזה שצריך לטפל בו וחשוב לאבחן אותו בזמן הוא כ-5%. בשלב הזה ההתלבטות צריכה להיות בין האפשרויות הבאות: 1. לא לעשות שום דבר ולהמשיך לעקוב. זה בהנחה שסיכון של 5% לפספס סרטן שניתן היה לטפל בו הוא סיכון נמוך בעיניך. 2. לנסות להעריך את הסיכון באופן יותר מדוייק. אפשר לעשות בדיקת PSA חופשי. אפשר לעשות בדיקת 4K score. אפשר לעשות MRI ערמונית ולראות אם יש נגע חשוד לסרטן (למרות שהיעדר נגע כזה ב-MRI לא שולל בוודאות סרטן ערמונית משמעותי קלינית). 3. אפשר לעשות ביופסיית ערמונית (וגם כאן כדאי לשקול אם לעשות קודם MRI ערמונית).

18/08/2019 | 11:38 | מאת: נתן אדיר

PSA, FREE ng/ml 0.761 PSA, ratio 15.9

הסיכון לסרטן ערמונית הוא 25-30%, והסיכון לסרטן משמעותי קלינית הוא כ-6%. שאר הדברים שכתבתי בתשובה עדיין בתוקף.

27/07/2019 | 22:43 | מאת: דניאל

שלום, בחודש האחרון יש לי שלפוחית ״רגיזה״ , יש לי פיפי כל שעה-שעתיים, לפעמים כל חצי שעה. אין לי צריבה ואין לי דם בשתן. עשיתי בדיקות שתן מורחבות והכל תקין- אין זיהום ואין דלקת. אני לא שותה הרבה מים (ליטר-2 ליטר ביום), ולא יוצאות כמויות גדולות מדי של שתן. הייתי אצל אורולוג לפני מספר ימים והוא טוען שכל עוד בדיקות השתן שעשיתי תקינות , אין צריבה ואין דם - לא צריך להתרגש . בנוסף, לפני שנה עשיתי אולטרסטונד כיס שתן וכליות - והכל תקין. עשיתי גם לפני שבועיים בדיקות דם מורחבות והכל תקין, כולל כליות (סוכר קצת גבוה-103). השאלה שלי- האם כמו שהאורולוג אמר לא להתרגש מזה יותר מדי , או מומלץ לעשות בדיקות נוספות? יש לציין כמה דברים נוספים: * אני בן 30 * שותה כוס נס קפה אחת ביום * לא מעשן ולא שותה אלכוהול בכלל (גם לא בירה ולא יין) * בחודשיים האחרונים יש לי גם הרבה שלשולים, צואה רכה (לפעמים 5-6 פעמים ביום) והרבה גזים. בינתיים בבדיקות שעשיתי הכל תקין, צריך לעשות בדיקות דם וצואה נוספות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל. האורולוג צודק. כל עוד הבדיקות תקינות, אין סיבה לדאגה. יש תרופות שיכולות להקל עליך, אם זה מפריע לך במידה כזאת שמצדיקה בעינייך נטילת תרופה.

28/07/2019 | 11:44 | מאת: דניאל

תודה על המענה. אשמח לדעת איזה תרופות למשל יכולות להקל עליי? כי יש לפעמים ימים בלתי נסבלים שאני בעבודה וצריך ללכת כל חצי שעה לשירותים. אשמח לדעת לגבי תרופות שאפשר לקחת ביחד עם התרופות הבאות: מירו אלפרליד בונדורמין סטופיט תודה

יש שני סוגים של תרופות ש"מרגיעות" את השלפוחית, ע"י הרפיה של השריר שנמצא בדופן השלפוחית. סוג אחד הוא תרופות אנטי-מוסקריניות (נוביטרופן, טוביאז, דטרוזיטול, ספסמקס). הבעיה שעלולת להיות תופעות לוואי כמו עצירות, יובש בפה. הסוג השני היא תרופה בשם בטמיגה שיחסית אין לה תופעות לוואי משמעותיות.

לבעלי ,אולטרהסאונד ממצאים : כליה ימנית: גודל ומבנה תקין.ללא אבנים או הידרונפורוזיס. "ציסטה קורטיקלית 12*17 מ"מ עם הסתיידות היקפית. מה המשמעות? כליה שמאלית תקין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון. המשמעות היא שמדובר בציסטה "מורכבת". כדי להבין באמת מה המשמעות, צריך להסתכל על התמונות של האולטרהסאונד, ובמידת הצורך אפילו לעשות סיטי כדי לאפיין את הציסטה.

ממליצה לך לקחת את בעלך להמשך בירור. אצל רופא מומחה, אורו אונקולוג אישית מכירה את פרופסור דן ליבוביץ אבל לכי לכל מומחה בתחום שאת חשה נוח ותוכלי לקבוע תור בהקדם.

שלום רב, מזמין את כולם לקבוצה החדשה שהקמתי בפייסבוק לגבי הנושא של כאבים כרוניים באשכים להלן הקישור לקבוצה: https://www.facebook.com/groups/431377094294367/ מוזמנים לבוא ולשתף ולהתייעץ ולדון בנושא. הקבוצה היא קבוצה סגורה, כך שרק מי שבקבוצה רואה את ההודעות בקבוצה. יום טוב ושלא נדע עוד כאב.

17/07/2019 | 09:48 | מאת: יצחק

שלום רב לפני שבועיים עברתי אידוי ערמונית בשיטת TURP. הבעיה שלי היא שאני עדיין מדמם בזמן מתן שתן. אני שותה הרבה לפי הנחית המנתח אבל אין שיפור בנושא וזה מאד מטריד. השאלה שלי האם זה זמן סביר לדימום וממה זה נובע? לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יצחק. דימום מכלי דם קטנים באזור הניתוח יכול להימשך למשך מספר שבועות לאחר הניתוח. במיוחד אם המטופל נוטל תרופות שמעכבות את מנגנון הקרישה של הגוף. בעניין זה משמעותי לדעת מה מידת הדימום, ולכן אני ממליץ שתעמוד בקשר עם הרופא המנתח, כדי שהוא יידע אם מדובר בדימום קל שיכול להיות לאחר הניתוח או בדימום יותר משמעותי שמצריך התערבות.

13/07/2019 | 10:55 | מאת: אמיר

שלום לך דר אני בן 64 בריא ללא מחלות רקע .סוכר בסביבות100 לא מעשן.עושה הליכה 5פעמים בשבוע 50דקות כל פעם לפני 9 שנים אובחנתי בסרטן הערמונית ממוקד psa6.5 גליקסון3+4.עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית והבלטות.psa אחרי הניתוח0.09ולאחר כשנה 0.19 עברתי 33 הקרנות וקיבלתי 2זריקות לוקרים מאז psa0.004 לפני יומים עשיתי בדיקה מעקב התוצאה 0.01 מה זה אומר ומה עלי לעשות אני דואג מאוד ולחוץומזכיר לי את יום גלוי הסרטן. תודה על תשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר. PSA 0.01 אחרי ניתוח והקרנות וטיפול הורמונלי הוא עדיין מאוד נמוך. הבדיקה לכשעצמה לא אומרת שום דבר. בשביל לחשוד בחזרה של המחלה, אנחנו צריכים לראות כמה בדיקות במגמת עליה הרבה יותר משמעותית.

11/07/2019 | 12:08 | מאת: D

במעקב אחרי THG ממצא 1.האם גידולים 4 מ"מ יכולים להיות שפירים כאשר הציטולוגיה שלילית 2.קראתי על מערכת בשם EPICHEK BLADDER שיכולה לזהות גידולים ללא בדיקה פןלשנית.ייתכן שהמערכת תכנס לבתי החולים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. 1. גידולים בשלפוחית יכולים להיות שפירים במיעוט המקרים. כאשר הציטולוגיה שלילית, גידולים קטנים עדיין יכולים להיות ממאירים, אבל בדרך כלל הם בדרגת אגרסיביות נמוכה (low grade). 2. הבדיקה של אפיצ'ק אכן יכולה לזהות חזרה של גידולים בשלפוחית ללא ציסטוסקופיה, בעיקר כשמדובר בחזרה של גידולים שהם אגרסיביים יותר (high grade). בינתיים המערכת לא קיימת בבתי חולים, אם כי האורולוג בבי"ח יכול להפנות לבדיקה, והמטופל יכול לעשותה על חשבונו.

09/07/2019 | 13:31 | מאת: ערן

שלום, אני בן 44, עברתי לפני יותר מ 20 שנה ניתוח הידרוצלה באשך שמאל שלאחריו אני סובל ברוב הזמן מכאבים. עשיתי עשרות בדיקות אולט אשכים שלא הראו ממצא משמעותי למעט סימנים של דלקת לעיתים. רציתי לדעת אם בדיקת MRI תוכל לתת עוד מידע שיסביר את הכאבים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ערן. MRI הוא לא בדיקה טובה כשמדובר באשכים. בגלל הנגישות שלהם, US היא הבדיקה הטובה, אבל גם היא טובה מבחינה אנטומית. היא מראה את מבנה האשך ומה שמסביבו, ויכולה להראות זרימת דם בתוכו. אתה מתאר כאבים של 20 שנים עם בדיקות אולטרה-סאונד תקינות. נשמע כאילו מדובר בפתולוגיה עצבית באשך ואת זה אין בדיקה שיכולה להדגים.

01/07/2019 | 12:11 | מאת: פ.כ

בן 81, לפני 3 וחצי שנים ניתוח להוצאת TCC OF BLADDER בבדיקת שתן לציטולוגיה ,במעקב חצי שנתי נמצא: "leukocytes'' urothelial cells' partly with moderatc atypia' ; bacterieal colonies. בבדיקת שתן אין עדות לתאים לבנים או אדומים. בתרבית שתן ,אין צמיחה. מה המשמעות של המימצאים?

לקריאה נוספת והעמקה

יש תאים שלא נראים תקינים לחלוטין, אבל לא נראים חשודים לסרטניים, אחרת הדבר היה מצויין בפירוש. המשמעות היא להמשיך את המעקב.