סיכויי ממאירות ..............

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

26/03/2018 | 20:26 | מאת: משה

שלום רב יש לי כליה מפצה תקינה כולל בדיקות דם ותפקודי כליה שמורים. שאלתי לאור זה שאני לא מעשן ולא מתעסק ברעלים קרציוגנים בעבודה ואני לא אוכל מזון מן החי חוץ מיוגורט פרוביוטי. מה הסיכויים ללקות חס וחלילה בממאירות בכליה הטובה? האם בגלל עודף העבודה של כליה מפצה היא לכאורה אמורה לפנות יותר רעלים לאורך השנים ובכך להיחשף לסיכוי גדול יותר מכליה קטנה בעלת תפקוד נמוך. אילו עוד אמצעי זהירות יש לנקוט שהציבור הכללי אינו יודע וציבור האורולוגים והנפרולוגיים עשויי לדעת.???? אשמח לקישור למאמרי pdf מקצועיים תודה

שלום משה, עד כמה שידוע לי אין סיכון יתר ללקות בסרטן בכליה בודדת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית