בדיקת עבור דלקת בערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

29/08/2017 | 14:52 | מאת: מנשה

שלום לפני כמה שבועות היה לי צריבה בקצה הפין וצריבה בשתן עשיתי בדיקות למחלות מין pcr זיבה כלמידיה טריכונומס מיקופלסמה אוראפלזמה לסוגיהם ובדיקות הרפס הכל שלילי דהיינו תקין בנוסף עשו לי אולטראסאונד של הפין והאשכים תוצאות תקינות .בנוסף רופא אורולוג בכיר מאוד ביצע בי בדיקה רקטלית ואמר שהערמונית תקינה לא נפוחה בגודל תקין ואין רגישות.הצריבה בקצה הפין דיי נעלמה יש צריבה קלה במתן שתן.הרופא אמר שאני יכול לשכוח מזה.האם בדיקה רקטאלית שבה ממששים את הערמונית מספיקה כדי לשלול דלקת כרונית בערמונית?

29/08/2017 | 15:11 | מאת: מנשה

יש לציין שגם בדיקות שתן כלליות ותרבית הינן תקינות לחלוטין

שלום מנשה, דלקת חריפה של הערמונית היא מחלה זיהומית סוערת יחסית שמתבטאת בחום גבוה וכאבים. לעומתה דלקת כרונית של הערמונית היא אבחנה שקשה יחסית לעשות. אין בדיקה מסויימת שמאבחנת אותה, ולרוב מדובר על אבחנה שמגיעים אליה מהסמפטומים שמציג המטופל.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית