נטילת מדללי דם לאחר פרוצדורה TURBT

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

18/12/2017 | 23:52 | מאת: מעין

שלום רב. ברצוני להבין מהו הנוהל וכיצד כדאי להתנהל במידה ולאחר TURBT חוזרים ליטול מדללי דם (אליקוויס במקרה הנוכחי) ויש דימום בשתן גם שבועיים לאחר הפרוצדורה. ברגע שחולפת יממה ללא המדלל - הכל תקין, עם נטילתו - הדמם חוזר. האינדיקאציה לנטילתו היא פרפור עליות סימפטומטי, ארוע בודד (עד כמה שידוע) מלפני חמש שנים. כמובן שהקרדיולוגים בעד ליטול את המדלל ואין התייחסות מצידם להמטוריה. אשמח לעזרתכם ודעתכם. מעין.

שלום מעין. לאחר ה-TURBT יש אזור בשלפוחית של כריתת הגידול / גידולים שנותר שם פצע שעליו להתרפא. לקיחת מדללי דם מונעת את תהליך הקרישה הנורמלי שאמור לאטום את כלי הדם הקטנים שקיימים באזור זה, ולכן הם עלולים לדמם. כדי שכלי הדם האלה ייאטמו ולא ידממו יותר, צריך להימנע ממדללי דם למספר ימים. את זה כמובן צריך לשקול מול הסיכון שבהפסקת מדללי הדם מבחינה קרדיולוגית, סיכון שהקרדיולוגים מבינים בו יותר ממני.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית