שאלה לגבי ממצאי בדיקת mri

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

24/12/2017 | 14:33 | מאת: יוסי

שלום רב, ביצעתי בדיקת mri ערמונית להלן הממצאים. אשמח לדעת מה משמעותם: ערמונית מוגדלת, עם שינויים של BPH; ממידי הערמונית 4.7 * 3.6 *5.1 בהיקף הערמונית אין עדות לממצא מוקדי המדגים רסטריקציה בדיפוזיה. במרכז הערמונית ZT ממצא מוקדי היפואינטנסי קטן בקדמת הערמונית קרוב לאפקס, מגיע בקוטרו ל-8 מ"מ ומדגים רסטריקציה קלה ב- CDA אם כי ללא סינגל מוגבר בסדרות דיפוזיה. עקב כך ייתכן שמדובר ב 3 PIRADS . פרט לכך ב- ZT מספר נודולים רגרניטיביים שנראים מוגדרים עם קפסולה. אין עדות לפלישה חוץ קפסולרית. שלפוחית הזרע, שלפוחית השתן, הרקטום והמבנה הגרמי ללא ממצא. בנוסף אין עדות לבלוטו מוגדלות. התרשמות: אין עדות לממצא מוקדי חשוד לשאתי. לציין ממצא מוקדי היפואינטנסי ב- 2 T בקדמת ה-ZT האינפריורי בגובה בין ה- DIM GLAND לאפקס המדגים רסטריקציה קלה בדיפוזיה כמתואר שייתכן 3 PIRADS. השאר כמתואר.

שלום יוסי. מה שאומרת התשובה היא שלא רואים נגע שחשוד באופן ברור לסרטן ערמונית. הנגע שמתואר הוא חשוד בדרגה בינונית. אלה נגעים שכן מומלץ לנסות לדגום בביופסיה מכוונת (MRI fusion).

25/12/2017 | 09:46 | מאת: יוסי

פרט כאן את שאלתך למומחה תודה רבה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית