אבי סובל מצריבה בסיום מתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/09/2017 | 13:57 | מאת: אורי

אבי בן 80 סובל מבעית פרוסטטה דחעפות במתן שתן, סרטן ראשוני לא מסוכן כבר 5 שנים. והיה עם מספר חודשים עם קטטר לאחר ניתוח הרניה. הוסיפו לאומניק דאודרט ותוך 4 חודשים הצליח להגמל מקטטר. הpsa ירד ל4. מ13. הוא היה עם חידק קיבל אנטיביוטיקה. כבר חודשיים ללא חיידק אבל סובל מצריבה קיבל כדור נגד צריבה 10 ימים שלא עזר כדור שצובע את השתן באדום. הוא מתאר שהצריבה היא ססיום מתן השתן. ושזה נהיה גרוע לפנות בוקר. מה יכולה להיות הבעיה. אין חיידק האם זו בעיה מוכרת מה יש לברר כעת? תודה

שלום אורי. צריבה במתן שתן היא סימן לדלקת. זו לא חייבת להיות דלקת שנגרמת ע"י חיידק. אם אין חיידק בשתן ובדיקת השתן הכללית היא תקינה לחלוטין, הייתי ממשיך בירור ע"י אולטרהסאונד של השלפוחית, ציסטוסקופיה ולקיחת שתן לציטולוגיה. בכל מקרה הוא חייב להמשיך בירור ומעקב עם אורולוג.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית