ציסטה בכליה השמאלית בוסניאק 3

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

10/12/2017 | 23:26 | מאת: דנה

בעלי ערך בדיקת MRI בסיכום הבדיקה עלה הממצא הבא: נגע ציסטי מורכב מתאים לבוסניאק 3 בקורטקס השליש האמצעי של הכליה השמאלית. חשוד לממאירות. מה זה אומר? האם המחלה כבר ישנה או יש חשש שהיא תהפוך לממאירה?

שלום דנה. הדירוג של בוסניאק נותן את רמת הסיכון שיש ממאירות בציסטה בכליה. בוסניאק 3 אומר שיש סיכון לממאירות בתוך הציסטה, אם כי זאת לא דרגת הסיכון הגבוהה ביותר (שהיא בוסניאק 4). עדיין הסיכון הקיים מצדיק המלצה לניתוח לכריתת הציסטה. מדובר בסיכון לממאירות שכבר קיימת בתוך הציסטה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית