סרטן כיס שתן בירור המשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/08/2017 | 21:47 | מאת: User

שלום אבי עבר ציטוסקופיה ניתוחית להסרת גידול בשלפוחית. Tcc hg t1 with cis. מטופל בסדרה הראשונה של 6bcg. כפי שאני מבין הוא בסיכון גבוה למעורבות של אזורים אחרים במערכת השתן בממאירות, האם נהוג/מקובל/צריך לבצע עוד בדיקות של אזורים אחרים של מערכת השתן? אילו בדיקות עוד יש? יש לציין שלפני הניתוח הוא עבר אולטראסאונד של אזורים אלו ונמצא ממצא שמתאים לציסטה באחת הכליות. בתודה רבה

שלום. יש סיכון מסויים לממאירות במקום אחר במערכת השתן. לכן, יש לבצע הדמיה של הכליות והשופכנים. הבדיקה המועדפת היא CT בפרוטוקול אורוגרפיה. במידה והמטופל לא יכול לעבור CT, שוקלים ביצוע של MRI בפרוטוקול אורוגרפיה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית